Test: Salomon Pulsar Trail / Salomon Pulsar Trail GORE-TEX

21. august, 2022 (oppdatert 3. april 2024)

Featured image for “Test: Salomon Pulsar Trail / Salomon Pulsar Trail GORE-TEX”

Mer dempet en den racingfokuserte S/Lab Pulsar, og mindre dempet og raskere enn ultraløpskoen Salomon Ultra Glide – Salomon Pulsar Trail kombinerer det beste fra to verdener og legger grunnlaget for en svært allsidig, rask og moro sko.

Franske Salomon har pøst ut med ulike terrengsko-modeller i mange år, men 2021 og 2022 er årene der de virkelig har gått inn for å endre både design og funksjon over store deler av produktlinjen. Salomon Pulsar Trail og Salomon Pulsar Trail Gore-Tex er med på å fullføre endringen der selskapet har tatt i bruk TPU-plater i mellomsålen, og med det ønsker å skap enda mer lekne og effektive løpesko. Likte du Salomon Sense Ride 4, så vil du nok like Salomon Pulsar Trail enda bedre.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Salomon Pulsar Trail – Ny og spennende mellomsåle

Noe av det som gjør Salomon Pulsar Trail-serien såpass spennende, er kombinasjonen av det nye mellomsålemateriale Energy Surge og Energy Blade – en avstivet TPU-plate bygd inn i mellomsålen. Sammen sørger disse for god demping, mye respons, og god beskyttelse mot underlaget.

Salomon Pulsar Trail kommer både med og uten GORE-TEX, og har et bruksområde som gjør den til en sko du kan bruke «overalt» og «til alle distanser». Skoen er så godt dempet og godt konstruert, at du vil fint kunne pløye gjennom lange distanser på grus og hardt underlag, samtidig som det er såpass god støtte og hold i overdelen at du føler deg trygg i teknisk terreng. Den nye mellomsålen bidrar til å gjøre Salomon Pulsar Trail til en rask sko, samtidig som det ikke går utover komforten.

Merk at det også finnes en Salomon Pulsar Trail Pro, men denne benytter en noe stivere Energy Blade plate enn den vanlige utgaven. I tillegg har den en slags sokke-konstruksjon der tungen er fullstendig integrert i skoen slik at du trer på skoen som en sokk.

Energy Surge har erstattet den tidligere Optivibe-sålen og består av en blanding av tradisjonelt EVA og Olefin, og er langt mer responsiv og dempet enn tidligere. Sålen består av to lag – et mykere øverst, og et hardere nederst. Mellom disse ligger TPU-platen som strekker seg fra mellomfoten og helt frem til tærne. Energy Blade gjør en god jobb med å gjøre skoen mer responsiv, og er samtidig snillere enn en ren karbonplate, og gir også bedre følelse med underlaget. 

Droppet på 6 mm er nok til å sørge for nok demping uten at det føles for ustabilt i teknisk terreng.

Yttersåle

Yttersålen består av den godt testede Contagrip MA-gummien, men mønsteret er nytt for Salomon. Her er det mange avlange knaster jevnt fordelt over hele skoen (3,5 mm dybde). Fra mellomsålen og bak mot hælen er knastene kortere og bredere, og mitt under hælen er det en åpning som avlaster trykket. Det er ingen dedikert steinplate i sålen, men Energy Blade-platen tar effektivt over jobben.

Franskmennene har også benyttet R.Camber-teknologien fra skiavdelingen som mange av Salomon-skiene benytter. Denne konstruksjonen gir en følelse av skoen ruller gjennom terrenget, og er effektiv både når det kommer til isett, og stegavviklingen. Med det samme du tar på deg skoen merker du hvor lett og leken den kjennes ut. Hvis det er mulig å «kle på seg moro», så er det nøyaktig en følelsen Salomon Pulsar Trail gir. Den avrundende tuppen kunne gjort skoen ustabil, men den er alt annet enn det. Salomon Pulsar Trail er stødig nok så det holder.

Utside og passform

Salomon Pulsar Trail er utstyrt med en kraftig mesh-membran forsterket med TPU-bånd på sidene og en tåkappe i front. Velger du GORE-TEX modellen er den i tillegg helt vanntett. Salomon benytter som vanlig Quicklace-lissene som gjør at du kan stramme lissene ved å trekke i en strammesnor som du gjemmer under tungen.

Generelt oppleves Salomon Pulsar Trail som stødig og trygg – selv i teknisk krevende terreng. Det er godt hold i overdelen, og null problem å forsere for eksempel en skrå fjellside der du hele tiden vil få trykket på utsiden av skoen og ofte følelsen av å «gli» utenfor sålen.

Hælen er støttet opp av TPU-forsterkninger, og gir følelsen av god støtte. EndoFit på innsiden sørger for at foten holdes på plass som i det som fremstår som en innvendig sokk. Det eneste du bør være obs på med både denne og flere av Salomon sine sko, er at innersålen har en tendens til å skli bakover. Det er et merkelig problem Salomon ikke helt klarer å løse, og det kan anbefales å bytte ut med en annen såle.

Salomon har gjort nesten samtlige sko bredere enn tidligere, og Salomon Pulsar Trail og Salomon Pulsar Trail GORE-TEX er bredere enn for eksempel Speedcross-serien, men smalere enn Ultra Glide. Ønsker du et sko som sitter tight og egner seg godt i teknisk terreng, så anbefales det å velge den vanlige størrelsen din. Jakter du derimot en sko som gir mer komfort over mange timers bruk, kan du med fordel gå et halvt nummer opp.

Salomon Pulsar Trail GTX

Salomon Pulsar Trail GTX er lik Salomon Pulsar Trail, men med GORE-TEX membran som holder de vanntette. GORE-TEX gjør at skoen oppleves litt stivere, spesielt i starten, men blir mer behagelig og mykere etterhvert. Disse skoene egner seg også meget godt som tursko og lette fjellsko/hikingsko.


Fakta – Salomon Pulsar Trail
– Hæl/forfot: 32,6 mm/26,6 mm
– Dropp (herre/dame): 6 mm/6 mm
– Vekt (herre/dame): 280 g / 244 g

Fakta – Salomon Pulsar Trail GTX
– Hæl/forfot: 34,1 mm/28,1 mm
– Dropp (herre/dame): 6 mm/6 mm
– Vekt (herre/dame): 285 g / 258 g

Beste bruksområde:
Door-to-trail, lett tursko, korte og lange distanser i terrenget.


Konklusjon

Salomon Pulsar Trail

Navn: Salomon Pulsar Trail
Leverandør: Salomon
Pris: 1500 kr

0%
Salomon Pulsar Trail

Salomon Pulsar Trail leverer en solid, rask og allsidig terrengsko. Overdelen gir god støtte og sikrer en komfortabel passform, mens kombinasjonen av et mykere og mer responsivt mellomsålemateriale og TPU-platen sørger for en godt dempet og responsiv sko.

Salomon viser at de klarer å lage yttersåler som biter godt fra seg både på tørt og vått, hardt og mykt underlag, og som har lengre levetid enn den mykere gummiblandingen vi finner på blant annet Speedcross-serien.

Salomon Pulsar Trail egner seg seg som en god allrounder, og fungerer også overraskende godt som en door-to-trail sko. Uten tvil undetegnedes favoritt!


Fordeler

 • Svært allsidig.
 • God demping.
 • God beskyttelse under foten.
 • Energy Blade og rockertupp bidrar til en rask og leken sko.
 • Stødig hælkappe og kraftig tåhette.
 • Relativt god plass.
 • Godt grep på de fleste underlag.

Ulemper

 • Innersålen har lett for å gli bakover.

Salomon Pulsar Trail GORE-TEX

Navn: Salomon Pulsar Trail GORE-TEX
Leverandør: Salomon
Pris: 1800 kr

0%
Salomon Pulsar Trail GORE-TEX

Salomon Pulsar Trail GTX leverer en solid, rask og allsidig terrengsko. Overdelen gir god støtte og sikrer en komfortabel passform, mens kombinasjonen av et mykere og mer responsivt mellomsålemateriale og TPU-platen sørger for en godt dempet og responsiv sko.

Salomon viser at de klarer å lage yttersåler som biter godt fra seg både på tørt og vått, hardt og mykt underlag, og som har lengre levetid enn den mykere gummiblandingen vi finner på blant annet Speedcross-serien.

Salomon Pulsar Trail GTX egner seg seg som en god allrounder, og fungerer også overraskende godt som en door-to-trail sko. GORE-TEX membranen sørger for at du kan holde føttene tørre på tur, og gjør Salomon Pulsar Trail GTX til en ypperlig tur/hiking sko!


Fordeler

 • Svært allsidig.
 • God demping.
 • God beskyttelse under foten.
 • Energy Blade og rockertupp bidrar til en rask og leken sko.
 • Stødig hælkappe og kraftig tåhette.
 • Relativt god plass.
 • Godt grep på de fleste underlag.
 • Vanntett.

Ulemper

 • Ikke direkte negativt, men GORE-TEX gjør en sko noen stivere. GORE-TEX sørger forså for en varmere sko, og at den ikke tørker like raskt.


Del gjerne:

Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ MAXx2”
8. mai 2024 | Sko

Test: VJ MAXx2

VJ MAXx2 byr på en ekstremt veldempet og responsiv mellomsåle, kombinerer med kanskje verdens beste yttersåle, og leverer en nydelig totalpakke av en løpesko!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Genesis”
2. mai 2024 | Sko

Test: Salomon Genesis

Salomon Genesis er kanskje den morsomste og mest allsidige terrengskoen fra Salomon til nå. Genesis er ikke bare rask, men også imponerende komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 RB9X”
4. april 2024 | Sko

Test: Icebug Pytho6 RB9X

Icebug Pytho6 RB9X byr på en trygg og god passform, god stabilitet og løpsfølelse og godt grep på nesten alle typer underlag.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 12”
18. mars 2024 | Sko

Test: ASICS GEL-Trabuco 12

ASICS GEL-Trabuco 12 gjør en av fjorårets bestselgende terrengsko enda litt bedre. Her får du både god løpsfølelse og høy komfort i en allsidig løpesko.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer