Nye funksjoner til Garmins smartklokker og sykkelcomputere

30. november, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)

Featured image for “Nye funksjoner til Garmins smartklokker og sykkelcomputere”

Garmin har nylig lansert en programvareoppdatering for utvalgte smartklokker i Fenix 7-serien, Epix 2, Tactix  7, Enduro 2 , MARQ (Gen 2), Forerunner 255-serien og Forerunner 955-serien. Oppdateringene vil i løpet av kort tid også være tilgjengelig for Forerunner 945 LTE, samt sykkelcomputerne i Edge 1040 og Edge Explore 2-serien. 

Dette er en relativt stor oppdatering som gir tilgang til en rekke ekstra funksjoner som løpskraft integrert i klokka, høydejustert tempo, en utvidet morgenrapport, NextFork kartguide, flere aktivitetsprofiler, m.m..

Under er den fullstendige listen for nye funksjoner for både smartklokkene og sykkelcomputerne. Om du har behov for å oppdatere deg på hva de ulike funksjonene er/gjør, kan du dykke inn i den ultimate Garmin-guiden her!

Noen av de oppdaterte funksjonene for smartklokker er:

  • Løpekraft på håndleddet (uten behov for tilbehør): Se innsatsen din og få sanntidsdata om hvor mye kraft du bruker på en løpetur – nå uten behov for ekstra tilbehør.
  • Morgenrapport:Her får du forslag til daglige treningsøkter, informasjon om hvordan du har sovet den siste natten og HRV-status. Hvis smarttelefonen din kobles med klokken, kan du få dagens værvarsel. Rapporten kan tilpasses etter eget ønske.
  • Tilpasset tempo: Enten du løper i oppover- eller nedoverbakke, er det nå mulig å se det tilsvarende tempoet på flatmark, noe som gjør det lettere å opprettholde en jevn innsats i variert og kupert terreng.
  • NextForkTMkartguide: Se avstanden til neste løypekryss, hvor stien deler seg, og navnet på den kommende stien.
  • Automatisk hvile:Under en ultraløpsaktivitet holder klokken automatisk oversikt over hvor lang tid du har brukt på en hvilestasjon eller et kontrollpunkt uten at du trenger å sette løpeaktiviteten på pause.
  • Snowboard/topptur: Nytt i aktivitetsprofilen for snowboard, er at profilen nå gir informasjon om turen opp fjellet. Se mer spesifikke data for opp- og nedstigning.
  • Diskgolf: Se statistikk og poengscore med den nye dedikerte aktivitetsprofilen for discgolf. Mer enn 14 000 diskgolfbaner kan sees direkte på håndleddet, via UDisc-appen i Connect IQ.

Oppdaterte funksjoner for sykkelcomputere er:

  • Del treningen din i sanntid: Oppdateringer sendes automatisk til venner og familie. Mens du er ute og reiser, kan de spore hastigheten din, hvor langt du har syklet og mer.
  • Få varsler fra følgerne dine: Når sykkelcomputeren er koblet til en kompatibel telefon, kan du motta heiarop i form av meldinger fra familie og venner under trening og konkurranse.
  • Adaptiv coaching:En funksjon som hjelper deg med å hele tiden være klar for neste mål eller konkurranse ved å få tips og forslag til daglige treningsøkter. Denne funksjonen er kun tilgjengelig i Edge 1040-serien. I tillegg kan du se hele ukens daglige treningsforslag direkte på enheten, noe som gjør det enklere å spore ytelse, restitusjon og kommende treningsøkter i Garmin Connect-kalenderen.

Merk at funksjoner som sanntidsdeling og live-varsler krever tilkobling til telefonen og Garmin Connect-appen, såfremt du ikke har et aktivt smartklokkeabonnement med Garmin Forerunner 945 LTE.

Referanse:
Garmin pressemelding 30.november 2022


Del gjerne:

Featured image for “Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE”
13. juni 2024 | Blogg

Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch FE tar det beste fra smartklokken Galaxy Watch 6 og pakker det inn i en rimelig og elegant innpakning tilgjengelig for enda flere brukere.
Les mer
Featured image for “YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker”
12. juni 2024 | Blogg

YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker

YouTube Music føyer seg til rekken av Spotify, Deezer og Amazon Music, og er nå tilgjengelig på Garmin-klokker gjennom Garmin Connect.
Les mer
Featured image for “watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!”
11. juni 2024 | Blogg

watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!

Med watchOS 11 legger Apple til rette for at Apple Watch virkelig kan blande seg inn i eliten av treningsklokker. Her er alt du må vite om årets nyheter.
Les mer
Featured image for “Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!”
6. juni 2024 | Blogg

Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!

Garmin har annonsert appen Garmin Messenger som gjør det enda enklere å sende meldinger direkte fra utvalgte klokker og sykkelcomputere.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner

Shokz introduserer sine nyeste og ultralette OpenFit Air-hodetelefoner med patentert open-ear-teknologi, spesielt rettet mot trening og en aktiv livsstil.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann

Shokz lanserer nå Shokz OpenSwim Pro – et sett dedikerte sportshodetelefoner som kombinerer Bluetooth og MP3 i et fullstendig vanntett design.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Fitbit Ace LTE”
31. mai 2024 | Blogg

Nyhet: Fitbit Ace LTE

Fitbit har lansert Fitbit Ace LTE – en smartklokke for barn med innebygd LTE-tilkobling og sporing, og som belønner aktivitet gjennom dagen.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI”
30. mai 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI

Samsung tar i bruk avansert AI-teknologi for å tilby enda mer motiverende og personlige tilpassede helsetjenester når den nye Galaxy Watch lanseres senere i år.
Les mer
Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer