Test: Icebug Eli RB9X

22. mai, 2024 (oppdatert 24. mai 2024)

Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.

Icebug Eli RB9X er et par sko utviklet for sommerlige aktiviteter og hverdagsbruk. Skoene kombinerer luftigheten til en sportsandal med den avslappede sportsligheten til en vanlig joggesko. Med sitt tekniske og smarte meshdesign i overdelen, sørger Eli RB9X for at føttene holdes kjølige selv på de varmeste sommerdagene. Dette er en sko som fortjener en plass i enhver garderobe.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.Stort fokus på bærekraft

Bærekraft har vært et sentralt element i utviklingen av Eli RB9X. Hele 20% av mellomsålens EVA-skum består av BLOOM®-skum basert på alger. Videre er den indre hæl- og tåforsterkingen laget av 60% resirkulert plast, og en betydelig andel av overdelen er produsert av 100% resirkulert GRS-sertifisert polyester. Skoenes yttersåle inneholder også 15% resirkulert gummi. Denne omfattende bruken av bærekraftige materialer reflekterer Icebugs engasjement for miljøvennlig produksjon.


Overdel – Luftig og tilpasningsdyktig

Overdelen er laget av teknisk mesh med svært gode stretch- og lufteegenskaper, samtidig som skoen er forsterket der det trengs for ekstra støtte.

Et av hovedfokusene ved designet av Eli RB9X har vært komfort og pasform, samt å lage en sko som passer perfekt på sommerhalvåret. Skoene har en ergonomisk formet lest som sammen med innersålen i Memory Foam byr på en utrolig behagelig og god passform. Dette er en sko du fint kan bruke uten sokker.

Eli RB9X benytter ikke tradisjonelle lisser, men en elastisk snor som på en merkelig måte alltid klarer å holde skoen akkurat passe stram nok, men også super enkel å ta av på. Sammen med den den godt polstrede tungen og hælkappen bidrar dette til en sko som du enkelt kan svippe på/av, og som sitter godt uten hælglipp.


Mellomsåle – Demping og komfort

Mellomsålen er laget av BUGforce™ EVA med 20% BLOOM® Foam. Dette gir god demping og støtte, samtidig som den er lett og fleksibel. Den ergonomisk formede lestene og minneskumfotsengen gir en behagelig passform og god støtte for fotbuen. Sammenlignet med tradisjonell EVA skal BUGforce gi opptil 50% mer returenergi. EVA er kjent for å gi svært dårlig energiretur, men Icebug holder ord når de skryter av sitt eget mellomsålemateriale. Til tross for at sålen er relativt tynn, så oppleves Eli RB9X overraskende myk, og enda mer overraskende- responssiv.

Totalt sett er Icebug Eli RB9X en sko du fint kan gå lange turer med uten å savne mer komfort, og i tillegg vil du ikke bli like klam som med mange andre typer sko.


Yttersåle og grep

Er det en ting Icebug virkelig kan, så er det å lage sko med godt grep. Yttersålen er laget av RB9X grepsgummi som gir godt grep på en rekke underlag, inkludert våt asfalt, brostein, svaberg, båtgulv, m.m.. Sålen er mønstret med diamantformet knaster som er størst bak ved hælen, og blir gradvis mindre fremover mot forfot. Knastedybden er rundt 3 mm, så skoen trives utvilsomt best på kompakt underlag, selv om du fint kan bruke skoen på hardtråkkede grusveier og tørre skogsstier.


Opplevelse og bruk

Icebug Eli RB9X er en allsidig og komfortabel sommersko som passer perfekt for en rekke aktiviteter. Den er lett (kun 220 gram), puster godt, byr på topp grep, og er ideell for både gåturer og hverdagsbruk. Tenk bare på hvor ofte du må ta på deg skoene for så enkle oppgaver som å hente posten, lufte hunden, gå med søpla, dra på butikken, etc.. Det lisseløse designet gjør Eli RB9X til en glimrende sko for slike aktiviteter. I tillegg er skoen laget av bærekraftige materialer, noe som gjør den til et godt valg for miljøbevisste forbrukere.

Eli RB9X er i utgangspunktet ikke en løpesko, men dersom det er den eneste skoen du har tilgjengelig, så fungerer den ok til en kort tur, men ikke mer. Dette er først og fremst en «hverdagssko», og de imponerende allsidigheten gjør det til en sko alle burde ha i garderoben.


Tilgjengelighet og passform

Icebug Eli RB9X har en veiledende pris på 1499 kr og tilgjengelig i både herre- og damemodell i et stort utvalg farger og størrelser.

Passformen er middels bred, med relativt god plass i tåboksen. Det stretchy materialet i overdelen kombinert med de elastiske lissene gjør at skoen i stor grad former seg etter fotbladet og derfor vil passe mange brukere.


En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her.

Icebug Eli RB9X
Icebug Eli RB9X

Product Name: Icebug Eli RB9X

Brand: Icebug

Offer price: 1499

Currency: NOK

Konklusjon

Icebug Eli RB9X er et utmerket valg for deg som leter etter en komfortabel, luftig, elegant, allsidig og bærekraftig sommersko.

Eli RB9X passer perfekt for en rekke aktiviteter, enten det er en lang gåtur, bytur, på dekk på båten/seilskuta, eller til å ordne i hagen. Den stretchy overdelen kombinert med de elastiske lissene gjør skoen utrolig enkel å ta på/av, og den gode mellomsålen sørger for høy komfort uansett hvor du bruker skoen.

Kombiner alle disse egenskapene med et godt grep på både våte og tørre overflater, og det er veldig lett å like Icebug Eli RB9X.

Overall
92%
92%

Pros

  • Meget komfortabel overdel som tilpasser seg fotbladet.
  • Svært luftig og lett materiale.
  • Elastiske lisser gjør skoen lett å ta på/av.
  • Myk og behagelig innersåle.
  • God demping.
  • Godt grep på både våte og tørre overflater.

Cons

  • Ingen spesielle, men husk at dette ikke er en løpesko.

Del gjerne: