Test: KingSmith RowingPad Pro

18. desember, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Test: KingSmith RowingPad Pro”

KingSmith RowingPad Pro er så elegant at den nesten kan regnes som et møbel, men dessverre har den en stor mangel som ødelegger opplevelsen.

Det finnes enormt mange romaskiner på markedet. Noen store og dominerende, andre mindre og mer diskré. De færreste ville blitt godkjent som en pen innretning i en episode av «Eventyrlig oppussing» eller «Tid For Hjem», men KingSmith RowingPad Pro er faktisk så pen. Dette ligner nemlig ikke på en romaskin, og den tar heller ikke like mye plass.

Første gang du ser den i sammenslått tilstand er det heller ikke sikkert du forstår hva det er, og mulighet er stor for at du tror det er en ny stol, eller en designer-krakk.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Kjøp KingSmith RowingPad Pro
KingSmith RowingPad Pro
Kingsmith RowingPad Pro

Product Name: KingSmith RowingPad Pro

Brand: KingSmith

Offer price: 9990

Currency: NOK

Konklusjon

KingSmith RowingPad Pro byr uten tvil på noe helt unikt. Ikke bare er det sammenleggbare designet utrolig smart og plassbesparende, men maskinen er også mer elegant enn de dyreste designermøbler. Selve ro-opplevelsen med KingSmith RowingPad Pro oppleves svært realistisk og god, men dessverre ødelegges opplevelsen av den merkbare skjøten mellom de to bakerste leddene. Når du både kjenner og hører det tydelige dunket som oppstår hver gang setet glir over skinnen, så blir det slitsomt å høre på i lengden.

KingSmith gjør mye bra i sitt første forsøk på å lage en holdbar romaskin, men må skjerpe seg på kvalitetskontrollen. Om de eliminerer de nevnte påpekte feilene (løs plate og dårlige justerte skinner), så er dette en topp romaskin.

Dersom dette ikke bare et engangstilfelle på undertegnedes maskin, så bør du finne noe annet.

Overall
65%
65%

Pros

 • Elegant design.
 • Stødig og «trygg».
 • Relativt stillegående til å benytte vannmotstand.
 • Lettlest LED-display.
 • Tar svært liten plass sammenslått.
 • Stativ for nettbrett/mobil.

Cons

 • Skjøten på de to bakerste leddene merkes godt når setet glir over.
 • Setet faller litt lett av under montering/folding.
 • Tungvint å justere motstand.

KingSmith RowingPad Pro – Laget av utøvere

KingSmith har ikke eksistert lengre enn siden 2015, men etter suksessen med gåmøllen WalkingPad i 2018, har selskapet vokst noe helt enormt. Utvalget av treningsmaskiner og utstyr har eksplodert, og kvaliteten og detaljene blir bare bedre og bedre. I hvert fall på WalkingPad.modellene…

KingSmith RowingPad Pro er en helt ny romaskin og et nytt konsept for KingSmith. Denne romaskinen er laget i samarbeid mellom KingSmith, roere på elitenivå og idrettstrenere i jakten etter å lage en romaskin som maksimerer den realistiske følelsen av å ro i ekte vann, samtidig som den bevarer en solid og enkel konstruksjon.

Store deler av KingSmith RowingPad Pro er bygget i treverk, mens slitedeler og nødvendige deler består av aluminium. Vekten på 30 kg gjør at du enkelt kan flytte den selv ved å trille den på de innebygde transporthjulene, mens den maksimale brukervekten på 120 kg vitner om en romaskin som tåler mye.

Vann regnes som kanskje den motstandsformen som gir mest realistisk rofølelse for trening med romaskin. Ikke bare gir det en unik, realistisk følelse av å ro i ekte vann, men også en jevn og myk bevegelse med minimalt med dødpunkter. Dessverre fører romaskiner med vannmotstand normalt med seg noen ulemper; De krever ofte stor plass ettersom de færreste lar seg folde like godt sammen som en romaskin med luft- eller magnetmotstand. Og de støyer mer enn en romaskin med magnetisk motstand.


Overraskende liten

Slik er det ikke med KingSmith RowingPad Pro. Denne romaskinen kommer med et unikt foldesystem som gjør at KingSmith RowingPad Pro ikke tar mer plass enn at den kan skyves inn i et skap, under et bord, bak en stol, etc.. I sammenlagt tilstand måler den 72 cm i lengde, 50 cm i høyden og 58 cm i bredden. I utslått tilstand snakker vi om en fullblods romaskin på drøye 2 meter lengde.

Foldemekanismen er også smart. Hele prosessen fra sammenfoldet til ferdigmontert er gjort på et et minutt. Ta tak i det solide håndtaket i den ene enden, løft det opp (det er veldig enkelt og nesten ingen motstand), og strekk ut de to leddene som hviler oppå bunnplaten. Når de tre leddene ligger langstrakt på gulvet gjenstår det å skru inn de to låseskruene som låser maskinen sammen. Å folde den sammen er like enkelt, og hele prosessen utføres i motsatt rekkefølge. Merk at setet kan gli ut av sporet og falle av maskinen dersom du ikke holder det igjen når du folder ut/sammen de to bakerste leddene på maskinen.

KingSmith RowingPad Pro krever ingen form for strøm, og den integrerte computeren/LED-skjermen drives av to stk AA batterier som følger med i pakken.

Ved første gangs bruk må du fylle vann på vanntanken, men ved neste anledning er det bare å kjøre på å begynne og ro med en gang. Det medfølger en liten flaske algedrepende væske som tilsettes i vanntanken, samt en elektrisk pumpe for å tømme tanken for vann ved behov/rensing. Denne prosessen er enkel og kan utføres helt uten forkunnskaper og fagbrev som rørlegger, men det tar lang tid – rundt 30 minutter om du har fyllt tanken til maksgrensen som er indikert med en strek på tanken.


Enkel og oversiktlig LED-skjerm

LED-computeren er relativt liten, men lett å lese. Skjermen viser tre datafelter samtidig, og disse kan enkelt settes opp/byttes i KS Fit-appen. Her kan du velge mellom å vise tid, hastighet, distanse, antall rotak, rotak per minutt og kalorier. Du kan også velge å ha appen åpen på telefonen/nettbrettet plassert foran deg i stativet på toppen av maskinen. Du vil da kunne se alle seks parametrene samtidig.

Skjermen slåes på med en gang du setter batteriene i, og slår seg av etter noen minutter uten aktivitet. Den starter automatisk å telle når du begynner å ro, og nullstiller seg når du avslutter økta i KS Fit-appen, eller etter å ha stått ubrukt over en lengre periode.

Stativet på toppen av maskinen har plass til en mobiltelefon, eller et nettbrett på opptil 8,3″. Stativet kunne med fordel vært litt bredere for å gi mer stabilitet til nettbrettet/telefonen, for de aller fleste med et nettbrett i hus sitter nok på en iPad, eller noe annet rundt 9-10″. Det virker som at KingSmith sitt ønske om å holde maskinen mest mulig strømlinjeformet har gått utover den praktiske nytten…

KS Fit appen er enkel å pare med maskinen, og KingSmith RowingPad Pro dukker automatisk opp når du har Bluetooth aktivert. I appen kan du koble KingSmith-kontoen til Apple Health som igjen laster øktene opp til f.eks. Strava. Det er derimot ingen direkte tilkobling for auto-opplasting til Strava, TrainingPeaks, eller andre tjenester. Der WalkingPad kan by på enkle treningsprogrammer, er det foreløpig ingenting å spore for KingSmith RowingPad Pro. Her er det «rett frem roing», og den eneste «statistikken» appen viser er total avstand rodd, kalorier forbrent, og antall dager trent.

KS Fit fungerer overraskende nok norsk, og det er enkelt å legge inn info om bruker, oppdatere programvaren på romaskinen, etc.. Ellers er det fint lite å foreta seg.


Stødig og trygg

KingSmith RowingPad Pro er konstruert for å være ekstra stødig, og egner seg like godt til nybegynnere som «erfarne roere». Setet glir på to metallskinner med rundt 50 cm mellomrom, noe som gir en større følelse av «trygghet» enn romaskiner der setet glir på en enkelt skinne.

Håndtaket er belagt med at anti-slip materiale for et sikkert grep og er komfortabelt å holde over lengre tid til tross for mangelen på muligheten til å justere høyden. Håndtaket er festet til maskinen ved hjelp av et kraftig nylonbånd som glir tilnærmet friksjonsfritt og lydløst, og lengden er mer enn lang nok til å kunne få virkelig strekt ut kroppen. Både fotplater og setet er produsert i plast, og fremstår litt «billig», men gjør likevel en god jobb. Fotplatene er justerbare og vil passe både store føtter, mens setet er ergonomisk utformet og behagelig å sitte på over lengre tid. Det du må være klar over er at det kan oppleves litt glatt, så du bør være obs på at du ikke faller av setet midt under noen intense intervalldrag…


KingSmith RowingPad Pro – Opplevelse og bruk

Som nevnt oppleves KingSmith RowingPad Pro som en fryd for øyet, men ro-opplevelsen er dessverre ikke like attraktiv. Det positive er at maskinen ligger godt plantet på gulvet uten å bevege seg selv under roing på høy motstand og høyt tempo, og vannmotstanden bidrar til en realistisk rofølelse. Bevegelsene under selve roingen er jevne og behagelige, og det er ingen nevneverdige dødpunkter å spore under ro-bevegelsen.

Ettersom det er vann som er motstanden, vil motstanden bli høyere jo mer vann du fyller i vanntanken. Her er romaskiner med luft-/magnetisk motstand noe enklere å justere ettersom motstanden ofte justeres elektronisk, eller ved å vri på et hjul.

Om du forventer at en romaskin skal være helt stillegående, så må du tenke om igjen. Støyen du opplever under bruk er absolutt merkbar, men den er langt mindre enn for eksempel Concept2 – en av de mest populære romaskinene på markedet. På innsiden av tanken er det nemlig fire blader i glassfiber som strømmer gjennom vannet og lager en naturlig plaske-lyd når du ror. Når bladene pløyer gjennom vannet, oppstår en ralativt høy lyd som enkelt og greit er uungåelig for denne typen romaskiner.

Sammenlignet med andre romaskiner med vannmotstand, er ikke RowingPad Pro spesielt bråkete, og sett opp mot romaskiner med luftmotstand er støynivået mye mer beskjedent på WaterRower Pro. Ønsker du en mest mulig stillegående romaskin, bør du se etter en romaskin med magnetisk motstand. Her er for eksempel Infico E2 et godt alternativ.

Det som derimot er direkte negativt med RowingPad Pro, er at det oppstår en svært merkbar «dunke» lyd når setet glir over skjøten mellom de to skinnene på de bakerste leddene. Eksemplaret som ble tilsendt undertegnede hadde faktisk en høydeforskjell på skinnene som forårsaket en dunkelyd som ble veldig kraftig. En romaskin til 10 000 kr burde gjennomgå såpass kvalitetskontroll at dette ikke oppstår. I tillegg løsnet «pynteplaten» på kortsiden (enden) av romaskinen allerede første dag bare romaskinen stod stille.

Alt i alt er KingSmith RowingPad Pro en romaskin med stort potensiale. Den krever mer jobb og vedlikehold (og klargjøre) enn en romaskin med luft- eller magnetisk motstand, som for eksempel Infico E2 (en annen svært kompakt og lett romaskin), men byr samtidig på en virkelig god rofølelse. Dessverre ødelegges opplevelsen av det nevnte problemet med skinnene.

Dersom produsenten klarer å få orden på problemet på skinnene, så kan KingSmith RowingPad Pro anbefales, men inntil videre bør du se deg om etter noe annet.

(Jeg har kontaktet importør angående problemet og avventer svar. Testen oppdateres etter en avklaring).


Tips:

Etter å ha brukt KingSmith RowingPad Pro over en periode, sitter jeg igjen med noen erfaringer som kan være nyttige å ta med seg:

 • Ikke plasser romaskinen inntil en varmekilde. Alu-platen på kortsiden av maskinen er festet med lim som vil smelte slik at platen faller av.
 • HUSK å skru ut festeboltene før du folder sammen maskinen. Og husk å feste de igjen når du folder den ut.
 • Unngå å bruke KingSmith RowingPad Pro på et teppe, men bruk gjerne en tynn underlagsmatte (unngå tykke treningsmatter).
 • Maskinen kommer i en stor firkantet eske. Dersom du skal frakte den opp en trapp kan det lønne seg å pakke ut maskinen før du bærer den opp sammenfoldet.

For en komplett oversikt over anbefalte romaskinen i ulike prisklasser kan du sjekke artikkelen Romaskin – Guide og anbefalinger.


Fakta

Vekt: 30 kg
Maks brukervekt: 120 kg
Motstand: Vann
Mål oppsatt: 2060 x 500 x 580 mm
Mål sammenlagt: 720 x 500 x 580 mm


Konklusjon


Kjøp KingSmith RowingPad Pro
KingSmith RowingPad Pro
Kingsmith RowingPad Pro

Product Name: KingSmith RowingPad Pro

Brand: KingSmith

Offer price: 9990

Currency: NOK

Konklusjon

KingSmith RowingPad Pro byr uten tvil på noe helt unikt. Ikke bare er det sammenleggbare designet utrolig smart og plassbesparende, men maskinen er også mer elegant enn de dyreste designermøbler. Selve ro-opplevelsen med KingSmith RowingPad Pro oppleves svært realistisk og god, men dessverre ødelegges opplevelsen av den merkbare skjøten mellom de to bakerste leddene. Når du både kjenner og hører det tydelige dunket som oppstår hver gang setet glir over skinnen, så blir det slitsomt å høre på i lengden.

KingSmith gjør mye bra i sitt første forsøk på å lage en holdbar romaskin, men må skjerpe seg på kvalitetskontrollen. Om de eliminerer de nevnte påpekte feilene (løs plate og dårlige justerte skinner), så er dette en topp romaskin.

Dersom dette ikke bare et engangstilfelle på undertegnedes maskin, så bør du finne noe annet.

Overall
65%
65%

Pros

 • Elegant design.
 • Stødig og «trygg».
 • Relativt stillegående til å benytte vannmotstand.
 • Lettlest LED-display.
 • Tar svært liten plass sammenslått.
 • Stativ for nettbrett/mobil.

Cons

 • Skjøten på de to bakerste leddene merkes godt når setet glir over.
 • Setet faller litt lett av under montering/folding.
 • Tungvint å justere motstand.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Quad Lock – Smarte mobilfester til enhver anledning!”

Test: Quad Lock – Smarte mobilfester til enhver anledning!

Leter du etter tilbehør som kan forvandle mobilen din til alt fra en sykkelcomputer, GPS til et semi-actionkamera? Da bør…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5 GTX”

Test: HOKA Speedgoat 5 GTX

HOKA sin bestselgende terrengsko ikler seg GORE-TEX membran og appellerer til tur- og løpeglade som ønsker en vanntett og trygg…
Featured image for “Test: OnePlus Nord Buds 2”

Test: OnePlus Nord Buds 2

OnePlus Nord Buds 2 overrasker stort med god lyd, imponerende støydemping, grei batteritid og en sjokkerende lav pris. Her får…
Featured image for “Test: Helly Hansen Traverse Boot HT”

Test: Helly Hansen Traverse Boot HT

Med Helly Hansen Traverse Boot HT viser det norske selskapet at de kan mye mer enn å «bare» produsere klær.…
Featured image for “Test: Hoka Tecton X 2”

Test: Hoka Tecton X 2

HOKA Tecton X 2 er en lekker oppdatering av en allerede svært god terrengsko. Med denne kan du sette nye…
Featured image for “Test: Icebug Aura RB9X”

Test: Icebug Aura RB9X

Icebug Aura RB9X er langt i fra raskest, men den er utrolig komfortabel, myk og allsidig, og ikke minst produsert…
Featured image for “Nyhet: Suunto Vertical”

Nyhet: Suunto Vertical

Suunto har lansert Suunto Vertical – selskapets første dedikerte pulsklokke med innebygde kart og solcellelading. Og enorm batteritid.…
Featured image for “Test: Apple AirPods Pro 2 (2.gen)”

Test: Apple AirPods Pro 2 (2.gen)

Apple AirPods Pro 2 tar støydempingen til et nytt nivå, forbedrer lydkvaliteten og øker batteritiden.…
Featured image for “Test: Salomon X Ultra 4 Gore-Tex”

Test: Salomon X Ultra 4 Gore-Tex

Salomon X Ultra 4 Gore-Tex er for deg som ønsker en stødig og solid tursko til bruk året rundt. Dette…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5”

Test: HOKA Speedgoat 5

HOKA sin bestselgende terrengsko beviser hvorfor den er elsket og lovprist blant løpere på alle nivåer. Dette er et råskinn…
Featured image for “Test: Salomon Sense Ride 5”

Test: Salomon Sense Ride 5

Salomon Sense Ride 4 var en av Salomon sine største suksesser, og nå er oppfølgeren klar for å utforske alle verdens…
Featured image for “Test: Booster E massasjepistol”

Test: Booster E massasjepistol

Booster E er en enkel, men kraftig og god massasjepistol med flott design, topp funksjonalitet og høy brukervennlighet.…
Featured image for “Test: Garmin Instinct 2X Solar”

Test: Garmin Instinct 2X Solar

Med Garmin Instinct 2X Solar har Instinct-serien blitt voksen. Dette er klokken for deg som ønsker en Fenix, men ikke…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 965”

Test: Garmin Forerunner 965

Den er stor og råsterk, men likevel tynn og lett – Garmin Forerunner 965 er alt en bunnsolid multisportklokke skal…
Featured image for “Test: JBL Live Flex”

Test: JBL Live Flex

JBL Live Flex leverer selskapets største lyddrivere og beste støydemping, men passformen har alt å si for om disse blir…
Featured image for “Test: Jabra Elite 4”

Test: Jabra Elite 4

Jabra Elite 4 er selskapets innstegsmodell fullpakket med funksjoner for en aktiv hverdag. Her er får du virkelig valuta for…
Featured image for “Test: Hoka Rocket X2”

Test: Hoka Rocket X2

Hoka Rocket X2 er så rask, så leken, så godt dempet og fantastisk inspirerende å løpe i, at den kunne…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…