Polar lanserer trenings- og velværeklokken Polar Ignite 3

9. november, 2022 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Polar lanserer trenings- og velværeklokken Polar Ignite 3”

Polar har lansert sin siste generasjon trenings- og smartklokke – Polar Ignite 3. Ignite 3 bringer med seg et helt nytt og elegant design, og noen nye spennende funksjoner.

Første generasjon ble lansert i juni 2019, før Ignite 2 fulgte opp i april 2021. Nå, drøye 18 måneder senere, har Polar lansert den siste oppfølgeren i familien – Polar Ignite 3.

Ignite er først og fremst en «aktivitets-/ trenings-/ smartklokke» mer enn en rendyrket treningsklokke. Til tross for at den har de fleste funksjoner som skal til for å logge all trening, er den rettet mot brukere som ønsker seg en enkel, elegant, men likevel velfungerende klokke til bruk i hverdagen. Den slanke formen og lave vekten (kun 35 gram) gjør den perfekt for å bære døgnet rundt.

Oppdatert med test!


Polar Ignite 3 – Dette er nytt

Polar ignite viderefører så klart alle funksjoner fra Ignite 2, men bringer med seg et nytt design og noen velkomne funksjoner.

Det mest iøynefallende er det forseggjorte designet med en slank profil, rillet ramme i rustfritt stål, og en buet, høyoppløst AMOLED-skjerm belagt med ripebestandig Gorilla-glass.


De viktigste funksjonene for Polar Ignite 3:

 • Høyoppløselig AMOLED-berøringsskjerm (NY) En kraftig og lyssterk 1,28″ fargeskjerm (oppløsning: 416 x 416, 16M farger).
 • Tilpassbare widgeter (NY): Velg informasjonen som vises på urskiven for enklere tilgang.
 • Multibånd-GNSS (NY): Ny GNSS-chip med støtte for flerbåndsfrekvens (både L1 og L5) skal gi langt mer presise GPS-målinger enn tidligere.
 • Lengre batteritid: Opptil fem dager i smartklokkemodus (likt som Ignite 2). Opptil 30 timer i treningsmodus med kontinuerlig GPS og pulsovervåking (10 timer mer enn Ignite 2).
 • Høyhastighets-prosessor (NY): Opptil 2 ganger raskere CPU og 7 ganger mer RAM enn forrige generasjon av Polar Ignite (samme prosessor som på Polar Pacer Pro og Polar Pacer).
 • SleepWise (NY): En analyse av hvordan søvn påvirker dagen med detaljert prognose for våkenhetsnivåer på dagtid, pluss et estimat på når kroppen er klar til å sovne.
 • Nightly Recharge: En restitusjonsmåling over natten som viser hvor godt du restituerer etter stress, aktivitet og trening i løpet av dagen.
 • Sleep Plus Stages: Automatisk søvnsporingsverktøy som viser mengden og kvaliteten på søvnen (angitt i søvnscore fra 0-100), og tiden brukt i hvert søvnstadium.
 • Serene pusteøvelser: Veiledede pusteøvelser som hjelper deg å slappe av å håndtere stress.
 • Polar Precision Prime-pulssensor: Avansert optisk pulsmålingsteknologi.
 • Aktivitetsprofiler: Mer enn noen gang; mer enn 150 ulike aktivitetsprofiler forhåndsinstallert på klokken.
 • 24/7 aktivitetssporing: Sporer aktivitet 24/7. Inkluderer Puls, respirasjonsrate (pustefrekvens), kaloriforbruk, skritt og estimert distanse, søvn, estimert VO2-maks, estimert kondisjonsalder basert på nåværende treningstilstand.
 • FitSpark: FitSpark gir daglig tilpassede treningsøkter basert på treningstilstand og dagsform.
 • Voice Guidance (NY): Tilbakemelding i sanntid og viktige treningsmålinger gjennom hodetelefoner eller tilkoblede høyttalere (må være koblet til Polar Flow).
 • Formtester: Fitness test, Performance test, Gangtest (den enkleste formen for å teste VO2max – krever kun 15-minutters rask gange).
 • Energikilder: Gir detaljert innsikt i hvilke energikilder som er brukt (karbohydrater, protein og fett) under en treningsøkt.
 • Training Load Pro: Klokken tar i bruk fysiologiske data, total treningsbelastning siste 28 dager, søvn og relevante parametre og forteller deg om du trener for lite, for hardt, eller akkurat nok til å vedlikeholde dagens nivå.
 • Musikkkontroll: Lar deg benytte klokken til å kontrollere musikkappen på telefonen for å navigere rundt i spillelister og justere volumet rett på klokken.
 • Smartvarsler: Støtte for mottak av smartvarsler via telefonen (ikke mulig å sende meldinger/ringe).
 • Polar Flow: Polar sin omfattende og enkle treningsapp registrering og analyse av aktivitetstrening og søvndata.

De to nye funksjonene Voice Guidance og SleepWise blir først tilgjengelig senere i november sammen med en oppdatering til Polar Flow-appen. Polar har også bekreftet at SleepWise vil rulles ut til alle Polar-brukere med klokker som støtter Sleep Plus Stages senere i år.

Ny og raskere prosessor
Polar Ignite 3 oppgraderes med den samme raske prosessoren som Polar Pacer Pro og Polar Pacer. Denne er inntil 2 ganger raskere enn tidligere, og gjør at klokken vil reagere raskere for eksempel når du blar i menyene. Dette er en velkommen nyhet ettersom tidligere pulsklokker fra Polar har vært heller trege. Klokken har også 7 ganger mer intern RAM enn tidligere.

Fargerik AMOLED-skjerm
Skjermen er ny, større og langt mer fargerik enn tidligere. Mens skjermen på Polar ignite 2 er en 1,2″ TFT fargeskjerm med en oppløsning på 240 x 240, har  skjermen på Polar Ignite 3 vokst til en 1,28″ AMOLED-skjerm med en oppløsning på 416 x 416 (16 millioner farger). Størrelsesmessig er klokken tilnærmet identisk, men ettersom skjermen er avrunde har Polar klart å strekke ut lengre ut mot kantene. For ekstra motstandsdyktighet mot riper er skjermen forsterket med Gorilla-glass.

Tilpassbare widgeter
Rask og enkel tilgang til den viktigste informasjonen rett fra urskjermen. Med widgeter får du tilgang til for eksempel værmelding, ukentlig treningssammendrag og VO2 maks. Urskiver og widgeter kan delvis tilpasses (legges til/fjernes).

Multibånd-GNSS
Multibånd-GNSS er heller uvanlig å se på denne typen klokken (fitness-klokker), men at Polar kaster seg på trenden er svært positivt all den tid Polar Ignite var svært unøyaktig. Multibånd-GNSS gjør det mulig for en pulsklokke å levere enda høyere presisjon i områder der det ellers ville vært vanskelig å oppnå gode målinger. Multibånd-GNSS kommer spesielt godt til nytte i byer med trange gater, høye bygninger og gjenstander som kan blokkere satellittsignalene. Det samme gjelder i fjellområder der du er omringet av bratte fjell, i dype daler/kløfter, etc..

Sporingsnøyaktigheten til en enhet avhenger ikke kun av GNSS-chippen, men påvirkes også at antennedesign og programvare. Det er umulig å si hvor nøyaktig en klokke er før den har blitt testet, men alt ligger til rette for at Polar Ignite 3 skal være den mest nøyaktige pulsklokken fra Polar til nå.

Voice Guidance
Med Voice Guidance vil Polar Ignite 3 kunne gi sanntidstilbakemeldinger og viktige treningsmålinger gjennom hodetelefoner (eventuelt høyttalere) som kobles til telefonen og Polar Flow-appen

SleepWise
Ved å kombinere søvnmengde, søvnkvalitet og informasjon fra ulike søvnfaser med den interne rytmen og individuelle søvnbehov, analyserer SleepWise brukerens søvn-våkne-syklus og bestemmer deres kognitive årvåkenhet for dagen som kommer. Hver morgen vil du se en detaljert oversikt over våkenhetsnivåene ditt, og dermed få bedre forståelse for når kroppen din er klar for trening, eller når den bør hvile.


Pris og tilgjengelighet

Polar Ignite 3 er tilgjengelig fra og 9.november. Prisen er 3299,-. Klokken er tilgjengelig i fargene Night Black, Purple Dusk, Greige Sand og Brown Copper.

I tillegg til Polar Ignite 3 lanseres en mengde fargerike 20 mm armbånd, inkludert de mer elegante Obsidian Crystal og Alcantara Stone-variantene.

Oppdatert med test!


Kjøp Polar Ignite 3

Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan…
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt…
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til…
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en…
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet…
Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”

HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og…
Featured image for “Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn”

Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn

Studie viser hvordan HRV endrer seg med alder, kjønn og sykdom, og hva gjennomsnitlig HRV-verdi er for ulike kjønn og…
Featured image for “Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race”

Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race

Suunto har lansert de nye hodetelefonene Suunto Sonic og nye farger for multisportklokken Suunto Race. Her er det du må…
Featured image for “COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk”

COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk

COROS har lansert en stor oppdatering til en rekke av sine pulsklokker. Den nye oppdateringen bringer med seg en løpstest,…
Featured image for “Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere”

Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere

Lar du deg stresse over at pulsklokka viser manglede antall skritt, dårlig søvn, lav Body Battery, synkende HRV, eller høyt…
Featured image for “Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!”

Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring –…
Featured image for “Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker”

Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker

Garmin har startet utrullingen av 2024 Q1 oppdateringen til en rekke klokker. Beta programvare 16.10 inneholder en rekke nye funksjoner…
Featured image for “Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon”

Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon

Amazfit har dratt sløret av sin første smartring, Amazfit Helio, under årets CES 2024 i Las Vegas. Her er det…
Featured image for “Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer”

Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, blir oppdatert med bedre støydemping, HearThrough…
Featured image for “Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet”

Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet

Hvis MacGyver, Indiana Jones og James Bond skulle dannet en trio og lansert en klokke, så hadde det vært G-Shock…
Featured image for “Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper”

Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper

Polar har kunngjort et spennende samarbeid med det Sennheiser som lanserer nye Sennheiser MOMENTUM Sport ørepropper med Polar-teknologi på innsiden.…
Featured image for “Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect”

Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect

Garmin har presentert et nytt design for sin Garmin Connect app. Det nye oppdateringen fokuserer på et enklere, mer oversiktlig…
Featured image for “Nyhet: Garmin Lily 2”

Nyhet: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet…
Featured image for “Nyhet: Garmin HRM-Fit”

Nyhet: Garmin HRM-Fit

Garmin lanserer sitt første pulsbelte designet for kvinner! Garmin HRM-Fit tar alle de gode egenskapene til HRM-Pro og lar deg…
Featured image for “Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det”

Slik får du kart på Garmin-klokker som egentlig ikke støtter det

Eier du en Garmin-klokke som ikke støtter kart? Komoot gjør det mulig å få kart på en rekke Garmin-enheter som…