Nyhet: COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition

21. november, 2023 (oppdatert 21. november 2023)
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition”

COROS lanserer en begrenset utgave av sin populære budsjettvennlig pulsklokke PACE 3. Her er COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition.

COROS er ivrige etter å lansere «limited editions» av ulike klokker, og mens det tidligere har vært premium-modellene COROS APEX 2 Pro og COROS APEX 2 som har blitt offentliggjort i ulike spesialutgaver, er det nå den rimeligere multisportklokken COROS PACE 3 som lanseres i en begrenset utgave.


COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition

Ny farge – samme gode klokke.

COROS PACE 3 kom på markedet tidlig i høst, og selv om den så vidt har rukket å være tilgjengelig for salg her i Norge, så er den allerede ute i en mer «eksklusiv» utgave. COROS PACE 3 sin styrke er den heftige batteritiden, de mange treningsfunksjonene, og støtten for multisport – til en pris på kun 2999 kr.

COROS og den verdenskjente langdistanseløperen Eliud Kipchoge inngikk et samarbeid i november 2020 der de blant annet lanserte det som den gang var den eneste «limited edition» modellen fra COROS – COROS PACE 2 Kipchoge Edition. Nå er det det nyeste tilskuddet som er «oppgradert», og vi snakker kun om en ny farge, og ingen endring på selve kokken.

Hvis du ikke har peiling på hvem Kipchoge er, så var det den første personen i verden til å gjennomføre et maraton på under 2 timer.

I følge COROS er COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition designet for «å inspirere idrettsutøvere over hele verden, og er en feiring av fortreffelighet, ytelse og den ubøyelige streben etter storhet». Med den begrensede utgaven feirer vi de legende, arv og drøm.

Den eksklusive utgave ble brukt av Kipchoge under hans rekordbrytende femte seier i Berlin Marathon, og hyller den legendariske maratonløperen ved å kombinere hans eksepsjonelle prestasjoner med COROS topp moderne sportsteknologi.

Klokken introduserer nye farger og et unikt mønster på båndet for å ære hans hjemland og treningsleir i Kenya. Produksjonen av PACE 3 Eliud Kipchoge Edition vil være begrenset, med global tilgjengelighet fra 21. november.


Kort om COROS PACE 3:

Etter å ha testet godt over 100 ulike pulsklokke modeller, er det nesten uforståelig å se en pulsklokke som PACE 3 tilby så enormt mye til en så lav pris. COROS PACE 3 koster 2990 kr og har funksjoner som kan konkurrere med en pulsklokke som koster det dobbelte.

Med sine 30 gram er COROS PACE3 er verdenes nest letteste multisportklokke – kun slått av forgjengeren PACE 2 sine 29 gram – og kombinert med den slanke profilen sitter klokken godt på armen. PACE 3 er laget i fiberforsterket polymer og har en 1,2″ stor touch fargeskjerm. Batteritiden er på solide 38 timer i beste GPS-modus, og kan utvides til hele 60 timer ved å justere ned registreringsfrekvensen. I vanlig smartklokkemodus holder den koken i opptil 24 dager.

COROS PACE 3 har fått støtte for multibånd-GPS som gjør den er enda bedre til å levere nøyaktige GPS-målinger, og støtten for brødsmulerutingtilbake-til-start og nye aktivitetsprofiler som «fjelltur ski, snowboard», mfl., gjør den egnet til langt mer enn kun løping. COROS har også lovt at klokken skal få mer avansert sving-for-sving veiledning i løpet av årsskiftet 2023/2024.

COROS PACE 3 gir deg alt du trenger av treningsfunksjoner, til og løpskraft integrert i klokka, men dropper «ekstrafunksjoner» som musikkstrømming, trådløs betaling, kart, etc.. Du får likevel mye annet som blant annet støtte for smartvarsler, innebygd 4 GB lagring for mp3-filer dersom du vil legge inn egen musikk, og mulighet til å kontrollere actionkameraer som GoPro og Insta360.

Nytt for PACE 3 er touchskjermen som sammen med den dreibare kronen og det enkle grensesnittet gjør betjeningen lekende lett, og med et forbedret bakgrunnslys som ikke minst aktiveres automatisk mellom solnedgang og soloppgang, er skjermen lett å se uansett lysforhold.Pulssensoren er også fornyet og gir mye mer reelle målinger enn forgjengeren, og COROS byr på plenty av treningsprogrammer og treningsøkter gratis via nettsiden som du enkelt laster ned til appen og klokken. COROS er åpen for en rekke av de mest populære plattformene, og kan synkronisere øktene direkte til Strava, m.m..

For 3000 kr er COROS PACE 3 et kupp. Og om du synes det er hakket for dyrt, så finnes fremdeles COROS PACE 2 til en enda lavere pris.


Konklusjon

COROS PACE 3
COROS PACE 3

Brand: COROS

Offer price: 2999

Currency: NOK

Konklusjon

COROS PACE 3 setter en ny standard for hva pulsklokker i prisklassen rundt 3000 kr er i stand til å levere. Her får du funksjoner som i de fleste tilfeller er forbeholdt klokker som koster det dobbelte, og i tillegg en batteritid som gjør at du slipper å bekymre deg for å gå tom for batteri i hverdagen.

COROS PACE 3 er ikke perfekt, og den mangler grunnleggende smartklokkefunksjoner som kontaktløs betaling og musikk kontroller, samt mer omfattende helse- og aktivitetsmåling, men den tilbyr desto flere treningsfunksjoner som absolutt ikke er vanlig i denne prisklassen.

Her får du multibånd-GPS, en helt ok pulsmåler, måling av løpskraft direkte fra håndleddet, tilgang til et stort utvalg treningsøkter, treningsprogrammer og personlig coaching og brødsmuleruting med sving-for-sving navigering – alt samlet i en oversiktlig og flott app og en klokke med et superenkelt brukergrensesnitt.

COROS PACE 3 er unik i sin prisklasse, og konkurrentene er velkommen til å følge etter.

Overall
91%
91%

Pros

 • Svært lett og komfortabel i bruk.
 • Enkelt brukergrensesnitt.
 • Nøyaktig GPS (multibånd-GPS).
 • Relativt god pulssensor.
 • Lang batteritid.
 • Treningsøkter og programmer gratis tilgjengelig.
 • Registrerer mengder av treningsdata.
 • Måler mange ulike aktivitets- og helsedata, inkludert HRV.
 • Løpskraft og Effort pace.
 • COROS app har blitt mye bedre, og er både oversiktlig og enkel i bruk.
 • EvoLab og Training Hub gir detaljert trenings- og restitusjonsanalyse, samt forenkler treningsplanlegging.
 • Kan kontrollere actionkamera.
 • 4 GB intern  lagring for musikk.
 • Svært mye for pengene.

Cons

 • Begrenset smartklokkefunksjon (mangler betalingsfunksjon, streaming av musikk, musikk kontroller, støtte for tredjeparts apper).
 • Savner mer omfattende helseinfo.
 • Ingen ANT+ støtte.

Del gjerne:

Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition”

Nyhet: COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition

COROS lanserer en begrenset utgave av sin populære budsjettvennlig pulsklokke PACE 3. Her er COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition.…
Featured image for “Giga-oppdatering gir COROS-klokker HRV-måling m.m.”

Giga-oppdatering gir COROS-klokker HRV-måling m.m.

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving personlig tilpasset maratonplan, HRV-måling, vær-widget, m.m..…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Gobi”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Gobi

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “En kort historie om Ironman – verdens tøffeste konkurranse”

En kort historie om Ironman – verdens tøffeste konkurranse

Klar for å teste deg selv på det som regnes som «verdens hardeste konkurranse»? I så fall bør du forberede…
Featured image for “10 grunner til å velge Polar Pacer Pro”

10 grunner til å velge Polar Pacer Pro

Polar Pacer Pro er en av Polar sine best utstyrte pulsklokker og har i tillegg en relativt lav pris. Her…
Featured image for “Garmin Forerunner får nye funksjoner i beta oppdatering”

Garmin Forerunner får nye funksjoner i beta oppdatering

En ny stor beta oppdatering til flere Forerunner-modeller bringer med seg registrering av høneblund, forbedret Body Battery, Red Shift modus,…
Featured image for “Garmin Venu 3 får hudtemperatur sporing i ny oppdatering”

Garmin Venu 3 får hudtemperatur sporing i ny oppdatering

Garmin har offentliggjort en beta programvare som åpner for å spore hudtemperatur med Garmin Venus 3/3S. Her er det du…
Featured image for “Garmin med nye funksjoner for Fenix 7/7 Pro, epix/epix Pro, m.m.”

Garmin med nye funksjoner for Fenix 7/7 Pro, epix/epix Pro, m.m.

Garmin har lansert den første store betaprogramvaren for fjerde kvartal. Her er det som er nytt for Fenix 7-familien, epix-familien…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Dusty Pink”

Nyhet: COROS APEX 2 Dusty Pink

COROS har lansert APEX 2 Dusty Pink – en spesialutgave av den populære APEX 2 som ble lansert høsten 2022.…
Featured image for “EKG-måling er nå tilgjengelig på flere Garmin-klokker. Men kun i USA…”

EKG-måling er nå tilgjengelig på flere Garmin-klokker. Men kun i USA…

Garmin har lansert EKG-appen til flere av selskapets mest populære modeller. Men foreløpig er det begrenset til klokker i USA.…
Featured image for “Nyhet: Suunto Race og Suunto Wing”

Nyhet: Suunto Race og Suunto Wing

Suunto har helt uventet lansert to nye produkter; sportsklokken Suunto Race og de trådløse hodetelefonene Suunto Wing. Her er det…
Featured image for “Nyhet: Polar Vantage V3”

Nyhet: Polar Vantage V3

Polar har dratt sløret av sin råeste multisportklokke gjennom dets 45 år lange historie – Polar Vantage V3. Og her…
Featured image for “Nyhet: Google Pixel Watch 2”

Nyhet: Google Pixel Watch 2

Google har lansert Google Pixel Watch 2. Klokken forener alt det gode fra Google sitt økosystem med Fitbit sin omfattende…
Featured image for “Trikset som gjør Samsung Galaxy Watch 6 raskere”

Trikset som gjør Samsung Galaxy Watch 6 raskere

Opplever du at Samsung Galaxy Watch-klokken din ikke er så raskt som du forventer? Dette enkle trikset kan gjøre at…
Featured image for “Nyhet: Fitbit Charge 6”

Nyhet: Fitbit Charge 6

Fitbit har lansert en oppdatert utgave av sin populære aktivitetsmåler. Fitbit Charge 6 bygger på den gode gamle Charge 5,…
Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…