Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

15. mai, 2024 (oppdatert 16. mai 2024)

Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”

Polar har lansert en «betalingsreim»- en vanlig silikonreim med innebygd NFC-teknologi som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.

Den nye betalingsareimen er et spennende tilskudd til Polars produktportefølje og veier opp for det som har vært et stort savn i Polar sine klokker til nå. Verken Polar Vantage V3 (testet her) som ble lansert i fjor høst, eller deres nyeste Polar Grit X2 Pro (testet her) hadde støtte for kontaktløs betaling, noe som skuffet håpefulle Polar-tilhengere.


Nøkkelfunksjoner

Polars betalingsreim er utstyrt med NFC-teknologi (Near Field Communication), noe som muliggjør kontaktløse betalinger direkte fra håndleddet. Du kan enkelt og trygt koble et kreditt- eller debittkort til reimen via Fidesmo Pay-appen. Denne prosessen genererer en unik token for transaksjoner, noe som beskytter kortopplysningene og gir økt sikkerhet.

Praktisk og slitesterk reim

Betalingsreimen er laget av myk og slitesterk silikon, noe som sikrer behagelig bruk både under trening og i hverdagen. Reimen kommer i to bredder; 20 mm og 22 mm, og kan enkelt festes til de fleste Polar-klokker som bruker utskiftbare reimer i de respektive breddene. Dette gir brukerne fleksibilitet til å oppgradere eksisterende enheter med betalingsfunksjonalitet.

Reimen er foreløpig kun tilgjengelig i svart, og har en utsalgspris på 699 kr.


Bakoverkompatibilitet

En av de fremtredende fordelene med Polars betalingsreim er dens bakoverkompatibilitet. I stedet for å integrere NFC-teknologi i en helt ny klokkemodell, har Polar valgt en løsning som fungerer med eksisterende enheter. Dette gjør det mulig for eksisterende Polar-brukere å dra nytte av betalingsfunksjonaliteten uten å måtte investere i en helt ny klokke.

Reimen med 22 mm bredde passer til Polar Grit X- og Vantage-serien* (*SHIFT™-adapter kreves for Vantage V2.) Reimen med 20 mm bredde er kompatibel med Polar Unite-, Ignite- og Pacer-serien* (*SHIFT™-adapter kreves for Pacer Pro).

Betalingsreimen vil for øvrig fungere med alle klokker som er kompatibel med hurtigfeste og benytter den samme bredden.


Slik fungerer NFC-teknologien i Polar betalingsreim

NFC (Near Field Communication) er en trådløs kommunikasjonsteknologi som gjør det mulig for enheter å kommunisere på svært kort avstand. I Polars betalingsreim utnytter NFC-teknologien denne muligheten for å tilby sikker og enkel kontaktløs betaling.

Reimen inneholder en innebygd NFC-chip som gjør følgende mulig:

  • Kortavlesning: NFC-chipen kan lese informasjon fra ditt kreditt- eller debittkort når du registrerer det i Fidesmo Pay-appen. Dette genererer en unik tokenkode som representerer kortopplysningene dine, men uten å lagre selve kortdetaljene på reimen.
  • Kontaktløs betaling: Når du holders reimen inntil en betalingsterminal som støtter NFC, vil den unike tokenkoden overføres trådløst via det elektromagnetiske nærfeltet. Terminalen behandler så betalingen basert på tokenkoden, uten å få tilgang til faktiske kortdetaljer.

NFC-teknologien i betalingsreimen fungerer ved hjelp av følgende prosess:

  1. Brukeren registrerer et kreditt- eller debittkort i Fidesmo Pay-appen og genererer en unik tokenkode knyttet til reimens NFC-chip.
  2. Ved betaling holder brukeren reimen nær betalingsterminalen som støtter kontaktløs betaling.
  3. NFC-chipen i reimen aktiveres av det elektromagnetiske feltet til terminalen og sender sin tokenkode trådløst over kort avstand (>10 cm).
  4. Betalingsterminalen mottar tokenkoden og behandler betalingen via betalingsoperatøren, uten å få tilgang til dine faktiske kortdetaljer.

Denne NFC-baserte betalingsmekanismen gjør det enkelt for brukeren, samtidig som den verner om sensitiv kortinformasjon gjennom bruk av tokener og kort kommunikasjonsrekkevidde på NFC-signalet.

Fidesmo Pay appen er tilgjengelig for nedlasting i både App Store og Google Pay. Et stort antall norske banker har støtte for appen, så det er stor sannsynlighet for at du kan kjøpe og løpe, og deretter løpe og kjøpe.

Polar betalingsreim


Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer