Test: Skinfit Rofan Zip-Off Pants

25. juni, 2024 (oppdatert 25. juni 2024)

Featured image for “Test: Skinfit Rofan Zip-Off Pants”

Skinfit Rofan Zip-Off Pants er uten tvil de mest komfortable og allsidige buksene jeg har testet noen gang. Disse er verdt hver krone.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Skinfit Rofan Zip-Off Pants – De ultimate allround-buksene

Skinfit er ikke kjent for nordmenn flest, men sydover i Europa har de etablert seg som en slagkraftig aktør kjent for sitt store utvalg av kvalitets bekledning.

Skinfit er en tysk merkevare som ble grunnlagt i 1997 av triatleten Werner Battisti. Merket fokuserer på å lage høykvalitets tur- og treningsklær for kravstore utøvere, og de tilbyr et bredt utvalg av klær for ulike idretter og årstider laget med innovative materialer og design.

Skinfit Rofan Zip-Off Pants har blitt en populær modell som har eksistert i flere år. Det er tre år siden jeg testet buksen første gang, og det er fremdeles buksen jeg bruker til daglig. I tillegg har jeg kjøpt to nye bukser; en i samme farge (reserve), og en i annen farge.


Funksjonalitet og design

Skinfit Rofan Zip-Off Pants er som navnet sier en kombinert bukse og shorts som på sekunder kan gjøres om fra det ene til det andre. Med skjulte glidelåser over knærne kan buksene raskt gjøres om til shorts, og full-lengde glidelåsen på det avtagbare buksebenet gjør det også mulig å ta av og på buksedelene uten å måtte ta av skoene. Denne egenskapen gjør Rofan Zip-Off Pants utrolig praktisk og fleksibel i varierende temperaturer og ulike aktivitetsnivåer.


Lett, pustende og god bevegelighet

Rofan Zip-Off Pants er produsert i et lett, robust og elastisk materialet som byr på sjeldent god bevegelighet og komfort. Materialet er glatt på innsiden slik at buksene ikke hindrer deg i å ta lange/høye steg, samtidig som det puster meget godt. Utsiden av buksene sørger også for god beskyttelse mot vind og er vann- og smussavvisende. Det siste høres kanskje litt vagt ut, men det sier vel sitt når undertegnede har brukt disse buksene, eller kun shortsen, nesten daglig gjennom hele vår-/sommer- og høst sesongen.

Buksene trenger (av erfaring) nesten aldri og vaskes, og når du gjør det, så tørker de lynraskt. Slitestyrken er også topp, og jeg har ikke tall på antall timer jeg har brukt buksen, både i «formelle» anledninger, på turer høyt og lavt, og på turer med høyt tempo og puls.

I tillegg til å være elastisk så har Skinfit Rofan Zip-Off Pants en myk og elastisk linning med glidelås og trykknapp, samt beltestropper, mens knærne er formsydde for best mulig bevegelsesfrihet. For økt synlighet i dårlig belysning har buksene en reflektorprint i logoen på høyre lår og venstre baklomme.


Lommer og andre detaljer

Rofan Zip-Off Pants har flere lommer: to håndlommer foran, to bak (en med glidelås) og en ekstra lomme med glidelås på høyre lår. Dette gir rikelig med plass til å bære med både mobiltelefon, litt snacks og andre småsaker.

Vekten er også lav med kun 345 gram i str. M. Når du tar av beina kan de enkelt oppbevares i en sidelomme på sekken, eller en jakkelomme.


Skinfit Modulario System

Skinfit Rofan Zip-Off Pants er en del av Skinfit Modulario System, et innovativt lag-på-lag system som støtter brukeren gjennom hele året i ulike idretter og aktiviteter. Systemet sikrer optimal temperaturkontroll og kan tilpasses etter behov, enten det er som sportsundertøy eller som et beskyttende lag mot vær og vind.

Skinfit Modulario System, et innovativt lag-på-lag system som støtter brukeren gjennom hele året i ulike idretter og aktiviteter. Systemet sikrer optimal temperaturkontroll og kan tilpasses etter behov. Systemet består av fem moduler:

 1. KLIMA: Dette er funksjonelle undertøy som håndterer klimaet rundt kroppen din, sørger for at du holder deg på den optimale kroppstemperaturen på 37°C.
 2. AERO: Disse produktene tilbyr pusteevne, bevegelsesfrihet og allsidighet, og kan brukes som både baselag og mellomlag.
 3. VENTO: Et pustende vindtett lag som beskytter mot vind og lett regn.
 4. CALDO: Tilbyr isolasjon og varme, og er designet for å være kompakt og lett å pakke med seg.
 5. SCUDO: Gir beskyttelse mot vind og vær, og er det ytre laget i systemet.

Hver modul er designet for å fungere sammen, eller individuelt, avhengig av aktivitetens art, intensiteten, temperaturen og værforholdene du befinner deg i. Dette gir deg muligheten til å tilpasse bekledningen etter dine behov og aktivitetsnivå.


Pris og tilgjengelighet

Skinfit Rofan Zip-Off Pants har en veiledende pris på 220 euro, og selges kun på Skinfit sin hjemmeside og i utvalgte Skinfit-butikker i Tyskland, Østerrike, Sveits og Belgia. Ved bestilling til Norge fjernes tysk mva. slik at prisen blir 184 euro. Du vil ved mottak bli belastet 25% mva + forenklet tollgebyr. Frakt er 30 euro (husk at mva. regnes av kjøpssummen + frakt).

Skinfit Rofan Zip-Off Pants er en unisex-modell og kommer i størrelsene XS-XXL i tre farger; Taupe (beige), Atlantic (marineblå) og Black (svart).

Buksene er normale i størrelsen, men relativt kroppsnær passform og lange bein. Jeg er 188 cm høy og veier 59 kg, og str. S sitter perfekt.


Konklusjon


Skinfit Rofan Zip-Off Pants
Skinfit Rofan Zip-Off Pants

Product Name: Skinfit Rofan Zip-Off Pants

Brand: Skinfit

Offer price: 220

Currency: EURO

Konklusjon

Skinfit Rofan Zip-Off Pants er uten tvil de beste og mest allsidige tur- og treningsbuksene jeg noen gang har testet.

Skinfit Rofan Zip-Off Pants er mer enn «kun» et par bukser; det er en allsidig løsning for den aktive mennesker som liker og ferdes utendørs, både høyt og lavt, med lav puls eller høy puls. Rofan Zip-Off Pants tilbyr kombinasjon av stil, komfort og funksjonalitet som er vanskelig å slå.

Skinfit Rofan Zip-Off Pants kombinerer enkelt og greit komfort, fleksibilitet og holdbarhet i et produkt som er like hjemme på en fjelltopp som i byens gater. Det koster å kjøpe fra Norge, men funksjonaliteten og holdbarheten gjør de verdt hver krone.

Overall
100%
100%

Pros

 • Kongen av allsidighet.
 • Elastisk og komfortabelt materiale.
 • Bukse og shorts i ett.
 • Enkelt å ta av/feste beina.
 • Totalt fem lommer.
 • Refleksdetaljer foran og bak.
 • Vind-, vann- og smuss avstøtende. 
 • Imponerende slitesterk.

Cons

 • Ingen spesielle.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket”
15. juli 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Roam Wind Jacket

Helly Hansen Roam Wind Jacket er en lett og pakkbar vindjakke med vannavvisende behandling, gode pusteegenskaper, og topp bevegelsesfrihet.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket”
3. juli 2024 | Bekledning

Test: Salomon S/Lab Ultra Jacket

Salomon S/Lab Ultra Jacket er en lett, kraftig og gjennomtenkt vanntett løpejakke for dagene der du trenger ekstra beskyttelse og aktivitetsnivået er høyt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On”
28. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Phantom Waterproof Pull-On

Rab Phantom Waterproof Pull-On er jakken du tar med deg som en fast del av turutstyret uten at du merker at den er der. Og likevel kan den være livreddende.
Les mer
Featured image for “Test: Skinfit Rofan Zip-Off Pants”
25. juni 2024 | Bekledning

Test: Skinfit Rofan Zip-Off Pants

Skinfit Rofan Zip-Off Pants er uten tvil de mest komfortable og allsidige buksene jeg har testet noen gang. Disse er verdt hver krone.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer