Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2

30. juli, 2023 (oppdatert 24. januar 2024)

Featured image for “Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2”

Inov-8 TrailFly G 270 V2 oppdaterer storselgeren fra 2020 med en helt ny overdel og forbedret passform. Denne skoen kan virkelig vekke løpegleden.

I 2020 lanserte Inov-8 modellen TerraUltra G 270 (senere omdøpt til TrailFly G 270) – en allsidig, rask og godt dempet terrengsko med nulldropp. Modellen høstet mengder av lovord, men fikk litt pepper for en tett og trang overdel.

Tre år senere lanserer Inov-8 etterfølgeren Inov-8 TrailFly G 270 V2, og borte vekk er «barnesykdommene» fra første generasjon. Dette er mildt sagt en overraskende og moro løpesko, og de færreste ville trodd at en nulldropp sko kunne by på så høy komfort.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Inov-8 TrailFly G 270 V2 – Designet for å fly

Inov-8 TrailFly G 270 V2 karakteriseres som «en rask nulldropp løpesko bygget for variert bruk og terreng». Egenskapene til TrailFly G 270 V2 gjør den ypperlig til alt fra raske turer på grus og sti i marka, til lange distanser som maraton og ultraløp i fjellheimen. Til og med partier med asfalt fungerer greit, selv om noen helt sikkert vil savne noe demping.

Vekten på 270 gram føles lavere enn virkeligheten tilsier, og den gode høye komforten strider nærmest i mot det lave droppet og stacket. Likevel, dette er en terrengsko som vil appellere til en stor gruppe brukere – både nyfrelste løpere og de mer erfarne. Og prisen er heller ikke verst.

Overdel

Inov-8 TrailFly G 270 V2 har fått en helt ny og lettere overdel der både meshmaterialet og passform er forbedret. Selve materialet er sterkere (25% mer slitesterk inn forgjengeren), puster bedre, og de karakteristiske forsterkningsbåndene på siden er flyttet noe lengre bak for å gi bedre plass til forfoten. I tillegg er tungen noe lengre for å hindre rusk i å trenge inn i skoen, samtidig som den er godt polstret for å hindre ubehag når du strammer lissene godt.

Fronten på skoen er beskyttet av en kraftig tåkappe som brer seg bakover til enden på tærne, mens hælkappen er avstivet for å gi bedre støtte. Inov-8 TrailFly G 270 V2 er som nevnt en nulldropp sko og byr på god stabilitet på kompakt underlag, men den løse overdelen gjør at skoen blir ustabil i teknisk krevende terreng. Skoen byr heller ikke på spesielt mye beskyttelse til tross for at det er TPU-forsterkninger over store deler av overdelen. Å løpe i steinete terreng kan oppleves som en kjip affære dersom du er uheldig å sparke borti enn en skarp kant.

Mellomsåle og demping

Mellomsålen på Inov-8 TrailFly G 270 V2 er uforandret fra forgjengeren og byr på den samme 12 mm tykke sålen bestående av Powerflow Max-skum. Powerflow Max blander materialer som EVA og TPU og byr på en god miks av demping, respons, fleksibilitet og beskyttelse. Dempingen er på den faste siden av skalaen, og egner seg godt for deg som ønsker en sko med bedre føling med underlaget, fremfor å føle at foten synker ned i en seng av demping.

Inov-8 TrailFly G 270 V2 tar i bruk selskapets populære BOOMERANG såle. Denne er så komfortabel at den alene brukes av en rekke løperne som ikke engang løper i Inov-8 sko til vanlig. BOOMERANG sålen består av hundrevis av TPU «bønner» som komprimeres under landingen og deretter gjenvinner sin opprinnelige form, og skal i følge målinger gi hele 40% energi tilbake i frasparket.

BOOMERANG sålen er også ergonomisk utformet og kan enkelt flyttes mellom ulike par sko – uavhengig av bredden. Sålen kan kjøpes løst for 250 kr, og er uten tvil verdt prisen.

Det som i stor grad skiller Inov-8 TrailFly G 270 V2 fra mange andre terrengsko, er at den har nulldropp – altså høydeforskjellen mellom skoens såle fra hæl til forfot. Såletykkelsen på Inov-8 TrailFly G 270 V2 er 22 mm over hele sålen, noe som kan karakteriseres som et relativt lavt stack. Kombinert med nulldroppet og fraværet av en dedikert steinplate, bidrar dette til en fantastisk god løpsfølelse og god kontakt med underlaget.

Powerfly Max-sålen gjør også en god jobb med å dempe harde støt og erstatter på lang vei den manglende steinplaten, selv om du lettere vil kjenne spisse steiner enn dersom en dedikert steinplate hadde vært på plass. Til gjengjeld bidrar til det til å gi skoen økt fleksibilitet og grep.

Yttersåle

Inov-8 har etterhvert blitt godt kjent for å lage yttersåler med både godt grep og høy slitestyrke. Introduksjonen av grafén i yttersålen for noen generasjoner tilbake, nærmest revolusjonerte standarden for grep og slitestyrke i terrengsko. Sammenlignet med «vanlige» yttersålematerialer, skal grafén være opptil 50% sterkere, slitesterkt og mer fleksibelt.

Siden den gang har også andre merker gjort fremgang, og spesielt Vibram med sin Vibram MegaGrip-såle byr på noe av det beste grepet du får på dagens terrengsko, mens VJ kanskje er produsenten som har høstet mest lovord for godt grep.

Yttersålen i Inov-8 TrailFly G 270 V2 er identisk med Inov-8 TrailFly G 270 og består av den samme G-GRIP Grip gummien med en rekke 4 mm høye flerdireksjonale knaster jevnt fordelt ut over hele sålen. Til tross for den beskjedne høyden biter sålen fra seg godt på nesten alt du utfordrer den på – akkurat som sin søster-modell Inov-8 Parkclaw G 280 (testet her).

I tillegg er det 4 Meta-Flex kanaler på tvers av sålen som bidrar til å gjøre den mer fleksibel slik at den lettere former seg etter underlaget. Det er en relativt myk såle som gjør at skoen bøyer seg raskt, og du sparer energi der du trenger.

Inov-8 har skrytt voldsomt av grafén-materialet sine unike egenskaper, men det har de også grunn til. G-Grip sålen sitter trygt på både tørt og vått underlag, og det er null problem å utfordre skoen på våte steiner og svaberg høyt til fjells, eller litt løsere stier og underlag. Det eneste underlaget som feller TrailFly G 270 V2, er våte og sleipe røtter som så ofte er «showstopperen» for ulike løpesko og tursko.

Vibram MegaGrip er en annen såle som har høstet mye skryt for det sitt gode grep, men Inov-8 sin G-Grip er har nok en liten liten fordel når det kommer til både grep og slitestyrke. Den eneste sålen som slår Inov-8 TrailFly G 270 V2, er VJ sin Superior Contact-såle som også utrolig nok mestrer våte greiner/kvister og alt som er. Superior Contact gir også enda sikrere grep på våte og sleipe flater.

Den tette utformingen på knastene gjør også at Inov-8 TrailFly G 270 V2 kan takle hardt underlag som asfalt og hardpakket grusvei, selv om det ikke anbefales å løpe lengre distanser på så hardt underlag.

Opplevelse og bruk

Helt fra første stund har Inov-8 TrailFly G 270 V2 imponert med sin komfortable passform, imponerende grep og gode løpsfølelse. Dette er en nulldroppsko, men dempingen og beskyttelsen fra underlaget føles ut som en sko med både høyere stack og dropp, og det er kun den gode bakkekontakten minner deg på virkeligheten.

Sålen byr som sagt på strålende grep, og den ekstra tryggheten gjør at du tør å sette opp farten i terreng der du eller kunne følt deg nølende og utrygg – som for eksempel ned en bratt sti med innslag av fuktige steiner og litt gjørme. Overdelen er både slitesterk og puster godt, men den gir ikke spesielt god sideveis støtte, så det anbefales ikke å løpe mye i teknisk krevende terreng. Å krysse en fjellside eller skråning sideveis gir følelsen av å «gli over sålen», og du må jobbe for å holde foten tilbake.

Ellers er dempingen overraskende god, og det gjør at Inov-8 TrailFly G 270 V2 lett kan spise noen kilometer på asfalt og grus uten og føles ukomfortabel. For mange vil dette kunne fungere som en fin allround-terrengsko dersom du løper turer som kombinerer ulike underlag.

Inov-8 TrailFly G 270 V2 egner seg godt til hvilken som helst løper, men spesielt til deg som er ute etter en løpesko med god løpsfølelse og bakkekontakt. Skoen er svært allsidig og komfortabel, og gir mye for pengene ettersom slitestyrken er så høy at du kan ha denne lenge. Inov-8 TrailFly G 270 V2 fungerer også utmerket som en tursko, og kan i mange tilfeller erstatte fjellskoen i lett terreng.

Passform og tilgjengelighet

Inov-8 har gjort et sjakktrekk ved å gi hver enkelt modell et tall mellom 1 og 5 der høyere tall indikerer en bredere passform. Inov-8 TrailFly G 270 V2 er en «kategori 5 sko», og har dermed den bredeste passformen i produktlinjen til Inov-8. Skoen er middels bred over lesten og gir godt med plass til å bevege på tærne i front.

For de fleste vil Inov-8 TrailFly G 270 V2 være en sko som sitter tett og godt på foten. Hælpartiet og den gode snøringen sørger for å låse foten godt på plass, mens den bredere tåboksen gir plass for tærne til å hovne opp under lange løp.

Inov-8 TrailFly G 270 V2 er normale i lengden og det anbefales å velge din normale størrelse for best mulig passform.

Inov-8 TrailFly G 270 V2 er tilgjengelig i herre- og damemodell i flere ulike farger.


En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene!


Fakta

Hæl/forfot (herre/dame): 22 mm / 22 mm
Dropp (herre/dame): 0 mm / 0 mm
Vekt (herre/dame): 270 g / 270 g


Konklusjon


Inov-8 TrailFly G 270 V2
Inov-8 TrailFly G270 V2

Product Name: Inov-8 TrailFly G 270 V2

Brand: Inov-8

Offer price: 1900

Currency: NOK

Konklusjon

Inov-8 TrailFly G 270 V2 byr på en herlig totalpakke som forener topp løpsfølelse, en lett og rask sko med egenskaper som gjør den svært allsidig og godt egnet for en rekke brukere.

Nulldroppet og det lave stacket gir deg god kontakt med underlaget, samtidig som Powerfly Max-mellomsålen byr på fast og god demping til partier der du trenger å spare føttene. Og ikke minst, G-Grip yttersålen sitter som klistret på det meste av underlag.

Inov-8 TrailFly G 270 V2 er perfekt for deg som ønsker en rask sko som kan brukes til alt fra korte løpeturer i marka, til lange distanser som ultraløp, eller en gåtur i skauen og fjellet. 

Her har Inov-8 gjort en svært god jobb.

Overall
90%
90%

Pros

  • Bred og god passform.
  • Meget god løpsfølelse og kontakt med underlaget.
  • God demping og respons.
  • Imponerende godt grep på de fleste underlag.
  • Slitesterk yttersåle og membran.

Cons

  • Noen vil nok savne mer demping og beskyttelse.
  • Grafén er bra, men sitter fremdeles ikke overalt.

Del gjerne:

Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
20. februar 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”
5. februar 2024 | Guider & anbefalinger

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan forhåpentligvis gjøre valget lettere.
Les mer
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”
24. juli 2023 | Guider & anbefalinger

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger.
Les mer
Featured image for “Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar”
9. juni 2023 | Garmin

Test: Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7 Pro-serien tar Fenix-serien enda et steg videre med en ny LED-lykt og bedre pulssensor. «Pro»-utgaven er en minimal, men viktig oppdatering.
Les mer
Featured image for “Romaskin – Guide og anbefalinger”
23. november 2021 | Guider & anbefalinger

Romaskin – Guide og anbefalinger

Hvilken romaskin er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt du trenger å vite, samt gode kjøpsanbefalinger!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Novablast 4”
5. februar 2024 | Løpesko

Test: ASICS Novablast 4

ASICS Novablast 4 gjør bestselgeren enda stødigere og mer komfortabel å løpe i, samtidig som den tar viktige steg mot bærekraft og miljøet.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS GEL-Nimbus 26”
12. januar 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Nimbus 26

ASICS GEL-Nimbus 26 retter opp det lille som var feil med Nimbus 25 og serverer den samme gode og komfortable løpeskoen med enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 BUGrip”
27. desember 2023 | Sko

Test: Icebug Pytho6 BUGrip

Icebug Pytho6 BUGrip byr på spikerfeste på snø, is og holkeføre, og i tillegg en komfortabel, sikker og allsidig passform.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug NewRun BUGrip”
9. desember 2023 | Sko

Test: Icebug NewRun BUGrip

Icebug NewRun BUGrip er en «asfaltsko» i vinterdrakt, og som skapt for deg som liker å løpe ute på snø- og islagt vei i vinterhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: Mizuno Wave Rider GTX”
6. desember 2023 | Sko

Test: Mizuno Wave Rider GTX

GORE-TEX favoritten har fått ny overdel og yttersåle og er enda bedre enn tidligere. Mizuno Wave Rider GTX er ikke bare en god løpesko, men også en god tursko.
Les mer
Featured image for “Test: VJ Sarva ACE”
27. november 2023 | Sko

Test: VJ Sarva ACE

VJ Sarva ACE tar komforten fra en vanlig løpesko, hiver inn 17 pigger i karbonstål, en myk mellomsåle, sikker passform og byr på sikkert grep og høy komfort.
Les mer
Featured image for “Test: Piggsko fra Icebug – Sikkert grep på glatta”
19. november 2023 | Sko

Test: Piggsko fra Icebug – Sikkert grep på glatta

På jakt etter piggsko for å holde deg trygt på beina i vinter? Da bør du sjekke ut Icebug Adak ReWool BUGrip, Icebug Speed 2 BUGrip og Icebug Pace3 BUGrip GTX.
Les mer