Test: Blue Ice Chiru 32l

20. januar, 2023 (oppdatert 12. desember 2023)
Featured image for “Test: Blue Ice Chiru 32l”

Blue Ice Chiru 32l stripper bort alt unødvendig og sørger for å være god på de områdene som kreves av en skikkelig klatresekk. Denne er for deg som liker å henge høyt, eller ferdes i bratte miljøer.


Fakta:

Vekt: 875 gram
Volum: 32 liter (finnes også i 25 liter)
Materiale: 210d High Tenacity Nylon ripstop main fabric – PFC free, Bluesign approved material
Mål/dimensjoner:


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Blue Ice Chiru 32l

Tuftet på ideen om å lage «de beste produktene til de mest aktive brukerne», ble Blue Ice stiftet av en gjeng erfarne fjellfolk tilbake i 2008. I dag lager de både sekker, isøkser, klatresele og diverse tilbehør. Blue Ice Chiru 32l er en av de mest populære «flerbruks sekkene». En perfekt størrelse, kombinert med et supersolid ytre, komfortabel passform og smarte løsninger, gjør Blue Ice Chiru 32l til en svært god allroundsekk.

Som alltid med Blue Ice er designet er rent, strømlinjeformet og strippet for unødvendig vekt. Dette er sekker laget for å brukes i klatreveggen, til tinderangling og brevandring, og alle former for hindringer og irritasjonsmommenter er fjernet. Utsiden er produsert i kraftig ripstop-materiale som tåler juling fra både stålkanter og fjellvegger, og alle hemper/fester er produsert i solid aluminium.

Toppen åpnes enkelt 270 grader ved hjelp av en vanntett glidelås, og i tillegg kan hele venstre side på sekken åpnes via en glidelås fra siden. Dette er svært praktisk, og et eventuelt fravær blir nesten et frustrasjonsmoment med en gang du tar i bruk andre sekker.

Blue Ice Chagi 32 er først og fremst en topptursekk for ski, alpinisme og klatring, men fungerer også greit til «helt vanlige» dagsturer med Kvikk Lunsj og kaffe i sekken, selv om de finnes bedre alternativer.

Godt plass og praktiske løsninger

Dette er den tredje sekken jeg tester fra Blue Ice, og samtlige modeller imponerer med god plassutnyttelse. Volumet på 32 liter gir godt med plass til lange dager ute, og de smarte festepunktene lar deg frakte med ekstra utstyr på utsiden av sekken.

Sekken består av et stort hovedrom med topp- og sideåpning på venstre side (gir god plass og lett tilgang til ekstra klær, mat og drikke, førstehjelpsutstyr, kamera, ett). I hovedrommet er også en egen innerlomme beregnet for drikkeblære. Drikkeblære medfølger ikke, men Blue Ice Chiru 32l fungerer med de aller fleste modeller. Det er ikke noe eget uttak for slangen, så denne føres best gjennom glidelåsåpninigen på venstre side.

Topplokket har en stor glidelåslomme på utsiden, samt en romlig glidelåslomme med nøkkelholder på innsiden. På utsiden finner vi smarte løsninger som dobbelfeste for isøks, en avtagbar hjelmholder, en rekke solide festepunkter, samt A-feste for ski (mangler hurtigfestet som finnes på Chagi 35l og Firecrest 28l), og et eget feste for klatretau som festes over topplokket på sekken.

To solide kompresjonsremmer på hver side lar deg komprimere sekken til en liten og kompakt sak som enkelt får plass i en større sekk dersom du skal ta med deg en dagstursekk på reise eller i en større sekk på vei inn til basecamp.

Enkelt, men komfortabelt bæresystem

Bæresystemet er enkelt, men overraskende behagelig. Ryggen er avstivet med en bred TPU-plate og to tynne metallstenger som kan fjernes om ønskelig. Sekken ligger tett inntil ryggen, og sammen med de godt polstrede bærereimene byr den på meget god komfort. Du vil kunne oppleve å bli klam, men dette er uungåelig når sekken skal sitte så tett på ryggen som den gjør. Forsøker du å løpe i ulendt terreng med Chiru på ryggen, eller kjøre på ski, vil du raskt oppleve at den følger bevegelsene og sitter godt til ryggsøylen.

Blue Ice Chagi 32l kommer i to rygglengder, S/M og M/L, der rygglengden er avgjørende for hvilken du bør velge. Det er ingen mulighet til å justere rygglengden, men brystbeltet kan flyttes opp og ned i et slags trappesystem, eller fjernes helt.

Hoftebeltet er relativt tynt, men likevel mykt og støttende. Selve paddingen på beltet er løst fra reimen, og kan du kan dermed velge å bruke hoftebelte med eller uten padding avhengig av situasjonen. Når beltet ikke er i bruk kan det enkelt gjemmes bort på innsiden av ryggpanelet. Brystreimen er også avtakbar slik at sekken kan strippes til å bestå av «kun» skulderreimene. (I bildeserien under vises hoftebeltet illustrert på Firecrest 28l).

Det er ingen lommer på beltet, og heller ingen lommer eller festepunkter på skulderreimene. Dette er et stort savn, og gjør Chiru 32l litt mindre egnet som en vanlig dagstursekk. Det er likevel greit å huske på at dette er en sekk laget for klatring og alpinisme, og egenskapene er derfor optimalisert for å fungere best mulig i slike situasjoner.

Blue Ice Chiru 32l – Målgruppe

Blue Ice Chiru 32l er definitivt en mer spesialisert sekk enn f.eks. Chagu 35l og Firecrest 28l. Det de to sistnevnte egner seg godt som dagstursekker året rundt, er Blue Ice Chiru i større grad en ren klatresekk, eller bresekk.

Det er ingenting i veien for å bruke sekken året rundt, og byggekvaliteten tilsier at denne skriker etter og brukes hver eneste dag i mange år. Men, savnet av flere lommer dukker raskt opp, spesielt dersom du liker å ha enkelt tilgang til saker som kamera, GPS, votter/lue, etc..

Er du primært ute etter en dagstursekk til bruk året rundt, kan du sjekke ut Osprey Stratos 26 som er testet HERalternativt Blue Ice Firecrest 28l og Blue Ice Yagi 35l som også er testet her på siden.

For oversikt over hva du bør se etter når du skal velge riktig sekk til ditt behov, se Guide – Velg riktig type og størrelse sekk!


Konklusjon


Blue Ice Chiru 32l
Blue Ice Chiru 32l

Product Name: Blue Ice Chiru 32l

Brand: Blue Ice

Offer price: 2099

Currency: NOK

Konklusjon

Blue Ice fortsetter å levere solide og velfungerende produkter, og Chiru 32l er nok en kvalitetssekk. Om du er ute etter en solid og god klatresekk, eller en romslig dagstursekk til å rangle rundt med på tinder og breer, så er Blue Ice Chiru 32l en god anbefaling. Til det meste annet finnes det bedre alternativer, f.eks. Blue Ice sin egen Firecrest 28l, eller Chagu 35l.

Pros

  • Klargjort for drikkeblære.
  • To store glidelåslommer i topplokket.
  • Dobbelt feste for isøks.
  • Svært slitesterk og solid konstruksjon.
  • Feste for ski og klatretau.
  • Medfølger avtagbar hjelmpose.
  • Stort volum med gode kompresjonsremmer.

Cons

  • Savner sidelommer.

Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan…
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt…
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”

Test: Blue Ice Yagi 35l

Blue Ice Yagi 35l er resultatet av en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister, som gikk sammen for å lage produktene…
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer…
Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å…
Featured image for “Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid”

Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

Silva Trail Runner Free 2 er hodelykten for deg som ønsker en lett og kompakt hodelykt med kraftig lys uten…
Featured image for “Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro”

Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro

Salomon Sense Pro og Adv Skin lar deg ta med både drikke, næring, telefon, m.m. uten å begrense frihetsfølelsen som…
Featured image for “Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32”

Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32

Leter du etter en av de råeste, mest fullspekkede og kanskje mest justerbare og komfortable dagstursekkene på markedet? Hils på…
Featured image for “Test: Osprey Atmos AG LT 65”

Test: Osprey Atmos AG LT 65

Jakter du den «ultimate» lettvekts sekken for lange turer der komfort er like viktig som god plass? Osprey Atmos AG…
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke…
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig…
Featured image for “Test: Osprey Ultralight Stuff Pack”

Test: Osprey Ultralight Stuff Pack

Osprey Ultralight Stuff Pack er så liten, lett og praktisk, at det er en sekk du tar med deg overalt…
Featured image for “Test: Salomon Trailblazer 20 / Trailblazer 30”

Test: Salomon Trailblazer 20 / Trailblazer 30

Salomon Trailblazer 20 og Trailblazer 30 imponerer med god bærekomfort og smarte løsninger, og ikke minst lav vekt og pakkbarhet.…
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 55”

Test: Osprey Farpoint 55

Osprey Farpoint 55 leverer en størrelse og et design som gir deg det beste fra to verdener, og som gjør…
Featured image for “Test: Julbo AEROSPACE og Julbo QUICKSHIFT REACTIV skibriller”

Test: Julbo AEROSPACE og Julbo QUICKSHIFT REACTIV skibriller

Julbo AEROSPACE REACTIV og Julbo QUICKSHIFT REACTIV er ikke goggles/skibriller kun for dagene i skibakken. Disse er like gode til…
Featured image for “Test: Blue Ice Chiru 32l”

Test: Blue Ice Chiru 32l

Blue Ice Chiru 32l stripper bort alt unødvendig og sørger for å være god på de områdene som kreves av…
Featured image for “Test: Blue Ice Firecrest 28l”

Test: Blue Ice Firecrest 28l

Lett, solid, komfortabel og bærekraftig. Blue Ice Firecrest 28l er er en god allround dagstursekk for aktivitet friluftsliv året rundt.…
Featured image for “Test: PowerVision S1”

Test: PowerVision S1

PowerVision S1 er ikke bare verdens minste 3-akset gimbal, men også en trådløs lader og en tripod, og kan tillegg…
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke…
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 40”

Test: Osprey Farpoint 40

Verdens beste reisesekk som kvalifiserer som håndbagasje? Hvis du ikke var glad i å reise lett fra før, så kan Osprey…