Nyhet: Huawei Watch GT 4

15. september, 2023 (oppdatert 28. september 2023)

Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, som er en del av den sporty og elegante GT-serien. Klokken har fått en oppgradering i helse- og treningssporing, forbedret GPS, og innfører noen nye helsefunksjoner.

Huawei Watch GT 4 kommer i to designvariasjoner: Huawei Watch GT 4 46 mm kommer i et nytt oktagonalt design med ett tøft utseende, og Huawei Watch GT 4 41 mm med elegant og stilrent pendeldesign som er moteriktig og inspirert av smykker. Den nyeste generasjonen Watch GT-modeller har et større fokus på mote enn noen gang, og er et forsøk på å forene avanserte trenings- og helsefunksjoner med et elegant og moteriktig design.


Watch GT 46 mm er tilgjengelig i svart med svart fluorestomer-reim og grå med rustfritt stål-reim. Watch GT 4 41 mm er tilgjengelig i hvit med hvit lær-reim, sølv med rustfritt stål-reim og gull med gull Milanese-reim.


Huawei Watch GT 4Huawei Watch GT 4
Dimensjoner (mm)46 × 46 × 10.941,3 × 41,3 × 9,8
Vekt48 g37 g
Skjerm1.43″ AMOLED1.32″ AMOLED
Oppløsning466 × 466 px, PPI 326466 × 466 px, PPI 352
UrkasseRustfritt stål
Batteritid14-dagers batterilevetid for maksimal bruk
8-dagers batterilevetid for vanlig bruk
4-dagers batterilevetid med Always On Display aktivert
7-dagers batterilevetid for maksimal bruk
4-dagers batterilevetid for vanlig bruk
2-dagers batterilevetid med Always On Display aktivert

Større fokus på helse

Huawei har lenge tilbudt brukerne en rekke avanserte helsefunksjoner, og fortsetter å forbedre og utvikle produktet.

Blant nyhetene ønsker Huawei å fremheve er den nye TruSeen 5.5+ pulssensoren som skal være enda mer nøyaktig og i større grad tar i bruk kunstig intelligens og forbedrede algoritmer for økt presisjon. Huawei hevder den nye sensoren skal gi opptil 3% bedre avlesninger under dynamiske aktiviteter (aktiviteter med mye bevegelse/aktivitet) og ved kaldere klima.

Den nye TruSeen 5.5+ sensoren skal også sørge for at oksygentilførsel i blodet måles raskere, og at søvnovervåkningen blir mer nøyaktig.

Søvnmålingen til Huawei har lenge vært god, og nå oppgraderes denne til TruSeen 3.0 som skal være bedre til å oppfatte de ulike søvnfasene, samt registrere pusteavvik under søvn.

Huawei Watch GT 4

Ny funksjon for menstruasjonsovervåkning

Huawei Watch GT 4 har også fått en oppgradert Menstrual Cycle Management 3.0-funksjon som analyserer og tilpasser seg brukerens fysiske signaler, som hjertefrekvens under søvn, kroppstemperatur, pustefrekvens og mer, for å forutsi kommende menstruasjonsperioder. Denne imponerende teknologien presterer 15% bedre enn andre smartklokker på markedet når det gjelder nøyaktigheten i å forutsi den første dagen av menstruasjonen. Dette er spesielt gunstig for de som ikke har en jevn syklus, da det kan hjelpe dem med å forberede seg til forskjellige faser av syklusen.

Huawei Watch GT 4

Bedre treningsfunksjoner og aktivitetsovervåkning

Huawei Watch GT 4 fremstår som enda bedre trenings- og aktivitetsklokke ved å introdusere oppgraderte aktivitetsringer, en helt ny Stay Fit-app og en forbedret GNSS-måling, som alle drar nytte av den nye TruSeen™ 5.5+ teknologien. Klokken overvåker hjerterytme, oksygenmetning og stress, og vil kunne varsle om nivåene fraviker normale verdier.

Med de forbedrede aktivitetsringene kan brukerne enkelt få oversikt over daglig treningsstatistikk, inkludert kaloriforbruk, treningstid og stående aktivitet. Dette gir deg muligheten til å måle fremgangen din og sikre at du når dine daglige treningsmål med et enkelt blikk. I tillegg har klokken utvidet støtten for over 100 ulike treningsformer, inkludert padel, fotball og E-sport.

Huawei Watch GT 4 introduserer også Stay Fit, en ny funksjon som gir sanntidsdata om kaloriforbruk for å hjelpe deg med å sikre at du får riktig ernæring i henhold til dine personlige behov, og gir deg tips basert på dine individuelle data.


Forbedret GPS

For de som elsker eventyr og løping, har klokken en oppgradert flerfrekvens fem-systems høypresisjons GNSS som skal forbedre posisjonsoppdagelsen med 30% sammenlignet med tidligere modeller. Watch GT 4 tar også i bruk en smart fusjonsposisjoneringsalgoritme som gjør at klokken stadig mer nøyaktig jo flere ganger du løper.

Det er ingen kart på klokken, men Watch GT 4 tilbyr enkel brødsmuleruting og «finn tilbake»-funksjon. Ruter kan importeres som GPX-filer i Huawei Health appen og deretter synkroniseres til klokken.


Smartklokkefunksjoner og batteritid

Huawei Watch GT 4 kommer med flere praktiske funksjoner som smartvarsler (mulighet til å besvare meldinger om du har Android-telefon), musikkstyring og tilgang til en rekke apper via Huawei sin egen app-butikk. Begge modellene har innebygd mikrofon og høyttaler som kan brukes til å utføre samtaler når du er tilkoblet telefonen, eller lytte til musikk.

Det som virkelig skiller klokken fra konkurrerende merker er den lange batteritiden. Huawei Watch GT 4 46 mm kan holde det gående i opptil 2 uker på en enkelt lading, og Huawei Watch GT 41 mm kan holde ut opptil 7 dager. Merk at estimatene er med «hev for å vekke skjerm», og batteritiden er omtrent en tredjedel med «alltid på skjerm».

Klokkene lader raskt via den medfølgende ladepucken, eller trådløst på hvilken som helst Qi-kompatibel lader. Har du en Huawei-telefon som støtter reversibel lading kan du lade klokken gjennom dette.

Huawei Watch GT 4 er kompatibel med både Android og Apple iOS.


Pris og tilgjengelighet

Prisene varierer fra 2 990 kr til 4 699 kr avhengig av modell og fargevalg. Huawei Watch GT 4 ble lansert 14. september på et arrangement i Barcelona og vil være tilgjengelig for salg i oktober.

Prisene er som følger:

  • Huawei Watch GT 4 46 mm Grå NOK 4399 kr
  • Huawei Watch GT 4 46 mm Svart NOK 2990 kr
  • Huawei Watch GT 4 41 mm Hvit skinn NOK 2990 kr
  • Huawei Watch GT 4 41 mm Gyllen Milanese NOK 3499 kr
  • Huawei Watch GT 4 41 mm Sølv NOK 4699 kr

Huawei Watch GT er på vei inn til test som vil komme senere.Del gjerne:

Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!”
2. mars 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring – Samsung Galaxy Ring.
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”
19. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til å velge Vivoactive 5 som din neste klokke.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”
9. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en rekke treningsfunksjoner og smartklokkefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”
5. februar 2024 | Blogg

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet på alvor.
Les mer
Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”
1. februar 2024 | Blogg

HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og komfort.
Les mer
Featured image for “Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn”
29. januar 2024 | Blogg

Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn

Studie viser hvordan HRV endrer seg med alder, kjønn og sykdom, og hva gjennomsnitlig HRV-verdi er for ulike kjønn og aldersgrupper.
Les mer
Featured image for “Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race”
26. januar 2024 | Blogg

Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race

Suunto har lansert de nye hodetelefonene Suunto Sonic og nye farger for multisportklokken Suunto Race. Her er det du må vite.
Les mer
Featured image for “COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk”
25. januar 2024 | Blogg

COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk

COROS har lansert en stor oppdatering til en rekke av sine pulsklokker. Den nye oppdateringen bringer med seg en løpstest, stressovervåkning og velværesjekk.
Les mer
Featured image for “Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere”
19. januar 2024 | Anbefalte artikler

Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere

Lar du deg stresse over at pulsklokka viser manglede antall skritt, dårlig søvn, lav Body Battery, synkende HRV, eller høyt stressnivå? Da bør du lese dette.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker”
13. januar 2024 | Blogg

Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker

Garmin har startet utrullingen av 2024 Q1 oppdateringen til en rekke klokker. Beta programvare 16.10 inneholder en rekke nye funksjoner og feilrettinger.
Les mer
Featured image for “Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon”
10. januar 2024 | Blogg

Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon

Amazfit har dratt sløret av sin første smartring, Amazfit Helio, under årets CES 2024 i Las Vegas. Her er det du må vite om den ultralette titaniumringen.
Les mer