Nyhet: Huawei Watch GT 4

15. september, 2023 (oppdatert 23. september 2023)
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, som er en del av den sporty og elegante GT-serien. Klokken har fått en oppgradering i helse- og treningssporing, forbedret GPS, og innfører noen nye helsefunksjoner.

Huawei Watch GT 4 kommer i to designvariasjoner: Huawei Watch GT 4 46 mm kommer i et nytt oktagonalt design med ett tøft utseende, og Huawei Watch GT 4 41 mm med elegant og stilrent pendeldesign som er moteriktig og inspirert av smykker. Den nyeste generasjonen Watch GT-modeller har et større fokus på mote enn noen gang, og er et forsøk på å forene avanserte trenings- og helsefunksjoner med et elegant og moteriktig design.


Watch GT 46 mm er tilgjengelig i svart med svart fluorestomer-reim og grå med rustfritt stål-reim. Watch GT 4 41 mm er tilgjengelig i hvit med hvit lær-reim, sølv med rustfritt stål-reim og gull med gull Milanese-reim.


Huawei Watch GT 4Huawei Watch GT 4
Dimensjoner (mm)46 × 46 × 10.941,3 × 41,3 × 9,8
Vekt48 g37 g
Skjerm1.43″ AMOLED1.32″ AMOLED
Oppløsning466 × 466 px, PPI 326466 × 466 px, PPI 352
UrkasseRustfritt stål
Batteritid14-dagers batterilevetid for maksimal bruk
8-dagers batterilevetid for vanlig bruk
4-dagers batterilevetid med Always On Display aktivert
7-dagers batterilevetid for maksimal bruk
4-dagers batterilevetid for vanlig bruk
2-dagers batterilevetid med Always On Display aktivert

Større fokus på helse

Huawei har lenge tilbudt brukerne en rekke avanserte helsefunksjoner, og fortsetter å forbedre og utvikle produktet.

Blant nyhetene ønsker Huawei å fremheve er den nye TruSeen 5.5+ pulssensoren som skal være enda mer nøyaktig og i større grad tar i bruk kunstig intelligens og forbedrede algoritmer for økt presisjon. Huawei hevder den nye sensoren skal gi opptil 3% bedre avlesninger under dynamiske aktiviteter (aktiviteter med mye bevegelse/aktivitet) og ved kaldere klima.

Den nye TruSeen 5.5+ sensoren skal også sørge for at oksygentilførsel i blodet måles raskere, og at søvnovervåkningen blir mer nøyaktig.

Søvnmålingen til Huawei har lenge vært god, og nå oppgraderes denne til TruSeen 3.0 som skal være bedre til å oppfatte de ulike søvnfasene, samt registrere pusteavvik under søvn.

Huawei Watch GT 4

Ny funksjon for menstruasjonsovervåkning

Huawei Watch GT 4 har også fått en oppgradert Menstrual Cycle Management 3.0-funksjon som analyserer og tilpasser seg brukerens fysiske signaler, som hjertefrekvens under søvn, kroppstemperatur, pustefrekvens og mer, for å forutsi kommende menstruasjonsperioder. Denne imponerende teknologien presterer 15% bedre enn andre smartklokker på markedet når det gjelder nøyaktigheten i å forutsi den første dagen av menstruasjonen. Dette er spesielt gunstig for de som ikke har en jevn syklus, da det kan hjelpe dem med å forberede seg til forskjellige faser av syklusen.

Huawei Watch GT 4

Bedre treningsfunksjoner og aktivitetsovervåkning

Huawei Watch GT 4 fremstår som enda bedre trenings- og aktivitetsklokke ved å introdusere oppgraderte aktivitetsringer, en helt ny Stay Fit-app og en forbedret GNSS-måling, som alle drar nytte av den nye TruSeen™ 5.5+ teknologien. Klokken overvåker hjerterytme, oksygenmetning og stress, og vil kunne varsle om nivåene fraviker normale verdier.

Med de forbedrede aktivitetsringene kan brukerne enkelt få oversikt over daglig treningsstatistikk, inkludert kaloriforbruk, treningstid og stående aktivitet. Dette gir deg muligheten til å måle fremgangen din og sikre at du når dine daglige treningsmål med et enkelt blikk. I tillegg har klokken utvidet støtten for over 100 ulike treningsformer, inkludert padel, fotball og E-sport.

Huawei Watch GT 4 introduserer også Stay Fit, en ny funksjon som gir sanntidsdata om kaloriforbruk for å hjelpe deg med å sikre at du får riktig ernæring i henhold til dine personlige behov, og gir deg tips basert på dine individuelle data.


Forbedret GPS

For de som elsker eventyr og løping, har klokken en oppgradert flerfrekvens fem-systems høypresisjons GNSS som skal forbedre posisjonsoppdagelsen med 30% sammenlignet med tidligere modeller. Watch GT 4 tar også i bruk en smart fusjonsposisjoneringsalgoritme som gjør at klokken stadig mer nøyaktig jo flere ganger du løper.

Det er ingen kart på klokken, men Watch GT 4 tilbyr enkel brødsmuleruting og «finn tilbake»-funksjon. Ruter kan importeres som GPX-filer i Huawei Health appen og deretter synkroniseres til klokken.


Smartklokkefunksjoner og batteritid

Huawei Watch GT 4 kommer med flere praktiske funksjoner som smartvarsler (mulighet til å besvare meldinger om du har Android-telefon), musikkstyring og tilgang til en rekke apper via Huawei sin egen app-butikk. Begge modellene har innebygd mikrofon og høyttaler som kan brukes til å utføre samtaler når du er tilkoblet telefonen, eller lytte til musikk. Watch GT 4 46 mm har også en roterende bezel for enklere betjening.

Det som virkelig skiller klokken fra konkurrerende merker er den lange batteritiden. Huawei Watch GT 4 46 mm kan holde det gående i opptil 2 uker (46mm modell) på en enkelt lading, og Huawei Watch GT 41 mm kan holde ut opptil 7 dager. Merk at estimatene er med «hev for å vekke skjerm», og batteritiden er omtrent en tredjedel med «alltid på skjerm».

Klokkene lader raskt via den medfølgende ladepucken, eller trådløst på hvilken som helst Qi-kompatibel lader. Har du en Huawei-telefon som støtter reversibel lading kan du lade klokken gjennom dette.

Huawei Watch GT 4 er kompatibel med både Android og Apple iOS.


Pris og tilgjengelighet

Prisene varierer fra 2 990 kr til 4 699 kr avhengig av modell og fargevalg. Huawei Watch GT 4 ble lansert 14. september på et arrangement i Barcelona og vil være tilgjengelig for salg i oktober.

Prisene er som følger:

  • Huawei Watch GT 4 46 mm Grå NOK 4399 kr
  • Huawei Watch GT 4 46 mm Svart NOK 2990 kr
  • Huawei Watch GT 4 41 mm Hvit skinn NOK 2990 kr
  • Huawei Watch GT 4 41 mm Gyllen Milanese NOK 3499 kr
  • Huawei Watch GT 4 41 mm Sølv NOK 4699 kr

Huawei Watch GT er på vei inn til test som vil komme senere.Del gjerne:

Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Garmin Connect i ny drakt”

Garmin Connect i ny drakt

Garmin Connect har nylig rullet ut en oppdatering som gir brukerne muligheten til å velge mellom tre forskjellige moduser: Lys,…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Nyhet: Huawei Watch GT 4

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, med oppgradert helse- og treningssporing, forbedret GPS, og nye helsefunksjoner.…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom…
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Nyhet: Garmin Venu 3

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell. Garmin Venu 3 bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

Nyhet: COROS PACE 3

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!”

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving veiledning, tilpassbare urskiver og mye mer!…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch”

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Pulsklokke eller smartklokke? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til…
Featured image for “Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!”

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin har lansert en funksjon for sikkerhetskopi og gjenoppretting slik at du kan bytte mellom ulike klokker uten å måtte…
Featured image for “Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta”

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Garmin har lansert en ny og stor betaprogramvare for Garmin Forerunner 965 og Garmin Forerunner 265. Her er det du…
Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!”

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her…
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her…
Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med  passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.…
Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er utvilsomt en av de beste pulsklokkene på markedet. Her er 30 gode grunner…