Test: Salomon Thundercross

21. oktober, 2023 (oppdatert 8. mars 2024)

Featured image for “Test: Salomon Thundercross”

Salomon Thundercross er terrengskoen for deg som ønsker å like, eller allerede elsker Salomon Speedcross, men vil ha enda bedre løpsfølelse.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Salomon Thundercross – En raskere Speedcross!

Hvis du ikke allerede er klar over det, så er en av verdens mest populære terrengsko (og tursko) den ikoniske Salomon Speedcross-serien som nå er ute i sin sjette utgave. Suksessen til Speedcross er ikke tilfeldig, for denne skoen kombinerer suveren demping, god stabilitet, imponerende grep og høy komfort i en allsidig sko som fungerer til både løping, gåturer og som hverdagssko.

Salomon Speedcross 6 er grundig testet her, og kan varmt anbefales om du ønsker en sko til roligere turer og gjerne som en erstatning for en tradisjonell fjellsko – ikke minst er den tilgjengelig i en GORE-TEX utgave for dagene der du ønsker helt tørre føtter. Speedcross har blitt ikonisk og en naturlig oppdatering for en stor mengde brukere, men det høye droppet på 10 mm har holdt en del erfarne terrengløpere borte.

Hører du til bant den siste gruppen, så kan Salomon Thundercross være skoen du har savnet uten å vite det. Thundercross ble i følge Salomon skapt i de franske alpene i et område der du kan møte på all slags terreng og underlag på en og samme tur. Salomon Thundercross gir deg alt det gode fra Salomon Speedcross i en mer strømlinjeformet og løpefokusert sko med plenty av demping, men kun 4 mm dropp og en såle som er skapt for klatringer og våte underlag.

Salomon Thundercross – Samme komfort i en raskere form

Salomon Thundercross kunne lett vunnet en pris for pent design takket være sine strømlinjeformete og «rene» overdel. Her er det brukt kraftig møkk- og vannavstøtende meshmateriale forsterket med TPU-bånd og den karakteristiske SensiFit-teknologien som bidrar til en sikker passform og god sideveis støtte – selv i teknisk krevende terreng.

På innsiden sørger kombinasjonen av en formstøpt OrthoLite-såle og en sømløs overdel for høy komfort, mens de smarte Quicklace-lissene lar deg tilpasse skoene perfekt rundt foten.

Hælkappen kan virke noe høy, men er myk og behagelig uten å irritere akillessenen. Tåboksen og fremre halvdel av skoen er beskyttet med en tåkappe og sideforsterkninger.

Vær klar over at overdelen er ganske tett, så skoen kan bli litt varm og klam dersom du bruker den i steikende sommersol.


God demping til tross for lavt dropp

Der Speedcross benytter en mellomsåle i EnergyCell+ materiale, tar Thundercross i bruk Energy Foam som er selskapets mest dempede og responsive skum. Den største forskjellen mellom Speedcross og Thundercross er overgangen fra 10 mm dropp til «kun» 4 mm dropp på sistnevnte.

Mindre dropp til tross, så bevarer Thundercross overraskende god demping. Dette klarer Salomon takket være 5 mm ekstra skum i hælpartiet, samt det noen mykere Energy Foam skummet. Kombinasjonen resulterer ikke bare i god demping, men det lave droppet sørger samtidig for at skoen oppleves mye tryggere og stabil i teknisk krevende terreng enn Speedcross. På mange måter føles Thundercross som en bedre løpesko enn Speedcross, mens sistnevnte i større grad er en tursko – men ikke nødvendig bedre. Thundercross føles nemlig både bedre å løpe i, og å gå i. Det skyldes mye at den er stødigere og tryggere i teknisk terreng.


Supergrep. Overalt.

Speedcross er kjent for en såle som kan spise seg gjennom utfordrende partier med gjørme og sleipt terreng, samtidig som den sitter godt på kompakt og hardt underlag. Sålen på Salomon Thundercross ligner i stor grad sin slektning med de samme 5 mm høye knastene med et pilformet mønster, men de er færre i antall, og smalere og mer avlange.

Det er lett å se at Salomon har bygget denne skoen for fart og gode klatreegenskaper. Fra mellomfot og frem er knastene vinklet for å bite fra seg oppover, mens fra mellomfoten og bakover er knastene snudd slik at de fungerer som mottakere når du beinflyr nedover.

Og Salomon Thundercross overbeviser med godt grep på nesten alt du utfordrer den på. Sleipe og gjørmete stier er null problem, og det samme er våte sva og steiner. Den store mellomrommet mellom knastene gjør at våte røtter blir en ekstra utfordring ettersom overflaten på yttersålen/knastene er så liten, men her sliter uansett nesten alle sko. Slitestyrken har også vist seg å være god, og Salomon Thundercross vil tåle mange mil før du behøver å bytte de ut.

Er det en ting som mangler på Thundercross, så er det en dedikert steinplate. Det er ikke noe stort problem, men løper du mye på steinete terreng og i ur, så kan du kjenne de spisseste steinene gjennom sålen.


Tilgjengelighet og passform

Salomon Thundercross er tilgjengelig i både herre- og dame modell i flere farger og en hav av størrelser. Modellen finnes også i en GORE-TEX modell som ellers er lik orginalen.

Thundercross er normale i lengden, men tåboksen er noe smal. Ønsker du bedre plass kan du gå opp et halvt nummer, men personlig bruker jeg min normale størrelse.

løpesko test

Salomon Thundercross – Fakta:

 • Hæl/forfot: 31 mm / 27 mm
 • Dropp: 4 mm / 4 mm
 • Vekt: 290 gram / 256 gram

Salomon Speedcross 6 – Fakta:

 • Hæl/forfot: 32 mm/ 22 mm
 • Dropp: 10 mm
 • Vekt: 298 gram / 262 gram

Beste bruksområde:  
En god allrounder og terrengsko til daglig trening i terreng og på grus. Godt egnet til løp der du ønsker god demping og godt grep. Fungerer også godt til gåturer og som erstatning for en fjellsko.


Konklusjon


Salomon Thundercross
Salomon Thundercross

Product Name: Salomon Thundercross

Brand: Salomon

Offer price: 1600

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Speedcross har allerede overbevist og vunnet en enorm mengde mennesker, og Salomon Thundercross kommer garantert til å bli en suksess.

Med en enda bedre dempet såle, et lavere dropp, den samme trygge og gode passformen, og en pris som absolutt ikke er avskrekkende, imponerer Salomon Thundercross på alle måter. Skoen fungerer til de fleste distanser og de fleste typer underlag. Slitestyrken på både overdel og såle er tipp topp, og grepet er blant de beste terrengskoene på markedet.

Bra jobba Salomon!

Overall
92%
92%

Pros

 • Oppleves lett og rask på foten.
 • Tight og sikker passform.
 • Overraskende god demping og respons.
 • Stødig i teknisk krevende terreng.
 • Slitesterk yttersåle og godt grep.

Cons

 • Kan bli noe klam de varmeste dagene.
 • Savner en steinplate for bedre beskyttelse under.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ MAXx2”
8. mai 2024 | Sko

Test: VJ MAXx2

VJ MAXx2 byr på en ekstremt veldempet og responsiv mellomsåle, kombinerer med kanskje verdens beste yttersåle, og leverer en nydelig totalpakke av en løpesko!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Genesis”
2. mai 2024 | Sko

Test: Salomon Genesis

Salomon Genesis er kanskje den morsomste og mest allsidige terrengskoen fra Salomon til nå. Genesis er ikke bare rask, men også imponerende komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 RB9X”
4. april 2024 | Sko

Test: Icebug Pytho6 RB9X

Icebug Pytho6 RB9X byr på en trygg og god passform, god stabilitet og løpsfølelse og godt grep på nesten alle typer underlag.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 12”
18. mars 2024 | Sko

Test: ASICS GEL-Trabuco 12

ASICS GEL-Trabuco 12 gjør en av fjorårets bestselgende terrengsko enda litt bedre. Her får du både god løpsfølelse og høy komfort i en allsidig løpesko.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer