Test: JBL Reflect Aero

15. oktober, 2022 (oppdatert 29. april 2024)

Featured image for “Test: JBL Reflect Aero”

JBL Reflect Aero bygger videre på JBL sin portefølje av trådløse ørepropper for trening og aktive mennesker, og varter opp med en slagkraftig totalpakke med god lyd, støydemping og sikker passform. 

Det begynner å bli mange trådløse ørepropper fra JBL, men de har enda til gode å lage noe som ikke fungerer.

Nye JBL Reflect Aero føyer seg inn i «Reflect-serien» der JBL Reflect Flow Pro troner øverst som toppmodellen. Det er derimot ikke store forskjellene på disse, og den er enkelt og greit ulike prioriteringer som avgjør hvilken modell du før velge.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


JBL Reflect Aero
JBL Reflect Aero

Product Name: JBL Reflect Aero

Brand: JBL

Offer price: 1600

Currency: NOK

Konklusjon

JBL viser nok en gang at de ønsker å kapre musikkelskere i treningsmiljøet, og leverer en god totalpakke med sine nye JBL Reflect Aero. Passformen er trygg og komfortabel, batteritiden er god, lyden er engasjerende og støydempingen og samtalekvaliteten er godkjent. I tillegg får du Multipoint, en god equalizer og et helt vanntett design.

Det som trekker ned er mangelen på trådløs lading, litt vindsus og knotete betjening.

Til bruk for trening og aktivitet er. JBL Reflect Aero et godt valg, men til generell hverdagsbruk finnes det bedre alternativer.

Overall
80%
80%

Pros

  • Sikker passform. Gode justeringsmuligheter.
  • Kompakt og praktisk ladeetui.
  • Lang batteritid. Hurtiglading.
  • Helt vanntette. IP68-sertifisert.
  • Relativt god støydemping.
  • Meget god lydkvalitet. Justerbar equalizer.

Cons

  • Mangler støtte for trådløs lading.
  • Vindsus ved bruk av Ambient Aware og støydemping utendørs.
  • Litt knotete betjening. Ikke mulig å skifte sang/justere volum fra samme ørepropp.

JBL Reflect Aero – Design og batteritid

Utseendemessig ligner de JBL Reflect Flow Pro med sine ovale propper med justerbare POWERFINs som hekter seg fast i ørekanalen for en sikrere passform under trening. Tre sett silikonpropper og finner følger med for å finne en best mulig passform, og JBL sin egen passformtest vil hjelpe deg godt på vei. Vekten er på 6.5 gram per propp mot Reflect Pro sine 7.2 gram.

Ladeetuiet har derimot krympet og er langt mindre enn tidligere. Vekten har faktisk blitt redusert fra 61.5 gram på Reflect FlowPro til (kun) 45 gram på JBL Reflect Aero. JBL har samtidig valgt å tenke på miljøet og skriver at det består av 54% mindre plast enn sine forgjengere. Der det tidligere var litt for stort til at du tok det med i lommen, er det nå så lite og lett at det fint glir ned i lommen uten problemer. En liten løkke i den ene enden lar deg feste det i en beltehempe eller noe annet.

Batteritiden for selve proppene ligger på 8 timer uten ANC aktivert og 7 timer med ANC aktivert. Ladeetuiet gir ytterligere 16 timer (med ANC deaktivert) slik at du totalt kan vente rundt 24 timer. Det er litt mindre enn JBL Reflect Flow Pro, men samtidig over gjennomsnittet, og vi må huske at etuiet er mye mindre enn på «Pro»-utgaven.

Skulle du gå tom for batteri vil en fullading av etui og propper ta knappe to timer, mens hurtigladingen sørger for at 15 minutter i ladeetuiet gir proppene kraft til 4 timer lytting. Etuiet lades ved hjelp av USB-C, men mangler den trådløse ladingen fra JBL Reflect Flow Pro.

For øvrig er proppene IP68-sertifisert og dermed helt vanntett og støvtett, men ladeetuiet bør du oppbevare trygt for vann.


Tilkobling og bruk

JBL Reflect Aero støtter Bluetooth 5.2 (oppgradert fra Reflect Flow Pro sin 5.0) og Dual Connect, og fungerer like godt uavhengig om du benytter Android eller iOS. Rekkevidden er god og stabil, og du kan velge mellom en «Audio Mode» eller «Video Mode» som henholdsvis prioriterer stabil og god lydkvalitet vs. mindre forsinkelse mellom lyd og bilde. Det er ikke enorm forskjell mellom disse, men du har i det minste valget.

Dual Connect sørger for at du kan benytte hver propp uavhengig av den andre – perfekt dersom du liker å bruke kun en propp om gangen for å være mer bevisst på hva som foregår rundt deg. Øreproppen som ligger i ladeetuiet vil samtidig lades slik at du kan forlenge batteritiden ytterligere.

En av styrkene til JBL Reflect Aero over «Pro» utgaven er støtten for Multipoint. Med Multipoint kan du være tilkoblet to enheter samtidig uten å måtte svitsje mellom de. Ser du en film på PC-en og mobilen ringer, vil proppene automatisk dempe lyden fra filmen å la deg føre samtalen på telefonen.


Lydkvalitet og støydemping

JBL har gjort seg kjent for lydkvaliteten og Reflect Flow Pro var et stort steg opp fra sin forgjenger. JBL Reflect Aero benytter de samme 6.8 mm store driverne, den samme signaturlyden (JBL Signature Sound), den samme gode appen med innebygd 10-trinns equalizer og en rekke ferdige «presets», og leverer også velkjent og klassisk JBL-lyd.

Ettersom det er sportsørepropper beregnet for trening, merkes det at bassen er fremtredende, men heller ikke overdrevet. Lydbildet er fyldig og mellomtonene kommer godt frem. De lavere tonene kan drukne noe, men heldigvis kan du bruke equalizeren for å finne ditt foretrukne lydbilde. Du kan endre på de eksisterende lydbildene, eller opprette helt egne som du lagrer for fremtidig bruk.

Lydbildene du kan velge blant er «Jazz, Vocal, Bass, Club, Studio, JBL Signature Sound, JBL Live Pro+ TQS EQ og Custom». JBL Signature Sound er uten tvil den mest velbalanserte, men her har vi alle ulike preferanser. Det som er sikkert, er at JBL har gjort en god jobb med lydkvaliteten på Reflect Aero, og at de virkelig kan bidra til å få opp tempoet på trening.


Støydemping

Støydempingen avhenger i stor grad av at du finner riktig passform, men får du først Reflect Aero til å sitte tett i ørekanalen, så vil kombinasjonen av passiv- og aktiv støydempingen gjøre en god jobb med å stenge omgivelseslyd ute. Det er ikke AirPods Pro-kvalitet, og må heller ikke sammenlignes med ørepropper som faktisk har dette som en av hovedfunksjonene, men så er dette først og fremst ørepropper laget for trening.

JBL lar deg velge mellom modusene ANC på/av, Ambient Aware som slipper inn lyd fra omgivelsene slik at du trygt kan lytte til musikk samtidig som trafikken suser rundt deg, og TalkThru som automatisk demper musikken til 15% slik at du kan prate med andre. Å bytte mellom de ulike modusene gjøres ved å trykke lett på venstre ørepropp, eller ved å bruke appen.

På grunn av den tette passformen vil øreproppene i seg selv blokkere en del av støyen, og det kan være vanskelig å få med seg hva som foregår rundt deg. Heldigvis gjør Ambient Aware en god jobb, og nivået kan justeres i JBL Headphones appen. Det er likevel greit å være klar over at dette skaper en del forstyrrelser i form av vindsus, spesielt dersom du sykler eller løper i vind. Det er likevel et bedre alternativ enn å bli overrasket over en bil som druser inn i siden din ettersom du ikke på forhånd hørte den kom…Et godt alternativ er å benytte kun en ørepropp om gangen.

Hva gjelder støydempingen kan du bruke appen til å aktivere «Adaptiv ANC» som automatisk justerer ANC-nivået basert på omgivelsesstøyen. Velger du å deaktivere denne kan du selv justere ANC-nivået, og i tillegg kan du velge å aktivere/deaktivere «Leakage Compensation» som automatisk justerer ANC-nivået i nåtid, samt «Ørekanal kompensasjon» som kompenserer for hvor mye lyd som lekker inn i ørekanalen.

Den adaptive støydempingen fungerer bra så lenge det ikke er mye vind, men skaper en del støy når det blåser. I flere tilfeller er det mer effektivt å deaktivere den adaptive støydempingen og deretter redusere nivået til rundt 50%. «Leakage Compensation» og «Ørekanal kompensasjon» gir noe mer støydemping så lenge det ikke er vind, men gjør nesten vondt verre dersom det blåses mye.


Betjening og tilpasning

Som alltid anbefales det å laste ned JBL Headphones appen for å få full kontroll over øreproppene. Her får du mulighet til å justere støydempingen (ANC), Ambient Aware, betjening, velge taleassistent, oppdatere programvaren, m.m.. Som nevnt vil en egen passformtest hjelpe deg å finne riktig kombinasjon av propper/POWERFINs for optimal passform.

Betjeningen foregår ved hjelp av touchpaneler på utsiden av hver propp. I appen kan du delvis tilpasse kontrollene for hver propp som skiller mellom ett, to og tre trykk. Dessverre er JBL Reflect Flow Pro ganske sensitive for at du treffer panelene riktig, og det kan være utfordrere å betjene proppene – spesielt med høy puls, eller fuktige fingre. Her kunne JBL kostet på seg en bedre løsning.

Som standard vil ett trykk på høyre ørepropp starte/pause sangen, to trykk hopper til neste låt, mens tre trykk hopper til forrige låt. Trykk og hold, og du aktiverer taleassistenten. Her kan du velge mellom Amazon Alexa (ikke veldig interessant i Norge), Google Assistant for Android og Siri for iOS.

For venstre ørepropp vil ett trykk skifte mellom de ulike modusene ANC aktivert, Ambient Aware, og ANC deaktivert. Du kan selv velge hvilke moduser du vil inkludere slik at du for eksempel kun bytter mellom ANC av/på. To trykk aktiverer/deaktiverer TalkThru, mens trykk og hold aktiverer taleassistenten.

Ønsker du å justere volumet må du sette en av proppene til «Volum kontroll», men da mister du samtidig muligheten til og enten starte/pause musikk samt skifte spor, eller justering av ANC/Ambient Aware/TalkThru. Det beste ville så klart vært om JBL gjorde det mulig å benytte alle funksjoner samtidig slik som blant annet Huawei har gjort på Huawei FreeBuds Pro/Pro 2 der du stryker fingeren opp/ned på stammen for å justere volumet, eller Jabra sine ørepropper der du kan holde inne høyre/venstre ørepropp for å justere volumet opp/ned.


Samtalekvalitet

Ettersom JBL Reflect Pro mangler de karakteristiske stammene som gjerne huser flere av mikrofonene, så er det heller ikke å vente at de skal by på like god samtalekvalitet som ørepropper laget for formålet. JBL skryter riktignok at hele seks mikrofoner (tre på hver ørepropp) skal bidra til å redusere vind og andre forstyrrelser i støyende omgivelser. Dette er den samme teknologien som benyttes på JBL Live Pro 2, men disse har stammer og det hele fungerer mye bedre. Til å ha den utformingen de har, så klarere JBL Reflect Pro seg greit, men du bør ikke ta sikte på å føre lange samtaler ved hjelp av JBL Reflect Pro.

En hendig funksjon er derimot VoiceAware som lar deg hvor mye av din egen stemme du ønsker å høre under en samtale, samt TalkThru som automatisk demper musikken til 15% volum slik at du enkelt kan høre samtalepartneren.


Smarte funksjoner

JBL Reflect Aero inkluder flere smarte funksjoner som du vil sette pris på. «Auto Play/Pause» pauser automatisk musikken når du fjerner en eller begge proppene, og starter den igjen når proppen settes på plass. «Find My Buds» gjør det lettere å finne igjen øreproppene dersom du har mistet de ved å spille av en høyfrekvent lyd (krever tilkobling til øreproppene via Bluetooth og gir ikke den samme nøyaktige posisjonssporingen som for eksempel Apple og Samsung byr på). Du også velge om du ønsker å aktivere/deaktivere taletilbakemelding for hver gang du bytter mellom ulike Ambient Aware moduser og andre handlinger.


JBL Reflect Aero vs. JBL Reflect Flow Pro

Så hva er egentlig forskjellen? Som et enkelt utgangspunkt kan vi si at proppene er like, men JBL Reflect Aero har fått støtte for Multipoint, men utelater den trådløse ladingen. JBL Reflect Flow Pro har støtte for trådløs lading, men mangler Multipoint.

Begge modellene kan by på god batteritid og hurtiglading, men Flow Pro trumfer med ytterligere et par timer ekstra batteritid og trådløs lading. Ladeetuiet er derimot ganske mye større, så det spørs om du ønsker å ta det med i lommen på tur.

Hvilken modell du skal velge blir enkelt og greit en prioritering. I mine øyne er støtten for Multipoint en klar fordel som i langt større grad kommer til nytte enn trådløs lading. For hvor mange timer tilbringer egentlig øreproppene på en trådløs lader sammenlignet med tiden du bruker de aktivt?


Andre alternativer

Jabra Elite 7 Active er en naturlig konkurrent med tanke på at disse opererer i samme prisklasse og konkurrerer om den samme målgruppen. Jabra øreproppene mangler finner, men har et ShakeGrip-belegg som gjør at de sitter veldig godt i ørene. Jabra Elite 7 Active leverer solid lydkvalitet, en god equalizer, effektiv støydemping, HearThrough, Multipoint, god batteritid og trådløs lading. I tillegg får du enda bedre betjening med knapper som i større grad kan tilpasses, og som er lettere å betjene med hansker og våte fingre.

Jaybird Vista 2 er et annet godt alternativ i samme prisklasse og produktgruppe. Disse har vinger og sitter godt i øret, byr på støydemping, god lydkvalitet med en solid equalizer, lang batteritid, trådløs lading og et vanntett design.

Og til slutt, om du ønsker et par bedre allround-ørepropper som like godt kan brukes til hverdags som til trening, så anbefales JBL Live Pro 2.


Egenskaper

  • Drivere: 6.8 mm dynamiske drivere
  • Funksjoner: Aktiv støydemping, Ambient Aware, VoiceAware, TalkThru, Multipoint
  • Batteritid: 7 timer med ANC. 8 timer uten ANC. Totalt 24 timer med ladeetui.
  • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.2, Trådløs lading (Qi)
  • Vekt: 6.5 g per ørepropp
  • Værtetting: IP68-sertifisert
  • Farger: Blå, Svart, Hvit, Mint
  • Pris: 1600,-

Konklusjon


JBL Reflect Aero
JBL Reflect Aero

Product Name: JBL Reflect Aero

Brand: JBL

Offer price: 1600

Currency: NOK

Konklusjon

JBL viser nok en gang at de ønsker å kapre musikkelskere i treningsmiljøet, og leverer en god totalpakke med sine nye JBL Reflect Aero. Passformen er trygg og komfortabel, batteritiden er god, lyden er engasjerende og støydempingen og samtalekvaliteten er godkjent. I tillegg får du Multipoint, en god equalizer og et helt vanntett design.

Det som trekker ned er mangelen på trådløs lading, litt vindsus og knotete betjening.

Til bruk for trening og aktivitet er. JBL Reflect Aero et godt valg, men til generell hverdagsbruk finnes det bedre alternativer.

Overall
80%
80%

Pros

  • Sikker passform. Gode justeringsmuligheter.
  • Kompakt og praktisk ladeetui.
  • Lang batteritid. Hurtiglading.
  • Helt vanntette. IP68-sertifisert.
  • Relativt god støydemping.
  • Meget god lydkvalitet. Justerbar equalizer.

Cons

  • Mangler støtte for trådløs lading.
  • Vindsus ved bruk av Ambient Aware og støydemping utendørs.
  • Litt knotete betjening. Ikke mulig å skifte sang/justere volum fra samme ørepropp.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Google Pixel 9 Pro”
2. september 2024 | Mobiltelefoner

Test: Google Pixel 9 Pro

Google Pixel 9 Pro briljerer med slående god bildekvalitet, et «perfekt» design, en imponerende skjerm, lang batteritid, og flere nyttige AI-funksjoner.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Mach X 2”
31. august 2024 | Løpesko

Test: HOKA Mach X 2

HOKA Mach X 2 tar egenskaper fra flaggskipet Cielo X1, tryggheten fra Mach 6, og lokker med en rask og komfortabel supersko som kan brukes til både hverdag og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Bowers & Wilkins Pi8”
31. august 2024 | Tester

Test: Bowers & Wilkins Pi8

Bowers & Wilkins Pi8 er totalt bygget opp fra grunnen og serverer premium finish og trådløs lyd på sitt beste. Men, det kommer med en høy pris.
Les mer
Featured image for “Test: Samsung Galaxy Z Flip 6”
27. august 2024 | Mobiltelefoner

Test: Samsung Galaxy Z Flip 6

Samsung Galaxy Z Flip 6 viser at flip-telefoner endelig fortjener en plass i mobiluniverset. Her får du en fullverdig telefon med imponerende egenskaper.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Odin 9 Worlds 3.0 Shell Jacket”
26. august 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Odin 9 Worlds 3.0 Shell Jacket

Helly Hansen Odin 9 Worlds 3.0 Shell Jacket byr på mengder av beskyttelse, og er et plagg som tåler mye bruk og juling. Men for noen blir det kanskje for mye.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Superblast 2”
25. august 2024 | Løpesko

Test: ASICS Superblast 2

ASICS Superblast 2 tar egenskaper fra toppmodellene og pakker det inn i en lett, responsiv og utrolig komfortabel og allsidig løpesko.
Les mer
Featured image for “Test: JBL Go 4”
17. august 2024 | Bluetooth høyttalere

Test: JBL Go 4

JBL Go 4 leverer enda bedre lyd, lengre batteritid, et freshere design, og støtte for Bluetooth LE og Auracast i en liten, lett, robust og vanntett høyttaler.
Les mer
Featured image for “Test: New Balance Propel FuelCell V4”
12. august 2024 | Løpesko

Test: New Balance Propel FuelCell V4

New Balance FuelCell Propel V4 kombinerer et mykt og responsivt skum med en fleksibel og stabiliserende TPU-plate i markedets kanskje rimeligste platesko.
Les mer
Featured image for “Test: Suunto Race S”
7. august 2024 | Pulsklokker

Test: Suunto Race S

Suunto Race S er ikke bare en av de rimeligste AMOLED-klokkene på markedet. Den er også en av beste og mest nøyaktige. Er dette årets beste budsjett kjøp?
Les mer
Featured image for “Test: JBL Live Buds 3”
6. august 2024 | Tester

Test: JBL Live Buds 3

JBL Live Buds 3 lar deg gjøre alle nødvendige innstillinger raskt og enkelt direkte fra ladeetuiet. I tillegg låter de bra og byr på flere praktiske funksjoner.
Les mer
Featured image for “Test: VJ IRock +”
3. august 2024 | Sko

Test: VJ IRock +

VJ IRock + tar det gode grepet og de gode egenskapene fra Irock 4 og pakker det inn i en bredere sko med en mer komfortabel og allsidig passform.
Les mer
Featured image for “Test: On Cloudultra 2”
1. august 2024 | Sko

Test: On Cloudultra 2

On Cloudultra 2 byr på en komfortabel passform, en fast og responsiv mellomsåle, og godt grep på variert underlag, i en elegant og minimalistisk innpakning.
Les mer