Nyhet: Google Pixel Watch 2

4. oktober, 2023 (oppdatert 11. oktober 2023)

Featured image for “Nyhet: Google Pixel Watch 2”

Google har lansert sin nyeste smartklokke Google Pixel Watch 2. Klokken forener alt det gode fra Google sitt økosystem med Fitbit sin omfattende trenings- og aktivitetsfunksjoner.

Mye har skjedd for Google de siste par årene. De har kjøpt opp den populære aktivitetsmåler-produsenten Fitbit, lansert sin egen smartklokke Google Pixel Watch, fjernet flere viktige funksjoner fra eksisterende Fitbit-modeller, og «hentet» alt det gode til sin egen klokke. Det er med andre ord ikke vanskelig å se at Google ønsker å dra nytte av erfaring fra ringrevene i Fitbit, samtidig som de ønsker å integrere sine egne gode funksjoner i samme klokke. Og denne gangen kommer Google Pixel Watch 2 til Norge (vi var utelatt i første runde).

Google Pixel Watch var et godt forsk, og selv om de lyktes med mye, så manglet det likevel en god del. Batteritiden var skral (under 24 timer), bezelen gigantisk, prosessoren var gammel, og hardwaren begrenset.

Google Pixel Watch 2 ser ut til å rette opp en god del. Designet er så godt som likt, men Pixel Watch 2 har fått en oppgradert prosessor, økt batterikapasitet, forbedret pulssensor, en ny cEDA-sensor, hudtemperatursensor, flere avanserte helsefunksjoner, m.m..

NB: Oppdatert: Test: Google Pixel Watch 2


Dette er nytt

 • Økt batterikapasitet: 306 mAh vs 294 mAh. Tilsvarer 24 timer med alltid-på-skjerm.
 • Urkasse i 100% resirkulert aluminium vs. 80% tidligere.
 • Ny og raskere prosessor: Qualcomm 5100 vs. Exynos 9100
 • Nyeste operativsystem: Wear OS 4.0
 • Ny og bedre pulssensor med oppgraderte algoritmer.
 • cEDA-sensor (continuous electrodermal activity sensor) for registerering av hudkonduktans (måling av svette i huden og stress).
 • Hudtemperatursensor brukes blant annet til å beregne stress og kroppsreaksjoner, samt sporing av menstruasjonssyklus.
 • Barometer for bedre måling av høyder.
 • Pris: WiFi: 4590,- / LTE: 5190,-
 • Forhåndsbestilling fra 4.oktober. Levering fra 12.oktober.


Google Pixel Watch 2 sammenlignet med Google Pixel Watch

EgenskaperGoogle Pixel Watch 2Google Pixel Watch
Størrelse41 x 41 x 12.3 mm41 x 41 x 12.3 mm
Vekt31 g36 g
ProsessorQualcomm 5100,
4-kjerner Cortex A-53,
1.7GHz, Adreno 702 GPU
Exynos 9110, Dual-core 1.15 GHz Cortex-A53, Mali-T720
Display1.2″ OLED, 384 x 384 px,
Corning Gorilla Glass 5,
1000 nits
1.2″ OLED, 384 x 384 px,
Corning Gorilla Glass 5,
1000 nits
OperativsystemWear OS 4 (basert på Android 13),
støtter sømløse oppdateringer
Android Wear OS 3.5
SensorerKompass, Altimeter, Barometer,
3-akset Akselerometer, Gyroskop, Magnetometer, SpO2-sensor (oksygenmetning),
EKG-sensor, Optisk pulssensor,
Sensor for omgivende lys, cEDA-sensor, Hudtemperatursensor
Kompass, Altimeter,
3-akset Akselerometer, Gyroskop, Magnetometer, SpO2-sensor (oksygenmetning),
EKG-sensor, Optisk pulssensor,
Sensor for omgivende lys,
Batteristørrelse306 mAh (4% økning),
Qi-kompatibel
294 mAh,
Qi-kompatibel
Lagringskapasitet32 GB32 GB
Vanntetthet5 ATM (50 meter5 ATM (50 meter

Google Pixel Watch 2

Design og brukergrensesnitt

Google Pixel Watch 2 kommer i to utgaver, med og uten LTE (begge med WiFi), men begrenses fremdeles til kun en størrelse på 41 mm. Du kan velge mellom fire farger; Matte Black/Obsidian, Polished Silver/Bay, Polished Silver/Porcelain og Champagne Gold/Hazel. Remmene består av myk fluoroelastomer med en spenne i aluminium. Betjeningen foregår ved hjelp av en responsiv touchskjerm, samt en haptisk kroneknapp og en sideknapp.

Pixel Watch 2 er en liten og kompakt smartklokke, men den 1,2″ store skjermen kan nok bli i minste laget for mange, spesielt ettersom Google Pixel Watch 2 i likhet med førstegenerasjon har verdens største bezler med et «dødt» svart område mellom ytterkant og selve visningsskjermen. Oppløsningen på 384 x 384 px byr til gjengjeld på en en klar skjerm med 1000 nits lysstyrke som skal gjøre den lett synlig selv i sterkt sollys. Skjermen er også dekket med kraftig Corning Gorilla Class 5 for å motvirke riper, og en egen lyssensor sørger for å justere lysstyrken automatisk.

Kombinert med den slanke urkassen på kun 12,3 mm bestående av 100% resirkulert aluminium, så fremstår på papiret Google Pixel Watch 2 absolutt som en pen klokke.

Google Pixel Watch 2 er IP68-sertifisert og skal tåle vanntrykk tilsvarende 5ATM, noe som betyr at du fint kan bruke den til å svømme.


Raskere prosessor og økt batteritid

Google har også oppgradert prosessoren og erstattet den avdankede Exynos 9110 med en langt mer kraftig og energieffektiv Qualcomm 5100 prosessor kombinert med 2 GB ram og 32 GB lagringskapasitet. Samtidig har batteristørrelsen økt fra 294 mAh til 306 mAh (4 % økning), og Google Pixel Watch 2 skal nå kunne holde det gående i 24 timer med alltid-på-skjerm aktivert før den må lades. Tidligere gjaldt de 24 timene uten alltid-på-skjerm aktivert.

Å fullade klokken skal ta 80 minutter, mens 45 minutter lading skal gi 80%. Selv om det er minste laget, så er det der standarden i dag ligger, all den tid Huawei fremdeles klarer å presse ut både en og to uker i sine klokker…

Google Pixel Watch 2 kommer med Wear OS 4 og er den første enheten til å støte «sømløs oppdatering», og vil kunne oppdatere til nye OS i bakgrunnen samtidig som den kjører på nåværende OS. En av de viktigste tingene som fortsetter å skille Google og Fitbit, er at førstnevnte kun er kompatibel med Android, mens Fitbit fungerer med både Android og iOS.

Som du kan forvente av en ekte smartklokke støtter Google Pixel Watch 2 alt av smartvarsler, anrop, musikkstrømming via YouTube Music (ikke Spotify), etc, NFC-chip for kontaktløs betaling (Google Wallet), og en hav av apper via Google Play Store. Klokken har innebygde mikrofon og høyttaler, og kan kobles til en rekke enheter ved hjelp av Bluetooth 5.


Fullspekket av sensorer

Google Pixel Watch 2 kommer fullspekket av sensorer for å registrere alt fra helseparametre til livet utendørs. Det er ingen støtte for multiband-GPS slik vi finner på Apple Watch Ultra 2, men Pixel Watch 2 støtter GPS, GLONASS; BeiDou og Galileo, QZSS. I tillegg finner vi høydemåler, barometer, kompass, akselerometer, gyroskop og magnetometer.

Av sensorer som skal overvåke helse og trening, så finner en SpO2-sensor for måling av oksygenmetning i blodet, EKG-sensor, optisk pulssensor, hudtemperatursensor og en cEDA-sensor (continuous electrodermal activity sensor) for å måle hudkonduktans (elektriske impulser i huden som kan indikere stress).

cEDA-sensoren er en elektrisk sensor for å måle stress og er i stand til å registrere svette i huden din ved hjelp av elektriske impulser. Deretter brukes dette for å avgjøre om du er stresset, eller avslappet. EKG-sensoren brukes innlysende nok for å se etter AFib (uregelmessig hjerterytme). Klokken vil også kunne varsle dersom den oppdager unormalt høy/lav hjerterytme.


Alt det gode fra Fitbit – Trening og aktivitetsmåling

Fitbit hadde en enorm brukergruppe før oppkjøpet av Google, og Pixel Watch har tatt alt det gode fra Fitbit og integrert i sine klokker. Google krever nå at du logger inn i Fitbit-appen med en Google-konto, og du kan ikke bruke den gamle Fitbit-kontoen din. Heldigvis er det enkelt å gjøre om den gamle Fitbit-kontoen til en Google-konto slik at du ikke mister noe av tidligere historikk.

Google Pixel Watch 2 kan registrere mer enn 40 ulike aktivitetsprofiler, og måler alt fra skritt, kaloriforbruk, oksygenmetning, puls, stress, søvn med tid i ulike søvnfaser, Daily Readiness Score, aktivitetsminutter, m.m..

Ny og bedre pulssensor

Pulssensoren på Google Pixel Watch 2 skal ha blitt oppgradert og sørger automatisk for å bytte veksle mellom flere hvor mange lysdioder som til enhver tid er aktivert. Under daglig bruk vil færre lysdioder være aktiv for å optimalisere batteritiden, mens under trening vil flere lysdioder med ulike vinkler aktiveres for å øke presisjonen på pulsmålingene.

Google skal også ha oppdatert algoritmene som står for prosesseringen av dataene, og hevder Pixel Watch 2 skal tilby «Fitbit sin mest nøyaktig pulsmåling» til nå – hele 40% mer nøyaktig enn tidligere. Dette skal være spesielt merkbart for mer intensiv trening som HIIT, intervalltrening og annen høypuls-trening.


Google Pixel Watch 2 gjenkjenner automatisk aktiviteter som løping, gåing, sykling, svømming, vekttrening, yoga, m.m., og kan både starte/avslutte en økt uten at du behøver å foreta deg noe. En ny «Pace Training»-funksjon lar deg sette et tempomål når du løper slik at du kan få sanntids oppdatering /tilbakemelding på hvordan du ligger ann underveis.

Google har valgt å bruke de samme «aktivitetssoneminuttene» som Fitbit, der klokken identifiserer de ulike intensitetssonene og belønner deg med «poeng» i form av «aktivitetssoneminutter». Jo høyere puls/intensitet, desto flere aktivitetssoneminutter tjener du.

Google Pixel Watch 2 deler inn i sonene i fettforbrenningkardio og topp. 1 minutt i fettforbrenningssonen tilsvarer 1 aktivitetssoneminutt, mens 1 minutt i kardio- eller toppsonen tilsvarer 2 aktivitetssoneminutter. Målet er å oppnå minst 150 aktivitetssoneminutter i uken, som er minimums anbefalingene fra Helsedirektoratet. Du kan selv øke/redusere målsettingene for den daglige aktiviteten.


Daily Readiness Score – forteller deg når du kan trene

Daily Readiness Score (DRS) er en «premium»-funksjon som krever at du abonnerer på Fitbit Premium, men heldigvis følger det med 6 måneder når du kjøper en Google Pixel Watch 2.

Daily Readiness Score tar i bruk all info fra klokken registrer i løpet dagen til å beregne hvor mottakelig kroppen er for trening. Dataen baserer seg på aktivitet, søvn og hjertevariabilitet (HRV), og estimerer Daily Readiness Score (Dagsform) mellom 0 og 100. En lav DRS betyr at kroppen er lite mottakelig for trening og at du bør hvile, mens en høy DRS indikerer at du er restituert og klar for trening.

Scoren kan sees i Fitbit-appen der du også får en detaljert oversikt over hvilke faktorer som påvirker scoren. Appen vil også gi deg forslag til passende treningsøkter basert på din Daily Readiness Score


Avansert søvnmåling

Google Pixel Watch 2 baserer søvnmålingen på Fitbit sin lenge anerkjente søvnanalyse. Klokken måler total søvntid, tid i søvnfasen dyp søvn, lett søvn og REM søvn, våkentid og rastløshet, og brukte dette til å generere en nattlig søvnscore fra 1 til 100 (jo høyere, desto bedre).

Så lenge du sover med Google Pixel Watch 2 i minst 14 netter i løpet av en måned, vil du den første dagen i påfølgende måned få presentert en månedlig søvnprofil tildelt på bakgrunn av søvnanalysen den siste måneden. Hver av disse søvnprofilene vil også avsløre hvilket dyr som representerer dine siste søvnvaner best.

Totalt er det seks ulike dyr du kan «bli», og hvert av disse dyrene har en distinkt søvnatferd som samsvarer med vanlige menneskelige søvnmønstre. Søvndyrene vil kunne endres fra måned til måned, basert på hvordan brukerne sover.


Fitbit body response

Google Pixel Watch 2 tilbyr nå Fitbit Body Response som først ble introdusert md Fitbit Sense 2 i fjor. Fitbit Body Response kombinerer hjertefrekvens, hjertefrekvensvariabilitet, hudtemperatur og elektrodermal aktivitet for å identifisere fysiske tegn på stress som kalles kroppsreaksjoner. Algoritmen kjører kontinuerlig gjennom dagen for å hjelpe deg med å oppdage disse øyeblikkene.

Hensikten med Fitbit Body Response er at du skal bli mer bevisst på øyeblikk der kroppen er unormalt stresset, slik at du kan stoppe opp og reflektere over hvordan du føler deg og hva som kan ha utløst reaksjonen, og deretter ta grep for å håndtere stresset.


Økt fokus på trygghet

Google Pixel Watch 2 har fått et økt fokus på sikkerhet og tilbyr blant annet fallregistrering og SOS-alarm. En ny sikkerhetssjekk lar deg starte en nedtelling i bestemte situasjoner slik at du kan sende sanntidsposisjonen din til utvalgte kontakter for at de skal kunne vite hvor du er. Når nedtellingen utløper, vil sikkerhetssjekken be deg bekrefte at det går bra med deg. Samtidig får du muligheten til å dele posisjonen din, eller kontakte nødtjenester. Dersom du ikke svarer, aktiveres deling i nødssituasjoner. Da deles sanntidsposisjonen og statusen din med de forhåndsvalgte nødkontaktene dine.

Du kan også bruke deling i nødssituasjoner med kontakter i en bestemt tidsperiode slik at utvalgte familiemedlemmer og venner kan se hvor du befinner deg i sanntid, eller aktivere medisinsk informasjon for å dele personlig helseinformasjon med nødtjenester – for eksempel blodtype, allergier, eller tilstander.


Tilgjengelighet

Google Pixel Watch 2 er tilgjengelig for bestilling fra 4.oktober med levering fra 12.oktober. Google Pixel Watch 2 er tilgjengelig i følgende modeller:

 • Aluminiumdeksel i Matte Black / rem i Obsidian
 • Aluminiumdeksel i Polished Silver / rem i Bay
 • Aluminiumdeksel i Polished Silver / rem i Porcelain
 • Aluminiumdeksel i Champagne Gold / rem i Hazel

I tillegg lanserer Google en rekke nye remmer som enkelt kan byttes på de ulike modellene.


NB: Oppdatert: Test: Google Pixel Watch 2


Del gjerne:

Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer
Featured image for “Nyhet: Huawei FreeClip”
27. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Huawei FreeClip

Huawei lanserer et helt nytt og unikt produkt som skal revolusjonere open-ear trådløse ørepropper. Her er Huawei FreeClip.
Les mer
Featured image for “Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!”
27. mars 2024 | Blogg

Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, har nå fått enda bedre støydemping, HearThrough og samtalekvalitet.
Les mer
Featured image for “COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen”
20. mars 2024 | Blogg

COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen

COROS Wearables har kunngjort et nytt samarbeid med olympisk mester Jakob Ingebrigtsen. Ingebrigtsen er nå en av mange verdenskjente atleter i COROS-familien.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Polar Grit X2 Pro”
20. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Polar Grit X2 Pro

Polar har lansert en ny flaggskipmodell – Polar Grit X2 Pro – deres desidert tøffeste pulsklokke gjennom selskapets 45 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3”
18. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3

Samsung har annonsert sin nyeste og rimelige aktivitetsmåler – Samsung Galaxy Fit 3. Dette er en solid oppgradering fra forrige generasjon og et viktig produkt for selskapet.
Les mer
Featured image for “Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls”
11. mars 2024 | Blogg

Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls

Garmin har i det stille oppdatert flere av sine klokker med automatisk registrering av nedtrappingspuls for enklere bruk, og bedre synlighet.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!”
2. mars 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring – Samsung Galaxy Ring.
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”
19. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til å velge Vivoactive 5 som din neste klokke.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”
9. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en rekke treningsfunksjoner og smartklokkefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”
5. februar 2024 | Blogg

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet på alvor.
Les mer