Test: Tre ulike piggsko fra Icebug – Kvalitet og komfort!

9. januar, 2023 (oppdatert 17. juli 2023)
Featured image for “Test: Tre ulike piggsko fra Icebug – Kvalitet og komfort!”

Er du på utkikk etter piggsko for å holde deg trygt på beina i vinterhalvåret? Da bør du sjekke ut denne trekløveren fra anerkjente Icebug. Icebug Adak ReWool BUGrip, Icebug Speed2 BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX kan spare deg for mange blåmerker i tiden fremover.

Det finnes mange produsenter av piggsko og vintersko, men ingen forbindes mer med traktorgrep enn svenske Icebug. Icebug har faktisk langt mer enn «bare» piggsko i sortimentet, men det er definitivt disse som har satt de på kartet for oss nordmenn.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Nye modeller og bærekraftig produksjon

I tillegg til å videreføre «gamle og gode» modeller, har Icebug i år lansert flere nye modeller. En av de har fått prøve seg på tøffe forhold på Vestlandet, mens de to andre modellene har eksistert siden fjoråret.

Den nye modellen; Icebug Adak ReWool BUGrip er den varmeste og mest «klassiske» modellen beregnet på alt fra turbruk til mer urbane miljøer, mens de to andre modellene; Icebug Speed2 BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX er litt lettere og raskere modeller perfekt for deg som ønsker en allsidig og god piggsko til generelt turbruk og trening.

Icebug har lenge hatt et stort fokus på miljøet og bruker mye ressurser på å utvikle mest muligbærekraftige produkter. Blant annet benyttes resirkulert gummi i yttersålen, resirkulert plast i innvendige hæl- og tåforsterkinger, resirkulert polyestertekstil i overdelen, resirkulert og økologisk Primaloft som isolasjon, resirkulert merinoull, og ikke minst LWG gull-sertifisert nublucklær av beste kvalitet.

(LWG, Leather Working Group, er en ikke-kommersiell organisasjon som jobber for at alt lær som brukes i industrien skal påføre klimaet minst mulig skade. LWG går i dybden på hvordan læret som benyttes er fremstilt og gir det en score fra 0-100 basert på ulike kriterier. Gold er den høyeste rankingen og ansees som lær av svært høy kvalitet)

Icebug Adak ReWool BUGrip / Icebug Speed2 BUGrip / Icebug Pace3 BUGrip GTX

Om du ønsker en varm og god vintersko med godt grep på både snø og is, og som i tillegg holder beina tørre og gir god støtte, så er Icebug Adak ReWool BUGrip et godt valg. Dette er en godt isolert vinterstøvel med forhøyet skaft for ekstra støtte, isolert med Primaloft Bio og fleece for å sikre både varme og komfort, samt en bred og god passform som vil passe selv brede føtter. Undertegnede har tynne og smale føtter, men snøringen i full lengde gjør det enkelt å tilpasse skoen til foten.

Icebug Speed2 BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX er litt lettere sko, men fremdeles kraftige, varme og støttende. Utseendemessig er de veldig like, og det er heller ikke mye som skiller de i funksjon. Både Speed2 BUGrip og Pace3 BUGrip GTX ligner tradisjonelle fjellsko, men har en avrundet rockertupp i front for enklere stegavvikling, samt et veldig «rent og pent» design som gjør at de ser både lette og raske ut.

Også her er passformen bred og god, samtidig som at skoene er enkle å tilpasse smalere føtter. Pace3 BUGrip GTX har en litt kraftigere sideforsterkning som også bidrar til noe mer støtte enn på Speed2 BUGrip.

Slitesterke og solide pigger

Alle skoene benytter Icebug sin egen BUGrip-yttersåle isatt dynamiske pigger (17 for Adak, 16 for Pace3 og Speed2) i slitesterkt og solid karbidstål. Hver enkelt pigg jobber individuelt og endrer seg i takt med hvordan du plasserer foten på underlaget, hvor mye trykk du legger på ulike deler av fotsålen, samt hvilket underlag du tråkker på. Dette gjør at skoene klarer å gripe fra seg på speilblank is, men samtidig oppleves komfortable på forhold der det også er innslag av asfalt og hardere underlag.

Icebug anbefaler ikke å bruke skoene innendørs ettersom det er ganske glatt å gå på et hardt butikkgulv. De fleste butikker tillater bruk av piggsko inne, men det vil variere fra butikk til butikk.

Det anbefales ikke å gå veldig lange partier på tørrlagt asfalt ettersom det blir hardt og ukomfortabelt for fotsålen, og du vil bli merkbart sliten i føttene etter en stund. Dette er ikke spesielt for Icebug-skoene, men generelt for alle piggsko.

Om du er ute etter solide og varme vintersko som kan brukes på tørr asfalt og mer snølagte veier, så finnes både Icebug Adak ReWool BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX i en piggfri versjon med Michelin-gummi såle. Denne sålen er spesielt utviklet for å gi godt grep også i lave temperaturer. Som regel vil kulde påvirke gummi slik at det blir hardere og mister noe av gripeevnen, men Icebug skal i samarbeid med MICHELIN Technical Soles ha utarbeidet en anti-skli gummiblanding som både gir trygt feste og god slitestyrke i temperaturer ned til -30 grader.

Vantett og varm

Overdelen på Icebug Adak ReWool BUGrip består av DriTan oljet Nublucklær og delvis resirkulert merinoull. Det er ingen GORE-TEX membran, men BUGdri som er Icebug sin egenpatenterte og vanntette membran. Denne gjør en mer enn god nok jobb med å holde føttene varme og tørre. Det eneste «minuset» er at det kan feste seg snø i ullkanten på øverste del av skoen. Her kunne Icebug med fordel ha benyttet lær i hele skaftets høyde.

Icebug Pace3 BUGrip GTX har en helt annen overdel bestående av resirkulert RipStop polyestertekstil. Overflaten er glatt og blir kun brutt av hæl- og tåforsterkningene som strekker seg rundt skoen. GTX-navnet avslører at Icebug Pace3 BUGrip GTX benytter GORE-TEX, og her er du virkelig garantert tørre og varme føtter. En smart detalj på Pace3 er 3M refleksene på hæl, i logoer på siden, samt lissehempene i front på skoen.

Icebug Speed2 BUGrip er tilnærmet lik polyestermembran som på Pace3 med de samme 3M refleksene, men GORE-TEX-en er erstattet med BUGdri i likhet med Adak. Speed2 har også en kraftig tå- og hælforsterkning som både beskytter og stabiliserer skoen.

Høy komfort og god stabilitet

Mellomsålen på Icebug Adak ReWool BUGrip tar i bruk lettvekts EVA og BLOOM Foam (miljøvennlig erstatning for EVA) som bidrar til god demping og komfort selv på hardt underlag som is. Icebug Pace3 BUGrip GTX har i tillegg en ESS-stabilisator i mellomsålen for å gi enda litt bedre stabilitet. Speed2 har den «enkleste» mellomsålen bestående av vanlig EVA-skum.

Alle tre modellene oppleves som svært komfortable i bruk, og allerede i det du setter foten i skoen første gang, merker du at dette er varme sko. I følge Icebug skal du fint kunne holde varmen ned mot -20 grader, men her spiller nok individuelle preferanser også inn. Undertegnede er ekstremt lettfrossen, og hakker tenner bare av å se minusgrader på værmeldingen, men har til gode å fryse på føttene i en Icebug-sko.

Mye av komforten skyldes nok den godt polstrede innsiden, samt den komfortable innersålen. Adak benytter en uttakbar innersåle i BLOOM Foam EVA fôret med resirkulert ull. Pace3 benytter en OrthoLite Hybrid såle fôret med resirkulert polyester. Også denne er uttakbar slik at du enkelt kan ta ut sålen å tørke den dersom den har blitt fuktig. Innsiden av Pace2 er skoen fôret med fleece som gir økt isolasjon og komfort, og ikke minst kjennes silkemykt ut mot foten.

Icebug Adak ReWool BUGrip er helt klart den stødigste skoen, ikke bare på grunn av det høye skaftet, men Pace3 BUGrip GTX og Speed2 BUGrip har i enda større grad en avrundet tupp som gjør de litt mer «leken» og rask i stegavviklingen. Pace3 og Speed2 er fremdeles stødige sko (spesielt Pace3), men rockertuppen gjør at skoen ruller lettere fremover i den siste fasen av steget. Dette bidrar til at disse faktisk fungerer greit til å småjogge med dersom du skulle bli ekstra gira til å dra på underveis på tur.

Bruk og opplevelse

Det er ingen tvil om at Icebug kan å lage vintersko. Både Icebug Adak ReWool BUGrip, Icebug Speed2 BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX er enkelt og greit utrolig komfortable i bruk. Foruten om at Speed2 BUGrip og Pace3 BUGrip GTX oppleves litt lettere og raskere på foten, så er de ganske like i passform. Fronten er ganske brei, og det er god plass til en bred fot, eller et par sokker ekstra.

Icebug Adak ReWool BUGrip byr på noe bedre grep på snø ettersom knastene er både flere, større, og har en utforming (rektangulær/trekanter) som har gir bedre grep på mykt underlag. Knastene på Icebug Speed2 BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX er på sin side ikke like dype, er færre i antall, og har en avrundet fasong. Fordelen med dette er at snøen ikke like lett pakker seg mellom knastene og fyller yttersålen med snø.

Alle tre modellene kan brukes til «nesten alt mulig», men Adak er nok best for mer urbane miljøer, mens Speed2 og Pace3 er de beste valgene for aktivt turbruk. Uansett hvilken du velger vil du nok bli veldig fornøyd med en av disse vinterskoene. Og om du foretrekker en annen farge, så finnes Icebug Adak ReWool BUGrip i både svart og beige, mens Icebug Speed2 BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX kommer i helsvart, samt svart med blåe detaljer.

Og hvis du lurte: Alle tre modellene er helt klart anbefalt!


Konklusjon

Icebug Adak ReWool BUGrip
Icebug Adak ReWool BUGrip

Product Name: Icebug Adak ReWool BUGrip

Brand: Icebug

Offer price: 2499

Currency: NOK

Konklusjon

Icebug Adak ReWool BUGrip er en superkomfortabel vintersko som ikke bare holder deg tørr og varm på beina, men også trygg på alt fra holke, is og snølagte veier takket være de solide piggene og det grove mønsteret på sålen. Det høye skaftet og de solide forsterkningene rundt skoen bidrar til god stabilitet, og den brede passformen med fullengde snøring gjør det lett å tilpasse skoen til både smale og brede føtter.

Icebug Adak ReWool BUGrip er et glimrende valg om du ønsker en varm, stødig og trygg vintersko til vinterhalvåret. Og om du skulle foretrekke en vintersko uten pigg, så finnes de også i en piggfri utgave med Michelin-gummi spesielt tilpasset vinterforhold.

Pros

 • Svært komfortabel passform (passer brede og smale føtter).
 • Stødig og trygg.
 • Spikerfeste på is og snø.
 • Varm!
 • Refleksdetaljer på skoene.

Cons

 • Blir fort hardt å gå på asfalt.
Icebug Pace3 BUGrip GTX
Icebug Pace3 BUGrip GTX

Product Name: Icebug Pace3 BUGrip GTX

Brand: Icebug

Offer price: 2199

Currency: NOK

Konklusjon

Icebug Pace3 BUGrip GTX gjør akkurat det en god vintersko og piggsko skal gjøre – den holder føttene varme og tørre, og byr på både god støtte og spikerfeste. Den romslige passformen gir godt med plass til brede føtter, eller et ekstra lag med sokker, samtidig som skoen er enkel å tilpasse smalere føtter.

Rockertuppen i front kombinert med den lave vekten gjør at skoen oppleves som «leken» og rask, og det er enkelt og greit moro å gå tur i Icebug Pace3 BUGrip GTX. Dette er en god investering for vinterhalvåret. Og om du skulle foretrekke en vintersko uten pigg, så finnes de også i en piggfri utgave med Michelin-gummi spesielt tilpasset vinterforhold.

Pros

 • Komfortabel passform (passer brede og smale føtter).
 • Stødig og trygg.
 • Spikerfeste på is og snø.
 • Varm.
 • Refleksdetaljer på skoene.
 • Rockertupp bidrar til enklere stegavvikling.
 • Relativt lett.

Cons

 • Blir fort hardt å gå på asfalt.
Icebug Speed2 BUGrip
Icebug Speed2 BUGrip

Product Name: Icebug Speed2 BUGrip

Brand: Icebug

Offer price: 1999

Currency: NOK

Konklusjon

Icebug Speed2 BUGrip gjør akkurat det en god vintersko og piggsko skal gjøre – den holder føttene varme og tørre, og byr på både god støtte og spikerfeste. Den romslige passformen gir godt med plass til brede føtter, eller et ekstra lag med sokker, samtidig som skoen er enkel å tilpasse smalere føtter.

Rockertuppen i front kombinert med den lave vekten gjør at skoen oppleves som «leken» og rask, og det er enkelt og greit moro å gå tur i Icebug Speed2 BUGrip. Dette er en god investering for vinterhalvåret.

Pros

 • Komfortabel passform (passer brede og smale føtter).
 • Stødig og trygg.
 • Spikerfeste på is og snø.
 • Varm.
 • Refleksdetaljer på skoene.
 • Rockertupp bidrar til enklere stegavvikling.
 • Relativt lett.

Cons

 • Blir fort hardt å gå på asfalt.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…
Featured image for “Test: VJ Speedhiker”

Test: VJ Speedhiker

VJ SpeedHiker tar lekenheten og vekten fra en terrengsko, kombinerer det med stødigheten og beskyttelsen fra en fjellsko, og serverer…
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…
Featured image for “Test: VJ MAXx”

Test: VJ MAXx

Der andre terrengsko må gi tapt, kan VJ MAXx by på trygt og godt grep. Dette er en av de…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og…
Featured image for “Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2”

Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2

Inov-8 TrailFly G 270 V2 oppdaterer storselgeren fra 2020 med en helt ny overdel og forbedret passform. Denne skoen kan…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping,…
Featured image for “Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2”

Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2

Salomon Pulsar Trail Pro 2 er en minimal oppdatering fra forgjengeren, men fortsetter å være den raske og gode terrengskoen…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert…
Featured image for “Test: Salomon Glide Max TR”

Test: Salomon Glide Max TR

Enten du er nybegynner, eller en erfaren løper – Salomon Glide Max TR er en terrengsko du gleder deg til…
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 11”

Test: ASICS GEL-Trabuco 11

ASICS GEL-Trabuco 10 var en av fjorårets beste terrengløpesko. Årets ASICS GEL-Trabuco 11 forbedret på flere områder, og enda mer…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5 GTX”

Test: HOKA Speedgoat 5 GTX

HOKA sin bestselgende terrengsko ikler seg GORE-TEX membran og appellerer til tur- og løpeglade som ønsker en vanntett og trygg…