Test: JBL Reflect Aero

15. oktober, 2022 (oppdatert 31. august 2023)
Featured image for “Test: JBL Reflect Aero”

JBL Reflect Aero bygger videre på JBL sin portefølje av trådløse ørepropper for trening og aktive mennesker, og varter opp med en slagkraftig totalpakke med god lyd, støydemping og sikker passform. 

Det begynner å bli mange trådløse ørepropper fra JBL, men de har enda til gode å lage noe som ikke fungerer.

Nye JBL Reflect Aero føyer seg inn i «Reflect-serien» der JBL Reflect Flow Pro troner øverst som toppmodellen. Det er derimot ikke store forskjellene på disse, og den er enkelt og greit ulike prioriteringer som avgjør hvilken modell du før velge.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Kjøp JBL Reflect Aero
JBL Reflect Aero
JBL Reflect Aero

Product Name: JBL Reflect Aero

Brand: JBL

Offer price: 1600

Currency: NOK

Konklusjon

JBL viser nok en gang at de ønsker å kapre musikkelskere i treningsmiljøet, og leverer en god totalpakke med sine nye JBL Reflect Aero. Passformen er trygg og komfortabel, batteritiden er god, lyden er engasjerende og støydempingen og samtalekvaliteten er godkjent. I tillegg får du Multipoint, en god equalizer og et helt vanntett design.

Det som trekker ned er mangelen på trådløs lading, litt vindsus og knotete betjening.

Til bruk for trening og aktivitet er. JBL Reflect Aero et godt valg, men til generell hverdagsbruk finnes det bedre alternativer.

Overall
80%
80%

Pros

 • Sikker passform. Gode justeringsmuligheter.
 • Kompakt og praktisk ladeetui.
 • Lang batteritid. Hurtiglading.
 • Helt vanntette. IP68-sertifisert.
 • Relativt god støydemping.
 • Meget god lydkvalitet. Justerbar equalizer.

Cons

 • Mangler støtte for trådløs lading.
 • Vindsus ved bruk av Ambient Aware og støydemping utendørs.
 • Litt knotete betjening. Ikke mulig å skifte sang/justere volum fra samme ørepropp.

JBL Reflect Aero – Design og batteritid

Utseendemessig ligner de JBL Reflect Flow Pro med sine ovale propper med justerbare POWERFINs som hekter seg fast i ørekanalen for en sikrere passform under trening. Tre sett silikonpropper og finner følger med for å finne en best mulig passform, og JBL sin egen passformtest vil hjelpe deg godt på vei. Vekten er på 6.5 gram per propp mot Reflect Pro sine 7.2 gram.

Ladeetuiet har derimot krympet og er langt mindre enn tidligere. Vekten har faktisk blitt redusert fra 61.5 gram på Reflect FlowPro til (kun) 45 gram på JBL Reflect Aero. JBL har samtidig valgt å tenke på miljøet og skriver at det består av 54% mindre plast enn sine forgjengere. Der det tidligere var litt for stort til at du tok det med i lommen, er det nå så lite og lett at det fint glir ned i lommen uten problemer. En liten løkke i den ene enden lar deg feste det i en beltehempe eller noe annet.

Batteritiden for selve proppene ligger på 8 timer uten ANC aktivert og 7 timer med ANC aktivert. Ladeetuiet gir ytterligere 16 timer (med ANC deaktivert) slik at du totalt kan vente rundt 24 timer. Det er litt mindre enn JBL Reflect Flow Pro, men samtidig over gjennomsnittet, og vi må huske at etuiet er mye mindre enn på «Pro»-utgaven.

Skulle du gå tom for batteri vil en fullading av etui og propper ta knappe to timer, mens hurtigladingen sørger for at 15 minutter i ladeetuiet gir proppene kraft til 4 timer lytting. Etuiet lades ved hjelp av USB-C, men mangler den trådløse ladingen fra JBL Reflect Flow Pro.

For øvrig er proppene IP68-sertifisert og dermed helt vanntett og støvtett, men ladeetuiet bør du oppbevare trygt for vann.


Tilkobling og bruk

JBL Reflect Aero støtter Bluetooth 5.2 (oppgradert fra Reflect Flow Pro sin 5.0) og Dual Connect, og fungerer like godt uavhengig om du benytter Android eller iOS. Rekkevidden er god og stabil, og du kan velge mellom en «Audio Mode» eller «Video Mode» som henholdsvis prioriterer stabil og god lydkvalitet vs. mindre forsinkelse mellom lyd og bilde. Det er ikke enorm forskjell mellom disse, men du har i det minste valget.

Dual Connect sørger for at du kan benytte hver propp uavhengig av den andre – perfekt dersom du liker å bruke kun en propp om gangen for å være mer bevisst på hva som foregår rundt deg. Øreproppen som ligger i ladeetuiet vil samtidig lades slik at du kan forlenge batteritiden ytterligere.

En av styrkene til JBL Reflect Aero over «Pro» utgaven er støtten for Multipoint. Med Multipoint kan du være tilkoblet to enheter samtidig uten å måtte svitsje mellom de. Ser du en film på PC-en og mobilen ringer, vil proppene automatisk dempe lyden fra filmen å la deg føre samtalen på telefonen.


Lydkvalitet og støydemping

JBL har gjort seg kjent for lydkvaliteten og Reflect Flow Pro var et stort steg opp fra sin forgjenger. JBL Reflect Aero benytter de samme 6.8 mm store driverne, den samme signaturlyden (JBL Signature Sound), den samme gode appen med innebygd 10-trinns equalizer og en rekke ferdige «presets», og leverer også velkjent og klassisk JBL-lyd.

Ettersom det er sportsørepropper beregnet for trening, merkes det at bassen er fremtredende, men heller ikke overdrevet. Lydbildet er fyldig og mellomtonene kommer godt frem. De lavere tonene kan drukne noe, men heldigvis kan du bruke equalizeren for å finne ditt foretrukne lydbilde. Du kan endre på de eksisterende lydbildene, eller opprette helt egne som du lagrer for fremtidig bruk.

Lydbildene du kan velge blant er «Jazz, Vocal, Bass, Club, Studio, JBL Signature Sound, JBL Live Pro+ TQS EQ og Custom». JBL Signature Sound er uten tvil den mest velbalanserte, men her har vi alle ulike preferanser. Det som er sikkert, er at JBL har gjort en god jobb med lydkvaliteten på Reflect Aero, og at de virkelig kan bidra til å få opp tempoet på trening.


Støydemping

Støydempingen avhenger i stor grad av at du finner riktig passform, men får du først Reflect Aero til å sitte tett i ørekanalen, så vil kombinasjonen av passiv- og aktiv støydempingen gjøre en god jobb med å stenge omgivelseslyd ute. Det er ikke AirPods Pro-kvalitet, og må heller ikke sammenlignes med ørepropper som faktisk har dette som en av hovedfunksjonene, men så er dette først og fremst ørepropper laget for trening.

JBL lar deg velge mellom modusene ANC på/av, Ambient Aware som slipper inn lyd fra omgivelsene slik at du trygt kan lytte til musikk samtidig som trafikken suser rundt deg, og TalkThru som automatisk demper musikken til 15% slik at du kan prate med andre. Å bytte mellom de ulike modusene gjøres ved å trykke lett på venstre ørepropp, eller ved å bruke appen.

På grunn av den tette passformen vil øreproppene i seg selv blokkere en del av støyen, og det kan være vanskelig å få med seg hva som foregår rundt deg. Heldigvis gjør Ambient Aware en god jobb, og nivået kan justeres i JBL Headphones appen. Det er likevel greit å være klar over at dette skaper en del forstyrrelser i form av vindsus, spesielt dersom du sykler eller løper i vind. Det er likevel et bedre alternativ enn å bli overrasket over en bil som druser inn i siden din ettersom du ikke på forhånd hørte den kom…Et godt alternativ er å benytte kun en ørepropp om gangen.

Hva gjelder støydempingen kan du bruke appen til å aktivere «Adaptiv ANC» som automatisk justerer ANC-nivået basert på omgivelsesstøyen. Velger du å deaktivere denne kan du selv justere ANC-nivået, og i tillegg kan du velge å aktivere/deaktivere «Leakage Compensation» som automatisk justerer ANC-nivået i nåtid, samt «Ørekanal kompensasjon» som kompenserer for hvor mye lyd som lekker inn i ørekanalen.

Den adaptive støydempingen fungerer bra så lenge det ikke er mye vind, men skaper en del støy når det blåser. I flere tilfeller er det mer effektivt å deaktivere den adaptive støydempingen og deretter redusere nivået til rundt 50%. «Leakage Compensation» og «Ørekanal kompensasjon» gir noe mer støydemping så lenge det ikke er vind, men gjør nesten vondt verre dersom det blåses mye.


Betjening og tilpasning

Som alltid anbefales det å laste ned JBL Headphones appen for å få full kontroll over øreproppene. Her får du mulighet til å justere støydempingen (ANC), Ambient Aware, betjening, velge taleassistent, oppdatere programvaren, m.m.. Som nevnt vil en egen passformtest hjelpe deg å finne riktig kombinasjon av propper/POWERFINs for optimal passform.

Betjeningen foregår ved hjelp av touchpaneler på utsiden av hver propp. I appen kan du delvis tilpasse kontrollene for hver propp som skiller mellom ett, to og tre trykk. Dessverre er JBL Reflect Flow Pro ganske sensitive for at du treffer panelene riktig, og det kan være utfordrere å betjene proppene – spesielt med høy puls, eller fuktige fingre. Her kunne JBL kostet på seg en bedre løsning.

Som standard vil ett trykk på høyre ørepropp starte/pause sangen, to trykk hopper til neste låt, mens tre trykk hopper til forrige låt. Trykk og hold, og du aktiverer taleassistenten. Her kan du velge mellom Amazon Alexa (ikke veldig interessant i Norge), Google Assistant for Android og Siri for iOS.

For venstre ørepropp vil ett trykk skifte mellom de ulike modusene ANC aktivert, Ambient Aware, og ANC deaktivert. Du kan selv velge hvilke moduser du vil inkludere slik at du for eksempel kun bytter mellom ANC av/på. To trykk aktiverer/deaktiverer TalkThru, mens trykk og hold aktiverer taleassistenten.

Ønsker du å justere volumet må du sette en av proppene til «Volum kontroll», men da mister du samtidig muligheten til og enten starte/pause musikk samt skifte spor, eller justering av ANC/Ambient Aware/TalkThru. Det beste ville så klart vært om JBL gjorde det mulig å benytte alle funksjoner samtidig slik som blant annet Huawei har gjort på Huawei FreeBuds Pro/Pro 2 der du stryker fingeren opp/ned på stammen for å justere volumet, eller Jabra sine ørepropper der du kan holde inne høyre/venstre ørepropp for å justere volumet opp/ned.


Samtalekvalitet

Ettersom JBL Reflect Pro mangler de karakteristiske stammene som gjerne huser flere av mikrofonene, så er det heller ikke å vente at de skal by på like god samtalekvalitet som ørepropper laget for formålet. JBL skryter riktignok at hele seks mikrofoner (tre på hver ørepropp) skal bidra til å redusere vind og andre forstyrrelser i støyende omgivelser. Dette er den samme teknologien som benyttes på JBL Live Pro 2, men disse har stammer og det hele fungerer mye bedre. Til å ha den utformingen de har, så klarere JBL Reflect Pro seg greit, men du bør ikke ta sikte på å føre lange samtaler ved hjelp av JBL Reflect Pro.

En hendig funksjon er derimot VoiceAware som lar deg hvor mye av din egen stemme du ønsker å høre under en samtale, samt TalkThru som automatisk demper musikken til 15% volum slik at du enkelt kan høre samtalepartneren.


Smarte funksjoner

JBL Reflect Aero inkluder flere smarte funksjoner som du vil sette pris på. «Auto Play/Pause» pauser automatisk musikken når du fjerner en eller begge proppene, og starter den igjen når proppen settes på plass. «Find My Buds» gjør det lettere å finne igjen øreproppene dersom du har mistet de ved å spille av en høyfrekvent lyd (krever tilkobling til øreproppene via Bluetooth og gir ikke den samme nøyaktige posisjonssporingen som for eksempel Apple og Samsung byr på). Du også velge om du ønsker å aktivere/deaktivere taletilbakemelding for hver gang du bytter mellom ulike Ambient Aware moduser og andre handlinger.


JBL Reflect Aero vs. JBL Reflect Flow Pro

Så hva er egentlig forskjellen? Som et enkelt utgangspunkt kan vi si at proppene er like, men JBL Reflect Aero har fått støtte for Multipoint, men utelater den trådløse ladingen. JBL Reflect Flow Pro har støtte for trådløs lading, men mangler Multipoint.

Begge modellene kan by på god batteritid og hurtiglading, men Flow Pro trumfer med ytterligere et par timer ekstra batteritid og trådløs lading. Ladeetuiet er derimot ganske mye større, så det spørs om du ønsker å ta det med i lommen på tur.

Hvilken modell du skal velge blir enkelt og greit en prioritering. I mine øyne er støtten for Multipoint en klar fordel som i langt større grad kommer til nytte enn trådløs lading. For hvor mange timer tilbringer egentlig øreproppene på en trådløs lader sammenlignet med tiden du bruker de aktivt?


Andre alternativer

Jabra Elite 7 Active er en naturlig konkurrent med tanke på at disse opererer i samme prisklasse og konkurrerer om den samme målgruppen. Jabra øreproppene mangler finner, men har et ShakeGrip-belegg som gjør at de sitter veldig godt i ørene. Jabra Elite 7 Active leverer solid lydkvalitet, en god equalizer, effektiv støydemping, HearThrough, Multipoint, god batteritid og trådløs lading. I tillegg får du enda bedre betjening med knapper som i større grad kan tilpasses, og som er lettere å betjene med hansker og våte fingre.

Jaybird Vista 2 er et annet godt alternativ i samme prisklasse og produktgruppe. Disse har vinger og sitter godt i øret, byr på støydemping, god lydkvalitet med en solid equalizer, lang batteritid, trådløs lading og et vanntett design.

Og til slutt, om du ønsker et par bedre allround-ørepropper som like godt kan brukes til hverdags som til trening, så anbefales JBL Live Pro 2.


Egenskaper

 • Drivere: 6.8 mm dynamiske drivere
 • Funksjoner: Aktiv støydemping, Ambient Aware, VoiceAware, TalkThru, Multipoint
 • Batteritid: 7 timer med ANC. 8 timer uten ANC. Totalt 24 timer med ladeetui.
 • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.2, Trådløs lading (Qi)
 • Vekt: 6.5 g per ørepropp
 • Værtetting: IP68-sertifisert
 • Farger: Blå, Svart, Hvit, Mint
 • Pris: 1600,-

Konklusjon


Kjøp JBL Reflect Aero
JBL Reflect Aero
JBL Reflect Aero

Product Name: JBL Reflect Aero

Brand: JBL

Offer price: 1600

Currency: NOK

Konklusjon

JBL viser nok en gang at de ønsker å kapre musikkelskere i treningsmiljøet, og leverer en god totalpakke med sine nye JBL Reflect Aero. Passformen er trygg og komfortabel, batteritiden er god, lyden er engasjerende og støydempingen og samtalekvaliteten er godkjent. I tillegg får du Multipoint, en god equalizer og et helt vanntett design.

Det som trekker ned er mangelen på trådløs lading, litt vindsus og knotete betjening.

Til bruk for trening og aktivitet er. JBL Reflect Aero et godt valg, men til generell hverdagsbruk finnes det bedre alternativer.

Overall
80%
80%

Pros

 • Sikker passform. Gode justeringsmuligheter.
 • Kompakt og praktisk ladeetui.
 • Lang batteritid. Hurtiglading.
 • Helt vanntette. IP68-sertifisert.
 • Relativt god støydemping.
 • Meget god lydkvalitet. Justerbar equalizer.

Cons

 • Mangler støtte for trådløs lading.
 • Vindsus ved bruk av Ambient Aware og støydemping utendørs.
 • Litt knotete betjening. Ikke mulig å skifte sang/justere volum fra samme ørepropp.

Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan…
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt…
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”

Test: Blue Ice Yagi 35l

Blue Ice Yagi 35l er resultatet av en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister, som gikk sammen for å lage produktene…
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 165 Music”

Test: Garmin Forerunner 165 Music

Garmin sin rimeligste løpeklokke i Forerunner-serien har vokst til å bli en fullverdig pulsklokke. Dette er klokken for deg som…
Featured image for “Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket”

Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket

Arc’teryx Alpha SV Jacket er skalljakken som tar deg gjennom de tøffeste turene og situasjonene, og det mest ekstreme været,…
Featured image for “Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket”

Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er både varm og god, ser bra ut, og er laget på 100% resirkulert materialer…
Featured image for “Test: HOVERAir X1”

Test: HOVERAir X1

HOVERAir X1 er kanskje den mest geniale lille dronen og følgesvennen du kan ta med deg uten at den verken…
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot…
Featured image for “Test: Skogstad Breakulen Skalljakke”

Test: Skogstad Breakulen Skalljakke

Skogstad Breakulen Skalljakke beviser at god kvalitet og funksjonalitet ikke behøver å koste skjorta. Breakulen Skalljakke leker med langt dyrere…
Featured image for “Test: Garmin Lily 2”

Test: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet…
Featured image for “Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»”

Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»

Samsung Galaxy S24 Ultra er «alt-mulig-telefonen» som James Bond skulle hatt. Her får du egentlig alt og enda litt mer,…
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer…
Featured image for “Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke”

Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke

Skogstad Utvik Pile Fleece jakke er varm, god og utrolig myk. I tillegg egner den seg like godt til tur…
Featured image for “Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner”

Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner

Garmin HRM-Fit er selskapets første pulsbelte designet for kvinner og kan være et produkt som vil gjøre en forskjell for…
Featured image for “Test: Garmin Descent Mk3i”

Test: Garmin Descent Mk3i

Garmin Descent Mk3i gjør dykkingen både mer spennende og tryggere, og byr på enda flere muligheter over vann. Descent Mk3i…
Featured image for “Test: Skogstad Salen Light dunjakke”

Test: Skogstad Salen Light dunjakke

Skogstad Salen Light dunjakke byr på en lett og varmende dunjakke i et flott design til en god pris. Og…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable…
Featured image for “Test: Skogstad Tryvann turbukse”

Test: Skogstad Tryvann turbukse

Skogstad Tryvann turbukse…