Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22

25. mars, 2024 (oppdatert 25. mars 2024)

Featured image for “Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22”

Osprey Talon 22 er kongen av dagstursekker og «løpe- sykle til jobbsekker». Den er komfortabel, lett og solid, og rommer langt mer enn du tror.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Fakta Osprey Talon 22:

 • Vekt: S/M: 900 gram – L/XL: 900 gram
 • Volum: S/M: 20 L – L/XL: 22 L
 • Pris: 1500 kr

Fakta Osprey Talon Earth 22:

 • Vekt: 1100 gram
 • Volum: S/M: 20 L – L/XL: 22 L
 • Mål (cm): 51H x 25W x 23D
 • Pris: 1850 kr


Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22

I likhet med Osprey Talon 11 kjøpte jeg min første Osprey Talon 22 i 2010, og siden den gang har jeg en rekke Talon-modeller. Dette er den åttende sekken i Talon-serien, og det er sekker som alle har blitt brukt mye og røft. I starten er du alltid forsiktig med nytt utstyr, men etterhvert som tiden går så blir den kastet ned på bakken, dumpet ned i en steinur, eller lignende som setter sekken på prøve.

Osprey Talon 22 og Talon Earth 22 hører til Osprey Talon-familien som består av en 11L, 22L, 26, 33L, 36L, 44L og 50L. I tillegg finnes det noen Pro-utgaver (sterkere og lettere) i 20L og 30L, samt «Earth»-modeller som er mer miljøvennlige versjoner av tilsvarende modeller. Alle modellene er tilgjengelig i flere farger- og foruten om sistnevnte modell, kommer hver modell i to rygglengder; S/M og L/XL. Rygglengden er avgjørende for hvilken du bør velge, og du kan benytte Osprey sin størrelsesguide for å finne riktig størrelse. Velger du Talon Earth 22 finnes det kun en unisex-modell og en fast rygglengde.

I denne testen omtales både Osprey Talon 22 og Osprey Talon Earth 22 ettersom begge modellene er testet, og de er såpass lik i utforming og funksjon.

Osprey Talon 22 og Osprey Talon Earth 22 er i utgangspunktet samme sekk, men Talon Earth 22 er en mer miljøvennlig versjon av Talon 22, og er den første ryggsekken fra Osprey som er Bluesign-sertifisert.

Talon Earth 22 er laget av resirkulerte materialer og har en kapasitet på 22 liter. Den er designet for å være allsidig og kan brukes til fotturer, sykling, pendling, m.m.. Talon 22 er også en allsidig ryggsekk med en kapasitet på 22 liter, men er ikke like miljøvennlig som Talon Earth 22, selv om også her har Osprey tatt i bruk resirkulerte materialer.

Begge ryggsekkene har mange funksjoner som gjør de egnet for ulike bruksområder. Sekkene er i utgangspunktet identiske, men Talon Earth 22 har en innvendig polstret lomme for en bærbar PC og mangler PowerMesh-lommen på utsiden, mens Talon 22 har den praktiske PowerMesh-lommen, men mangler PC-lommen. I følge Osprey så veier Talon Earth 22 veier også en god del mer, 1100 gram vs. 900 gram for Talon 22, men her kan jeg skrive under på at jeg ikke merker noen forskjell. De er begge lette.


Osprey Talon 22

God å bære. Fungerer til alt.

Med så mange størrelser så finnes det en Talon til alle typer bruk – fra raske toppturer til lengre helgeturer. 22 literen er perfekt for dagsturer, løpeturer og sykkelturer der du har behov for å ta med litt ekstra, eller som «bysekk» og hverdagssekk. Osprey Talon 22 er som nevnt en av de mest populære dagstursekkene på markedet, men den gode bærekomforten og plassutnyttelsen har gjort at den også er populær som pendlersekk for de som løper og sykler til jobb – spesielt Talon 22 Earth som har en dedikert PC-lomme. Sekken er solid nok til å kunne bære opptil 8 kg, men du kan nok fint klare 10 kg uten at sekken ryker.

Talon 22 Earth er laget av resirkulert nylon med høy tetthet (kombinerer 210D og 420D) og er impregnert med et stoff som er fri for skadelige kjemikalier. Til tross for at den ikke er fullstendig vanntett, så tåler den likevel litt nedbør før det trenger gjennom utsiden. Osprey tilbyr også egne regntrekk som passer til hver enkelt modell, men ett hvert regntrekk i tilsvarende størrelse vil passe.

Stort fokus på miljø pg bærekraft

For Osprey Talon 22 Earth har Osprey tatt i bruk resirkulerte materialer fra innsiden og ut, fra topp til bunn – alt fra glidelåser og bånd til etiketter består av resirkulert materiale. Omtrent halvparten av plastkomponentene er også Bluesign®-godkjente og produsert ved hjelp av sertifisert og fornybar naturgass.

Oppsummert har vi:

 • Ryggpanelet i EVA-skuminneholder 50% resirkulert materiale.
 • AirScape rammen består av 100% resirkulert plast.
 • Plastikk komponentene er produsert fra bio-plast.
 • YKK-glidelåsene er laget av resirkulert plast.
 • 100% resirkulert teiper og etikker.
 • 100% resirkulert stretch-mesh.

Bæresystem i toppklasse

Noe av det som har gjort Talon-serien så populær er det gode og allsidige bæresystemet. Det pustende og kroppsnære AirScape-ryggpanelet gir god komfort og stabilitet, mens det fleksibelt BioStretch-hoftebelte og de polstrede skulderremmene sørger for gode justeringsmuligheter slik at sekken følger bevegelsene dine. Hoftebeltet er også utstyrt med to romslige glidelåslommer med god plass til en mobiltelefon eller lite kamera.

På skulderstroppene er det en liten elastisk lomme som passer til noen gels, og på venstre side er det stropper for å feste stavene på farten. Brystreimen kan enkelt justeres både opp og ned, og selve låsemekanismen inkluderer en liten fløyte som kan brukes ved nødstilfeller.

I bruk oppleves Osprey Talon 22 meget stødig og god, og det er null problem å løpe/sykle med sekken. En annen smart egenskap er at den blir tilnærmet helt flat når du legger den sammen, slik at den enkelt kan taes med i en koffert på reise, eller i/utenpå en større sekk dersom du ønsker en praktisk dagstursekk.God plassutnyttelse og smarte detaljer

Hovedrommet er stort og lett tilgjengelig takket være en stor panelåpning med glidelås i begge ender og gir rikelig med plass til både mat og klær. Øverst på innsiden er det en liten glidelåslomme med en nøkkelholder, og helt på toppen (på utsiden) er det enda en romslig og praktisk glidelåslomme. Osprey Talon Earth 22 har i tillegg en polstret PC-lomme innerst mot ryggen som rommer en PC opptil 15″.

På hver side er det en stor sidelomme i ekspanderende materiale. Her får du god plass til en stor drikkeflaske, eller til å oppbevare en lue, et par hansker, en hodelykt, eller noe annet. Avhengig av hvor myk du er, kan du nå disse lommene ved å vri hånden bakover.

Utsiden er «ren», men rommer likevel et feste for isøks, et feste for sykkelhjelm, Stow-on-the-go feste for staver som lar deg feste stavene uten å ta av sekken, og kompresjonsstropper som kan brukes til å feste en jakke, etc.. For økt sikkerhet er det refleksdetaljer på baksiden og på bærestroppene.

Der kun Talon Earth 22 kan briljere med en innvendig PC-lomme, kan har Talon 22 skryte av en PowerMesh-lomme på utisden av sekken. PowerMesh-lommen er en ekspanderende lomme som er genial for å oppbevare en jakke, et håndkle, luer, hansker, eller noe annet du ønsker lett tilgjengelig. Begge modellene er klargjort for drikkesystem der blæren oppbevares i en liten lomme mellom ryggpanelet og sekkerommet, mens slangen føres ut over skulderremmen hvor den festes.All Mighty Guarantee og miljøansvar

Osprey prioriterer miljøbevissthet ved å fremme reparasjon over erstatning for å redusere avfall. Deres «All Mighty Guarantee» gir kostnadsfri reparasjon av skadede produkter, uavhengig av årsak. I tillegg tilbyr de «Renewed Program» for resirkulering av ureparerbare produkter og «Repair to Share»-programmet, som donerer reparerte produkter til ungdomsprogrammer og skoler. Disse initiativene støtter bærekraft og sosialt ansvar.


Alternativer

Er du på jakt etter en litt større dagstursekk anbefales det å se på Osprey Stratos 26, eller Osprey Talon Pro 30 som er en sterkere og lettere utgave av Talon-serien. Og skal du dra på skikkelig kan du sjekke ut Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32. For en mindre og lettere sekk anbefales lillebror Osprey Talon 11.

For mer info om hva du bør tenke over ved valg av ryggsekk så kan du lese denne guiden Guide – Velg riktig type og størrelse sekk


Konklusjon


Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22
Osprey Talon 22

Product Name: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22

Brand: Osprey

Offer price: 1500 - 1800

Currency: NOK

Konklusjon

Osprey Talon 22 er sannsynligvis en av de mest solgte dagstursekken i verden. Ikke bare er den god å bære, lett, solid, full av praktiske løsninger og rommer mye, men den er også solid og slitesterk, og byr på Osprey sin gode All Mighty Guarantee.

Osprey Talon 22 og Osprey Talon 22 Earth er i utgangspunktet identiske, med noen små variasjoner i materialbruk der Earth-utgaven i større grad benytter resirkulerte materialer, samt at denne har en innvendig PC-lomme. Den vanlige Osprey Talon 22 har til gjengjeld en praktisk utvendig lomme.

Enten du leter etter en god dagstursekk som skal brukes høyt og lavt, eller en praktisk pendlersekk som sitter godt under løping og sykling til jobb eller andre gjøremål? I så fall er Osprey Talon 22 eller Osprey Talon 22 Earth en god anbefaling.

Overall
95%
95%

Pros

 • Høy bærekomfort.
 • Kan justeres og tilpasses veldig godt.
 • Slitesterk og vannavstøtende materiale.
 • Stabil selv med tung vekt.
 • Mange smarte festemuligheter.
 • Store og gode sidelommer.
 • Komfortabelt hoftebelte med store glidelåslommer.
 • All Mighty Guarantee med gratis reparasjoner.
 • Høyt fokus på bærekraft i produksjonen.
 • Osprey Talon 22 Earth har innvendig PC-lomme.
 • Osprey Talon 22 har en stor ekspanderende lomme på utsiden.

Cons

 • Ingen spesielle.


Del gjerne:

Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)”
9. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)

Blue Ice Yagi 35l tar det beste fra sin suksessrike forgjenger, justerer og forbedrer der det trengs, og leverer en skisekk som virkelig byr på høy kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22”
25. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22

Osprey Talon 22 er kongen av dagstursekker og «løpe- sykle til jobbsekker». Talon 22 er komfortabel, lett, solid, og rommer langt mer enn du tror.
Les mer
Featured image for “Test: Zeiss Victory Pocket 10×25”
24. mars 2024 | Annet

Test: Zeiss Victory Pocket 10×25

Zeiss Victory Pocket 10×25 tar lommekikkerten til et nytt nivå der både kvalitet og design gjør den langt mer attraktiv enn kompaktkikkerter flest.
Les mer
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”
23. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke på er å ha det moro.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”
25. februar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l

Blue Ice Yagi 35l er resultatet av en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister, som gikk sammen for å lage produktene som erfarne brukere leter etter.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”
22. januar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer på det meste, og kan brukes til nesten alt.
Les mer
Featured image for “Test: Gemini DUO 2200-R Multisport”
12. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Gemini DUO 2200-R Multisport

Gemini er kanskje først og fremst kjent for å lage sykkellykter, men Gemini DUO 2200-R Multisport viser at de er i stand til mye mer. Denne lykta imponerer.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”
1. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å tilpasse lykten.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid”
30. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

Silva Trail Runner Free 2 er hodelykten for deg som ønsker en lett og kompakt hodelykt med kraftig lys uten å måtte tenke på ledninger.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro”
17. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro

Salomon Sense Pro og Adv Skin lar deg ta med både drikke, næring, telefon, m.m. uten å begrense frihetsfølelsen som en større vest eller sekk.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32”
14. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32

Leter du etter en av de råeste, mest fullspekkede og kanskje mest justerbare og komfortable dagstursekkene på markedet? Hils på Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Atmos AG LT 65”
24. september 2023 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Atmos AG LT 65

Jakter du den «ultimate» lettvekts sekken for lange turer der komfort er like viktig som god plass? Osprey Atmos AG LT 65 og Aura AG LT 65 kan være løsningen.
Les mer