Test: Polar Vantage M2

1. januar, 2022 (oppdatert 5. november 2023)
Featured image for “Test: Polar Vantage M2”

Den markedsføres som en «budsjettmodell», men ingenting annet enn prisen tilsier at Polar Vantage M2 hører til budsjettklassen. Her har Polar truffet blink, og det er vanskelig å trå feil om du velger Polar Vantage M2.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Polar Vantage M2 er lillebroren til Vantage V2, men leverer så mye pulsklokke for pengene at dette for mange vil være et bedre kjøp enn V2. Polar Vantage M2 koster veiledende 3000kr, og er en fullverdig multisportklokke med Polar sin velutbygd plattform Polar Flow. Her får du en solid, pen og lett pulsklokke med den samme gode presisjonen på GPS og pulsmåling som på toppmodellene Polar Grit X Pro og Vantage V2, et hav av ulike aktivitetsprofiler, en enkel og forståelig app, lang batteritid på opptil 40 timer i beste GPS-modus og inntil 100 timer i utvidet modus, samt et enkelt brukergrensesnitt. Vantage M2 betjenes via fem knapper og har ikke touchskjermen fra de to toppmodellene. Fargeskjermen er på 1,2″, er lett å lese av, men kunne vært enda litt sterkere i dunkel belysning.

Avansert søvnsporing – trenings- og restitusjonsanalyse

Polar har alltid vært gode på søvnregistrering, og med Nightly Recharge klarer klokken å måle hvor godt du restituerer i løpet av natten, og hjelper deg til å gjøre optimale valg i hverdagen. Sammen med den avanserte trenings- og restitusjonsanalysen fra Training Load Pro, er Polar Vantage M2 i stand til å gi deg daglige treningsforslag gjennom funksjonen FitSpark. FitSpark vil hver morgen gi deg 3-5 treningsforslag basert på treningstilstand og dagsform. I tillegg har du mulighet til å følge et av de fine treningsprogrammene i Polar Løpeprogram. Søvnsporingen er helt suveren, mens aktivitetsmålingen også er meget god.

Polar Vantage M2 – Nyttige treningsfunksjoner

Av treningsfunksjoner kan Polar Vantage M2 skilte med blant annet FuelWise som minner deg på å innta drikke og mat underveis på lange treningsøkter/konkurranser, og løpstempo som hjelper deg å holde en jevn hastighet på en bestemt distanse/mål. Med Tilbake til start kan du ved hjelp av brødsmuleruting og sving-for-sving navigering guides tilbake til startpunktet for turen, og værvarsel lar deg se detaljert værvarsel for den aktuelle dagen, samt et mindre detaljert værvarsel tre dager frem tid. Sammenlignet med de mer påkostede Polar pulsklokkene mister du Energy Sources og HillSplitter, samt muligheten for å måle løpskraft direkte på klokka. Du får derimot et rålekkert design som låner det beste fra Polar Vantage V2 og Polar Grit Pro.

Aktivitetssporing

Polar Vantage M2 er i stand til å registrere alt du foretar deg 24/7, og gjør det meste med god presisjon. Polar har generelt vært litt for generøse når det kommer til antall skritt og kalorier, så her kan du fint trekke fra rundt 20 % på målingene, og du får det riktige tallet. Klokka måler alt fra puls, hvilepuls, hjertevariabilitet, kalorier forbrent, distanse, søvn og tid i ulike søvnstadier, pustefrekvens, estimert VO2-maks, tid i bevegelse, m.m.. Polar Flow appen er oversiktlig og enkel å forstå, viser trender over tid, og om du trener produktivt eller ikke. Du kan også logge deg inn på nettsiden flow.polar.com for å se all informasjonen på en større skjerm.

Mangler «+» funksjonene

Som andre Polar pulsklokker har ikke Polar Vantage M2 kart, betalingsfunksjon eller støtte for streaming av musikk, men du kan til gjengjeld kontrollere musikken du spiller av fra telefonen direkte på klokken. Alt dette er verktøy som ikke har direkte innvirkning på treningsfunksjonene til klokka, og kan mer eller mindre sees på som «+» funksjoner, altså ekstra goder. Om du ikke bryr deg om dette, er Polar Vantage M2 et godt valg.

Polar har heldigvis forenklet menysystemet sitt noe slik at du ikke behøver å trykke like mye rundt for å finne de forskjellige valgene, men har fremdeles litt å gå på. Det er for eksempel ikke mulig å gå til «valg»-menyen uten å sette økta på pause.

Ønsker du en mer avansert modell bør du kikke på Polar Grit X Pro som du finner test av her, eller Polar Vantage V2. Begge disse troner øverst i hierarkiet til Polar og er toppmodeller med litt forskjellig fokus. Mer om det kan du lese i artikkelen Polar Grit X Pro vs. Polar Vantage V2 – Hvilken er best for deg?

Konklusjon

Polar Vantage M2
Polar Vantage M2

Product Name: Polar Vantage M2

Brand: Polar

Offer price: 2999

Currency: NOK

Konklusjon

Polar Vantage M2 er kanskje den beste klokken Polar har lansert på mange år når pris og funksjonalitet settes opp mot hverandre. For 3000 kr får du en fullverdig multisportklokke med en velutbygd plattform for trenings- og restitusjonsanalyse, og ikke minst Polar sin unike FitSpark-funksjon som gir deg daglig tilpasse treningsøkter basert på dagsform.

Når klokken i tillegg ser ut som en million, og måler det den skal med jevnt over god presisjon, er det lite negativt å si om Polar Vantage M2, og den er lett å anbefale videre.

Overall
80%
80%

Pros

 • Solid byggekvalitet. Slank og lett.
 • Nøyaktig GPS og god pulssensor.
 • Omfattende aktivitets- og søvnanalyse.
 • Enkelt brukergrensesnitt.
 • Mange aktivitetsprofiler å velge mellom.
 • Omfattende trenings- og restitusjonsanalyse.
 • FitSpark gir deg daglige treningsøkter basert på terningstilstand og dagsform.
 • Smartvarsler og musikkontroll.
 • Mulighet til å kontrollere musikkavspilling på telefonen direkte fra klokken

Cons

 • Ingen mulighet for streaming av musikk.
 • Mangler kart.
 • Ingen betaling.

Del gjerne: