Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

8. mai, 2024 (oppdatert 8. mai 2024)

Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.

Det er omtrent et år siden Huawei lanserte sin nye flaggskipmodell Huawei Watch 4 Pro. I år er det ingen Watch 5 Pro på agendaen, men i stedet en oppgradering av den eksisterende modellen som lanseres i en ny farge – Space Edition.

Fjorårets Huawei Watch 4 Pro var (og er) en imponerende klokke på mange måter, men skuffet noe sammenlignet med forgjengeren ettersom klokken var veldig stor, og prisen økte betraktelig fra tidligere.


Huawei Watch 4 Pro Space Edition – Dette er nytt

Huawei Watch 4 Pro Space Edition skal rette opp noe av dette. Nyheten er bygget med slitesterke og elegante DLC-materialer i romfartkvalitet, og skal være inspirert av «de innovative og estetiske prestasjonene i menneskehetens søken etter verdensrommet». Det viktigste høydepunktet er LAVAL-konseptet som er inspirert av Laval-dysen som brukes i raketter og romfartøy. Huawei Watch 4 Pro Space Edition tar i bruk en nanokrystallinsk keramiske ramme og tilbyr en eksklusiv interaktiv LAVAL-urskive.

Den kanskje viktigste nyheten er at Huawei Watch 4 Pro Space Edition er oppgradert med Huawei sin siste og beste pulssensor – TruSeenTM 5.5+. Dette er den samme sensoren som sitter i nylig lanserte Huawei Watch Fit 3 (testet her), samt den populære Watch GT 4 (testet her), og har vist seg å levere mer nøyaktige pulsmålinger og målinger av oksygenmetning i blodet.

Klokken skal også kunne ta i bruk den nye funksjonen «Health Overview 2.0» – en forbedret helserapportfunksjon som gjør nye helsedata tilgjengelig, samt en ny helsetrendanalyse-funksjon som lar deg teste flere grunnleggende helseindikatorer på 60 sekunder.


Kort oppsummert skrev jeg følgende:

Huawei Watch 4 Pro – Elegant og gigantisk

Huawei Watch 4 Pro er en kraftig og allsidig smartklokke som imponerer med sin store og fargerike 1,5″ AMOLED-skjerm samt enestående batteritid.

Designet er eksklusivt og bygget med kvalitetsmaterialer som 3D-glass eller safirglass. Selv om klokken er stor, på 48mm, oppleves den overraskende lett og komfortabel på håndleddet. Klokken er vanntett opp til 30 meter og har et bredt utvalg av skreddersydde urskiver.

Huawei Watch 4 Pro er lynrask i bruk og betjenes enkelt via en dreibar krone og touchskjerm. Batteritiden er svært imponerende, med opptil 12 dagers bruk i normal modus og 24 dager i ultralangmodus. Klokken støtter også rask trådløs lading.

Klokken er pakket med avanserte sensorer for måling av hjertefrekvens, oksygenmetning, stress, søvn og mye mer. Den tilbyr også grundig trenings- og restitusjonsanalyse, med funksjoner som intervaller, virtuell treningspartner og personlige treningsplaner.

Til tross for de fleste ønskede smartklokke-funksjoner, mangler Huawei Watch 4 Pro enkelte viktige elementer som musikkstreaming, trådløs betaling og nøyaktig GPS-sporing. Pulsmålingen kan også være noe unøyaktig, særlig under trening.

Huawei Watch 4 Pro imponerer med sitt elegante design, enorme batteritid og omfattende helse- og treningsfunksjoner. Den er et godt valg for de som ønsker en allsidig hybridklokke, men har noen svakheter sammenlignet med mer dedikerte treningsklokker.


HUAWEI Watch GT 4 Green Edition – Ny farge

Huawei Watch GT 4-serien utvides med en ny grønn farge i 41 mm. Green Edition er en del av Huaweis «Fashion Forward»-strategi for bærbar teknologi, og tilbyr et oppgradert design og en frisk farge for «å heve brukerens stil». Foruten om selve fargen er det ingenting nytt med Huawei Watch GT 4 Green Edition. Klokken er den samme gode klokken jeg skrøt av i testen høsten 2023, og er kanskje den beste smartklokken fra Huawei per dags dato når forholdet mellom kvalitet, funksjoner og pris skal vurderes.

Huawei har også tidligere lansert en grønn utgave av Huawei Watch GT 4, men da begrenset til 46 mm modellen.

Inspirert av vårens farger

Inspirert av den lysegrønne fargen som ofte dominerer vårens mote, har den nye Green Edition-klokkeremmen enkle, lyse gressgrønne og treaktige nyanser som utstråler en følelse av renhet og liv. Dens unike bladtekstur er beslektet med de delikate avtrykkene som finnes på nye vårblader, og gir et ukonvensjonelt, men elegant preg til den generelle estetikken.


Her er en kort oppsummering av testen jeg skrev om Huawei Watch GT 4:

Huawei Watch GT 4 – Imponerende batteritid i et elegant design

Huawei Watch GT 4 er en smartklokke som skiller seg ut med sitt stilige og komfortable design, kombinert med en svært imponerende batteritid.

Klokken har en stor og skarp AMOLED-skjerm, som leverer flott visning selv i sterkt sollys. Konstruksjonen av stål og glass gir et eksklusivt utseende, samtidig som den føles lettvektig og behagelig på håndleddet.

Den største fordelen er imidlertid batteriytelsen. Huawei Watch GT 4 kan holde ut i imponerende 14 dager på en enkelt lading, og løper dermed i sirkel rundt konkurrentene. Selv ved relativt aktiv bruk holder den i over en uke.

Når det gjelder helse- og treningsfunksjoner, tilbyr Huawei Watch GT 4 jevnt over solide og nøyaktige målinger. Søvnsporing, pulsmåling og andre sensorer leverer gode resultater, og du kan til og emd koble til en ekstern pulssensor for mer nøyaktig pulsmåling. Hva gjelder smartfunksjoner får du grunnleggende funksjoner som smartvarsler, musikk kontroller og apper som værvarsel, kalender, tidtakere, mfl., mens utvalget av apper noe begrenset sammenlignet med konkurrenter.

Til tross for noen mangler, utmerker Huawei Watch GT 4 seg med sitt flotte design, suverene batteritid og god trenings- og helsesporing. Det gjør den til et sterkt alternativ for de som setter pris på en slitesterk og svært brukervennlig smartklokke.


Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer