Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)

9. april, 2024 (oppdatert 9. april 2024)

Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)”

Blue Ice Yagi 35l tar det beste fra sin suksessrike forgjenger, justerer og forbedrer der det trengs, og leverer en skisekk som virkelig byr på høy kvalitet.


Fakta:

 • Vekt: 910 gram
 • Volum: 35 liter (finnes også i 28 liter)
 • Materiale: Ripstop Robic Nylon 420D
 • Mål/dimensjoner: 62 x 31 x 27 cm
 • Farger: Svart, Lilla


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Blue Ice Yagi 35l – Enda litt bedre

Blue Ice Yagi 35l var overraskelses-sekken som i 2022/2023-sesongen solgte i bøtter og spann og høstet lovord i øst og vest for sin kvalitet, bærekomfort og smarte løsninger. For 2023/2024-sesongen er sekken fornyet og enda litt bedre. Her er det kun snakk om små justeringer, men de er også både merkbare og velkomne, og bidrar til en lettere og mer slitesterk skissekk.

Dette er nytt for Blue Ice Yagi 35l 2024-modell:

 • Lavere vekt: 910 gram vs. 1145 gram
 • Kraftige yttermateriale: High density 420D Nylon Ripstop, 420D Robic Air hd Nylon vs. Ripstop Robic Nylon 210D
 • Ny åpning: Toppåpning + åpning fra rygg. Tidligere delvis toppåpning og åpning fra siden.
 • Større og bedre lommer på hoftebeltet.
 • Fjernet langsgående glidelåslomme.
 • Dimensjoner (slankere og høyere): 62 x 31 x 27 cm vs. 57 x 29 x 30cm


Den mest merkbare forskjellen er den voldsomme vektreduksjonen på 235 gram. Dette skjer på tross av at sekken nå er produsert i et dobbelt så sterkt materiale som i større grad tåler alt fra skarpe stålkanter, hissige greiner under skogskjøring, eller kjipe steiner i en lunsjpause i ei steinur.


Design – strømlinjeformet og gjennomtenkt

Blue Ice Yagi 35 er resultatet av en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister som gikk sammen med mål om å lage de ultimate produktene som erfarne brukere leter etter. Blue Ice Yagi 35l er først og fremst en topptursekk for ski, alpinisme og klatring, men er likevel så allsidig at det er en glimrende dagstursekk. Årets modell er ikke bare lettere og kraftigere, men modellen er også redesignet fra grunnen.

Blue Ice Yagi 35l (2024) er noe høyere, bredere og slankere for en bedre vektfordeling. Sekken har fått en toppåpning med vanntett glidelås, samt en praktisk åpning i rygg som gir tilgang til hele sekkens innhold uten å måtte ta av skiene dersom du har de festet til sidene av sekken.

Volumet på 35 liter er perfekt for lange dager utendørs, og du får god plass og lett tilgang til både ekstra klær, mat og drikke, førstehjelpsutstyr, kamera, og mye mer. Ytterst på sekken er det en egen lomme med plass til snøskredutstyr (søker, stang, tau, spade), men denne er vel så godt egnet for å oppbevare andre ting når ikke skredutstyret er med.

Ellers er utsiden full av smarte løsninger som dobbelfeste for isøks (både innvendig og utvendig), en avtagbar hjelmholder (medfølger), en rekke solide festepunkter, både A-feste og diagonalfeste for ski, feste for snowboard, et stort topplokk for oppbevaring av skibriller eller annet utstyr, samt et kraftig håndtak i toppen som lar deg løfte/bære sekken som en bag.


Mye plass uten å være for stor

Blue Ice Yagi 35l fortjener skryt for å være såpass romslig. Volumet på to i utgangspunktet like store sekker kan variere stort ut fra konstruksjonen, og en 35 liter er ikke alltid 35 fungerende liter. Blue Ice Yagi 35l er stor, men samtidig liten. De to kompresjonsstroppene på hver side lar deg komprimere sekken og stabilisere innholdet, men åpner samtidig for en overraskende stor sekk når du løsner de fullt ut.

Forrige utgave hadde en litt tynn bunn, og jeg anbefalte å legge et lite firkantet sitteunderlag nederst i sekken for å unngå at tyngre gjenstander skulle bli liggende å «presse» nedover å bli stikkene ut av sekken. Den nye modellen har heller ingen bunnplate, men materialet er kraftigere, og bunnen er smalere slik at du unngår å få det voldsomme trykker nederst i sekken. Det er en betydelig forbedring.


Enkelt, men komfortabelt bæresystem

Bæresystemet er enkelt, komfortabelt, og velfungerende. Ryggen er avstivet med en bred og polstret plate som stives av ved hjelp av to tynne og sterke metallstenger som enkelt kan taes ut. Sekken ligger tett inntil ryggen, og sammen med de relativt brede og godt polstrede skulderreimene og hoftebeltet, byr den på topp komfort. Det finnes absolutt mer stabile sekker, men ikke alle klarer å kombinere stabilitet og komfort såpass godt som Blue Ice Yagi – i hvert fall ikke under aktiviteter som skikjøring.

Hoftebeltet er relativt tynt, men lar deg likevel avlaste vekten fra skuldrene, mens brystbeltet gjør det enklere å få strammet sekken inntil kroppen. Hoftebeltet kan justeres i bredden, men brysbeltet også kan justeres i høyden. Den tidligere plastikkspennen i hoftebeltet er byttet ut til fordel for en langt mer solid metallspenne. Fordelen med dette er at du ikke trenger å bekymre deg for å knekke den om du er uheldig å tråkke på den med tunge skisko.

I fjor skrev jeg at den gode passformen gjorde at sekken føltes lettere enn den faktisk er. Med en sekk som er nesten 250 gram lettere, så sier det seg selv hvordan nykommeren oppleves. Selv med 10 kg er det null problem å bære i mange timer.

Forgjengeren var tilgjengelig i to størrelser, S/M og M/L, der rygglengden din var avgjørende for hvilken du burde velge. Blue Ice Yagi 35 anno 2024 gjør det enklere å velge ettersom den er tilgjengelig i kun en størrelse (one size fits all).

Blue Ice Yagi 35 har fremdeles ingen sidelommer, noe jeg savnet på forrige modell, men det er et bevisst valg for å unngå å komme i konflikt med armene og under skikjøring og klatring. Sekkene har til gjengjeld en stor glidelåslomme på høyre side av hoftebeltet, samt en romslig «stappe lomme» på venstre side uten glidelås. Disse er betydelig forbedret fra forgjengeren, og er nå store nok til å romme en mobiltelefon, et lite kamera, en energibar, etc..


Blue Ice Yagi 35l – Målgruppe

Det finnes en mange gode dagstursekker og skisekker å velge blant, og Blue Ice Yagi 35l både møter og gir tøff konkurranse. Til bruk på vinterhalvåret skal det mye til for å matche kvaliteten Yagi 35l har å by på, og den kan trygt anbefales for enhver ivrig toppturgåer, alpinist og skikjører som ønsker en solid og «komplett» dagstursekk for både korte og lange dager ute. Årets modell bare forsterker inntrykket som ble dannet under forrige test.

Det skinner gjennom at sekken er designet av erfarne og kravstore brukere, og det er godt å se at de lytter til både testere og forbrukere når de gjør endringer. De mange festemulighetene og lommene kombinert med det store volumet, gir deg mulighet for å ta med deg mer enn nok for å kunne ferdes trygt i vinterfjellet. Ikke minst byr den på høy komfort og virkelig høy slitestyrke.

Som sekk i sommerhalvåret, eller rettere sagt – uten ski, så hadde det vært bedre om det var flere sidelommer tilgjengelig, selv om det blir feil å trekke den for dette ettersom det ville ha frarøvet noe av de gode egenskapene sekken har som «ski- og klatresekk». Og det tross alt dette Blue Ice har laget sekken for.

Er du primært ute etter en dagstursekk uten behov for fester til ski og isøkser, kan Osprey Talon Pro 30 være et godt alternativ.

Ønsker du en litt større sekk som er (latterlig) lett og byr på høy bærekomfort? Da er Osprey Exos Pro 55/Ejos Pro 55 (testet her) et godt valg.

For oversikt over hva du bør se etter når du skal velge riktig sekk til ditt behov, se Guide – Velg riktig type og størrelse sekk!


Konklusjon


Blue Ice Yagi 35l
Blue Ice Yagi 35l

Product Name: Blue Ice Yagi 35l

Brand: Blue Ice

Offer price: 2399

Currency: NOK

Konklusjon

Blue Ice Yagi 35l dukket opp som en stor og gledelig overraskelse på testbenken i fjor, og enda mer gledelig er det at produsenten har tatt tak i de små «manglene» fra forrige utgave og utbedret samtlige av disse.

Årets Blue Ice Yagi 35l fremstår mer komplett, enda romsligere og kraftigere, mye lettere, bedre å bære, og enklere å bruke. Innholdet i sekken er alltid lett tilgjengelig, det er alltid en måte å feste ski og snowboard på, og du har alltid umiddelbar tilgang til nødvendig skred- og tilleggsutstyr.

Selv om Blue Ice Yagi 35l hovedsaklig er en topptursekk med spesialløsninger for ski og klatring, så fungerer den ypperlig for friluftsliv året rundt.

Når produsenten faktisk lytter til konstruktiv kritikk og velger å forbedre produktene til noe enda bedre, da er det moro å teste produkter. Og det er lett å føle seg trygg på produsenten.

Overall
90%
90%

Pros

 • Lav vekt og strømlinjeformet design.
 • Stort volum med gode kompresjonsremmer.
 • Praktisk åpning fra ryggen og toppen.
 • Mange smarte festemuligheter.
 • Dobbelt feste for isøks.
 • Svært solid konstruksjon.
 • Gode sidelomme(r) på hoftebeltet.
 • Dedikert lomme for skredutstyr.
 • Hjelmfeste inkludert.

Cons

 • Savner større sidelommer.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Aeon 27”
26. mai 2024 | Friluftsutstyr

Test: Rab Aeon 27

Rab Aeon 27 leverer strålende kvalitet i en lett, praktisk, gjennomtenkt og solid ryggsekk som fungerer til en rekke aktiviteter året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Zeeksack – The Organizer”
23. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeeksack – The Organizer

Zeeksack The Organizer er så genial og velbygget at den vil få deg til å tenke helt nytt om ryggsekker og organisering. The Organizer er et av de beste produktene jeg har testet.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)”
9. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)

Blue Ice Yagi 35l tar det beste fra sin suksessrike forgjenger, justerer og forbedrer der det trengs, og leverer en skisekk som virkelig byr på høy kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22”
25. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22

Osprey Talon 22 er kongen av dagstursekker og «løpe- sykle til jobbsekker». Talon 22 er komfortabel, lett, solid, og rommer langt mer enn du tror.
Les mer
Featured image for “Test: Zeiss Victory Pocket 10×25”
24. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeiss Victory Pocket 10×25

Zeiss Victory Pocket 10×25 tar lommekikkerten til et nytt nivå der både kvalitet og design gjør den langt mer attraktiv enn kompaktkikkerter flest.
Les mer
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”
23. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke på er å ha det moro.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”
25. februar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l

Blue Ice Yagi 35l er resultatet av en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister, som gikk sammen for å lage produktene som erfarne brukere leter etter.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”
22. januar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer på det meste, og kan brukes til nesten alt.
Les mer
Featured image for “Test: Gemini DUO 2200-R Multisport”
12. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Gemini DUO 2200-R Multisport

Gemini er kanskje først og fremst kjent for å lage sykkellykter, men Gemini DUO 2200-R Multisport viser at de er i stand til mye mer. Denne lykta imponerer.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”
1. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å tilpasse lykten.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid”
30. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

Silva Trail Runner Free 2 er hodelykten for deg som ønsker en lett og kompakt hodelykt med kraftig lys uten å måtte tenke på ledninger.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro”
17. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro

Salomon Sense Pro og Adv Skin lar deg ta med både drikke, næring, telefon, m.m. uten å begrense frihetsfølelsen som en større vest eller sekk.
Les mer