Test: Salomon Pulsar Trail Pro

27. september, 2022 (oppdatert 17. juli 2023)
Featured image for “Test: Salomon Pulsar Trail Pro”

Salomon Pulsar Trail Pro tar de viktigste egenskapene fra toppmodellen S/Lab Pulsar og pakker det inn i en lett og rask terrengsko med fokus på enda mer komfort og stabilitet.

Franske Salomon har laget noen av de mest populære terrengskoene i mange år, og 2021 og 2022 er år der de virkelig har gått inn for å endre både design og funksjon over store deler av produktlinjen. Salomon Pulsar Trail Pro og Salomon Pulsar Trail er med på å fullføre endringen der selskapet har tatt i bruk TPU-plater i mellomsålen, og med det ønsker å skape enda mer lekne og effektive løpesko. De to modellene deler mye av de samme egenskapene, men førstnevnte er noe raskere og lettere og bedre egnet til konkurranser og løp der du ønsker høy hastighet.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Salomon Pulsar Trail Pro -Ny og spennende mellomsåle

Noe av det som gjør Salomon Pulsar Trail-serien såpass spennende, er kombinasjonen av det nye mellomsålemateriale Energy Surge og Energy Blade – en avstivet TPU-plate bygd inn i mellomsålen. Sammen sørger disse for god demping, mye respons, og god beskyttelse mot underlaget.

Salomon Pulsar Trail Pro deler de samme materialene vi finner på skoen som ble laget på forespørsel av Kilian Jornet i jakten på å sette enda flere rekorder på noen av de mest legendariske løypene i verden. Resultatet? En ultralett sko på 170 gram med egenskaper som gjorde den i stand til å takle alt fra teknisk krevende terreng til Kilians 24-timers rekordforsøk på bane.

Salomon Pulsar Trail Pro er ikke like lett, men så er den heller ikke laget for ekstreme rekordforsøk. Dette er skoen som gir deg den ekstra komforten du må gi avkall på ved å bruke en så lett sko som S/Lab Pulsar. Materialene er de samme, og det minimale droppet på 6 mm som sørger for en stabil sko i teknisk krevende terreng, er det samme. Sålen er derimot gjort tykkere for å gjøre plass til mer skum for bedre demping og økt komfort, og sålen er marginalt bredere for økt stabilitet. Dette gjør Salomon Pulsar Trail Pro bedre egnet til mellomlange til lange distanser der du har større behov for mer komfort enn lavest mulig vekt.

En Salomon Pulsar for alle distanser

Salomon Pulsar-familien består nå av tre modeller; S/Lab Pulsar, Pulsar Trail Pro, og Pulsar Trail. Førstnevnte er den letteste og raskeste, men også den med minst demping og stabilitet. Salomon Pulsar Trail er «hverdagsskoen», den du like gjerne kan bruke på en løpetur i bakgården som en søndagstur i marka. Salomon Pulsar Trail Pro henter inspirasjon fra begge sine slektninger og legger seg midt i mellom som «rask mellom- til langdistanse sko».

Mellomsåle

Mellomsålen på alle de tre modellene er bygd opp med en sandwich-kosntruksjon bestående av tre lag. Det ene laget er todelt og består av Energy Surge – en blanding av tradisjonelt EVA og Olefin. Denne er todelt med et mykere øverst, og et hardere nederst. Energy Surge gir mye bedre demping og respons enn den tidligere OptiVibe-sålen.

Mellom disse ligger en TPU-plate som strekker seg fra mellomfoten og helt frem til tærne. Energy Blade gjør en god jobb med å gjøre skoen mer responsiv, og er samtidig mer fleksibel enn en stiv karbonplate. Dette bidrar samtidig til at du får bedre kontakt med underlaget, og bevarer den gode løpsfølelse. Både Salomon Pulsar Trail og Pulsar Trail Pro benytter den samme TPU-platen, men «Pro»-utgaven har en stivere utgave som gir mer snert i frasparket.

Yttersåle

Yttersålen består av Contagrip MA gummi der mange mellomstore multidireksjonale knaster er jevnt fordelt over hele skoen (3,5 mm dybde). Sammenlignet med Pulsar Trail er knastene på «Pro»-modellen ikke fullt så avlange, men flere i antall. Det er ingen dedikert steinplate i sålen, men Energy Blade-platen tar effektivt over jobben.

Grepet er godt på både tørt og vått underlag så lengde det ikke blir for gjørmete. Våte svaberg kan forseres trygt, mens sleipe røtter, gjørmete og sleipe stier, bør unngås. De mange knastene og relativt lave dypden, klarer ikke å gripe tak i underlaget på samme måte som for eksempel Salomon Speedcross 6.

I designet av Pulsar Trail Pro har Salomon hentet inspirasjon fra skiavdelingen (R.Camber-teknologien), og har gitt sålen en avrundet form som gir følelsen av at skoen ruller gjennom terrenget. Dette gjør at stegavviklingen går lettere og skoen generelt føles raskere. Den avrundede tuppen er heldigvis ikke så stor at det går ut over stabiliteten, og det er kun positive erfaringer å nevne.

Utside og passform

Salomon Pulsar Trail Pro er utstyrt med en kraftig, men tynn meshmembran forsterket med TPU-bånd på sidene og en tåkappe i front. Tungen er fullstendig integrert i overdelen og former en slags sokk der den omfavner fotbladet. Konstruksjonen og membranen hindrer rusk i å trenge inn i skoen, men kan gjøre det litt utfordrende å ta på skoen. Har du en høy vrist, kan det dessverre bli vanskelig å få på skoen i det hele tatt.

Som vanlig benytter Salomon Quicklace-lissene som gjør at du kan stramme lissene ved å trekke i en strammesnor som du gjemmer under tungen. I likhet med Pulsar Trail, oppleves Salomon Pulsar Trail Pro som stødig og trygg. Overdelen er komfortabel, men gir ikke særlig mye støtte. Det lave droppet på 6 mm bidrar til god løpsfølelse og kontakt med underlaget, men skoen egner seg ikke for løping i teknisk krevende terreng.

De siste årene har Salomon gjort nesten samtlige sko bredere, og Salomon Pulsar Trail Pro er bredere enn for eksempel Speedcross-serien, men smalere enn Ultra Glide. Skoen er normal i lengden, og det anbefales å velge den vanlige størrelsen din. Bare husk at skoen kan være trang å ta på…

Fakta – Salomon Pulsar Trail Pro
Hæl/forfot: 33 mm/27 mm
Dropp (herre/dame): 6 mm/6 mm
Vekt (herre/dame): 270 g / 230 g

Beste bruksområde:
Door-to-trail, mellomlange til lange distanser i terrenget.

Konklusjon

Salomon Pulsar Trail Pro
Salomon Pulsar Trail Pro

Product Name: Salomon Pulsar Trail Pro

Brand: Salomon

Offer price: 1800

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Pulsar Trail Pro leverer en rask og komfortabel terrengsko godt egnet for de mellomlange til lange distansene. Den spesielle konstruksjonen av overdelen sørger for å pakke inn fotbladet som en sokk, og den gode plassen i fronten gir godt med rom til hovne tær.

Kombinasjonen av et mykere og mer responsivt mellomsålemateriale (Enegy Surge) og en stivere TPU-plate (Energy Blade) sørger for god demping samtidig som skoen bevarer rikelig med snert og føles rask og leken, mens Contagrip-sålen sitter godt på de fleste underlag (utenom virkelig gjørme og løse forhold) og har høy slitestyrke.

Salomon Pulsar Trail Pro er en god allrounder, fungerer godt som en door-to-trail sko og til lange løp i terrenget.

Pros

  • Sikker og komfortabel passform.
  • Godt dempet.
  • Responsiv og leken.
  • God beskyttelse under foten.
  • Godt grep på de fleste underlag.

Cons

  • Trang å få foten ned i.
  • Ikke egnet for gjørmete/løst underlag.
  • Ustabil i teknisk krevende terreng.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…
Featured image for “Test: VJ Speedhiker”

Test: VJ Speedhiker

VJ SpeedHiker tar lekenheten og vekten fra en terrengsko, kombinerer det med stødigheten og beskyttelsen fra en fjellsko, og serverer…
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…
Featured image for “Test: VJ MAXx”

Test: VJ MAXx

Der andre terrengsko må gi tapt, kan VJ MAXx by på trygt og godt grep. Dette er en av de…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 30”

Test: ASICS GEL-Kayano 30

ASICS GEL-Kayano 30 markerer 30-års jubileet til en av ASICS sine mest populære modeller. Her er det mye nytt, og…
Featured image for “Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2”

Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2

Inov-8 TrailFly G 270 V2 oppdaterer storselgeren fra 2020 med en helt ny overdel og forbedret passform. Denne skoen kan…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Sky 7”

Test: Mizuno Wave Sky 7

Mizuno Wave Sky 7 tilhører selskapets mest dempede løpesko og har egenskaper som appellerer til deg som ønsker maksimal demping,…
Featured image for “Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2”

Test: Salomon Pulsar Trail Pro 2

Salomon Pulsar Trail Pro 2 er en minimal oppdatering fra forgjengeren, men fortsetter å være den raske og gode terrengskoen…
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider 27”

Test: Mizuno Wave Rider 27

Mizuno Wave Rider 27 introduserer en helt ny overdel og er sannsynligvis den aller beste «Wave Rider»-modellen som har eksistert…
Featured image for “Test: Salomon Glide Max TR”

Test: Salomon Glide Max TR

Enten du er nybegynner, eller en erfaren løper – Salomon Glide Max TR er en terrengsko du gleder deg til…
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide”

Test: Salomon Aero Glide

Salomon Aero Glide er en komfortabel, moro, leken og rask løpesko, og gir deg en selvtillitsboost bare av å ta…
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 11”

Test: ASICS GEL-Trabuco 11

ASICS GEL-Trabuco 10 var en av fjorårets beste terrengløpesko. Årets ASICS GEL-Trabuco 11 forbedret på flere områder, og enda mer…
Featured image for “Test: HOKA Speedgoat 5 GTX”

Test: HOKA Speedgoat 5 GTX

HOKA sin bestselgende terrengsko ikler seg GORE-TEX membran og appellerer til tur- og løpeglade som ønsker en vanntett og trygg…