Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro

10. mai, 2023 (oppdatert 3. juli 2023)
Featured image for “Nyhet: Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro”

Huawei har lansert to nye smartklokker – Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro – to klokker proppfulle av funksjoner og imponerende lang batteritid.

Huawei har lansert sine to nyeste smartklokker, Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro. Begge klokkene kombinerer et elegant design med avanserte funksjoner, og byr på en batteritid som bør få konkurrenter som Apple og Samsung til å gni seg i øynene.

NB: Oppdatert med test! Test: Huawei Watch 4 Pro

Huawei sine nyeste klokker serverer en gigantisk 1,5″ AMOLED LTPO-sfærisk alltid-på-skjerm som gjør den lett å lese i alle situasjoner. Til tross for den store størrelsen måler ikke Watch 4 mer enn 46 mm i diameter, mens Watch 4 Pro måler 48 mm, noe som blant annet skyldes svært tynne rammer (16,5% mindre enn Watch 3) og et økt skjerm-til-kropp forhold (5,3%). Til sammenligning er Garmin Fenix 7X med en 1,4″ stor skjerm hele 51 mm i diameter.

Huawei Watch 4

Den sfæriske skjermen på klokken er laget av safirglass, og den er beskyttet av et bakdeksel laget av TC4 titanlegering av romfartskvalitet. I følge Huawei er dette materialet tre ganger så sterkt og dobbelt så hardt som vanlig titan.

Begge klokkene er bygget i solid og lett titanium der Huawei Watch 4 leveres med en svart silikonreim, mens Huawei Watch 4 Pro kommer i en utgave med en 48 mm titanium reim, og en utgave med en brun lærreim. Vektene er ikke oppgitt, men klokkene skal være betydelig lettere enn tidligere utgaver.

Klokkene er inspirert av universet og urskjermen prydes av et bilde av jordkloden og stjernehimmelen (inkluderer flere ulike urskiver i samme stil). Som standard benytter klokken en «hev-for-å-vekke-skjerm», men du kan enkelt aktivere «alltid-på-skjerm» mot redusert batteritid.

Huawei Watch 4 fortsetter å imponere med lang batteritid, og skal vare opptil 4,5 dager ved «typisk bruk» for Pro-utgaven, mens standard modellen skal holde opptil 3 dager. Ved å aktivere «sparemodus» utvides tallene til henholdsvis 21 dager og 14 dager. Klokkene støtter «trådløs superlading» – en fancy ord for hurtiglading der 15 minutter lading gir nok batteri til en dags bruk. Huawei Watch 4 / 4 Pro lader også svært raskt dersom du ønsker å toppe batteritiden, og går fra null til 100 % på 60 minutter, og fra 0 til 25 % på bare 10 minutter.

Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro er så klart vanntett (IP68-sertifisert) og kan brukes til fridykking og svømming.


Helsefunksjoner

Huawei har de siste årene rettet et stort fokus mot trening og helse, og med Huawei Watch 4 ønsker selskapet og fronte dette ytterligere.

Huawei Watch 4 Pro er i likhet med sin forgjenger fylt til randen av sensorer for overvåkning av ulike parameter, og benytter selskapets nyeste TruSeen 5.0+ sensor for å overvåke puls, oksygenmetning i blodet, arteriell stivhet, samt utføre EKG. Oppsummert måler klokkene følgende:

 • Hjertefrekvens: Måler pulsen din. Inkludert hvilepuls og trender over tid.
 • Blodoksygenmetning (SpO2): Måler oksygenmetning i blodet.
 • Stressmåling: Måler stressnivå.
 • Respirasjonssjekk: En rask sjekk av lungehelse.
 • Måling av hudtemperatur: Måler overflatetemperaturen i huden.
 • Arteriell stivhet: Måler potensiell stivhet i blodårene som kan være en indikator for økt risiko for hjertesykdom
 • EKG (elektrokardiogram): Scanner hjertet for Afib (hjerterytmeforstyrrelser) i løpet av 30 sekunder.

En ny og praktisk funksjon lar deg utføre en «1 minutts 7-punkts helsesjekk» som måler samtlige parameter i løpet av 60 sekunder. Dette ligner funksjonen Health Snapshot som Garmin har tilbudt i flere år.

I tillegg til dette maler klokken skritt, kalorier, estimert distanse og høydemeter, søvn og søvnstadier. Nytt for Watch 4 er også en sensor for fallregistrering som automatisk sender en SOS-melding dersom den registrer at du utsettes for et fall (krever tilkobling til mobilen eller et aktivitet SIM-kort).


Treningsfunksjoner

Huawei Watch 4 og Watch 4 Pro er utstyrt med en nøyaktig multibånd-GPS chip som legger til rette for nøyaktig sporing selv i utfordrende miljøer. Klokken kan registrere over 100 ulike treningsmoduser, fra løping, sykling og triatlon, til yoga, golf og fridykking. 17 av av disse er såkalt «profesjonelle» og vil registrere mer data enn de generelle.

Som alltid er det mulig å tilpasse de ulike treningsmodusene med ulike datafelter, aktivere ulike varsler, opprette intervaller, ta i bruk en metronom-funksjon, benytte «Smart følgesvenn», m.m.. Klokkene er også i stand til å oppdage trening automatisk slik at du får en påminnelse om du glemmer å starte klokken.

Ved hjelp av funksjonen Huawei TruSport vil klokken spore og analysere en rekke aktiviteter, og tilbyr blant annet funksjoner som treningsveiledning, treningslogger, restitusjonsråd og målbasert trening. Dette gir muligheten til å planlegge, overvåke og forbedre din fysiske aktivitet og helse basert på informasjonen fra klokken og og TruSport-funksjonen.

Huawei satser stort på sine tilpassede treningsplaner, og bruker AI (kunstig intelligens) for å tilpasse/justere treningsinnholdet og vanskelighetsgraden basert på fullføringsstatus, treningsstatus og tilbakemeldinger.


Klokkene kommer med dybdesensorer for rekrasjonell dykking og støtter sanntidsmåling av dybde, nedstigningshastighet og stigningshastighet.

Dybdemålingen kan måle ned til 30 meters dybde.

 • Lagrer dykkeinformasjon som lokasjon, lengde, tider, maksimal dybde og hviletid på overflaten.
 • Gir påminnelser om dybde, lengde og hviletid på overflaten.
 • Gir dybde- og lengdealarmer.
 • Støtter automatisk oppdagelse av dykkemodus slik at informasjonen fra treningen lagres automatisk så lengde dette er aktivert på klokken.

Smartklokkefunksjoner

Huawei Watch 4 og Watch 4 Pro er drevet av en kraftig prosessor og benytter HarmonyOS 3.1, Huawei sitt eget operativsystem som er optimalisert for smartklokker. HarmonyOS 2.1 gir en sømløs og intuitiv brukeropplevelse med tilgang til et rikt utvalg av apper og tjenester fra Huawei AppGallery. Klokkene støtter både Android og iOS, men vil gi noen ekstra fordeler for de med Android og Huawei-telefoner. Via Huawei Share-funksjonen kan du enkelt overføre filer, bilder, musikk og mer mellom enhetene kun ved et enkelt trykk.

Huawei Watch-serien er selskapets «smarteste klokker», og støtter LTE som gir muligheten til å benytte e-sim slik at du kan motta SMS, telefonsamtaler, mail, etc. direkte på klokken uten å være avhengig av en telefon. Watch 4 og Watch 4 Pro har også en innebygd høyttaler og mikrofon slik at du kan ta utføre samtaler å  lytte til musikk. Av andre smartfunksjoner som kommer forhåndsinstallert finner du apper for å styre musikken du spiller av på telefonen, bruke «finn telefonen»-funksjonen, se værmelding, soloppgang/solnedgang, månefaser, etc..

Huawei Watch 4 Pro
Huawei Watch 4 Pro lar deg velge blant en rekke urskiver som får frem kvaliteten i skjermen.

En annen nyttig funksjon er støtten for falldeteksjon. Klokken vil sende en SOS-forespørsel (SMS-tekstmeldinger til og ringe nødkontaktene dine) dersom den registrer at du fallerer, eller du kan aktivere det selv ved å trykke på ned-knappen fem ganger på rad. Den eneste ulempen er at falldeteksjon ikke fungerer med iOS.

Klokkene benytter Bluetooth til å kommunisere med telefonen og eksterne sensorer som trådløse ørepropper eller et pulsbelte, men støtter også WiFi for raskere nedlasting av apper. Til tross for at Huawei Watch 4/4 Pro har en NFC-chip, tilbyr ikke Huawei trådløs betaling i Norge.


Pris og tilgjengelighet

Huawei Watch 4 og Huawei Watch 4 Pro selges gjennom Komplett.no og Power.no.

I Europa vil samtlige modeller kunne forhåndsbestilles fra 6 juni med leveringen fra 22 juni. Prisen er som følger:

 • Huawei Watch 4: 5199,-
 • Huawei Watch 4 Pro: 6290,-

Se også: Nyhet: Huawei Watch Ultimate

Se også: Test: Huawei Watch GT 3 Pro


Del gjerne:

Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til…
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en…
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet…
Featured image for “HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet”

HOKA lanserer Cielo X1 – Toppmodell bygget for høy hastighet

HOKA lanserer et nytt flaggskip i selskapets produktlinje; HOKA Cielo X1 – en løpesko designet for maksimal flyt, fart og…
Featured image for “Test: Garmin Lily 2”

Test: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet…
Featured image for “Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn”

Dette er gjennomsnittlig HRV for ulike aldre og kjønn

Studie viser hvordan HRV endrer seg med alder, kjønn og sykdom, og hva gjennomsnitlig HRV-verdi er for ulike kjønn og…
Featured image for “Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race”

Suunto lanserer Suunto Sonic hodetelefoner og nye farger for Suunto Race

Suunto har lansert de nye hodetelefonene Suunto Sonic og nye farger for multisportklokken Suunto Race. Her er det du må…
Featured image for “COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk”

COROS oppdatering gir løpstest, stressovervåkning og velværesjekk

COROS har lansert en stor oppdatering til en rekke av sine pulsklokker. Den nye oppdateringen bringer med seg en løpstest,…
Featured image for “Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere”

Et kritisk syn på pulsklokken og ulike helseparametere

Lar du deg stresse over at pulsklokka viser manglede antall skritt, dårlig søvn, lav Body Battery, synkende HRV, eller høyt…
Featured image for “Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!”

Samsung annonserer Galaxy Ring – selskapets første smartring!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring –…
Featured image for “Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker”

Stor oppdatering til utvalgte Garmin-klokker

Garmin har startet utrullingen av 2024 Q1 oppdateringen til en rekke klokker. Beta programvare 16.10 inneholder en rekke nye funksjoner…
Featured image for “Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon”

Amazfit Helio – En smartring laget for å optimalisere prestasjon

Amazfit har dratt sløret av sin første smartring, Amazfit Helio, under årets CES 2024 i Las Vegas. Her er det…
Featured image for “Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer”

Jabra Elite 10 og Elite 8 Active blir enda bedre via to programvareoppdateringer

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, blir oppdatert med bedre støydemping, HearThrough…
Featured image for “Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet”

Casio G-Shock GPR-H1000 er den tøffeste aktivitetsmåleren på markedet

Hvis MacGyver, Indiana Jones og James Bond skulle dannet en trio og lansert en klokke, så hadde det vært G-Shock…
Featured image for “Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper”

Polar lanserer tett samarbeid med nye Sennheiser ørepropper

Polar har kunngjort et spennende samarbeid med det Sennheiser som lanserer nye Sennheiser MOMENTUM Sport ørepropper med Polar-teknologi på innsiden.…
Featured image for “Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect”

Garmin lanserer ny versjon av Garmin Connect

Garmin har presentert et nytt design for sin Garmin Connect app. Det nye oppdateringen fokuserer på et enklere, mer oversiktlig…
Featured image for “Nyhet: Garmin Lily 2”

Nyhet: Garmin Lily 2

Garmin har lansert oppfølgeren til den moteriktige klokken Garmin Lily. Garmin Lily 2 er designet for kvinner og kombinerer stilsikkerhet…
Featured image for “Nyhet: Garmin HRM-Fit”

Nyhet: Garmin HRM-Fit

Garmin lanserer sitt første pulsbelte designet for kvinner! Garmin HRM-Fit tar alle de gode egenskapene til HRM-Pro og lar deg…