COROS lanserer ny løpesensor – COROS POD 2

27. oktober, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)

Featured image for “COROS lanserer ny løpesensor – COROS POD 2”

COROS har nylig lansert sin 2.generasjons løpesensor – COROS POD 2. Med COROS POD 2 ønsker COROS å levere bedre presisjon enn noen gang tidligere.

COROS er allerede kjent for å levere kvalitets pulsklokker med høy presisjon, men for de kravstore er selv ikke god presisjon godt nok. Med COROS POD 2 skal du kunne få tilnærmet 100% nøyaktig presisjon med instant pace (sanntids tempo) uansett hvor du løper.


Dette er COROS POD 2

COROS POD 2 kan brukes alene (festes på skoen eller hoften), eller sammen med en COROS pulsklokke. Enheten veier kun 5,6 gram, er produsert i firberforsterket polymer, vanntett ned til 30 meter og tåler temperaturer mellom -10 til +60 grader. Batteritiden ligger på 28 timer ved kontinuerlig bruk, og opptil 50 timer i standby.

En medfølgende ladedock lar deg fullade enheten opptil 5 ganger (lades via USB-C). Ladedocken er på størrelse med en fyrstikkeske og er lett å ta med på farten.

På innsiden av COROS POD 2 finner vi et barometrisk altimeter, termometer, geomagnetiske kompass, akselerometer og gyroskop.

løpesensor

En smart ladedock gjør det enkelt å lade COROS POD 2.


COROS POD 2 kan brukes alene, eller sammen med en COROS pulsklokke (ingen andre merker). Enheten pares via Bluetooth, og gir deg real time info på klokken som kan leses av i COROS appen senere.

For enkelte aktiviteter, hovedsaklig løping på vei og baneløping, vil du kunne få enda mer nøyaktig data dersom du bruker COROS POD 2 sammen med en COROS pulsklokke. Her vil klokken og løpesensoren kombinere data fra de to enhetene til å optimalisere målingene.

Hvis du ikke allerede har fått med deg hvor enormt mye COROS PACE 2 tilbyr til prisen på 2199 kr, anbefales det å lese denne saken 12 grunner til å velge COROS PACE 2!

Hva er fordelen med COROS POD 2?

Nye pulsklokker har etterhvert blitt svært nøyaktige, men møter fremdeles utfordringer i enkelte situasjoner. I byområder kan høye bygninger forstyrre satellittsignalene slik at tempo/hastighet er gjerne noen sekunder forsinket (5-8 sekunder, og data fra innendørs løping er ofte bare «gjetting».

Ved hjelp av et avansert akselerometer løser COROS POD 2 dette problemet. Løpesensoren måler data (tempo/distanse) direkte fra foten, og gir deg nøyaktige her og nå løpsspesifikke data som ikke påvirkes av hvor du løper. Bruker du POD 2 sammen med en COROS-klokke, vil du få tempovarsler som hjelper deg å holde deg innenfor et bestemt tempomål – uavhengig om det er GPS-signal, eller ikke. Dette er et godt alternativ for deg som ønsker mest mulig riktig tempoveiledning under trening og konkurranse, og bedre målinger innendørs.

 • En mer følsom Instant Pace (her og nå tempo) gir suveren nøyaktighet under trening og konkurranse.
 • Forbedret distanse- og temponøyaktighet ved løping innendørs.
 • Mer nøyaktig sporing i områder med høye bygninger og andre områder med hyppige signalforstyrrelser.
 • Effort Pace – en umiddelbar, altomfattende tempomåling, som nøyaktig gjenspeiler løperens sanne innsats, uavhengig av terrenget.

I tillegg til nøyaktig tempo/hastighet og distanse, vil COROS POD 2 gi deg avansert løpsdynamikk som:

 • Balanse for tid med bakkekontakt (venstre/høyre).
 • Tid med bakkekonktakt.
 • Kadens (løpsfrekvens).
 • Skrittlengde.
 • Vertikal oscillasjon (høyde).

Effort Pace – nytt og mer nøyaktig måleparameter

En programvareoppdatering i forbindelse med utgivelsen av COROS POD 2 vil gjøre Effort Pace tilgjengelig for alle COROS-brukere. Med Effort Pace vil løpere se et tempo på håndleddet og i COROS-appen, som nøyaktig gjenspeiler deres sanne innsats. Dette er ikke det samme som løpskraft, men et nytt måleparameter som COROS har valgt å satse på for fremtiden.

Effort Pace vil i fremtiden inkludere miljøfaktorer som temperatur, fuktighet, høyde og mer, og skal gi et bedre og lettere forståelig mål enn løpskraft. Til tross for at løpskraft fremdeles er et godt mål på intensitet, så er «problemet» med løpskraft at det ikke finnes en bestemt standard, og hver enkelt produsent benytter sine egne algoritmer som beregner kraften. Effort Pace vil benytte historiske data fra treningsplattformen EvoLab til å bestemme hvordan du presterer under ulike forhold.

Der Høydejustert tempo (GAP – Grade Adjusted Pace) hjelper deg å finne riktig tempo i varierende terreng ved å vise tempoet som tilsvarer løping i flatt terreng, vil Effort Pace være e videreutvikling av dette, og enda mer virkelig.


Hvem kan ha nytte av COROS POD 2?

 • Løpere som tilbringer mye av løpingen i byer og ønsker å forbedre GPS-presisjonen og datakonsistensen
 • Innendørsløpere som trener inne på grunn av vær, bekvemmelighet, personlige preferanser eller andre årsaker.
 • Løpere på vei som trenger den mest nøyaktige øyeblikkelige tempomålingen og avstandsdata som går utover det GPS-klokker kan tilby for øyeblikket.
 • Stiløpere som ønsker å finne den enkleste og mest nøyaktige måten å styre innsatsen på i kupert terreng.

Pris og tilgjengelighet

COROS POD 2 er tilgjengelig for kjøp fra og med 27.oktober 2022. Prisen ligger på 1499 kr.
Med på kjøpet får du COROS POD 2, ladedock, to ulike skoklips (feste til sko), klips til bukselinningen og en bæreveske.


Kjøp COROS POD 2

Del gjerne:

Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA”
17. juni 2024 | Blogg

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA – med ekstrem batteritid, solcellelading, smart navigering og avanserte analysefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE”
13. juni 2024 | Blogg

Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch FE tar det beste fra smartklokken Galaxy Watch 6 og pakker det inn i en rimelig og elegant innpakning tilgjengelig for enda flere brukere.
Les mer
Featured image for “YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker”
12. juni 2024 | Blogg

YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker

YouTube Music føyer seg til rekken av Spotify, Deezer og Amazon Music, og er nå tilgjengelig på Garmin-klokker gjennom Garmin Connect.
Les mer
Featured image for “watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!”
11. juni 2024 | Blogg

watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!

Med watchOS 11 legger Apple til rette for at Apple Watch virkelig kan blande seg inn i eliten av treningsklokker. Her er alt du må vite om årets nyheter.
Les mer
Featured image for “Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!”
6. juni 2024 | Blogg

Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!

Garmin har annonsert appen Garmin Messenger som gjør det enda enklere å sende meldinger direkte fra utvalgte klokker og sykkelcomputere.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner

Shokz introduserer sine nyeste og ultralette OpenFit Air-hodetelefoner med patentert open-ear-teknologi, spesielt rettet mot trening og en aktiv livsstil.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann

Shokz lanserer nå Shokz OpenSwim Pro – et sett dedikerte sportshodetelefoner som kombinerer Bluetooth og MP3 i et fullstendig vanntett design.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Fitbit Ace LTE”
31. mai 2024 | Blogg

Nyhet: Fitbit Ace LTE

Fitbit har lansert Fitbit Ace LTE – en smartklokke for barn med innebygd LTE-tilkobling og sporing, og som belønner aktivitet gjennom dagen.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI”
30. mai 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI

Samsung tar i bruk avansert AI-teknologi for å tilby enda mer motiverende og personlige tilpassede helsetjenester når den nye Galaxy Watch lanseres senere i år.
Les mer