Test: Blue Ice Yagi 35l

25. februar, 2024 (oppdatert 9. april 2024)

Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”

Hva blir resultatet når en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister, går sammen med mål om å lage de ultimate produktene som erfarne brukere leter etter? Et av svarene er Blue Ice Yagi 35l.


Fakta:

 • Vekt: 1145 gram
 • Volum: 35 liter (finnes også i 25 liter)
 • Materiale: Ripstop Robic Nylon 210D
 • Mål/dimensjoner: 57 x 29 x 30cm


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Blue Ice Yagi 35l – En sekk som overrasker

Det er kanskje overskygget av konkurrenter som Osprey, Gregory, mm., men etter å ha testet Blue Ice Yagi 35l over en lengre periode, sitter jeg igjen med en reell konkurrent til de beste sekkene på markedet.

Designet er rent, strømlinjeformet og strippet for unødvendig vekt, og utsiden består av kraftig ripstop-materiale som tåler juling fra både stålkanter og fjellvegger. Blue Ice Yagi 35l er først og fremst en topptursekk for ski, alpinisme og klatring, men er likevel så allsidig at det er en glimrende dagstursekk.


Stort volum og smarte løsninger

Volumet på 35 liter er perfekt for lange dager utendørs. Et stort hovedrom med topp- og sideåpning (venstre side) gir god plass og lett tilgang til både ekstra klær, mat og drikke, førstehjelpsutstyr, kamera, og mye mer. Her er også en relativt stor innerlomme med glidelås som er ypperlig for å oppbevare småsaker, eller utstyr du ønsker lett tilgjengelig.

Ytterst på sekken er det en egen lomme med plass til snøskredutstyr (søker, stang, tau, spade), men denne er vel så godt egnet for å oppbevare andre ting når ikke skredutstyret er med.

Ellers er utsiden full av smarte løsninger som dobbelfeste for isøks, en avtagbar hjelmholder, en rekke solide festepunkter, både A-feste og hurtigfeste for ski, og en ekstra glidelåslomme langs hele høyre side. På toppen er det en polstret fleecelomme for oppbevaring av skibriller.

Blue Ice Yagi 35l fortjener skryt for å være såpass romslig. Har du testet nok sekker, vet du at volumet kan variere stort ut fra konstruksjonen, og en 35 liter er ikke alltid 35 fungerende liter. Blue Ice Yagi 35l er stor, men samtidig liten. To solide kompresjonsremmer på hver side lar deg komprimere sekken til en liten og kompakt sak som enkelt får plass i en større sekk dersom du skal ta med deg en dagstursekk på reise eller i en større sekk på vei inn til basecamp.

Et tips er å klippe til en liten firkant av et sitteunderlag som du kan legge i bunn. Det er ingen bunnplate i Blue Ice Yagi, og dersom det havner noe tungt i bunn av sekken, vil den bli liggende veldig dypt i sekken å «presse» nedover som noe som stikker ut av sekken.


Enkelt, men komfortabelt bæresystem

Bæresystemet er enkelt, men overraskende behagelig. Ryggen er avstivet med en bred plate og to tynne metallstenger. Sekken ligger tett inntil ryggen, og sammen med de godt polstrede bærereimene byr den på topp komfort. Det finnes absolutt mer stabile sekker, men ikke alle klarer å kombinere stabilitet og komfort såpass godt som Blue Ice Yagi. Sekken gir en følelse av at oppakningen er lettere enn den faktisk er. Selv med 10 kg er det null problem å bære i mange timer.

Blue Ice Yagi 35l kommer i to størrelser, S/M og M/L, der rygglengden er avgjørende for hvilken du bør velge. Det er ingen mulighet til å justere rygglengden, men brystbeltet kan flyttes opp og ned i et slags trappesystem, eller fjernes helt.

Hoftebeltet er relativt tynt, men likevel mykt og støttende. På høyre side er det en liten glidelåslomme, på venstre side en utstyrsløkke, og beltet kan «gjemmes bort» på innsiden av ryggplaten ved å føre det inn i et lite hulrom. Hoftebeltet er et av få områder Blue Ice kunne forbedret. Glidelåslommen er så liten at det verken er plass til en mobil, et GoPro-kamera, eller noe annet større enn en liten energibar, etc.. Det kunne med fordel vært lommer på begge sider i tillegg til utstyrsløkken som allerede er der.

Fraværet av sidelommer er forståelig med tanke på bruksområdet (ski/klatring), og den ene glidelåslommen på høyre side av sekken er heldigvis romslig og fullt mulig å nå ved å bøye armen bakover.


Blue Ice Yagi 35l – Målgruppe

Det finnes en million gode dagstursekker å velge blant, og Blue Ice Yagi 35l både møter og gir tøff konkurranse. Til bruk på vinterhalvåret skal det mye til for å matche kvaliteten Yagi 35l har å by på, og den kan trygt anbefales for enhver ivrig toppturgåer, alpinist og skikjører som ønsker en solid og «komplett» dagstursekk for både korte og lange dager ute.

Det skinner gjennom at sekken er designet av erfarne og kravstore brukere, og den har fester og lommer for alt du behøver å ta med deg for og ferdes trygt i vinterfjellet, samtidig som den gir utrolig god komfort. Som «sommer-sekk» hadde det vært bedre om det var flere sidelommer tilgjengelig, men dette ville igjen frarøvet noe av de gode egenskapene sekken har som «ski- og klatresekk», og det er tross alt dette Blue Ice har laget sekken for.

Er du primært ute etter en dagstursekk uten behov for fester til ski og isøkser, kan Osprey Talon Pro 30 være et godt alternativ.

Ønsker du en litt større sekk som er (latterlig) lett og byr på høy bærekomfort? Da er Osprey Exos Pro 55/Ejos Pro 55 et godt valg.

For oversikt over hva du bør se etter når du skal velge riktig sekk til ditt behov, se Guide – Velg riktig type og størrelse sekk!

NB: Se årets oppgraderte utgave av Blue Ice Yagi 35!


Konklusjon


Blue Ice Yagi 35l
Blue Ice Yagi 35l

Product Name: Blue Ice Yagi 35l

Brand: Blue Ice

Offer price: 2099

Currency: NOK

Konklusjon

Det er neppe mange som har hørt om Blue Ice, men det varer nok ikke lenge. Med Blue Ice Yagi 35l har de laget en solid og gjennomtenkt sekk. Det skinner gjennom at løsningene er utarbeidet av dedikerte fjellfolk med høye krav til utstyret. Selv om Blue Ice Yagi 35l hovedsaklig er en topptursekk med spesialløsninger for ski og klatring, så fungerer den ypperlig for friluftsliv året rundt.

Det eneste savnet er fraværet av skikkelige sidelommer på hoftebeltet, men ellers er det lite å pirke på. Den solide byggekvaliteten gjør at du antageligvis kjøper deg en sekk du kan ha i mange år.

Overall
88%
88%

Pros

 • Mange smarte løsninger.
 • Dobbelt feste for isøks.
 • Egen fleece-belagt lomme for skibriller.
 • Svært solid konstruksjon.
 • Dedikert lomme for skredutstyr.
 • Stort volum med gode kompresjonsremmer.

Cons

 • Savner større sidelomme(r) på hoftebeltet.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Aeon 27”
26. mai 2024 | Friluftsutstyr

Test: Rab Aeon 27

Rab Aeon 27 leverer strålende kvalitet i en lett, praktisk, gjennomtenkt og solid ryggsekk som fungerer til en rekke aktiviteter året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Zeeksack – The Organizer”
23. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeeksack – The Organizer

Zeeksack The Organizer er så genial og velbygget at den vil få deg til å tenke helt nytt om ryggsekker og organisering. The Organizer er et av de beste produktene jeg har testet.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)”
9. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)

Blue Ice Yagi 35l tar det beste fra sin suksessrike forgjenger, justerer og forbedrer der det trengs, og leverer en skisekk som virkelig byr på høy kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22”
25. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22

Osprey Talon 22 er kongen av dagstursekker og «løpe- sykle til jobbsekker». Talon 22 er komfortabel, lett, solid, og rommer langt mer enn du tror.
Les mer
Featured image for “Test: Zeiss Victory Pocket 10×25”
24. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Zeiss Victory Pocket 10×25

Zeiss Victory Pocket 10×25 tar lommekikkerten til et nytt nivå der både kvalitet og design gjør den langt mer attraktiv enn kompaktkikkerter flest.
Les mer
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”
23. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke på er å ha det moro.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”
25. februar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l

Blue Ice Yagi 35l er resultatet av en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister, som gikk sammen for å lage produktene som erfarne brukere leter etter.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 11”
22. januar 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer på det meste, og kan brukes til nesten alt.
Les mer
Featured image for “Test: Gemini DUO 2200-R Multisport”
12. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Gemini DUO 2200-R Multisport

Gemini er kanskje først og fremst kjent for å lage sykkellykter, men Gemini DUO 2200-R Multisport viser at de er i stand til mye mer. Denne lykta imponerer.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”
1. november 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å tilpasse lykten.
Les mer
Featured image for “Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid”
30. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

Silva Trail Runner Free 2 er hodelykten for deg som ønsker en lett og kompakt hodelykt med kraftig lys uten å måtte tenke på ledninger.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro”
17. oktober 2023 | Friluftsutstyr

Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro

Salomon Sense Pro og Adv Skin lar deg ta med både drikke, næring, telefon, m.m. uten å begrense frihetsfølelsen som en større vest eller sekk.
Les mer