Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!

26. juni, 2023 (oppdatert 20. desember 2023)

Featured image for “Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!”

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers er to av de mest populære turbuksene og fritidsbuksene på markedet. Her får du vite hva som er likt, og hva som skiller de.

Lundhags Makke Pants og Fjällräven Keb Trousers er begge populære tur- og fritidsbukser  utviklet for både utendørsaktiviteter og hverdagsbruk. Buksene deler flere likheter, men også noen klare forskjeller.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Passform og materialer

En av de største forskjellene mellom disse to buksene er passformen. Lundhags Makke Pants har en litt mer tettsittende passform enn Fjällräven Keb Trousers, som har en litt løsere passform – til tross for at den i 2023 har blitt «oppgradert» til en mer sporty og tettsittende snitt.

Passformen kan påvirke bevegelsesfriheten og komforten når man beveger seg rundt. Lundhags Makke Pants er også den eneste som har borrelås-stramming (+ beltehemper) i livet, mens Fjällräven Keb Trousers kun har beltehemper. Begge buksene gir god bevegelighet, men bruker du en stillongs i tillegg, vil den løsere passformen på Keb Trousers gi noe bedre bevegelsesfrihet ettersom de trangere beina på Lundhags Makke Pants kan henge litt igjen rundt knærne.

En annen forskjell mellom de to buksene er materialene som brukes. Lundhags Makke Pants er laget av et materiale som heter PolyCotton (LPC) Stretch med Schoeller Dry Skin stretchpaneler på knær, bak, innsiden av lår og skritt. Dette er et slitesterkt og stretchy stoff som gir god bevegelsesfrihet. I tillegg er buksen forsterket med ekstra kraftig materialer på innsiden av leggene.

Lundhags Makke Pants

Fjällräven Keb Trousers

Fjällräven Keb Trousers er laget av G-1000 Eco – en robust og holdbar bomullsblanding som er DWR behandlet (durable water repellent) for å være vind- og vannavstøtende. G-1000 er også stretchy og svært komfortabelt, og i likhet med Makke Pants er Keb Trousers forsterket med ekstra kraftige materialer på baken, knærne og innsiden av bena.

Fjällräven Keb Trousers har større åpning i bena som kan være lettere å få over store fjellsko, pluss en hempe til å feste til fjellstøvlene. Lundhags Makke Pants er noe smalere i beina og mangler egen festehempe. Begge buksene kan justeres.


Bruksområde og opplevelse

Både Lundhags Makke Pants og Fjällräven Keb Trousers er designet for å være allsidige bukser som kan brukes året rundt, men det kan være noen forskjeller i egenskapene som kan gjør hver av de mer egnet for visse årstider.

Lundhags Makke Pants har et lett og stretchy stoff som kan være mer egnet for vår, sommer og tidlig høst. Stoffet gir god ventilasjon og bevegelsesfrihet, og buksen har også ventilasjonsglidelåser langs innsiden av lårene som kan åpnes for å gi ekstra lufting på varme dager (mesh materiale på innsiden), samt ventilasjonsglidelåser på yttersiden av leggen som går direkte inn til huden.

Fjällräven Keb Trousers er laget av et noe tykkere og mer robust materiale som kan være bedre egnet for sen høst, vinter og tidlig vår, ettersom stoffet isolerer og beskytter noe bedre mot kulde og vind. I likheten med Makke Pants har Keb Trouser ventilasjonsglidelåser på lår og legger, men Fjällräven har disse på yttersiden av lårene og leggene, og det er ingen mesh, men direkte eksponering til huden.

Begge løsningene gir gode luftemuligheter på varme dager, og det er kun smak og behag om du foretrekker løsningen med mesh, eller uten.

Når det gjelder vekt, veier Lundhags Makke Pants omtrent 395 gram (str. M) og Fjällräven Keb Trousers veier omtrent 610 gram (str. 48). Nøyaktig vekt vil variere litt avhengig av størrelsen på buksen, men det er ingen tvil om at Lundhags Makke Pants er den letteste.


Lommer og oppbevaring

Både Lundhags Makke Pants og Fjällräven Keb Trousers er utstyrt med flere lommer som gir praktisk og trygg oppbevaring av ulike verdisaker og utstyr.

Lundhags Makke Pants har totalt fire lommer. To håndlommer og to lårlommer med glidelås som gir rask tilgang til utstyr. Merk at disse lommene ikke gir noe ekstra volum utenpå buksen, og de rommer ikke på langt nær så mye som lommene på Keb Trousers. Du får plass til en mobiltelefon, og noen småsaker, men du kan glemme og få plass til f.eks. en kikkert, et kart, etc..

Fjällräven Keb Trousers har totalt fire lommer. To håndlommer (uten glidelås), og to store lårlommer med klaff. Den venstre lårlommen har i tillegg glidelås. Disse lommene er såpass romslig at du får plass til større gjenstander som en kikkert, et kart, kamera, etc..

Ingen av buksene har baklommer på grunn av det stretchy materialet.

Begge buksene har altså flere lommer som gir praktisk og trygg oppbevaring av ulike verdisaker og utstyr. Hvilken bukse og løsning som er best, vil avhenge av individuelle preferanser og behov. Utformingen på Lundhags Makke Pants er noe mer diskre og gir et «renere» og «lettere» inntrykk, mens løsningen på Fjällräven Keb Trousers utvilsomt gir mest  plass.


Pris og tilgjengelighet

Lundhags Makke Pants koster 2500 kr veiledende, mens Fjällräven Keb Trousers ligger på 2799 kr.

Både Lundhags Makke Pants og Fjällräven Keb Trousers er tilgjengelig i en vanlig utgave samt utgaver med kort- og lang beinlengde (+/- 5 cm), i et stort utvalg størrelser.

Begge buksene er tilgjengelig i et stort utvalg farger for både herre og dame, og for damer er Keb Trouser tilgjengelig i en «Curved» versjon som er noe lavere i livet.

Merk at Fjällräven er en god del større i størrelsen enn Lundhags. Eksempelvis bruker undertegnede str. 46 Long i Lundhags, og str. 44 Long i Fjällräven, og sistnevnte føles likevel større enn den minste størrelsen fra Lundhags. Er du veldig tynn i låra, kan Keb Trousers virke litt stor, men samtidig gir deg god bevegelighet.


Hvilken bukse er best?

Det enkle svaret – begge er like godt, og kan fint erstatte hverandres behov.

Valget mellom Lundhags Makke Pants og Fjällräven Keb Trousers vil avhenge av individuelle preferanser og behov. Ønsker du en mer tettsittende passform og et mest mulig stretchy stoff, kan Lundhags Makke Pants være det beste valget. Ønsker du derimot en løsere passform og et mer slitesterkt bomulls-materiale, kan Fjällräven Keb Trousers være et bedre alternativ.

Er du glad i å være mye ute, eller trives med bukser som tåler litt juling, så kan du fint velge begge buksene å bruke de om hverandre – både som bukser til tur og til hverdags.Del gjerne:

Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Anbefalte artikler

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Anbefalte artikler

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Anbefalte artikler

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”
15. januar 2024 | Guider

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig dunjakke til ditt behov.
Les mer
Featured image for “Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det”
8. januar 2024 | Guider

Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det

Eier du en Garmin-klokke som ikke støtter kart? Komoot gjør det mulig å få kart på en rekke Garmin-enheter som egentlig ikke støtter dette!
Les mer
Featured image for “Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger”
5. januar 2024 | Guider

Multigym og styrkepakker – Guide og anbefalinger

Ønsker du muligheten til å trene effektiv, tung og funksjonell styrketrening hjemme? Disse multigym og styrkepakkene gir deg muligheten.
Les mer