Nyhet: Polar Vantage V3

11. oktober, 2023 (oppdatert 2. november 2023)
Featured image for “Nyhet: Polar Vantage V3”

Polar har dratt sløret av sin råeste multisportklokke gjennom dets over 45 år lange historie – Polar Vantage V3. Endelig har det finske selskapet lyttet og gitt brukerne en gigantisk og etterlengtet oppdatering.

Tre år etter lanseringen av Polar Vantage V2, mengder av motvind med synkende salgstall og kraftig stagnering, så slår det tradisjonsrike selskapet Polar tilbake med et nytt flaggskip – Polar Vantage V3. Med Polar Vantage V3 ønsker Polar å tette gapet som har oppstått mellom dem og altfor mange av konkurrentene i markedet, selv om det fremdeles er tydelig hva Polar ønsker å satse på.


Endelig AMOLED og større skjerm

Polar har holdt på de litt kjedelige transflektive skjermene i alle år, men Vantage V3 bringer endelig AMOLED på banen. Med en oppløsning på 462 ppi og lysstyrke på 1050 nits skal du være garantert klare og flotte farger i både animasjoner, urskiver og kart, og Corning Gorilla Glass 3.0 skal beskytte mot riper. Her kunne vi gjerne sett safirglass, men heldigvis er glasset flatt slik at det er mulig å feste på en skjermbeskytter. Polar har også redusert det svarte arealet mellom skjermen og bezelen slik at skjermarealet utnyttes bedre. Sammenlignet med Polar Vantage V2 har skjermen på den nye Polar Vantage V3 35% større synlig område.

Designet er for øvrig relativt likt, selv om Vantage V3 er marginalt større med et mål på 47 x 50.8 x 14.5 mm sammenlignet med 47 x 47 x 13 mm på Vantage 2. Vekten er kun 57 gram, og klokken er designet for å kunne brukes 24/7 uten og føles irriterende. Det slanke designet er også en stor fordel for alle som driver med triatlon, eller svømming, og bruker klokken i kombinasjon med en våtdrakt.

Batteritiden har tatt et kraftig byks og skal holde opptil 8 dager i smartklokkemodus, opptil 53 timer i treningsmodus, og opptil 140 timer strømsparemodus.

Polar Vantage V3 er «kun» WR50 sertifisert, mens Vantage V2 var både WR100 sertifisert og MIL-STD-810G sertifisert. Den nye modellen tåler dermed ikke like mye, selv om den fint kan brukes til svømming.

Polar Vantage V3
Polar Vantage V3-familien.

Polar Vantage V3 vs. Polar Vantage V2

EgenskaperPolar Vantage V3Polar Vantage V2
Størrelse47 x 50.8 x 14.5 mm47 x 47 x 13 mm
Vekt39 g uten reim / 57 g med reim34 g uten reim / 52 g med reim
Skjerm1,39″ AMOLED, 454 x 454 px, Touch1,2″ MIP, 240 x 240 px, Touch
GlassCorning Gorilla Glass 3.0Corning Gorilla Glass 3.0
VanntetthetWR50WR100
Ytelse/Funksjon
Prosessor275 mHz120 mHz
Minne37 MB0,64 MB
Lagring32 GB32 MB
Sensorer (helsemålinger)Polar Elixir bestående av;
EKG-, SpO2-, hudtemperatur- og pulssensor (Polar Gen 4).
Polar Precision Prime pulssensor
Sensorer (annet)Multiband-GPS, Barometer, Magnetisk kompass, AkselerometerGPS, Barometer, Magnetisk kompass, Akselerometer
Batteritid
Batterikapasitet488 mAh346 mAh
SmartklokkemodusOpptil 8 dager.Opptil 8 dager.
TreningsmodusOpptil 53 timer.Opptil 40 timer.
UtvidetOpptil 140 timer.Opptil 100 timer.
Pris6499 kr5499 kr

Mer omfattende helsemålinger

Polar har først og fremst alltid prioritert trenings- og restitusjons delen av pulsklokkene, og i langt mindre grad smartklokkefunksjoner og støtte for tredjeparts apper. Slik fortsetter det også med Polar Vantage V3, men nå tar de i det minste et stort skritt videre inn i feltet for helseovervåking og tilbyr et verktøy som Garmin-brukere kan se langt etter. Den nye «sensorpakken» fra Polar har fått navnet Polar Elixir og inkluderer en ny pulssensor, SpO2-sensor, hudtemperatursensor og EKG-sensor.

EKG-sensoren gjør det mulig å utføre en EKG-måling direkte fra håndleddet i løpet av 30 sekunder, men merk at Polar sin EKG-funksjon ikke er medisinsk godkjent som EKG-funksjonen på blant annet Apple Watch, Samsung Galaxy Watch og de fleste andre modeller som reklamerer med dette. Derimot åpner den for å kunne utføre en Ortostatisk Test uten behov for en brystmontert pulsmåler. Garmin-brukere har etterspurt dette i lange tider, så endelig er det Polar som er først ute med noe.

Vantage V3 selskapets første pulsklokke med en SpO2-sensor for måling av oksygennivået i blodet, samt en egen hudtemperatursensor for måling av kroppstemperatursvariasjoner gjennom natten. Å måle kroppstemperatur kan bidra til å gi økt innsikt i velvære og søvn, og kvinner kan bruke informasjonen om kroppstemperaturvariasjoner til å overvåke menstruasjonssyklusen.

Som ikke det var nok har Polar oppgradert pulssensoren til Polar Precision Prime 4.gen. Den nye pulssensoren skal i følge Polar være opptil 25% mer nøyaktig under de fleste aktiviteter, inkludert (ikke så overraskende) løping og sykling. En stor del av forbedringen skal skyldes forbedrede algoritmer og et nytt design som reduserer lyslekkasje.


Nedlastbare kart og sving-for-sving veiledning

Polar Vantage V3 har endelig fått på plass nedlastbare topografiske kart med sving-for-sving veiledning gjennom ruteplanleggeren Komoot, samt en ny multiband-GPS for mer nøyaktig sporing. Kartene er tilgjengelig i to varianter; «Base kart» som kommer forhåndsinstallert på klokken, og «Detaljerte kart» som kan lastes ned fra Polar.

Kartene kommer i tillegg til Polar Hill Splitter som gir detaljert informasjon om hvordan du presterer på oppover- og nedoverbakker under treningsøkter. Hill Splitter gjenkjenner automatisk alle mot- og nedoverbakker ved å bruke hastighet, distanse og barometriske høydedata basert på GPS.

Fremdeles ikke veldig smart

Som nevnt er Polar trofast mot det de så sterkt brenner for – trening og restitusjon. Av smartklokkefunksjoner tilbyr Polar Vantage V3 støtte for smartvarsler (kun lese), widget for værmelding, musikk kontroller og helt vanlige tidtakere. Det er ingen støtte for kontaktløs betaling, laste ned tredjeparts apper, strømme musikk via Spotify – kun mulighet til å kontrollere musikken du spiller av på telefonen. Polar har heldigvis fått på plass en kraftig lommelykt funksjon som fungerer ved at lysstyrken på skjermen settes til maks.

Brukergrensesnittet ser ut til å være uforandret fra tidligere, men prosessoren er kraftig oppgradert og skal gi en ytelsesøkning på opptil 129% raskere CPU for en mer sømløs og bedre opplevelse. Lagringskapasiteten er utvidet til 32 GB slik at du har plass til flere nedlastbare kart.


Alt det gode fra Polar

Foruten om alt som er nytt byr Polar Vantage V3 så klart på alt det gode Polar har gjort i så mange år, inkludert mer enn 150+ sportsprofiler, en mengde trenings- og restitusjonsverktøy som kraftmåling direkte fra håndleddet, Polar Training Load Pro for beregning av treningsbelastning og treningseffekt, Recovery Pro som forteller når kroppen er restituert og klar for trening med personlige tilbakemeldinger og forslag, SleepWise, Nightly Recharge og Sleep Plus Stages for omfattende søvnsporing, Løps- og Sykkeltest som lar deg beregne VO2-maks, og mye mer.


De viktigste funksjonene for Polar Vantage V3 oppsummert:

Design

 • Skjerm: 1,39″ AMOLED-touchskjerm beskyttet med Corning Gorilla Glass 3.0. Kantene er mindre enn tidligere for bedre utnyttelse. 454 x 454 px (462 ppi) for en klar og lettlest skjerm. 1050 nits lysstyrke.
 • Størrelse: 47 x 50.8 x 14.5 mm
 • Vekt: 57 gram
 • Reimer 22 mm standard reimer som enkelt kan byttes uten behov for adapter.
 • Vanntetthet: WR50 (ned til 50 meter).
 • Tilkobling: Bluetooth 5.1
 • Batteristørrelse: 488 mAh

Biosensing-teknologier

 • Polar Elixir: Neste generasjon av Polars sensorfusjonsteknologi som måler mer
  fysiologiske og mekaniske data enn noen gang tidligere ved å analysere et bredt spekter av biologiske markører.
 • Polar Gen 4 optisk pulssensor (OHR): Ny pulssensor for forbedrede pulsmålinger takket være mindre interferens (opptil 25% mer nøyaktig enn tidligere).
 • EKG-sensor: EKG-sensoren gir mulighet for å utføre en ikke-medisinsk godkjent EKG-måling direkte fra håndleddet. EKG-sensoren åpner også for å kunne utføre en Ortostatisk Test uten behov for en brystmontert pulsmåler.
 • SpO2-sensor: Sensor for målinger av blodets oksygennivå ved bruk av pulsoksimetri-teknologi.
 • Hudtemperatursensor: Målinger av kroppstemperatursvariasjoner gjennom
  natten for økt innsikt i velvære og søvn, samt overvåkning av menstruasjonssyklus for kvinner.

Navigasjon

 • Multiband-GPS: Ny GPS-chip med med støtte for multiband-GPS for mer nøyaktig posisjonering med mindre interferens fra høye bygninger og dårlig vær.
 • Nedlastbare kart: Nedlastbare detaljerte topografiske kart direkte på klokken.
 • Sving-for-sving-veiledning med Komoot: Planlegg ruter i Komoot-ruteplanleggeren og synkroniser de enkelt til Polar-klokken for å få detaljerte ruter og sving-for-sving-veiledning.

Ytelse og batterilevetid

 • Økt CPU-hastighet: Ny prosessor (275 MHz) gir en CPU-hastighet opptil hele 129% raskere enn i forrige modell. Dette bidrar til bedre flyt i brukergrensesnittet.
 • Økt batterilevetid: Opptil 8 dager i smartklokkemodus. Opptil 53 timer i treningsmodus. Opptil 140 timer i strømsparemodus.
 • Økt lagringskapasitet: 32 GB lagringsplass gir mulighet til å lagre flere kartområder på klokken.
 • USB-C-lading: Polar Charge 2.0-kabel med fullt kompatibel USB-C-kontakt.

Verktøy for trening, restitusjon og søvnsporing

 • Omfattende verktøy for trening, restitusjon og søvnsporing: Inkluderer blant annet Prestasjonstester, Recovery Pro, Nightly Recharge, Sleep Plus Stages og
  SleepWise.
 • Over 150 innebygde sportsprofiler og verktøy for å spore dem.
 • Work-Rest Guide: Hjelper til å optimalisere hviletiden mellom settene i styrketrening ved å analysere hjertefrekvensen.
 • Voice Guidance: Gir relevant treningdata og veiledning under trening ved hjelp av lydvarsler gjennom tilkoblede hodetelefoner, eller høyttaleren på telefonen.
 • Polar Flow: Kraftig og gratis trenings- og treningsapp for å se, analysere og forstå all
  aktivitets-, trenings- og søvninformasjon som klokken registrerer.

Pris og tilgjengelighet

Polar Vantage V3 er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra 11.oktober, og utsending/salg i butikkstarter 25.oktober. Prisen er satt til 6499 kr. I tillegg kan klokken kjøpes i en pakke med Polar H10-pulssensoren til 6999 kr.

Polar Vantage V3 er tilgjengelig i fargene Night Black, Sky Blue og Sunrise Apricot.


Få også med deg:


Del gjerne:

Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition”

Nyhet: COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition

COROS lanserer en begrenset utgave av sin populære budsjettvennlig pulsklokke PACE 3. Her er COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition.…
Featured image for “Giga-oppdatering gir COROS-klokker HRV-måling m.m.”

Giga-oppdatering gir COROS-klokker HRV-måling m.m.

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving personlig tilpasset maratonplan, HRV-måling, vær-widget, m.m..…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Gobi”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Gobi

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “En kort historie om Ironman – verdens tøffeste konkurranse”

En kort historie om Ironman – verdens tøffeste konkurranse

Klar for å teste deg selv på det som regnes som «verdens hardeste konkurranse»? I så fall bør du forberede…
Featured image for “10 grunner til å velge Polar Pacer Pro”

10 grunner til å velge Polar Pacer Pro

Polar Pacer Pro er en av Polar sine best utstyrte pulsklokker og har i tillegg en relativt lav pris. Her…
Featured image for “Garmin Forerunner får nye funksjoner i beta oppdatering”

Garmin Forerunner får nye funksjoner i beta oppdatering

En ny stor beta oppdatering til flere Forerunner-modeller bringer med seg registrering av høneblund, forbedret Body Battery, Red Shift modus,…
Featured image for “Garmin Venu 3 får hudtemperatur sporing i ny oppdatering”

Garmin Venu 3 får hudtemperatur sporing i ny oppdatering

Garmin har offentliggjort en beta programvare som åpner for å spore hudtemperatur med Garmin Venus 3/3S. Her er det du…
Featured image for “Garmin med nye funksjoner for Fenix 7/7 Pro, epix/epix Pro, m.m.”

Garmin med nye funksjoner for Fenix 7/7 Pro, epix/epix Pro, m.m.

Garmin har lansert den første store betaprogramvaren for fjerde kvartal. Her er det som er nytt for Fenix 7-familien, epix-familien…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Dusty Pink”

Nyhet: COROS APEX 2 Dusty Pink

COROS har lansert APEX 2 Dusty Pink – en spesialutgave av den populære APEX 2 som ble lansert høsten 2022.…
Featured image for “EKG-måling er nå tilgjengelig på flere Garmin-klokker. Men kun i USA…”

EKG-måling er nå tilgjengelig på flere Garmin-klokker. Men kun i USA…

Garmin har lansert EKG-appen til flere av selskapets mest populære modeller. Men foreløpig er det begrenset til klokker i USA.…
Featured image for “Nyhet: Suunto Race og Suunto Wing”

Nyhet: Suunto Race og Suunto Wing

Suunto har helt uventet lansert to nye produkter; sportsklokken Suunto Race og de trådløse hodetelefonene Suunto Wing. Her er det…
Featured image for “Nyhet: Polar Vantage V3”

Nyhet: Polar Vantage V3

Polar har dratt sløret av sin råeste multisportklokke gjennom dets 45 år lange historie – Polar Vantage V3. Og her…
Featured image for “Nyhet: Google Pixel Watch 2”

Nyhet: Google Pixel Watch 2

Google har lansert Google Pixel Watch 2. Klokken forener alt det gode fra Google sitt økosystem med Fitbit sin omfattende…
Featured image for “Trikset som gjør Samsung Galaxy Watch 6 raskere”

Trikset som gjør Samsung Galaxy Watch 6 raskere

Opplever du at Samsung Galaxy Watch-klokken din ikke er så raskt som du forventer? Dette enkle trikset kan gjøre at…
Featured image for “Nyhet: Fitbit Charge 6”

Nyhet: Fitbit Charge 6

Fitbit har lansert en oppdatert utgave av sin populære aktivitetsmåler. Fitbit Charge 6 bygger på den gode gamle Charge 5,…
Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…