Test: Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY

18. august, 2022 (oppdatert 12. april 2024)

Featured image for “Test: Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY”

Lekende lett, latterlig vannavstøtende og super komfortabel. Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY bringer det beste av løpejakker til virkeligheten. Denne jakken er verdt sin pris.

Fakta

 • Vekt: 180 gram
 • Passform: Active Fit
 • Materiale: GORE-TEX SHAKEDRY
Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY – Tre geniale detaljer

Som nevnt i tidligere tester er det lett å miste oversikten over alle de ulike løpejakkene Salomon har i sortimentet, men Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY er en jakke som virkelig skiller seg ut.

Dette er en hardcore løpejakke med detaljer som gjør at du kan kose deg ute i kraftig regn og elendig vær. Salomon har nemlig tatt i bruk den innovative GORE-TEX SHAKEDRY membranen der den vanntette membranen er på utsiden av stoffet. Konstruksjonen gjør at vanndråpene ikke vil legge seg som et lag på utsiden av jakken, men preller av så snart det rører overflaten. Det er nesten sprøtt å se hvor godt det fungerer, og GORE-TEX har virkelig lyktes i jakten på den perfekte membran. Rist jakken, og den er tørr på et øyeblikk.

Salomon er ikke den første produsenten som tar i bruk GORE-TEX SHAKEDRY, og hver produsent har sine ulike design og løsninger. Salomon har derimot gitt jakken noen virkelig smarte detaljer som gjør det verdt å lese litt nøye:

1. Ekstra plass

I likhet med Salomon BONATTI Trail WP Jacket (testet her), har Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY en romslig passform med plass til en løpesekk på opptil 12L på ryggen, eller en løpevest med drikkeflasker i front. Den ekstra plassen kommer av at Salomon har sydd inn mer materiale i overkroppen slik at jakken nærmest ekspanderer når du trekker den over vesten. Du kan fint bruke jakken uten noe under, selv om det blir litt mer materiale rundt overkroppen.


2. «Stow on the go» – Enkel oppbevaring

Den andre smarte detaljen er «Stow on the go»-funksjon som lar deg oppbevare jakken på kroppen samtidig som du løper. Dette gjøres ved at du åpner jakken i front, trekker/ruller jakken ned, og krøller den sammen i et elastisk belte rundt midjen som holder jakken på plass som et belte. Denne fungerer overraskende godt og er enkelt å gjøre selv på farta.


3.» Smart Vent» – Genial lufting

Nummer tre er «Smart Vent»-patenten bestående av en enkel liten klaff øverst ved brystet som kan kneppes opp/igjen å holde jakken på plass selv om du løper med glidelåsen åpen. Dette er gjør det lett å slippe ut overskuddsvarmen og å bevare god luftsirkulasjon uten at jakken blåser av deg når du løper.


Flere flotte detaljer

Hetten er designet slik at den skal sitte tett inntil hodet å følge hodets bevegelser, samtidig som den føles romslig nok til å kunne brukes uten at den føles klaustrofobisk. På ryggen har Salomon i likhet med BONATTI WP Trail utstyrt jakken med en vertikal refleksstripe som følger ryggsøylen og lyser opp i mørket, mens det på venstre side foran er en brystlomme stor nok til å romme en mobiltelefon av god størrelse. Lommen er for øvrig omringet av en tydelig refleksstripe som gjør det synlig forfra, samt en «Salomon»-logo i reflekterende detaljer.

Salomon har gjort en god jobb med ermene og gjort de både romslige og lange nok til å kunne trekkes over håndleddene når været virkelig er surt og kaldt. I endene er det elastiske mansjetter slik at de ikke sklir opp av seg selv.

Salomon Bonatti Trail WP Jacket veier kun 180 gram og merkes nesten ikke på kroppen. Det glatte SHAKEDRY-membranen er også langt mer komfortabel enn PRETEX-membranen som Salomon ofte benytter, og ikke minst mange andre mange andre «stivere» GORE-TEX varianter. Den er myk, relativt lydløs, og konstant tørr.

Jakken fungerer også greit som en vindjakke takket være den smarte luftemuligheten i front, selv om kombinasjonen av en kullsvart jakke og en vanntett membran kan bli varmt når temperaturen kryper oppover. Bruker du Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY rett utenpå en t-skjorte, vil den kjennes ut som silke mot huden.

Til tross for at GORE-TEX SHAKEDRY membranen har blitt langt mer slitesterk enn den tidligste utgaven, så er det begrenset hvor mye du bør kombinere denne jakken med en sekk. Sekken vil slite på membranen fra utsiden, og ettersom SHAKEDRY har membranen, ja…på utsiden, så det er uheldig kombinasjon.


Tilgjengelighet

Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY er tilgjengelig i unisex-modell i fargen svartPrisen på 3300 kr kan virke høy, men du får god valuta for pengene.

NB: Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY har utgått fra soritmentet til Salomon, og de har i større grad forkusert på Salomon Bonatti Waterproof Jacket. Test av denne finner du her: Test: Salomon Bonatti Trail WP Jacket

Et ennet alternativ er Asics sin lett og gode løpejakke testet her: Test: Asics Fujitrail Waterproof Jacket


Konklusjon

Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY
Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY

Product Name: Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY

Brand: Salomon

Offer price: 3300

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon BONATTI GORE-TEX SHAKEDRY har rettet opp i de små feilene fra forrige generasjon ved å gi nye BONATTI både brystlomme og reflekser, og serverer en gjennomtenkt og helstøpt løpejakke for dagene der været er på sitt gråeste.

Her får du både komfort og smarte detaljer som kan være med å gjøre løpeturen litt lettere og bedre.

Overall
90%
90%

Pros

 • Svært lett.
 • Kan oppbevares rundt midjen.
 • God passform med smarte løsninger til drikkevest/sekk.
 • Ekstremt vannavstøtende!
 • Gode pusteegenskaper.
 • Brystlomme med plass til mobilen.
 • Romslig hette.
 • Refleks både foran og bak.

Cons

 • Ved høy anstrengelse blir du klam, men det er nærmest uunngåelig…

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer