Stor oppdatering gir avansert løpsdynamikk til Fenix 7 og Epix 2

29. mars, 2023 (oppdatert 23. mai 2023)

Featured image for “Stor oppdatering gir avansert løpsdynamikk til Fenix 7 og Epix 2”

Garmin har lansert en ny betaoppdatering for Fenix 7-serien, Epix 2, Enduro 2, Quatix 7 og Marq 2-klokkene. Oppdateringen introduserer flere nye og spennende funksjoner, samt fikser feil som tidligere var til stede.

For å melde deg på beta-programmet som gir tilgang til de nye funksjonene kan du følge oppskriften i linken under.

Avansert løpsdynamikk og nytt mål på treningsbealsting

En av de mest spennende nye funksjonene i den nye betaen (Beta 13.09) er muligheten for å måle avansert løpsdynamikk direkte fra håndleddet. Dette var tidligere kun mulig ved å koble til en Running Dynamics Pod, eller et kompatibelt pulsbelte.

En rekke Garmin-klokker er allerede i stand til å måle kadens og steglengde, men den nye oppdateringen gjør klokkene i stand til å måle bakketidskontakt, balanse for tid med bakkekontakt, skrittlengde, vertikal oscillasjon og vertikalt forholdstall (i tillegg til kadens og steglengde) – uten behov for en ekstern sensor.

Den nye oppdateringen inkluderer også en ny metrikk kalt Load Ratio, som kan hjelpe brukerne med å opprettholde en balansert treningsratio på kort og mellomlang sikt. Ved å opprettholde en balansert treningsratio kan brukerne bidra til å forbedre den generelle helsen og unngå ytelsesplateauer. Mer om Load Ratio kan du lese i denne artikkelen.

Kort forklart er Load Ratio forholdet mellom din akutte (kortsiktige) treningsbelastning og din kroniske (langsiktige) treningsbelastning. Det er nyttig for å spore endringene i treningsbelastningen din. Load Ratio vil være synlig etter 2 uker med trening. Statusverdien indikerer om din nåværende belastning er lav, optimal, høy eller veldig høy. Det optimale området er basert på ditt individuelle treningsnivå og treningshistorikk. Treningsbelastning er et mål på belastningen basert varigheten og intensiteten av treningen.


Andre nyheter:

 1. Utvidede strømkontroller og hurtigtaster: Oppdateringen lar brukere legge til flere apper og widgeter i strømkontroller og hurtigtaster, slik at de får bedre tilgang til ofte brukte funksjoner.
 2. 7-dagers søvnstadiumgraf: Brukere kan nå se søvnmønsteret sitt de siste syv dagene, noe som gir verdifulle innsikter i deres generelle hvile og restitusjon.
 3. Kategori for apper i aktivitets-/app-liste: Dette tillegget forenkler prosessen med å legge til og organisere apper og aktiviteter.
 4. Kaloriforbrenningstavle: Sammendrag etter aktivitet inkluderer nå en «tavle» som viser kaloriforbrenningsgrad.
 5. Strobe-alternativ for lommelykt: Fenix 7X, Tactix 7 og Enduro 2-brukere kan nå få tilgang til en blinkende lysfunksjon i strømkontroller for lommelykt.
 6. 4-ukers HRV-statusgraf: Oppdateringen legger til en historisk graf for hjertevariabilitet status (HRV Status), slik at brukerne kan overvåke endringer over tid.
 7. HRV Status datafelt på urskjermen: Brukere kan nå se sin HRV Status direkte på urskjermen.
 8. Load Ratio i treningsstatus: Denne nye metrikken gir innsikt i hvordan treningens belastning sammenlignes med individets utgangspunkt.
 9. Forbedret datasideoppsett: Oppdateringen introduserer flere alternativer for datafelter, slik at brukerne kan tilpasse datasideoppsettet sitt.
 10. Ny aktivitetslandingsside: Brukere kan nå få tilgang til en dedikert landingsside for aktivitetsstadier.
 11. Hinderløp-aktivitet: Dette nye aktivitetsprofilen hjelper brukere med å spore ytelsen sin i hinderløp.
 12. Treningsutførelsesscore: Sammendrag etter aktivitet inkluderer nå en score som reflekterer hvor godt brukerne fulgte planlagte treningsøkter.
 13. Løpsdynamikk på håndleddet: Oppdateringen introduserer avansert løpsdynamikk målt direkte fra håndleddet.

I tillegg retter Garmin opp i flere små feil.


Del gjerne:

Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA”
17. juni 2024 | Blogg

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA

COROS lanserer sin første sykkelcomputer – COROS DURA – med ekstrem batteritid, solcellelading, smart navigering og avanserte analysefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE”
13. juni 2024 | Blogg

Samsung lanserer budsjettklokken Samsung Galaxy Watch FE

Samsung Galaxy Watch FE tar det beste fra smartklokken Galaxy Watch 6 og pakker det inn i en rimelig og elegant innpakning tilgjengelig for enda flere brukere.
Les mer
Featured image for “YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker”
12. juni 2024 | Blogg

YouTube Music nå tilgjengelig på utvalgte Garmin-klokker

YouTube Music føyer seg til rekken av Spotify, Deezer og Amazon Music, og er nå tilgjengelig på Garmin-klokker gjennom Garmin Connect.
Les mer
Featured image for “watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!”
11. juni 2024 | Blogg

watchOS 11 gjør endelig Apple Watch til en mer komplett treningsklokke!

Med watchOS 11 legger Apple til rette for at Apple Watch virkelig kan blande seg inn i eliten av treningsklokker. Her er alt du må vite om årets nyheter.
Les mer
Featured image for “Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!”
6. juni 2024 | Blogg

Garmin gjør det enklere å sende meldinger fra klokken!

Garmin har annonsert appen Garmin Messenger som gjør det enda enklere å sende meldinger direkte fra utvalgte klokker og sykkelcomputere.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer ultralette og komfortable OpenFit Air hodetelefoner

Shokz introduserer sine nyeste og ultralette OpenFit Air-hodetelefoner med patentert open-ear-teknologi, spesielt rettet mot trening og en aktiv livsstil.
Les mer
Featured image for “Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann”
5. juni 2024 | Blogg

Shokz lanserer trådløse hodetelefoner for bruk i vann

Shokz lanserer nå Shokz OpenSwim Pro – et sett dedikerte sportshodetelefoner som kombinerer Bluetooth og MP3 i et fullstendig vanntett design.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Fitbit Ace LTE”
31. mai 2024 | Blogg

Nyhet: Fitbit Ace LTE

Fitbit har lansert Fitbit Ace LTE – en smartklokke for barn med innebygd LTE-tilkobling og sporing, og som belønner aktivitet gjennom dagen.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI”
30. mai 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Watch får superkrefter med AI

Samsung tar i bruk avansert AI-teknologi for å tilby enda mer motiverende og personlige tilpassede helsetjenester når den nye Galaxy Watch lanseres senere i år.
Les mer