Test: OnePlus Nord Buds 2

25. mai, 2023 (oppdatert 29. april 2024)

Featured image for “Test: OnePlus Nord Buds 2”

OnePlus Nord Buds 2 overrasker stort med god lyd og støydemping, grei batteritid og en sjokkerende lav pris.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Egenskaper

 • Type: In-ear, true wireless
 • Drivere: 12,4 mm dynamiske drivere
 • Støyreduksjon: Aktiv
 • Batteritid med ANC: 5 timer + 27 timer (med ladeetui)
 • Batteritid uten ANC: 7 timer + 36timer (med ladeetui)
 • Tilkoblinger: USB-C, Bluetooth 5.3
 • Lydkodek: AAC, SBC
 • Vekt: 4,7 g per ørepropp / 37,5 g for ladeetuiet
 • Værtetting: IP55-sertifisert
 • Farger: Lightning White, Thunder Gray
 • Pris: 790,-

OnePlus Nord Buds 2 – Knallgode budsjett ørepropper

Har du 800 kr, skal kjøpe nye trådløse ørepropper og lurer på hvilke du skal velge? Svaret får du her: OnePlus Nord Buds 2. Disse bør i det minste være på «sterk vurderer»-lista di, spesielt dersom du benytter en Android-telefon.

For hør på denne listen: 12,4 mm store dynamiske drivere, støtte for Dolby Atmos og Sound Master Equalizer som lar deg tilpasse lydbildet etter egen smak, aktiv støydemping med 25dB dybde og en dual-core prosessor, et dobbelt høyttalersystem for klare samtaler, Transparency Mode som lar deg høre omgivelses lyden mens musikken fortsetter å spille, ok+ batteritid, og super hurtig lading.

OnePlus Nord familien oppstod i 2020 da Carl Pei (grunnlegger av selskapet Nothing) mente teknologien var kommet så langt at det var fullt mulig å lage kvalitetsprodukter uten at de trengte å koste skjorta.

Så er det virkelig mulig? Ja, men ikke uten kompromiss. For selv om OnePlus Nord Buds 2 gir deg mye, så får du ikke den samme kvalitetsfølelsen som langt dyrere ørepropper gjør. Du skal riktignok være rimelig virkelighetsfjern dersom du forventer high-end kvalitet fra et par ørepropper til 790 kr.

Her er det plast som dominerer, og både ørepropper og ladeetui har et diskre og enkelt design der små hvite prikker seende ut som støvkorn dominerer både propper og ladeetuiet – sannsynligvis et resultat av at OnePlus har tatt i bruk bærekraftige materialer.

OnePlus har uansett gjort mye riktig. Den lave vekten på 4,7 gram per propp og kompakte kroppen sørger for en komfortabel og sikker passform (medfølger 3 par silikonpropper i ulike størrelser). Ladeetuiet er også lite og lett, og selve proppene kan fint brukes i regn takket være IP55-sertifiseringen. OnePlus har også sendt med et «eksklusivt» klistremerke som skal gjøre ladeetuiet mer personlig.


Batteritid, lading og tilkobling

OnePlus Nord Buds 2 leverer relativt god batteritid, selv om de oppgitte tallene ikke får noen til å hoppe i taket. Med ANC aktivert holder proppene i rundt 5 timer, og ytterligere 27 timer med ladeetuiet inkludert. Deaktiverer du støydempingen holder de i respektive 7 timer og 36 timer (med ladeetuiet).

Det som derimot kan få deg til å heve øyenbrynene, er den vanvittige hurtigladingen som sørger for hele 5 timer lytting etter kun 10 minutter i laderen. Det er ingen trådløs lading, men en standard USB-C og medfølgende ledning.

OnePlus Nord Buds 2 er utstyrt med Bluetooth 5.3 og har levert stabil tilkobling og null utfall under testperioden. Øreproppene kobles raskt til nye enheter ved å holde inne en knapp på baksiden i 4-sekunder, før du velger proppene i listen over Bluetooth-enheter på mobilen/PC-en, etc.. Det er ingen støtte for Multipoint (mulighet for å være tilkoblet to enheter samtidig), men du kan pare øreproppene med flere enheter og deretter benytte funksjonen «trykk og hold» for å bytte mellom de.


Lydkvalitet og støydemping

OnePlus Nord Buds 2 bevarer de samme 12,4 mm store driverne som tidligere og støtten for de samme AAC og SBC kodekene, men er oppgradert fra Bluetooth 5.2 til 5.3. I tillegg skal OnePlus ha økt lydkvaliteten ved å forsterke den vibrerende membranen med et ekstra lag titan for klarere lyd, samt endret designet på lydkammeret.

Det er verken Spatial Audio (romlyd), eller støtte for den høyoppløselig lydkoden aptX, men eier du en OnePlus-mobil har du en ekstra fordel av Dolby Atmos-teknologien som forsterker mobiltelefonhøyttalerne og Direct Audio Tuner for mer stabil lyd av høyere kvalitet.

Et lite skjær i sjøen er at iOS-brukere per dags dato ikke har støtte for HeyMelody appen som lar deg utføre ulike innstillinger. Android-brukere vil derimot kunne finne appen i Google Play, og ved hjelp av en Sound Master Equalizer kan du velge mellom ulike lydbilder som Balanced, Bold, Serenade og Bass. I tillegg er det en 6-trinns equalizer som lar deg justere lydbildet ytterligere, samt en BassWave-funksjon som lar deg justere bassdybden på en skala fra lav til høy der du trekker en «slider» frem/tilbake. Du kan opprette flere lydbilder som du lagrer for hurtig tilgang.

HeyMelody appen lar seg fint laste ned på iOS-enheter, men det er ikke mulig å få kontakt med øreproppene. Du kan likevel bruke de ulike kontrollene for betjening der du bytter mellom støydemping på/av, samt starter/pauser sant, etc.. Du kan derimot ikke endre funksjonen for kontrollene, eller lydmodus.

Blant de forhåndsinstallerte lydmodusene er det Balanced og Bass som låter mest balansert og gir mest fyldig lyd, mens Serenade i større grad fremhever mellomtonene og er mindre basstung. Lydpreferanser er uansett så individuelt at det ikke er noe stort poeng å si «hva som er best, og hva som låter mindre bra». Det essensielle er at OnePlus Nord Buds 2 låter bra, og kanskje bedre enn du kunne forvente av et sett trådløse ørepropper til denne prisen.

Benytter du øreproppene til film og spilling er det lite forsinkelse å spore, og i HeyMelody appen kan du aktivere funksjonen «GameMode» som skal motvirke dette. Har du en OnePus-mobil aktiveres dette imidlertid automatisk når du starter et spill.


Støydemping

Den kanskje største og mest positive nyheten med OnePlus Nord Buds 2, foruten om prisen, er den aktive støydempingen. For 790 kr er det vanskelig å oppdrive ørepropper med bedre støydemping enn det OnePlus Nord Buds 2 leverer.

Støydempingen konkurrerer ikke med modeller som Apple AirPods Pro gen.2 (testet her)eller selskapets egne OnePlus Buds Pro 2, men det blåser de fleste konkurrenter i samme prisklasse av banen. Det nærmeste alternativet er Jabra Elite 4, men også disse koster 400 kr mer.

OnePlus Nord Buds 2 benytter en dual-core prosessor og smarte algoritmer som sammen skal gi en effekt på 25 dB. Øreproppene har også en Transparent Mode som slipper inn lyd fra omgivelsene mens musikken fortsetter svakt i bakgrunnen. Denne fungerer helt greit, og gjør det lettvint å høre hva som foregår rundt deg uten å ta livet av verken Prince, Bon Jovi eller hvem du nå spiller av i bakgrunnen. Transparent Mode er derimot ikke justerbar, så her er det enten «av eller på», men så lenge du ikke spiller veldig høyt, gjør den uansett en god jobb med å slippe inn nok lyd fra omgivelsene til å få med deg hva som foregår rundt deg.

Støydempingen er soleklart best i det lavere sjiktet, og fungerer godt til å dempe omgivelsesstøy som for eksempel susingen fra kjøleskapet, lav bakgrunnsstøy, etc., mens høyere toner lettere sklir gjennom.

Når det gjelder samtalekvaliteten er den helt ok, men ikke noe mer. Hver propp har to mikrofoner som jobber sammen for å fremheve stemmene og å motvirke bakgrunnsstøyen. Det er ingen ekstra funksjoner som lar deg fremheve stemmen, høre egen stemme (SideTone), etc…


Betjening

OnePlus Nord Buds 2 betjenes via touchpaneler på utsiden (øverst) på hver ørepropp, og støtter både ett, to og tre trykk, samt trykk og hold. Som standard er ett trykk pause/start, to trykk hopper en sang frem, og tre trykk hopper en sang tilbake. Trykk og hold lar deg svitsje mellom «ANC, Off og Transparency Mode«. I appen velger du selv om du ønsker å svitsje mellom alle tre modusene, eller kun to av disse.

Responsen etter hvert trykk er noe treg, så rett som det er utfører man en handling to ganger fordi det er lett å bli lurt av at man ikke trykte den første gangen. Dette er forhåpentligvis noe OnePlus kan rette opp i gjennom en programvareoppdatering.

Ellers kan to trykk settes opp til å velge mellom å aktivere stemmeassistenten, eller Game Mode. Det er dessverre ingen mulighet til å justere volumet direkte fra øreproppene.

OnePlus Nord Buds 2 har som nevnt ingen Multipoint-støtte, men du kan pare øreproppene med flere enheter, og deretter benytte funksjonen «trykk og hold» for å enkelt bytte mellom de.


Hva mangler?

Til prisen på 790 kr er det vanskelig å trekke frem store mangler, men det er spesielt ett stort savn; fraværet av automatisk pause når du fjerner et propp fra øret. Her må du manuelt pause musikken.

Det er heller ingen «finn øreproppene» funksjon som det gjerne er selv på budsjett ørepropper.

Og så klart, når OnePlus oppgir støtte for både Android og iOS, så er det svakt at de ikke klarer å oppdatere appen til å støtte de nyeste øreproppene.

Med andre ord er OnePlus Nord Buds 2 et typisk «gi og ta» prosjekt, og du kan ikke forvente at disse skal erstatte toppmodellene på markedet. Men, til 790 kr får du såpass mye at det er vanskelig å klage på særlig mye. Den gode lyden og effektive støydempingen veier opp for det.

Den nærmeste konkurrenten er Jabra Elite 3 som tilbyr god lydkvalitet og batteritid, mangler ANC, og koster en 100-lapp mer. Er du forbedret på å legge enda en hundrelapp på bordet, kan du vurdere Huawei FreeBuds 5i som er testet her. Disse leverer mye av den samme opplevelsen som OnePlus Nord Buds 2, og i tillegg auto pause/start musikken.

Ønsker du et par alternativer ørepropper kan du sjekke de andre testene av trådløse ørepropper i linken under.


Konklusjon


OnePlus Nord Buds 2
OnePlus Nord Buds 2

Product Name: OnePlus Nord Buds 2

Brand: OnePlus

Offer price: 790

Currency: NOK

Konklusjon

OnePlus Nord Buds 2 er ikke perfekte, men de er så gode det er mulig å få det til 790 kr, i hvert fall når støtten for HeyMelody appen er på plass for iOS. Her får du både god lyd og effektiv støydemping, ok batteritid, kjapp hurtiglading og lette og kompakte ørepropper som byr på en komfortabel passform.

Det største savnet er nok fraværet av auto pause/start, og til neste generasjon kan OnePlus gjerne «oppgradere» øreproppene med et par funksjoner og heller ta en 100-lapp eller to ekstra.

Men uansett, her får du valuta for pengene.

Overall
80%
80%

Pros

 • Prisen! Seriøst…?
 • God lyd.
 • God støydempingen til denne prisen.
 • God passform. Kompakt ladeetui.
 • Grei batteritid. Ekstrem hurtiglading.

Cons

 • Ingen auto pause/play.
 • Ingen «finn øreproppene» funksjon.
 • Ingen trådløs lading.
 • Noe treg respons fra knappene.
 • HeyMelody appen fungerer ikke på iOS.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Shokz OpenFit Air”
14. juni 2024 | Tester

Test: Shokz OpenFit Air

Med Shokz OpenFit Air beviser Shokz at de ønsker å være kongen av Air Conduction-teknologi, og leverer et sett solide treningsørepropper til en fornuftig pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)”
10. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket (2024)

Rab Xenair Alpine Light Jacket er så liten og lett, og likevel så varm og god, at den fortjener en plass på kroppen eller i sekken hver eneste tur året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Dynafit Alpine DNA 2”
6. juni 2024 | Sko

Test: Dynafit Alpine DNA 2

Dynafit Alpine DNA 2 leverer en lett, rask, godt dempet, allsidig og tøff sko som umiddelbart legger lista for en av årets beste og mest allsidige terrengsko.
Les mer
Featured image for “Test: Dynafit Ultra 100”
6. juni 2024 | Sko

Test: Dynafit Ultra 100

Dynafit Ultra 100 gjør langløp i terrenget både komfortabelt og trygt. Her får du plenty av demping, suveren beskyttelse og overbevisende godt grep.
Les mer
Featured image for “Test: Ultrahuman Ring Air”
3. juni 2024 | Andre merker

Test: Ultrahuman Ring Air

Ultrahuman Ring Air gjør lite ut av seg, men måler imponerende mye. Er dette smart ringen som skal vippe Oura Ring av tronen?
Les mer
Featured image for “Test: Rab Aeon 27”
26. mai 2024 | Friluftsutstyr

Test: Rab Aeon 27

Rab Aeon 27 leverer strålende kvalitet i en lett, praktisk, gjennomtenkt og solid ryggsekk som fungerer til en rekke aktiviteter året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Insta360 X4”
22. mai 2024 | Annet

Test: Insta360 X4

Insta360 X4 tar alt det gode fra forgjengeren X3, retter opp de to største svakhetene, og fremstår som et utrolig allsidig og moro actionkamera.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer