Test: Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY

18. august, 2022 (oppdatert 13. august 2023)
Featured image for “Test: Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY”

Lekende lett, latterlig vannavstøtende og super komfortabel. Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY bringer det beste av løpejakker til virkeligheten. Denne jakken er verdt sin pris.

Fakta

 • Vekt: 180 gram
 • Passform: Active Fit
 • Materiale: GORE-TEX SHAKEDRY

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY – Tre geniale detaljer

Som nevnt i tidligere tester er det lett å miste oversikten over alle de ulike løpejakkene Salomon har i sortimentet, men Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY er en jakke som virkelig skiller seg ut.

Dette er en hardcore løpejakke med detaljer som gjør at du kan kose deg ute i kraftig regn og elendig vær. Salomon har nemlig tatt i bruk den innovative GORE-TEX SHAKEDRY membranen der den vanntette membranen er på utsiden av stoffet. Konstruksjonen gjør at vanndråpene ikke vil legge seg som et lag på utsiden av jakken, men preller av så snart det rører overflaten. Det er nesten sprøtt å se hvor godt det fungerer, og GORE-TEX har virkelig lyktes i jakten på den perfekte membran. Rist jakken, og den er tørr på et øyeblikk.

Salomon er ikke den første produsenten som tar i bruk GORE-TEX SHAKEDRY, og hver produsent har sine ulike design og løsninger. Salomon har derimot gitt jakken noen virkelig smarte detaljer som gjør det verdt å lese litt nøye:

1. Ekstra plass

I likhet med Salomon BONATTI Trail WP Jacket (testet her), har Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY en romslig passform med plass til en løpesekk på opptil 12L på ryggen, eller en løpevest med drikkeflasker i front. Den ekstra plassen kommer av at Salomon har sydd inn mer materiale i overkroppen slik at jakken nærmest ekspanderer når du trekker den over vesten. Du kan fint bruke jakken uten noe under, selv om det blir litt mer materiale rundt overkroppen.

2. «Stow on the go» – Enkel oppbevaring

Den andre smarte detaljen er «Stow on the go»-funksjon som lar deg oppbevare jakken på kroppen samtidig som du løper. Dette gjøres ved at du åpner jakken i front, trekker/ruller jakken ned, og krøller den sammen i et elastisk belte rundt midjen som holder jakken på plass som et belte. Denne fungerer overraskende godt og er enkelt å gjøre selv på farta.

3.» Smart Vent» – Genial lufting

Nummer tre er «Smart Vent»-patenten bestående av en enkel liten klaff øverst ved brystet som kan kneppes opp/igjen å holde jakken på plass selv om du løper med glidelåsen åpen. Dette er gjør det lett å slippe ut overskuddsvarmen og å bevare god luftsirkulasjon uten at jakken blåser av deg når du løper.

Flere flotte detaljer

Hetten er designet slik at den skal sitte tett inntil hodet å følge hodets bevegelser, samtidig som den føles romslig nok til å kunne brukes uten at den føles klaustrofobisk. På ryggen har Salomon i likhet med BONATTI WP Trail utstyrt jakken med en vertikal refleksstripe som følger ryggsøylen og lyser opp i mørket, mens det på venstre side foran er en brystlomme stor nok til å romme en mobiltelefon av god størrelse. Lommen er for øvrig omringet av en tydelig refleksstripe som gjør det synlig forfra, samt en «Salomon»-logo i reflekterende detaljer.

Salomon har gjort en god jobb med ermene og gjort de både romslige og lange nok til å kunne trekkes over håndleddene når været virkelig er surt og kaldt. I endene er det elastiske mansjetter slik at de ikke sklir opp av seg selv.

Salomon Bonatti Trail WP Jacket veier kun 180 gram og merkes nesten ikke på kroppen. Det glatte SHAKEDRY-membranen er også langt mer komfortabel enn PRETEX-membranen som Salomon ofte benytter, og ikke minst mange andre mange andre «stivere» GORE-TEX varianter. Den er myk, relativt lydløs, og konstant tørr.

Jakken fungerer også greit som en vindjakke takket være den smarte luftemuligheten i front, selv om kombinasjonen av en kullsvart jakke og en vanntett membran kan bli varmt når temperaturen kryper oppover. Bruker du Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY rett utenpå en t-skjorte, vil den kjennes ut som silke mot huden.

Til tross for at GORE-TEX SHAKEDRY membranen har blitt langt mer slitesterk enn den tidligste utgaven, så er det begrenset hvor mye du bør kombinere denne jakken med en sekk. Sekken vil slite på membranen fra utsiden, og ettersom SHAKEDRY har membranen, ja…på utsiden, så det er uheldig kombinasjon.

Tilgjengelighet

Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY er tilgjengelig i unisex-modell i fargen svartPrisen på 3300 kr kan virke høy, men du får god valuta for pengene.

NB: Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY har utgått fra soritmentet til Salomon, og de har i større grad forkusert på Salomon Bonatti Waterproof Jacket. Test av denne finner du her: Test: Salomon Bonatti Trail WP Jacket

Et ennet alternativ er Asics sin lett og gode løpejakke testet her: Test: Asics Fujitrail Waterproof Jacket


Konklusjon

Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY
Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY

Product Name: Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY

Brand: Salomon

Offer price: 3300

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY har rettet opp i de små feilene fra forrige generasjon ved å gi nye BONATTI både brystlomme og reflekser, og serverer en gjennomtenkt og helstøpt løpejakke for dagene der været er på sitt gråeste. Her får du både komfort og smarte detaljer som kan være med å gjøre løpeturen litt lettere og bedre.

Overall
90%
90%

Pros

 • Svært lett.
 • Kan oppbevares rundt midjen.
 • God passform med smarte løsninger til drikkevest/sekk.
 • Ekstremt vannavstøtende!
 • Gode pusteegenskaper.
 • Brystlomme med plass til mobilen.
 • Romslig hette.
 • Refleks både foran og bak.

Cons

 • Ved høy anstrengelse blir du klam, men det er nærmest uunngåelig…

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket”

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket

Rab Xenair Alpine Light Jacket er jakken du tar med deg overalt, uansett hvor du skal, når på året, og…
Featured image for “Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket”

Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket

Inov-8 VENTURELITE Jacket er en skalljakke skapt for deg som trives i høy aktivitet og som ikke lar deg stoppe…
Featured image for “Test: Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie”

Test: Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie

Salomon Bonatti Crozz FZ Hoodie er så lett og silkemyk at du glemmer at du har tatt den på deg…
Featured image for “Test: Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket”

Test: Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket

Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket er en imponerende lett, kompakt og god vanntett løpejakke.…
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!…
Featured image for “Test: Inov-8 Base Elite Long Sleeve”

Test: Inov-8 Base Elite Long Sleeve

Inov-8 Base Elite Long Sleeve byr på høy komfort og topp kvalitet. Dette er akkurat hva du ønsker fra en…
Featured image for “Test: Rab Cinder sykkelbekledning”

Test: Rab Cinder sykkelbekledning

Veletablerte Rab har kastet seg over en nytt segment og lansert en egen kolleksjon for sykkelbekledning. Og ikke overraskende har…
Featured image for “Test: Salomon QST GORE-TEX Gloves”

Test: Salomon QST GORE-TEX Gloves

Blant et hav av hansker som har gjennomgått mye og tøft bruk i ulike sammenhenger, så er Salomon QST GORE-TEX…
Featured image for “Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket”

Test: Salomon OUTLINE PRIMALOFT Jacket

Salomon OUTLINE PRIMALOFT er en velkommen oppdatering av fjorårets OUTPEAK-serie. Ikke bare er den varmere, men også smartere og bedre…
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen…
Featured image for “Test: Salomon OUTLINE DOWN Jacket”

Test: Salomon OUTLINE DOWN Jacket

Lett, kompakt, varm, gode lommer og god hette, en vannavstøtende yttermembran og et pent design. Salomon OUTLINE DOWN Jacket krysser…
Featured image for “Test: Dynafit TLT Touring DST Pant”

Test: Dynafit TLT Touring DST Pant

Dynafit TLT Touring DST Pant er en allsidig og komfortabel softshellbukse ypperlig for raske toppturer, eller turbukse i vinterhalvåret.…
Featured image for “Test: Dynafit Free Alpha Direct Jacket”

Test: Dynafit Free Alpha Direct Jacket

Dynafit Free Alpha Direct Jacket er en allsidig og god isolasjonsjakke du kan bruke til alt, året rundt, uansett hva…
Featured image for “Test: MediumTall Knausen Turbukse 2.0”

Test: MediumTall Knausen Turbukse 2.0

MediumTall Knausen Turbukse 2.0 er turbuksen for deg som er høy og sliter med å finne perfekt passform blant mylderet…
Featured image for “Test: Asics Fujitrail Waterproof Jacket”

Test: Asics Fujitrail Waterproof Jacket

Asics Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er…
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Jacket”

Test: Rab Mythic Alpine Jacket

Med Rab Mythic Alpine Jacket viser selskapet nok en gang at de er mestere til å trylle med dun. Rab…
Featured image for “Test: Dynafit Radical Down Hood Jacket”

Test: Dynafit Radical Down Hood Jacket

Ute etter en lett og kompakt dunjakke som holder deg varm til kakaopausen, eller på toppturen når vinterkulda setter inn?…
Featured image for “Test: Rab Torque Vapour-Rise Pants”

Test: Rab Torque Vapour-Rise Pants

Misliker du å fryse om vinteren? Rab Torque Vapour-Rise Pants kan være buksen som gjør vinterhalvåret litt lettere å komme gjennom…