RunGap – Synkroniser treningsdata på tvers av plattformer

18. desember, 2021 (oppdatert 22. oktober 2023)

Featured image for “RunGap – Synkroniser treningsdata på tvers av plattformer”

Har du opplevd å sitte med mengder av treningsdata fordelt på ulike plattformer som Garmin Connect, Polar Flow, Suunto App, Apple Health, MapMyFitness og andre apper? Med RunGap kan du enkelt få orden på sakene. Her få du fremgangsmåten.

Undertegnede er helt sikkert ikke alene. Med fulltidsjobb som utstyrstester av pulsklokker og over en haug av merker å forholde meg til, så er de fleste treningsdataene spredd over en rekke ulike apper og plattformer. Som regel bruker jeg en fast klokke på venstre arm som jeg kjenner godt og stoler på, og som dermed kan fungere som en «referanse klokke» for den andre klokken, appen, eller pulssensoren som er til test.

Per dags dato har jeg treningsdata fordelt mellom Garmin Connect, Polar Flow, Suunto, COROS, Apple Health, Strava, TrainingPeaks, SportsTracker, Fitbit, Adidas, Nike, Relieve, MapMyFitness, og en rekke andre mindre kjente tjenester. Du har sikkert dine tjenester og apper du benytter, og kanskje er noe av det som holder deg igjen fra å bytte fra et merke til et annet, at du har årevis med historikk du ønsker å ta vare på.


RunGap – «Det finnes en app for alt»

Her kommer appen RunGap inn. Det er noen år siden appen først ble lansert, men en dyktig utvikler har sørget for å utvikle appen videre og å gjøre den enda bedre. RunGap fungerer enkelt og greit som en aggregator for mange ulike treningstjenester. Enkelt forklart kan vi se på den som en stor ekstern harddisk med en innebygd trådløs ruter som du kan koble flere ulike enheter til. Men isteden for at du kobler en mobil, et nettbrett og en PC til ruteren, så åpner du RunGap-appen på telefonen og logger inn på de ulike appene/kontoene der du har treningsdata lagret. RunGap støtter mer enn 30 av de mest populære tjenestene, og flere legges stadig til, som f.eks. Hammerhead og Wahoo som er spesielt populært blant syklister.

Samtlige apper og tjenester som er støttet av RunGap er listet opp i menyen, og du logger inn med det samme brukernavnet og passordet som på den opprinnelige kontoen.

Etter at du har logget vellykket inn, kan du åpne innstillingene ved å trykke på navnet på tjenesten, og deretter får du noen få, men viktige valgmuligheter. Når du åpner «Avanserte innstillinger», kan du velge om du ønsker å sette en app/tjeneste til «Kilde», eller «Destinasjon». Velger du «Kilde» så vil RunGap hente alle dataene fra denne tjenesten å registere den i biblioteket sitt. Velger du «Destinasjon», vil dataene fra RunGap sitt bibliotek sendes videre til appen hvor den lagres.

Okay, så et konkret eksempel.

Jeg bruker alltid en Garmin-klokke på venstre arm og har noen tusen treningsøkter registrert i Garmin Connect. I menyen på RunGap har jeg valgt Garmin Connect som «Kilde», og samtlige andre apper/tjenester jeg ønsker å synkronisere data til, er satt som «Destinasjon». På denne måten vil treningsdataene som er registrert med Garmin-klokka synkroniseres til Polar Flow, Suunto, Adidas, Fitbit, etc…

Sett «Kilde».

Sett «Destinasjon».

Merk at det ikke er alle dataene som kommer med, men veldig mye, og du får alltid den viktigste infoen som tid, distanse, høyde, total stigning, rute med kart, puls, kalorier, kardiobelastning, m.m.. Spesifikke data som væsketap, temperatur, treningsfordel, etc., er ikke alltid like konsekvent, og det avhenger av hvilke kontoer du overfører data mellom.

Bestem tidsperioden for backup

Under «Avanserte innstillinger» får du muligheten til å bestemme om du vil hoppe over enkelte treningsøkter. Ønsker du å synkronisere data fra kun en bestemt periode, kan du stille start- og sluttdato for hver enkelt konto.

Del og synkroniser

RunGap vil automatisk se etter nye treningsøkter som er registrert på en av tjenestene du er logget inn på og deretter overføre de til samtlige kontoer du har koblet til. Som standard vil den gjøre dette minst en gang hver syvende dag, men du kan også starte manuell synkronisering ved å trykke på «Del og eksporter», og deretter «Auto deling» i menyen som dukker opp. Dersom du isteden for «Auto deling» trykker på ikonet for en bestemt tjeneste, vil du overføre alle øktene til kun denne kontoen.

Statistikk og rutekart

RunGap har også en egen funksjon som viser deg en totaloversikt over ulike treningsdata som distanse, varighet, kalorier, maksimal distanse og gjennomsnittlig hastighet. Du kan sortere på år, måned, uke og dag. Liker du å holde oversikt over hvor langt de ulike sko parene har løpt, eller hvor langt sykkelen har rullet, kan du legge til dette utstyret å holde oversikten i appen.

Den kanskje kuleste funksjonen er «Rutekartet» som automatisk registrerer når du har gjennomført en økt på en rute som er nesten identisk med noe du har gjort tidligere og deretter «samler» alle de lignende rutene under en fane.

Nedlasting og alternativ til Android

RunGap – Workout Data Manager kan lastes ned fra App Store via lenken under. Appen er gratis å laste ned å bruke, men koster noen kroner dersom du ønsker full funksjonalitet som blant annet auto synkronisering. Du kan velge mellom 3 måneder til 49 kr, eller 12 måneder for 129 kr.

RunGap

Har du lest artikkelen og sitter superfornøyd og klar til å overføre treningsdata mellom en rekke plattformer? I så fall bør du eie en iPhone ettersom RunGap kun funngerer med iOS-enheter. Heldigvis trenger du ikke deppe selv om du skulle sitte med en flunkende ny toppmodell Android-telefon, for Google Play har flere alternative apper som gjør den samme jobben som RunGap.

Den mest kjente og brukte er SyncMyTracks. Denne er gratis å laste ned å bruke, og kan kjøpes for 30-40 kr dersom du ønsker full funksjonalitet. De få kronene er absolutt verdt det dersom du har tenkt å benytte tjenesten ofte. Isteden for å synkronisere en og en konto, kan du sette opp auto synkronisering mellom samtlige kontoer på lik linje med RunGap.

SyncMyTracks

Del gjerne:

Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”
28. mars 2024 | Guider

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg alt du må vite.
Les mer
Featured image for “Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene”
15. mars 2024 | Guider

Pulsklokke – De beste rimelige og budsjettvennlige pulsklokkene

Er du på utkikk etter en ny pulsklokke, men ønsker ikke å svi av mer penger enn nødvendig? Disse pulsklokkene gir deg virkelig valuta for pengene!
Les mer
Featured image for “De beste pulsklokkene – Best i test”
14. mars 2024 | Anbefalte artikler

De beste pulsklokkene – Best i test

Nærmere 150 pulsklokker er testet. Skal du investere i ny pulsklokke, så finner du både den og alt du trenger å vite her. Her er de beste pulsklokkene.
Les mer
Featured image for “Dette må du vite før du kjøper nye løpesko”
8. mars 2024 | Guider

Dette må du vite før du kjøper nye løpesko

Pronasjon, dropp, stack og karbon – denne guiden gir deg forklaringen på ulike begreper i sko-verdenen og hva du bør tenke over ved valg av nye løpesko.
Les mer
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”
4. mars 2024 | Guider

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du bør vite, samt noen gode tips og anbefalinger!
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
18. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!”
18. februar 2024 | Guider

Dette er Zwift – En enkel guide til å komme i gang med Zwift!

Nysgjerrig på interaktiv trening og lurer på hva «Zwift» er for noe? Her får du vite det du trenger for å komme i gang, og hvorfor Zwift er så populært!
Les mer
Featured image for “Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger”
7. februar 2024 | Guider

Skallbekledning – Skalljakke – Guide og anbefalinger

På jakt etter ny skallbekledning? Her får du oversikten over hva du bør se etter og hva du bør tenke over i valget av ny skalljakke og skallbukse.
Les mer
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”
15. januar 2024 | Guider

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig dunjakke til ditt behov.
Les mer
Featured image for “Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det”
8. januar 2024 | Guider

Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det

Eier du en Garmin-klokke som ikke støtter kart? Komoot gjør det mulig å få kart på en rekke Garmin-enheter som egentlig ikke støtter dette!
Les mer