Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro

10. mai, 2023 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro”

Huawei har lansert to nye smartklokker – Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro – to klokker proppfulle av funksjoner og imponerende lang batteritid.

Huawei har lansert sine to nyeste smartklokker, Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro. Begge klokkene kombinerer et elegant design med avanserte funksjoner, og byr på en batteritid som bør få konkurrenter som Apple og Samsung til å gni seg i øynene.

PS: Huawei har gått ut med svært lite informasjon og detaljer, og det er foreløpig ingen gode bilder av klokkene. Artikkelen oppdateres så snart dette er tilgjengelig.

Huawei sine nyeste klokker serverer en gigantisk 1,5″ AMOLED LTPO-sfærisk alltid-på-skjerm som gjør den lett å lese i alle situasjoner. Til tross for den store størrelsen måler ikke klokken med enn 48 mm i diameter, noe som blant annet skyldes svært tynne rammer (16,5% mindre enn Watch 3) og et økt skjermen-til-kropp forhold (5,3%). Til sammenligning er Garmin Fenix 7X med en 1,4″ stor skjerm hele 51 mm i diameter.

Huawei Watch 4

Den sfæriske skjermen på klokken er laget av safirglass, og den er beskyttet av et bakdeksel laget av TC4 titanlegering av romfartskvalitet. I følge Huawei er dette materialet tre ganger så sterkt og dobbelt så hardt som vanlig titan.

Begge klokkene er bygget i solid og lett titanium der Huawei Watch 4 leveres med en svart silikonreim, mens Huawei Watch 4 Pro kommer i en utgave med en 48 mm titanium reim, og en utgave med en brun lærreim. Vektene er ikke oppgitt, men klokkene skal være betydelig lettere enn tidligere utgaver.

Klokkene er inspirert av universet og urskjermen prydes av et bilde av jordkloden og stjernehimmelen (inkluderer flere ulike urskiver i samme stil). Som standard benytter klokken en «hev-for-å-vekke-skjerm», men du kan enkelt aktivere «alltid-på-skjerm» mot redusert batteritid.

Huawei Watch 4 fortsetter å imponere med lang batteritid, og skal vare opptil 4,5 dager ved «typisk bruk» for Pro-utgaven, mens standard modellen skal holde opptil 3 dager. Ved å aktivere «sparemodus» utvides tallene til henholdsvis 21 dager og 14 dager. Klokkene støtter hurtiglading som skal gjøre det mulig å lade klokken svært raskt, uten at det er oppgitt hvor raskt. For Watch 3 var tallene som følger: fra null til 100 % på 60 minutter, fra 0 til 25 % på bare 10 minutter.

Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro er så klart vanntett (IP68-sertifisert) og kan brukes til fridykking og svømming.


Helsefunksjoner

Huawei har de siste årene rettet et stort fokus mot trening og helse, og med Huawei Watch 4 ønsker selskapet og fronte dette ytterligere.

Huawei Watch 4 Pro er i likhet med sin forgjenger fylt til randen av sensorer for overvåkning av ulike parameter, og benytter selskapets nyeste TruSeen 5.0+ sensor for å overvåke puls, oksygenmetning i blodet, arteriell stivhet, samt utføre EKG. Oppsummert måler klokkene følgende:

  • Hjertefrekvens
  • Blodoksygenmetning (SpO2)
  • Stressmåling
  • Respirasjonsmåling (pustefrekvens)
  • Måling av hudtemperatur
  • Arteriell stivhet
  • EKG (elektrokardiogram)

En ny og praktisk funksjon lar deg utføre en «1 minutts 7-punkts helsesjekk» som måler samtlige parameter i løpet av 60 sekunder. Dette ligner funksjonen Health Snapshot som Garmin har tilbudt i flere år.

I tillegg til dette maler klokken skritt, kalorier, estimert distanse og høydemeter, søvn og søvnstadier. Nytt for Watch 4 er også en sensor for fallregistrering som automatisk sender en SOS-melding dersom den registrer at du utsettes for et fall (krever tilkobling til mobilen eller et aktivitet SIM-kort).


Treningsfunksjoner

Huawei Watch 4 og Watch 4 Pro er utstyrt med en nøyaktig multibånd-GPS chip som legger til rette for nøyaktig sporing selv i utfordrende miljøer. Klokken kan registrere over 100 ulike treningsmoduser, fra løping, sykling og triatlon, til yoga, golf og fridykking. 17 av av disse er såkalt «profesjonelle» og vil registrere mer data enn de generelle. Som alltid er det mulig å tilpasse de ulike treningsmodusene med ulike datafelter, aktivere ulike varsler, opprette intervaller, ta i bruk en metronom-funksjon, benytte «Smart følgesvenn», m.m..

Ved hjelp av funksjonen Huawei TruSport vil klokken spore og analysere en rekke aktiviteter, og tilbyr blant annet funksjoner som treningsveiledning, treningslogger, restitusjonsråd og målbasert trening. Dette gir muligheten til å planlegge, overvåke og forbedre sin fysiske aktivitet og helse basert på informasjonen fra klokken og og TruSport-funksjonen.


Smartklokkefunksjoner

Huawei Watch 4 og Watch 4 Pro er drevet av en kraftig prosessor og benytter HarmonyOS 2.1, Huawei sitt eget operativsystem som er optimalisert for smartklokker. HarmonyOS 2.1 gir en sømløs og intuitiv brukeropplevelse, med tilgang til et rikt utvalg av apper og tjenester fra Huawei AppGallery. Du kan også koble klokken til en Huawei-smarttelefon eller -nettbrett via Huawei Share-funksjonen, for enkel overføring av filer, bilder, musikk og mer mellom enhetene kun ved et enkelt trykk.

Huawei Watch-serien er selskapets «smarteste klokker», og tilbyr blant annet muligheten til å benytte e-sim slik at du kan motta SMS, telefonsamtaler, mail, etc. direkte på klokken uten å være avhengig av en telefon. Watch 4 og Watch 4 Pro har også en innebygd høyttaler og mikrofon slik at du kan ta utføre samtaler å  lytte til musikk. Av andre smartfunksjoner som kommer forhåndsinstallert finner du apper for å styre musikken du spiller av på telefonen, bruke «finn telefonen»-funksjonen, se værmelding, soloppgang/solnedgang, månefaser, etc..

Klokkene benytter Bluetooth til å kommunisere med telefonen og eksterne sensorer som trådløse ørepropper eller et pulsbelte, men støtter også WiFi for raskere nedlasting av apper. Til tross for at Huawei Watch 4/4 Pro har en NFC-chip, tilbyr ikke Huawei trådløs betaling i Norge.


Pris og tilgjengelighet

Den norske prisen og lanseringsdatoen for Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro er fremdeles ikke satt, og artikkelen vil oppdateres så snart dette er bekreftet.

I Europa vil samtlige modeller kunne forhåndsbestilles fra 6 juni med leveringen fra 22 juni. Prisen i euro er som følger:

  • Huawei Watch 4: 449 euro
  • Huawei Watch 4 Pro (lærrem): 549 euro
  • Huawei Watch 4 Pro (titaniumrem): 699 euro

Se også: Nyhet: Huawei Watch Ultimate


Del gjerne:

Featured image for “Nyhet: Apple watchOS 10 – Enda bedre til trening og friluftsliv”

Nyhet: Apple watchOS 10 – Enda bedre til trening og friluftsliv

Apple har offentliggjort watchOS 10 – den kommende oppdateringen av operativsystemet til Apple Watch. Og her er det mye å…
Featured image for “Nyhet: Garmin Fenix 7 Pro og Garmin Epix Pro”

Nyhet: Garmin Fenix 7 Pro og Garmin Epix Pro

Garmin har nylig lansert de to nyeste medlemmene i Fenix- og Epix-familien; Garmin Fenix 7 Pro og Garmin Epix Pro.…
Featured image for “37 grunner til å velge Garmin Instinct 2/2X Solar”

37 grunner til å velge Garmin Instinct 2/2X Solar

Gira på en pulsklokke som kan det meste, tåler alt, og har ekstrem batteritid? Her er 37 grunner til hvorfor…
Featured image for “Samsung Galaxy Z Fold4 – Et multiverktøy i arbeidsdagen”

Samsung Galaxy Z Fold4 – Et multiverktøy i arbeidsdagen

Drømmer du om å ta med deg jobben «i lomma» og å erstatte kontoret med minimalt utstyr? Her er 10…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro”

Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro

Huawei har lansert to nye smartklokker – Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro – to klokker proppfulle av…
Featured image for “Nyhet: Suunto Vertical”

Nyhet: Suunto Vertical

Suunto har lansert Suunto Vertical – selskapets første dedikerte pulsklokke med innebygde kart og solcellelading. Og enorm batteritid.…
Featured image for “10 grunner til å velge Garmin Forerunner 265”

10 grunner til å velge Garmin Forerunner 265

Vurderer du å investere i en ny pulsklokke og lurer på om Garmin Forerunner 265 er riktig klokke for deg?…
Featured image for “Gigantisk oppdatering fra COROS!”

Gigantisk oppdatering fra COROS!

COROS har nylig lansert en gigantisk oppdatering til en rekke av sine pulsklokker. Dette setter COROS i et helt nytt…
Featured image for “Nyhet: Casio G-Shock GBD-H2000”

Nyhet: Casio G-Shock GBD-H2000

Ønsker du en pulsklokke som skiller seg ut fra de vanlige treningsklokkene? Casio G-Shock GBD-H2000 er pulsklokken for deg som…
Featured image for “Garmin forenkler tilgangen til beta programvare”

Garmin forenkler tilgangen til beta programvare

Garmin har nylig gjort endringer i måten brukere kan delta i det offentlige beta programmet for tilgang til tidlig programvare…
Featured image for “Håndleddsbasert løpsdynamikk klart for Garmin Forerunner 955!”

Håndleddsbasert løpsdynamikk klart for Garmin Forerunner 955!

Avansert løpsdynamikk og nytt mål på treningsbealsting er klart for Garmin Forerunner 955!…
Featured image for “15 grunner til å velge Garmin Fenix 7X”

15 grunner til å velge Garmin Fenix 7X

Trenger du noen argumenter for å overbevise deg selv om at Garmin Fenix 7X er et godt kjøp, eller må overbevise…
Featured image for “En vanlig dag på jobben for en produkttester – i følge ChatGPT”

En vanlig dag på jobben for en produkttester – i følge ChatGPT

Hva skjer når du spør selveste «Bing», eller AI-kongen ChatGPT, om å beskrive en vanlig dag på jobben for en…
Featured image for “Stor oppdatering gir avansert løpsdynamikk til Fenix 7 og Epix 2”

Stor oppdatering gir avansert løpsdynamikk til Fenix 7 og Epix 2

Garmin har lansert en ny betaoppdatering for Fenix 7-serien, Epix 2, Enduro 2, Quatix 7 og Marq 2-klokkene. Oppdateringen introduserer…
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch Ultimate”

Nyhet: Huawei Watch Ultimate

Huawei Watch Ultimate skal ta opp kampen med Apple Watch Ultra, Samsung Galaxy Watch5 Pro og andre robuste og smartklokker…
Featured image for “30 grunner til å velge Samsung Galaxy Watch5 Pro”

30 grunner til å velge Samsung Galaxy Watch5 Pro

På utkikk etter ny smartklokke og lurer på om Samsung sitt flaggskip er noe for deg? Her er 30 grunner…
Featured image for “Nyhet: Polar Pacer Pro er nå tilgjengelig i en ny farge”

Nyhet: Polar Pacer Pro er nå tilgjengelig i en ny farge

Polar har nylig lansert pulsklokken Polar Pacer Pro i den nye fargen Gold Dust. Nyheten kombinerer en stilig gyllen klokkeramme…
Featured image for “Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Forerunner 255 Music”

Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Forerunner 255 Music

Garmin Forerunner 265 følger opp den populære Garmin Forerunner 255 Music. Her får du vite hva som er likt, og…