Test: Salomon Bonatti Trail WP Jacket

25. mai, 2022 (oppdatert 27. april 2024)

Featured image for “Test: Salomon Bonatti Trail WP Jacket”

Salomon Bonatti Trail WP Jacket kombinerer smarte løsninger og en lett, vanntett og pustende membran, i en funksjonell og allsidig løpejakke. Her får du en jakke som ikke bare holder deg tørr i dårlig vær, men også komfortabel under varierende forhold.

Fakta

 • Vekt: 195 gram
 • Passform: Active Fit
 • Materiale: PERTEX® fabric (20k/20k)

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.


Salomon Bonatti Trail WP Jacket

Det er nesten ikke tall på hvor mange løpejakker Salomon har i sortimentet, men med Salomon Bonatti Trail WP Jacket har de gitt familien enda et medlem. Jakken er som seg hør og bør både vanntett og vindtett, og kommer med noen ekstra detaljer som gjør den spesielt gunstig for løpere. Her får du en romslig passform med plass til en løpevest/løpesekk på opptil 12L størrelse, eller en vest med drikkeflasker i front.

Den ekstra plassen kommer av at Salomon har sydd inn mer materiale der hvor vesten/sekken vanligvis sitter, slik at jakken nærmest ekspanderer når du trekker den over vesten. Du kan fint bruke jakken uten noe under, selv om det blir litt mer materiale rundt overkroppen.


Vanntett og pustende

Salomon benytter sin egen Pertex Shield membran med en vannsøyle/pusteevne på 20K, og en ripstop-membran som sikrer høy slitestyrke. PERTEX har vært en gjenganger i franskmennenes bekledning i mange år, og har vist seg å gjøre en solid jobb med å holde vannet ute samtidig som det klarer å slippe ut overskuddsvarmen.

En smart detalj som virkelig kommer til nytte er Salomon sin egen Smart Vent patent bestående av en enkel liten klaff øverst ved brystet som kan kneppes opp/igjen å holde jakken på plass selv om du løper med glidelåsen åpen. Dette er suverent for å slippe ut overskuddsvarmen, og bidrar til å få god luftsirkulasjon.


Smarte detaljer

Hetten er designet slik at den skal sitte tett inntil hodet å følge hodets bevegelser, men føles romslig nok til å kunne brukes uten at den føles klaustrofobisk. På ryggen har Salomon utstyrt jakken med en vertikal refleksstripe som følger ryggsøylen og lyser imponerende godt opp i mørket.

Det er ingen stramming i midjen, men jakken har et elastisk bånd som gjør at den legger seg naturlig inntil kroppen. Det samme gjelder for ermene som er overraskende lange slik at du kan trekke de over håndleddet og håndflaten dersom været er surt og kaldt.

Salomon Bonatti Trail WP Jacket veier kun 195 gram og kan enkelt pakkes sammen til en liten ball ved å stappe den ned i sin egen brystlomme. Brystlommen er for øvrig relativt romslig og passer perfekt til selv en stor mobiltelefon. På innsiden av lommen er det også uttak til en drikkeslange dersom du løper med en drikkevest med munnstykker.


Bruk og opplevelse

Salomon Bonatti Trail WP Jacket er først og fremst en jakke som anbefales til dager med regn, eller når det er utrygt for regn. På grunn av den høye vannsøylen og tette membranen vil jakken naturligvis ikke ha like gode pusteegenskaper som en ren vindjakke. Derimot klarer Salomon Bonatti Trail WP Jacket veldig godt å balansere vanntetthet og pusteevne dersom du velger å løpe ut av døra med jakken rett over t-skjorta.

Den smarte luftemuligheten i front lar deg slippe ut overskuddsvarme uten at du risikerer en jakke som nesten blåser av deg av vindtrykket som skapes når du løper raskere enn Karsten Warholm. Vanntetthetene er det ingenting å si på, og du vil garantert sette pris på de lange ermene når regnet hører ned og du begynner å bli kald.

Stoffet er ekstrem tynt, og jakken merkes nesten ikke på kroppen. Som med så mange andre jakker med lignende type membran vil jakken klistre seg inntil kroppen når den blir våt.

Hetten er som nevnt romslige og har en god passform, men det er ingen festemulighet som gjør at du kan krølle den sammen når den ikke er i bruk. Dette resulterer at hetten kan fylles med luft når det blåser, og dermed blir stående ut bak deg som en mini-fallskjerm.


Pris og tilgjengelighet

Salomon Bonatti Trail WP Jacket har en veiledende pris på 2 500 kr. Jakken er tilgjengelig i herre- og damemodell i et stort antall størrelser og farger.

Et godt alternativ til Salomon Bonatti Trail WP Jacket er ASICS Fujitrail Waterproof Jacket (testet her), eller Inov-8 Stormshell Waterproof Jacket (testet her).


Konklusjon


Salomon Bonatti Trail WP Jacket
Salomon Bonatti Trail WP Jacket

Product Name: Salomon Bonatti Trail WP Jacket

Brand: Salomon

Offer price: 2500

Currency: NOK

Konklusjon

Salomon Bonatti Trail WP Jacket har egenskapene som skal til for å holde deg tørr og komfortabel enten du er på løpeturer, eller gåtur i sommerhalvåret. Jakken er superlett, tynn og tar praktisk talt ingen plass i sekken. Jakken er ikke «perfekt», men med smarte løsninger som refleks på ryggen, plass til drikkvest under jakken, gode lufting, og en stor brystlomme, er Salomon Bonatti Trail WP Jacket et godt kjøp.

Overall
85%
85%

Pros

 • Svært lett.
 • Tar liten plass.
 • God passform med smarte løsninger til drikkevest/sekk.
 • Puster godt.
 • Brystlomme med plass til mobilen.
 • Romslig hette.

Cons

 • Ved høy anstrengelse blir du klam, men det er nærmest uunngåelig…
 • Inge festemulighet for hetten resulterer i at den kan fylles med luft når det blåser.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Vika Pants 2.0

Helly Hansen Vika Tur Pants 2.0 er en lett og slitesterk turbukse med smarte detaljer, designet for god bevegelighet og et stort bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket”
24. april 2024 | Bekledning

Test: Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket

Helly Hansen Verglas Micro Shell Jacket er en kompakt og lett skalljakke til både tur og hverdags, og så liten at du alltid får plass til den i sekken.
Les mer
Featured image for “Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket”
18. april 2024 | Bekledning

Test: Arc’teryx Beta Lightweight Jacket

Lettvekts jakken Arc’teryx Beta Lightweight Jacket har blitt enda lettere, mer komfortabel, og mer miljøvennlig, men en ting hindrer den fra i å være perfekt.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino Tights”
17. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino Tights

Devold Running Merino Tights byr på gode temperaturregulerende egenskaper og høy komfort, og er et godt alternativ til deg som ikke liker tradisjonelle tights.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning”
17. mars 2024 | Bekledning

ASICS Fujitrail – Lett og funksjonell løpebekledning

ASICS varter opp med lett og funksjonell løpebekledning til de varme sommerdagene. Herlig komfort, god lufting og smarte detaljer!
Les mer
Featured image for “Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket”
14. mars 2024 | Bekledning

Test: ASICS Fujitrail Waterproof Jacket

ASICS Fujitrail Waterproof Jacket byr på høy komfort og god værbeskyttelse for både løpere og turgåere. En løpejakke som er lett å like.
Les mer
Featured image for “Test: Skogstad Horgaletten skallbukse”
13. mars 2024 | Bekledning

Test: Skogstad Horgaletten skallbukse

Skogstad Horgaletten skallbukse er en solid, veldesignet og gjennomtenkt skallbukse. Denne holder vær og vind ute – uansett årstid.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic G Jacket”
29. februar 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic G Jacket

Rab Mythic G Jacket er ekstremt lett og kompakt, overraskende varm og beskyttende, myk og komfortabel, og leverer kanskje markedets råeste lettvekts dunjakke.
Les mer
Featured image for “Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant”
23. februar 2024 | Bekledning

Test: Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant

Mountain Equipment Compressor 3/4 Pant er den perfekte isolasjonsbuksen for deg som trenger litt ekstra varme i den kaldeste delen av året.
Les mer