Test: HOKA Transport

8. april, 2024 (oppdatert 8. april 2024)

Featured image for “Test: HOKA Transport”

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.

Den er kanskje ikke en spesialist på verken løping eller gåturer, men HOKA Transport er spesialist på å være best til å forene de beste egenskapene fra enhver type sko, i en enkelt modell som kan serve deg godt gjennom hverdagen.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


HOKA Transport

HOKA Transport er laget for å fungere som den «ene skoen du behøver i en aktiv hverdag». Dagene der du kombinerer alt fra å pendle til jobb, hente barna i barnehagen, gå en tur med hunden, tråle Oslo sine gater i jakten på den beste kanelbollen, eller løpe etter bussen du ikke rakk.

HOKA er mest kjent for sine løpesko, men de har både fjellsko og en rekke gode tursko i produktlinjen. HOKA Transport er litt midt i mellom. De skriker ikke «løpesko», og de har et tøft og moderne utseende.

HOKA har lagt mye ressurser i å utvikle en så miljøvennlig sko som mulig, og benytter mengder av resirkulerte materialer. Overdelen er vegansk, og det er brukt resirkulerte materialer i både mesh og lisser. Mellomsålen består av «sugercane EVA foam» der 30% kommer fra sukkerrør som bidrar til å redusere klimaavtrykket, mens Vibram Ecostep Natural yttersålen er laget av 90% oljefrie ingredienser og uten fargetilsetnigner.


Overdel

Overdelen på HOKA Transport består Cordura er laget på 100% resirkulert PET (ulike plastmaterialer) som er både slitesterkt og beskytter føttene. Den faste overdelen sørger samtidig for å gi skoen godt hold slik at foten sitter godt uten å vingle fra side til side. HOKA Transport er ikke vanntett, men den kraftige overdelen holder foten tørr selv om du skulle komme ut for en lett regnbyge, samtidig som den virker varmende ved bruk i kjøligere temperaturer.

Lissene er en drøm for alle som liker å bare svippe på skoen å dra av sted. Her er det benyttet quick-lace snøring slik at du kun behøver å trekke i en snor for å stramme skoen. Den overflødige delen av lissen fester du under snøringen på fremsiden av tungen som for øvrig er godt polstret og beskytter vristen godt. I front sørger en tåkappe for å beskytte tærne.

HOKA Transport er også utstyrt med 360 grader refleksdetaljer slik at du er synlig fra alle retninger.


Mellomsåle, demping og komfort

Mellomsålen består i CMEVA-skum der 30% er såkalt «sugarcane EVA foam» som er laget av sukkerrør. CMEVA-skum er et mindre responsivt og fastere skum enn det tradisjonelle EVA-skummet, men byr på en fin kombinasjon av fast demping, god stabilitet og energiretur. Til bruken som HOKA Transport er laget for så er denne blandingen ypperlig, og du kan fint tilbakelegge lange gåturer på all slags underlag og fremdeles kjenne at skoa tar vare på føttene dine.

Til nød kan du også bruke HOKA Transport til å løpe, selv om du langt i fra får den samme snerten du får fra en god løpesko. Transport er fastere, daffere og litt tyngre- uten at det teller negativt ettersom den har et helt annet bruksområde. Poenget er at du kan. Den lave sålehøyden (29 mm / 24 mm for herre og 27 mm / 22 mm for dame) og droppet på kun 5 mm bidrar til ekstra stabilitet og trygghet, noe du spesielt merker på litt mer ulendt underlag.


Yttersåle og grep

I Yttersålen tar HOKA i bruk Vibram Ecostep Natural – et materiale bestående av 90% oljefrie ingredienser og uten fargetilsetninger. De V-formede knastene er store og brede og dekker hele sålen med unntak av et lite parti under mellomfoten som er eksponert EVA for å spare vekt.

Knastedybden er kun 3 mm, men de klarer likevel å gi godt grep på en rekke underlag. På fuktig asfalt og harde flater sitter de som støpt, og grus er heller ikke noe problem. Jeg fikk også testet de på vinterføre, og også her får du godt grep så lenge snøen er kompakt. Beveger du deg ut på stier med løsere underlag som gjørme, vil du slite, men da utfordrer du også bruksområde til skoen.


Opplevelse og bruk

HOKA Transport kunne blitt en flopp der den forsøker å kombinere så mange enkeltstående egenskaper i en enkelt modell, men Transport fremstår som alt annet. Her har HOKA lyktes med å lage en komfortabel, slitesterk, stabil, og ikke minst allsidig sko.

Du velger den ikke som en løpesko, men det er denne du velger når du skal på jobb om morgenen, gå en lang tur, en kort tur, ut med hunden, en tur på byen, ut å reise, leke med barna, hente posten, etc.. De fungerer også veldig bra til enkle fotturer, om ikke lange fjellturer, så er de stødige nok til å ta deg med på både stier og litt mer utfordrende terreng. Jeg kunne nevnt eksempler i fleng, men du skjønner greia.

De er enkle å skli foten inn i, og du strammer de på et par sekunder. Så er det bare å legge av gårde, og HOKA Transport sørger for at du får nok demping til at beina ikke ender opp mørbanket, nok beskyttelse til å holde kulde og lett regn ute, og et utseende som gjør at de virker like godt- enten det er hjemme, på Carl Berners plass eller på Ullevålseter.

HOKA Transport er den type sko alle burde ha ett par av i garderoben.


Passform og bruk

HOKA Transport er små i størrelsen og det anbefales å gå opp en størrelse. Skoen oppleves medium til medium bred over hele lesten, med medium plass i front.


En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene.


Fakta:

  • Hæl/forfot (herre/dame): 29 mm / 24 mm – 27 mm / 22 mm
  • Dropp (herre/dame): 5 mm / 5mm
  • Vekt (herre/dame): 317 g / 258 g

Konklusjon


HOKA Transport
HOKA M Transport

Product Name: HOKA Transport

Brand: Hoka

Offer price: 1999

Currency: NOK

Konklusjon

HOKA Transport er har nesten fått ufortjent lite skryt, og fortjener langt mer oppmerksomhet enn den har fått til nå. Dette er en sko som er så komfortabel at du kan bruke den til nærmest hva som helst, så lenge det ikke er snakk om løping.

Transport er såpass stabil, godt dempet, enkel å svippe på og av, og byr på en komfort som gjør at du har lyst til å ha lenger enn nødvendig. Grepet er også godt, og prisen er god med tanke på hvor slitesterk og allsidig skoen er.

Kort oppsummert; HOKA Transport er en sko som hører hjemme i alle hjem.

Overall
90%
90%

Pros

  • God og allsidig passform.
  • Enkel å ta på/av.
  • God demping.
  • Stabil og godt beskyttet.
  • Refleks rundt hele skoen.
  • Stor del bærekraftig materialer/produksjon.

Cons

  • Ingen spesielle.

Del gjerne: