Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro

17. oktober, 2023 (oppdatert 3. april 2024)

Featured image for “Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro”

Salomon Sense Pro og Adv Skin lar deg ta med både drikke, næring, telefon, m.m. uten å begrense frihetsfølelsen som en større vest eller sekk.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Salomon Sense Pro og Adv Skin – Løpebelter du blir glad i

Løpebelter er praktiske tilbehør for alle som ønsker å ha med seg vann, energibarer/gels, mobil, nøkler og annet utstyr på løpeturen, men som ikke vil bære en løpevest eller større sekk. Det finnes mange ulike typer og modeller av løpebelter, og to populære alternativer er Salomon Sense Pro og Salomon Adv Skin.

Salomon Sense Pro

Sense Pro er et lett og kompakt løpebelte (52 gram uten flasker) som passer for korte til middels lange løpeturer, eller som et tillegg til en løpevest eller sekk. Beltet har plass til en 500 ml soft flaske (ikke inkludert) og har fire elastiske stretch-lommer hvorav en mobillomme, to sidelommer i mesh og en baklomme. De fire lommene gir enkel tilgang til energibarer/gels og annet utstyr, og i tillegg er det et eget feste for staver eller en lett jakke, samt reflekser for bedre synlighet.

Sense Pro er laget av et pustende og hurtigtørkende materiale som sitter godt rundt midjen uten å skli, eller gnage. Det er ingen justeringsmuligheter, men det er til gjengjeld god stretch som gjør at en størrelse dekker et relativt bredt område. For best mulig passform er det likevel greit å treffe noen lunde på størrelsen. Adv Skin er tilgjengelig i str. XS til XL og flere ulike farger. For riktig størrelse kan du sjekke størrelsesguiden under.

Sense Pro er et godt valg for deg som vil ha et enkelt og funksjonelt løpebelte som gir deg plass til litt ekstra væske og oppbevaring for kortere turer. Beltet er også egnet for konkurranser eller raske treninger der du vil ha minimal vekt og maksimal bevegelsesfrihet.


Salomon Adv Skin

Salomon Adv Skin er et mer romslig og avansert løpebelte med større bærekapasitet enn Sense Pro, og passer for lengre og mer krevende løpeturer. Beltet er laget av det samme myke og elastiske materiale som Sense Pro, men er betydelig bredere slik at det sitter enda bedre enda mer stabilitet for å unngå at beltet «hopper» opp og ned. Den lave vekten på 84 gram og den kroppsnære passformen gjør at du ikke merker det når du bærer det på deg.

Adv Skin har flere smarte festmuligheter hvorav en stor stretch frontlomme med inngang fra begge sider og plass til en 500 ml soft flaske (ikke inkludert), samt en stor elastisk stretch baklomme med glidelås for trygg oppbevaring av f.eks. mobilen. I tillegg er det to diagonalstropper med silikongrep for feste til staver eller en lett jakke, en nøkkelringholder, en reflekterende løkke til en lampe, samt reflekser for bedre synlighet.

Adv Skin er et godt valg for deg som vil ha et fleksibelt og komfortabelt løpebelte som gir deg mulighet til å ta med væske og diverse utstyr på lengre løp og turer. Beltet er også ideelt som et tillegg til en løpevest under ultraløp, eller lange dager i fjellet der du vil ha med deg mye utstyr uten å ofre bevegelighet eller komfort.

Salomon Adv Skin er tilgjengelig i str. XS til XL og flere farger. For riktig størrelse kan du sjekke størrelsesguiden under.


Konklusjon

Både Sense Pro og Adv Skin er to gode løpebelter som kan brukes både til tur, trening og konkurranse.

Hvis du vil ha et lett og enkelt løpebelte for korte til middels lange turer, og som gjør minst mulig ut av seg, så anbefales Sense Pro. Dette er min personlige favoritt og som jeg har brukt i mange år og som har vært med på alle reiser i både innland og utland. Løsningen med fire mesh-lommer kontra Adv Skin sine to større lommer gir også mer fleksibilitet.

Ønsker du derimot et mer romslig og avansert løpebelte for lengre og mer krevende turer, og som sitter enda litt bedre dersom du fyller det med mye vekt, så kan Adv Skin være et bedre alternativ. Den ekstra bredden gjør at beltet holder seg noe mer stabilt når du har fylt beltet med både vann og 4 millioner energibarer.

Uansett hvilket du velger, så er dette utrolig allsidig tilbehør til både tur og trening, og de kan varmt anbefales.


Konklusjon

Navn: Salomon Adv Skin
Leverandør: Salomon
Pris: 500 kr

0%
Salomon Adv Skin

Et romslig og avansert løpebelte for lengre og mer krevende turer der du har behov for mer utstyr og vekt og ønsker enda bedre stabilitet.


Fordeler

 • Lett og pustende materiale. 
 • Sitter godt uten å "hoppe".
 • To store lommer, hvorav en glidelåslomme.
 • Festepunkter for staver og jakke. 
 • Refleksdetaljer.

Ulemper

 • Ingen spesielle.

Konklusjon

Navn: Salomon Sense Pro
Leverandør: Salomon
Pris: 550 kr

0%
Salomon Sense Pro

En glimrende løpebelte for korte til middels lange turer der du ønsker å ta med deg ekstra drikke, energi, mobil og eventuelt litt klær.


Fordeler

 • Lett og pustende materiale.
 • Sitter godt uten å "hoppe".
 • Fire store mesh-lommer med enkel tilgang.
 • Egen lomme til mobilen.
 • Festepunkter for staver og jakke. 
 • Refleksdetaljer.

Ulemper

 • Ingen spesielle.


Del gjerne:

Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)”
9. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)

Blue Ice Yagi 35l tar det beste fra sin suksessrike forgjenger, justerer og forbedrer der det trengs, og leverer en skisekk som virkelig byr på høy kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22”
25. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22

Osprey Talon 22 er kongen av dagstursekker og «løpe- sykle til jobbsekker». Talon 22 er komfortabel, lett, solid, og rommer langt mer enn du tror.
Les mer
Featured image for “Test: Zeiss Victory Pocket 10×25”
24. mars 2024 | Annet

Test: Zeiss Victory Pocket 10×25

Zeiss Victory Pocket 10×25 tar lommekikkerten til et nytt nivå der både kvalitet og design gjør den langt mer attraktiv enn kompaktkikkerter flest.
Les mer
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”
23. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke på er å ha det moro.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”
25. februar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l

Blue Ice Yagi 35l er resultatet av en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister, som gikk sammen for å lage produktene som erfarne brukere leter etter.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”
22. januar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer på det meste, og kan brukes til nesten alt.
Les mer
Featured image for “Test: Gemini DUO 2200-R Multisport”
12. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Gemini DUO 2200-R Multisport

Gemini er kanskje først og fremst kjent for å lage sykkellykter, men Gemini DUO 2200-R Multisport viser at de er i stand til mye mer. Denne lykta imponerer.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”
1. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å tilpasse lykten.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid”
30. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

Silva Trail Runner Free 2 er hodelykten for deg som ønsker en lett og kompakt hodelykt med kraftig lys uten å måtte tenke på ledninger.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro”
17. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro

Salomon Sense Pro og Adv Skin lar deg ta med både drikke, næring, telefon, m.m. uten å begrense frihetsfølelsen som en større vest eller sekk.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32”
14. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32

Leter du etter en av de råeste, mest fullspekkede og kanskje mest justerbare og komfortable dagstursekkene på markedet? Hils på Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Atmos AG LT 65”
24. september 2023 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Atmos AG LT 65

Jakter du den «ultimate» lettvekts sekken for lange turer der komfort er like viktig som god plass? Osprey Atmos AG LT 65 og Aura AG LT 65 kan være løsningen.
Les mer