Test: Salomon Pulsar Trail Pro

27. september, 2022 (oppdatert 3. april 2024)

Featured image for “Test: Salomon Pulsar Trail Pro”

Salomon Pulsar Trail Pro tar de viktigste egenskapene fra toppmodellen S/Lab Pulsar og pakker det inn i en lett og rask terrengsko med fokus på enda mer komfort og stabilitet.

Franske Salomon har laget noen av de mest populære terrengskoene i mange år, og 2021 og 2022 er år der de virkelig har gått inn for å endre både design og funksjon over store deler av produktlinjen. Salomon Pulsar Trail Pro og Salomon Pulsar Trail er med på å fullføre endringen der selskapet har tatt i bruk TPU-plater i mellomsålen, og med det ønsker å skape enda mer lekne og effektive løpesko. De to modellene deler mye av de samme egenskapene, men førstnevnte er noe raskere og lettere og bedre egnet til konkurranser og løp der du ønsker høy hastighet.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Salomon Pulsar Trail Pro -Ny og spennende mellomsåle

Noe av det som gjør Salomon Pulsar Trail-serien såpass spennende, er kombinasjonen av det nye mellomsålemateriale Energy Surge og Energy Blade – en avstivet TPU-plate bygd inn i mellomsålen. Sammen sørger disse for god demping, mye respons, og god beskyttelse mot underlaget.


Salomon Pulsar Trail Pro deler de samme materialene vi finner på skoen som ble laget på forespørsel av Kilian Jornet i jakten på å sette enda flere rekorder på noen av de mest legendariske løypene i verden. Resultatet? En ultralett sko på 170 gram med egenskaper som gjorde den i stand til å takle alt fra teknisk krevende terreng til Kilians 24-timers rekordforsøk på bane.

Salomon Pulsar Trail Pro er ikke like lett, men så er den heller ikke laget for ekstreme rekordforsøk. Dette er skoen som gir deg den ekstra komforten du må gi avkall på ved å bruke en så lett sko som S/Lab Pulsar. Materialene er de samme, og det minimale droppet på 6 mm som sørger for en stabil sko i teknisk krevende terreng, er det samme. Sålen er derimot gjort tykkere for å gjøre plass til mer skum for bedre demping og økt komfort, og sålen er marginalt bredere for økt stabilitet. Dette gjør Salomon Pulsar Trail Pro bedre egnet til mellomlange til lange distanser der du har større behov for mer komfort enn lavest mulig vekt.


En Salomon Pulsar for alle distanser

Salomon Pulsar-familien består nå av tre modeller; S/Lab Pulsar, Pulsar Trail Pro, og Pulsar Trail. Førstnevnte er den letteste og raskeste, men også den med minst demping og stabilitet. Salomon Pulsar Trail er «hverdagsskoen», den du like gjerne kan bruke på en løpetur i bakgården som en søndagstur i marka. Salomon Pulsar Trail Pro henter inspirasjon fra begge sine slektninger og legger seg midt i mellom som «rask mellom- til langdistanse sko».


Mellomsåle

Mellomsålen på alle de tre modellene er bygd opp med en sandwich-kosntruksjon bestående av tre lag. Det ene laget er todelt og består av Energy Surge – en blanding av tradisjonelt EVA og Olefin. Denne er todelt med et mykere øverst, og et hardere nederst. Energy Surge gir mye bedre demping og respons enn den tidligere OptiVibe-sålen.


Mellom disse ligger en TPU-plate som strekker seg fra mellomfoten og helt frem til tærne. Energy Blade gjør en god jobb med å gjøre skoen mer responsiv, og er samtidig mer fleksibel enn en stiv karbonplate. Dette bidrar samtidig til at du får bedre kontakt med underlaget, og bevarer den gode løpsfølelse. Både Salomon Pulsar Trail og Pulsar Trail Pro benytter den samme TPU-platen, men «Pro»-utgaven har en stivere utgave som gir mer snert i frasparket.


Yttersåle

Yttersålen består av Contagrip MA gummi der mange mellomstore multidireksjonale knaster er jevnt fordelt over hele skoen (3,5 mm dybde). Sammenlignet med Pulsar Trail er knastene på «Pro»-modellen ikke fullt så avlange, men flere i antall. Det er ingen dedikert steinplate i sålen, men Energy Blade-platen tar effektivt over jobben.

Grepet er godt på både tørt og vått underlag så lengde det ikke blir for gjørmete. Våte svaberg kan forseres trygt, mens sleipe røtter, gjørmete og sleipe stier, bør unngås. De mange knastene og relativt lave dypden, klarer ikke å gripe tak i underlaget på samme måte som for eksempel Salomon Speedcross 6.

I designet av Pulsar Trail Pro har Salomon hentet inspirasjon fra skiavdelingen (R.Camber-teknologien), og har gitt sålen en avrundet form som gir følelsen av at skoen ruller gjennom terrenget. Dette gjør at stegavviklingen går lettere og skoen generelt føles raskere. Den avrundede tuppen er heldigvis ikke så stor at det går ut over stabiliteten, og det er kun positive erfaringer å nevne.


Utside og passform

Salomon Pulsar Trail Pro er utstyrt med en kraftig, men tynn meshmembran forsterket med TPU-bånd på sidene og en tåkappe i front. Tungen er fullstendig integrert i overdelen og former en slags sokk der den omfavner fotbladet. Konstruksjonen og membranen hindrer rusk i å trenge inn i skoen, men kan gjøre det litt utfordrende å ta på skoen. Har du en høy vrist, kan det dessverre bli vanskelig å få på skoen i det hele tatt.

Som vanlig benytter Salomon Quicklace-lissene som gjør at du kan stramme lissene ved å trekke i en strammesnor som du gjemmer under tungen. I likhet med Pulsar Trail, oppleves Salomon Pulsar Trail Pro som stødig og trygg. Overdelen er komfortabel, men gir ikke særlig mye støtte. Det lave droppet på 6 mm bidrar til god løpsfølelse og kontakt med underlaget, men skoen egner seg ikke for løping i teknisk krevende terreng.

De siste årene har Salomon gjort nesten samtlige sko bredere, og Salomon Pulsar Trail Pro er bredere enn for eksempel Speedcross-serien, men smalere enn Ultra Glide. Skoen er normal i lengden, og det anbefales å velge den vanlige størrelsen din. Bare husk at skoen kan være trang å ta på…

Fakta – Salomon Pulsar Trail Pro
– Hæl/forfot: 33 mm/27 mm
– Dropp (herre/dame): 6 mm/6 mm
– Vekt (herre/dame): 270 g / 230 g

Beste bruksområde:
Door-to-trail, mellomlange til lange distanser i terrenget.


Konklusjon


Salomon Pulsar Trail Pro
Salomon Pulsar Trail Pro

Product Name: Salomon Pulsar Trail Pro

Brand: Salomon

Offer price: 1800

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Pulsar Trail Pro leverer en rask og komfortabel terrengsko godt egnet for de mellomlange til lange distansene. Den spesielle konstruksjonen av overdelen sørger for å pakke inn fotbladet som en sokk, og den gode plassen i fronten gir godt med rom til hovne tær. Kombinasjonen av et mykere og mer responsivt mellomsålemateriale (Enegy Surge) og en stivere TPU-plate (Energy Blade) sørger for god demping samtidig som skoen bevarer rikelig med snert og føles rask og leken, mens Contagrip-sålen sitter godt på de fleste underlag (utenom virkelig gjørme og løse forhold) og har høy slitestyrke. Salomon Pulsar Trail Pro er en god allrounder, fungerer godt som en door-to-trail sko og til lange løp i terrenget.

Overall
88%
88%

Pros

  • Sikker og komfortabel passform.
  • Godt dempet.
  • Responsiv og leken.
  • God beskyttelse under foten.
  • Godt grep på de fleste underlag.

Cons

  • Trang å få foten ned i.
  • Ikke egnet for gjørmete/løst underlag.
  • Ustabil i teknisk krevende terreng.

Del gjerne:

Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 RB9X”
4. april 2024 | Sko

Test: Icebug Pytho6 RB9X

Icebug Pytho6 RB9X byr på en trygg og god passform, god stabilitet og løpsfølelse og godt grep på nesten alle typer underlag.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Trabuco 12”
18. mars 2024 | Sko

Test: ASICS GEL-Trabuco 12

ASICS GEL-Trabuco 12 gjør en av fjorårets bestselgende terrengsko enda litt bedre. Her får du både god løpsfølelse og høy komfort i en allsidig løpesko.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Flash 2

Mizuno Wave Rebellion Flash 2 er en lett, leken og rask allrounder løpesko for daglig trening og konkurranse – uansett distanse.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2”
12. mars 2024 | Løpesko

Test: Mizuno Wave Rebellion Pro 2

Mizuno Wave Rebellion Pro 2 er ikke bare lynrask, men også en av de mest ikoniske løpeskoene på markedet – på godt og vondt.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Anbefalte artikler

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 BUGrip”
27. desember 2023 | Sko

Test: Icebug Pytho6 BUGrip

Icebug Pytho6 BUGrip byr på spikerfeste på snø, is og holkeføre, og i tillegg en komfortabel, sikker og allsidig passform.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug NewRun BUGrip”
9. desember 2023 | Sko

Test: Icebug NewRun BUGrip

Icebug NewRun BUGrip er en «asfaltsko» i vinterdrakt, og som skapt for deg som liker å løpe ute på snø- og islagt vei i vinterhalvåret.
Les mer