Test: Arc’teryx Norvan 7 Vest

1. desember, 2023 (oppdatert 1. desember 2023)

Featured image for “Test: Arc’teryx Norvan 7 Vest”

Arc’teryx Norvan 7 Vest byr på mye i lite. Designet er kanskje det mest minimalistiske av alle løpevester jeg prøvd, men likevel rommer den overraskende mye.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Arc’teryx Norvan 7 Vest

Det finnes mange gode løpevester, og helt ærlig er det lite som skiller modellene fra merker som Arc’teryx, Salomon, Silva, The North Face, Black Diamond, mfl.. Men likevel er det vanskelig å ikke bli overrasket over hvor mye som er mulig å få med seg i den lille 7-literen på kun 205 gram – selv om den mangler en ganske essensiell ting…

Arc’teryx Norvan 7 Vest er designet i lettvekts pustende meshmateriale og er godt egnet for varme sommerdager der du ønsker maksimal lufting. Som navnet tilsier rommer den totalt 7 liter fordelt på totalt tre lommer – en stor hovedlomme på baksiden, og en stikklomme på hver side samles til en stor sammenhengende lomme bak under hovedlommen.

Det er ingen glidelås på hovedlommen, og en stor åpning i toppen gjør innholdet lett tilgjengelig. Til tross for at hovedrommet ikke har noen lukkemekanisme, så er materialet såpass elastisk at innholdet ligger trygt. Derimot skal det ikke mange regndråpene til før det faktisk lekker rett inn…

I front er det to frontlommer som inkluderer to 500 ml softflasker. Flaskene har en stor åpning som gjør de lett å fylle og rengjøre, og bunnen er spiss slik at de er lettere å dytte på plass. På høyre side er det en liten åpen lomme med en hempe som fungerer som en nøkkelholder, og på venstre side er det en liten glidelåslomme.

Justeringer foregår ved hjelp av to strammesnorer som festes på tvers av brystkassen, og høyden kan tilpasses ved hjelp av små fester som er plassert i ulike høyder. Her kunne selve festeordningen vært litt bedre, for det kan være litt vanskelig å treffe feste. Salomon sine fester er noe større slik at det er lettere betjene i fart.

Bak på sekken er det fester for et par løpestaver, eller en hjelm. I tillegg er det refleksdetaljer i logoen både bak og foran på brystet slik at du er lettere synlig i mørke.

Arc’teryx Norvan 7 Vest har med andre ord godt med lommer og festemuligheter, men det mangler en viktig ting som gjør at dette ikke blir «go-to» vesten fremover – en egen lomme for mobilen. Arc’teryx burde sørget for å inkludere en egen mobillomme lett tilgjengelig i front.

Alt i alt oppleves Arc’teryx Norvan 7 Vest god, og vesten sitter trygt og godt til kroppen uten å hoppe opp og ned – samme hvor mye du skulle leke sprettball i terrenget. Her har Arc’teryx gjort en god jobb med designet, og det er egentlig den vanskeligste jobben. Så gjenstår det enkleste – å få på plass en ekstra lomme, og kanskje en bedre løsning på strammsnoren i front, som egentlig ikke krever mer enn å bytte ut plastikkkrokene. Her er Salomon med sine Sense Pro 5 og Sense Pro 10 bedre alternativer.

Arc’teryx Norvan 7 Vest egner seg like godt til løping, sykling, som en enkel dagstursekk på gåturer og fjellturer. Prisen på 1699 kr er dog høy, og jeg vil ikke anbefale denne fremfor Salomon sine løpevester med mindre du finner den på tilbud.

Ønsker du et større alternativ som lar deg ta med enda mer for løpeturen eller gåturen, så anbefales Osprey Duro 15 som er testet her.


Konklusjon


Arc'teryx Norvan 7 Vest
Arc'teryx Norvan 7 Vest

Product Name: Arc'teryx Norvan 7 Vest

Brand: Arc'teryx

Offer price: 1699

Currency: NOK

Konklusjon

Arc’teryx Norvan 7 Vest både liten, lett, puster godt og sitter som støpt til ryggen. Den byr på flere smarte detaljer som 2 x 500 flasker i front, flere små lommer, feste for hjelm og staver, og ikke minst reflekser både i front og bak.

Derimot mangler den en lomme som lar deg oppbevare mobilen, justeringen i front er noe knotete, og prisen på 1699 kr er for stiv. Dersom du ikke ser behovet for en ekstra mobillomme og kommer over Arc’teryx Norvan 7 Vest på tilbud, så er du i det minste garantert en veldig god og slitesterk løpevest.

Overall
80%
80%

Pros

  • Lav vekt luftig og pustende/luftig materiale.
  • Sitter som støpt til kroppen.
  • Refleksdetaljer i front og bak.
  • Inkluderer 2 x 500 ml flasker.
  • Romslig hovedrom og sidelommer.
  • Feste for staver og hjelm.

Cons

  • Ingen lomme for mobil.
  • Litt vanskelig å stramme i front.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Insta360 X4”
22. mai 2024 | Annet

Test: Insta360 X4

Insta360 X4 tar alt det gode fra forgjengeren X3, retter opp de to største svakhetene, og fremstår som et utrolig allsidig og moro actionkamera.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Shokz OpenRun Pro”
14. mai 2024 | Tester

Test: Shokz OpenRun Pro

Shokz leverer som alltid kvalitet, og Shokz OpenRun Pro er med stor sannsynlighet de beste beinledende hodetelefonene du får kjøpt.
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi Watch 2”
10. mai 2024 | Andre merker

Test: Xiaomi Watch 2

Xiaomi Watch 2 er kanskje den rimeligste og beste Google Wear OS klokken du får kjøpt, og leverer på både design og funksjon. Likevel har den et stort problem.
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi Watch S3”
10. mai 2024 | Andre merker

Test: Xiaomi Watch S3

Xiaomi Watch S3 skiller seg ut med et elegant og spennende design, og i tillegg byr den på omfattende helse- og aktivitetssporing, smartfunksjoner, m.m..
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi Smart Band 8 Pro”
10. mai 2024 | Andre merker

Test: Xiaomi Smart Band 8 Pro

Xiaomi Smart Band 8 Pro er byr på en imponerende rekke egenskaper, en gigantisk skjerm og komfortabel passform til en særdeles lav pris.
Les mer
Featured image for “Test: VJ MAXx2”
8. mai 2024 | Sko

Test: VJ MAXx2

VJ MAXx2 byr på en ekstremt veldempet og responsiv mellomsåle, kombinerer med kanskje verdens beste yttersåle, og leverer en nydelig totalpakke av en løpesko!
Les mer
Featured image for “Test: Shokz OpenFit”
8. mai 2024 | Tester

Test: Shokz OpenFit

Shokz OpenFit lar deg være oppmerksom på omgivelsene samtidig som du lytter til musikk. Er dette markedets beste alternativ til tradisjonelle ørepropper?
Les mer
Featured image for “Test: Huawei Watch Fit 3”
7. mai 2024 | Huawei

Test: Huawei Watch Fit 3

Huawei Watch Fit 3 kombinerer stil og funksjon i en rimelig og god aktivitetsmåler og treningsklokke. Her får du virkelig mye for penga.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Genesis”
2. mai 2024 | Sko

Test: Salomon Genesis

Salomon Genesis er kanskje den morsomste og mest allsidige terrengskoen fra Salomon til nå. Genesis er ikke bare rask, men også imponerende komfortabel.
Les mer