Nye watchOS 9 gir Apple Watch superkrefter

16. september, 2022 (oppdatert 6. juni 2023)

Featured image for “Nye watchOS 9 gir Apple Watch superkrefter”

Apple Watch er allerede en velutstyrt smartklokke for å overvåke både helse og trening, og med watchOS 9 blir «nye» Apple Watch et superkraftige verktøy for løpere og triatleter.

Apple har lansert den største «sports-oppgraderingen» for Apple Watch noen gang. I den nyeste versjonen av operativsystemet watchOS 9 kan du vente deg en rekke oppdateringer som gjør klokken langt mer attraktiv til treningsbruk – uansett aktivitetsform.

watchOS 9 bringer med seg flere nyheter som nye og tilpassbare urskiver, en ny medisin-app, bedre samhandling med telefonen og hjem, en ny Podcast-app, m.m.. Her går vi kun gjennom de nye «sports funksjonene».

NB: Se også nyheten om watchOS 10!

Men først og fremst; dette er Apple Watch-modellene som kan vente seg oppdateringen:


Ny og redesignet treningsapp

Tidligere var du begrenset til kun fem datafelter i treningsappen. Apple lar deg nå tilpasse treningsvisninger med enda flere dateafelter. Ved å vri på den digitale kronen kan du bla deg gjennom ulike visninger av målinger som kraft og pulssoner, stigning og aktivitetsringer. De ulikefeltene kan tilpasses etter eget ønske.

Pulssoner

En ny treningsvisning for pulssoner gir deg et raskt overblikk over intensitetsnivået ditt. Pulssonene opprettes automatisk og beregnes ut fra makspuls som legges inn i Helse-appen. Du kan også bruke manuelle pulssoner dersom du ønsker det.

Apple Watch

Tilpass treningsøktene / Nye intervallfunksjoner

Elsker du intervaller, kan du nå tilpasse intervallene med egendefinerte arbeidsperioder og lengde på pausene. Intervallfunksjonen ser imponerende bra ut ettersom du kan tilpasse alt fra enkle 4×4 intervaller til stignings- og trappeintervaller. Klokka kan varsle deg om tempo, puls, rytme og kraft.

watchOS 9 intervaller

Den nye intervallfunksjonen lar deg opprette tilpassede intervaller.

Integrert løpskraft

Noe av det mest imponerende er introduksjonen av løpskraft. watchOS 9 gjør det nå mulig å måle løpskraft direkte fra håndleddet. Dette har vi allerede sett på klokker fra COROS og Polar, og Garmin er faktisk (overraskende nok) fremdeles ikke i stand til dette.

Apple Watch

Med watchOS 9 blir Apple Watch i stand til å beregne løpskraft direkte fra håndleddet uten behov for tilbehør.

Avansert løpsdynamikk

I tillegg til løpskraft vil Apple Watch kunne skryte av å måle avansert løpeteknikk rett fra klokka. Der Garmin er i stand til å gjøre det samme, men med bruk av enten et Garmin HRM-Pro pulsbelte, eller en løpsdynamikksnsor, vil Apple Watch gjøre dette uten behov for ekstra utstyr. Dette er faktisk den første klokken som er i stand til å måle avanserte data som dette.

Å måle løpsdynamikk kan hjelpe deg til å bli en bedre og mer effektiv løper.

Apple Watch vil registrere steglengde, tid med bakkekontakt og vertikal stigning, og vise hvor effektivt du løper.

Apple Watch

Avansert løpeteknikk måler blant annet steglengde, tid med bakkekontakt samt vertikal svingning.

Multisport

Apple Watch blir nå en fullverdig multisportklokke med en ekstra «edge». Med watchOS 9 skal klokken være i stand til å automatisk registrere overganger mellom svømming, sykling og løping under triatlon. Tidligere er det kun Wahoo RIVAL som har hatt denne funksjonen.

Automatisk overgang innebærer at du kun behøver å trykke «start» og «stopp», og Apple Watch skal kunne gjenkjenne de ulike aktivitetsformene, samt når du befinner deg i skiftesonen. Du slipper med andre ord å huske på å registrere dette manuelt, samt skifte mellom aktivitetsformene.

Forbedret svømmeapp

Apple har alltid hatt et stort fokus på svømming, og når forbedres appen ytterligere. Nå vil klokken automatisk registrere når du benytter et sparkebrett ved svømming i basseng. Du vil blant annet kunne se SWOLF-resultater (hvor effektivt du svømmer), antall bassenglengder, distanse puls og kalorier.

Apple Watch

Virtuell Partner

Virtuell Partner er populær funksjon på klokkene som tilbyr dette, og kommer nå til Apple Watch. Virtuell Partner lar deg konkurrere mot en eksisterende rute, en fast runde, eller din beste registrerte tid, enten på løp eller sykkel. Klokken viser i sanntid hvordan du ligger ann sammenlignet med den virtuelle partneren slik at du enkelt kan se hvordan du ligger ann sammenlignet med idealtiden.

Forbedret søvnsporing og treningsoppsummering

Apple har samtidig med oppdateringene av klokken forbedret treningsoppsummeringen i Apple Health appen, men den kanskje største nyheten er dypere og bedre søvnsporing. Med watchOS 9 vil Apple Watch kunne registrere tid i ulike søvnfaser, inkludert REM-søvn, kjernesøvn, dyp søvn, tid våken og total søvntid.

Atrieflimmerhistorikk

Den nye «atrieflimmerhistorikken» vil spore detaljert historikk for når hjertet viser tegn til atrieflimmer, å gi innsikt i hvor lenge du har vært i AFib-tilstand, i tillegg til trender for hvilke ukedager det vanligvis oppstår.


Hvis du enda ikke har fått med deg den omfattende testen av Apple sin nyeste Apple Watch, kan du finne testen av Apple Watch Series 7 her.

For ikke å nevne denne saken om de beste løpeappene til Apple Watch.


Del gjerne:

Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer
Featured image for “Nyhet: Huawei FreeClip”
27. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Huawei FreeClip

Huawei lanserer et helt nytt og unikt produkt som skal revolusjonere open-ear trådløse ørepropper. Her er Huawei FreeClip.
Les mer
Featured image for “Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!”
27. mars 2024 | Blogg

Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, har nå fått enda bedre støydemping, HearThrough og samtalekvalitet.
Les mer
Featured image for “COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen”
20. mars 2024 | Blogg

COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen

COROS Wearables har kunngjort et nytt samarbeid med olympisk mester Jakob Ingebrigtsen. Ingebrigtsen er nå en av mange verdenskjente atleter i COROS-familien.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Polar Grit X2 Pro”
20. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Polar Grit X2 Pro

Polar har lansert en ny flaggskipmodell – Polar Grit X2 Pro – deres desidert tøffeste pulsklokke gjennom selskapets 45 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3”
18. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3

Samsung har annonsert sin nyeste og rimelige aktivitetsmåler – Samsung Galaxy Fit 3. Dette er en solid oppgradering fra forrige generasjon og et viktig produkt for selskapet.
Les mer
Featured image for “Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls”
11. mars 2024 | Blogg

Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls

Garmin har i det stille oppdatert flere av sine klokker med automatisk registrering av nedtrappingspuls for enklere bruk, og bedre synlighet.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!”
2. mars 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring – Samsung Galaxy Ring.
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”
19. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til å velge Vivoactive 5 som din neste klokke.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”
9. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en rekke treningsfunksjoner og smartklokkefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”
5. februar 2024 | Blogg

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet på alvor.
Les mer