Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro

10. mai, 2023 (oppdatert 3. juli 2023)
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro”

Huawei har lansert to nye smartklokker – Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro – to klokker proppfulle av funksjoner og imponerende lang batteritid.

Huawei har lansert sine to nyeste smartklokker, Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro. Begge klokkene kombinerer et elegant design med avanserte funksjoner, og byr på en batteritid som bør få konkurrenter som Apple og Samsung til å gni seg i øynene.

NB: Oppdatert med test! Test: Huawei Watch 4 Pro

Huawei sine nyeste klokker serverer en gigantisk 1,5″ AMOLED LTPO-sfærisk alltid-på-skjerm som gjør den lett å lese i alle situasjoner. Til tross for den store størrelsen måler ikke Watch 4 mer enn 46 mm i diameter, mens Watch 4 Pro måler 48 mm, noe som blant annet skyldes svært tynne rammer (16,5% mindre enn Watch 3) og et økt skjerm-til-kropp forhold (5,3%). Til sammenligning er Garmin Fenix 7X med en 1,4″ stor skjerm hele 51 mm i diameter.

Huawei Watch 4

Den sfæriske skjermen på klokken er laget av safirglass, og den er beskyttet av et bakdeksel laget av TC4 titanlegering av romfartskvalitet. I følge Huawei er dette materialet tre ganger så sterkt og dobbelt så hardt som vanlig titan.

Begge klokkene er bygget i solid og lett titanium der Huawei Watch 4 leveres med en svart silikonreim, mens Huawei Watch 4 Pro kommer i en utgave med en 48 mm titanium reim, og en utgave med en brun lærreim. Vektene er ikke oppgitt, men klokkene skal være betydelig lettere enn tidligere utgaver.

Klokkene er inspirert av universet og urskjermen prydes av et bilde av jordkloden og stjernehimmelen (inkluderer flere ulike urskiver i samme stil). Som standard benytter klokken en «hev-for-å-vekke-skjerm», men du kan enkelt aktivere «alltid-på-skjerm» mot redusert batteritid.

Huawei Watch 4 fortsetter å imponere med lang batteritid, og skal vare opptil 4,5 dager ved «typisk bruk» for Pro-utgaven, mens standard modellen skal holde opptil 3 dager. Ved å aktivere «sparemodus» utvides tallene til henholdsvis 21 dager og 14 dager. Klokkene støtter «trådløs superlading» – en fancy ord for hurtiglading der 15 minutter lading gir nok batteri til en dags bruk. Huawei Watch 4 / 4 Pro lader også svært raskt dersom du ønsker å toppe batteritiden, og går fra null til 100 % på 60 minutter, og fra 0 til 25 % på bare 10 minutter.

Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro er så klart vanntett (IP68-sertifisert) og kan brukes til fridykking og svømming.


Helsefunksjoner

Huawei har de siste årene rettet et stort fokus mot trening og helse, og med Huawei Watch 4 ønsker selskapet og fronte dette ytterligere.

Huawei Watch 4 Pro er i likhet med sin forgjenger fylt til randen av sensorer for overvåkning av ulike parameter, og benytter selskapets nyeste TruSeen 5.0+ sensor for å overvåke puls, oksygenmetning i blodet, arteriell stivhet, samt utføre EKG. Oppsummert måler klokkene følgende:

 • Hjertefrekvens: Måler pulsen din. Inkludert hvilepuls og trender over tid.
 • Blodoksygenmetning (SpO2): Måler oksygenmetning i blodet.
 • Stressmåling: Måler stressnivå.
 • Respirasjonssjekk: En rask sjekk av lungehelse.
 • Måling av hudtemperatur: Måler overflatetemperaturen i huden.
 • Arteriell stivhet: Måler potensiell stivhet i blodårene som kan være en indikator for økt risiko for hjertesykdom
 • EKG (elektrokardiogram): Scanner hjertet for Afib (hjerterytmeforstyrrelser) i løpet av 30 sekunder.

En ny og praktisk funksjon lar deg utføre en «1 minutts 7-punkts helsesjekk» som måler samtlige parameter i løpet av 60 sekunder. Dette ligner funksjonen Health Snapshot som Garmin har tilbudt i flere år.

I tillegg til dette maler klokken skritt, kalorier, estimert distanse og høydemeter, søvn og søvnstadier. Nytt for Watch 4 er også en sensor for fallregistrering som automatisk sender en SOS-melding dersom den registrer at du utsettes for et fall (krever tilkobling til mobilen eller et aktivitet SIM-kort).


Treningsfunksjoner

Huawei Watch 4 og Watch 4 Pro er utstyrt med en nøyaktig multibånd-GPS chip som legger til rette for nøyaktig sporing selv i utfordrende miljøer. Klokken kan registrere over 100 ulike treningsmoduser, fra løping, sykling og triatlon, til yoga, golf og fridykking. 17 av av disse er såkalt «profesjonelle» og vil registrere mer data enn de generelle.

Som alltid er det mulig å tilpasse de ulike treningsmodusene med ulike datafelter, aktivere ulike varsler, opprette intervaller, ta i bruk en metronom-funksjon, benytte «Smart følgesvenn», m.m.. Klokkene er også i stand til å oppdage trening automatisk slik at du får en påminnelse om du glemmer å starte klokken.

Ved hjelp av funksjonen Huawei TruSport vil klokken spore og analysere en rekke aktiviteter, og tilbyr blant annet funksjoner som treningsveiledning, treningslogger, restitusjonsråd og målbasert trening. Dette gir muligheten til å planlegge, overvåke og forbedre din fysiske aktivitet og helse basert på informasjonen fra klokken og og TruSport-funksjonen.

Huawei satser stort på sine tilpassede treningsplaner, og bruker AI (kunstig intelligens) for å tilpasse/justere treningsinnholdet og vanskelighetsgraden basert på fullføringsstatus, treningsstatus og tilbakemeldinger.


Klokkene kommer med dybdesensorer for rekrasjonell dykking og støtter sanntidsmåling av dybde, nedstigningshastighet og stigningshastighet.

Dybdemålingen kan måle ned til 30 meters dybde.

 • Lagrer dykkeinformasjon som lokasjon, lengde, tider, maksimal dybde og hviletid på overflaten.
 • Gir påminnelser om dybde, lengde og hviletid på overflaten.
 • Gir dybde- og lengdealarmer.
 • Støtter automatisk oppdagelse av dykkemodus slik at informasjonen fra treningen lagres automatisk så lengde dette er aktivert på klokken.

Smartklokkefunksjoner

Huawei Watch 4 og Watch 4 Pro er drevet av en kraftig prosessor og benytter HarmonyOS 3.1, Huawei sitt eget operativsystem som er optimalisert for smartklokker. HarmonyOS 2.1 gir en sømløs og intuitiv brukeropplevelse med tilgang til et rikt utvalg av apper og tjenester fra Huawei AppGallery. Klokkene støtter både Android og iOS, men vil gi noen ekstra fordeler for de med Android og Huawei-telefoner. Via Huawei Share-funksjonen kan du enkelt overføre filer, bilder, musikk og mer mellom enhetene kun ved et enkelt trykk.

Huawei Watch-serien er selskapets «smarteste klokker», og støtter LTE som gir muligheten til å benytte e-sim slik at du kan motta SMS, telefonsamtaler, mail, etc. direkte på klokken uten å være avhengig av en telefon. Watch 4 og Watch 4 Pro har også en innebygd høyttaler og mikrofon slik at du kan ta utføre samtaler å  lytte til musikk. Av andre smartfunksjoner som kommer forhåndsinstallert finner du apper for å styre musikken du spiller av på telefonen, bruke «finn telefonen»-funksjonen, se værmelding, soloppgang/solnedgang, månefaser, etc..

Huawei Watch 4 Pro
Huawei Watch 4 Pro lar deg velge blant en rekke urskiver som får frem kvaliteten i skjermen.

En annen nyttig funksjon er støtten for falldeteksjon. Klokken vil sende en SOS-forespørsel (SMS-tekstmeldinger til og ringe nødkontaktene dine) dersom den registrer at du fallerer, eller du kan aktivere det selv ved å trykke på ned-knappen fem ganger på rad. Den eneste ulempen er at falldeteksjon ikke fungerer med iOS.

Klokkene benytter Bluetooth til å kommunisere med telefonen og eksterne sensorer som trådløse ørepropper eller et pulsbelte, men støtter også WiFi for raskere nedlasting av apper. Til tross for at Huawei Watch 4/4 Pro har en NFC-chip, tilbyr ikke Huawei trådløs betaling i Norge.


Pris og tilgjengelighet

Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro selges gjennom Komplett.no og Power.no.

I Europa vil samtlige modeller kunne forhåndsbestilles fra 6 juni med leveringen fra 22 juni. Prisen er som følger:

 • Huawei Watch 4: 5199,-
 • Huawei Watch 4 Pro: 6290,-

Se også: Nyhet: Huawei Watch Ultimate

Se også: Test: Huawei Watch GT 3 Pro


Del gjerne:

Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…
Featured image for “Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery”

Guide: Slik fungerer Garmin Body Battery

Body Battery er en funksjon som holder oversikt over energinivået ditt forløpende gjennom dagen. Denne guiden gir deg svar på…
Featured image for “Garmin Connect i ny drakt”

Garmin Connect i ny drakt

Garmin Connect har nylig rullet ut en oppdatering som gir brukerne muligheten til å velge mellom tre forskjellige moduser: Lys,…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch GT 4”

Nyhet: Huawei Watch GT 4

Huawei har lansert sin nyeste smartklokke, Huawei Watch GT 4, med oppgradert helse- og treningssporing, forbedret GPS, og nye helsefunksjoner.…
Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch

Lyst til å få mer ut av smartklokkene din? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom…
Featured image for “Nyhet: Garmin Venu 3”

Nyhet: Garmin Venu 3

Garmin har igjen oppdatert sin populære smartklokke-modell. Garmin Venu 3 bringer med seg en ny pulssensor, søvn coach, tilgang til…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3”

Nyhet: COROS PACE 3

COROS har lansert oppfølgeren til den svært populære budsjettmodellen PACE 2. Og nye COROS PACE 3 minner om alt annet…
Featured image for “Guide: Garmin Explore – Dette må du vite”

Guide: Garmin Explore – Dette må du vite

Garmin Explore er et kraftig alt-i-ett app som gir deg enda mer ut av Garmin-klokken din. Her er det du…
Featured image for “Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!”

Oppdatering: COROS endelig med sving-for-sving navigering!

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving veiledning, tilpassbare urskiver og mye mer!…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Chamonix Edition

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch”

20 Anbefalte treningsapper til Samsung Galaxy Watch

Pulsklokke eller smartklokke? Disse appene gir deg mer ut av Samsung Galaxy Watch dersom du liker å bruke klokken til…
Featured image for “Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!”

Garmin gjør det enklere å bytte mellom ulike klokker!

Garmin har lansert en funksjon for sikkerhetskopi og gjenoppretting slik at du kan bytte mellom ulike klokker uten å måtte…
Featured image for “Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta”

Garmin Forerunner 965 og Forerunner 265 med nye funksjoner i Garmin Q3 Beta

Garmin har lansert en ny og stor betaprogramvare for Garmin Forerunner 965 og Garmin Forerunner 265. Her er det du…
Featured image for “Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!”

Nyhet: COROS lanserer egen pulssensor – COROS Heart Rate Monitor!

COROS lanserer sin første eksterne pulssensor – COROS Heart Rate Monitor. Denne gir deg maksimal bevegelsesfrihet og økt presisjon. Her…
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic”

Nyhet: Samsung Galaxy Watch 6 og Watch 6 Classic

Samsung har lansert årets modeller av sin trofaste smartklokke; Samsung Galaxy Watch 6 og Samsung Galaxy Watch 6 Classic. Her…
Featured image for “Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme”

Samsung oppdaterer Galaxy Watch med passiv deteksjon av uregelmessig hjerterytme

Samsung har begynt å rulle ut en ny funksjon for Samsung Galaxy Watch som tillater deteksjon av uregelmessig hjerterytme.…
Featured image for “30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar”

30 grunner til å velge Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar

Garmin Fenix 7X Pro Sapphire Solar er utvilsomt en av de beste pulsklokkene på markedet. Her er 30 gode grunner…