Test: Osprey Farpoint 55

13. juli, 2023 (oppdatert 11. september 2023)
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 55”

Osprey Farpoint 55 leverer en størrelse og et design som gir deg det beste fra to verdener, og som gjør det mulig å reise lett og fleksibelt – overalt!


Fakta:

Vekt: 1900 gram
Volum: 55L
Materiale: Bluesign®-godkjent 450D resirkulert twist dobby-polyester, PFC/PFAS-fri impregnering
Tilgjengelige størrelser: Herre: 55L (testet), 40L, 70L, 80L / Damemodell: 40L, 50L, 70L


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Osprey Farpoint 55 – Det beste fra to verdener

Helt siden den første Osprey-sekken så dagens lys i California for snart 50 år siden (1974), har selskapet vært kjent for å lage solide kvalitetsprodukter med et hav av smarte løsninger. Osprey lager sekker og tilbehør til en rekke ulike formål, og har en høy stjerne blant både turfolk, treningsentusiaster og ikke minst reiseglade. Osprey Farpoint og Osprey Fairview er to av de mest solgte reisesekkene i hele verden, men hva er det som gjør disse så populære?

Osprey har klart å kombinere funksjon, komfort og holdbarhet, og samtidig bevart en offensiv prissetting. Bruksområdet for produktene er ikke begrenset til kun reising, og du kan fint ta i bruk sekkene til turer i fjell og mark. Ikke minst er de laget for å vare og vare i mange år gjennom hardt bruk.


Størrelser for alle behov

Selv om Osprey tilbyr flere reisesekken, er det helt klart Farpoint- og Fairview serien som de mest kjente. Osprey Farpoint er herremodellen, mens Osprey Fairview er damemodellen.

Farpoint er tilgjengelig i 40L, 55L (testet), 70L og 80L, der 55L og 70L kommer med en 15 liter avtakbar dagstursekk. Osprey Fairview er tilgjengelig i 40L, 55L og 70L der de to sistnevnte har den samme 15 liter avtagbare dagstursekken. Modellene finnes også i ulike farger.

Frem til Osprey oppdaterte designet på samtlige modeller før 2022-sesongen, kom Farpoint-modellene i to rygglengder; S/M og M/L, mens Fairview var tilgjengelig i kun en rygglengde. Dette er det nå slutt på, og det nye «one-size»-systemet byr på en langt større justerbar rygglengde og en forenklet prosess med å finne riktig størrelse. Både hoftebeltet og brystbeltet kan i stor grad justeres, og sistnevnte kan til og med flyttes opp og ned på en slags glideskinne. Brystbelte inkluderer også en liten fløyte som kan brukes for å tilkalle oppmerksom i nødsituasjoner.

Og modeller for alle behov

I tillegg til de «vanlige» modellene finnes det en mer hiking-inspirert utgave av de samme sekkene – Osprey Farpoint Trek og Osprey Fairview Trek – der blant annet bæresystemet er enda mer tilpasset bæring over lengre distanser, i tillegg til å ha større sidelommer på hoftebeltet. Ellers er Trek-modellen lik originalen med det samme smarte designet og de samme smarte løsningene.

Osprey har skutt gullfuglen med å tilby såpass mange varianter av sekkene ettersom de dekker nesten alle typer «reise personligheter», og i tillegg tilbyr de samme unike funksjonene på tvers av produktene. Den minste 40 liter modellen dekker de som ønsker en enkel sekk som kvalifiserer som håndbagasje, mens 70 literen og 80 literen åpner for de lengre reiser og de som ønsker mer plass.

Osprey Farpoint 55 er kanskje den «perfekte mellomløsningen» for deg som ikke helt klarer å gi slipp på innsjekket bagasje, men likevel ønsker å reise lett og raskt. Med Farpoint 55 sitt smarte design der du ved et enkelt grep kan forvandle sekken til to mindre sekker på 40L + 15L, gjør at du kan sjekke inn begge sekkene som håndbagasje dersom det er ønskelig, eller du kan ta med deg den lille inn på flyet mens den større sekken sjekkes inn.


Osprey Farpoint 55 / Fairview 55 – hvem passer den for?

Osprey Farpoint 55 og Fairview 55 er sannsynligvis de mest allsidige sekkene i Farpoint-/Fairview familien takket være kombinasjonen av en liten og en stor sekk. Osprey Farpoint 55 og Fairview 55 er perfekt for deg som:

 • Foretrekker å reise med kun håndbagasje, men ønsker mulighet til å kunne sjekke inn deler av bagasjen
 • Ønsker å reise lettest mulig.
 • Trenger en allsidig sekk som fungerer til både tur, hverdags og reise.
 • Trenger en romslig sekk til jobb/studie som kan romme en PC og ekstra utstyr.

Ønsker du en litt sekk som fremdeles er bedre egnet til turbruk, er (latterlig) lett og byr på høy bærekomfort? Da er Osprey Exos Pro 55/Ejos Pro 55 et godt valg.


Osprey Farpoint 55 – Fleksibel alt-i-ett sekk

Er du vant til å reise på kryss og tvers av landegrenser, og å hoppe av og på fly som om et var karuseller på et tivoli, er du nok godt kjent med hvilke restriksjoner som som gjelder for håndbagasje dimensjoner. I følge EUs håndbagasje dimensjoner er det maksimale tillatte volumet 40 liter, noe som for de fleste er relativt begrenset dersom målet er å pakke med utstyr og klær for en lengre reise.

For en dreven globetrotter kan det likevel være mer enn nok til å pakke med det mest nødvendige uten at det behøver å gå ut over komforten, samtidig som det er prefekt for en lett dagstursekk eller til hverdagsbruk.

Osprey Farpoint 55 er i prinsippet en Osprey Farpoint 40 + en 15 liter avtagbar dagstursekk som enkelt kan klipses av/på. Osprey Farpoint 40 har blitt svært populær som reisesekk ettersom den kvalifisere som håndbagasje hos nesten alle flyselskaper, noe som sparer deg for både penger på ekstra bagasje, unødvendig ventetid på innsjekking og bagasjebånd, og ikke minst så unngår du usikkerheten rundt om bagasjen kommer frem.

Med den avtagbare 15 literen utvider du ikke bare kapasiteten ytterligere, men du får også en praktisk liten sekk du kan bruke når du er fremme på destinasjonen, samt muligheten til å sjekke inn den største sekken på deler av turen, og å ta med den lille sekken inn som håndbagasje.


Bygget for å tåle mye og tøff bruk

Det finnes reisesekker som er lettere enn Osprey Farpoint 55 sine 1900 gram, men langt i fra alle er like slitesterke, lar deg pakke lite trygt og praktisk, og ikke minst bære like komfortabelt. Kvaliteten på bæresystemet er i en klasse for seg, og det er tydelig at Osprey har designet det for å kunne bære mye vekt over lang tid.

Den lette, men kraftige LightWire-rammen sørger for en stabil sekk som tåler selv en tung last på 15-20 kg, og den luftige AirMesh-nettingen i ryggen bidrar til både høy komfort og god lufting. Hoftebeltet og skulderremmene er godt polstret og produsert i pustende materiale, gjør at det er enkelt å fordele vekten riktig. Den ene siden av hoftebeltet er utstyrt med et liten ekspanderende meshlomme, men det er ingen større glidelåslommer som lar deg oppbevare en mobil, kamera, etc…

Det solide rip-stop materialet i 450D er ikke bare Bluesign®-godkjent og laget av resirkulert polyester, men det er også av så høy kvalitet og slitesterkt at det er en sekk du kan stole på gjennom tykt og tynt. Det er aldri moro å se bagasjen sin bli kastet frem og tilbake mellom bagasjebånd og traller, men det er i det minste godt å vite at den tåler juling.


Hovedrom – romslig og oversiktlig

Osprey Farpoint 55 består som nevnt av to sekker der den store sekken (hovedsekken) består av et stort hovedrom på 40L som åpnes i front på samme måte som en koffert (åpning 270 grader), med kraftige glidelåser som kan låses med hengelås. For å åpne hovedrommet kreves det at du først fjerner dagstursekken. Det er en enkel jobb, men det hadde vørt enda bedre om Osprey gjorde det mulig å nå hovedrommet uten å måtte gå denne omveien.

I motsetning til Osprey Farpoint 40 er det ingen egen PC-lomme i hovedrommet, men denne er heller flyttet til den lille dagstursekken. Det er ingen inndeling med mindre lommer i selve hovedrommet, men den ene kortsiden og den ytre breisiden, er det en stor nettinglomme med glidelås for oppbevaring av skittentøy, sko, eller hva du måtte ønske. I tillegg er det et firepunkts stroppesystem gjør det lettere å komprimere innholdet, samt feste eventuelle pakkposer som blant annet Osprey selger løst.

Bildene under viser selve hovedsekken ferdig pakket med alt undertegnede trenger for en lengre reise – uten at den lille dagstursekken en gang er tatt i bruk. Her er det ekstra skift, ladere i alle varianter, hodelykt, vanntett jakke, vindtettt jakke, shortser, bukser, kamera, m.m…


«Ren og enkel» utside

Utsiden på Osprey Farpoint 55 er relativt strippet for unødvendig detaljer slik at den enkelt kan sjekkes inn som bagasje og håndbagasje uten at noe skal henge seg opp å skape problemer. Det er likevel nok av festepunkter, blant annet fem kraftige løkker til å feste utstyr av ulike slag, samt doble kompresjonsstropper som lar deg komprimere innholdet når du trenger å snike deg gjennom kontrollen for håndbagasje…

Når dagstursekken er festet til baksiden vil den samtidig supplere hovedsekken med to store nettinglommer og en glidelåslomme på toppen. For Osprey Farpoint 40 er alle disse lommene en del av selve hovedsekken.

Osprey har ellers utstyrt Farpoint- og Fairview modellene med en smart detalj som virkelig understreker at dette er sekker som roper etter å bli med på reise. Bunnen av sekken skjuler et lite rom med et uttrekkbart trekk som kan festes med glidelås rundt hele ryggpartiet slik at det dekker for det kraftige hoftebeltet og de brede og godt polstrede skulderremmene. På denne måten kan du raskt og enkelt beskytte hele bæresystemet på sekken når du skal overgi sekken til det allmektige bagasjebåndet. Som ekstra sikkerhet er det en liten lomme til å plassere et ID-kort på innsiden av trekket.

Foretrekker du å bære Osprey Farpoint 55 som en bag, kan du ta i bruk det kraftige håndtaket som finnes midt på toppen av den ene langsiden, eller på toppen av sekken (totalt to stykker).


Miljø og bærekraftig – kvalitets kontrollert

Osprey er som nevnt kjent for å lage solide produkter, men Osprey er også kjent for å ha et stort fokus på miljø og bærekraft. De siste årene har flere og flere av produktene kommet i oppdaterte versjoner der materialet er byttet ut med mer bærekraftige materialer, miljøskadelige stoffer (impregnering, etc.) er byttet ut med ikke-skadelige stoffer. Produksjonsprosessen har også blitt effektivisert, og vannforbruket har blitt kraftig redusert.

Den nyeste generasjonen Osprey Farpoint og Fairview tar i bruk et ytterstoff bestående av Bluesign®-godkjent 450D resirkulert twist dobby-polyester med PFC/PFAS-fri impregnering. Dette sikrer at sekken både er miljøvennlig og svært slitesterkt, i tillegg til at materiale er vannavstøtende og vil tåle et plutselig regnskyll. Reisesekkene fra Osprey er med andre ord konstruert og testet for å tåle juling gjennom både ørken og å regnskog, og gjennom steikende sol og troperegn.

Det er også verdt å nevne Osprey sin All Mighty garanti. Dette sikrer at du har livstidsgaranti på sekken mot skader som følge av konstruksjonsfeil. Det eneste du behøve å betale er frakten til Osprey, og de reparer den kostnadsfritt, eller sender en ny sekk i retur.


Osprey Farpoint 55 / Fairview 55 – Det beste

Osprey Farpoint 55 og Osprey Fairview 55 er fulle av smarte funksjoner og detaljer, men kort oppsummert er dette favoritt egenskapene med Osprey Farpoint 55 og Osprey Fairview 55:

 • Den lave vekten kombinert med det solide bæresystemet og det slitesterke materiale.
 • Den smarte, avtagbare dagstursekken som er uvurderlig både på reise og tur.
 • Den store glidelåsåpningen i front og meshlommene på innsiden.
 • Låsbare glidelåser, og det kraftige trekket som kan trekkes ut av bunnen for å dekke over ryggpartiet.
 • Osprey har fokus på miljø og bærekraft, og ikke minst All Mighty garantien.

Det er også verdt å nevne Osprey sin All Mighty garanti. Dette sikrer at du har livstidsgaranti på sekken mot skader som følge av konstruksjonsfeil. Det eneste du behøve å betale er frakten til Osprey, og de reparer den kostnadsfritt, eller sender en ny sekk i retur.


Dette kan bli bedre

Osprey Farpoint 55 og Osprey Fairview 55 er allerede svært gode reisesekker og allround sekker, og det er vanskelig å peke på konkrete tind som faktisk kan bli så mye bedre. Hvis det likevel skal pirkes, har jeg følgende ønsker:

 • Større lommer på innsiden av hovedrommet for bedre organisering.
 • Glidelåslommer på hoftebeltet med plass til en mobil, et kamera, etc..
 • Annen innfesting av dagstursekk på hovedsekk.

Det siste punktet er det aller viktigste. Slik løsningen er i dag må man først hekte av dagstursekken før du får åpnet selve hovedrommet. Dette er unektelig tungvint, og det orde godt vært mulig å åpne hovedrommet uten å måtte gjennom denne prosessen.


Osprey Farpoint 55 vs Osprey Farpoint 40 – Kort oppsummert

Hvis du er i tvil om hva som skiller Osprey Farpoint 55 og Osprey Farpoint 40, så kan det oppsummeres som følger:


Konklusjon


Osprey Farpoint 55
Osprey Farpoint 55

Product Name: Osprey Farpoint 55

Brand: Osprey

Currency: NOK

Konklusjon

Osprey Farpoint 55 byr på det beste fra to verdener med en størrelse og et design som dekker en rekke ulike behov, og som kan tilfredsstille reisende og eventyrere som ønsker å både reise raskt og lett med kun håndbagasje, og de som ønsker å sjekke inn deler av bagasjen.

Det fleksible justeringssystemet og den høye bærekomforten bidrar til at dette er en sekk som vil passe de fleste kroppsformer og brukere, og de smarte løsningene gjør at du får pakket med deg mer enn du trodde var mulig i «kun» 55 liter.

Er du på utkikk etter en god allround reisesekk, eller dagstursekk, så vil Osprey Farpoint 55 sannsynligvis mer enn innfri behovet. Den er i hvert fall varmt anbefalt.

Overall
95%
95%

Pros

 • Suveren størrelse for allround-reisesekk!
 • Hovedsekken kvalifiserer for målene til håndbagasje.
 • Svært god byggekvalitet.
 • Slitesterkt og vannavstøtende materiale.
 • Solid og komfortabelt bæresystem med justerbar rygglengde.
 • Stort hovedrom med kompresjonsremmer.
 • Stor åpning i front.
 • Kraftige bærehåndtak på topp og på siden.
 • Låsbar glidelås på hovedrom og dagstursekk.
 • Kraftig uttagbart trekk som dekker hele ryggpartiet og bæresystemet.
 • Flere smarte festepunkter på utsiden.
 • Inkluderer en 15 liters dagstursekk.
 • Dagstursekken inkluderer egen PC-lomme.
 • Bærekraftige materialer og produksjon.

Cons

 • Savner flere lommer i hovedrommet.
 • Meshlommene på hoftebeltet kunne vært byttet ut med større glidelåslommer.
 • Litt tungvint å måtte fjerne dagstursekken for å åpne hovedsekken.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Osprey Atmos AG LT 65”

Test: Osprey Atmos AG LT 65

Jakter du den «ultimate» lettvekts sekken for lange turer der komfort er like viktig som god plass? Osprey Atmos AG…
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke…
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig…
Featured image for “Test: Osprey Ultralight Stuff Pack”

Test: Osprey Ultralight Stuff Pack

Osprey Ultralight Stuff Pack er så liten, lett og praktisk, at det er en sekk du tar med deg overalt…
Featured image for “Test: Salomon Trailblazer 20 / Trailblazer 30”

Test: Salomon Trailblazer 20 / Trailblazer 30

Salomon Trailblazer 20 og Trailblazer 30 imponerer med god bærekomfort og smarte løsninger, og ikke minst lav vekt og pakkbarhet.…
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 55”

Test: Osprey Farpoint 55

Osprey Farpoint 55 leverer en størrelse og et design som gir deg det beste fra to verdener, og som gjør…
Featured image for “Test: Quad Lock – Mobilfester til enhver anledning”

Test: Quad Lock – Mobilfester til enhver anledning

Leter du etter tilbehør som kan forvandle mobilen din til alt fra en sykkelcomputer, GPS til et semi-actionkamera? Da bør…
Featured image for “Test: Julbo AEROSPACE og Julbo QUICKSHIFT REACTIV skibriller”

Test: Julbo AEROSPACE og Julbo QUICKSHIFT REACTIV skibriller

Julbo AEROSPACE REACTIV og Julbo QUICKSHIFT REACTIV er ikke goggles/skibriller kun for dagene i skibakken. Disse er like gode til…
Featured image for “Test: Blue Ice Chiru 32l”

Test: Blue Ice Chiru 32l

Blue Ice Chiru 32l stripper bort alt unødvendig og sørger for å være god på de områdene som kreves av…
Featured image for “Test: Blue Ice Firecrest 28l”

Test: Blue Ice Firecrest 28l

Lett, solid, komfortabel og bærekraftig. Blue Ice Firecrest 28l er er en god allround dagstursekk for aktivitet friluftsliv året rundt.…
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”

Test: Blue Ice Yagi 35l

Hva blir resultatet når en gjeng klatrere, skikjørere og alpinister, går sammen om å lage de ultimate friluftsproduktene? Et av svarene…
Featured image for “Test: PowerVision S1”

Test: PowerVision S1

PowerVision S1 er ikke bare verdens minste 3-akset gimbal, men også en trådløs lader og en tripod, og kan tillegg…
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke…
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 40”

Test: Osprey Farpoint 40

Verdens beste reisesekk som kvalifiserer som håndbagasje? Hvis du ikke var glad i å reise lett fra før, så kan Osprey…
Featured image for “Test: Salomon XA 15”

Test: Salomon XA 15

Salomon XA 15 tilbyr funksjoner og egenskaper som gjør den til en ypperlig løepsekk og dagstursekk for deg som er…
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 70”

Test: Osprey Farpoint 70

Ingen over, og (nesten) ingen ved siden. Osprey Farpoint 70 har reist jorden rundt i mange år, og alt tilsier…
Featured image for “Test: Osprey Stratos 26”

Test: Osprey Stratos 26

Osprey Stratos 26 byr på så høy bærekomfort at det plutselig blir moro å bære sekk. Her har Osprey truffet…
Featured image for “Test: Silva Trail Speed 5XT”

Test: Silva Trail Speed 5XT

Kraftig lys, lav vekt, høy komfort og en rekke smarte funksjoner. Silva Trail Speed 5XT gjør mørketiden kortere og lysere,…