Test: On Cloudvista

15. august, 2022 (oppdatert 19. februar 2024)

Featured image for “Test: On Cloudvista”

Lett, aggressiv og godt dempet – On Cloudvista er kanskje en av de lekreste terrengskoene på markedet. Spørsmålet er bare om den også er blant de beste.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Sveitsiske On fortsetter å utvide sortimentet av terrengløpesko, og med On Cloudvista ønsker de å tette et «hull» i produktlinjen slik at de kan tilby minst en modell til alle behov. Med sine 280 gram og 7 mm dropp, legger On Cloudvista seg mellom den mer dempede On Cloudultra (295 gram, 8 mm dropp), og den super-aggressive On Cloudventure Peak (260 gram, 4 mm dropp).

Som vanlig har On et stort fokus på miljøet, og hele skoen består av totalt 15% resirkulert materiale, mens nærmere 70% av polyesteret er resirkulert. Skoen også helt fri for fluorholdige stoffer


Overdel og konstruksjon

On Cloudvista er kanskje en av de lekreste terrengskoene på markedet, og med sitt strømlinjeformede design fremstår den som en rask og leken sko. Skoen markedsføres som «en lettvekts løpesko, aggressiv, men med god demping», og On Cloudvista tar dermed sikte på å være en allrounder som skal kunne brukes på alt fra korte og raske løp, til mellomlange distanser i roligere tempo.

Overdelen består av et nytt tynt og slitesterkt nettinglignende meshmateriale som både puster godt og hjelper til å stabilisere overdelen. I front er skoen forsterket med en kraftig tåkappe i TPU, og den samme forsterkningen finner vei fra mellomfoten og bakover mot hælen. Det er også forsterkningsbånd på tvers av skoen som bidrar til bedre støtte og at foten holdes på plass. Tungen er sydd fast på innsiden av skoen slik at du får følelsen av å ta på seg en sokk. Konstruksjonen hindrer samtidig unødvendig bevegelse og irritasjon, og reduserer risikoen for at små steiner trenger seg inn i skoen.

Lissene er tynne, stretchy, og lette å stramme uten at du behøver å begynne nederst på skoen for så å jobbe deg oppover. En smart lisseholder hindrer at lissene vimser rundt og kan feste seg i kvist og kvast når du løper.

Hælkappen er godt polstret og forsterkningene på siden bidrar til god støtte. Det er ingen pronasjosstøtte i skoen, men On sitt smarte CloudTec dempesystem vil automatisk sørge for at skoen tilpasser løpesteget ditt.


Mellomsåle

Mellomsålen består av»superskummet» Helion. Helion er et lettvekts skummateriale som har en unik evne til å absorbere støtt, lagre energien, for så å frigi energien i frasparket. Helion har også vist seg å være slitesterkt, samt tåle store temperaturendringer og vil ikke påvirkes av sterk varme/kulde.

På plass er også Speedboard-platen som bidrar til ekstra snert i frasparket. Hvis du ikke allerede kjenner til Speedboard-platen, så er dette en stiv plate i mellomsålen som lagrer energien fra landingsfasen, og bruker den til å gi et ekstra push i frasparket. Dette gir en følelse av å bli skjøvet fremover for hvert steg.


Yttersåle

Yttersålen består som alltid av de gjenkjennelige putene som beveger seg uavhengig av hverandre og tilpasser seg enhver løper sitt unike løpesteg. I motsetning til asfaltskoene er putene på Cloudvista mye mindre, og er i tillegg utstyrt med større knaster i Missiongrip-gummi. Knastene er relativt firkantet fra hæl og fremover mot mellomfoten for å gi en mykere landing, og smalner av fremover mot forfoten for å gi bedre feste.

On Cloudvista

Konstruksjonen på knastene bidrar til at Cloudvista biter godt fra seg i motbakkene, og det er lett å kjenne at skoen nærmest trekker deg fremover. Fra hælen fremover mot mellomfoten strekker det seg en fleks-kanal som deler seg i to fra midt under skoen og fremover mot tærne.

Sålen på On Cloudvista ligner sålen på On Cloudultra, og er definitivt best egnet til tørt og hardt underlag. Til tørre stier, grusveier, fjellterreng og tørre sva, så sitter Cloudvista trygt som bare det, men så snart sålen blir våt og du møter på gjørmete underlag, eller våt stein, så mister Cloudvista det gode grepet. Her er erfaringen nøyaktig det samme som med On Cloudultra.


Passform og bruk

On Cloudvista er noe små i størrelsen, og det kan anbefales å gå opp et halvt nummer fra det du vanligvis bruker. Forfoten er middels bred, og tåkappen gjør også at skoen ikke vil gå seg ut noe ekstra, og det kan være lett å føle at du stanger frem i skoen dersom den blir for liten. Volumet er ganske lite, og skoen sitter tett på foten.

On Cloudvista er allsidig og krysser av for stor som skal til for å være en god «door/to/trail-sko». De beste egenskapene kommet til syne på hardpakkede stier, grusveier og lett fjellterreng – både korte og middels lange distanser. On Cloudvista føles lett og rask, og ønsker du en sko som tåler lengre distanser, bør du vurdere On Cloudultra som i stor grad ligner Cloudvista, men har enda mer demping.

Fakta:
Hæl/forfot:
Dropp: 7 mm / 7 mm
Vekt: 280 g / 235 g


Konklusjon


On Cloudvista
On Cloudvista

Product Name: On Cloudvista

Brand: On

Offer price: 1699

Currency: NOK

Konklusjon

On Cloudvista ser bedre ut en noen annen sko og leverer også en god løpsopplevelse. Det strømlinjeformede designet gir følelsen av en lett og rask sko, mens CloudTec dempesystemet og Speedboard-platen kombinerer demping og respons i en god pakke. Til kompakt og tørt underlag, stier, grusveier, tørt fjell og sva – korte til middels lange distanser – er On Cloudvista en god terrengsko. For de våte og sleipe dagene, eller de lange turene, bør du derimot velge noe annet.

Overall
80%
80%

Pros

  • Lekkert design.
  • God balanse mellom demping og respons.
  • Luftig og fleksibel overdel.
  • Stødig og trygg sko.
  • Godt beskyttet tåkappe.
  • Allsidig. Godt grep på både tørt underlag.

Cons

  • Veldig glatt på våt underlag som stein/berg.
  • Forfoten kunne vært bredere…

Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
20. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”
5. februar 2024 | Guider & anbefalinger

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan forhåpentligvis gjøre valget lettere.
Les mer
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”
24. juli 2023 | Guider & anbefalinger

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”
23. november 2021 | Guider & anbefalinger

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 BUGrip”
27. desember 2023 | Sko

Test: Icebug Pytho6 BUGrip

Icebug Pytho6 BUGrip byr på spikerfeste på snø, is og holkeføre, og i tillegg en komfortabel, sikker og allsidig passform.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug NewRun BUGrip”
9. desember 2023 | Sko

Test: Icebug NewRun BUGrip

Icebug NewRun BUGrip er en «asfaltsko» i vinterdrakt, og som skapt for deg som liker å løpe ute på snø- og islagt vei i vinterhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider GTX”
6. desember 2023 | Sko

Test: Mizuno Wave Rider GTX

GORE-TEX favoritten har fått ny overdel og yttersåle og er enda bedre enn tidligere. Mizuno Wave Rider GTX er ikke bare en god løpesko, men også en god tursko.
Les mer
Featured image for “Test: VJ Sarva ACE”
27. november 2023 | Sko

Test: VJ Sarva ACE

VJ Sarva ACE tar komforten fra en vanlig løpesko, hiver inn 17 pigger i karbonstål, en myk mellomsåle, sikker passform og byr på sikkert grep og høy komfort.
Les mer
Featured image for “Test: Piggsko fra Icebug – Sikkert grep på glatta”
19. november 2023 | Sko

Test: Piggsko fra Icebug – Sikkert grep på glatta

På jakt etter piggsko for å holde deg trygt på beina i vinter? Da bør du sjekke ut Icebug Adak ReWool BUGrip, Icebug Speed 2 BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX.
Les mer