Test: Garmin Instinct Crossover

10. desember, 2022 (oppdatert 5. november 2023)

Featured image for “Test: Garmin Instinct Crossover”

Alltid drømt om en smartklokke med evigvarende batteritid og følelsen av et ekte urverk på innsiden? Gratulerer, Garmin Instinct Crossover gjør drømmen til virkelig.

For Garmin Instinct Crossover er noe helt spesielt. Klokken bygger videre på den superrobuste Instinct-serien med über-lang batteritid, men legger til noen ekstra funksjoner som gjør Crossover helt unik.

Du får fremdeles alle de nyttige funksjonene du er vant med fra Garmin sine pulsklokker, som smartfunksjoner, trenings- og navigeringsfunksjoner, aktivitetsmåling og sikkerhetsfunksjoner. Men, Garmin Instinct Crossover er i tillegg 100% analog.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Garmin Instinct Crossover
treningsklokke test

Product Name: Garmin Instinct Crossover

Brand: Garmin

Offer price: fra 6099

Currency: NOK

Konklusjon

Garmin Instinct Crossover er definitivt i en egen klasse hva gjelder multisportklokker, og egentlig klokker generelt. Den er ikke bare digital, men også analog, smart, og stappfull av trenings- og outdoorfunksjoner – til og med integrert måling av løpskraft.

Med Garmin sin nyeste puls- og GNSS-teknologi på innsiden ligger det meste til rette for nøyaktige målinger, og den ekstreme batteritiden gjør det mulig å holde det gående i ukesvis uten å lade. Du vil garantert skille deg ut med Garmin Instinct Crossover, og du får en solid klokke som vil holde i årevis.

Garmin har priset klokken høyt, men til gjengjeld er den kapabel til veldig mye. Skjermen er liten, og selv om den er lett å lese selv i sterkt sollys, er det greit å være klar over dersom du sliter med redusert syn, eller liker å ha mange datafelter tilgjengelig på en gang. Da er Fenix/Epix/Enduro/Forerunner bedre valg. Om du derimot er ute etter en solid klokke som skal brukes til allsidig aktivitet, mye tur og friluftsliv, og er opptatt av en litt ekstraordinær klokke, så er Garmin Instinct Crossover er godt valg.

Overall
90%
90%

Pros

 • Unikt design som kombinerer digital og analog klokke i ett.
 • Super robust.
 • Ekstrem batteritid.
 • Stappfull av treningsfunksjoner og outdoorfunksjoner.
 • Integrert beregning av løpskraft.
 • Høydejustert tempo.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Nøyaktig GPS og pulsmåling.
 • Støtte for ruteimport, opplasting til Strava, Koomot og en rekke terdjepartstjenester.
 • LumiNova-legering gjør det enkelt å se klokken i mørke.
 • Smartvarsler, musikkontroller, widgeter, Garmin Pay.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon.

Cons

 • Den kompakte skjermen kan oppleves litt liten.
 • Musikkontroller kun på Solar- og Tactical-utgaven.
 • Kostbar.

Oversikt


Nye egenskaper for Garmin Instinct Crossover

 • Nytt 45 mm smartklokke design.
 • 65 gram vs. 53 gram for Instinct 2 Solar.
 • Alltid-på analoge visere med en høykontrast 1,2″ skjerm (176 x 176 px).
 • Mekaniske visere med LumiNova (selvlysende belegg) på Tactical.
 • Opptil 28 dager batteritid i smartklokkemodus, 30 timer i GPS-modus, 60 dager i analog- modus. For Solar og Tactical: Opptil 90 dager batteritid i smartklokkemodus, 40 timer i GPS-modus, uendelig i analog- modus
 • RevoDrive-teknologi for overlegen presisjonsvisning (selvjusterende visere).
 • MIL-STD-810G sertifisert, vanntett ned til 100 meter.
 • Multi-GNSS.
 • Høydejustert tempo (GAP – Grade Adjusted Pace)) hjelper deg å finne riktig tempo i varierende terreng ved å vise tempoet som tilsvarer løping i flatt terreng.
 • Integrert løpskraft uten behov for eksterne sensorer.
 • Smartfunksjoner; Garmin Pay, smartvarsler, apper via ConnectIQ, hendelsesregistrering, musikkontroller (kun på Solar- og Tactical utgaven).
 • Innebygd ELEVATE 4 pulssensor og 24/7 aktivitetssporing (inkludert oksygenmetning)
 • 30+ ulike aktivitetsprofiler.
 • Omfattende navigeringsfunksjoner.
 • Taktiske funksjoner på Tactical-utgaven.


En ekte hybridklokke laget for å tåle juling

Garmin Instinct Crossover er noe helt eget. Klokken består av to skjermer; en høykontrast 1,2″ digital skjerm, og en «ekstra» skjerm med analoge visere og timemarkører for 6- og 12 tallet på oversiden. Den digitale skjermen tar seg av alle smartfunksjoner, trenings- og navigeringsvisninger, widgeter, etc., mens de analoge viserne i tillegg til å vise tiden kan fungere som stoppeklokke, alarmklokke, nedteller, doble tidssoner og visning for soloppgang/solnedgang.

Det mekaniske drivverket er heller ingen gimmick, for Garmin sin nye RevoDrive-teknologi er laget for å vare. RevoDrive vil automatisk oppdage om klokken er feiljustert (f.eks. etter et fall), og stiller den automatisk tilbake til riktig tid.

Garmin Instinct Crossover er samtidig designet for å tåle kraftig juling. Klokkehuset er produsert i fiberforsterket polymer og rustfritt stål med en forhøyet bezel som beskytter skjermen mot slag fra kantene. Den «vanlige» Instinct Crossover besitter en linse/skjerm i kjemisk forsterket glass, mens Solar- og Tactical-utgaven benytter PowerGlass (solcellelading). Klokken har bestått MIL-STD-810 sertifisering og er vanntett ned til 100 meter. Det er ingen touchskjerm, men fem store knapper for enkel betjening med hansker, eller frosne fingrer.

Sammenlignet med Garmin Instinct 2 er størrelsen nærmest identisk. Diameteren på 45 mm er lik, men tykkelsen har økt med 1,7 mm fra 14,5 mm til 16,2 mm. Klokken er relativt kompakt og liten, og selv om den er tykk, så ligger den overraskende godt på hånden. Den virker for eksempel mindre enn en Garmin Fenix 7 som er 1,7 mm tynnere (14,5 mm), og vekten på 65 gram kjennes mye lavere ut enn den faktisk er. Reimen er også behagelig, og Instinct Crossover benytter de samme QuickFit-reimene som tidligere slik at du enkelt kan bytte mellom farger og materialer.

For øvrig er Garmin Instinct Crossover tilgjengelig i fargene Svart og Granitt, Garmin Instinct Crossover Solar i Grafitt og Tidal Blue, mens Garmin Instinct Crossover Tactical selges kun i Svart.


Ekstrem batteritid

Uansett hvilken Instinct du velger vil batteritiden spille på lag med selv den mest kravstore bruker. I følge Garmin skal batteritiden holde opptil en måned i smartklokkemodus, inntil 30 timer i GPS-modus og 60 dager som analog klokke. Velger du «Solar»-utgaven med innebygd solcelle i glasset, kan du vente spinnville 90 dager i smartklokkemodus, 40 timer i GPS-modus og uendelig (!!!) batteritid i analog-modus. Skulle du finne på å bruke vinteren 2023 på å krysse Grønland er det med andre stor sannsynlighet for at du klarer det på en lading.

Garmin gir deg samtidig mulighet til opprette egne batterimoduser der du selv kan velge ville funksjoner du ønsker å aktivere/deaktivere for å få best mulig batteritid ut av klokken. Dette er genialt hvis du for eksempel ønsker å opprette en egen batterimodus for situasjoner hvor du bruker klokken utenpå en jakke, eller våtdrakt, og ikke behøver at pulssensoren skal bruke unødvendig strøm.

Et reelt bruksmønster med en times bruk av GPS hver dag, en rekke varsler på klokka og diverse blafring gjennom ulike apper, tilsier lading en gang hver tiende dag. Effekten av solcellelading er betydelig større på Instinct-modellene enn på både Fenix 7 og Forerunner 955 Solar ettersom en større del av skjermen er viet ren solcelle med 100% ladeeffekt i motsetning til PowerGlass som har en ladere ladeeffekt på rundt 20%.


Enkel i bruk

Har du brukt en Garmin -klokke tidligere vil du umiddelbart kjenne deg igjen i de enkle og oversiktlige menyene. Er det første gang du tar en Garmin-klokke i bruk, vil du raskt erfare at Garmin har gjort en god jobb i å polere brukergrensesnittet. Tross den lille skjermen er det overraskende hvor mye info som kan presses inn på skjermen uten å føles krampaktig, og en flott liten «touch» sørger for at viserne flytter seg slik at de ikke kommer i konflikt skjermen når du leser av tallene.

Det skiller noen tusenlapper fra Fenix 7, Epix 2, Enduro 2, osv., til Garmin Instinct Crossover, og på noen områder må det spares. Hvis du ikke har prøvd noen av de nevnte modellene tidligere, så vil du sannsynligvis ikke legge merke til det, men Garmin Instinct Crossover er ikke like rask til å utføre handlinger som toppmodellene. Eksempelvis tar det 5-10 sekunder å lagre en økt, mens det på Fenix 7 tar mindre enn et sekund. Det samme gjelder når du skal hente frem en rute du har lagret på klokken, etc.. Her kan det drøye opp mot 15 sekunder, mens de øvrige toppmodellene gjør samme handling på sekunder. Men dette er en liten pris å betale for den lange batteritiden og den imponerende totalpakken med funksjoner som Garmin Instinct Crossover leverer. Det betyr heller ikke at Instinct Crossover på noen som helst måte er utpreget treg, men at toppmodellene til Garmin er lynende rask, og at det på enkelte områder er nødt å skille de ulike enhetene.

Hvis du ikke er kjent med menyene til Garmin, benytter Garmin såkalte «widgets», eller små programmer som viser ulik info. Det første du ser er selve urskiven som viser klokken og andre relevante data som du stort sett selv velger (f.eks. puls, skritt, smartvarsler, ett.), og deretter kan du legge til widgeter som blir tilgjengelig ved å bla deg ned/opp i menyene. Hvert skjermbilde viser tre widgets samtidig, f.eks. høyde, solstyrke og vær. Trykker du på en av widgetene vil du få mer info om hva klokken har registrert de siste timene/døgnet, eventuelt aktuelle hendelser frem i tid (kalender, soloppgang/solnedgang, vær…).

Garmin Instinct Crossover har ingen innebygd lykt slik som Fenix 7X eller Enduro 2, men du kan aktivere en slags lommelykt-funksjon som hever lysstyrken til 100% slik at du kan lyse opp det som er rett foran deg. Ellers gjør LumiNova-legeringen det herlig enkelt å lese av klokken i mørke. Bare husk at du faktisk må sørge for å eksponere klokken for nok lys i løpet av dagen.


Best i klassen GNSS

Enten du skal krysse Grønland, eller bare navigere deg gjennom Karl Johan, videre gjennom Brugata og til Oslos svar på Grønland, så vil Garmin Instinct Crossover ta deg trygt frem. Med støtte for multi-GNSS er du sikret presise satellittmålinger nesten uansett hvor du benytter klokken.

Der høye bygninger, trange bygater, dype daler og bratte fjellsider normalt er et mareritt for GPS-klokker ettersom det forstyrrer satellittsignalene, kan Garmin Instinct Crossover ta i bruk flere satellitter på en gang, og deretter sortere ut hvilke signaler som er riktig og hvilke som er påvirket av forstyrrelser. Dette legger ikke bare til rette for nøyaktige sporinger, men også mer nøyaktig sanntidshastighet, samt raskere kontakt med satellittene når du skal ut på tur.

Merk at det ikke er støtte for multibånd-GNSS slik vi finner på blant Fenix 7, Epix 2, Enduro 2, Forerunner 955 og Forerunner 255. Multibånd-GNSS kan ta i bruk både L1 og L5 frekvensene fra GPS-satellitter, og er i enda større grad i stand til å sortere ut feilsignaler. Dette gir enheter med multibånd-GNSS en ekstra fordel, men Instinct Crossover er farlig nærme den samme presisjonen.


Omfattende aktivitetsmåling

Garmin Instinct Crossover har så klart alt som skal til for å kartlegge aktivitet, (inaktivitet…), trening og helse, og den nyeste ELEAVTE 4-sensoren legger til rette for imponerende gode pulsmålinger rett fra håndleddet, selv under vann. Kort oppsummert dekker Garmin Instinct Crossover følgende:

«Puls, oksygenmetning, respirasjonsrate (pustefrekvens), kaloriforbruk, estimert væsketap, Body Battery (kroppsressurser) målt på en skala fra 0-100 der 100 indikerer fulle batterier, stressnivå fra 0-100, intensitetsminutter, estimert distanse og antall høydemeter tilbakelagt, avansert søvnsporing med dypere søvnanalyse og en søvnscore for nattens søvn, varsler om unormal hjerterytme (høy/lav), estimert VO2-maks nivå og estimert kondisjonsalder basert på nåværende treningstilstand».

Mer om aktivitetsmåling og alt Garmin Instinct Crossover registrerer kan du lese i saken om aktivitetsmåling.

Hvis alt dette blir overveldende kan du benytte Health Snapshot til å få et raskt overblikk over egen helse- og treningstilstand i løpet av en 2-minutters seanse som registrerer og loggfører hjerterytme, HRV (hjertevariabilitet), oksygenmetning, respirasjonsrate og stress.


En klokke som gir ekstra trygghet

Ingen Garmin-klokkke har foreløpig støtte for EKG-måling, men Instinct Crossover kan varsle deg om unormal hjerterytme (du definerer selv høyeste/laveste verdi). En annen smart sikkerhetsfunksjon er Hendelsesregistrering som automatisk sender en melding med sanntidsposisjonen din til utvalgte kontakter dersom det skulle oppstå et uhell når du er ute og løper, sykler eller går (krever tilkobling til telefonen).

Klokken kan også pares til enheter som som inReach satellittelefoner for mulighet til å sende meldinger uavhenging av mobilnettet, og ikke minst Alpha-hundepeilere dersom du benytter deg av Garmin sitt omfattende hundesporingssystem.


Garmin Instinct Crossover – Trening

Garmin Instinct Solar 2 fikk en saftig oppdatering på treningsdelen, og Garmin Instinct Crossover følger etter med de samme nyttige og omfattende funksjonene. Velg blant over 30 ulike aktivitetsprofiler, bestem selv oppsettet av dataskjermer og datafelter (inntil 4 datafelter per skjerm), bruk den innebygde ELEVATE 4 pulssensoren til å måle pulsen både over og under vann, eller koble til en ekstern pulsmåler, kraftmåler, smartrulle, etc.. En ekstra stilig detalj Garmin har lagt til, er at ytterkanten på skjermen vil vise de ulike pulssonene som et speedometer, mens de fysiske viserne vil peke på sonen du til enhver tid befinner deg i.

Løpere får kraftmåling direkte fra håndleddet uten ekstra tilbehør, og ekstra løpsdynamikk ved bruk av Garmin HRM-Pro/Pro Plus eller løpsdynamikksensor. En annen nyttig funksjon er høydejustert tempo (GAP – Grade Adjusted Pace)) om hjelper deg å finne riktig tempo i varierende terreng ved å vise tempoet som tilsvarer løping i flatt terreng.

Terrengsyklister får avansert MTB-dynamikk med detaljer som antall grit (vanskelighetsgrad) og flow (evne til å opprettholde flyt/hastighet) etter hver tur. Blir du lei av å drive ekstremsport kan du benytte Yoga, styrketrening, HIIT, klatring, svømming, golf, etc…

Er du en ivrig toppturjeger, eller trives med ski og snowboard, så vil «Ski- og snowboard profilene» automatisk gjenkjenne opp- og nedstigninger å registrere de på klokken og i appen. Instinkt Crossover har også aktivitetsprofiler for blant annet vannski, wakeboard, wakesurfing og tube. For deg med lidenskap for seiling vil «Seilekspedisjonsmodus» muliggjøre flerdagers seilaktiviteter med GPS registrert en gang i timen.

Training Load 2.0 og Garmin sine smarte algoritmer tar i bruk fysiologiske data, total treningsbelastning, søvn og relevante parametre og forteller deg om du trener for lite, for hardt, eller akkurat nok til å vedlikeholde dagens nivå. Instinct 2 vil også gi deg tilbakemelding i form at Treningseffekt som deles inn i Aerob og Anaerob på en skala fra 0-5.

I tillegg til de avanserte trenings- og restitusjonsfunksjonene vil klokken beregne VO2-maks, metabolsk alder, restitusjonstid og en estimert sluttid på 5 km, 10 km, 21 km og 42 km. Daglige foreslåtte treningsøkter gir deg daglige treningsanbefalinger basert på nåværende treningstilstand og dagsform.


Garmin Instinct Crossover – Outdoor og navigering

Garmin Instinct tilhører i utgangspunktet «outdoor»-segmentet og har det du trenger av funksjoner for å navigere trygt til nærmeste 7Eleven, eller en fjern gapahuk. Du får ikke kartene fra Fenix, Epix, Enduro og Foreunner-serien, men sving-for-sving brødsmuleruting som likevel fungerer ypperlig. Legg inn en rute på forhånd, og klokken vil veilede deg fra start til slutt ved å vise en strektegning av ruten på skjermen, og varsler deg når du er ute av kurs. Merk at i Garmin Instinct Crossover i motsetning til Fenix/Epix/Forerunner 955/Enduro ikke vil varsle om hvilken vei du skal ta når du kommer til veikryss og veideler. Dette skyldes at klokken mangler innebygde kart og mulighet til å vite når neste veidete inntreffer.

Ved en forhåndsdefinert rute som legges inn på klokken vil den derimot vise når og hvor du skal endre kurs ved hjelp av piler og varsler. Om du synes klokken piper for mye når du kommer ut av kurs, kan varslene deaktiveres slik at den kun viser retning på skjermen.

Du kan raskt lagre posisjonen du befinner deg for fremtidig bruk, samt legge inn bestemte punkter du ønsker å navigere til. Med TrackBack vil du alltid ha mulighet til å finne tilbake til start ved å følge de samme sporene du har gått. I motsetning til Apple Watch Ultra så trenger du ikke aktivere TrackBack fra start for at du skal få mulighet til å følge ruten tilbake, for ruten spores automatisk i det du starter en aktivitet. Velg om du vil følge korteste vei via luftlinje, eller den nøyaktige løypen tilbake, og klokken guider deg trygt hjem.

I likhet med Garmin Instinct Solar 2 har Crossover-utgaven fått oppgraderte ABC-sensorer for mer pålitelige høydemålinger, et område Garmin tidligere har slitt. I tillegg får du så klart verktøy som Sight´N Go, dobbelt GPS koordinater, A-TIL-B navigasjon, høydeprofil, Vertikal hastighet, Avstand til destinasjon, Områdeberegning, Xero-posisjoner, og mye mer.


Smartfunksjoner

Skulle du få lyst på en kald Cola etter å ha nådd Grønland, kan du betale trådløst ved hjelp av Garmin Pay. Garmin Instinct Crossover støtter smartvarsler og kan brukes til å besvare/avvise anrop via mobilen, men har ingen innbygd mikrofon/høyttaler for å utføre samtaler. Eier du en Android-telefon kan du opprette ferdigskrevne meldinger i Garmin Connect som du kan besvare med gjennom klokke.

Det er ikke innebygd lagring for musikk eller streaming av offline spillelister fra Spotify eller Deezer, og du må faktisk velge «Solar» eller «Tactical»-modellen for å få musikkontroller for å kontrollere musikken på telefonen. Her burde Garmin vært litt rausere og gitt alle modellene den samme muligheten.

Gjennom appbutikken Connect IQ-store får du tilgang til en rekke urskiver, datafelter og simple apper. Noen er totalt unyttig, mens andre gir klokken superkrefter. Last ned følgeappen til tjenester som Komoot eller Wikiloc, og du kan laste inn et hav av løyper rett på klokka som videre navigerer deg trygt frem ved hjelp av sving-for sving brødsmuleruting. Andre nyttige apper er kalender, værvarsel, tidevannstabell, m.m..


Garmin Instinct Crossover – Tre modeller

Garmin Instinct Crossover lanseres i tre ulike modeller: Garmin Instinct Crossover Tactical, Garmin Instinct Crossover Solar og Garmin Instinct Crossover.

Alle tre modeller bygger på den samme plattformen og speiler de samme grunnleggende funksjonene, men Tactical- og Solar-utgavene kommer med noen ekstra goder.

Garmin Instinct Crossover
Standard modellen med alle grunnleggende trenings- og outdoor funksjoner.

Garmin Instinct Crossover Tactical
Som vanlig har Tactical modellen funksjoner som gjør den bedre egnet for felt og militært bruk. Klokken er kompatibel med nattbriller og kan veksle mellom vanlig lys og rødt lys. Stealth Mode lar deg rask avslutte delingen av GPS-posisjon og stanser all trådløs kommunikasjon, mens Dual-Format GPS gir deg GPS-koordinater med to formater og lengdegradsreferanser. Kill Switch gir deg mulighet til å slette enhetens brukerminne på sekunder, mens Jumpmaster Modus beregner utløsningspunkt for fallskjermhopp og hjelper deg å navigere til målet etter at du har hoppet. Til slutt har vi Taktisk aktivitet som viser tid, tempo, tid på dagen, høyde og posisjon i begge koordinattypene.

Det kanskje største salgsargumentet for å oppgradere til Garmin Instinct Crossover Tactical, er LumiNova-legeringen på visere og markører. LumiNova er et selvlysende materiale som lades når det utsettes for lys, enten naturlig eller kunstig. I tillegg har Tactical-versjonen en ekstra dempet bakgrunnsbelysning, samt solcellelading og musikkontroller på samme måte som Solar-utgaven.

Garmin Instinct Crossover Solar
Solar-utgaven er nok den som kommer til å selge best ettersom den kombinerer de mest brukte funksjonene, enestående batteritid og en god pris i en enkel innpakning. Dette er en standard Instinct Crossover med solcelle bakt inn i skjermen. Dersom klokken blir eksponert for minimum 50 000 LUX-timer daglig, vil Garmin Instinct Crossover Solar kunne tredoble batteritiden i smartklokkemodus (fra 28 dager til 90 dager), å øke med over 30% i GPS-modus (fra 30 timer til 40 timer). Velger du å bruke klokken som vanlig analog klokke, kan du i teorien bruke den «uendelig» uten å måtte lade.

Garmin Instinct Crossover Solar er også oppgradert med musikkontroller slik at du kan styre musikken du spiller av på telefonen. I tillegg har Solar-modellen LumiNova-legeringen som gjør visere og markører selvlysende.


Full oversikt med Garmin Connect

Garmin Connect er Garmin sin tjeneste for innsamling av data, analyse og muligheter for å gjøre innstillinger for både klokke og synkronisering mot ulike tredjeparts tjenester. Garmin Connect er tilgjengelig som både en nettside og app, og er et kraftig verktøy som i stor grad kan tilpasses brukerens eget ønske. Garmin har brede støtte for tredjeparts apper/tjenester, og økter kan automatisk synkroniseres til tjenester som Strava, MyFitnessPal, Wikiloc, Komoot, Runstatic, Apple Health, m.m..

 

I appen kan du melde deg på ulike utfordringer og konkurranser, utfordre venner og andre Garmin Connect brukere, få dypere innsikt i utvikling av både helse- og treningsstatistikk over tid, opprette løyper som sendes direkte til klokken som deretter vil gi deg sving-for-sving ruting, melde deg på et av Garmin sine treningsprogrammer Garmin Coach, opprette egne treningsøkter, styrkeøkter (velg blant et hav av ferdig programmer og økter), definere egne intervaller, PacePro-strategier, få oversikt over ulike segmenter, m.m..

Garmin har et stort utvalg av konkurranser og utfordringer som oppdateres hyppig, og ved å gjennomføre disses kan du gjøre deg fortjent til forskjellige «merker/symbolske medaljer».


Hvem er Garmin Instinct Crossover for?

Indiana Jones, Luke Skywalker, Frodo Baggins, Børge Ousland og alle andre som ønsker en supersolid klokke med lang batteritid, omfattende navigeringsfunksjoner, pålitelig GPS, puls- og aktivitetsmåling, og ikke minst grunnleggende smartfunksjoner. Den eneste som ikke har behov for denne, er Lars Monsen. Han trenger ikke klokke.

Men først og fremst; Garmin Instinct Crossover er for deg som alltid har ønsket en analog klokke med egenskaper langt ut over det både Rolex og Patek Phillipe er i stand til å gi deg. Og Garmin Instinct Crossover koster ikke mer enn 6099 kr. Da har du i tillegg penger nok til dusje en gang om dagen, selv om du bor på Østlandet.

Til slutt er det greit å vite at dersom du er fristet til å bruke Garmin Instinct Crossover i rotasjon med en annen Garmin-klokke eller sykkelcomputer som Garmin Edge 1040, så vil funksjonen Physio TrueUp sørge for å synkronisere alt av aktivitet-, trenings- og helsedata på tvers av enhetene.

Og hvis ikke testen overbeviste deg om å kjøpe Garmin Instinct 2X Solar, så kan du finne enda flere argumenter her: 37 grunner til å velge Garmin Instinct 2/2X Solar


Konklusjon


Garmin Instinct Crossover
treningsklokke test

Product Name: Garmin Instinct Crossover

Brand: Garmin

Offer price: fra 6099

Currency: NOK

Konklusjon

Garmin Instinct Crossover er definitivt i en egen klasse hva gjelder multisportklokker, og egentlig klokker generelt. Den er ikke bare digital, men også analog, smart, og stappfull av trenings- og outdoorfunksjoner – til og med integrert måling av løpskraft.

Med Garmin sin nyeste puls- og GNSS-teknologi på innsiden ligger det meste til rette for nøyaktige målinger, og den ekstreme batteritiden gjør det mulig å holde det gående i ukesvis uten å lade. Du vil garantert skille deg ut med Garmin Instinct Crossover, og du får en solid klokke som vil holde i årevis.

Garmin har priset klokken høyt, men til gjengjeld er den kapabel til veldig mye. Skjermen er liten, og selv om den er lett å lese selv i sterkt sollys, er det greit å være klar over dersom du sliter med redusert syn, eller liker å ha mange datafelter tilgjengelig på en gang. Da er Fenix/Epix/Enduro/Forerunner bedre valg. Om du derimot er ute etter en solid klokke som skal brukes til allsidig aktivitet, mye tur og friluftsliv, og er opptatt av en litt ekstraordinær klokke, så er Garmin Instinct Crossover er godt valg.

Overall
90%
90%

Pros

 • Unikt design som kombinerer digital og analog klokke i ett.
 • Super robust.
 • Ekstrem batteritid.
 • Stappfull av treningsfunksjoner og outdoorfunksjoner.
 • Integrert beregning av løpskraft.
 • Høydejustert tempo.
 • Avansert trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Nøyaktig GPS og pulsmåling.
 • Støtte for ruteimport, opplasting til Strava, Koomot og en rekke terdjepartstjenester.
 • LumiNova-legering gjør det enkelt å se klokken i mørke.
 • Smartvarsler, musikkontroller, widgeter, Garmin Pay.
 • Sikkerhets- og sporingsfunksjon.

Cons

 • Den kompakte skjermen kan oppleves litt liten.
 • Musikkontroller kun på Solar- og Tactical-utgaven.
 • Kostbar.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Garmin Forerunner 165 Music”
20. februar 2024 | Garmin

Test: Garmin Forerunner 165 Music

Garmin sin rimeligste løpeklokke i Forerunner-serien har vokst til å bli en fullverdig pulsklokke. Dette er klokken for deg som vil ha god valuta for pengene.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Lily 2”
31. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet og funksjonalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner”
16. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner

Garmin HRM-Fit er selskapets første pulsbelte designet for kvinner og kan være et produkt som vil gjøre en forskjell for en stor gruppe brukere.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Descent Mk3i”
16. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Descent Mk3i

Garmin Descent Mk3i gjør dykkingen både mer spennende og tryggere, og byr på enda flere muligheter over vann. Descent Mk3i er en dykkercomputer på steroider.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Quatix 7 Pro”
3. januar 2024 | Garmin

Test: Garmin Quatix 7 Pro

Garmin Quatix 7 Pro gjør livet på sjøen både tryggere, enklere og morsommere. Garmin sin nyeste multisportklokke for marint bruk er enhver båtførers bestevenn.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Vivoactive 5”
18. oktober 2023 | Garmin

Test: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere pris.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”
8. september 2023 | Garmin

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening og hverdag.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”
8. september 2023 | Garmin

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening og hverdag.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire”
7. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin epix Pro (Gen 2) Sapphire

Hva skjer når du tar de beste egenskapene fra tre av selskapets beste klokker, og kombinerer de i en? Svaret er Garmin Epix Pro Sapphire. Her får du alt.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Instinct 2X Solar”
12. april 2023 | Garmin

Test: Garmin Instinct 2X Solar

Med Garmin Instinct 2X Solar har Instinct-serien blitt voksen. Dette er klokken for deg som ønsker en Fenix, men ikke vil bruke mer enn halvparten av pengene.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 965”
12. april 2023 | Garmin

Test: Garmin Forerunner 965

Den er stor og råsterk, men likevel tynn og lett – Garmin Forerunner 965 er alt en bunnsolid multisportklokke skal være, og enda litt mer.
Les mer