Nyhet: COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition

21. november, 2023 (oppdatert 16. mai 2024)

Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition”

COROS lanserer en begrenset utgave av sin populære budsjettvennlig pulsklokke PACE 3. Her er COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition.

COROS er ivrige etter å lansere «limited editions» av ulike klokker, og mens det tidligere har vært premium-modellene COROS APEX 2 Pro og COROS APEX 2 som har blitt offentliggjort i ulike spesialutgaver, er det nå den rimeligere multisportklokken COROS PACE 3 som lanseres i en begrenset utgave.COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition

Ny farge – samme gode klokke.

COROS PACE 3 kom på markedet tidlig i høst, og selv om den så vidt har rukket å være tilgjengelig for salg her i Norge, så er den allerede ute i en mer «eksklusiv» utgave. COROS PACE 3 sin styrke er den heftige batteritiden, de mange treningsfunksjonene, og støtten for multisport – til en pris på kun 2999 kr.

COROS og den verdenskjente langdistanseløperen Eliud Kipchoge inngikk et samarbeid i november 2020 der de blant annet lanserte det som den gang var den eneste «limited edition» modellen fra COROS – COROS PACE 2 Kipchoge Edition. Nå er det det nyeste tilskuddet som er «oppgradert», og vi snakker kun om en ny farge, og ingen endring på selve kokken.

Hvis du ikke har peiling på hvem Kipchoge er, så var det den første personen i verden til å gjennomføre et maraton på under 2 timer.

I følge COROS er COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition designet for «å inspirere idrettsutøvere over hele verden, og er en feiring av fortreffelighet, ytelse og den ubøyelige streben etter storhet». Med den begrensede utgaven feirer vi de legende, arv og drøm.

Den eksklusive utgave ble brukt av Kipchoge under hans rekordbrytende femte seier i Berlin Marathon, og hyller den legendariske maratonløperen ved å kombinere hans eksepsjonelle prestasjoner med COROS topp moderne sportsteknologi.

Klokken introduserer nye farger og et unikt mønster på båndet for å ære hans hjemland og treningsleir i Kenya. Produksjonen av PACE 3 Eliud Kipchoge Edition vil være begrenset, med global tilgjengelighet fra 21. november.Kort om COROS PACE 3:

Etter å ha testet godt over 100 ulike pulsklokke modeller, er det nesten uforståelig å se en pulsklokke som PACE 3 tilby så enormt mye til en så lav pris. COROS PACE 3 koster 2990 kr og har funksjoner som kan konkurrere med en pulsklokke som koster det dobbelte.

Med sine 30 gram er COROS PACE3 er verdenes nest letteste multisportklokke – kun slått av forgjengeren PACE 2 sine 29 gram – og kombinert med den slanke profilen sitter klokken godt på armen. PACE 3 er laget i fiberforsterket polymer og har en 1,2″ stor touch fargeskjerm. Batteritiden er på solide 38 timer i beste GPS-modus, og kan utvides til hele 60 timer ved å justere ned registreringsfrekvensen. I vanlig smartklokkemodus holder den koken i opptil 24 dager.

COROS PACE 3 har fått støtte for multibånd-GPS som gjør den er enda bedre til å levere nøyaktige GPS-målinger, og støtten for brødsmulerutingtilbake-til-start og nye aktivitetsprofiler som «fjelltur ski, snowboard», mfl., gjør den egnet til langt mer enn kun løping. COROS har også lovt at klokken skal få mer avansert sving-for-sving veiledning i løpet av årsskiftet 2023/2024.

COROS PACE 3 gir deg alt du trenger av treningsfunksjoner, til og løpskraft integrert i klokka, men dropper «ekstrafunksjoner» som musikkstrømming, trådløs betaling, kart, etc.. Du får likevel mye annet som blant annet støtte for smartvarsler, innebygd 4 GB lagring for mp3-filer dersom du vil legge inn egen musikk, og mulighet til å kontrollere actionkameraer som GoPro og Insta360.

Nytt for PACE 3 er touchskjermen som sammen med den dreibare kronen og det enkle grensesnittet gjør betjeningen lekende lett, og med et forbedret bakgrunnslys som ikke minst aktiveres automatisk mellom solnedgang og soloppgang, er skjermen lett å se uansett lysforhold.Pulssensoren er også fornyet og gir mye mer reelle målinger enn forgjengeren, og COROS byr på plenty av treningsprogrammer og treningsøkter gratis via nettsiden som du enkelt laster ned til appen og klokken. COROS er åpen for en rekke av de mest populære plattformene, og kan synkronisere øktene direkte til Strava, m.m..

For 3000 kr er COROS PACE 3 et kupp. Og om du synes det er hakket for dyrt, så finnes fremdeles COROS PACE 2 til en enda lavere pris.


Konklusjon

COROS PACE 3
COROS PACE 3

Brand: COROS

Offer price: 2999

Currency: NOK

Konklusjon

COROS PACE 3 setter en ny standard for hva pulsklokker i prisklassen rundt 3000 kr er i stand til å levere. Her får du funksjoner som i de fleste tilfeller er forbeholdt klokker som koster det dobbelte, og i tillegg en batteritid som gjør at du slipper å bekymre deg for å gå tom for batteri i hverdagen.

COROS PACE 3 er ikke perfekt, og den mangler grunnleggende smartklokkefunksjoner som kontaktløs betaling og musikk kontroller, men den tilbyr desto flere treningsfunksjoner som absolutt ikke er vanlig i denne prisklassen.

Her får du multibånd-GPS, en helt ok pulsmåler, måling av løpskraft direkte fra håndleddet, tilgang til et stort utvalg treningsøkter, treningsprogrammer og personlig coaching og brødsmuleruting med sving-for-sving navigering – alt samlet i en oversiktlig og flott app og en klokke med et superenkelt brukergrensesnitt.

COROS PACE 3 er unik i sin prisklasse, og konkurrentene er velkommen til å følge etter.

Overall
91%
91%

Pros

 • Svært lett og komfortabel i bruk.
 • Enkelt brukergrensesnitt.
 • Nøyaktig GPS (multibånd-GPS).
 • Relativt god pulssensor.
 • Lang batteritid.
 • Treningsøkter og programmer gratis tilgjengelig.
 • Registrerer mengder av treningsdata.
 • Måler mange ulike aktivitets- og helsedata, inkludert HRV.
 • Løpskraft og Effort pace.
 • COROS app har blitt mye bedre, og er både oversiktlig og enkel i bruk.
 • EvoLab og Training Hub gir detaljert trenings- og restitusjonsanalyse, samt forenkler treningsplanlegging.
 • Kan kontrollere actionkamera.
 • 4 GB intern  lagring for musikk.
 • Svært mye for pengene.

Cons

 • Begrenset smartklokkefunksjon (mangler betalingsfunksjon, streaming av musikk, musikk kontroller, støtte for tredjeparts apper).
 • Ingen ANT+ støtte.

Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer