RunGap – Synkroniser treningsdata på tvers av plattformer

18. desember, 2021 (oppdatert 28. mai 2023)
Featured image for “RunGap – Synkroniser treningsdata på tvers av plattformer”

Har du opplevd å sitte med mengder av treningsdata fordelt på ulike plattformer som Garmin Connect, Polar Flow, Suunto App, Apple Health, MapMyFitness og andre apper? Med RunGap kan du enkelt få orden på sakene. Her få du fremgangsmåten.

Undertegnede er helt sikkert ikke alene. Med delvis jobb som utstyrstester og over en haug av merker å forholde meg til, så er de fleste treningsdataene spredd over en rekk ulike apper og plattformer. Som regel bruker jeg en fast klokke på venstre arm som jeg kjenner godt og stoler på, og som dermed kan fungere som en «referanse klokke» for den andre klokken, appen, eller pulssensoren som er til test.

Per dags dato har jeg treningsdata fordelt mellom Garmin Connect, Polar Flow, Suunto, Coros, Apple Health, Strava, TrainingPeaks, SportsTracker, FitBit, Adidas, Nike, Relieve, MapMyFitness, og en rekke andre mindre kjente tjenester. Du har sikkert dine tjenester og apper du benytter, og kanskje er noe av det som holder deg igjen fra å bytte mellom to merker, at du har årevis med historikk du ønsker å ta vare på.

RunGap – «Det finnes en app for alt»

Her kommer appen RunGap inn. Det er noen år siden appen først ble lansert, men en dyktig utvikler har sørget for å utvikle appen videre og å gjøre den enda bedre. RunGap fungerer enkelt og greit som en aggregator for mange ulike treningstjenester. Enkelt forklart kan vi se på den som en stor ekstern harddisk med en innebygd trådløs ruter som du kan koble flere ulike enheter til. Men, isteden for at du kobler en mobil, et nettbrett og en PC til ruteren, så åpner du RunGap-appen på telefonen og logger inn på de ulike appene/kontoene der du har treningsdata lagret. RunGap støtter mer enn 30 av de mest populære tjenestene, og flere legges stadig til. F.eks. Hammerhead og Wahoo som er spesielt populært blant syklister.

Samtlige apper og tjenester som er støttet av RunGap er listet opp i menyen, og du logger inn med det samme brukernavnet og passordet som på den opprinnelige kontoen.

Etter at du har logget vellykket inn, kan du åpne innstillingene ved å trykke på navnet på tjenesten, og deretter får du noen få, men viktige valgmuligheter. Når du åpner «Avanserte innstillinger Settings», kan du velge om du ønsker å sette en app/tjeneste til «Kilde», eller «Destinasjon». Velger du «Kilde» så vil RunGap hente alle dataene fra denne tjenesten å registere den i biblioteket sitt. Velger du «Destinasjon», vil dataene fra RunGap sitt bibliotek sendes videre til appen hvor den lagres.

Okay, så et konkret eksempel.

Jeg bruker alltid en Garmin-klokke på venstre arm og har noen tusen treningsøkter registrert i Garmin Connect. I menyen på RunGap har jeg valgt Garmin Connect som «Kilde», og samtlige andre apper/tjenester jeg ønsker å synkronisere data til, er satt som «Destinasjon». På denne måten vil treningsdataene som er registrert med Garmin-klokka synkroniseres til Polar Flow, Suunto, Adidas, Fitbit, etc…

Sett «Kilde».

Sett «Destinasjon».

Merk at det ikke er alle dataene som kommer med, men imponerende mye, og du får alltid den viktigste infoen som tid, distanse, høyde, total stigning, rute med kart, puls, kalorier, kardiobelastning, m.m.. Spesifikke data som væsketap, temperatur, treningsfordel, etc., er ikke alltid like konsekvent, og det avhenger av hvilke kontoer du overfører data mellom.

Bestem tidsperioden for backup

Under «Avanserte innstillinger» får du muligheten til å bestemme om du vil hoppe over enkelte treningsøkter. Ønsker du å synkronisere data fra kun en bestemt periode, kan du stille start- og sluttdato for hver enkelt konto.

Del og synkroniser

RunGap vil automatisk se etter nye treningsøkter som er registrert på en av tjenestene du er logget inn på og deretter overføre de til samtlige kontoer du har koblet til. «By default» vil den gjøre dette minst en gang hver syvende dag, men du kan også starte manuell synkronisering ved å trykke på «Del og eksporter», og deretter «Auto deling» i menyen som dukker opp. Dersom du isteden for «Auto deling» trykker på ikonet for en bestemt tjeneste, vil du overføre alle øktene til kun denne kontoen.

Statistikk og rutekart

RunGap har også en egen funksjon som viser deg en totaloversikt over ulike treningsdata som distanse, varighet, kalorier, maksimal distanse og gjennomsnittlig hastighet. Du kan sortere på år, måned, uke og dag. Liker du å holde oversikt over hvor langt de ulike sko parene har løpt, eller hvor langt sykkelen har trillet, kan du legge til dette utstyret å holde oversikten i appen.

Den kanskje kuleste funksjonen er «Rutekartet» som automatisk registrerer når du har gjennomført en økt på en rute som er nesten identisk med noe du har gjort tidligere, og deretter «samler» alle de lignende rutene under en fane.

Nedlasting og alternativ til Android

RunGap – Workout Data Manager kan lastes ned fra App Store via lenken under. Appen er gratis å laste ned å bruke, men koster noen kroner dersom du ønsker full funksjonalitet som blant annet auto synkronisering. Du kan velge mellom 3 måneder til 44 kr, eller 12 måneder for 119 kr.

RunGap

Har du lest artikkelen og sitter superfornøyd og klar til å overføre treningsdata mellom en rekke plattformer? I så fall bør du eie en iPhone ettersom RunGap kun funngerer med iOS-enheter. Heldigvis trenger du ikke deppe selv om du skulle sitte med en flunkende ny toppmodell Android-telefon, for Google Play har flere alternative apper som gjør den samme jobben som RunGap.

Den mest kjente og brukte er SyncMyTracks. Denne er gratis å laste ned å bruke, og kan kjøpes for 32 kr dersom du ønsker full funksjonalitet. De få kronene er absolutt verdt det dersom du har tenkt å benytte tjenesten ofte. Isteden for å synkronisere en og en konto, kan du sette opp auto synkronisering mellom samtlige kontoer på lik linje med RunGap.

 

SyncMyTracks


Del gjerne:

Featured image for “En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker”

En oversikt over alle funksjoner på populære Garmin pulsklokker

Garmin tilbyr en mengde pulsklokker med et hav av ulike funksjoner. Her får du oversikten over alle de ulike funksjonene…
Featured image for “Slik legger du inn kart på Garmin-klokker”

Slik legger du inn kart på Garmin-klokker

Ønsker du å få mest mulig ut av kartfunksjonen fra Garmin? Da bør du få med deg denne guiden. Her…
Featured image for “Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker”

Slik fungerer søvnmåling på Polar pulsklokker

Noen gang lurt på hvordan Polar pulsklokka di måler søvn i løpet av natten og hva annet den faktisk måler?…
Featured image for “Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin”

Slik importerer du ruter fra UT.no til Garmin

Her får du oppskriften på hvordan du raskt og enkelt importerer en rute fra UT.no til Garmin-klokken, eller en annen…
Featured image for “Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!”

Slik oppretter du intervaller & treningsmål på Polar pulsklokker!

Ønsker du å opprette en egendefinert treningsøkt du kan videresende til Polar klokken din slik at den kan veilede deg?…
Featured image for “Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle”

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle

Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle. Hva er forskjellen? Hvilke fordeler og ulemper er det for hver av modellene? Her får…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg…
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du…
Featured image for “Dette er COROS EvoLab og Training HUB”

Dette er COROS EvoLab og Training HUB

COROS EvoLab og Training Hub er to nyttige verktøy som kan hjelpe deg å planlegge, analysere og forstå både trening…
Featured image for “Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon”

Welltory – appen som lar deg spore helse, trening og restitusjon

Welltory er en kraftig, men brukervennlig app som gjør det enklere å overvåke stressnivåer og andre viktige helsedata. Her er…
Featured image for “Fitbit Daily Readiness Score og Søvnprofiler – Kort forklart”

Fitbit Daily Readiness Score og Søvnprofiler – Kort forklart

Fitbit «Daily Readiness Score» og Søvnprofiler skal hjelpe deg å forstå når kroppen er mest mottakelig for trening. Her får du…
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for…
Featured image for “Gentler Streak – Gjør Apple Watch til en treningsveileder”

Gentler Streak – Gjør Apple Watch til en treningsveileder

Slutt å lure på når du trenger hvile og når kroppen er klar for å trene. Gentler Streak forteller deg alt…
Featured image for “Slik måler en pulsklokke (HRV) hjertevariabilitet, stress og søvn”

Slik måler en pulsklokke (HRV) hjertevariabilitet, stress og søvn

Har du noen gang lurt på hvordan en pulsklokke, eller smartklokke er i stand til å måle stress og søvn?…
Featured image for “Disse klokkene måler HRV – og slik bruker du det til din fordel”

Disse klokkene måler HRV – og slik bruker du det til din fordel

På jakt etter en klokke som kan måle HRV å gi deg nyttig innsikt i egen helse og formutvikling? Disse…
Featured image for “Løping på tredemølle vs. å løpe utendørs – Dette må du vite”

Løping på tredemølle vs. å løpe utendørs – Dette må du vite

Har du noen gang kjent på følelsen av at det er lettere å løpe innendørs på en tredemølle enn utendørs?…
Featured image for “Garmin – Guide og forklaring til ulike funksjoner og verktøy”

Garmin – Guide og forklaring til ulike funksjoner og verktøy

Her får du oversikten over hva de ulike funksjonene på Garmin-klokker gjør, og hvordan du kan dra nytte av de.…