Test: On Cloudvista

15. august, 2022 (oppdatert 19. februar 2024)

Featured image for “Test: On Cloudvista”

Lett, aggressiv og godt dempet – On Cloudvista er kanskje en av de lekreste terrengskoene på markedet. Spørsmålet er bare om den også er blant de beste.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Sveitsiske On fortsetter å utvide sortimentet av terrengløpesko, og med On Cloudvista ønsker de å tette et «hull» i produktlinjen slik at de kan tilby minst en modell til alle behov. Med sine 280 gram og 7 mm dropp, legger On Cloudvista seg mellom den mer dempede On Cloudultra (295 gram, 8 mm dropp), og den super-aggressive On Cloudventure Peak (260 gram, 4 mm dropp).

Som vanlig har On et stort fokus på miljøet, og hele skoen består av totalt 15% resirkulert materiale, mens nærmere 70% av polyesteret er resirkulert. Skoen også helt fri for fluorholdige stoffer


Overdel og konstruksjon

On Cloudvista er kanskje en av de lekreste terrengskoene på markedet, og med sitt strømlinjeformede design fremstår den som en rask og leken sko. Skoen markedsføres som «en lettvekts løpesko, aggressiv, men med god demping», og On Cloudvista tar dermed sikte på å være en allrounder som skal kunne brukes på alt fra korte og raske løp, til mellomlange distanser i roligere tempo.

Overdelen består av et nytt tynt og slitesterkt nettinglignende meshmateriale som både puster godt og hjelper til å stabilisere overdelen. I front er skoen forsterket med en kraftig tåkappe i TPU, og den samme forsterkningen finner vei fra mellomfoten og bakover mot hælen. Det er også forsterkningsbånd på tvers av skoen som bidrar til bedre støtte og at foten holdes på plass. Tungen er sydd fast på innsiden av skoen slik at du får følelsen av å ta på seg en sokk. Konstruksjonen hindrer samtidig unødvendig bevegelse og irritasjon, og reduserer risikoen for at små steiner trenger seg inn i skoen.

Lissene er tynne, stretchy, og lette å stramme uten at du behøver å begynne nederst på skoen for så å jobbe deg oppover. En smart lisseholder hindrer at lissene vimser rundt og kan feste seg i kvist og kvast når du løper.

Hælkappen er godt polstret og forsterkningene på siden bidrar til god støtte. Det er ingen pronasjosstøtte i skoen, men On sitt smarte CloudTec dempesystem vil automatisk sørge for at skoen tilpasser løpesteget ditt.


Mellomsåle

Mellomsålen består av»superskummet» Helion. Helion er et lettvekts skummateriale som har en unik evne til å absorbere støtt, lagre energien, for så å frigi energien i frasparket. Helion har også vist seg å være slitesterkt, samt tåle store temperaturendringer og vil ikke påvirkes av sterk varme/kulde.

På plass er også Speedboard-platen som bidrar til ekstra snert i frasparket. Hvis du ikke allerede kjenner til Speedboard-platen, så er dette en stiv plate i mellomsålen som lagrer energien fra landingsfasen, og bruker den til å gi et ekstra push i frasparket. Dette gir en følelse av å bli skjøvet fremover for hvert steg.


Yttersåle

Yttersålen består som alltid av de gjenkjennelige putene som beveger seg uavhengig av hverandre og tilpasser seg enhver løper sitt unike løpesteg. I motsetning til asfaltskoene er putene på Cloudvista mye mindre, og er i tillegg utstyrt med større knaster i Missiongrip-gummi. Knastene er relativt firkantet fra hæl og fremover mot mellomfoten for å gi en mykere landing, og smalner av fremover mot forfoten for å gi bedre feste.

On Cloudvista

Konstruksjonen på knastene bidrar til at Cloudvista biter godt fra seg i motbakkene, og det er lett å kjenne at skoen nærmest trekker deg fremover. Fra hælen fremover mot mellomfoten strekker det seg en fleks-kanal som deler seg i to fra midt under skoen og fremover mot tærne.

Sålen på On Cloudvista ligner sålen på On Cloudultra, og er definitivt best egnet til tørt og hardt underlag. Til tørre stier, grusveier, fjellterreng og tørre sva, så sitter Cloudvista trygt som bare det, men så snart sålen blir våt og du møter på gjørmete underlag, eller våt stein, så mister Cloudvista det gode grepet. Her er erfaringen nøyaktig det samme som med On Cloudultra.


Passform og bruk

On Cloudvista er noe små i størrelsen, og det kan anbefales å gå opp et halvt nummer fra det du vanligvis bruker. Forfoten er middels bred, og tåkappen gjør også at skoen ikke vil gå seg ut noe ekstra, og det kan være lett å føle at du stanger frem i skoen dersom den blir for liten. Volumet er ganske lite, og skoen sitter tett på foten.

On Cloudvista er allsidig og krysser av for stor som skal til for å være en god «door/to/trail-sko». De beste egenskapene kommet til syne på hardpakkede stier, grusveier og lett fjellterreng – både korte og middels lange distanser. On Cloudvista føles lett og rask, og ønsker du en sko som tåler lengre distanser, bør du vurdere On Cloudultra som i stor grad ligner Cloudvista, men har enda mer demping.

Fakta:
Hæl/forfot:
Dropp: 7 mm / 7 mm
Vekt: 280 g / 235 g


Konklusjon


On Cloudvista
On Cloudvista

Product Name: On Cloudvista

Brand: On

Offer price: 1699

Currency: NOK

Konklusjon

On Cloudvista ser bedre ut en noen annen sko og leverer også en god løpsopplevelse. Det strømlinjeformede designet gir følelsen av en lett og rask sko, mens CloudTec dempesystemet og Speedboard-platen kombinerer demping og respons i en god pakke. Til kompakt og tørt underlag, stier, grusveier, tørt fjell og sva – korte til middels lange distanser – er On Cloudvista en god terrengsko. For de våte og sleipe dagene, eller de lange turene, bør du derimot velge noe annet.

Overall
80%
80%

Pros

  • Lekkert design.
  • God balanse mellom demping og respons.
  • Luftig og fleksibel overdel.
  • Stødig og trygg sko.
  • Godt beskyttet tåkappe.
  • Allsidig. Godt grep på både tørt underlag.

Cons

  • Veldig glatt på våt underlag som stein/berg.
  • Forfoten kunne vært bredere…

Del gjerne:

Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Dynafit Alpine DNA 2”
6. juni 2024 | Sko

Test: Dynafit Alpine DNA 2

Dynafit Alpine DNA 2 leverer en lett, rask, godt dempet, allsidig og tøff sko som umiddelbart legger lista for en av årets beste og mest allsidige terrengsko.
Les mer
Featured image for “Test: Dynafit Ultra 100”
6. juni 2024 | Sko

Test: Dynafit Ultra 100

Dynafit Ultra 100 gjør langløp i terrenget både komfortabelt og trygt. Her får du plenty av demping, suveren beskyttelse og overbevisende godt grep.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ MAXx2”
8. mai 2024 | Sko

Test: VJ MAXx2

VJ MAXx2 byr på en ekstremt veldempet og responsiv mellomsåle, kombinerer med kanskje verdens beste yttersåle, og leverer en nydelig totalpakke av en løpesko!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Genesis”
2. mai 2024 | Sko

Test: Salomon Genesis

Salomon Genesis er kanskje den morsomste og mest allsidige terrengskoen fra Salomon til nå. Genesis er ikke bare rask, men også imponerende komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 RB9X”
4. april 2024 | Sko

Test: Icebug Pytho6 RB9X

Icebug Pytho6 RB9X byr på en trygg og god passform, god stabilitet og løpsfølelse og godt grep på nesten alle typer underlag.
Les mer