Polar lanserer trenings- og velværeklokken Polar Ignite 3

9. november, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)

Featured image for “Polar lanserer trenings- og velværeklokken Polar Ignite 3”

Polar har lansert sin siste generasjon trenings- og smartklokke – Polar Ignite 3. Ignite 3 bringer med seg et helt nytt og elegant design, og noen nye spennende funksjoner.

Første generasjon ble lansert i juni 2019, før Ignite 2 fulgte opp i april 2021. Nå, drøye 18 måneder senere, har Polar lansert den siste oppfølgeren i familien – Polar Ignite 3.

Ignite er først og fremst en «aktivitets-/ trenings-/ smartklokke» mer enn en rendyrket treningsklokke. Til tross for at den har de fleste funksjoner som skal til for å logge all trening, er den rettet mot brukere som ønsker seg en enkel, elegant, men likevel velfungerende klokke til bruk i hverdagen. Den slanke formen og lave vekten (kun 35 gram) gjør den perfekt for å bære døgnet rundt.

Oppdatert med test!


Polar Ignite 3 – Dette er nytt

Polar ignite viderefører så klart alle funksjoner fra Ignite 2, men bringer med seg et nytt design og noen velkomne funksjoner.

Det mest iøynefallende er det forseggjorte designet med en slank profil, rillet ramme i rustfritt stål, og en buet, høyoppløst AMOLED-skjerm belagt med ripebestandig Gorilla-glass.


De viktigste funksjonene for Polar Ignite 3:

 • Høyoppløselig AMOLED-berøringsskjerm (NY) En kraftig og lyssterk 1,28″ fargeskjerm (oppløsning: 416 x 416, 16M farger).
 • Tilpassbare widgeter (NY): Velg informasjonen som vises på urskiven for enklere tilgang.
 • Multibånd-GNSS (NY): Ny GNSS-chip med støtte for flerbåndsfrekvens (både L1 og L5) skal gi langt mer presise GPS-målinger enn tidligere.
 • Lengre batteritid: Opptil fem dager i smartklokkemodus (likt som Ignite 2). Opptil 30 timer i treningsmodus med kontinuerlig GPS og pulsovervåking (10 timer mer enn Ignite 2).
 • Høyhastighets-prosessor (NY): Opptil 2 ganger raskere CPU og 7 ganger mer RAM enn forrige generasjon av Polar Ignite (samme prosessor som på Polar Pacer Pro og Polar Pacer).
 • SleepWise (NY): En analyse av hvordan søvn påvirker dagen med detaljert prognose for våkenhetsnivåer på dagtid, pluss et estimat på når kroppen er klar til å sovne.
 • Nightly Recharge: En restitusjonsmåling over natten som viser hvor godt du restituerer etter stress, aktivitet og trening i løpet av dagen.
 • Sleep Plus Stages: Automatisk søvnsporingsverktøy som viser mengden og kvaliteten på søvnen (angitt i søvnscore fra 0-100), og tiden brukt i hvert søvnstadium.
 • Serene pusteøvelser: Veiledede pusteøvelser som hjelper deg å slappe av å håndtere stress.
 • Polar Precision Prime-pulssensor: Avansert optisk pulsmålingsteknologi.
 • Aktivitetsprofiler: Mer enn noen gang; mer enn 150 ulike aktivitetsprofiler forhåndsinstallert på klokken.
 • 24/7 aktivitetssporing: Sporer aktivitet 24/7. Inkluderer Puls, respirasjonsrate (pustefrekvens), kaloriforbruk, skritt og estimert distanse, søvn, estimert VO2-maks, estimert kondisjonsalder basert på nåværende treningstilstand.
 • FitSpark: FitSpark gir daglig tilpassede treningsøkter basert på treningstilstand og dagsform.
 • Voice Guidance (NY): Tilbakemelding i sanntid og viktige treningsmålinger gjennom hodetelefoner eller tilkoblede høyttalere (må være koblet til Polar Flow).
 • Formtester: Fitness test, Performance test, Gangtest (den enkleste formen for å teste VO2max – krever kun 15-minutters rask gange).
 • Energikilder: Gir detaljert innsikt i hvilke energikilder som er brukt (karbohydrater, protein og fett) under en treningsøkt.
 • Training Load Pro: Klokken tar i bruk fysiologiske data, total treningsbelastning siste 28 dager, søvn og relevante parametre og forteller deg om du trener for lite, for hardt, eller akkurat nok til å vedlikeholde dagens nivå.
 • Musikkkontroll: Lar deg benytte klokken til å kontrollere musikkappen på telefonen for å navigere rundt i spillelister og justere volumet rett på klokken.
 • Smartvarsler: Støtte for mottak av smartvarsler via telefonen (ikke mulig å sende meldinger/ringe).
 • Polar Flow: Polar sin omfattende og enkle treningsapp registrering og analyse av aktivitetstrening og søvndata.

De to nye funksjonene Voice Guidance og SleepWise blir først tilgjengelig senere i november sammen med en oppdatering til Polar Flow-appen. Polar har også bekreftet at SleepWise vil rulles ut til alle Polar-brukere med klokker som støtter Sleep Plus Stages senere i år.

Ny og raskere prosessor
Polar Ignite 3 oppgraderes med den samme raske prosessoren som Polar Pacer Pro og Polar Pacer. Denne er inntil 2 ganger raskere enn tidligere, og gjør at klokken vil reagere raskere for eksempel når du blar i menyene. Dette er en velkommen nyhet ettersom tidligere pulsklokker fra Polar har vært heller trege. Klokken har også 7 ganger mer intern RAM enn tidligere.

Fargerik AMOLED-skjerm
Skjermen er ny, større og langt mer fargerik enn tidligere. Mens skjermen på Polar ignite 2 er en 1,2″ TFT fargeskjerm med en oppløsning på 240 x 240, har  skjermen på Polar Ignite 3 vokst til en 1,28″ AMOLED-skjerm med en oppløsning på 416 x 416 (16 millioner farger). Størrelsesmessig er klokken tilnærmet identisk, men ettersom skjermen er avrunde har Polar klart å strekke ut lengre ut mot kantene. For ekstra motstandsdyktighet mot riper er skjermen forsterket med Gorilla-glass.

Tilpassbare widgeter
Rask og enkel tilgang til den viktigste informasjonen rett fra urskjermen. Med widgeter får du tilgang til for eksempel værmelding, ukentlig treningssammendrag og VO2 maks. Urskiver og widgeter kan delvis tilpasses (legges til/fjernes).

Multibånd-GNSS
Multibånd-GNSS er heller uvanlig å se på denne typen klokken (fitness-klokker), men at Polar kaster seg på trenden er svært positivt all den tid Polar Ignite var svært unøyaktig. Multibånd-GNSS gjør det mulig for en pulsklokke å levere enda høyere presisjon i områder der det ellers ville vært vanskelig å oppnå gode målinger. Multibånd-GNSS kommer spesielt godt til nytte i byer med trange gater, høye bygninger og gjenstander som kan blokkere satellittsignalene. Det samme gjelder i fjellområder der du er omringet av bratte fjell, i dype daler/kløfter, etc..

Sporingsnøyaktigheten til en enhet avhenger ikke kun av GNSS-chippen, men påvirkes også at antennedesign og programvare. Det er umulig å si hvor nøyaktig en klokke er før den har blitt testet, men alt ligger til rette for at Polar Ignite 3 skal være den mest nøyaktige pulsklokken fra Polar til nå.

Voice Guidance
Med Voice Guidance vil Polar Ignite 3 kunne gi sanntidstilbakemeldinger og viktige treningsmålinger gjennom hodetelefoner (eventuelt høyttalere) som kobles til telefonen og Polar Flow-appen

SleepWise
Ved å kombinere søvnmengde, søvnkvalitet og informasjon fra ulike søvnfaser med den interne rytmen og individuelle søvnbehov, analyserer SleepWise brukerens søvn-våkne-syklus og bestemmer deres kognitive årvåkenhet for dagen som kommer. Hver morgen vil du se en detaljert oversikt over våkenhetsnivåene ditt, og dermed få bedre forståelse for når kroppen din er klar for trening, eller når den bør hvile.


Pris og tilgjengelighet

Polar Ignite 3 er tilgjengelig fra og 9.november. Prisen er 3299,-. Klokken er tilgjengelig i fargene Night Black, Purple Dusk, Greige Sand og Brown Copper.

I tillegg til Polar Ignite 3 lanseres en mengde fargerike 20 mm armbånd, inkludert de mer elegante Obsidian Crystal og Alcantara Stone-variantene.

Oppdatert med test!


Kjøp Polar Ignite 3

Del gjerne:

Featured image for “Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch”
13. juli 2024 | Blogg

Apple Maps sykkelruter er nå tilgjengelig på Apple Watch

Apple har lansert sykkelruter i Norge. Du kan nå få sving-for-sving sykkelanvisninger for ruter som inkluderer sykkelstier, sykkelfelt og sykkelvennlige veier.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Den mest avanserte smart ringen på markedet?

Samsung har endelig dratt sløret av deres første smart ring – Samsung Galaxy Ring. Nå skal fokuset på helse og trening være større enn noen gang.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå”
10. juli 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Buds 3 og Buds 3 Pro – Den største oppdateringen til nå

Samsung Galaxy Buds 3 og Galaxy Buds 3 Pro har nylig blitt lansert, og de representerer en betydelig oppgradering i Samsungs serie av trådløse ørepropper.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra”
10. juli 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 7 og Watch Ultra

Samsung har lansert deres neste generasjon smartklokker – Samsung Galaxy Watch 7 og Galaxy Watch Ultra. Er dette klokkene som skal sette Wear OS på kartet?
Les mer
Featured image for “COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.”
9. juli 2024 | Blogg

COROS – Juli oppdatering: Sikkerhetsvarsler, gruppesporing, m.m.

COROS lanserer flere nye funksjoner inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing, navigasjonsforbedringer, forenklet FTP-test på sykkel, m.m.
Les mer
Featured image for “Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger”
8. juli 2024 | Blogg

Samsung lanserer ny BioActive sensor for mer nøyaktige helsemålinger

Samsung fortsetter å innovere innen digital helse med den nyeste generasjonen av sin BioActive sensor, som kommer til den neste Galaxy Watch.
Les mer
Featured image for “COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink”
2. juli 2024 | Blogg

COROS APEX 2 Pro – Nå i fargen Dusty Pink

COROS APEX 2 Pro er nå tilgjengelig i fargen Dusty Pink – en hyllest til de fortryllende fargene som preger himmelen over ulike sand-, jord- og steinlandskap.
Les mer
Featured image for “Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm”
25. juni 2024 | Blogg

Garmin Edge 1050 – Første sykkelcomputer med LED-skjerm

Garmin lanserer Edge 1050 – Den første sykkelcomputeren med en krystallklar LED-skjerm, samt innebygd høyttaler for trenings- og navigasjonsvarsler, m.m..
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?”
25. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Race S – Årets budsjettvinner?

Suunto Race S er en solid oppgradering fra forgjengeren Suunto Race, i et mindre og lettere design, og til en enda bedre pris!
Les mer
Featured image for “COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering”
21. juni 2024 | Blogg

COROS gjør det tryggere å trene alene med ny stor oppdatering

COROS lanserer en rekke nye funksjoner for sine pulsklokker, inkludert sikkerhetsvarsling, gruppesporing og en enklere FTP test for sykkel.
Les mer
Featured image for “Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge”
19. juni 2024 | Blogg

Shokz inngår samarbeid med maratonstjernen Eliud Kipchoge

Shokz, kjent for sine avanserte open ear-hodetelefoner, har annonsert et storstilt samarbeid med den dobbelte olympiske maratonvinneren, Eliud Kipchoge.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer”
18. juni 2024 | Blogg

Nyhet: Suunto Ocean – Kombinert pulsklokke og dykkercomputer

Suunto Ocean kombinerer funksjonaliteten til en dykkecomputer med egenskapene til en pulsklokke og gjør den til et ideelt verktøy til både dykking og trening.
Les mer