Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket

24. juli, 2023 (oppdatert 22. februar 2024)

Featured image for “Test: Inov-8 VENTURELITE Jacket”

Inov-8 VENTURELITE Jacket er en skalljakke skapt for deg som trives i høy aktivitet og som ikke lar deg stoppe av dårlig vær og mye regn.

Fakta

Inov-8 VENTURELITE Jacket (herre)
– Vekt: 414 gram
– Farger: Svart, rød, blå, grønn
Inov-8 VENTURELITE Jacket (dame)
– Vekt: 552 gram
– Farger: Svart, rød, blå, grønn


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Ivov-8 VENTURELITE Jacket – Laget for høy aktivitet

Vanntetthet og pusteevne på skalljakker er avgjørende for å holde deg tørr og varm. Produsentene oppgir som regel vanntettheten til en membran ved hjelp av to tall separert med en skråstrek (eks. 20 000/15 000). Det første tallet indikerer vannsøylen og forteller oss noe om hvor vanntett et plagg er. Det bakerste tallet angir pusteevne og sier noe om membranens evne til å slippe ut vanndamp.

De beste skalljakkene har som regel en vanntetthet og pusteevne på 20 000+/20 000+, og gir rikelig md beskyttelse og mot regn, samtidig som de puster godt.


Ekstrem høy pusteevne

Inov-8 VENTURELITE Jacket har en pusteevne på hele 40 000! Det er uvanlig høye tall, og legger til rette for en skalljakke som virkelig trives under høy aktivitet når du produserer mye overskuddsvarme som trenger og luftes bort.

Inov-8 VENTURELITE Jacket er en lett trelags skalljakke produsert av store deler resirkulert materiale. De gode pusteegenskapene skyldes delvis den gode membranen, og delvis fire små lufteluker under ermene på hver side av jakken. For å hindre vind, regn og kulde å slippe inn, er luftelukene godt overlappet av ekstra stoff, og det fungerer så bra som det er tiltenkt. Undertegnede har ikke fått testet jakken vinterstid, men det har vært null problem selv i kraftig regnvær.


Vanntett og kraftig (nok)

I fokuset på å lage en mest mulig «hiking»-vennlig skalljakke, har Inov-8 prioritert pusteegenskapene fremfor vanntetthet, men vannsøylen på 15 000 er likevel mer enn nok til at denne jakken holder deg tørr selv i skikkelig ruskevær. Skal du gå en uke i Jotunheimen med tung sekk og konstant nedbør, bør du kanskje vurdere en kraftigere jakke med en høyere vannsøyle og enda kraftigere membran, men til generelt friluftsliv, løping og speed-hiking, er Inov-8 VENTURELITE Jacket perfekt.

Pakkes ned i egen lomme

Inov-8 VENTURELITE Jacket har to store håndlommer med glidelås hvor høyre lomme er noe større og beregnet for å pakke jakken ned i egen lomme. Begge lommene har en indre meshlomme for oppbevaring av mindre gjenstander. Vekten på ca. 420 gram i herrestørrelse S, gjør at jakken gjør lite ut av seg når du pakker den ned i en sekk.

Detaljer

Inov-8 VENTURELITE Jacket har en stor og romslig hette med strammesnor både bak og foran. Halsen er høy nok til å dekke opp mot haken, og mykt stoff på innsiden hindrer ubehagelig gnaging og irritasjon. Jakken har også en vanntett toveis-glidelås som gjør det praktisk å åpne jakken nedenfra som er genialt om du ønsker å lufte ytterligere. På både rygg og bryst er det en logo i refleksivt materiale.

Det eneste virkelige savnet er en brystlomme på utsiden av jakken. Inov-8 VENTURELITE Jacket har en indre meshlomme på venstre side, men en brystlomme på utsiden ville vært langt mer praktisk enn å måtte åpne jakken hele hver gang du skal ta inn/ut noe fra lommen.

Passform

Inov-8 VENTURELITE Jacket er relativt romslig og har lange ermer. Passformen legger til rette for god bevegelsesfrihet, samt at du får mulighet til å bruke jakken med flere lag under.

Ermene er lange nok til å dekke over håndleddene, og har justerbar stramming i front. Midjen har en strammesnor på hver side slik at du får tightet jakken inntil kroppen.


Konklusjon

Inov-8 VENTURELITE Jacket
Inov-8 VENTURELITE Jacket

Product Name: Inov-8 VENTURELITE Jacket

Brand: Inov-8

Offer price: 3000

Currency: NOK

Konklusjon

Inov-8 VENTURELITE Jacket byr på imponerende gode pusteegenskaper, høy grad av vanntetthet og en optimal passform og funksjon for deg som ønsker en jakke som kan brukes under høyt tempo og aktivitet.  VENTURELITE Jacket er mye kraftigere enn de tradisjonelle løpejakkene, men likevel lett og kompakt, og puster kanskje enda bedre.

Det eneste savnet er en enkel brystlomme, men du får både store håndlommer, en romslig og justerbar hette, refleksdetaljer og justerbar midje. Prisen på 3000 kr er heller ikke verst med tanke på hvor allsidig jakken er.

Overall
88%
88%

Pros

  • Ekstremt høy pusteevne.
  • Vanntett og slitesterkt materiale.
  • Kan pakkes ned i egen lomme.
  • Store håndlommer.
  • Romslig hette med høy hals.
  • Toveis glidelås i front.
  • Romslig passform med lange ermer.

Cons

  • Savner brystlomme.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic G Jacket”
29. februar 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic G Jacket

Rab Mythic G Jacket er ekstremt lett og kompakt, overraskende varm og beskyttende, myk og komfortabel, og leverer kanskje markedets råeste lettvekts dunjakke.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket”
18. februar 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Alpha SV Jacket

Arc’teryx Alpha SV Jacket er skalljakken som tar deg gjennom de tøffeste turene og situasjonene, og det mest ekstreme været, og likevel fremstår som ny etterpå.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket”
15. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket

Mountain Equipment Earthrise Hooded Jacket er både varm og god, ser bra ut, og er laget på 100% resirkulert materialer og dunfyll.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Breakulen Skalljakke”
1. februar 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Breakulen Skalljakke

Skogstad Breakulen Skalljakke beviser at god kvalitet og funksjonalitet ikke behøver å koste skjorta. Breakulen Skalljakke leker med langt dyrere konkurrenter.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke”
21. januar 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Utvik Pile Fleece jakke

Skogstad Utvik Pile Fleece jakke er varm, god og utrolig myk. I tillegg egner den seg like godt til tur som til hverdags.
Les mer