Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

24. april, 2024 (oppdatert 24. april 2024)

Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Fakta

 • Yttermembran: 100 % polyamid, Helly Tech Protection
 • Detaljer: 100% PFC-fri. SVA-behandlet (slitesterkt vannavstøtende middel)
 • Vekt: 290 gram

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en teknisk lettvekts skalljakke designet for å kunne brukes i varierende værforhold og utendørsaktiviteter. Jakken er en del av Helly Hansens anerkjente Verglas-serie, som er kjent for sin kombinasjon av holdbarhet, komfort og beskyttelse.


Design og funksjon

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket har et minimalistisk og rent design som er med på å forsterke inntrykket av en rask og lett skalljakke. Passformen er kroppsnær med stramming i midjen og ekstra lengde i bakkant for å dekke over hoften. Jakken er utstyrt med formsydde ermer for økt bevegelighet, og assymetrisk avslutning der yttersiden er lengre for å dekke over håndflatene. Mansjettene er elastiske slik at de skal legge seg inntil hånden, men det er ingen annen stramming. Her kunne det med fordel vært enten en borrelåsstramming, eller en strammere strikk ettersom åpningen er såpass vid at det siger kald luft inn.

Hetten er stor og justerbar med stramming i bakkant, samt en avstivning i front som sørger for at regnet renner ned på sidene av hetten isteden for ned i ansiktet. Dette fungerer godt.

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er også utstyrt med en praktisk brystlomme med YKK-glidelås for sikker oppbevaring for små gjenstander (stor nok til en mobil – iPhone 15 Pro), og den fungerer også som en egen pakklomme der du pakker jakken ned i lommen. Et lite savn er derimot større håndlommer.


Materialer

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er utviklet med HELLY TECH® PROTECTION 2.5-lags membran med en vannsøyle/pusteevne på 10 000 mm. Det er langt i fra de kraftigere vanntette membranene som ofte opererer med en vannsøyle på 20 000 – 30 000 mm, men det er nok til at jakken både er vanntetthet og vindtett.

Jakken har også en slitesterk vannavstøtende behandling (DWR), som bidrar til å avvise lett nedbør å holde brukeren tørr, samt at materialet er ripstop-forsterket for økt holdbarhet og motstandsdyktighet.

Det er også verdt å nevne at Verglas Micro Shell Jacket er bluesign®-godkjent, noe som indikerer en miljøvennlig produksjonsprosess fra råmaterialer til ferdig produkt.


Opplevelse og bruk

Helly Hansen har mange gode skalljakker i sortimentet, men kraftige skalljakker er et annet område enn de lette og tynne jakkene som i større grad skal fungere til turer i raskt tempo og høyere aktivitetsnivå.

Det finnes et stort utvalg jakker i denne kategorien, og konkurransen er tøff. Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket når dessverre ikke helt opp, og mye skyldes passformen som ikke gir den samme bevegelsesfriheten som en slik jakke krever. En god jakke skal la deg bevege på armene i alle retninger uten at jakken blir «hengende» på skuldrene slik at den løfter seg og eksponerer deler av hofte/mage. Samtidig bør innsiden av jakken bestå av et materiale som føles behagelig å bruke rett på kroppen over en t-skjorte, og som puster godt.

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket svikter litt på begge deler, og det er spesielt førstnevnte som er utfordringen. Både jakken og ermene er noe kort, og jakken har ikke den samme gode bevegeligheten som tilsvarende jakker fra f.eks. Salomon, ASICS og Inov-8. Under finner du tester til tre gode alternativ.

Foruten om dette har Helly Hansen laget en lett og kompakt jakke som er lett å hive i sekken som et reserveplagg når været er utrygt. Dersom jakken passer kroppen din så vil du nok finne stor glede i den, for kombinasjonen av å være vanntett nok og å tilby ok pusteegenskaper, gjør at jakken passer til både til dager med oppholdsvær og dager med mer uttrygt vær. Det anbefales ikke å tilbringe timesvis utendørs i styrtregn med denne jakken, for den begrensede vannsøylen vil til slutt tape kampen slik at vannet lekker gjennom.


Bruksområde

Jakken er ideell for et bredt spekter av utendørsaktiviteter, alt fra fotturer og fjellturer, pendling og sykling- primært i sommerhalvåret. Verglas Micro Shell Jacket fungerer også godt som en hverdagsjakke.


Pris og tilgjengelighet

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket har en veiledende pris på 1999 kr og tilgjengelig i både herre- og damemodell- tre ulike farger for herre, og to ulike farger for dame.


Konklusjon


Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en enkel og grei lettvekts skalljakke for variert bruk, og som et ekstra plagg i sekken på dager med skiftende forhold. Pusteegenskapene er ikke helt på topp, så den fungerer bedre til aktiviteter i rolig tempo, og til bruk i byen og hverdagen.

Det er ikke en kraftig uværsjakke, men en jakke som beskytter mot nedbør og vind i sommerhalvåret.

Det anbefales likevel å prøve jakken for å se om den passer deg, for snittet på jakken er ikke for alle, og hvis ikke den sitter som den skal, så mister den også mange av de gode egenskapene.

Fordeler:

 • Lav vekt. Liten og kompakt.
 • Vanntett (inntil en viss grad).
 • Brystlomme + pakklomme
 • Stor hette med justering bak.
 • Vannavstøtende materiale.
 • Justering i midjen.
 • Bluesign-sertifisert.

Ulemper:

 • Savner håndlommer.
 • Begrenset vanntetthet i kraftig nedbør.
 • Ikke veldig gode pusteegenskaper.
 • Noe merkelig snitt gjør at den kan «henge» på skuldrene.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic G Jacket”
29. februar 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic G Jacket

Rab Mythic G Jacket er ekstremt lett og kompakt, overraskende varm og beskyttende, myk og komfortabel, og leverer kanskje markedets råeste lettvekts dunjakke.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer