Test: Mizuno Wave Sky 7

15. juli, 2023 (oppdatert 17. juli 2023)
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping, komfort og respons.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Mizuno Wave Sky 7 – «Next level» komfort!

Mizuno Wave Sky 7 er sannsynligvis den mest komfortable løpeskoen jeg har hatt på beina noen gang. Det er verken den raskeste eller letteste, men den som føles best og gir mest lyst til å løpe langt.

«Mizuno Wave Sky 7 er så komfortabel, at jeg flere ganger underveis på fjelltur har gledet meg til å komme hjem for å ta en ekstra runde med Mizuno Wave Sky 7 – kun fordi jeg vil kjenne på den gode følelsen skoene gir meg».

Her har Mizuno perfeksjonert god-følelsen, og laget en løpesko som tar komforten til «next level»!

Mizuno Wave Sky 7 – Fasiten på en god overdel

Mizuno Wave Sky 7 tilhører Mizuno sine mest dempede løpesko og bygger på den tidligere «Horizon»-modellen som ble ansett for å være en maksimalistisk mengdetreningssko for daglig bruk. Wave Sky 7 ser derimot alt annet enn maksimalistisk ut, og har fått et pent og strømlinjeformet utseende.

Årets modell har i likhet med Mizuno Wave Rider 27 fått en oppdatert overdel, og der jeg skrøt voldsomt av overdelen på Wave Rider 27, så er denne enda bedre. Og nei, jeg er verken sponset eller betalt av Mizuno, men den nye «Smooth Stretch Woven» overdelen på Wave Sky 7 er den beste jeg har testet noen gang.

For det første er den silkemyk og behagelig mot vristen, for det andre er den elastisk og stretchy nok til å gi den trygge og gode sokkelignende følelsen, og for det tredje puster den svært godt. Materialet er også sterkt nok til å by på både god slitestyrke og støtte, og bidrar til at du fint kan løpe på litt ujevne overflater og likevel føle at skoen gir deg støtte.

Andre egenskaper som er verdt å nevne er den brede og godt polstrede tungen som beskytter vristen og og holder seg på plass gjennom en lang løpeøkt. De flate lissene holder seg på plass uten å gli opp og gir gode muligheter for å tilpasse skoen og passformen.

Hælkappen er godt polstret og avrundet for å hindre irritasjon, og egner seg godt for deg som sliter med ømme akillessener.

Mellomsåle – Fantastisk demping. Herlig respons.

Mizuno Wave Sky 7 er som nevnt en av selskapets mest dempede sko og byr svært høy komfort for den som ønsker god demping og en sko som kan avlaste beina. Men det som virkelig overrasker er hvordan skoen demper.

Her synker du ikke ned i skoen og føler av du løper på en myk seng, men du flyter oppå sålen og føler at den umiddelbart kaster deg tilbake.

Mizuno har tatt i bruk to materialer – Mizuno ENERZY Core og Mizuno ENERZY Foam. Førstnevnte ligger øverst og nærmest foten og byr på svært gode dempe-egenskaper og energiretur (respons), mens sistnevnte ligger nederst mot yttersålen og byr på høyere slitestyrke. Sammen gir de det beste fra to verdener i en innpakning som overrasker og gleder.

Det japanske selskapet har en sterk tradisjon med å benytte en stivere «Wave-plate» for økt energiretur, men til tross for «Wave» navnet er ikke denne til stede på Mizuno Wave Sky 7. Dette gjør at Mizuno kan bruke mer skum uten at vekten går nevneverdig opp, samtidig som dempingen blir mer fremtredende sammenlignet med den noe mer lekne Mizuno Wave Rider 27. Sålen er også relativt bred, noe som kompenserer for stabiliteten som Wave-platen normalt ville gitt.

Stacket på Mizuno Wave Sky 7 er relativt høyt (41 mm / 33 mm), men droppet er likevel ikke høyere enn 8 mm – 4 mm lavere enn Mizuno Wave Rider 27. Totalopplevelsen er en sko som byr på god stabilitet og fungerer på en rekke ulike underlag. Asfalt er det naturlige valget, men Mizuno Wave Sky 7 trives også på grus, bane, tredemølle og fine stier.

Yttersåle – Trygt og godt grep. Topp slitestyrke.

Mizuno har god tradisjon med å lage slitesterke løpesko, og Mizuno Wave Sky 7 er intet unntak. X10-gummien som dekker yttersålen leverer trygt og godt grep på de fleste underlag, og selv Mizuno Wave Sky 7 trives best på kompakt underlag som asfalt, bane og tredemølle, så fungerer den også ypperlig på grus og fine stier.

I motsetning til Wace Rider 27 mangler skoen den karakteristiske flekskanalen som strekker seg på langs av hele skoen, men bruker i stedet en grunnere «todelt» kanal som er mest fremtredende under mellomfoten. Sålen er myk og fleksibel og hjelper til å guide deg gjennom løpesteget.

Følelse og bruk

Som nevnt i innledningen oppleves Mizuno Wave Sky 7 utelukkende positivt – i hvert fall så lenge du vurderer den ut i fra bruksområdet. Er du på jakt etter en rendyrket konkurranse-sko for å knipe sekunder på en 10 km, så har du åpenbart kommet feil, men som en allsidig løpesko med høy komfort og ordene «inspirasjon og løpeglede» nærmest tatovert inn i sålen, så er Mizuno Wave Sky 7 et meget godt valg.

Undertegnede veier ikke mer enn 57 kg, og kjenner raskt når en sko blir for fast i dempingen for lettere løpere. ASICS GEL-Kayano 30 er et godt eksempel på en sko som egner seg best for tyngre løpere (80+ kg), og selv om Wave Sky 7 er en løpesko som delvis retter seg mot tyngre løpere, så er den like god for de som er lettere i kroppen.

Kombinasjonen av såpass god demping og høy energiretur minner om On Cloudmonster som jeg har testet tidligere. Wave Sky 7 er likevel hakket mer komfortabel og egner seg bedre på variert underlag takket være den lukkede sålen.

Passform og tilgjengelighet

Mizuno Wave Sky 7 har en allsidig og god passform med middels bredde over hele lesten og i tåboksen. Hælkappen er utformet slik at du får låst foten trygt på plass, og den gode snøringen gjør den enkelt å stramme/tilpasse skoen.

Noe av det beste er den stretchy og elastiske overdelen som nærmest omslutter fotbladet som en sokk og gir følelsen av ekstra komfort og trygghet.

Mizuno Wave Sky 7 er tilgjengelig i herre- og damemodell i en rekke størrelser og flere farger.

Vær oppmerksom på at Mizuno-sko i utgangspunktet er ganske store i numrene sammenlignet med en del andre merker. Her gjelder det å se på hvilket centimetermål du vanligvis bruker, og å velge størrelse deretter. Eksempelvis bruker undertegnede str. 45 i Mizuno, 46,5 i Asics, str. 46 i Salomon, etc… Alle disse tilsvarer 29,5 cm.

Til slutt. Mizuno har høyt fokus på å utvikle bærekraftige produkter, og Wave Sky 7 benytter i stor grad resirkulerte materialer for å redusere klimaavtrykket. Her har flere produsenter tatt store steg de siste årene, og det er utelukkende positivt.

En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene!


Mizuno Wave Sky 7 – Fakta:
Hæl/forfot (herre/dame): 41 mm / 33 mm
Dropp (herre/dame): 8 mm / 8 mm
Vekt (herre/dame): 309 g / 258 gMizuno Wave Sky 7
Mizuno Wave Sky 7

Product Name: Mizuno Wave Sky 7

Brand: Mizuno

Offer price: 2300

Currency: NOK

Konklusjon

Uavhengig av skotype og bruksområde – Mizuno Wave Sky 7 er den mest komfortable skoen jeg noen gang har løpt i.

Den myke dempingen, overraskende gode responsen og perfekte passformen kombinert med den suverene overdelen, gjør dette til en utfordrer til årets løpesko.

Som alltid vil løpesko være individuelt, men er du ute etter en allsidig mengdetreningssko som kan brukes til både raske og korte økter, og til timeslange maraton og tunge restitusjonsturer der du trenger litt ekstra inspirasjon, så er Mizuno Wave Sky 7 er sterkt anbefalt kjøp.

Chapeau Mizuno!

Overall
94%
94%

Pros

  • Topp passform og komfort.
  • Svært god demping.
  • Overraskende god respons.
  • Luftig og stretchy overdel.
  • Allsidig passform og bruksområde.
  • Svært slitesterk yttersåle.
  • Godt grep på en rekke underlag.
  • Enda mer miljøvennlig produksjon.

Cons

  • Ingen spesielle.

Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan…
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt…
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Cumulus 25”

Test: ASICS GEL-Cumulus 25

Årets ASICS GEL-Cumulus 25 er totalt fornyet og mer spennende enn noen gang. Cumulus 25 gir deg komforten fra Nimbus…
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping,…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert…
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta…
Featured image for “Test: Icebug Aura RB9X”

Test: Icebug Aura RB9X

Icebug Aura RB9X er langt i fra raskest, men den er utrolig komfortabel, myk og allsidig, og ikke minst produsert…
Featured image for “Test: Hoka Rocket X2”

Test: Hoka Rocket X2

Hoka Rocket X2 er så rask, så leken, så godt dempet og fantastisk inspirerende å løpe i, at den kunne…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 25”

Test: ASICS GEL-Nimbus 25

ASICS GEL-Nimbus 25 tar komforten til et nytt nivå og designet til et annet tiår. Dette er skoen for deg…
Featured image for “Test: ASICS Novablast 3”

Test: ASICS Novablast 3

ASICS Novablast 3 er så allsidig og god at det er nesten urettferdig ovenfor konkurrentene. Dette er en sko som…
Featured image for “Test: Salomon Sonic 5 Confidence”

Test: Salomon Sonic 5 Confidence

Salomon Sonic 5 Confidence er en komfortabel og allsidig løpesko med en passform som gjør at du vil ha den…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 25”

Test: Mizuno Wave Rider 25

Mizuno Wave Rider 25 er japaners bestselgende løpesko, og en ekte allrounder som bare blir bedre med for hver generasjon.…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 29”

Test: ASICS GEL-Kayano 29

ASICS GEL-Kayano 29 er uten tvil den beste versjonen av Kayano noen gang gjennom dens 30 år lange karriere. Nye…
Featured image for “Test: Salomon Sonic 5 Balance”

Test: Salomon Sonic 5 Balance

Langt i fra den mykeste, men likevel digg! Faktisk er det den kontante og faste følelsen du får med Salomon…
Featured image for “Test: Asics Novablast 2”

Test: Asics Novablast 2

Gjør deg klar for en av utrolig morsom og allsidig sko – Asics Novablast 2. Denne skoen ikke bare viderefører…
Featured image for “Test: Asics GEL-Cumulus 24”

Test: Asics GEL-Cumulus 24

Ønsker du deg en allsidig joggesko som takler alt fra kort til langt, raskt eller sakte, grus, asfalt, eller kanskje…