Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2

30. juli, 2023 (oppdatert 8. mars 2024)

Featured image for “Test: Inov-8 TrailFly G 270 V2”

Inov-8 TrailFly G 270 V2 oppdaterer storselgeren fra 2020 med en helt ny overdel og forbedret passform. Denne skoen kan virkelig vekke løpegleden.

I 2020 lanserte Inov-8 modellen TerraUltra G 270 (senere omdøpt til TrailFly G 270) – en allsidig, rask og godt dempet terrengsko med nulldropp. Modellen høstet mengder av lovord, men fikk litt pepper for en tett og trang overdel.

Tre år senere lanserer Inov-8 etterfølgeren Inov-8 TrailFly G 270 V2, og borte vekk er «barnesykdommene» fra første generasjon. Dette er mildt sagt en overraskende og moro løpesko, og de færreste ville trodd at en nulldropp sko kunne by på så høy komfort.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Inov-8 TrailFly G 270 V2 – Designet for å fly

Inov-8 TrailFly G 270 V2 karakteriseres som «en rask nulldropp løpesko bygget for variert bruk og terreng». Egenskapene til TrailFly G 270 V2 gjør den ypperlig til alt fra raske turer på grus og sti i marka, til lange distanser som maraton og ultraløp i fjellheimen. Til og med partier med asfalt fungerer greit, selv om noen helt sikkert vil savne noe demping.

Vekten på 270 gram føles lavere enn virkeligheten tilsier, og den gode høye komforten strider nærmest i mot det lave droppet og stacket. Likevel, dette er en terrengsko som vil appellere til en stor gruppe brukere – både nyfrelste løpere og de mer erfarne. Og prisen er heller ikke verst.

Overdel

Inov-8 TrailFly G 270 V2 har fått en helt ny og lettere overdel der både meshmaterialet og passform er forbedret. Selve materialet er sterkere (25% mer slitesterk inn forgjengeren), puster bedre, og de karakteristiske forsterkningsbåndene på siden er flyttet noe lengre bak for å gi bedre plass til forfoten. I tillegg er tungen noe lengre for å hindre rusk i å trenge inn i skoen, samtidig som den er godt polstret for å hindre ubehag når du strammer lissene godt.

Fronten på skoen er beskyttet av en kraftig tåkappe som brer seg bakover til enden på tærne, mens hælkappen er avstivet for å gi bedre støtte. Inov-8 TrailFly G 270 V2 er som nevnt en nulldropp sko og byr på god stabilitet på kompakt underlag, men den løse overdelen gjør at skoen blir ustabil i teknisk krevende terreng. Skoen byr heller ikke på spesielt mye beskyttelse til tross for at det er TPU-forsterkninger over store deler av overdelen. Å løpe i steinete terreng kan oppleves som en kjip affære dersom du er uheldig å sparke borti enn en skarp kant.

Mellomsåle og demping

Mellomsålen på Inov-8 TrailFly G 270 V2 er uforandret fra forgjengeren og byr på den samme 12 mm tykke sålen bestående av Powerflow Max-skum. Powerflow Max blander materialer som EVA og TPU og byr på en god miks av demping, respons, fleksibilitet og beskyttelse. Dempingen er på den faste siden av skalaen, og egner seg godt for deg som ønsker en sko med bedre føling med underlaget, fremfor å føle at foten synker ned i en seng av demping.

Inov-8 TrailFly G 270 V2 tar i bruk selskapets populære BOOMERANG såle. Denne er så komfortabel at den alene brukes av en rekke løperne som ikke engang løper i Inov-8 sko til vanlig. BOOMERANG sålen består av hundrevis av TPU «bønner» som komprimeres under landingen og deretter gjenvinner sin opprinnelige form, og skal i følge målinger gi hele 40% energi tilbake i frasparket.

BOOMERANG sålen er også ergonomisk utformet og kan enkelt flyttes mellom ulike par sko – uavhengig av bredden. Sålen kan kjøpes løst for 250 kr, og er uten tvil verdt prisen.

Det som i stor grad skiller Inov-8 TrailFly G 270 V2 fra mange andre terrengsko, er at den har nulldropp – altså høydeforskjellen mellom skoens såle fra hæl til forfot. Såletykkelsen på Inov-8 TrailFly G 270 V2 er 22 mm over hele sålen, noe som kan karakteriseres som et relativt lavt stack. Kombinert med nulldroppet og fraværet av en dedikert steinplate, bidrar dette til en fantastisk god løpsfølelse og god kontakt med underlaget.

Powerfly Max-sålen gjør også en god jobb med å dempe harde støt og erstatter på lang vei den manglende steinplaten, selv om du lettere vil kjenne spisse steiner enn dersom en dedikert steinplate hadde vært på plass. Til gjengjeld bidrar til det til å gi skoen økt fleksibilitet og grep.

Yttersåle

Inov-8 har etterhvert blitt godt kjent for å lage yttersåler med både godt grep og høy slitestyrke. Introduksjonen av grafén i yttersålen for noen generasjoner tilbake, nærmest revolusjonerte standarden for grep og slitestyrke i terrengsko. Sammenlignet med «vanlige» yttersålematerialer, skal grafén være opptil 50% sterkere, slitesterkt og mer fleksibelt.

Siden den gang har også andre merker gjort fremgang, og spesielt Vibram med sin Vibram MegaGrip-såle byr på noe av det beste grepet du får på dagens terrengsko, mens VJ kanskje er produsenten som har høstet mest lovord for godt grep.

Yttersålen i Inov-8 TrailFly G 270 V2 er identisk med Inov-8 TrailFly G 270 og består av den samme G-GRIP Grip gummien med en rekke 4 mm høye flerdireksjonale knaster jevnt fordelt ut over hele sålen. Til tross for den beskjedne høyden biter sålen fra seg godt på nesten alt du utfordrer den på – akkurat som sin søster-modell Inov-8 Parkclaw G 280 (testet her).

I tillegg er det 4 Meta-Flex kanaler på tvers av sålen som bidrar til å gjøre den mer fleksibel slik at den lettere former seg etter underlaget. Det er en relativt myk såle som gjør at skoen bøyer seg raskt, og du sparer energi der du trenger.

Inov-8 har skrytt voldsomt av grafén-materialet sine unike egenskaper, men det har de også grunn til. G-Grip sålen sitter trygt på både tørt og vått underlag, og det er null problem å utfordre skoen på våte steiner og svaberg høyt til fjells, eller litt løsere stier og underlag. Det eneste underlaget som feller TrailFly G 270 V2, er våte og sleipe røtter som så ofte er «showstopperen» for ulike løpesko og tursko.

Vibram MegaGrip er en annen såle som har høstet mye skryt for det sitt gode grep, men Inov-8 sin G-Grip er har nok en liten liten fordel når det kommer til både grep og slitestyrke. Den eneste sålen som slår Inov-8 TrailFly G 270 V2, er VJ sin Superior Contact-såle som også utrolig nok mestrer våte greiner/kvister og alt som er. Superior Contact gir også enda sikrere grep på våte og sleipe flater.

Den tette utformingen på knastene gjør også at Inov-8 TrailFly G 270 V2 kan takle hardt underlag som asfalt og hardpakket grusvei, selv om det ikke anbefales å løpe lengre distanser på så hardt underlag.

Opplevelse og bruk

Helt fra første stund har Inov-8 TrailFly G 270 V2 imponert med sin komfortable passform, imponerende grep og gode løpsfølelse. Dette er en nulldroppsko, men dempingen og beskyttelsen fra underlaget føles ut som en sko med både høyere stack og dropp, og det er kun den gode bakkekontakten minner deg på virkeligheten.

Sålen byr som sagt på strålende grep, og den ekstra tryggheten gjør at du tør å sette opp farten i terreng der du eller kunne følt deg nølende og utrygg – som for eksempel ned en bratt sti med innslag av fuktige steiner og litt gjørme. Overdelen er både slitesterk og puster godt, men den gir ikke spesielt god sideveis støtte, så det anbefales ikke å løpe mye i teknisk krevende terreng. Å krysse en fjellside eller skråning sideveis gir følelsen av å «gli over sålen», og du må jobbe for å holde foten tilbake.

Ellers er dempingen overraskende god, og det gjør at Inov-8 TrailFly G 270 V2 lett kan spise noen kilometer på asfalt og grus uten og føles ukomfortabel. For mange vil dette kunne fungere som en fin allround-terrengsko dersom du løper turer som kombinerer ulike underlag.

Inov-8 TrailFly G 270 V2 egner seg godt til hvilken som helst løper, men spesielt til deg som er ute etter en løpesko med god løpsfølelse og bakkekontakt. Skoen er svært allsidig og komfortabel, og gir mye for pengene ettersom slitestyrken er så høy at du kan ha denne lenge. Inov-8 TrailFly G 270 V2 fungerer også utmerket som en tursko, og kan i mange tilfeller erstatte fjellskoen i lett terreng.

Passform og tilgjengelighet

Inov-8 har gjort et sjakktrekk ved å gi hver enkelt modell et tall mellom 1 og 5 der høyere tall indikerer en bredere passform. Inov-8 TrailFly G 270 V2 er en «kategori 5 sko», og har dermed den bredeste passformen i produktlinjen til Inov-8. Skoen er middels bred over lesten og gir godt med plass til å bevege på tærne i front.

For de fleste vil Inov-8 TrailFly G 270 V2 være en sko som sitter tett og godt på foten. Hælpartiet og den gode snøringen sørger for å låse foten godt på plass, mens den bredere tåboksen gir plass for tærne til å hovne opp under lange løp.

Inov-8 TrailFly G 270 V2 er normale i lengden og det anbefales å velge din normale størrelse for best mulig passform.

Inov-8 TrailFly G 270 V2 er tilgjengelig i herre- og damemodell i flere ulike farger.


En oversikt over alle løpesko som er testet på Pulssonen.no finner du her. Topplisten med de beste modellene finner du her – Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene!

For enda mer info hva du bør se etter ved kjøp av løpesko, kan du se denne omfattende guiden dette må du vite før du kjøper nye løpesko.


Fakta

Hæl/forfot (herre/dame): 22 mm / 22 mm
Dropp (herre/dame): 0 mm / 0 mm
Vekt (herre/dame): 270 g / 270 g


Konklusjon


Inov-8 TrailFly G 270 V2
Inov-8 TrailFly G270 V2

Product Name: Inov-8 TrailFly G 270 V2

Brand: Inov-8

Offer price: 1900

Currency: NOK

Konklusjon

Inov-8 TrailFly G 270 V2 byr på en herlig totalpakke som forener topp løpsfølelse, en lett og rask sko med egenskaper som gjør den svært allsidig og godt egnet for en rekke brukere.

Nulldroppet og det lave stacket gir deg god kontakt med underlaget, samtidig som Powerfly Max-mellomsålen byr på fast og god demping til partier der du trenger å spare føttene. Og ikke minst, G-Grip yttersålen sitter som klistret på det meste av underlag.

Inov-8 TrailFly G 270 V2 er perfekt for deg som ønsker en rask sko som kan brukes til alt fra korte løpeturer i marka, til lange distanser som ultraløp, eller en gåtur i skauen og fjellet. 

Her har Inov-8 gjort en svært god jobb.

Overall
90%
90%

Pros

  • Bred og god passform.
  • Meget god løpsfølelse og kontakt med underlaget.
  • God demping og respons.
  • Imponerende godt grep på de fleste underlag.
  • Slitesterk yttersåle og membran.

Cons

  • Noen vil nok savne mer demping og beskyttelse.
  • Grafén er bra, men sitter fremdeles ikke overalt.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Dynafit Alpine DNA 2”
6. juni 2024 | Sko

Test: Dynafit Alpine DNA 2

Dynafit Alpine DNA 2 leverer en lett, rask, godt dempet, allsidig og tøff sko som umiddelbart legger lista for en av årets beste og mest allsidige terrengsko.
Les mer
Featured image for “Test: Dynafit Ultra 100”
6. juni 2024 | Sko

Test: Dynafit Ultra 100

Dynafit Ultra 100 gjør langløp i terrenget både komfortabelt og trygt. Her får du plenty av demping, suveren beskyttelse og overbevisende godt grep.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ MAXx2”
8. mai 2024 | Sko

Test: VJ MAXx2

VJ MAXx2 byr på en ekstremt veldempet og responsiv mellomsåle, kombinerer med kanskje verdens beste yttersåle, og leverer en nydelig totalpakke av en løpesko!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Genesis”
2. mai 2024 | Sko

Test: Salomon Genesis

Salomon Genesis er kanskje den morsomste og mest allsidige terrengskoen fra Salomon til nå. Genesis er ikke bare rask, men også imponerende komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 RB9X”
4. april 2024 | Sko

Test: Icebug Pytho6 RB9X

Icebug Pytho6 RB9X byr på en trygg og god passform, god stabilitet og løpsfølelse og godt grep på nesten alle typer underlag.
Les mer