Nyhet: Huawei Watch GT 4

15. september, 2023 (oppdatert 28. september 2023)

Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, som er en del av den sporty og elegante GT-serien. Klokken har fått en oppgradering i helse- og treningssporing, forbedret GPS, og innfører noen nye helsefunksjoner.

Huawei Watch GT 4 kommer i to designvariasjoner: Huawei Watch GT 4 46 mm kommer i et nytt oktagonalt design med ett tøft utseende, og Huawei Watch GT 4 41 mm med elegant og stilrent pendeldesign som er moteriktig og inspirert av smykker. Den nyeste generasjonen Watch GT-modeller har et større fokus på mote enn noen gang, og er et forsøk på å forene avanserte trenings- og helsefunksjoner med et elegant og moteriktig design.


Watch GT 46 mm er tilgjengelig i svart med svart fluorestomer-reim og grå med rustfritt stål-reim. Watch GT 4 41 mm er tilgjengelig i hvit med hvit lær-reim, sølv med rustfritt stål-reim og gull med gull Milanese-reim.


Huawei Watch GT 4Huawei Watch GT 4
Dimensjoner (mm)46 × 46 × 10.941,3 × 41,3 × 9,8
Vekt48 g37 g
Skjerm1.43″ AMOLED1.32″ AMOLED
Oppløsning466 × 466 px, PPI 326466 × 466 px, PPI 352
UrkasseRustfritt stål
Batteritid14-dagers batterilevetid for maksimal bruk
8-dagers batterilevetid for vanlig bruk
4-dagers batterilevetid med Always On Display aktivert
7-dagers batterilevetid for maksimal bruk
4-dagers batterilevetid for vanlig bruk
2-dagers batterilevetid med Always On Display aktivert

Større fokus på helse

Huawei har lenge tilbudt brukerne en rekke avanserte helsefunksjoner, og fortsetter å forbedre og utvikle produktet.

Blant nyhetene ønsker Huawei å fremheve er den nye TruSeen 5.5+ pulssensoren som skal være enda mer nøyaktig og i større grad tar i bruk kunstig intelligens og forbedrede algoritmer for økt presisjon. Huawei hevder den nye sensoren skal gi opptil 3% bedre avlesninger under dynamiske aktiviteter (aktiviteter med mye bevegelse/aktivitet) og ved kaldere klima.

Den nye TruSeen 5.5+ sensoren skal også sørge for at oksygentilførsel i blodet måles raskere, og at søvnovervåkningen blir mer nøyaktig.

Søvnmålingen til Huawei har lenge vært god, og nå oppgraderes denne til TruSeen 3.0 som skal være bedre til å oppfatte de ulike søvnfasene, samt registrere pusteavvik under søvn.

Huawei Watch GT 4

Ny funksjon for menstruasjonsovervåkning

Huawei Watch GT 4 har også fått en oppgradert Menstrual Cycle Management 3.0-funksjon som analyserer og tilpasser seg brukerens fysiske signaler, som hjertefrekvens under søvn, kroppstemperatur, pustefrekvens og mer, for å forutsi kommende menstruasjonsperioder. Denne imponerende teknologien presterer 15% bedre enn andre smartklokker på markedet når det gjelder nøyaktigheten i å forutsi den første dagen av menstruasjonen. Dette er spesielt gunstig for de som ikke har en jevn syklus, da det kan hjelpe dem med å forberede seg til forskjellige faser av syklusen.

Huawei Watch GT 4

Bedre treningsfunksjoner og aktivitetsovervåkning

Huawei Watch GT 4 fremstår som enda bedre trenings- og aktivitetsklokke ved å introdusere oppgraderte aktivitetsringer, en helt ny Stay Fit-app og en forbedret GNSS-måling, som alle drar nytte av den nye TruSeen™ 5.5+ teknologien. Klokken overvåker hjerterytme, oksygenmetning og stress, og vil kunne varsle om nivåene fraviker normale verdier.

Med de forbedrede aktivitetsringene kan brukerne enkelt få oversikt over daglig treningsstatistikk, inkludert kaloriforbruk, treningstid og stående aktivitet. Dette gir deg muligheten til å måle fremgangen din og sikre at du når dine daglige treningsmål med et enkelt blikk. I tillegg har klokken utvidet støtten for over 100 ulike treningsformer, inkludert padel, fotball og E-sport.

Huawei Watch GT 4 introduserer også Stay Fit, en ny funksjon som gir sanntidsdata om kaloriforbruk for å hjelpe deg med å sikre at du får riktig ernæring i henhold til dine personlige behov, og gir deg tips basert på dine individuelle data.


Forbedret GPS

For de som elsker eventyr og løping, har klokken en oppgradert flerfrekvens fem-systems høypresisjons GNSS som skal forbedre posisjonsoppdagelsen med 30% sammenlignet med tidligere modeller. Watch GT 4 tar også i bruk en smart fusjonsposisjoneringsalgoritme som gjør at klokken stadig mer nøyaktig jo flere ganger du løper.

Det er ingen kart på klokken, men Watch GT 4 tilbyr enkel brødsmuleruting og «finn tilbake»-funksjon. Ruter kan importeres som GPX-filer i Huawei Health appen og deretter synkroniseres til klokken.


Smartklokkefunksjoner og batteritid

Huawei Watch GT 4 kommer med flere praktiske funksjoner som smartvarsler (mulighet til å besvare meldinger om du har Android-telefon), musikkstyring og tilgang til en rekke apper via Huawei sin egen app-butikk. Begge modellene har innebygd mikrofon og høyttaler som kan brukes til å utføre samtaler når du er tilkoblet telefonen, eller lytte til musikk.

Det som virkelig skiller klokken fra konkurrerende merker er den lange batteritiden. Huawei Watch GT 4 46 mm kan holde det gående i opptil 2 uker på en enkelt lading, og Huawei Watch GT 41 mm kan holde ut opptil 7 dager. Merk at estimatene er med «hev for å vekke skjerm», og batteritiden er omtrent en tredjedel med «alltid på skjerm».

Klokkene lader raskt via den medfølgende ladepucken, eller trådløst på hvilken som helst Qi-kompatibel lader. Har du en Huawei-telefon som støtter reversibel lading kan du lade klokken gjennom dette.

Huawei Watch GT 4 er kompatibel med både Android og Apple iOS.


Pris og tilgjengelighet

Prisene varierer fra 2 990 kr til 4 699 kr avhengig av modell og fargevalg. Huawei Watch GT 4 ble lansert 14. september på et arrangement i Barcelona og vil være tilgjengelig for salg i oktober.

Prisene er som følger:

  • Huawei Watch GT 4 46 mm Grå NOK 4399 kr
  • Huawei Watch GT 4 46 mm Svart NOK 2990 kr
  • Huawei Watch GT 4 41 mm Hvit skinn NOK 2990 kr
  • Huawei Watch GT 4 41 mm Gyllen Milanese NOK 3499 kr
  • Huawei Watch GT 4 41 mm Sølv NOK 4699 kr

Huawei Watch GT er på vei inn til test som vil komme senere.Del gjerne:

Featured image for “Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch”
13. juli 2024 | Blogg

Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch

Apple har lansert sykkelruter i Norge. Du kan nå få sving-for-sving sykkelanvisninger for ruter som inkluderer sykkelstier, sykkelfelt og sykkelvennlige veier.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?

Samsung har endelig dratt sløret av deres første smart ring – Samsung Galaxy Ring. Nå skal fokuset på helse og trening være større enn noen gang.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå

Samsung Galaxy Buds 3 og Galaxy Buds 3 Pro har nylig blitt lansert, og de representerer en betydelig oppgradering i Samsungs serie av trådløse ørepropper.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra”
10. juli 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra

Samsung har lansert deres neste generasjon smartklokker – Samsung Galaxy Watch 7 og Galaxy Watch Ultra. Er dette klokkene som skal sette Wear OS på kartet?
Les mer
Featured image for “COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.”
9. juli 2024 | Blogg

COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.

COROS lanserer flere nye funksjoner inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing, navigasjonsforbedringer, forenklet FTP-test på sykkel, m.m.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger”
8. juli 2024 | Blogg

Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger

Samsung fortsetter å innovere innen digital helse med den nyeste generasjonen av sin BioActive sensor, som kommer til den neste Galaxy Watch.
Les mer
Featured image for “COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink”
2. juli 2024 | Blogg

COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink

COROS APEX 2 Pro er nå tilgjengelig i fargen Dusty Pink – en hyllest til de fortryllende fargene som preger himmelen over ulike sand-, jord- og steinlandskap.
Les mer
Featured image for “Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm”
25. juni 2024 | Blogg

Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm

Garmin lanserer Edge 1050 – Den første sykkelcomputeren med en krystallklar LED-skjerm, samt innebygd høyttaler for trenings- og navigasjonsvarsler, m.m..
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?”
25. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?

Suunto Race S er en solid oppgradering fra forgjengeren Suunto Race, i et mindre og lettere design, og til en enda bedre pris!
Les mer
Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer