Test: Piggsko fra Icebug – Sikkert grep på glatta

19. november, 2023 (oppdatert 3. april 2024)

Featured image for “Test: Piggsko fra Icebug – Sikkert grep på glatta”

Er du på utkikk etter piggsko for å holde deg trygt på beina i vinterhalvåret? Da bør du sjekke ut denne trekløveren fra Icebug. Icebug Adak ReWool BUGrip, Icebug Speed2 BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX kan spare deg for mange blåmerker i tiden fremover.

Det finnes mange produsenter av piggsko og vintersko, men ingen forbindes mer med traktorgrep enn svenske Icebug. Icebug har faktisk langt mer enn «bare» piggsko i sortimentet, men det er definitivt disse som har satt de på kartet for oss nordmenn.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Nye modeller og bærekraftig produksjon

Icebug har en rekke ulike piggsko i sortimentet, og før vinteren 2023 testet jeg tre populære modeller med litt forskjellig bruksområde.

Icebug Adak ReWool BUGrip er den varmeste og mest «klassiske» modellen beregnet på alt fra turbruk til mer urbane miljøer, mens de to andre modellene; Icebug Speed2 BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX er litt lettere og raskere modeller perfekt for deg som ønsker en allsidig og god piggsko til generelt turbruk og trening.

Icebug har lenge hatt et stort fokus på miljøet og bruker mye ressurser på å utvikle mest mulig bærekraftige produkter. Blant annet benyttes resirkulert gummi i yttersålen, resirkulert plast i innvendige hæl- og tåforsterkinger, resirkulert polyestertekstil i overdelen, resirkulert og økologisk Primaloft som isolasjon, resirkulert merinoull, og ikke minst LWG gull-sertifisert nublucklær av beste kvalitet.

(LWG, Leather Working Group, er en ikke-kommersiell organisasjon som jobber for at alt lær som brukes i industrien skal påføre klimaet minst mulig skade. LWG går i dybden på hvordan læret som benyttes er fremstilt og gir det en score fra 0-100 basert på ulike kriterier. Gold er den høyeste rankingen og ansees som lær av svært høy kvalitet)


Icebug Adak ReWool BUGrip / Icebug Speed2 BUGrip / Icebug Pace3 BUGrip GTX

Om du ønsker en varm og god vintersko med godt grep på både snø og is, og som i tillegg holder beina tørre og gir god støtte, så er Icebug Adak ReWool BUGrip et godt valg. Dette er en godt isolert vinterstøvel med forhøyet skaft for ekstra støtte, isolert med Primaloft Bio og fleece for å sikre både varme og komfort, samt en romslig og god passform som vil passe selv relativt brede føtter. Undertegnede har tynne og smale føtter, men snøringen i full lengde gjør det enkelt å tilpasse skoen til foten.

Icebug Speed2 BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX er litt lettere sko, men fremdeles kraftige, varme og støttende. Utseendemessig er de veldig like, og det er heller ikke mye som skiller de i funksjon. Både Speed2 BUGrip og Pace3 BUGrip GTX ligner tradisjonelle fjellsko, men har en avrundet rockertupp i front for enklere stegavvikling, samt et veldig «rent og pent» design som gjør at de ser både lette og raske ut.

Også her er passformen bred og god, samtidig som at skoene er enkle å tilpasse smalere føtter. Pace3 BUGrip GTX har en litt kraftigere sideforsterkning som også bidrar til noe mer støtte enn på Speed2 BUGrip.


Slitesterke og solide pigger

Alle skoene benytter Icebug sin egen BUGrip-yttersåle isatt dynamiske pigger (17 for Adak, 16 for Pace3 og Speed2) i slitesterkt og solid karbidstål. Hver enkelt pigg jobber individuelt og endrer seg i takt med hvordan du plasserer foten på underlaget, hvor mye trykk du legger på ulike deler av fotsålen, samt hvilket underlag du tråkker på. Dette gjør at skoene klarer å gripe fra seg på speilblank is, men samtidig oppleves komfortable på forhold der det også er innslag av asfalt og hardere underlag.

Icebug anbefaler ikke å bruke skoene innendørs ettersom det er ganske glatt å gå på et hardt butikkgulv. De fleste butikker tillater bruk av piggsko inne, men det vil variere fra butikk til butikk.

Det anbefales ikke å gå lange partier på tørrlagt asfalt ettersom det blir hardt og ukomfortabelt for fotsålen, og du vil bli merkbart sliten i føttene etter kort tid. Dette er ikke spesielt for Icebug-skoene, men generelt for alle piggsko.

Om du er ute etter solide og varme vintersko som kan brukes på tørr asfalt og mer snølagte veier, så finnes både Icebug Adak ReWool BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX i en piggfri versjon med Michelin-gummi såle. Denne sålen er spesielt utviklet for å gi godt grep også i lave temperaturer. Som regel vil kulde påvirke gummi slik at det blir hardere og mister noe av gripeevnen, men Icebug skal i samarbeid med MICHELIN Technical Soles ha utarbeidet en anti-skli gummiblanding som både gir trygt feste og god slitestyrke i temperaturer ned til -30 grader.


Vantett og varm

Overdelen på Icebug Adak ReWool BUGrip består av DriTan oljet Nublucklær og delvis resirkulert merinoull. Det er ingen GORE-TEX membran, men BUGdri som er Icebug sin egenpatenterte og vanntette membran. Denne gjør en mer enn god nok jobb med å holde føttene varme og tørre. Det eneste «minuset» er at det kan feste seg snø i ullkanten på øverste del av skoen. Her kunne Icebug med fordel ha benyttet lær i hele skaftets høyde.

Icebug Pace3 BUGrip GTX har en helt annen overdel bestående av resirkulert RipStop polyestertekstil. Overflaten er glatt og blir kun brutt av hæl- og tåforsterkningene som strekker seg rundt skoen. GTX-navnet avslører at Icebug Pace3 BUGrip GTX benytter GORE-TEX, og her er du virkelig garantert tørre og varme føtter. En smart detalj på Pace3 er 3M refleksene på hæl, i logoer på siden, samt lissehempene i front på skoen.

Icebug Speed2 BUGrip er tilnærmet lik polyestermembran som på Pace3 med de samme 3M refleksene, men GORE-TEX-en er erstattet med BUGdri i likhet med Adak. Speed2 har også en kraftig tå- og hælforsterkning som både beskytter og stabiliserer skoen.


Høy komfort og god stabilitet

Mellomsålen på Icebug Adak ReWool BUGrip tar i bruk lettvekts EVA og BLOOM Foam (miljøvennlig erstatning for EVA) som bidrar til god demping og komfort selv på hardt underlag som is. Icebug Pace3 BUGrip GTX har i tillegg en ESS-stabilisator i mellomsålen for å gi enda litt bedre stabilitet. Speed2 har den «enkleste» mellomsålen bestående av vanlig EVA-skum.

Alle tre modellene oppleves som veldig komfortable i bruk, og allerede i det du setter foten i skoen første gang, merker du at dette er varme sko. I følge Icebug skal du fint kunne holde varmen ned mot -20 grader, men her spiller nok individuelle preferanser også inn. Undertegnede er ekstremt lettfrossen, og hakker tenner bare av å se minusgrader på værmeldingen, men har til gode å fryse på føttene i en Icebug-sko.

Mye av komforten skyldes nok den godt polstrede innsiden, samt den komfortable innersålen. Adak benytter en uttakbar innersåle i BLOOM Foam EVA fôret med resirkulert ull. Pace3 benytter en OrthoLite Hybrid såle fôret med resirkulert polyester. Også denne er uttakbar slik at du enkelt kan ta ut sålen å tørke den dersom den har blitt fuktig. Innsiden av Pace2 er skoen fôret med fleece som gir økt isolasjon og komfort, og ikke minst kjennes silkemykt ut mot foten.

Icebug Adak ReWool BUGrip er helt klart den stødigste skoen, ikke bare på grunn av det høye skaftet, men Pace3 BUGrip GTX og Speed2 BUGrip har i enda større grad en avrundet tupp som gjør de litt mer «leken» og rask i stegavviklingen. Pace3 og Speed2 er fremdeles stødige sko (spesielt Pace3), men rockertuppen gjør at skoen ruller lettere fremover i den siste fasen av steget. Dette bidrar til at disse faktisk fungerer greit til å småjogge med dersom du skulle bli ekstra gira til å dra på underveis på tur.


Bruk og opplevelse

Det er ingen tvil om at Icebug kan å lage vintersko. Både Icebug Adak ReWool BUGrip, Icebug Speed2 BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX er enkelt og greit veldig komfortable i bruk. Foruten om at Speed2 BUGrip og Pace3 BUGrip GTX oppleves litt lettere og raskere på foten, så er de ganske like i passform. Fronten er ganske brei, og det er god plass til en bred fot, eller et par sokker ekstra.

Icebug Adak ReWool BUGrip byr på noe bedre grep på snø ettersom knastene er både flere, større, og har en utforming (rektangulær/trekanter) som har gir bedre grep på mykt underlag. Knastene på Icebug Speed2 BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX er på sin side ikke like dype, er færre i antall, og har en avrundet fasong. Fordelen med dette er at snøen ikke like lett pakker seg mellom knastene og fyller yttersålen med snø.

Alle tre modellene kan brukes til «nesten alt mulig», men Adak er nok best for mer urbane miljøer, mens Speed2 og Pace3 er de beste valgene for aktivt turbruk. Uansett hvilken du velger vil du nok bli veldig fornøyd med en av disse vinterskoene. Og om du foretrekker en annen farge, så finnes Icebug Adak ReWool BUGrip i både svart og beige, mens Icebug Speed2 BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX kommer i helsvart, samt svart med blåe detaljer.

Og hvis du lurte: Alle tre modellene er anbefalt.


Konklusjon


Icebug Adak ReWool BUGrip

Navn: Icebug Adak ReWool BUGrip
Leverandør: Icebug
Pris: 2999 kr

Icebug Adak ReWool BUGrip

Icebug Adak ReWool BUGrip er en komfortabel vintersko som ikke bare holder deg tørr og varm på beina, men også trygg på alt fra holke, is og snølagte veier takket være de solide piggene og det grove mønsteret på sålen. Det høye skaftet og de solide forsterkningene rundt skoen bidrar til god stabilitet, og den brede passformen med fullengde snøring gjør det lett å tilpasse skoen til både smale og brede føtter.

Icebug Adak ReWool BUGrip er et glimrende valg om du ønsker en varm, stødig og trygg vintersko til vinterhalvåret. Og om du skulle foretrekke en vintersko uten pigg, så finnes de også i en piggfri utgave med Michelin-gummi spesielt tilpasset vinterforhold.


Fordeler

 • Svært komfortabel passform (passer brede og smale føtter).
 • Stødig og trygg.
 • Spikerfeste på is og snø.
 • Varm!
 • Refleksdetaljer på skoene.

Ulemper

 • Blir fort hardt å gå på asfalt.

Icebug Pace3 BUGrip GTX

Navn: Icebug Pace3 BUGrip GTX
Leverandør: Icebug
Pris: 2399 kr

Icebug Pace3 BUGrip GTX

Icebug Pace3 BUGrip GTX gjør akkurat det en god vintersko og piggsko skal gjøre – den holder føttene varme og tørre, og byr på både god støtte og spikerfeste. Den romslige passformen gir godt med plass til brede føtter, eller et ekstra lag med sokker, samtidig som skoen er enkel å tilpasse smalere føtter.

Rockertuppen i front kombinert med den lave vekten gjør at skoen oppleves som «leken» og rask, og det er enkelt og greit moro å gå tur i Icebug Pace3 BUGrip GTX. Dette er en god investering for vinterhalvåret. Og om du skulle foretrekke en vintersko uten pigg, så finnes de også i en piggfri utgave med Michelin-gummi spesielt tilpasset vinterforhold.


Fordeler

 • Komfortabel passform (passer brede og smale føtter).
 • Stødig og trygg.
 • Spikerfeste på is og snø.
 • Varm.
 • Refleksdetaljer på skoene.
 • Rockertupp bidrar til enklere stegavvikling.
 • Relativt lett.

Ulemper

 • Blir fort hardt å gå på asfalt.

Icebug Speed2 BUGrip

Navn: Icebug Speed2 BUGrip
Leverandør: Icebug
Pris: 2199 kr

Icebug Speed2 BUGrip

Icebug Speed2 BUGrip gjør akkurat det en god vintersko og piggsko skal gjøre – den holder føttene varme og tørre, og byr på både god støtte og spikerfeste.

Den romslige passformen gir godt med plass til brede føtter, eller et ekstra lag med sokker, samtidig som skoen er enkel å tilpasse smalere føtter. Rockertuppen i front kombinert med den lave vekten gjør at skoen oppleves som «leken» og rask, og det er enkelt og greit moro å gå tur i Icebug Speed2 BUGrip.

Dette er en god investering for vinterhalvåret.


Fordeler

 • Komfortabel passform (passer brede og smale føtter).
 • Stødig og trygg.
 • Spikerfeste på is og snø.
 • Varm.
 • Refleksdetaljer på skoene.
 • Rockertupp bidrar til enklere stegavvikling.
 • Relativt lett.

Ulemper

 • Blir fort hardt å gå på asfalt.


Del gjerne:

Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 RB9X”
4. april 2024 | Sko

Test: Icebug Pytho6 RB9X

Icebug Pytho6 RB9X byr på en trygg og god passform, god stabilitet og løpsfølelse og godt grep på nesten alle typer underlag.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 12”
18. mars 2024 | Sko

Test: ASICS GEL-Trabuco 12

ASICS GEL-Trabuco 12 gjør en av fjorårets bestselgende terrengsko enda litt bedre. Her får du både god løpsfølelse og høy komfort i en allsidig løpesko.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 BUGrip”
27. desember 2023 | Sko

Test: Icebug Pytho6 BUGrip

Icebug Pytho6 BUGrip byr på spikerfeste på snø, is og holkeføre, og i tillegg en komfortabel, sikker og allsidig passform.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug NewRun BUGrip”
9. desember 2023 | Sko

Test: Icebug NewRun BUGrip

Icebug NewRun BUGrip er en «asfaltsko» i vinterdrakt, og som skapt for deg som liker å løpe ute på snø- og islagt vei i vinterhalvåret.
Les mer