Test: Osprey Farpoint 40

1. november, 2022 (oppdatert 23. april 2024)

Featured image for “Test: Osprey Farpoint 40”

Verdens beste reisesekk som kvalifiserer som håndbagasje? Hvis du ikke var glad i å reise lett fra før, så kan Osprey Farpoint 40 være det som overbeviser deg.


Fakta:

Vekt: 1550 gram
Volum: 40L
Materiale: Bluesign®-godkjent 450D resirkulert twist dobby-polyester, PFC/PFAS-fri impregnering
Tilgjengelige størrelser: Herre: 40L (testet), 55L, 70L, 80L / Damemodell: 40L, 50L, 70L


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Osprey Farpoint 40
Osprey Farpoint 40

Product Name: Osprey Farpoint 40

Brand: Osprey

Offer price: 1649

Currency: NOK

Konklusjon

Har du først blitt hekta på å reise lett, eller alltid har hatt en drøm å reise med kun håndbagasje, så vil Osprey Farpoint 40/Osprey Fairview 40 raskt føye seg til «bestevenn-listen». Dette er to velprøvde og gjennomtenkte produkter som nærmest perfeksjonerer «travel light»-begrepet.

Det er en kunst å pakke lite og lett, men Osprey gjør det heldigvis litt enklere. Og ikke minst tryggere.

Overall
95%
95%

Pros

 • Perfekt størrelse for håndbagasje.
 • Lav vekt.
 • Svært god byggekvalitet og slitesterkt materiale.
 • Solid og komfortabelt bæresystem.
 • Justerbar rygglengde.
 • Stort hovedrom med kompresjonsremmer.
 • Stor åpning i front.
 • Kraftige bærehåndtak på topp og på siden.
 • Låsbar glidelås på hovedrom og dagstursekk.
 • Kraftig uttagbart trekk som kan dekke over hele ryggpartiet og bæresystemet.
 • Flere smarte festepunkter på utsiden.
 • Bærekraftige materialer og produksjon.
 • Kompatibel med 15L Travel Dayback.

Cons

 • Savner flere lommer i hovedrommet.
 • Meshlommene på hoftebeltet kunne vært byttet ut med større glidelåslommer.

Osprey Farpoint 40 – Lettvekterens bestevenn

Osprey er kjent for å lage solide kvalitetsprodukter med et hav av smarte løsninger, og har en høy stjerne blant både turfolk, treningsentusiaster og ikke minst de reiseglade. Osprey Farpoint og Osprey Farview er to av de mest solgte reisesekkene i hele verden, men hva er det som gjør disse så populære?

Osprey har klart å kombinere funksjon, komfort og holdbarhet, og samtidig bevart en offensiv prissetting. Bruksområdet for produktene er ikke begrenset til kun reising, og du kan fint ta i bruk sekkene til turer i fjell og mark. Ikke minst er de laget for å vare og vare i mange år gjennom hardt bruk.


En størrelse og modell for alle behov

Osprey Farpoint er herremodellen, mens Osprey Farview er en damespesifikk utgave av samme sekk. Farpoint er tilgjengelig i 40L, 55L, 70L (testet) og 80L, der 55L og 70L kommer med en 15 liter avtakbar dagstursekk. Osprey Fairview er tilgjengelig i 40L, 55L og 70L der de to sistnevnte har den samme 15 liter avtagbare dagstursekken. Modellene finnes også i ulike farger.

Svært høy bærekomfort

De største Osprey Farpoint-modellene har normalt kommet i to rygglengder; S/M og M/L, mens Fairview var tilgjengelig i kun en rygglengde. Farpoint 40 har derimot alltid kun vært en justerbar rygglengde (one size), og dette er nå nytt for hele årets kolleksjon. Dette forenkler helt klart prosessen med å finne riktig størrelse. Bredden på hoftebeltet og brystbeltet kan i stor grad justeres, og vil nok passe både høye og lav, tykke og tynne. Brystremmen kan blant annet justeres opp og ned på en slags glideskinne.

Osprey har truffet blink med å tilby såpass mange varianter av sekkene, ettersom de med sin 40 liter dekker de som ønsker en enkel sekk som kvalifiserer som håndbagasje, mens 70 literen og 80 literen åpner for de virkelig lange reisene. 55 liter er den perfekte mellomløsningen for kortere reiser, og åpner samtidig for å kunne sende noe av bagasjen som registrert bagasje, mens den lille og snerte dagstursekken blir med som håndbagasje.

Osprey Farpoint 40 – hvem er den laget for?

Rett på sak: Osprey Farpoint 40 er laget for deg som :

 • Foretrekker å reise med kun håndbagasje.
 • Ønsker å reise lettest mulig.
 • Trenger en allsidig sekk som fungerer til både hverdag og reise.
 • Trenger en sekk til jobb/studie som kan romme en PC og ekstra utstyr.

Osprey Farpoint 40 – Liten, men stor

40 liter er ikke enormt, men det er det største volumet som er tillat i følge EUs håndbagasjedimensjoner. For en dreven globetrotter er dette mer enn nok til å pakke med det mest nødvendige uten at det behøver å gå ut over komforten, samtidig som det er prefekt for en lettdagstursekk eller til hverdagsbruk.

Osprey Farpoint 40 byr på en kombinasjon av praktiske løsninger, slitestyrke og bærekomfort som gjør den til den ultimate reisesekken. Modellen har eksistert i en årrekke, og har vært det foretrukne valget blant digitale nomader og reisende med en forkjærlighet for å reise lett og billig. Osprey Farpoint 40 kvalifisere som håndbagasje hos nesten alle flyselskaper og du sparer både penger på ekstra bagasje, unødvendig ventetid på innsjekking og samlebånd, og ikke minst så unngår du usikkerheten rundt om bagasjen kommer frem.

Med sine 1550 gram er Osprey Farpoint 40 en imponerende lett sekk, særlig med tanke på det kraftige bæresystemet og den skyhøye kvaliteten på materialet. Sekken i seg selv er enkelt konstruert, men byr på noen løsninger som gjør den til en reisendes drøm.

Stort hovedrom

Det romslige hovedrommet på 40 liter kan åpnes i front på samme måte som en koffert, og de kraftige glidelåsene er konstruert for å kunne låses med hengelås. På innsiden (mot ryggen) er det en stor, delvis løs og polstret «plate» som beskytter ryggen motbæressytemet. Den andre breisiden er dekket av en stor nettinglomme med glidelås for oppbevaring av skittentøy, sko, eller hva du måtte ønske. Det er ingen mindre lommer i selve hovedrommet, men et firepunkts stroppesystem hjelper til å komprimere innholdet, samt feste eventuelle pakkposer som blant annet Osprey selger løst.

Utside – Kraftig og slitesterk

Utsiden er enda enklere, men har akkurat det som skal til. Her er det en stor ekspanderende «stappelomme», samt festepunkter som lar deg feste et par sko, eller noe annet på utsiden.

I bunn av sekken er det en rom som skjuler et kraftig trekk som kan trekkes ut å festes med glidelås rundt hele ryggpartiet slik at det dekker for det kraftige hoftebeltet og de brede og godt polstrede skulderremmene – genialt når du skal hive sekken på bagasjebåndet og ønsker å beskytte/gjemme bort alle reimene og hoftebeltet. På innsiden av trekket er det også en liten lomme til å plassere ID-kort, mens det på toppen og siden av sekken er et kraftig og polstret bærehåndtak slik at du kan bære den som en koffert/bag.

Den ene langsiden er dekket av en kraftig glidelås som gir enkelt tilgang til en polstret PC-lomme med plass til en 16″ bærbar-PC.

Osprey Farpoint 40 er den eneste av Farpoint-modellene som tilbyr en avtagbar og polstret skulderstopp slik at du enkelt kan bære sekken som en bag over skuldrene.

I motsetning til Osprey Farpoint 55 og Osprey Farpoint 70, kommer ikke 40 literen med en ekstra avtakbar dagstursekk, men den kompakte størrelsen gjør det også unødvendig. En ekstra sekk utenpå denne ville ført til ubalanse og redusert bærekomfort. Ønsker du kombinasjon av en 40 liten sekk og en ekstra avtakbar sekk, anbefales det å gå for Osprey Farpoint 55. Her får du en hovedsekk på 40 liter og en avtakbar dagstursekk på 15 liter.


Bærekraftig kvalitet

Som nevnt er Osprey kjent for å lage solide produkter, men Osprey er også kjent for å ha et stort fokus på bærekraft. De siste årene har flere og flere av produktene kommet i oppdaterte versjoner der materialet er byttet ut med mer bærekraftige materialer, miljøskadelige stoffer (impregnering, etc.) er byttet ut med ikke-skadelige stoffer. Produksjonsprosessen har også blitt effektivisert, og vannforbruket har blitt kraftig redusert.

Nytt for Osprey Farpoint og Fairview er blant annet et ytterstoff bestående av Bluesign®-godkjent 450D resirkulert twist dobby-polyester, PFC/PFAS-fri impregnering. Det sier deg kanskje ikke mye, men det viktigste å lese seg frem til er at det både er miljøvennlig og svært slitesterkt. Du trenger ikke å bekymre deg for at sekken skal være utslitt etter en lang reise der du gjentatte ganger har måtte kaste/løfte/bære/åpne/lukke sekken, eller båret den gjennom troperegn og stekende sol. Osprey Farpoint og Osprey Fairview er sekker du kan ha i mange år.

Det er også verdt å nevne Osprey sin All Mighty garanti. Dette sikrer at du har livstidsgaranti på sekken mot skader som følge av kontruksjonsfeil. Det eneste du behøve å betale er frakten til Osprey, og de reparer den kostnadsfritt, eller sender en ny sekk i retur.


Osprey Farpoint – Det beste

Osprey Farpoint er full av smarte funksjoner og detaljer, men kort oppsummert er dette favoritt egenskapene med Osprey Farpoint 40:

 • Muligheten til å sjekke inn sekken som håndbagasje.
 • Den lave vekten kombinert med det solide bæresystemet og det slitesterke materiale.
 • Den store glidelåsåpningen i front og meshlommene på innsiden.
 • Låsbare glidelåser, og det kraftige trekket som kan trekkes ut av bunnen for å dekke over ryggpartiet.
 • Osprey har fokus på miljø og bærekraft, og ikke minst All Mighty garantien.

Dette kan bli bedre

Osprey Farpoint og Osprey Fairview er tilnærmet perfekt for formålet de er laget for, og det er kun småpirk som kan nevnes.

Det viktigste hadde vært et par lommer på innsiden av hovedrommet for bedre organisering. Det andre er glidelåslommer på hoftebeltet som kunne rommet en mobil, et kamera, etc..

For oversikt over hva du bør se etter når du skal velge riktig sekk til ditt behov, se Guide – Velg riktig type og størrelse sekk!

Om du ønsker en allsidig ryggsekk som byr på overlegent god organiseringsmuligheter, så anbefales Zeeksack – The Organizer (testet her).


Konklusjon

Osprey Farpoint 40
Osprey Farpoint 40

Product Name: Osprey Farpoint 40

Brand: Osprey

Offer price: 1649

Currency: NOK

Konklusjon

Har du først blitt hekta på å reise lett, eller alltid har hatt en drøm å reise med kun håndbagasje, så vil Osprey Farpoint 40/Osprey Fairview 40 raskt føye seg til «bestevenn-listen». Dette er to velprøvde og gjennomtenkte produkter som nærmest perfeksjonerer «travel light»-begrepet.

Det er en kunst å pakke lite og lett, men Osprey gjør det heldigvis litt enklere. Og ikke minst tryggere.

Overall
95%
95%

Pros

 • Perfekt størrelse for håndbagasje.
 • Lav vekt.
 • Svært god byggekvalitet og slitesterkt materiale.
 • Solid og komfortabelt bæresystem.
 • Justerbar rygglengde.
 • Stort hovedrom med kompresjonsremmer.
 • Stor åpning i front.
 • Kraftige bærehåndtak på topp og på siden.
 • Låsbar glidelås på hovedrom og dagstursekk.
 • Kraftig uttagbart trekk som kan dekke over hele ryggpartiet og bæresystemet.
 • Flere smarte festepunkter på utsiden.
 • Bærekraftige materialer og produksjon.
 • Kompatibel med 15L Travel Dayback.

Cons

 • Savner flere lommer i hovedrommet.
 • Meshlommene på hoftebeltet kunne vært byttet ut med større glidelåslommer.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Aeon 27”
26. mai 2024 | Friluftsutstyr

Test: Rab Aeon 27

Rab Aeon 27 leverer strålende kvalitet i en lett, praktisk, gjennomtenkt og solid ryggsekk som fungerer til en rekke aktiviteter året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Zeeksack – The Organizer”
23. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeeksack – The Organizer

Zeeksack The Organizer er så genial og velbygget at den vil få deg til å tenke helt nytt om ryggsekker og organisering. The Organizer er et av de beste produktene jeg har testet.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)”
9. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)

Blue Ice Yagi 35l tar det beste fra sin suksessrike forgjenger, justerer og forbedrer der det trengs, og leverer en skisekk som virkelig byr på høy kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22”
25. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22

Osprey Talon 22 er kongen av dagstursekker og «løpe- sykle til jobbsekker». Talon 22 er komfortabel, lett, solid, og rommer langt mer enn du tror.
Les mer
Featured image for “Test: Zeiss Victory Pocket 10×25”
24. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeiss Victory Pocket 10×25

Zeiss Victory Pocket 10×25 tar lommekikkerten til et nytt nivå der både kvalitet og design gjør den langt mer attraktiv enn kompaktkikkerter flest.
Les mer
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”
23. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke på er å ha det moro.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”
25. februar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l

Blue Ice Yagi 35l er resultatet av en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister, som gikk sammen for å lage produktene som erfarne brukere leter etter.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”
22. januar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer på det meste, og kan brukes til nesten alt.
Les mer
Featured image for “Test: Gemini DUO 2200-R Multisport”
12. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Gemini DUO 2200-R Multisport

Gemini er kanskje først og fremst kjent for å lage sykkellykter, men Gemini DUO 2200-R Multisport viser at de er i stand til mye mer. Denne lykta imponerer.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”
1. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å tilpasse lykten.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid”
30. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

Silva Trail Runner Free 2 er hodelykten for deg som ønsker en lett og kompakt hodelykt med kraftig lys uten å måtte tenke på ledninger.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro”
17. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro

Salomon Sense Pro og Adv Skin lar deg ta med både drikke, næring, telefon, m.m. uten å begrense frihetsfølelsen som en større vest eller sekk.
Les mer