Nyhet: Suunto Race og Suunto Wing

13. oktober, 2023 (oppdatert 26. januar 2024)

Featured image for “Nyhet: Suunto Race og Suunto Wing”

Suunto har helt uventet lansert to nye produkter; sportsklokken Suunto Race og de trådløse hodetelefonene Suunto Wing. Her er det du trenger å vite.

Gå et halvt år tilbake i tid til mai 2023, og Suunto lanserer sin største oppgradering på årevis – Suunto Vertical. Vertical var selskapets første klokke med forhåndsinstallerte kart, en stor 1.4″ touchskjerm med solcellelading, og en rekke nye treningsfunksjoner. Skru tiden frem til i dag, og finnene lanserer Suunto Race og Suunto Race Titanium – to klokker som i stor grad gjenspeiler nyhetene fra Suunto Vertical, men i tillegg introduserer over 20 små eller store nyheter, og ikke minst en fargerik og lyssterk AMOLED-skjerm.


Suunto Race – Klokken som skal ta Suunto tilbake?

Suunto Race er tilgjengelig i to modeller – «Standard» og «Titanium»  der sistnevnte har en bezel produsert i ripesikkert titanium, mens den vanlige utgaven har en bezel i rustfritt stål. Begge modellene kommer en bakside i fiberforsterket polymer, ripebestandig skjerm i safirglass, er vanntett opptil 100 meter, kommer med en 22 mm utskiftbare silikonreim, og byr på de samme funksjonene.

Prisen på Suunto Race er kanskje det mest imponerende, for i motsetning til Suunto Vertical som har en altfor høy utsalgspris, er det nesten motsatt for Suunto Race. Suunto Race starter på 5290 kr, mens Suunto Race Titanium ligger på 6490 kr.


Suunto omtaler klokken som «Den ultimate klokken for racing og trening», og for første gang på lang tid ser det ut til at de kan ha rett. Suunto Race er forhåpentligvis klokken som kan bringe Suunto tilbake på banen som en virkelig seriøs utfordrer til de dominerende merkene Garmin og COROS. Suunto Race tilbyr en rekke funksjoner som gir brukerne et komplett bilde av belastning, restitusjon og treningens utvikling.

Her er de viktigste egenskapene oppsummert i punkter:

 • Robust konstruksjon: Suunto Race fås i to versjoner, titan eller rustfritt stål, begge testet etter Suuntos internasjonale standarder for å sikre pålitelighet under krevende forhold.
 • Størrelse: 49 x 49 x 13.3 mm
 • Vekt: Titanium – 69 gram. Rustfritt stål – 83 gram.
 • Multiband-GNSS med FusedAlti for nøyaktig posisjons- og høydemåling.
 • Ny AMOLED-skjerm: 1,43″ AMOLED-touch skjerm med ripesikkert safirglass. Oppløsning 466 x 466 px. Lysstyrke på 1000 nits.
 • Enklere betjening: En ny digital krone gjør det raskt og enkelt å navigere gjennom menyen, selv når du er i bevegelse. I tillegg er det to knapper + touchskjerm.
 • Forbedret brukergrensesnitt: Ny måte å bla i widgeter og å se data/statistikk.
 • Batteritid: Opptil 12 dager i smartklokkemodus (7 dager med alltid-på-skjerm, 26 dager med kun klokke aktivert). Opptil 40 timer i beste treningsmodus (multiband-GPS). Opptil 120 timer i utvidet GPS-modus.
 • Nye widgeter.
 • Nye urskiver med flere tilpassbare datafelter.
 • HRV-måling: Klokken måler HRV gjennom natten og sporer HRV trender over tid.
 • Søvnmåling: Søvnfaser vises nå på klokken.
 • Bevegelses påminner: Klokken kan minne deg på å stå opp for å bevege deg dersom du har sittet for lenge i ro.
 • Ny aktivitetsprofil: Hoppetau.
 • Suunto Coach AI: Gir tilbakemelding og veiledning basert på HRV-data som hjelper deg å få maksimalt utbytte av treningen.
 • Nye algoritmer utviklet av Suunto: Nye algoritmer for beregning av søvn, restitusjon, aktivitet, trening, m.m.. (tidligere Firstbeat).
 • Offline-terrengkart: Gratis nedlastbare offline-terrengkart direkte til klokken.
 • Aktivitetsprofiler: Over 95 ulike aktivitetsprofiler.
 • Nye smartfunksjoner: «Finn telefon»-og «Ikke forstyrr»-funksjon. Mulighet for å stille flere alarmer. Forbedrede musikk kontroller.
 • Treningsplaner: Synkroniser treningsplaner fra Suunto-appen eller samarbeidspartnere for sanntids optimalisering av treningen.


Suunto Race byr på mange små, men også noen store nyheter, og for mange vil nok AMOLED-skjermen og HRV-målingen være de største plussene. Det som blir mest spennende å se er hvordan de nye algoritmene fra Suunto påvirker nøyaktigheten av aktivitetsmålingen, og om de klarer å gjøre brukeropplevelsen bedre ved å redusere tregheten i menyene.

Til prisen på 5290 kr og 6490 kr ser det i hvert fall svært lovende ut, og for første gang på lang tid gleder jeg meg til å teste en Suunto-klokke.

Merk også at Suunto Vertical – som er mye dyrere – vil få alle nyhetene som er lansert for Suunto Race. Det som da skiller de er AMOLED-skjerm vs. MIP-skjerm, på samme måte som Garmin tilbyr epix-familien (AMOLED) og Fenix-familien (MIP). Suunto Vertical kommer også i en Titanium utgave med solcellelading.


Foruten om alt som er nytt tilbyr Suunto Race alt der vi kjenner Suunto for, som en nøyaktig multiband-GNSS, tilpassbare aktivitetsprofiler, omfattende aktivitets- og helsesporing, trenings- og restitusjonsanalyse, en rekke treningsfunksjoner gjennom SuuntoPlus, kraftmåling direkte fra håndleddet, støtte for smartvarsler, mulighet til å styre musikken på telefonen, tett integrering med Suunto App på telefonen, nedlastbare kart, og mye mer.

Suunto Race og Suunto Race Titanium er tilgjengelig for salg fra 17.oktober. I tillegg til klokkene lanserer Suunto flere nye reimer i spennende farger.

Suunto Race Titanium

Test kommer så raskt klokke er i hus og nok datagrunnlag er sanket inn.

I mellomtiden kan du lese deg opp på testen av Suunto Vertical Titanium.


Suunto Wing: Sportshodetelefoner som gir deg frihet og sikkerhet

I tillegg til Suunto Race introduserer Suunto en helt ny type sportshodetelefoner – Suunto Wing. Suunto Wing er designet for å gi deg mulighet til å lytte til musikk mens du trener uten å ofre sikkerheten. Suunto Wing bruker innovativ teknologi som leverer lydvibrasjoner gjennom kinnbenet og forbi trommehinnen, direkte inn i øret. Dette gjør det mulig å lytte til musikk samtidig som du er oppmerksom på lydene rundt deg, som for eksempel trafikken.

Her er noen av de viktigste egenskapene for Suunto Wing:

 • Lett og komfortabel design: Hodetelefonene veier kun 33 gram og er laget av titan og silikon, noe som gjør dem lette og behagelige å bruke selv under lange treningsøkter.
 • Holdbare og værbestandige: Suunto Wing er IP67-klassifiserte (støv- og vanntette). De tåler også ekstreme temperaturer fra -20 til +60 grader.
 • Enkel betjening: Med tre knapper på hodetelefonene kan du enkelt justere volumet, bytte sanger og svare på anrop. Handsfree-styring gjør det til og med mulig å kontrollere funksjonene ved å nikke eller bevege hodet.
 • Avansert lydkvalitet: Hodetelefonene har doble mikrofoner og støyreduserende teknologi (cVc), som gir deg krystallklar lyd selv i støyende omgivelser.
 • Sikkerhet i trafikken: Hodetelefonene er utstyrt med en LED-lampe som gir økt synlighet når du trener utendørs i mørket. Lysstyrken kan enkelt justeres via Suunto-appen.
 • Lang batteritid: Opptil 10 timers batteritid. Lading tar bare ca. 1 time, mens hurtigladningen sørger for at 10 minutter gir deg 3 timer ekstra brukstid.
 • Bærbar ladeetui: Den medfølgende ladestasjonen fungerer også som en batteribank for hodetelefonene og kan forlenge brukstiden til opptil 20 timer. Ladeetuiet viser også batteristatusen.
 • Fargevalg: Suunto Wing fås i fargene lavarød og svart.


Test kommer.

Test av en mengde andre trådløse ørepropper finner du her!


Del gjerne:

Featured image for “Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer”
17. mai 2024 | Blogg

Strava lanserer Dark Mode, Family Plan, Athlete Intelligence og mye mer

Strava har lansert en rekke nye funksjoner som utvider og forbedrer den allerede populære plattformen, og i tillegg gjør den rimeligere for familier.
Les mer
Featured image for “COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition”
16. mai 2024 | Blogg

COROS lanserer COROS PACE 3 Retro Edition

COROS har lansert COROS PACE 3 Retro Edition – inspirert av 80-talls design, men fullpakket av nymotens teknologi.
Les mer
Featured image for “Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling”
15. mai 2024 | Blogg

Polar lanserer ny reim som åpner for kontaktløs betaling

Polar har lansert en «betalingsreim» (en silikonreim med innebygd NFC-teknologi) som gjør det mulig å betale med klokken- uansett om den er ny eller gammel.
Les mer
Featured image for “Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge”
14. mai 2024 | Blogg

Oura Ring er nå tilgjengelig for salg i Norge

Den populære og kjente smart ringen «Oura Ring» er nå tilgjengelig for salg i Norge. I første omgang er salget eksklusivt hos Elkjøp.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro”
8. mai 2024 | Blogg

Huawei lanserer oppgradert Huawei Watch 4 Pro

Huawei utvider flaggskip-serien Watch 4 Pro med Watch 4 Pro Space Edition med nytt design og ny pulssensor, og tilbyr en ny farge av Watch GT 4 i Green Edition.
Les mer
Featured image for “Nyhet: COROS VERTIX 2S”
25. april 2024 | Blogg

Nyhet: COROS VERTIX 2S

COROS lanserer sitt nye flaggskip COROS VERTIX 2S i tre stilfulle farger, ny og mer nøyaktig GPS, og det som skal være markedets mest nøyaktige pulssensor.
Les mer
Featured image for “Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner”
23. april 2024 | Blogg

Stor oppdatering gir en rekke COROS-klokker nye funksjoner

COROS fortsetter å gjøre klokkene smartere og mer konkurransedyktige. Denne oppdateringen gir en rekke nye treningsfunksjoner og forenkler aktivitetsskjermen.
Les mer
Featured image for “Visste du dette om Garmin?”
19. april 2024 | Blogg

Visste du dette om Garmin?

Garmin har stått for både innovasjon og revolusjon innen GPS-teknologi og treningselektronikk. Her er noen spennende fakta du sannsynligvis ikke var klar over!
Les mer
Featured image for “Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa”
17. april 2024 | Blogg

Premium-kartene Garmin Outdoor Maps+ er nå tilgjengelig i Europa

Garmin tilbyr detaljerte og flotte kart for en stort utvalg av klokker og bærbare enheter. Nå er endelig premium-kartene Outdoor Maps+ tilgjengelig i Europa.
Les mer
Featured image for “Nyhet: HOKA Skyward X”
17. april 2024 | Blogg

Nyhet: HOKA Skyward X

HOKA Skyward X er selskapets desidert mest dempede sko til nå, og overtar for den populære Bondi som den nye komfortkongen.
Les mer
Featured image for “Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting”
15. april 2024 | Blogg

Navigering – Dette skiller kart og brødsmuleruting

Flere og flere pulsklokker/smartklokker kommer med forhåndsinstallerte kart for enklere navigering. Her er det (viktige) du må vite før du velger modell.
Les mer
Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer