Test: KingSmith RowingPad Pro

18. desember, 2022 (oppdatert 2. oktober 2023)

Featured image for “Test: KingSmith RowingPad Pro”

KingSmith RowingPad Pro er så elegant at den nesten kan regnes som et møbel, men dessverre har den en stor mangel som ødelegger opplevelsen.

*NB: Test oppdatert juni 2023*
Denne testen ble først publiserte desember 2022, og det var da et stort problem med maskinen. Dette er nå utbedret etter god hjelp fra MyStuff.no, og testen er oppdatert. 

Det finnes enormt mange romaskiner på markedet. Noen store og dominerende, andre mindre og mer diskré. De færreste ville blitt godkjent som en pen innretning i en episode av «Eventyrlig oppussing» eller «Tid For Hjem», men KingSmith RowingPad Pro er faktisk så pen. Dette ligner nemlig ikke på en romaskin, og den tar heller ikke like mye plass.

Første gang du ser den i sammenslått tilstand er det heller ikke sikkert du forstår hva det er, og mulighet er stor for at du tror det er en ny stol, eller en designer-krakk.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

KingSmith RowingPad Pro
Kingsmith RowingPad Pro

Product Name: KingSmith RowingPad Pro

Brand: KingSmith

Offer price: 9990

Currency: NOK

Konklusjon

KingSmith RowingPad Pro byr uten tvil på noe helt unikt. Ikke bare er det sammenleggbare designet smart og plassbesparende, men maskinen er også mer elegant enn de dyreste designermøbler.

Selve ro-opplevelsen med KingSmith RowingPad Pro oppleves jevn og god, men dessverre reduseres opplevelsen av den merkbare skjøten mellom de to bakerste leddene. Når du både kjenner og hører det tydelige dunket som oppstår hver gang setet glir over skinnen, så blir det slitsomt å høre på i lengden.

KingSmith gjør mye bra i sitt første forsøk på å lage en holdbar romaskin, men må nok gå gjennom et par steg til i kvalitetskontrollen. Om de eliminerer de nevnte påpekte feilene (løs plate og dårlige justerte skinner), så er dette en flott romaskin.

Dersom dette ikke bare et engangstilfelle på undertegnedes maskin, så bør du finne noe annet.

Overall
70%
70%

Pros

 • Elegant design.
 • Stødig og «trygg».
 • Relativt stillegående til å benytte vannmotstand.
 • Lettlest LED-display.
 • Tar svært liten plass sammenslått.
 • Stativ for nettbrett/mobil.

Cons

 • Skjøten på de to bakerste leddene merkes godt når setet glir over.
 • Setet faller litt lett av under montering/folding.
 • Tungvint å justere motstand.

KingSmith RowingPad Pro – Laget av utøvere

KingSmith har ikke eksistert lengre enn siden 2015, men etter suksessen med gåmøllen WalkingPad i 2018, har selskapet vokst noe enormt. Utvalget av treningsmaskiner og utstyr har eksplodert, og kvaliteten og detaljene blir bare bedre og bedre. I hvert fall på WalkingPad modellene…

KingSmith RowingPad Pro er en helt ny romaskin og et nytt konsept for KingSmith. Denne romaskinen er laget i samarbeid mellom KingSmith, roere på elitenivå og idrettstrenere i jakten etter å lage en romaskin som maksimerer den realistiske følelsen av å ro i ekte vann, samtidig som den bevarer en solid og enkel konstruksjon.

Store deler av KingSmith RowingPad Pro er bygget i treverk, mens slitedeler og nødvendige deler består av aluminium. Vekten på 30 kg gjør at du enkelt kan flytte den selv ved å trille den på de innebygde transporthjulene, mens den maksimale brukervekten på 120 kg vitner om en romaskin som tåler mye.

Vann regnes som kanskje den motstandsformen som gir mest realistisk rofølelse for trening med romaskin. Ikke bare gir det en unik, realistisk følelse av å ro i ekte vann, men også en jevn og myk bevegelse med minimalt med dødpunkter. Dessverre fører romaskiner med vannmotstand normalt med seg noen ulemper; De krever ofte stor plass ettersom de færreste lar seg folde like godt sammen som en romaskin med luft- eller magnetmotstand. Og de støyer mer enn en romaskin med magnetisk motstand.


Overraskende liten

Slik er det ikke med KingSmith RowingPad Pro. Denne romaskinen kommer med et unikt foldesystem som gjør at KingSmith RowingPad Pro ikke tar mer plass enn at den kan skyves inn i et skap, under et bord, bak en stol, etc.. I sammenlagt tilstand måler den 72 cm i lengde, 50 cm i høyden og 58 cm i bredden. I utslått tilstand snakker vi om en fullblods romaskin på drøye 2 meter lengde.

Foldemekanismen er også smart. Hele prosessen fra sammenfoldet til ferdigmontert er gjort på et et minutt. Ta tak i det solide håndtaket i den ene enden, løft det opp (det er veldig enkelt og nesten ingen motstand), og strekk ut de to leddene som hviler oppå bunnplaten. Når de tre leddene ligger langstrakt på gulvet gjenstår det å skru inn de to låseskruene som låser maskinen sammen. Å folde den sammen er like enkelt, og hele prosessen utføres i motsatt rekkefølge. Merk at setet kan gli ut av sporet og falle av maskinen dersom du ikke holder det igjen når du folder ut/sammen de to bakerste leddene på maskinen.

KingSmith RowingPad Pro krever ingen form for strøm, og den integrerte computeren/LED-skjermen drives av to stk AA batterier som følger med i pakken.

Ved første gangs bruk må du fylle vann på vanntanken, men ved neste anledning er det bare å kjøre på å begynne og ro med en gang. Det medfølger en liten flaske algedrepende væske som tilsettes i vanntanken, samt en elektrisk pumpe for å tømme tanken for vann ved behov/rensing. Denne prosessen er enkel og kan utføres helt uten forkunnskaper og fagbrev som rørlegger, men det tar lang tid – rundt 30 minutter om du har fyllt tanken til maksgrensen som er indikert med en strek på tanken.


Enkel og oversiktlig LED-skjerm

LED-computeren er relativt liten, men lett å lese. Dog har de som designet maskinen gjort det slik at synsfeltet til skjermen dekkes til for hvert rotak du tar, og man kan jo lure på om de selv noen gang har brukt en romaskin…

Skjermen viser tre datafelter samtidig, og disse kan enkelt settes opp/byttes i KS Fit-appen. Her kan du velge mellom å vise tid, hastighet, distanse, antall rotak, rotak per minutt og kalorier. Du kan også velge å ha appen åpen på telefonen/nettbrettet plassert foran deg i stativet på toppen av maskinen. Du vil da kunne se alle seks parametrene samtidig.

Skjermen slåes på med en gang du setter batteriene i, og slår seg av etter noen minutter uten aktivitet. Den starter automatisk å telle når du begynner å ro, og nullstiller seg når du avslutter økta i KS Fit-appen, eller etter å ha stått ubrukt over en lengre periode.

Stativet på toppen av maskinen har plass til en mobiltelefon, eller et nettbrett på opptil 8,3″. Stativet kunne med fordel vært litt bredere for å gi mer stabilitet til nettbrettet/telefonen, for de aller fleste med et nettbrett i hus sitter nok på en iPad, eller noe annet rundt 9-10″. Det virker som at KingSmith sitt ønske om å holde maskinen mest mulig strømlinjeformet har gått utover den praktiske nytten…

KS Fit appen er enkel å pare med maskinen, og KingSmith RowingPad Pro dukker automatisk opp når du har Bluetooth aktivert. I appen kan du koble KingSmith-kontoen til Apple Health som igjen laster øktene opp til f.eks. Strava. Det er derimot ingen direkte tilkobling for auto-opplasting til Strava, TrainingPeaks, eller andre tjenester. Der WalkingPad kan by på enkle treningsprogrammer, er det foreløpig ingenting å spore for KingSmith RowingPad Pro. Her er det «rett frem roing», og den eneste «statistikken» appen viser er total avstand rodd, kalorier forbrent, og antall dager trent.

KS Fit støtter overraskende nok norsk, og det er enkelt å legge inn info om bruker, oppdatere programvaren på romaskinen, etc.. Ellers er det fint lite å foreta seg.


Stødig og trygg

KingSmith RowingPad Pro er konstruert for å være ekstra stødig, og egner seg like godt til nybegynnere som «erfarne roere». Setet glir på to metallskinner med rundt 50 cm mellomrom, noe som gir en større følelse av «trygghet» enn romaskiner der setet glir på en enkelt skinne.

Håndtaket er belagt med at anti-slip materiale for et sikkert grep og er komfortabelt å holde over lengre tid til tross for mangelen på muligheten til å justere høyden. Håndtaket er festet til maskinen ved hjelp av et kraftig nylonbånd som glir tilnærmet friksjonsfritt og lydløst, og lengden er mer enn lang nok til å kunne få virkelig strekt ut kroppen.

Både fotplater og setet er produsert i plast, og fremstår litt «billig», men gjør likevel en god jobb. Fotplatene er justerbare og vil passe både store føtter, mens setet er ergonomisk utformet og behagelig å sitte på over lengre tid. Det du må være klar over er at det kan oppleves litt glatt, så du bør være obs på at du ikke faller av setet midt under noen intense intervalldrag…


KingSmith RowingPad Pro – Opplevelse og bruk

Første gang jeg testet KingSmith RowingPad Pro var opplevelsen mildt sagt todelt. Det vil si, selve følelsen av ro var svært god, og det positive var/er at maskinen ligger godt plantet på gulvet uten å bevege seg selv under roing på høy motstand og høyt tempo. Vannmotstanden bidrar også til en realistisk rofølelse og jevn, skånsom bevegelse, og det er ingen nevneverdige dødpunkter å spore under ro-bevegelsen.

Ettersom det er vann som er motstanden, vil motstanden bli høyere jo mer vann du fyller i vanntanken. Her er romaskiner med luft-/magnetisk motstand noe enklere å justere ettersom motstanden ofte justeres elektronisk, eller ved å vri på et hjul.

Om du forventer at en romaskin skal være helt stillegående, så må du tenke om igjen. Støyen du opplever under bruk er absolutt merkbar, men den er langt mindre enn for eksempel Concept2 – en av de mest populære romaskinene på markedet. På innsiden av tanken er det nemlig fire blader i glassfiber som strømmer gjennom vannet og lager en naturlig plaske-lyd når du ror. Når bladene pløyer gjennom vannet, oppstår en ralativt høy lyd som enkelt og greit er uungåelig for denne typen romaskiner.

Sammenlignet med andre romaskiner med vannmotstand, er ikke RowingPad Pro spesielt bråkete, og sett opp mot romaskiner med luftmotstand er støynivået mye mer beskjedent på WaterRower Pro. Ønsker du en mest mulig stillegående romaskin, bør du se etter en romaskin med magnetisk motstand. Her er for eksempel Infico E2 et godt alternativ.

Det som trekte ned opplevelsen (merk at dette var før justeringene) var den merkbare «dunkelyden» som opp som hver gang setet skle over skjøten mellom de to skinnene på de bakerste leddene. Heldigvis er ikke dette nødvendigvis en konsekvens av feil på maskinen eller modellen, men det krever at du bruker utjevningssystemet som er små føtter du skrur inn/ut på samtlige seks føtter. Ved å justere disse riktig vil høyden på føttene bli jevnere, og du unngår i større grad dunkingen – selv om den ikke forsvinner helt – og det kan fremdeles være en irriterende lyd.

I tillegg til problemet med skinnene løsnet «pynteplaten» på kortsiden (enden) av romaskinen allerede første dag bare romaskinen stod stille. Det er en bagatell, men en romaskin til 10 000 kr bør levere høy kvalitet i alle ledd.

Alt i alt er KingSmith RowingPad Pro en romaskin med stort potensiale. Den krever mer jobb og vedlikehold (og klargjøre) enn en romaskin med luft- eller magnetisk motstand, som for eksempel Infico E2 (en annen svært kompakt og lett romaskin), men byr samtidig på en mer realistisk rofølelse. Dessverre forringes noe av opplevelsen av det nevnte problemet med skinnene.


Tips:

Etter å ha brukt KingSmith RowingPad Pro over en periode, sitter jeg igjen med noen erfaringer som kan være nyttige å ta med seg:

 • Ikke plasser romaskinen inntil en varmekilde. Alu-platen på kortsiden av maskinen er festet med lim som vil smelte slik at platen faller av.
 • HUSK å skru ut festeboltene før du folder sammen maskinen. Og husk å feste de igjen når du folder den ut.
 • Unngå å bruke KingSmith RowingPad Pro på et teppe, men bruk gjerne en tynn underlagsmatte (unngå tykke treningsmatter).
 • Maskinen kommer i en stor firkantet eske. Dersom du skal frakte den opp en trapp kan det lønne seg å pakke ut maskinen før du bærer den opp sammenfoldet.

For en komplett oversikt over anbefalte romaskinen i ulike prisklasser kan du sjekke artikkelen Romaskin – Guide og anbefalinger.


Fakta

Vekt: 30 kg
Maks brukervekt: 120 kg
Motstand: Vann
Mål oppsatt: 2060 x 500 x 580 mm
Mål sammenlagt: 720 x 500 x 580 mm


Konklusjon

KingSmith RowingPad Pro
Kingsmith RowingPad Pro

Product Name: KingSmith RowingPad Pro

Brand: KingSmith

Offer price: 9990

Currency: NOK

Konklusjon

KingSmith RowingPad Pro byr uten tvil på noe helt unikt. Ikke bare er det sammenleggbare designet smart og plassbesparende, men maskinen er også mer elegant enn de dyreste designermøbler.

Selve ro-opplevelsen med KingSmith RowingPad Pro oppleves jevn og god, men dessverre reduseres opplevelsen av den merkbare skjøten mellom de to bakerste leddene. Når du både kjenner og hører det tydelige dunket som oppstår hver gang setet glir over skinnen, så blir det slitsomt å høre på i lengden.

KingSmith gjør mye bra i sitt første forsøk på å lage en holdbar romaskin, men må nok gå gjennom et par steg til i kvalitetskontrollen. Om de eliminerer de nevnte påpekte feilene (løs plate og dårlige justerte skinner), så er dette en flott romaskin.

Dersom dette ikke bare et engangstilfelle på undertegnedes maskin, så bør du finne noe annet.

Overall
70%
70%

Pros

 • Elegant design.
 • Stødig og «trygg».
 • Relativt stillegående til å benytte vannmotstand.
 • Lettlest LED-display.
 • Tar svært liten plass sammenslått.
 • Stativ for nettbrett/mobil.

Cons

 • Skjøten på de to bakerste leddene merkes godt når setet glir over.
 • Setet faller litt lett av under montering/folding.
 • Tungvint å justere motstand.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: Jabra Elite 10 Gen 2”
19. juni 2024 | Tester

Test: Jabra Elite 10 Gen 2

Jabra Elite 10 Gen 2 forbedrer toppmodellen i Elite-serien med bedre støydemping og samtalekvalitet, fyldigere lyd, og verdens første smartetui med LE Audio for trådløs strømming 
Les mer
Featured image for “Test: Jabra Elite 8 Active Gen 2”
18. juni 2024 | Tester

Test: Jabra Elite 8 Active Gen 2

Jabra Elite 8 Active Gen 2 tar alt det gode fra Elite 8 Active, oppgraderer både lyd- og samtalekvalitet, ANC og HearThrough, og inkluderer et smartetui som åpner for større bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Norse Performance Dual”
18. juni 2024 | Anbefalte artikler

Test: Norse Performance Dual

Norse Performance Dual tilbyr et tilnærmet komplett hjemmegym for både nybegynnere og erfarne, til en meget god pris, og i et format som nesten ikke tar plass.
Les mer
Featured image for “Test: Huawei FreeBuds 6i”
18. juni 2024 | Tester

Test: Huawei FreeBuds 6i

Huawei FreeBuds 6i er kanskje de beste trådløse øreproppene til under 1500 kr. Her får du god støydemping og lyd, lang batteritid, Bluetooth Multipoint og mye mer!
Les mer
Featured image for “Test: COROS VERTIX 2S”
17. juni 2024 | COROS

Test: COROS VERTIX 2S

COROS VERTIX 2S er selskapets beste pulsklokke til nå, med mer nøyaktige pulsmålinger og GPS-målinger, og en betraktelig bedre skjerm.
Les mer
Featured image for “Test: DJI Osmo Action 4”
17. juni 2024 | Annet

Test: DJI Osmo Action 4

DJI Osmo Action 4 byr på en ny og større bildesensor, god bildekvalitet, et smart magnetisk festesystem, enkelt brukergrensesnitt og solid bildestabilisering.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Shokz OpenFit Air”
14. juni 2024 | Tester

Test: Shokz OpenFit Air

Med Shokz OpenFit Air beviser Shokz at de ønsker å være kongen av Air Conduction-teknologi, og leverer et sett solide treningsørepropper til en fornuftig pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer