Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!

26. juni, 2023 (oppdatert 26. juni 2023)
Featured image for “Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!”

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers er to av de mest populære turbuksene og fritidsbuksene på markedet. Her får du vite hva som er likt, og hva som skiller de.

Lundhags Makke Pants og Fjällräven Keb Trousers er begge populære tur- og fritidsbukser  utviklet for både utendørsaktiviteter og hverdagsbruk. Buksene deler flere likheter, men også noen klare forskjeller.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Kjøp Lundhags Makke Pants

Kjøp Fjällräven Keb Trousers

Passform og materialer

En av de største forskjellene mellom disse to buksene er passformen. Lundhags Makke Pants har en litt mer tettsittende passform enn Fjällräven Keb Trousers, som har en litt løsere passform – til tross for at den i 2023 har blitt «oppgradert» til en mer sporty og tettsittende snitt.

Passformen kan påvirke bevegelsesfriheten og komforten når man beveger seg rundt. Lundhags Makke Pants er også den eneste som har borrelås-stramming (+ beltehemper) i livet, mens Fjällräven Keb Trousers kun har beltehemper. Begge buksene gir god bevegelighet, men bruker du en stillongs i tillegg, vil den løsere passformen på Keb Trousers gi noe bedre bevegelsesfrihet ettersom de trangere beina på Lundhags Nakke Pants kan henge litt igjen rundt knærne.

En annen forskjell mellom de to buksene er materialene som brukes. Lundhags Makke Pants er laget av et materiale som heter PolyCotton (LPC) Stretch med Schoeller Dry Skin stretchpaneler på knær, bak, innsiden av lår og skritt. Dette er et slitesterkt og stretchy stoff som gir god bevegelsesfrihet. I tillegg er buksen forsterket med ekstra kraftig materialer på innsiden av leggene.

Lundhags Makke Pants

Fjällräven Keb Trousers

Fjällräven Keb Trousers er laget av G-1000 Eco – en robust og holdbar bomullsblanding som er DWR behandlet (durable water repellent) for å være vind- og vannavstøtende. G-1000 er også stretchy og svært komfortabelt, og i likhet med Makke Pants er Keb Trousers forsterket med ekstra kraftige materialer på baken, knærne og innsiden av bena.

Fjällräven Keb Trousers har større åpning i bena som kan være lettere å få over store fjellsko, pluss en hempe til å feste til fjellstøvlene. Lundhags Makke Pants er noe smalere i beina og mangler egen festehempe. Begge buksene kan justeres.


Bruksområde og opplevelse

Både Lundhags Makke Pants og Fjällräven Keb Trousers er designet for å være allsidige bukser som kan brukes året rundt, men det kan være noen forskjeller i egenskapene som kan gjør hver av de mer egnet for visse årstider.

Lundhags Makke Pants har et lett og stretchy stoff som kan være mer egnet for vår, sommer og tidlig høst. Stoffet gir god ventilasjon og bevegelsesfrihet, og buksen har også ventilasjonsglidelåser langs innsiden av lårene som kan åpnes for å gi ekstra lufting på varme dager (mesh materiale på innsiden), samt ventilasjonsglidelåser på yttersiden av leggen som går direkte inn til huden.

Fjällräven Keb Trousers er laget av et noe tykkere og mer robust materiale som kan være bedre egnet for sen høst, vinter og tidlig vår, ettersom stoffet isolerer og beskytter noe bedre mot kulde og vind. I likheten med Makke Pants har Keb Trouser ventilasjonsglidelåser på lår og legger, men Fjällräven har disse på yttersiden av lårene og leggene, og det er ingen mesh, men direkte eksponering til huden.

Begge løsningene gir gode luftemuligheter på varme dager, og det er kun smak og behag om du foretrekker løsningen med mesh, eller uten.

Når det gjelder vekt, veier Lundhags Makke Pants omtrent 395 gram (str. M) og Fjällräven Keb Trousers veier omtrent 610 gram (str. 48). Nøyaktig vekt vil variere litt avhengig av størrelsen på buksen, men det er ingen tvil om at Lundhags Makke Pants er den letteste.


Lommer og oppbevaring

Både Lundhags Makke Pants og Fjällräven Keb Trousers er utstyrt med flere lommer som gir praktisk og trygg oppbevaring av ulike verdisaker og utstyr.

Lundhags Makke Pants har totalt fire lommer. To håndlommer og to lårlommer med glidelås som gir rask tilgang til utstyr. Merk at disse lommene ikke gir noe ekstra volum utenpå buksen, og de rommer ikke på langt nær så mye som lommene på Keb Trousers. Du får plass til en mobiltelefon, og noen småsaker, men du kan glemme og få plass til f.eks. en kikkert, et kart, etc..

Fjällräven Keb Trousers har totalt fire lommer. To håndlommer (uten glidelås), og to store lårlommer med klaff. Den venstre lårlommen har i tillegg glidelås. Disse lommene er såpass romslig at du får plass til større gjenstander som en kikkert, et kart, kamera, etc..

Ingen av buksene har baklommer på grunn av det stretchy materialet.

Begge buksene har altså flere lommer som gir praktisk og trygg oppbevaring av ulike verdisaker og utstyr. Hvilken bukse og løsning som er best, vil avhenge av individuelle preferanser og behov. Utformingen på Lundhags Makke Pants er noe mer diskre og gir et «renere» og «lettere» inntrykk, mens løsningen på Fjällräven Keb Trousers utvilsomt gir mest  plass.


Pris og tilgjengelighet

Lundhags Makke Pants koster 2500 kr veiledende, mens Fjällräven Keb Trousers ligger på 2699 kr.

Både Lundhags Makke Pants og Fjällräven Keb Trousers er tilgjengelig i en vanlig utgave samt utgaver med kort- og lang beinlengde (+/- 5 cm), i et stort utvalg størrelser.

Begge buksene er tilgjengelig i et stort utvalg farger for både herre og dame, og for damer er Keb Trouser tilgjengelig i en «Curved» versjon som er noe lavere i livet.

Merk at Fjällräven er en god del større i størrelsen enn Lundhags. Eksempelvis bruker undertegnede str. 46 Long i Lundhags, og str. 44 Long i Fjällräven, og sistnevnte føles likevel større enn den minste størrelsen fra Lundhags. Er du veldig tynn i låra, kan Keb Trousers virke litt stor, men samtidig gir deg god bevegelighet.


Hvilken bukse er best?

Det enkle svaret – begge er like godt, og kan fint erstatte hverandres behov.

Valget mellom Lundhags Makke Pants og Fjällräven Keb Trousers vil avhenge av individuelle preferanser og behov. Ønsker du en tettsittende passform og et mest mulig stretchy stoff, kan Lundhags Makke Pants være det beste valget. Ønsker du derimot en løsere passform og et mer slitesterkt bomulls-materiale, kan Fjällräven Keb Trousers være et bedre alternativ.

Er du glad i å være mye ute, eller trives med bukser som tåler litt juling, så kan du fint velge begge buksene å bruke de om hverandre – både som bukser til tur og til hverdags.Kjøp Lundhags Makke Pants

Kjøp Fjällräven Keb Trousers

Del gjerne:

Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Slik gjenoppretter du en Garmin klokke”

Slik gjenoppretter du en Garmin klokke

Står du fast med en Garmin-klokke som har hengt seg opp, eller av en annen grunn har behov for å…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!”

Guide: Bli kjent med treningsprogrammene i iFIT!

Eier du en tredemølle, spinningsykkel eller romaskin fra NordicTrack eller ProForm? Da kan du glede deg over mye moro gjennom…
Featured image for “EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det”

EKG måling i smartklokker og pulsklokker – Slik fungerer det

Lurer du på hvordan EKG-måling i smartklokker og pulsklokker fungerer? Her får du svar på både det, og hvilke modeller…
Featured image for “Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart”

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS forklart

Multi-GNSS, Multibånd-GPS og Multibånd-GNSS. Begrepene brukes hyppig om hverandre, men ytterst få vet hva det er. Her får du vite…
Featured image for “Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!”

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers er to svært populære turbukser og fritidsbukser. Her får du vite hva som…
Featured image for “En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker”

En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker

Garmin tilbyr en mengde pulsklokker med et hav av ulike funksjoner. Her får du oversikten over alle de ulike funksjonene…
Featured image for “Slik legger du inn kart på Garmin-klokker”

Slik legger du inn kart på Garmin-klokker

Ønsker du å få mest mulig ut av kartfunksjonen fra Garmin? Da bør du få med deg denne guiden. Her…
Featured image for “Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker”

Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker

Noen gang lurt på hvordan Polar pulsklokka di måler søvn i løpet av natten og hva annet den faktisk måler?…
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen…
Featured image for “Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!”

Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!

Ønsker du å opprette en egendefinert treningsøkt du kan videresende til Polar klokken din slik at den kan veilede deg?…
Featured image for “Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle”

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle. Hva er forskjellen? Hvilke fordeler og ulemper er det for hver av modellene? Her får…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg…
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du…
Featured image for “Dette er COROS EvoLab og Training HUB”

Dette er COROS EvoLab og Training HUB

COROS EvoLab og Training Hub er to nyttige verktøy som kan hjelpe deg å planlegge, analysere og forstå både trening…
Featured image for “Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon”

Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon

Welltory er en kraftig, men brukervennlig app som gjør det enklere å overvåke stressnivåer og andre viktige helsedata. Her er…