Polar lanserer trenings- og velværeklokken Polar Ignite 3

9. november, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Polar lanserer trenings- og velværeklokken Polar Ignite 3”

Polar har lansert sin siste generasjon trenings- og smartklokke – Polar Ignite 3. Ignite 3 bringer med seg et helt nytt og elegant design, og noen nye spennende funksjoner.

Første generasjon ble lansert i juni 2019, før Ignite 2 fulgte opp i april 2021. Nå, drøye 18 måneder senere, har Polar lansert den siste oppfølgeren i familien – Polar Ignite 3.

Ignite er først og fremst en «aktivitets-/ trenings-/ smartklokke» mer enn en rendyrket treningsklokke. Til tross for at den har de fleste funksjoner som skal til for å logge all trening, er den rettet mot brukere som ønsker seg en enkel, elegant, men likevel velfungerende klokke til bruk i hverdagen. Den slanke formen og lave vekten (kun 35 gram) gjør den perfekt for å bære døgnet rundt.

Oppdatert med test!


Polar Ignite 3 – Dette er nytt

Polar ignite viderefører så klart alle funksjoner fra Ignite 2, men bringer med seg et nytt design og noen velkomne funksjoner.

Det mest iøynefallende er det forseggjorte designet med en slank profil, rillet ramme i rustfritt stål, og en buet, høyoppløst AMOLED-skjerm belagt med ripebestandig Gorilla-glass.


De viktigste funksjonene for Polar Ignite 3:

 • Høyoppløselig AMOLED-berøringsskjerm (NY) En kraftig og lyssterk 1,28″ fargeskjerm (oppløsning: 416 x 416, 16M farger).
 • Tilpassbare widgeter (NY): Velg informasjonen som vises på urskiven for enklere tilgang.
 • Multibånd-GNSS (NY): Ny GNSS-chip med støtte for flerbåndsfrekvens (både L1 og L5) skal gi langt mer presise GPS-målinger enn tidligere.
 • Lengre batteritid: Opptil fem dager i smartklokkemodus (likt som Ignite 2). Opptil 30 timer i treningsmodus med kontinuerlig GPS og pulsovervåking (10 timer mer enn Ignite 2).
 • Høyhastighets-prosessor (NY): Opptil 2 ganger raskere CPU og 7 ganger mer RAM enn forrige generasjon av Polar Ignite (samme prosessor som på Polar Pacer Pro og Polar Pacer).
 • SleepWise (NY): En analyse av hvordan søvn påvirker dagen med detaljert prognose for våkenhetsnivåer på dagtid, pluss et estimat på når kroppen er klar til å sovne.
 • Nightly Recharge: En restitusjonsmåling over natten som viser hvor godt du restituerer etter stress, aktivitet og trening i løpet av dagen.
 • Sleep Plus Stages: Automatisk søvnsporingsverktøy som viser mengden og kvaliteten på søvnen (angitt i søvnscore fra 0-100), og tiden brukt i hvert søvnstadium.
 • Serene pusteøvelser: Veiledede pusteøvelser som hjelper deg å slappe av å håndtere stress.
 • Polar Precision Prime-pulssensor: Avansert optisk pulsmålingsteknologi.
 • Aktivitetsprofiler: Mer enn noen gang; mer enn 150 ulike aktivitetsprofiler forhåndsinstallert på klokken.
 • 24/7 aktivitetssporing: Sporer aktivitet 24/7. Inkluderer Puls, respirasjonsrate (pustefrekvens), kaloriforbruk, skritt og estimert distanse, søvn, estimert VO2-maks, estimert kondisjonsalder basert på nåværende treningstilstand.
 • FitSpark: FitSpark gir daglig tilpassede treningsøkter basert på treningstilstand og dagsform.
 • Voice Guidance (NY): Tilbakemelding i sanntid og viktige treningsmålinger gjennom hodetelefoner eller tilkoblede høyttalere (må være koblet til Polar Flow).
 • Formtester: Fitness test, Performance test, Gangtest (den enkleste formen for å teste VO2max – krever kun 15-minutters rask gange).
 • Energikilder: Gir detaljert innsikt i hvilke energikilder som er brukt (karbohydrater, protein og fett) under en treningsøkt.
 • Training Load Pro: Klokken tar i bruk fysiologiske data, total treningsbelastning siste 28 dager, søvn og relevante parametre og forteller deg om du trener for lite, for hardt, eller akkurat nok til å vedlikeholde dagens nivå.
 • Musikkkontroll: Lar deg benytte klokken til å kontrollere musikkappen på telefonen for å navigere rundt i spillelister og justere volumet rett på klokken.
 • Smartvarsler: Støtte for mottak av smartvarsler via telefonen (ikke mulig å sende meldinger/ringe).
 • Polar Flow: Polar sin omfattende og enkle treningsapp registrering og analyse av aktivitetstrening og søvndata.

De to nye funksjonene Voice Guidance og SleepWise blir først tilgjengelig senere i november sammen med en oppdatering til Polar Flow-appen. Polar har også bekreftet at SleepWise vil rulles ut til alle Polar-brukere med klokker som støtter Sleep Plus Stages senere i år.

Ny og raskere prosessor
Polar Ignite 3 oppgraderes med den samme raske prosessoren som Polar Pacer Pro og Polar Pacer. Denne er inntil 2 ganger raskere enn tidligere, og gjør at klokken vil reagere raskere for eksempel når du blar i menyene. Dette er en velkommen nyhet ettersom tidligere pulsklokker fra Polar har vært heller trege. Klokken har også 7 ganger mer intern RAM enn tidligere.

Fargerik AMOLED-skjerm
Skjermen er ny, større og langt mer fargerik enn tidligere. Mens skjermen på Polar ignite 2 er en 1,2″ TFT fargeskjerm med en oppløsning på 240 x 240, har  skjermen på Polar Ignite 3 vokst til en 1,28″ AMOLED-skjerm med en oppløsning på 416 x 416 (16 millioner farger). Størrelsesmessig er klokken tilnærmet identisk, men ettersom skjermen er avrunde har Polar klart å strekke ut lengre ut mot kantene. For ekstra motstandsdyktighet mot riper er skjermen forsterket med Gorilla-glass.

Tilpassbare widgeter
Rask og enkel tilgang til den viktigste informasjonen rett fra urskjermen. Med widgeter får du tilgang til for eksempel værmelding, ukentlig treningssammendrag og VO2 maks. Urskiver og widgeter kan delvis tilpasses (legges til/fjernes).

Multibånd-GNSS
Multibånd-GNSS er heller uvanlig å se på denne typen klokken (fitness-klokker), men at Polar kaster seg på trenden er svært positivt all den tid Polar Ignite var svært unøyaktig. Multibånd-GNSS gjør det mulig for en pulsklokke å levere enda høyere presisjon i områder der det ellers ville vært vanskelig å oppnå gode målinger. Multibånd-GNSS kommer spesielt godt til nytte i byer med trange gater, høye bygninger og gjenstander som kan blokkere satellittsignalene. Det samme gjelder i fjellområder der du er omringet av bratte fjell, i dype daler/kløfter, etc..

Sporingsnøyaktigheten til en enhet avhenger ikke kun av GNSS-chippen, men påvirkes også at antennedesign og programvare. Det er umulig å si hvor nøyaktig en klokke er før den har blitt testet, men alt ligger til rette for at Polar Ignite 3 skal være den mest nøyaktige pulsklokken fra Polar til nå.

Voice Guidance
Med Voice Guidance vil Polar Ignite 3 kunne gi sanntidstilbakemeldinger og viktige treningsmålinger gjennom hodetelefoner (eventuelt høyttalere) som kobles til telefonen og Polar Flow-appen

SleepWise
Ved å kombinere søvnmengde, søvnkvalitet og informasjon fra ulike søvnfaser med den interne rytmen og individuelle søvnbehov, analyserer SleepWise brukerens søvn-våkne-syklus og bestemmer deres kognitive årvåkenhet for dagen som kommer. Hver morgen vil du se en detaljert oversikt over våkenhetsnivåene ditt, og dermed få bedre forståelse for når kroppen din er klar for trening, eller når den bør hvile.


Pris og tilgjengelighet

Polar Ignite 3 er tilgjengelig fra og 9.november. Prisen er 3299,-. Klokken er tilgjengelig i fargene Night Black, Purple Dusk, Greige Sand og Brown Copper.

I tillegg til Polar Ignite 3 lanseres en mengde fargerike 20 mm armbånd, inkludert de mer elegante Obsidian Crystal og Alcantara Stone-variantene.

Oppdatert med test!


Kjøp Polar Ignite 3

Del gjerne:

Featured image for “Nyhet: Apple watchOS 10 – Enda bedre til trening og friluftsliv”

Nyhet: Apple watchOS 10 – Enda bedre til trening og friluftsliv

Apple har offentliggjort watchOS 10 – den kommende oppdateringen av operativsystemet til Apple Watch. Og her er det mye å…
Featured image for “Nyhet: Garmin Fenix 7 Pro og Garmin Epix Pro”

Nyhet: Garmin Fenix 7 Pro og Garmin Epix Pro

Garmin har nylig lansert de to nyeste medlemmene i Fenix- og Epix-familien; Garmin Fenix 7 Pro og Garmin Epix Pro.…
Featured image for “37 grunner til å velge Garmin Instinct 2/2X Solar”

37 grunner til å velge Garmin Instinct 2/2X Solar

Gira på en pulsklokke som kan det meste, tåler alt, og har ekstrem batteritid? Her er 37 grunner til hvorfor…
Featured image for “Samsung Galaxy Z Fold4 – Et multiverktøy i arbeidsdagen”

Samsung Galaxy Z Fold4 – Et multiverktøy i arbeidsdagen

Drømmer du om å ta med deg jobben «i lomma» og å erstatte kontoret med minimalt utstyr? Her er 10…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro”

Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro

Huawei har lansert to nye smartklokker – Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro – to klokker proppfulle av…
Featured image for “Nyhet: Suunto Vertical”

Nyhet: Suunto Vertical

Suunto har lansert Suunto Vertical – selskapets første dedikerte pulsklokke med innebygde kart og solcellelading. Og enorm batteritid.…
Featured image for “10 grunner til å velge Garmin Forerunner 265”

10 grunner til å velge Garmin Forerunner 265

Vurderer du å investere i en ny pulsklokke og lurer på om Garmin Forerunner 265 er riktig klokke for deg?…
Featured image for “Gigantisk oppdatering fra COROS!”

Gigantisk oppdatering fra COROS!

COROS har nylig lansert en gigantisk oppdatering til en rekke av sine pulsklokker. Dette setter COROS i et helt nytt…
Featured image for “Nyhet: Casio G-Shock GBD-H2000”

Nyhet: Casio G-Shock GBD-H2000

Ønsker du en pulsklokke som skiller seg ut fra de vanlige treningsklokkene? Casio G-Shock GBD-H2000 er pulsklokken for deg som…
Featured image for “Garmin forenkler tilgangen til beta programvare”

Garmin forenkler tilgangen til beta programvare

Garmin har nylig gjort endringer i måten brukere kan delta i det offentlige beta programmet for tilgang til tidlig programvare…
Featured image for “Håndleddsbasert løpsdynamikk klart for Garmin Forerunner 955!”

Håndleddsbasert løpsdynamikk klart for Garmin Forerunner 955!

Avansert løpsdynamikk og nytt mål på treningsbealsting er klart for Garmin Forerunner 955!…
Featured image for “15 grunner til å velge Garmin Fenix 7X”

15 grunner til å velge Garmin Fenix 7X

Trenger du noen argumenter for å overbevise deg selv om at Garmin Fenix 7X er et godt kjøp, eller må overbevise…
Featured image for “En vanlig dag på jobben for en produkttester – i følge ChatGPT”

En vanlig dag på jobben for en produkttester – i følge ChatGPT

Hva skjer når du spør selveste «Bing», eller AI-kongen ChatGPT, om å beskrive en vanlig dag på jobben for en…
Featured image for “Stor oppdatering gir avansert løpsdynamikk til Fenix 7 og Epix 2”

Stor oppdatering gir avansert løpsdynamikk til Fenix 7 og Epix 2

Garmin har lansert en ny betaoppdatering for Fenix 7-serien, Epix 2, Enduro 2, Quatix 7 og Marq 2-klokkene. Oppdateringen introduserer…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch Ultimate”

Nyhet: Huawei Watch Ultimate

Huawei Watch Ultimate skal ta opp kampen med Apple Watch Ultra, Samsung Galaxy Watch5 Pro og andre robuste og smartklokker…
Featured image for “30 grunner til å velge Samsung Galaxy Watch5 Pro”

30 grunner til å velge Samsung Galaxy Watch5 Pro

På utkikk etter ny smartklokke og lurer på om Samsung sitt flaggskip er noe for deg? Her er 30 grunner…
Featured image for “Nyhet: Polar Pacer Pro er nå tilgjengelig i en ny farge”

Nyhet: Polar Pacer Pro er nå tilgjengelig i en ny farge

Polar har nylig lansert pulsklokken Polar Pacer Pro i den nye fargen Gold Dust. Nyheten kombinerer en stilig gyllen klokkeramme…
Featured image for “Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Forerunner 255 Music”

Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Forerunner 255 Music

Garmin Forerunner 265 følger opp den populære Garmin Forerunner 255 Music. Her får du vite hva som er likt, og…