Test: Salomon Outpeak Gore-Tex 3L jacket

1. april, 2022 (oppdatert 29. april 2024)

Featured image for “Test: Salomon Outpeak Gore-Tex 3L jacket”

En god skalljakke for deg som ønsker en lettvekts allroundjakke til variert bruk og alle mulige værforhold. Salomon Outpeak Gore-Tex 3L jacket leverer på både funksjonalitet og design.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Fakta

 • Vekt: 365 gram
 • Passform: Active Fit
 • Materiale: 3 lags GORE-TEX

Salomon Outpeak Gore-Tex 3L jacket

Det finnes sannsynligvis like mange skalljakker som det finnes stjerner på himmelen, men kun noen av stjernene skinner så sterkt at de er synlige. Slik er det med Salomon Outpeak Gore-Tex 3L jacket – den er ikke nødvendigvis den sterkeste stjernen, men den skinner nok til at den blir lagt merke til.

Salomon Outpeak Gore-Tex 3L jacket består av lettvekts 3-lags GORE-TEX membran med ekstra ripstop for økt slitestyrke. I en 3-lags skalljakke er ytterstoff, membran og innerstoff laminert sammen slik at det fremstår som ett enkelt lag, og får også en lavere vekt enn 2-lags skalljakker der ytterstoff og membran er laminert sammen, mens innermeshen henger løst på innsiden. Dette gjør at Salomon Outpeak Gore-Tex 3L jacket får en svært lav vekt og tar minimalt med plass når du pakker den ned i sekken, samtidig som den tørker raskt hvis den skulle bli våt fra innsiden.


Salomon Outpeak Gore-Tex 3L jacket er i utgangspunktet laget for «ski mountaineering», og franskmennene har sørget for gode lufte- og pusteegenskaper. Under ermene er det en lang glidelås på hver side som tillater for å slippe ut overskuddsvarme under høy aktivitet. Alle glidelåser er vanntette, og de to glidelåsene på brystlommene i front har en karakteristisk farge som står i kontrast til resten av jakken. Dette gir et ganske stilig uttrykk på jakken, selv om designet er smak og behag. Det er ingen sidelommer, men de to brystlommene er så romslige at de nærmest erstatter de tradisjonelle sidelommene. (Salomon designet lommene slik at de skal kunne passe et par skifeller dersom du ønsker å benytte de til det, men da mister du muligheten til å oppbevare mobilen eller noe annet…).


God passform og fine detaljer

Salomon har brukt sin MotionFit teknologi som sikrer en høy grad av bevegelsesfrihet, noe som er ekstra viktig når du bruker jakken for eksempel under skiaktiviteter der du har behov for å bevege armene fritt.

Hetten er stor og kan brukes over en hjelm, og det er strammemuligheter både i bakkant og i front. Strammingen bak er dog plassert så lavt at det er umulig å få hetten til å holde seg oppe selv om du virkelig strammer den hardt. Her burde Salomon lagd en bedre løsning, for dette gjør at det langt i fra er noen fryd å bruke hetten på Salomon Outpeak Gore-Tex 3L jacket. Foruten om dette har hetten en avstivning i front som hindrer at vannet renner rett ned i øynene.

Kragen er høy nok til å dekke godt opp og over haken slik at du kan stenge kald luft ute, men den er noe trang øverst slik at du blir tvunget til å trekke glidelåsen et stykke ned hver gang du skal ta på/av hetten. Her er for eksempel Rab Muztag Jacket langt bedre ettersom kragen er både høy vid nok til å trekke hetten over hodet uten problemer.

Jakkeermene er lange og vide slik at de kan trekkes over en vott eller hanske, og strammes med en borrelås. I midjen er det en kraftig strikk som lar deg stramme jakken inntil kroppen.


Hva mangler?

Salomon Outpeak GORE-TEX 3L jacket er en flott jakke, men kunne gjerne hatt en eller to sidelommer, og ikke minst en innerlomme. En bedre løsningen på strammingen bak bør også på plass. Til bruksområde den er laget innfrir Salomon Outpeak GORE-TEX 3L jacket de fleste krav, men planlegger du å bruke den i kraftig Vestlands-regn som den eneste skalljakken du har, ville ekstra lengde vært en fordel. Og ikke minst, etter å ha brukt flere skalljakker med dobbel glidelås, merkes det godt når det plutselig mangler. Prisen på 5500 kr er noe i høyeste laget, og det finnes mange gode alternativer i samme prisklasse.


Konklusjon

Salomon Outpeak GORE-TEX 3L jacket
Salomon Outpeak GORE-TEX 3L jacket

Product Name: Salomon Outpeak GORE-TEX 3L jacket

Brand: Salomon

Offer price: 5500

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Outpeak Gore-Tex 3L jacket er en lett og fin allround skalljakke som gjør jobben godt med å beskytte deg mot både snø, regn og vind. Den lave vekten og det kompakte designet gjør at den tar minimalt med plass i sekken, mens den ledige passformen sikrer god bevegelighet og luftelukene under ermene bidrar til god luftsirkulasjon og lufting. Hetten er romslig, men faller gjennom når det kommer til tilpasning og å følge hodets bevegelser.

Salomon Outpeak Gore-Tex 3L jacket er ikke den «ultimate jakken» du tar med deg i enhver storm, men en allsidig jakke med et såpass pent design at du gjerne vil ha den på kroppen, samtidig som den er lett nok til ikke å gjøre noe ut av seg når den er nedpakket. Totalen er en flott skalljakke med gode egenskaper og et pent design.

Overall
75%
75%

Pros

 • Svært lett.
 • Tar liten plass.
 • Flott design og god passform.
 • Puster godt + lufting under armene.
 • Romslige brystlommer.
 • Romslig hette.
 • Slitesterk.

Cons

 • Mangler innerlomme.
 • Savner dobbel glidelås.
 • Hetten er romslig, men faller gjennom  når det kommer til tilpasning.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer