Test: Skogstad Tryvann turbukse

7. januar, 2024 (oppdatert 24. april 2024)

Featured image for “Test: Skogstad Tryvann turbukse”

Skogstad Tryvann turbukse er en gjennomført god, solid og allsidig turbukse som fungerer like godt til tur året rundt, som til hverdagsbruk.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Skogstad Tryvann turbukse

Skogstad Tryvann turbukse er den første turbukser jeg har testet fra det tradisjonsrike merket Skogstad med røtter tilbake til 1937, men det blir neppe den siste. Denne leverer nemlig på alle de viktigste punktene for en god allround turbukse.

Tryvann turbukse er produsert i et mykt og behagelig 4-veis stretch materiale med formsydde knær for økt bevegelighet, og et tynnere og pustende materiale på innsiden av lårene. I midjen er det borrelåsstramming slik at du slipper å bruke ekstra belte (det er også beltehempe om du ønsker å bruke det), og nederst ved beina er det borrelåsstramming slik at du kan regulere åpningen.

På hver side er det en håndlomme med glidelås, samt en middels stor lårlomme med glidelås. Nederst på beina, på utsiden av leggen, er det en toveis glidelås som gir praktisk mulighet for lufting om det skulle bli for varmt.

Skogstad Tryvann turbukse


Bruk og opplevelse

En god turbukse skal oppfylle mange krav, og Skogstad Tryvann turbukse gjør egentlig det meste riktig. Stoffet som benyttes kjennes mykt og komfortabelt mot huden, og bevegeligheten er på topp. En god turbukse skal la deg ta store steg og høye kneløft uten at den «henger igjen» på lår og knær og hindrer deg fra å lange ut. Den bør også kunne gi rom for plass til en stillongs. Akkurat slik er Skogstad Tryvann turbukse.

Buksen er også godt utstyrt med lommer – alle med glidelås – og som bonus får du gode luftemuligheter. Det er også praktisk at du kan bruke borrelåsstramming istedenfor ekstra belte slik at det ikke kommer i konflikt med et hoftebelte hvis du bærer en stor sekk.

Om noe kunne vært endret, så hadde det vært fint om strammingen ved fotenden var enda litt strammere, men her kan jeg vel nesten skylde på uvanlig spinkle ankler. Foruten om dette er det egentlig ingenting å utsette på Skogstad Tryvann turbukse – spesielt ikke tatt prisen i betraktning.


Alternativer

Sammenlignet med en av de mest populære turbuksene på markedet – Fjällräven Keb Trousers – så er Skogstad Tryvann turbukse minst like komfortabel i bruk. Den er mykere i stoffet, og gir enda litt bedre bevegelsesfrihet. Begge buksene er godt utstyrt med lommer og justeringsmulighet nederst på beina, men kun Skogstad Tryvann har justering i midjen.

Begge buksene har lufting på utsiden av leggene, mens Keb Trousers i tillegg har lufting på utsiden av lårene. Sistnevnte har også muligheten til å impregneres med en egen voks som gjør den mer motstandsdyktig mot regn, samtidig som materialet nok er hakket mer slitesterkt. Til gjengjeld koster den 2799 kr mot Skogstad Tryvann turbukse sine 1199 kr. Da kan et annet godt alternativ være Rab Ascendor Light Pants eller Helly Hansen Vika Pants 2.0 som i større grad ligner Skogstad Tryvann turbukse og koster omtrent det samme.


Pris og tilgjengelighet

Skogstad Tryvann turbukse er tilgjengelig i et stort utvalg farger for både herre og dame, men merk at dameutgaven går under navnet Skogstad Ringstind turbukse.

Bukse er normal i størrelsen, med god lengde på beina. Passformen er kroppsnær med noe ekstra plass rundt lårene. Det anbefales å velge din vanlige størrelse. Undertegnede er 188 cm høy og 58 kg og bruker størrelse S.

Veiledende utsalgspris på Skogstad Tryvann turbukse er 1199 kr. Velger du en av fjorårets farger er veiledende pris 999 kr.


Fakta:

  • Materiale: 90% Nylon, 10% Spandex
  • Egenskaper: 4-veis stretchmateriale
  • Best bruksområde: Friluftsliv, topptur, allround, hverdags

Konklusjon


Skogstad Tryvann turbukse
Skogstad Tryvann turbukse

Product Name: Skogstad Tryvann turbukse

Brand: Skogstad

Offer price: 1199

Currency: NOK

Konklusjon

Skogstad Tryvann turbukse gjør alt en god turbukse skal. Materialet er mykt og komfortabelt, og den formsydde passformen gir god bevegelighet. Buksen er velutstyrt med fire glidelåslommer, lufting på utsiden av leggene, og justering i både midjen og rundt anklene.

Til prisen på 1199 kr er det egentlig ingenting å utsette på Skogstad Tryvann turbukse, og buksen kan varmt anbefales til både friluftsliv og hverdag året rundt.

Overall
92%
92%

Pros

  • Mykt og behagelig materiale.
  • 4-veis stretch gir god bevegelighet.
  • Mange lommer – alle med glidelås.
  • Toveis glidelås og lufting på leggen.
  • Stamming i midjen og ved fotenden.

Cons

  • Egenlig ingenting.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer