Test: Salomon Genesis

2. mai, 2024 (oppdatert 8. mai 2024)

Featured image for “Test: Salomon Genesis”

Salomon Genesis er kanskje den morsomste og mest allsidige terrengskoen fra Salomon til nå. Genesis er ikke bare rask og lettløpt, men også imponerende komfortabel.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Salomon Genesis

Suksessen til Speedcross-serien (testet her) ser aldri ut til å ta slutt, men fjorårets Thundercross tok et lite jafs av markedsandelen da den nærmest fremsto som en lettere og raskere versjon av sin slektning. Der Speedcross først og fremst er en veldig god tursko, så var Salomon Thundercross (testet her) en enda bedre løpesko takket være lavere vekt, lavere dropp, bedre demping og bedre stabilitet.

Salomon Genesis hører egentlig til en annen skoserie og er en «enklere» versjon av Salomon S/Lab Genesis som klokker inn blant toppmodellene til den franske skoprodusenten. Den «vanlige» Genesis bygger på den samme plattformen som S/Lab Genesis og deler blant annet overdel (dog noe tykkere) og mellomsåle, men mangler ProFeel-filmen som virker som et beskyttende lag mot underlaget, samtidig som passformen er noe snillere (bredere), fronten er bedre beskyttet, og vekten noen gram høyere.

Salomon Genesis er med andre ord en snillere sko enn den mer racing-orienterte S/Lab Genesis, men det er fremdeles en lett og rask sko som løper fra både Speedcross og Thundercross hver dag hele uka. Og det beste av alt; den gir ikke avkall på verken demping eller komfort slik rene racingsko så ofte har for vane å gjøre.


Salomon Genesis – Speedy Gonzales

Italienerne har rykte på seg for å være best på design, men det er ingenting som tyder på at franskmenn er noe dårligere. Salomon Genesis er en av de peneste terrengskoene jeg har testet, og det er tydelig at skoen er designet for å fremstå rask og lett.

Overdelen i det svært slitesterke Matryx-materialet er strømlinjeformet og rent, og støttes opp av Salomon sin velkjente SensiFit-teknologi kombinert med TPU-forsterkninger på sidene og en kraftig tåkappe som strekker seg helt bak og forbi tærne.

Innsiden av skoen sørger kombinasjonen av en formstøpt OrthoLite-såle og en sømløs overdel for høy komfort, og en bred tåkappe omslutter fotbladet for en trygg og god passform som også hindrer rusk og stein i å trenge inn i skoen. Øverst på tåkappen er det også en liten lomme til å gjemme unna hurtiglissene som brukes for å stramme skoene.

På medialsiden av ankelen er skoen bygd opp for ekstra støtte, og hælkappen er generøst polstret for å sikre både høy komfort og sikkert hælgrep. Salomon har også brukt ekstra avstivende materiale på yttersiden av skoen for å stabilisere ankelen i krevende terreng.

Salomon SensiFit er en teknologi som brukes i Salomon-sko for å gi en tett, sikker passform som føles skreddersydd til foten din. SensiFit er designet for å omfavne foten fra mellomsålen til øvre del av skoen, og det gir en jevn fordeling av trykket over hele foten for å redusere risikoen for ubehag eller gnagsår. Denne teknologien bidrar også til å stabilisere foten og forbedre responsen og kontrollen under aktiviteter som løping eller fotturer. Essensen av SensiFit er å gi en mer behagelig, stabil og beskyttende passform for brukeren.


På innsiden sørger kombinasjonen av en formstøpt OrthoLite-såle og en sømløs overdel for høy komfort, mens de smarte Quicklace-lissene lar deg tilpasse skoene perfekt rundt foten.

Vær klar over at overdelen er ganske tett, så skoen kan bli litt varm og klam dersom du bruker den i steikende sommersol.


God demping til tross for lavt dropp

Salomon Genesis benytter den samme Energy Foam mellomsålen som både Thundercross og S/Lab Genesis (Energy Foam er selskapets mest dempede og responsive skum), men sammenlignet med sistnevnte mangler den ProFeel-filmen som fungerer som et beskyttende lag mot stein og skarpe gjenstander. Sålen på Salomon Genesis er til gjengjeld noe tykkere, og den oppleves mer enn godt nok beskyttet uansett hva slags underlag du løper på.

Salomon Thundercross introduserte en lavere sålehøyde (stack) og dropp sammenlignet med Speedcross, mens Salomon Genesis faktisk øker sålehøyden og droppet- selv om vekten likevel er lavere. Thundercross har en sålehøyde på 31mm/27 mm og en vekt på 290 gram, Salomon Genesis har en sålehøyde på 34mm/26 mm og en vekt på 269 gram. Dette gjør at Salomon har fått plass til enda mer skum slik at både dempingen og responsen er enda bedre enn på Thundercross.

Til tross for at sålehøyden er middels høy, så oppleves den lavere enn de oppgitte 8 millimetrene. Den stødige overdelen byr på trygghet og meget godt fothold, og det er null problem å forsere teknisk krevende terreng. Samtidig er passformen såpass generøs at du fint kan bruke Salomon Genesis her lengre distanser uten av den føles trykkende og ubehagelig. Både dempingen og responsen er god, og tærne får godt med plass til å spre seg i front.


Meget godt grep

Speedcross er kjent for en såle som kan spise seg gjennom utfordrende partier med gjørme og sleipt terreng, samtidig som den sitter godt på kompakt og hardt underlag. Det samme gjaldt for sålen på Salomon Thundercross, men denne var enda mer tilpasset løping i motbakker med knaster som var vinklet for å bite fra seg oppover, mens fra mellomfoten og bakover er knastene snudd slik at de fungerer som mottakere når du beinflyr nedover.

Yttersålen på Salomon Genesis er fremdeles Salomon sin egen All-Terrain Contagrip, men er delvis fornyet med store og kraftige 4,5 mm dype knaster som er vinklet i ulike retninger godt fordelt over hele sålen, og gummiblandingen skal være optimalisert for å hindre gjørme og møkk i å feste seg mellom knastene, noe som gjerne er et problem når knastene står for tett.

Salomon Genesis overbeviser med meget godt grep enten det er på tørt eller vått underlag, og selv på relativt sleip og løst underlag gir skoene en god følelse av trygghet og sikkert grep. Slitestyrken har også vist seg å være god, og Salomon Genesis vil tåle mange mil før du behøver å bytte de ut.

Det beste alternativet til Salomon Genesis er VJ MAXx2 (testet her), og ASICS Fuji Speed 2 (testet her).


Tilgjengelighet og passform

Salomon Genesis er tilgjengelig i både herre- og dame modell i flere farger og en rekke størrelser.

Genesis er normale i lengden og middels bred over hele lesten. Sammenlignet med Speedcross og Thundercross er de noe bredere i front. Det anbefales å velge din normale størrelse.


Salomon Genesis – Fakta:

 • Hæl/forfot: 34 mm / 26 mm
 • Dropp: 8 mm
 • Vekt (herre/dame): 269 gram / 242 gram

Salomon Thundercross – Fakta:

 • Hæl/forfot: 31 mm / 27 mm
 • Dropp: 4 mm / 4 mm
 • Vekt (herre/dame): 290 gram / 256 gram

Beste bruksområde:  
Salomon Genesis er en rask og allsidig terrengsko som egner seg like godt til daglig trening i alt fra teknisk krevende til lettere terreng og grus, til lange ultraløp eller terrengløp. Godt egnet til løp der du ønsker bombesikker passform som også gir rom for hovne og slitne føtter, samtidig som de byr på god demping og godt grep. Fungerer også godt til gåturer og som erstatning for en fjellsko.

 • Løpere som deltar i ultraløp eller andre lange terrengløp.
 • Løpere som ønsker en lett og smidig sko med utmerket grep.
 • Løpere som er villige til å betale for en høykvalitets terrengløpesko.


Konklusjon


Salomon Genesis
Salomon Genesis

Product Name: Salomon Genesis

Brand: Salomon

Offer price: 1800

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Genesis er en flott terrengløpesko for løpere som ønsker en lett, smidig og komfortabel terrengsko med utmerket grep. Den er perfekt for lange distanser på alle typer terreng, men fungerer også like godt til korte turer- både i teknisk krevende terreng, og enklere underlag som stier og grus.

Den gode passformen gjør at skoen sitter som støpt på foten uten at den virker trykkende, og det er lett å føle seg trygg på underlaget. Salomon har også klart å balansere dempingen og responsen på en måte som gjør at du kan løpe langt uten å bli sliten i fotbladene.

Alt i alt fremstår Salomon Genesis som en imponerende allsidig, moro og lettløpt sko som fortjener en plass blant årets beste terrengsko.

Overall
93%
93%

Pros

 • Meget komfortabel «sokke-lignende» passform.
 • Leken og rask.
 • Godt beskyttet overdel.
 • Meget god demping og respons.
 • Stødig i teknisk krevende terreng.
 • Slitesterk yttersåle og godt grep.

Cons

 • Ingen spesielle.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ MAXx2”
8. mai 2024 | Sko

Test: VJ MAXx2

VJ MAXx2 byr på en ekstremt veldempet og responsiv mellomsåle, kombinerer med kanskje verdens beste yttersåle, og leverer en nydelig totalpakke av en løpesko!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Genesis”
2. mai 2024 | Sko

Test: Salomon Genesis

Salomon Genesis er kanskje den morsomste og mest allsidige terrengskoen fra Salomon til nå. Genesis er ikke bare rask, men også imponerende komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 RB9X”
4. april 2024 | Sko

Test: Icebug Pytho6 RB9X

Icebug Pytho6 RB9X byr på en trygg og god passform, god stabilitet og løpsfølelse og godt grep på nesten alle typer underlag.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 12”
18. mars 2024 | Sko

Test: ASICS GEL-Trabuco 12

ASICS GEL-Trabuco 12 gjør en av fjorårets bestselgende terrengsko enda litt bedre. Her får du både god løpsfølelse og høy komfort i en allsidig løpesko.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer