Test: Mizuno Wave Sky 7

15. juli, 2023 (oppdatert 12. mars 2024)

Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping, komfort og respons.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Mizuno Wave Sky 7 – «Next level» komfort!

Mizuno Wave Sky 7 er sannsynligvis den mest komfortable løpeskoen jeg har hatt på beina noen gang. Det er verken den raskeste eller letteste, men den som føles best og gir mest lyst til å løpe langt.

«Mizuno Wave Sky 7 er så komfortabel, at jeg flere ganger underveis på fjelltur har gledet meg til å komme hjem for å ta en ekstra runde med Mizuno Wave Sky 7 – kun fordi jeg vil kjenne på den gode følelsen skoene gir meg».

Her har Mizuno perfeksjonert god-følelsen, og laget en løpesko som tar komforten til «next level»!


Mizuno Wave Sky 7 – Fasiten på en god overdel

Mizuno Wave Sky 7 tilhører Mizuno sine mest dempede løpesko og bygger på den tidligere «Horizon»-modellen som ble ansett for å være en maksimalistisk mengdetreningssko for daglig bruk. Wave Sky 7 ser derimot alt annet enn maksimalistisk ut, og har fått et pent og strømlinjeformet utseende.

Årets modell har i likhet med Mizuno Wave Rider 27 fått en oppdatert overdel, og der jeg skrøt voldsomt av overdelen på Wave Rider 27, så er denne enda bedre. Og nei, jeg er verken sponset eller betalt av Mizuno, men den nye «Smooth Stretch Woven» overdelen på Wave Sky 7 er den beste jeg har testet noen gang.

For det første er den silkemyk og behagelig mot vristen, for det andre er den elastisk og stretchy nok til å gi den trygge og gode sokkelignende følelsen, og for det tredje puster den svært godt. Materialet er også sterkt nok til å by på både god slitestyrke og støtte, og bidrar til at du fint kan løpe på litt ujevne overflater og likevel føle at skoen gir deg støtte.

Andre egenskaper som er verdt å nevne er den brede og godt polstrede tungen som beskytter vristen og og holder seg på plass gjennom en lang løpeøkt. De flate lissene holder seg på plass uten å gli opp og gir gode muligheter for å tilpasse skoen og passformen.

Hælkappen er godt polstret og avrundet for å hindre irritasjon, og egner seg godt for deg som sliter med ømme akillessener.


Mellomsåle – Fantastisk demping. Herlig respons.

Mizuno Wave Sky 7 er som nevnt en av selskapets mest dempede sko og byr svært høy komfort for den som ønsker god demping og en sko som kan avlaste beina. Men det som virkelig overrasker er hvordan skoen demper.

Her synker du ikke ned i skoen og føler av du løper på en myk seng, men du flyter oppå sålen og føler at den umiddelbart kaster deg tilbake.

Mizuno har tatt i bruk to materialer – Mizuno ENERZY Core og Mizuno ENERZY Foam. Førstnevnte ligger øverst og nærmest foten og byr på svært gode dempe-egenskaper og energiretur (respons), mens sistnevnte ligger nederst mot yttersålen og byr på høyere slitestyrke. Sammen gir de det beste fra to verdener i en innpakning som overrasker og gleder.

Det japanske selskapet har en sterk tradisjon med å benytte en stivere «Wave-plate» for økt energiretur, men til tross for «Wave» navnet er ikke denne til stede på Mizuno Wave Sky 7. Dette gjør at Mizuno kan bruke mer skum uten at vekten går nevneverdig opp, samtidig som dempingen blir mer fremtredende sammenlignet med den noe mer lekne Mizuno Wave Rider 27. Sålen er også relativt bred, noe som kompenserer for stabiliteten som Wave-platen normalt ville gitt.

Stacket på Mizuno Wave Sky 7 er relativt høyt (41 mm / 33 mm), men droppet er likevel ikke høyere enn 8 mm – 4 mm lavere enn Mizuno Wave Rider 27. Totalopplevelsen er en sko som byr på god stabilitet og fungerer på en rekke ulike underlag. Asfalt er det naturlige valget, men Mizuno Wave Sky 7 trives også på grus, bane, tredemølle og fine stier.


Yttersåle – Trygt og godt grep. Topp slitestyrke.

Mizuno har god tradisjon med å lage slitesterke løpesko, og Mizuno Wave Sky 7 er intet unntak. X10-gummien som dekker yttersålen leverer trygt og godt grep på de fleste underlag, og selv Mizuno Wave Sky 7 trives best på kompakt underlag som asfalt, bane og tredemølle, så fungerer den også ypperlig på grus og fine stier.

I motsetning til Wace Rider 27 mangler skoen den karakteristiske flekskanalen som strekker seg på langs av hele skoen, men bruker i stedet en grunnere «todelt» kanal som er mest fremtredende under mellomfoten. Sålen er myk og fleksibel og hjelper til å guide deg gjennom løpesteget.


Følelse og bruk

Som nevnt i innledningen oppleves Mizuno Wave Sky 7 utelukkende positivt – i hvert fall så lenge du vurderer den ut i fra bruksområdet. Er du på jakt etter en rendyrket konkurranse-sko for å knipe sekunder på en 10 km, så har du åpenbart kommet feil, men som en allsidig løpesko med høy komfort og ordene «inspirasjon og løpeglede» nærmest tatovert inn i sålen, så er Mizuno Wave Sky 7 et meget godt valg.

Undertegnede veier ikke mer enn 57 kg, og kjenner raskt når en sko blir for fast i dempingen for lettere løpere. ASICS GEL-Kayano 30 er et godt eksempel på en sko som egner seg best for tyngre løpere (80+ kg), og selv om Wave Sky 7 er en løpesko som delvis retter seg mot tyngre løpere, så er den like god for de som er lettere i kroppen.

Kombinasjonen av såpass god demping og høy energiretur minner om On Cloudmonster som jeg har testet tidligere. Wave Sky 7 er likevel hakket mer komfortabel og egner seg bedre på variert underlag takket være den lukkede sålen.


Passform og tilgjengelighet

Mizuno Wave Sky 7 har en allsidig og god passform med middels bredde over hele lesten og i tåboksen. Hælkappen er utformet slik at du får låst foten trygt på plass, og den gode snøringen gjør den enkelt å stramme/tilpasse skoen.

Noe av det beste er den stretchy og elastiske overdelen som nærmest omslutter fotbladet som en sokk og gir følelsen av ekstra komfort og trygghet.

Mizuno Wave Sky 7 er tilgjengelig i herre- og damemodell i en rekke størrelser og flere farger.

Vær oppmerksom på at Mizuno-sko i utgangspunktet er ganske store i numrene sammenlignet med en del andre merker. Her gjelder det å se på hvilket centimetermål du vanligvis bruker, og å velge størrelse deretter. Eksempelvis bruker undertegnede str. 45 i Mizuno, 46,5 i Asics, str. 46 i Salomon, etc… Alle disse tilsvarer 29,5 cm.

Til slutt. Mizuno har høyt fokus på å utvikle bærekraftige produkter, og Wave Sky 7 benytter i stor grad resirkulerte materialer for å redusere klimaavtrykket. Her har flere produsenter tatt store steg de siste årene, og det er utelukkende positivt.

En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene!

For enda mer info hva du bør se etter ved kjøp av løpesko, kan du se denne omfattende guiden dette må du vite før du kjøper nye løpesko.


Mizuno Wave Sky 7 – Fakta:
Hæl/forfot (herre/dame): 41 mm / 33 mm
Dropp (herre/dame): 8 mm / 8 mm
Vekt (herre/dame): 309 g / 258 gMizuno Wave Sky 7
Mizuno Wave Sky 7

Product Name: Mizuno Wave Sky 7

Brand: Mizuno

Offer price: 2300

Currency: NOK

Konklusjon

Uavhengig av skotype og bruksområde – Mizuno Wave Sky 7 er den mest komfortable skoen jeg noen gang har løpt i.

Den myke dempingen, overraskende gode responsen og perfekte passformen kombinert med den suverene overdelen, gjør dette til en utfordrer til årets løpesko.

Som alltid vil løpesko være individuelt, men er du ute etter en allsidig mengdetreningssko som kan brukes til både raske og korte økter, og til timeslange maraton og tunge restitusjonsturer der du trenger litt ekstra inspirasjon, så er Mizuno Wave Sky 7 er sterkt anbefalt kjøp.

Chapeau Mizuno!

Overall
94%
94%

Pros

  • Topp passform og komfort.
  • Svært god demping.
  • Overraskende god respons.
  • Luftig og stretchy overdel.
  • Allsidig passform og bruksområde.
  • Svært slitesterk yttersåle.
  • Godt grep på en rekke underlag.
  • Enda mer miljøvennlig produksjon.

Cons

  • Ingen spesielle.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer