Nyhet: Polar Vantage V3

11. oktober, 2023 (oppdatert 2. november 2023)

Featured image for “Nyhet: Polar Vantage V3”

Polar har dratt sløret av sin råeste multisportklokke gjennom dets over 45 år lange historie – Polar Vantage V3. Endelig har det finske selskapet lyttet og gitt brukerne en gigantisk og etterlengtet oppdatering.

Tre år etter lanseringen av Polar Vantage V2, mengder av motvind med synkende salgstall og kraftig stagnering, så slår det tradisjonsrike selskapet Polar tilbake med et nytt flaggskip – Polar Vantage V3. Med Polar Vantage V3 ønsker Polar å tette gapet som har oppstått mellom dem og altfor mange av konkurrentene i markedet, selv om det fremdeles er tydelig hva Polar ønsker å satse på.


Endelig AMOLED og større skjerm

Polar har holdt på de litt kjedelige transflektive skjermene i alle år, men Vantage V3 bringer endelig AMOLED på banen. Med en oppløsning på 462 ppi og lysstyrke på 1050 nits skal du være garantert klare og flotte farger i både animasjoner, urskiver og kart, og Corning Gorilla Glass 3.0 skal beskytte mot riper. Her kunne vi gjerne sett safirglass, men heldigvis er glasset flatt slik at det er mulig å feste på en skjermbeskytter. Polar har også redusert det svarte arealet mellom skjermen og bezelen slik at skjermarealet utnyttes bedre. Sammenlignet med Polar Vantage V2 har skjermen på den nye Polar Vantage V3 35% større synlig område.

Designet er for øvrig relativt likt, selv om Vantage V3 er marginalt større med et mål på 47 x 50.8 x 14.5 mm sammenlignet med 47 x 47 x 13 mm på Vantage 2. Vekten er kun 57 gram, og klokken er designet for å kunne brukes 24/7 uten og føles irriterende. Det slanke designet er også en stor fordel for alle som driver med triatlon, eller svømming, og bruker klokken i kombinasjon med en våtdrakt.

Batteritiden har tatt et kraftig byks og skal holde opptil 8 dager i smartklokkemodus, opptil 53 timer i treningsmodus, og opptil 140 timer strømsparemodus.

Polar Vantage V3 er «kun» WR50 sertifisert, mens Vantage V2 var både WR100 sertifisert og MIL-STD-810G sertifisert. Den nye modellen tåler dermed ikke like mye, selv om den fint kan brukes til svømming.

Polar Vantage V3
Polar Vantage V3-familien.

Polar Vantage V3 vs. Polar Vantage V2

EgenskaperPolar Vantage V3Polar Vantage V2
Størrelse47 x 50.8 x 14.5 mm47 x 47 x 13 mm
Vekt39 g uten reim / 57 g med reim34 g uten reim / 52 g med reim
Skjerm1,39″ AMOLED, 454 x 454 px, Touch1,2″ MIP, 240 x 240 px, Touch
GlassCorning Gorilla Glass 3.0Corning Gorilla Glass 3.0
VanntetthetWR50WR100
Ytelse/Funksjon
Prosessor275 mHz120 mHz
Minne37 MB0,64 MB
Lagring32 GB32 MB
Sensorer (helsemålinger)Polar Elixir bestående av;
EKG-, SpO2-, hudtemperatur- og pulssensor (Polar Gen 4).
Polar Precision Prime pulssensor
Sensorer (annet)Multiband-GPS, Barometer, Magnetisk kompass, AkselerometerGPS, Barometer, Magnetisk kompass, Akselerometer
Batteritid
Batterikapasitet488 mAh346 mAh
SmartklokkemodusOpptil 8 dager.Opptil 8 dager.
TreningsmodusOpptil 53 timer.Opptil 40 timer.
UtvidetOpptil 140 timer.Opptil 100 timer.
Pris6499 kr5499 kr

Mer omfattende helsemålinger

Polar har først og fremst alltid prioritert trenings- og restitusjons delen av pulsklokkene, og i langt mindre grad smartklokkefunksjoner og støtte for tredjeparts apper. Slik fortsetter det også med Polar Vantage V3, men nå tar de i det minste et stort skritt videre inn i feltet for helseovervåking og tilbyr et verktøy som Garmin-brukere kan se langt etter. Den nye «sensorpakken» fra Polar har fått navnet Polar Elixir og inkluderer en ny pulssensor, SpO2-sensor, hudtemperatursensor og EKG-sensor.

EKG-sensoren gjør det mulig å utføre en EKG-måling direkte fra håndleddet i løpet av 30 sekunder, men merk at Polar sin EKG-funksjon ikke er medisinsk godkjent som EKG-funksjonen på blant annet Apple Watch, Samsung Galaxy Watch og de fleste andre modeller som reklamerer med dette. Derimot åpner den for å kunne utføre en Ortostatisk Test uten behov for en brystmontert pulsmåler. Garmin-brukere har etterspurt dette i lange tider, så endelig er det Polar som er først ute med noe.

Vantage V3 selskapets første pulsklokke med en SpO2-sensor for måling av oksygennivået i blodet, samt en egen hudtemperatursensor for måling av kroppstemperatursvariasjoner gjennom natten. Å måle kroppstemperatur kan bidra til å gi økt innsikt i velvære og søvn, og kvinner kan bruke informasjonen om kroppstemperaturvariasjoner til å overvåke menstruasjonssyklusen.

Som ikke det var nok har Polar oppgradert pulssensoren til Polar Precision Prime 4.gen. Den nye pulssensoren skal i følge Polar være opptil 25% mer nøyaktig under de fleste aktiviteter, inkludert (ikke så overraskende) løping og sykling. En stor del av forbedringen skal skyldes forbedrede algoritmer og et nytt design som reduserer lyslekkasje.


Nedlastbare kart og sving-for-sving veiledning

Polar Vantage V3 har endelig fått på plass nedlastbare topografiske kart med sving-for-sving veiledning gjennom ruteplanleggeren Komoot, samt en ny multiband-GPS for mer nøyaktig sporing. Kartene er tilgjengelig i to varianter; «Base kart» som kommer forhåndsinstallert på klokken, og «Detaljerte kart» som kan lastes ned fra Polar.

Kartene kommer i tillegg til Polar Hill Splitter som gir detaljert informasjon om hvordan du presterer på oppover- og nedoverbakker under treningsøkter. Hill Splitter gjenkjenner automatisk alle mot- og nedoverbakker ved å bruke hastighet, distanse og barometriske høydedata basert på GPS.

Fremdeles ikke veldig smart

Som nevnt er Polar trofast mot det de så sterkt brenner for – trening og restitusjon. Av smartklokkefunksjoner tilbyr Polar Vantage V3 støtte for smartvarsler (kun lese), widget for værmelding, musikk kontroller og helt vanlige tidtakere. Det er ingen støtte for kontaktløs betaling, laste ned tredjeparts apper, strømme musikk via Spotify – kun mulighet til å kontrollere musikken du spiller av på telefonen. Polar har heldigvis fått på plass en kraftig lommelykt funksjon som fungerer ved at lysstyrken på skjermen settes til maks.

Brukergrensesnittet ser ut til å være uforandret fra tidligere, men prosessoren er kraftig oppgradert og skal gi en ytelsesøkning på opptil 129% raskere CPU for en mer sømløs og bedre opplevelse. Lagringskapasiteten er utvidet til 32 GB slik at du har plass til flere nedlastbare kart.


Alt det gode fra Polar

Foruten om alt som er nytt byr Polar Vantage V3 så klart på alt det gode Polar har gjort i så mange år, inkludert mer enn 150+ sportsprofiler, en mengde trenings- og restitusjonsverktøy som kraftmåling direkte fra håndleddet, Polar Training Load Pro for beregning av treningsbelastning og treningseffekt, Recovery Pro som forteller når kroppen er restituert og klar for trening med personlige tilbakemeldinger og forslag, SleepWise, Nightly Recharge og Sleep Plus Stages for omfattende søvnsporing, Løps- og Sykkeltest som lar deg beregne VO2-maks, og mye mer.


De viktigste funksjonene for Polar Vantage V3 oppsummert:

Design

 • Skjerm: 1,39″ AMOLED-touchskjerm beskyttet med Corning Gorilla Glass 3.0. Kantene er mindre enn tidligere for bedre utnyttelse. 454 x 454 px (462 ppi) for en klar og lettlest skjerm. 1050 nits lysstyrke.
 • Størrelse: 47 x 50.8 x 14.5 mm
 • Vekt: 57 gram
 • Reimer 22 mm standard reimer som enkelt kan byttes uten behov for adapter.
 • Vanntetthet: WR50 (ned til 50 meter).
 • Tilkobling: Bluetooth 5.1
 • Batteristørrelse: 488 mAh

Biosensing-teknologier

 • Polar Elixir: Neste generasjon av Polars sensorfusjonsteknologi som måler mer
  fysiologiske og mekaniske data enn noen gang tidligere ved å analysere et bredt spekter av biologiske markører.
 • Polar Gen 4 optisk pulssensor (OHR): Ny pulssensor for forbedrede pulsmålinger takket være mindre interferens (opptil 25% mer nøyaktig enn tidligere).
 • EKG-sensor: EKG-sensoren gir mulighet for å utføre en ikke-medisinsk godkjent EKG-måling direkte fra håndleddet. EKG-sensoren åpner også for å kunne utføre en Ortostatisk Test uten behov for en brystmontert pulsmåler.
 • SpO2-sensor: Sensor for målinger av blodets oksygennivå ved bruk av pulsoksimetri-teknologi.
 • Hudtemperatursensor: Målinger av kroppstemperatursvariasjoner gjennom
  natten for økt innsikt i velvære og søvn, samt overvåkning av menstruasjonssyklus for kvinner.

Navigasjon

 • Multiband-GPS: Ny GPS-chip med med støtte for multiband-GPS for mer nøyaktig posisjonering med mindre interferens fra høye bygninger og dårlig vær.
 • Nedlastbare kart: Nedlastbare detaljerte topografiske kart direkte på klokken.
 • Sving-for-sving-veiledning med Komoot: Planlegg ruter i Komoot-ruteplanleggeren og synkroniser de enkelt til Polar-klokken for å få detaljerte ruter og sving-for-sving-veiledning.

Ytelse og batterilevetid

 • Økt CPU-hastighet: Ny prosessor (275 MHz) gir en CPU-hastighet opptil hele 129% raskere enn i forrige modell. Dette bidrar til bedre flyt i brukergrensesnittet.
 • Økt batterilevetid: Opptil 8 dager i smartklokkemodus. Opptil 53 timer i treningsmodus. Opptil 140 timer i strømsparemodus.
 • Økt lagringskapasitet: 32 GB lagringsplass gir mulighet til å lagre flere kartområder på klokken.
 • USB-C-lading: Polar Charge 2.0-kabel med fullt kompatibel USB-C-kontakt.

Verktøy for trening, restitusjon og søvnsporing

 • Omfattende verktøy for trening, restitusjon og søvnsporing: Inkluderer blant annet Prestasjonstester, Recovery Pro, Nightly Recharge, Sleep Plus Stages og
  SleepWise.
 • Over 150 innebygde sportsprofiler og verktøy for å spore dem.
 • Work-Rest Guide: Hjelper til å optimalisere hviletiden mellom settene i styrketrening ved å analysere hjertefrekvensen.
 • Voice Guidance: Gir relevant treningdata og veiledning under trening ved hjelp av lydvarsler gjennom tilkoblede hodetelefoner, eller høyttaleren på telefonen.
 • Polar Flow: Kraftig og gratis trenings- og treningsapp for å se, analysere og forstå all
  aktivitets-, trenings- og søvninformasjon som klokken registrerer.

Pris og tilgjengelighet

Polar Vantage V3 er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra 11.oktober, og utsending/salg i butikkstarter 25.oktober. Prisen er satt til 6499 kr. I tillegg kan klokken kjøpes i en pakke med Polar H10-pulssensoren til 6999 kr.

Polar Vantage V3 er tilgjengelig i fargene Night Black, Sky Blue og Sunrise Apricot.


Få også med deg:


Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer