Test: OnePlus Nord Buds 2

25. mai, 2023 (oppdatert 7. november 2023)
Featured image for “Test: OnePlus Nord Buds 2”

OnePlus Nord Buds 2 overrasker stort med god lyd og støydemping, grei batteritid og en sjokkerende lav pris.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Egenskaper

 • Type: In-ear, true wireless
 • Drivere: 12,4 mm dynamiske drivere
 • Støyreduksjon: Aktiv
 • Batteritid med ANC: 5 timer + 27 timer (med ladeetui)
 • Batteritid uten ANC: 7 timer + 36timer (med ladeetui)
 • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.3
 • Lydkodek: AAC, SBC
 • Vekt: 4,7 g per ørepropp / 37,5 g for ladeetuiet
 • Værtetting: IP55-sertifisert
 • Farger: Lightning White, Thunder Gray
 • Pris: 790,-

OnePlus Nord Buds 2 – Knallgode budsjett ørepropper

Har du 800 kr, skal kjøpe nye trådløse ørepropper og lurer på hvilke du skal velge? Svaret får du her: OnePlus Nord Buds 2. Disse bør i det minste være på «sterk vurderer»-lista di, spesielt dersom du benytter en Android-telefon.

For hør på denne listen: 12,4 mm store dynamiske drivere, støtte for Dolby Atmos og Sound Master Equalizer som lar deg tilpasse lydbildet etter egen smak, aktiv støydemping med 25dB dybde og en dual-core prosessor, et dobbelt høyttalersystem for klare samtaler, Transparency Mode som lar deg høre omgivelses lyden mens musikken fortsetter å spille, ok+ batteritid, og super hurtig lading.

OnePlus Nord familien oppstod i 2020 da Carl Pei (grunnlegger av selskapet Nothing) mente teknologien var kommet så langt at det var fullt mulig å lage kvalitetsprodukter uten at de trengte å koste skjorta.

Så er det virkelig mulig? Ja, men ikke uten kompromiss. For selv om OnePlus Nord Buds 2 gir deg mye, så får du ikke den samme kvalitetsfølelsen som langt dyrere ørepropper gjør. Du skal riktignok være rimelig virkelighetsfjern dersom du forventer high-end kvalitet fra et par ørepropper til 790 kr.

Her er det plast som dominerer, og både ørepropper og ladeetui har et diskre og enkelt design der små hvite prikker seende ut som støvkorn dominerer både propper og ladeetuiet – sannsynligvis et resultat av at OnePlus har tatt i bruk bærekraftige materialer.

OnePlus har uansett gjort mye riktig. Den lave vekten på 4,7 gram per propp og kompakte kroppen sørger for en komfortabel og sikker passform (medfølger 3 par silikonpropper i ulike størrelser). Ladeetuiet er også lite og lett, og selve proppene kan fint brukes i regn takket være IP55-sertifiseringen. OnePlus har også sendt med et «eksklusivt» klistremerke som skal gjøre ladeetuiet mer personlig.


Batteritid, lading og tilkobling

OnePlus Nord Buds 2 leverer relativt god batteritid, selv om de oppgitte tallene ikke får noen til å hoppe i taket. Med ANC aktivert holder proppene i rundt 5 timer, og ytterligere 27 timer med ladeetuiet inkludert. Deaktiverer du støydempingen holder de i respektive 7 timer og 36 timer (med ladeetuiet).

Det som derimot kan få deg til å heve øyenbrynene, er den vanvittige hurtigladingen som sørger for hele 5 timer lytting etter kun 10 minutter i laderen. Det er ingen trådløs lading, men en standard USB-C og medfølgende ledning.

OnePlus Nord Buds 2 er utstyrt med Bluetooth 5.3 og har levert stabil tilkobling og null utfall under testperioden. Øreproppene kobles raskt til nye enheter ved å holde inne en knapp på baksiden i 4-sekunder, før du velger proppene i listen over Bluetooth-enheter på mobilen/PC-en, etc.. Det er ingen støtte for Multipoint (mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig), men du kan pare øreproppene med flere enheter og deretter benytte funksjonen «trykk og hold» for å bytte mellom de.


Lydkvalitet og støydemping

OnePlus Nord Buds 2 bevarer de samme 12,4 mm store driverne som tidligere og støtten for de samme AAC og SBC kodekene, men er oppgradert fra Bluetooth 5.2 til 5.3. I tillegg skal OnePlus ha økt lydkvaliteten ved å forsterke den vibrerende membranen med et ekstra lag titan for klarere lyd, samt endret designet på lydkammeret.

Det er verken Spatial Audio (romlyd), eller støtte for den høyoppløselig lydkoden aptX, men eier du en OnePlus-mobil har du en ekstra fordel av Dolby Atmos-teknologien som forsterker mobiltelefonhøyttalerne og Direct Audio Tuner for mer stabil lyd av høyere kvalitet.

Et lite skjær i sjøen er at iOS-brukere per dags dato ikke har støtte for HeyMelody appen som lar deg utføre ulike innstillinger. Android-brukere vil derimot kunne finne appen i Google Play, og ved hjelp av en Sound Master Equalizer kan du velge mellom ulike lydbilder som Balanced, Bold, Serenade og Bass. I tillegg er det en 6-trinns equalizer som lar deg justere lydbildet ytterligere, samt en BassWave-funksjon som lar deg justere bassdybden på en skala fra lav til høy der du trekker en «slider» frem/tilbake. Du kan opprette flere lydbilder som du lagrer for hurtig tilgang.

HeyMelody appen lar seg fint laste ned på iOS-enheter, men det er ikke mulig å få kontakt med øreproppene. Du kan likevel bruke de ulike kontrollene for betjening der du bytter mellom støydemping på/av, samt starter/pauser sant, etc.. Du kan derimot ikke endre funksjonen for kontrollene, eller lydmodus.

Blant de forhåndsinstallerte lydmodusene er det Balanced og Bass som låter mest balansert og gir mest fyldig lyd, mens Serenade i større grad fremhever mellomtonene og er mindre basstung. Lydpreferanser er uansett så individuelt at det ikke er noe stort poeng å si «hva som er best, og hva som låter mindre bra». Det essensielle er at OnePlus Nord Buds 2 låter bra, og kanskje bedre enn du kunne forvente av et sett trådløse ørepropper til denne prisen.

Benytter du øreproppene til film og spilling er det lite forsinkelse å spore, og i HeyMelody appen kan du aktivere funksjonen «GameMode» som skal motvirke dette. Har du en OnePus-mobil aktiveres dette imidlertid automatisk når du starter et spill.


Støydemping

Den kanskje største og mest positive nyheten med OnePlus Nord Buds 2, foruten om prisen, er den aktive støydempingen. For 790 kr er det vanskelig å oppdrive ørepropper med bedre støydemping enn det OnePlus Nord Buds 2 leverer.

Støydempingen konkurrerer ikke med modeller som Apple AirPods Pro gen.2 (testet her)eller selskapets egne OnePlus Buds Pro 2, men det blåser de fleste konkurrenter i samme prisklasse av banen. Det nærmeste alternativet er Jabra Elite 4, men også disse koster 400 kr mer.

OnePlus Nord Buds 2 benytter en dual-core prosessor og smarte algoritmer som sammen skal gi en effekt på 25 dB. Øreproppene har også en Transparent Mode som slipper inn lyd fra omgivelsene mens musikken fortsetter svakt i bakgrunnen. Denne fungerer helt greit, og gjør det lettvint å høre hva som foregår rundt deg uten å ta livet av verken Prince, Bon Jovi eller hvem du nå spiller av i bakgrunnen. Transparent Mode er derimot ikke justerbar, så her er det enten «av eller på», men så lenge du ikke spiller veldig høyt, gjør den uansett en god jobb med å slippe inn nok lyd fra omgivelsene til å få med deg hva som foregår rundt deg.

Støydempingen er soleklart best i det lavere sjiktet, og fungerer godt til å dempe omgivelsesstøy som for eksempel susingen fra kjøleskapet, lav bakgrunnsstøy, etc., mens høyere toner lettere sklir gjennom.

Når det gjelder samtalekvaliteten er den helt ok, men ikke noe mer. Hver propp har to mikrofoner som jobber sammen for å fremheve stemmene og å motvirke bakgrunnsstøyen. Det er ingen ekstra funksjoner som lar deg fremheve stemmen, høre egen stemme (SideTone), etc…


Betjening

OnePlus Nord Buds 2 betjenes via touchpaneler på utsiden (øverst) på hver ørepropp, og støtter både ett, to og tre trykk, samt trykk og hold. Som standard er ett trykk pause/start, to trykk hopper en sang frem, og tre trykk hopper en sang tilbake. Trykk og hold lar deg svitsje mellom «ANC, Off og Transparency Mode«. I appen velger du selv om du ønsker å svitsje mellom alle tre modusene, eller kun to av disse.

Responsen etter hvert trykk er noe treg, så rett som det er utfører man en handling to ganger fordi det er lett å bli lurt av at man ikke trykte den første gangen. Dette er forhåpentligvis noe OnePlus kan rette opp i gjennom en programvareoppdatering.

Ellers kan to trykk settes opp til å velge mellom å aktivere stemmeassistenten, eller Game Mode. Det er dessverre ingen mulighet til å justere volumet direkte fra øreproppene.

OnePlus Nord Buds 2 har som nevnt ingen Multipoint-støtte, men du kan pare øreproppene med flere enheter, og deretter benytte funksjonen «trykk og hold» for å enkelt bytte mellom de.


Hva mangler?

Til prisen på 790 kr er det vanskelig å trekke frem store mangler, men det er spesielt ett stort savn; fraværet av automatisk pause når du fjerner et propp fra øret. Her må du manuelt pause musikken.

Det er heller ingen «finn øreproppene» funksjon som det gjerne er selv på budsjett ørepropper.

Og så klart, når OnePlus oppgir støtte for både Android og iOS, så er det svakt at de ikke klarer å oppdatere appen til å støtte de nyeste øreproppene.

Med andre ord er OnePlus Nord Buds 2 et typisk «gi og ta» prosjekt, og du kan ikke forvente at disse skal erstatte toppmodellene på markedet. Men, til 790 kr får du såpass mye at det er vanskelig å klage på særlig mye. Den gode lyden og effektive støydempingen veier opp for det.

Den nærmeste konkurrenten er Jabra Elite 3 som tilbyr god lydkvalitet og batteritid, mangler ANC, og koster en 100-lapp mer. Er du forbedret på å legge enda en hundrelapp på bordet, kan du vurdere Huawei FreeBuds 5i som er testet her. Disse leverer mye av den samme opplevelsen som OnePlus Nord Buds 2, og i tillegg auto pause/start musikken.

Ønsker du et par alternativer ørepropper kan du sjekke de andre testene av trådløse ørepropper i linken under.


Konklusjon


Kjøp hos Proshop.no
OnePlus Nord Buds 2
OnePlus Nord Buds 2

Product Name: OnePlus Nord Buds 2

Brand: OnePlus

Offer price: 790

Currency: NOK

Konklusjon

OnePlus Nord Buds 2 er ikke perfekte, men de er så gode det er mulig å få det til 790 kr, i hvert fall når støtten for HeyMelody appen er på plass for iOS. Her får du både god lyd og effektiv støydemping, ok batteritid, kjapp hurtiglading og lette og kompakte ørepropper som byr på en komfortabel passform.

Det største savnet er nok fraværet av auto pause/start, og til neste generasjon kan OnePlus gjerne «oppgradere» øreproppene med et par funksjoner og heller ta en 100-lapp eller to ekstra.

Men uansett, her får du valuta for pengene.

Overall
80%
80%

Pros

 • Prisen! Seriøst…?
 • God lyd.
 • God støydempingen til denne prisen.
 • God passform. Kompakt ladeetui.
 • Grei batteritid. Ekstrem hurtiglading.

Cons

 • Ingen auto pause/play.
 • Ingen «finn øreproppene» funksjon.
 • Ingen trådløs lading.
 • Noe treg respons fra knappene.
 • HeyMelody appen fungerer ikke på iOS.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen…
Featured image for “Test: Garmin Forerunner 165 Music”

Test: Garmin Forerunner 165 Music

Garmin sin rimeligste løpeklokke i Forerunner-serien har vokst til å bli en fullverdig pulsklokke. Dette er klokken for deg som…
Featured image for “Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket”

Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket

Arc’teryx Alpha SV Jacket er skalljakken som tar deg gjennom de tøffeste turene og situasjonene, og det mest ekstreme været,…
Featured image for “Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket”

Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er både varm og god, ser bra ut, og er laget på 100% resirkulert materialer…
Featured image for “Test: HOVERAir X1”

Test: HOVERAir X1

HOVERAir X1 er kanskje den mest geniale lille dronen og følgesvennen du kan ta med deg uten at den verken…
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot…
Featured image for “Test: Skogstad Breakulen Skalljakke”

Test: Skogstad Breakulen Skalljakke

Skogstad Breakulen Skalljakke beviser at god kvalitet og funksjonalitet ikke behøver å koste skjorta. Breakulen Skalljakke leker med langt dyrere…
Featured image for “Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»”

Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»

Samsung Galaxy S24 Ultra er «alt-mulig-telefonen» som James Bond skulle hatt. Her får du egentlig alt og enda litt mer,…
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer…
Featured image for “Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke”

Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke

Skogstad Utvik Pile Fleece jakke er varm, god og utrolig myk. I tillegg egner den seg like godt til tur…
Featured image for “Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner”

Test: Garmin HRM-Fit pulsmåler for kvinner

Garmin HRM-Fit er selskapets første pulsbelte designet for kvinner og kan være et produkt som vil gjøre en forskjell for…
Featured image for “Test: Garmin Descent Mk3i”

Test: Garmin Descent Mk3i

Garmin Descent Mk3i gjør dykkingen både mer spennende og tryggere, og byr på enda flere muligheter over vann. Descent Mk3i…
Featured image for “Test: Skogstad Salen Light dunjakke”

Test: Skogstad Salen Light dunjakke

Skogstad Salen Light dunjakke byr på en lett og varmende dunjakke i et flott design til en god pris. Og…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable…
Featured image for “Test: Skogstad Tryvann turbukse”

Test: Skogstad Tryvann turbukse

Skogstad Tryvann turbukse…
Featured image for “Test: Garmin Quatix 7 Pro”

Test: Garmin Quatix 7 Pro

Garmin Quatix 7 Pro gjør livet på sjøen både tryggere, enklere og morsommere. Garmin sin nyeste multisportklokke for marint bruk…
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 BUGrip”

Test: Icebug Pytho6 BUGrip

Icebug Pytho6 BUGrip byr på spikerfeste på snø, is og holkeføre, og i tillegg en komfortabel, sikker og allsidig passform.…
Featured image for “Test: Fjällräven Keb Agile Winter Trousers”

Test: Fjällräven Keb Agile Winter Trousers

Fjällräven Keb Agile Winter Trousers er lett å bli glad i når temperaturen synker og du behøver en varm og…