Test: ASICS GEL-Kayano 31

21. juni, 2024 (oppdatert 21. juni 2024)

Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra forgjengeren, og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.

ASICS GEL-Kayano 31 er det nyeste tilskuddet i det allerede legendariske Kayano-sortimentet. Den vekjente modellen har gjennomgått betydelige forbedringer for å tilby brukerne en enda mer komfortabel og støttende løpsopplevelse. Kayano-serien har lenge vært et fyrtårn innen stabilitetsløpesko, og den 31. utgaven fortsetter å bygge videre på tradisjonen.

Fjorårets Kayano 30 var en liten revolusjon i Kayano-historien og var den største endringen på modellen gjennom hele dets historie. Borte vekk ble LITERUSS-materialet som var nytt i Kayano 29, og inn kom et helt nytt 4D Guidance System, en ny PureGEL pute, en ny FlyteFoam Blast+ mellomsåle og en ny overdel og rekonstruert hælkappe.

Til tross for mange endringer så var heldigvis Kayano den gode og trygge skoen den alltid har vært. Årets endringer er ikke like radikale, men likevel betydelige på sitt vis.

Det er i hovedsak snakk om to oppgraderinger for ASICS GEL-Kayano 31; overdel og yttersåle, der begge skal bidra til å gjøre skoen mer komfortabel, mer støttende, og ikke minst gi enda bedre grep og slitestyrke. Vekten på skoen er også blitt redusert i forhold til forrige modell- uten å gå på bekostning av stabiliteten og dempingen. Den nye teknologien har også resultert i en mer bærekraftig sko, der 24% av mellomsålen er laget av biologisk materiale.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Overdel – Enda bedre støtte og komfort

Den tynne og elastiske overdelen i Kayano 30 var allerede særdeles komfortabel, mens ASICS GEL-Kayano 31 tar det enda et steg videre. Materialet er fremdeles det samme (strikket mesh), men det er nå sydd slik at den mediale delen er asymmetrisk og i enda større grad støtter opp fotbladet. I likhet med tidligere gir hele overdelen inntrykk av en sko som både ser og oppleves som en premium-sko. Den nye overdelen sørger også for meget gode pusteegenskaper og lavere vekt.

På innsiden finner vi en OrthoLite X-55 «sockliner» som fungerer som en slags sokk som omfavner foten og bidrar til økt komfort og bedre demping.

ASICS har de siste årene hatt et stort fokus på bærekraft, og denne gangen har de gått enda lengre i å bruke bærekraftige materialer og produksjon. Både innside og overdel er produsert på mest mulig miljøvennlig vis der både vannforbruk og karbonutslipp er redusert drastisk sammenlignet med tidligere. ASICS GEL-Kayano 31 er også vegan-vennlig og produsert uten at noe av materialene stammer fra dyr.

100 % av skoens overdel er laget av resirkulerte materialer for å redusere avfall og karbonutslipp.

24% av materialet i mellomsålen består av resirkulert materiale.

Socklineren er produsert med en løsningsfargingsprosess som reduserer vannforbruket med ca. 33 % og karbonutslipp med ca. 45 %,sammenlignet med konvensjonell fargeteknologi.


Tungen er myk og legger seg behagelig over vristen for å redusere trykket på fotbladet, og de flate lissene gjør det enkelt å stramme skoen uten å gi for mye friksjon. Hælkappen er avrundet for å hindre irritasjon mot akillessenen, samtidig som den er helt sømløs og myk og omslutter fot/ankel fullstendig slik at det føles som å tre på deg en sokk. Bakerst på skoen forenkler en liten hempe jobben med å ta skoen på/av.


Mellomsåle og stabilitet

ASICS GEL-Kayano 31 tar i bruk den samme mellomsålen som forgjengeren.

Jubileumsutgaven Kayano 30 introduserte det myke og responsive materialet FlyteFoam Blast+ ECO (24% bio basert), samtidig som den tradisjonelle GEL-puten ble byttet ut til fordel for en mykere og lettere PureGel pute. PureGel puten var hele 65% mykere enn tidligere GEL-pute, og i tillegg raskere til å gjenvinne sin naturlig form slik at den gav en mer naturlig overgang mellom landing og fraspark.

Tykkelsen på mellomsålen økte også med 4 mm sammenlignet med forgjengeren, og et nytt 4D Guidance System sørget for optimal støtte for hver enkelt løper.

ASICS GEL-Kayano 31 er først og fremst en mengdetreningssko for løpere som ønsker komfort og støtte, og det er absolutt ingenting å utsette på den siste iterasjonen. Her får du begge deler, og mye av begge.

Skoen oppleves godt dempet, samtidig som den er overraskende responsiv og leken. 4D Guidance-systemet bidrar til at skoen tilpasser seg hvert enkelt fotblad mest mulig slik at skoen skal passe ulike fottyper. Gjennom 4D Guidance har ASICS fokusert på de fire elementene; bredde, lengde, dybde og tid, der de tre første er faste elementer for enhver pronasjonsko, mens «tid» er en ny dimensjon som skal gjøre totalopplevelsen bedre.

«Tids dimensjonen» handler om å redusere tiden brukt i overpronasjon, noe som vil resultere i bedre støtte og en mer komfortabel løpetur I stedet for å hindre deg i å falle innover, vil skummet dytte deg tilbake. Det fleksible materialet sørger for å tilpasse seg enhver løpers unike løpestil ved at det lynraskt gjentar sin naturlige form etter først å ha dempet slaget ved og komprimeres.


Ny yttersåle med bedre grep

Der forrige modell benyttet en yttersåle i AHARPLUS-gummi (Asics High Abrasion Rubber), har ASICS GEL-Kayano 31 blitt oppgradert med HYBRID ASICSGRIP. Grepet og slitestyrken på forrige modell var meget god, men enkelte opplevde den som for stiv og lite fleksibel.

Med den nye HYBRID ASICSGRIP blandingen har ASICS kombinert et mykere og mer fleksibelt materiale på områdene som er mindre utsatt for slitasje, og det mer slitesterke, men også stivere AHARPLUS, der slitasjen er størst. For Gel-KAYANO 31 kan dette sees som den gule delen av sålen plassert bakerst på hælen og helt i front under tærne.

Grepet er godt på både tørr og våt asfalt, og i kombinasjon med den sikre passformen går raske retningsendringer og fartsøkninger som en lek. Både mellomsåle og yttersåle danner en relativt bred plattform som bidrar til god støtte og en trygg sko.


Opplevelse og bruk

Kayano 30 var et lite høydepunkt blant mengdetreningsskoene jeg har testet, og det samme gjelder for ASICS GEL-Kayano 31. Det er fremdeles ingen lettvekter som innbyr til rekordforsøk, men til dette finnes det mange andre modeller fra ASICS.

Kayano er skoen som appellerer til løpere som ønsker litt ekstra støtte uten at det føles overdrevent eller ubehagelig. Kayano fungerer også ypperlig til løpere med normalpronasjon, men anbefales først og fremst til litt tyngre løpere – helst over 85 kg+. Dempingen er fastere enn den svært myke Nimbus, og skoen gir ikke minst noe mer støtte.

Liker du å kombinere asfalt og grus og foretrekker mer demping enn de tradisjonelle door-to-trail skoene, kan ASICS GEL-Kayano 31 være et godt alternativ. Skoen føles stabil og trygg på variert underlag, og den oppgraderte sålen gir godt grep på både vått og tørt.


Tilgjengelighet og passform

ASICS GEL-Kayano 31 har en veiledende pris på 2200 kr, er tilgjengelig i både herre- og damemodell i en rekke størrelser og et stort utvalg farger. Det finnes også en «Wide»-og «Extra Wide»-modell for bredere føtter, samt en «Narrow»-modell for de med smalere føtter.

ASICS GEL-Kayano 31 oppleves normale i størrelsen med en medium bred lest og middels bred tåboks. Den myke og elastiske overdelen tilpasser seg fotbladet og gir en myk og komfortabel følelse.

Dersom du er ukjent med ASICS, så merk at de generelt er noe små i størrelsen, og du må gjerne et halvt til ett nummer opp sammenlignet flere merker. Eksempelvis er str. 46,5 i Asics det samme som 45 i Mizuno, 45,5 i Nike, 46 i Salomon, etc. (alle tre tilsvarer 29,5 cm).

En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene!

For enda mer info hva du bør se etter ved kjøp av løpesko, kan du se denne omfattende guiden dette må du vite før du kjøper nye løpesko.


ASICS GEL-Kayano 31 – Fakta:

 • Hæl/forfot (herre/dame): 40/30 mm – 39/29 mm
 • Dropp (herre/dame): 10 mm / 10 mm
 • Vekt (herre/dame): 305 g / 270 g

ASICS GEL-Kayano 30 – Fakta:

 • Hæl/forfot (herre/dame): 40 mm/ 30 mm
 • Dropp (herre/dame): 10 mm / 10 mm
 • Vekt (herre/dame): 303 g / 263 g

Konklusjon


ASICS GEL-Kayano 31
ASICS GEL-Kayano 31

Product Name: ASICS GEL-Kayano 31

Brand: ASICS

Offer price: 2200

Currency: NOK

Konklusjon

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører de gode egenskapene fra Kayano 30 og forbedrer områdene der forgjengeren hadde sine svakheter.

Overdelen har blitt lettere og puster bedre, mellomsålen er fremdeles den samme gode myke og responsive, mens yttersålen er oppgradert for økt fleksibilitet og slitestyrke.

Kayano 31 bevarer den samme gode stabiliteten og trygghetsfølelsen som har gjort den så populær, og bruker et innovativt 4D Guidance System som gjør at skoen tilpasser seg mange ulike fottyper.

ASICS GEL-Kayano 31 innbyr ikke til spesielt høy hastighet og rekordløp, men den er komfortabel som bare det, og tar vare på føttene dine fra første sekund.

Overall
91%
91%

Pros

 • Myk og behagelig passform.
 • Skoen omslutter virkelig foten som en sokk.
 • God demping og energiretur.
 • God pronasjonsstøtte. Egner seg også til normalpronerende.
 • Slitesterk yttersåle med godt grep.

Cons

 • Fremdeles en massiv og tung sko.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Salomon S/Lab Phantasm 2”
9. juli 2024 | Løpesko

Test: Salomon S/Lab Phantasm 2

Salomon S/Lab Phantasm 2 er selskapets første virkelige supersko og leverer en imponerende, rask og lettløpt sko med et prisvinnende design!
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Neo Vista”
2. juli 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Neo Vista

Mizuno Neo Vista er skoen som får deg til å føle at du kan løpe dobbelt så langt som du noen gang tidligere har gjort, og gir begrepet «komfort» en ny mening.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer