Test: Blue Ice Yagi 35l

20. desember, 2022 (oppdatert 12. desember 2023)
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”

Blue Ice. Merk deg navnet. For hva blir resultatet når en kompisgjeng med klatrere, skikjørere og alpinister, går sammen med mål om å lage de ultimate produktene som erfarne brukere leter etter? Et av svarene er Blue Ice Yagi 35l.


Fakta:

Vekt: 1145 gram
Volum: 35 liter (finnes også i 25 liter)
Materiale: Ripstop Robic Nylon 210D
Mål/dimensjoner: 57 x 29 x 30cmPulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Blue Ice Yagi 35l – En sekk som overrasker

Det er kanskje overskygget av konkurrenter som Osprey, Gregory, mm., men etter å ha testet Blue Ice Yagi 35l over en lengre periode, sitter jeg igjen med en reell konkurrent til de beste sekkene på markedet.

Designet er rent, strømlinjeformet og strippet for unødvendig vekt, og utsiden består av kraftig ripstop-materiale som tåler juling fra både stålkanter og fjellvegger. Blue Ice Yagi 35l er først og fremst en topptursekk for ski, alpinisme og klatring, men er likevel så allsidig at det er en glimrende dagstursekk.


Stort volum og smarte løsninger

Volumet på 35 liter er perfekt for lange dager utendørs. Et stort hovedrom med topp- og sideåpning (venstre side) gir god plass og lett tilgang til både ekstra klær, mat og drikke, førstehjelpsutstyr, kamera, og mye mer. Her er også en relativt stor innerlomme med glidelås som er ypperlig for å oppbevare småsaker, eller utstyr du ønsker lett tilgjengelig.

Ytterst på sekken er det en egen lomme med plass til snøskredutstyr (søker, stang, tau, spade), men denne er vel så godt egnet for å oppbevare andre ting når ikke skredutstyret er med.

Ellers er utsiden full av smarte løsninger som dobbelfeste for isøks, en avtagbar hjelmholder, en rekke solide festepunkter, både A-feste og hurtigfeste for ski, og en ekstra glidelåslomme langs hele høyre side. På toppen er det en polstret fleecelomme for oppbevaring av skibriller.

Blue Ice Yagi 35l fortjener skryt for å være såpass romslig. Har du testet nok sekker, vet du at volumet kan variere stort ut fra konstruksjonen, og en 35 liter er ikke alltid 35 fungerende liter. Blue Ice Yagi 35l er stor, men samtidig liten. To solide kompresjonsremmer på hver side lar deg komprimere sekken til en liten og kompakt sak som enkelt får plass i en større sekk dersom du skal ta med deg en dagstursekk på reise eller i en større sekk på vei inn til basecamp.

Et tips er å klippe til en liten firkant av et sitteunderlag som du kan legge i bunn. Det er ingen bunnplate i Blue Ice Yagi, og dersom det havner noe tungt i bunn av sekken, vil den bli liggende veldig dypt i sekken å «presse» nedover som noe som stikker ut av sekken.


Enkelt, men komfortabelt bæresystem

Bæresystemet er enkelt, men overraskende behagelig. Ryggen er avstivet med en bred plate og to tynne metallstenger. Sekken ligger tett inntil ryggen, og sammen med de godt polstrede bærereimene byr den på topp komfort. Det finnes absolutt mer stabile sekker, men ikke alle klarer å kombinere stabilitet og komfort såpass godt som Blue Ice Yagi. Sekken gir en følelse av at oppakningen er lettere enn den faktisk er. Selv med 10 kg er det null problem å bære i mange timer.

Blue Ice Yagi 35l kommer i to størrelser, S/M og M/L, der rygglengden er avgjørende for hvilken du bør velge. Det er ingen mulighet til å justere rygglengden, men brystbeltet kan flyttes opp og ned i et slags trappesystem, eller fjernes helt.

Hoftebeltet er relativt tynt, men likevel mykt og støttende. På høyre side er det en liten glidelåslomme, på venstre side en utstyrsløkke, og beltet kan «gjemmes bort» på innsiden av ryggplaten ved å føre det inn i et lite hulrom. Hoftebeltet er et av få områder Blue Ice kunne forbedret. Glidelåslommen er så liten at det verken er plass til en mobil, et GoPro-kamera, eller noe annet større enn en liten energibar, etc.. Det kunne med fordel vært lommer på begge sider i tillegg til utstyrsløkken som allerede er der.

Fraværet av sidelommer er forståelig med tanke på bruksområdet (ski/klatring), og den ene glidelåslommen på høyre side av sekken er heldigvis romslig og fullt mulig å nå ved å bøye armen bakover.


Blue Ice Yagi 35l – Målgruppe

Det finnes en million gode dagstursekker å velge blant, og Blue Ice Yagi 35l både møter og gir tøff konkurranse. Til bruk på vinterhalvåret skal det mye til for å matche kvaliteten Yagi 35l har å by på, og den kan trygt anbefales for enhver ivrig toppturgåer, alpinist og skikjører som ønsker en solid og «komplett» dagstursekk for både korte og lange dager ute.

Det skinner gjennom at sekken er designet av erfarne og kravstore brukere, og den har fester og lommer for alt du behøver å ta med deg for og ferdes trygt i vinterfjellet, samtidig som den gir utrolig god komfort. Som «sommer-sekk» hadde det vært bedre om det var flere sidelommer tilgjengelig, men dette ville igjen frarøvet noe av de gode egenskapene sekken har som «ski- og klatresekk», og det er tross alt dette Blue Ice har laget sekken for.

Er du primært ute etter en dagstursekk uten behov for fester til ski og isøkser, kan Osprey Talon Pro 30 være et godt alternativ.

Ønsker du en litt større sekk som er (latterlig) lett og byr på høy bærekomfort? Da er Osprey Exos Pro 55/Ejos Pro 55 et godt valg.

For oversikt over hva du bør se etter når du skal velge riktig sekk til ditt behov, se Guide – Velg riktig type og størrelse sekk!


Konklusjon


Blue Ice Yagi 35l
Blue Ice Yagi 35l

Product Name: Blue Ice Yagi 35l

Brand: Blue Ice

Offer price: 2099

Currency: NOK

Konklusjon

Det er neppe mange som har hørt om Blue Ice, men det varer nok ikke lenge. Med Blue Ice Yagi 35l har de laget en solid og gjennomtenkt sekk. Det skinner gjennom at løsningene er utarbeidet av dedikerte fjellfolk med høye krav til utstyret. Selv om Blue Ice Yagi 35l hovedsaklig er en topptursekk med spesialløsninger for ski og klatring, så fungerer den ypperlig for friluftsliv året rundt.

Det eneste savnet er fraværet av skikkelige sidelommer på hoftebeltet, men ellers er det lite å pirke på. Den solide byggekvaliteten gjør at du antageligvis kjøper deg en sekk du kan ha i mange år.

Overall
88%
88%

Pros

  • Mange smarte løsninger.
  • Dobbelt feste for isøks.
  • Egen fleece-belagt lomme for skibriller.
  • Svært solid konstruksjon.
  • Dedikert lomme for skredutstyr.
  • Stort volum med gode kompresjonsremmer.

Cons

  • Savner større sidelomme(r) på hoftebeltet.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Osprey Talon 11”

Test: Osprey Talon 11

Osprey Talon 11 står frem som en juvel blant jungelen av lette og praktisk tur- og løpesekker. Dette sekken leverer…
Featured image for “Test: Silva Free 1200 S”

Test: Silva Free 1200 S

Silva Free 1200 S imponerer med et innovativt design, smarte funksjoner, kraftig lys, god batteritid, og uendelige muligheter for å…
Featured image for “Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid”

Test: Silva Trail Runner Free 2 Hybrid

Silva Trail Runner Free 2 er hodelykten for deg som ønsker en lett og kompakt hodelykt med kraftig lys uten…
Featured image for “Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro”

Test: Salomon Adv Skin og Sense Pro

Salomon Sense Pro og Adv Skin lar deg ta med både drikke, næring, telefon, m.m. uten å begrense frihetsfølelsen som…
Featured image for “Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32”

Test: Osprey UNLTD Hike AntiGravity 32

Leter du etter en av de råeste, mest fullspekkede og kanskje mest justerbare og komfortable dagstursekkene på markedet? Hils på…
Featured image for “Test: Osprey Atmos AG LT 65”

Test: Osprey Atmos AG LT 65

Jakter du den «ultimate» lettvekts sekken for lange turer der komfort er like viktig som god plass? Osprey Atmos AG…
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke…
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig…
Featured image for “Test: Osprey Ultralight Stuff Pack”

Test: Osprey Ultralight Stuff Pack

Osprey Ultralight Stuff Pack er så liten, lett og praktisk, at det er en sekk du tar med deg overalt…
Featured image for “Test: Salomon Trailblazer 20 / Trailblazer 30”

Test: Salomon Trailblazer 20 / Trailblazer 30

Salomon Trailblazer 20 og Trailblazer 30 imponerer med god bærekomfort og smarte løsninger, og ikke minst lav vekt og pakkbarhet.…
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 55”

Test: Osprey Farpoint 55

Osprey Farpoint 55 leverer en størrelse og et design som gir deg det beste fra to verdener, og som gjør…
Featured image for “Test: Julbo AEROSPACE og Julbo QUICKSHIFT REACTIV skibriller”

Test: Julbo AEROSPACE og Julbo QUICKSHIFT REACTIV skibriller

Julbo AEROSPACE REACTIV og Julbo QUICKSHIFT REACTIV er ikke goggles/skibriller kun for dagene i skibakken. Disse er like gode til…
Featured image for “Test: Blue Ice Chiru 32l”

Test: Blue Ice Chiru 32l

Blue Ice Chiru 32l stripper bort alt unødvendig og sørger for å være god på de områdene som kreves av…
Featured image for “Test: Blue Ice Firecrest 28l”

Test: Blue Ice Firecrest 28l

Lett, solid, komfortabel og bærekraftig. Blue Ice Firecrest 28l er er en god allround dagstursekk for aktivitet friluftsliv året rundt.…
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l”

Test: Blue Ice Yagi 35l

Hva blir resultatet når en gjeng klatrere, skikjørere og alpinister, går sammen om å lage de ultimate friluftsproduktene? Et av svarene…
Featured image for “Test: PowerVision S1”

Test: PowerVision S1

PowerVision S1 er ikke bare verdens minste 3-akset gimbal, men også en trådløs lader og en tripod, og kan tillegg…
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke…
Featured image for “Test: Osprey Farpoint 40”

Test: Osprey Farpoint 40

Verdens beste reisesekk som kvalifiserer som håndbagasje? Hvis du ikke var glad i å reise lett fra før, så kan Osprey…