Test: Salomon Pulsar Trail / Salomon Pulsar Trail GORE-TEX

21. august, 2022 (oppdatert 7. august 2023)
Featured image for “Test: Salomon Pulsar Trail / Salomon Pulsar Trail GORE-TEX”

Mer dempet en den racingfokuserte S/Lab Pulsar, og mindre dempet og raskere enn ultraløpskoen Salomon Ultra Glide – Salomon Pulsar Trail kombinerer det beste fra to verdener og legger grunnlaget for en svært allsidig, rask og moro sko.

Franske Salomon har pøst ut med ulike terrengsko-modeller i mange år, men 2021 og 2022 er årene der de virkelig har gått inn for å endre både design og funksjon over store deler av produktlinjen. Salomon Pulsar Trail og Salomon Pulsar Trail Gore-Tex er med på å fullføre endringen der selskapet har tatt i bruk TPU-plater i mellomsålen, og med det ønsker å skap enda mer lekne og effektive løpesko. Likte du Salomon Sense Ride 4, så vil du nok like Salomon Pulsar Trail enda bedre.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Salomon Pulsar Trail – Ny og spennende mellomsåle

Noe av det som gjør Salomon Pulsar Trail-serien såpass spennende, er kombinasjonen av det nye mellomsålemateriale Energy Surge og Energy Blade – en avstivet TPU-plate bygd inn i mellomsålen. Sammen sørger disse for god demping, mye respons, og god beskyttelse mot underlaget.

Salomon Pulsar Trail kommer både med og uten GORE-TEX, og har et bruksområde som gjør den til en sko du kan bruke «overalt» og «til alle distanser». Skoen er så godt dempet og godt konstruert, at du vil fint kunne pløye gjennom lange distanser på grus og hardt underlag, samtidig som det er såpass god støtte og hold i overdelen at du føler deg trygg i teknisk terreng. Den nye mellomsålen bidrar til å gjøre Salomon Pulsar Trail til en rask sko, samtidig som det ikke går utover komforten.

Merk at det også finnes en Salomon Pulsar Trail Pro, men denne benytter en noe stivere Energy Blade plate enn den vanlige utgaven. I tillegg har den en slags sokke-konstruksjon der tungen er fullstendig integrert i skoen slik at du trer på skoen som en sokk.

Energy Surge har erstattet den tidligere Optivibe-sålen og består av en blanding av tradisjonelt EVA og Olefin, og er langt mer responsiv og dempet enn tidligere. Sålen består av to lag – et mykere øverst, og et hardere nederst. Mellom disse ligger TPU-platen som strekker seg fra mellomfoten og helt frem til tærne. Energy Blade gjør en god jobb med å gjøre skoen mer responsiv, og er samtidig snillere enn en ren karbonplate, og gir også bedre følelse med underlaget. 

Droppet på 6 mm er nok til å sørge for nok demping uten at det føles for ustabilt i teknisk terreng.

Yttersåle

Yttersålen består av den godt testede Contagrip MA-gummien, men mønsteret er nytt for Salomon. Her er det mange avlange knaster jevnt fordelt over hele skoen (3,5 mm dybde). Fra mellomsålen og bak mot hælen er knastene kortere og bredere, og mitt under hælen er det en åpning som avlaster trykket. Det er ingen dedikert steinplate i sålen, men Energy Blade-platen tar effektivt over jobben.

Franskmennene har også benyttet R.Camber-teknologien fra skiavdelingen som mange av Salomon-skiene benytter. Denne konstruksjonen gir en følelse av skoen ruller gjennom terrenget, og er effektiv både når det kommer til isett, og stegavviklingen. Med det samme du tar på deg skoen merker du hvor lett og leken den kjennes ut. Hvis det er mulig å «kle på seg moro», så er det nøyaktig en følelsen Salomon Pulsar Trail gir. Den avrundende tuppen kunne gjort skoen ustabil, men den er alt annet enn det. Salomon Pulsar Trail er stødig nok så det holder.

Utside og passform

Salomon Pulsar Trail er utstyrt med en kraftig mesh-membran forsterket med TPU-bånd på sidene og en tåkappe i front. Velger du GORE-TEX modellen er den i tillegg helt vanntett. Salomon benytter som vanlig Quicklace-lissene som gjør at du kan stramme lissene ved å trekke i en strammesnor som du gjemmer under tungen.

Generelt oppleves Salomon Pulsar Trail som stødig og trygg – selv i teknisk krevende terreng. Det er godt hold i overdelen, og null problem å forsere for eksempel en skrå fjellside der du hele tiden vil få trykket på utsiden av skoen og ofte følelsen av å «gli» utenfor sålen.

Hælen er støttet opp av TPU-forsterkninger, og gir følelsen av god støtte. EndoFit på innsiden sørger for at foten holdes på plass som i det som fremstår som en innvendig sokk. Det eneste du bør være obs på med både denne og flere av Salomon sine sko, er at innersålen har en tendens til å skli bakover. Det er et merkelig problem Salomon ikke helt klarer å løse, og det kan anbefales å bytte ut med en annen såle.

Salomon har gjort nesten samtlige sko bredere enn tidligere, og Salomon Pulsar Trail og Salomon Pulsar Trail GORE-TEX er bredere enn for eksempel Speedcross-serien, men smalere enn Ultra Glide. Ønsker du et sko som sitter tight og egner seg godt i teknisk terreng, så anbefales det å velge den vanlige størrelsen din. Jakter du derimot en sko som gir mer komfort over mange timers bruk, kan du med fordel gå et halvt nummer opp.

Salomon Pulsar Trail GTX

Salomon Pulsar Trail GTX er lik Salomon Pulsar Trail, men med GORE-TEX membran som holder de vanntette. GORE-TEX gjør at skoen oppleves litt stivere, spesielt i starten, men blir mer behagelig og mykere etterhvert. Disse skoene egner seg også meget godt som tursko og lette fjellsko/hikingsko.


Fakta – Salomon Pulsar Trail
Hæl/forfot: 32,6 mm/26,6 mm
Dropp (herre/dame): 6 mm/6 mm
Vekt (herre/dame): 280 g / 244 g

Fakta – Salomon Pulsar Trail GTX
Hæl/forfot: 34,1 mm/28,1 mm
Dropp (herre/dame): 6 mm/6 mm
Vekt (herre/dame): 285 g / 258 g

Beste bruksområde:
Door-to-trail, lett tursko, korte og lange distanser i terrenget.

Konklusjon


Kjøp Salomon Pulsar Trail
Salomon Pulsar Trail
Salomon Pulsar Trail

Product Name: Salomon Pulsar Trail

Brand: Salomon

Offer price: 1500

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Pulsar Trail leverer en solid, rask og allsidig terrengsko. Overdelen gir god støtte og sikrer en komfortabel passform, mens kombinasjonen av et mykere og mer responsivt mellomsålemateriale og TPU-platen sørger for en godt dempet og responsiv sko.

Salomon viser at de klarer å lage yttersåler som biter godt fra seg både på tørt og vått, hardt og mykt underlag, og som har lengre levetid enn den mykere gummiblandingen vi finner på blant annet Speedcross-serien. Salomon Pulsar Trail egner seg seg som en god allrounder, og fungerer også overraskende godt som en door-to-trail sko.

Uten tvil undetegnedes favoritt!

Overall
90%
90%

Pros

 • Super allsidig.
 • God demping.
 • God beskyttelse under foten.
 • Energy Blade og rockertupp bidrar til en rask og leken sko.
 • Stødig hælkappe og kraftig tåhette.
 • Relativt god plass.
 • Godt grep på de fleste underlag.

Cons

 • Innersålen har lett for å gli bakover.
Salomon Pulsar Trail GORE-TEX
Salomon Pulsar Trail GORE-TEX

Product Name: Salomon Pulsar Trail GORE-TEX

Brand: Salomon

Offer price: 1800

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Pulsar Trail GTX leverer en solid, rask og allsidig terrengsko. Overdelen gir god støtte og sikrer en komfortabel passform, mens kombinasjonen av et mykere og mer responsivt mellomsålemateriale og TPU-platen sørger for en godt dempet og responsiv sko.

Salomon viser at de klarer å lage yttersåler som biter godt fra seg både på tørt og vått, hardt og mykt underlag, og som har lengre levetid enn den mykere gummiblandingen vi finner på blant annet Speedcross-serien. Salomon Pulsar Trail GTX egner seg seg som en god allrounder, og fungerer også overraskende godt som en door-to-trail sko. GORE-TEX membranen sørger for at du kan holde føttene tørre på tur, og gjør Salomon Pulsar Trail GTX til en ypperlig tur/hiking sko!

Pros

 • Super allsidig.
 • God demping.
 • God beskyttelse under foten.
 • Energy Blade og rockertupp bidrar til en rask og leken sko.
 • Stødig hælkappe og kraftig tåhette.
 • Relativt god plass.
 • Godt grep på de fleste underlag.
 • Vanntett.

Cons

 • Ikke direkte negativt, men GORE-TEX gjør en sko noen stivere. GORE-TEX sørger forså for en varmere sko, og at den ikke tørker like raskt.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider GTX”

Test: Mizuno Wave Rider GTX

GORE-TEX favoritten har fått ny overdel og yttersåle og er enda bedre enn tidligere. Mizuno Wave Rider GTX er ikke…
Featured image for “Test: VJ Sarva ACE”

Test: VJ Sarva ACE

VJ Sarva ACE tar komforten fra en vanlig løpesko, hiver inn 17 pigger i karbonstål, en myk mellomsåle, sikker passform…
Featured image for “Test: Piggsko fra Icebug – Sikkert grep på glatta”

Test: Piggsko fra Icebug – Sikkert grep på glatta

På jakt etter piggsko for å holde deg trygt på beina i vinter? Da bør du sjekke ut Icebug Adak…
Featured image for “Test: Hanwag Makra Pro Low GTX”

Test: Hanwag Makra Pro Low GTX

Hanwag Makra Pro Low GTX byr på høy komfort, god passform, en stødig og sikker oppbygning, og godt grep. Prisen…
Featured image for “Test: Salomon Thundercross”

Test: Salomon Thundercross

Salomon Thundercross er terrengskoen for deg som ønsker å like, eller allerede elsker Salomon Speedcross, men vil ha enda bedre…
Featured image for “Test: Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Shoes”

Test: Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Shoes

Helly Hansen Cascade Mid-height Hiking Boots kombinerer lav vekt, høy komfort, god beskyttelse og et minimalistisk utseende i en allsidig…
Featured image for “Test: Salomon Elixir GORE-TEX”

Test: Salomon Elixir GORE-TEX

Salomon Elixir GORE-TEX byr på høy komfort, god beskyttelse, topp stabilitet og trygghet, i en rask og leken sko. En…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Cumulus 25”

Test: ASICS GEL-Cumulus 25

Årets ASICS GEL-Cumulus 25 er totalt fornyet og mer spennende enn noen gang. Cumulus 25 gir deg komforten fra Nimbus…
Featured image for “Test: Salomon Elixir Mid GORE-TEX”

Test: Salomon Elixir Mid GORE-TEX

Salomon Elixir Mid GORE-TEX forener lekenheten fra en terrengsko, stødigheten fra en fjellsko og stilen fra en streetsko i en…
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…
Featured image for “Test: VJ Speedhiker”

Test: VJ Speedhiker

VJ SpeedHiker tar lekenheten og vekten fra en terrengsko, kombinerer det med stødigheten og beskyttelsen fra en fjellsko, og serverer…
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…
Featured image for “Test: VJ MAXx”

Test: VJ MAXx

Der andre terrengsko må gi tapt, kan VJ MAXx by på trygt og godt grep. Dette er en av de…