Test: On Cloudvista

15. august, 2022 (oppdatert 13. august 2023)
Featured image for “Test: On Cloudvista”

Lett, aggressiv og godt dempet – On Cloudvista er kanskje en av de lekreste terrengskoene på markedet. Spørsmålet er bare om den også er blant de beste.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Sveitsiske On fortsetter å utvide sortimentet av terrengløpesko, og med On Cloudvista ønsker de å tette et «hull» i produktlinjen slik at de kan tilby minst en modell til alle behov. Med sine 280 gram og 7 mm dropp, legger On Cloudvista seg mellom den mer dempede On Cloudultra (295 gram, 8 mm dropp), og den super-aggressive On Cloudventure Peak (260 gram, 4 mm dropp).

Som vanlig har On et stort fokus på miljøet, og hele skoen består av totalt 15% resirkulert materiale, mens nærmere 70% av polyesteret er resirkulert. Skoen også helt fri for fluorholdige stoffer

Overdel og konstruksjon

On Cloudvista er kanskje en av de lekreste terrengskoene på markedet, og med sitt strømlinjeformede design fremstår den som en rask og leken sko. Skoen markedsføres som «en lettvekts løpesko, aggressiv, men med god demping», og On Cloudvista tar dermed sikte på å være en allrounder som skal kunne brukes på alt fra korte og raske løp, til mellomlange distanser i roligere tempo.

Overdelen består av et nytt tynt og slitesterkt nettinglignende meshmateriale som både puster godt og hjelper til å stabilisere overdelen. I front er skoen forsterket med en kraftig tåkappe i TPU, og den samme forsterkningen finner vei fra mellomfoten og bakover mot hælen. Det er også forsterkningsbånd på tvers av skoen som bidrar til bedre støtte og at foten holdes på plass. Tungen er sydd fast på innsiden av skoen slik at du får følelsen av å ta på seg en sokk. Konstruksjonen hindrer samtidig unødvendig bevegelse og irritasjon, og reduserer risikoen for at små steiner trenger seg inn i skoen.

Lissene er tynne, stretchy, og lette å stramme uten at du behøver å begynne nederst på skoen for så å jobbe deg oppover. En smart lisseholder hindrer at lissene vimser rundt og kan feste seg i kvist og kvast når du løper.

Hælkappen er godt polstret og forsterkningene på siden bidrar til god støtte. Det er ingen pronasjosstøtte i skoen, men On sitt smarte CloudTec dempesystem vil automatisk sørge for at skoen tilpasser løpesteget ditt.

Mellomsåle

Mellomsålen består av»superskummet» Helion. Helion er et lettvekts skummateriale som har en unik evne til å absorbere støtt, lagre energien, for så å frigi energien i frasparket. Helion har også vist seg å være slitesterkt, samt tåle store temperaturendringer og vil ikke påvirkes av sterk varme/kulde.

På plass er også Speedboard-platen som bidrar til ekstra snert i frasparket. Hvis du ikke allerede kjenner til Speedboard-platen, så er dette en stiv plate i mellomsålen som lagrer energien fra landingsfasen, og bruker den til å gi et ekstra push i frasparket. Dette gir en følelse av å bli skjøvet fremover for hvert steg.

Yttersåle

Yttersålen består som alltid av de gjenkjennelige putene som beveger seg uavhengig av hverandre og tilpasser seg enhver løper sitt unike løpesteg. I motsetning til asfaltskoene er putene på Cloudvista mye mindre, og er i tillegg utstyrt med større knaster i Missiongrip-gummi. Knastene er relativt firkantet fra hæl og fremover mot mellomfoten for å gi en mykere landing, og smalner av fremover mot forfoten for å gi bedre feste.

On Cloudvista

Konstruksjonen på knastene bidrar til at Cloudvista biter godt fra seg i motbakkene, og det er lett å kjenne at skoen nærmest trekker deg fremover. Fra hælen fremover mot mellomfoten strekker det seg en fleks-kanal som deler seg i to fra midt under skoen og fremover mot tærne.

Sålen på On Cloudvista ligner sålen på On Cloudultra, og er definitivt best egnet til tørt og hardt underlag. Til tørre stier, grusveier, fjellterreng og tørre sva, så sitter Cloudvista trygt som bare det, men så snart sålen blir våt og du møter på gjørmete underlag, eller våt stein, så mister Cloudvista det gode grepet. Her er erfaringen nøyaktig det samme som med On Cloudultra.

Passform og bruk

On Cloudvista er noe små i størrelsen, og det kan anbefales å gå opp et halvt nummer fra det du vanligvis bruker. Forfoten er middels bred, og tåkappen gjør også at skoen ikke vil gå seg ut noe ekstra, og det kan være lett å føle at du stanger frem i skoen dersom den blir for liten. Volumet er ganske lite, og skoen sitter tett på foten.

On Cloudvista er allsidig og krysser av for stor som skal til for å være en god «door/to/trail-sko». De beste egenskapene kommet til syne på hardpakkede stier, grusveier og lett fjellterreng – både korte og middels lange distanser. On Cloudvista føles lett og rask, og ønsker du en sko som tåler lengre distanser, bør du vurdere On Cloudultra som i stor grad ligner Cloudvista, men har enda mer demping.

Fakta:
Hæl/forfot:
Dropp: 7 mm / 7 mm
Vekt: 280 g / 235 g

Konklusjon

On Cloudvista
On Cloudvista

Product Name: On Cloudvista

Brand: On

Offer price: 1699

Currency: NOK

Konklusjon

On Cloudvista ser bedre ut en noen annen sko og leverer også en god løpsopplevelse. Det strømlinjeformede designet gir følelsen av en lett og rask sko, mens CloudTec dempesystemet og Speedboard-platen kombinerer demping og respons i en god pakke.

Til kompakt og tørt underlag, stier, grusveier, tørt fjell og sva – korte til middels lange distanser – er On Cloudvista en god terrengsko. For de våte og sleipe dagene, eller de lange turene, bør du derimot velge noe annet.

Overall
80%
80%

Pros

  • Lekkert design.
  • God balanse mellom demping og respons.
  • Luftig og fleksibel overdel.
  • Stødig og trygg sko.
  • Godt beskyttet tåkappe.
  • Allsidig. Godt grep på både tørt underlag.

Cons

  • Veldig glatt på våt underlag som stein/berg.
  • Forfoten kunne vært bredere…

Kjøp hos Antonsport.no

Kjøp hos Outnorth.no

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…
Featured image for “Test: VJ Speedhiker”

Test: VJ Speedhiker

VJ SpeedHiker tar lekenheten og vekten fra en terrengsko, kombinerer det med stødigheten og beskyttelsen fra en fjellsko, og serverer…
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…
Featured image for “Test: VJ MAXx”

Test: VJ MAXx

Der andre terrengsko må gi tapt, kan VJ MAXx by på trygt og godt grep. Dette er en av de…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og…
Featured image for “Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2”

Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2

Inov-8 TrailFly G 270 V2 oppdaterer storselgeren fra 2020 med en helt ny overdel og forbedret passform. Denne skoen kan…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping,…
Featured image for “Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2”

Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2

Salomon Pulsar Trail Pro 2 er en minimal oppdatering fra forgjengeren, men fortsetter å være den raske og gode terrengskoen…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert…
Featured image for “Test: Salomon Glide Max TR”

Test: Salomon Glide Max TR

Enten du er nybegynner, eller en erfaren løper – Salomon Glide Max TR er en terrengsko du gleder deg til…
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 11”

Test: ASICS GEL-Trabuco 11

ASICS GEL-Trabuco 10 var en av fjorårets beste terrengløpesko. Årets ASICS GEL-Trabuco 11 forbedret på flere områder, og enda mer…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5 GTX”

Test: HOKA Speedgoat 5 GTX

HOKA sin bestselgende terrengsko ikler seg GORE-TEX membran og appellerer til tur- og løpeglade som ønsker en vanntett og trygg…