Nyhet: Suunto Race og Suunto Wing

13. oktober, 2023 (oppdatert 21. oktober 2023)
Featured image for “Nyhet: Suunto Race og Suunto Wing”

Suunto har helt uventet lansert to nye produkter; sportsklokken Suunto Race og de trådløse hodetelefonene Suunto Wing. Her er det du trenger å vite.

Gå et halvt år tilbake i tid til mai 2023, og Suunto lanserer sin største oppgradering på årevis – Suunto Vertical. Vertical var selskapets første klokke med forhåndsinstallerte kart, en stor 1.4″ touchskjerm med solcellelading, og en rekke nye treningsfunksjoner. Skru tiden frem til i dag, og finnene lanserer Suunto Race og Suunto Race Titanium – to klokker som i stor grad gjenspeiler nyhetene fra Suunto Vertical, men i tillegg introduserer over 20 små eller store nyheter, og ikke minst en fargerik og lyssterk AMOLED-skjerm.


Suunto Race – Klokken som skal ta Suunto tilbake?

Suunto Race er tilgjengelig i to modeller – «Standard» og «Titanium»  der sistnevnte har en bezel produsert i ripesikkert titanium, mens den vanlige utgaven har en bezel i rustfritt stål. Begge modellene kommer en bakside i fiberforsterket polymer, ripebestandig skjerm i safirglass, er vanntett opptil 100 meter, kommer med en 22 mm utskiftbare silikonreim, og byr på de samme funksjonene.

Prisen på Suunto Race er kanskje det mest imponerende, for i motsetning til Suunto Vertical som har en altfor høy utsalgspris, er det nesten motsatt for Suunto Race. Suunto Race starter på 5290 kr, mens Suunto Race Titanium ligger på 6490 kr.

Suunto omtaler klokken som «Den ultimate klokken for racing og trening», og for første gang på lang tid ser det ut til at de kan ha rett. Suunto Race er forhåpentligvis klokken som kan bringe Suunto tilbake på banen som en virkelig seriøs utfordrer til de dominerende merkene Garmin og COROS. Suunto Race tilbyr en rekke funksjoner som gir brukerne et komplett bilde av belastning, restitusjon og treningens utvikling.

Her er de viktigste egenskapene oppsummert i punkter:

 • Robust konstruksjon: Suunto Race fås i to versjoner, titan eller rustfritt stål, begge testet etter Suuntos internasjonale standarder for å sikre pålitelighet under krevende forhold.
 • Størrelse: 49 x 49 x 13.3 mm
 • Vekt: Titanium – 69 gram. Rustfritt stål – 83 gram.
 • Multiband-GNSS med FusedAlti for nøyaktig posisjons- og høydemåling.
 • Ny AMOLED-skjerm: 1,43″ AMOLED-touch skjerm med ripesikkert safirglass. Oppløsning 466 x 466 px. Lysstyrke på 1000 nits.
 • Enklere betjening: En ny digital krone gjør det raskt og enkelt å navigere gjennom menyen, selv når du er i bevegelse. I tillegg er det to knapper + touchskjerm.
 • Forbedret brukergrensesnitt: Ny måte å bla i widgeter og å se data/statistikk.
 • Batteritid: Opptil 12 dager i smartklokkemodus (7 dager med alltid-på-skjerm). Opptil 40 timer i beste treningsmodus (multiband-GPS). Opptil 120 timer i utvidet GPS-modus.
 • Nye widgeter.
 • Nye urskiver med flere tilpassbare datafelter.
 • HRV-måling: Klokken måler HRV gjennom natten og sporer HRV trender over tid.
 • Søvnmåling: Søvnfaser vises nå på klokken.
 • Bevegelses påminner: Klokken kan minne deg på å stå opp for å bevege deg dersom du har sittet for lenge i ro.
 • Ny aktivitetsprofil: Hoppetau.
 • Suunto Coach AI: Gir tilbakemelding og veiledning basert på HRV-data som hjelper deg å få maksimalt utbytte av treningen.
 • Nye algoritmer utviklet av Suunto: Nye algoritmer for beregning av søvn, restitusjon, aktivitet, trening, m.m.. (tidligere Firstbeat).
 • Offline-terrengkart: Gratis nedlastbare offline-terrengkart direkte til klokken.
 • Aktivitetsprofiler: Over 95 ulike aktivitetsprofiler.
 • Nye smartfunksjoner: «Finn telefon»-og «Ikke forstyrr»-funksjon. Mulighet for å stille flere alarmer. Forbedrede musikk kontroller.
 • Treningsplaner: Synkroniser treningsplaner fra Suunto-appen eller samarbeidspartnere for sanntids optimalisering av treningen.


Suunto Race byr på mange små, men også noen store nyheter, og for mange vil nok AMOLED-skjermen og HRV-målingen være de største plussene. Det som blir mest spennende å se er hvordan de nye algoritmene fra Suunto påvirker nøyaktigheten av aktivitetsmålingen, og om de klarer å gjøre brukeropplevelsen bedre ved å redusere tregheten i menyene.

Til prisen på 5290 kr og 6490 kr ser det i hvert fall svært lovende ut, og for første gang på lang tid gleder jeg meg til å teste en Suunto-klokke.

Merk også at Suunto Vertical – som er mye dyrere – vil få alle nyhetene som er lansert for Suunto Race. Det som da skiller de er AMOLED-skjerm vs. MIP-skjerm, på samme måte som Garmin tilbyr epix-familien (AMOLED) og Fenix-familien (MIP). Suunto Vertical kommer også i en Titanium utgave med solcellelading.


Foruten om alt som er nytt tilbyr Suunto Race alt der vi kjenner Suunto for, som en nøyaktig multiband-GNSS, tilpassbare aktivitetsprofiler, omfattende aktivitets- og helsesporing, trenings- og restitusjonsanalyse, en rekke treningsfunksjoner gjennom SuuntoPlus, kraftmåling direkte fra håndleddet, støtte for smartvarsler, mulighet til å styre musikken på telefonen, tett integrering med Suunto App på telefonen, nedlastbare kart, og mye mer.

Suunto Race og Suunto Race Titanium er tilgjengelig for salg fra 17.oktober. I tillegg til klokkene lanserer Suunto flere nye reimer i spennende farger.

Suunto Race Titanium

Test kommer så raskt klokke er i hus og nok datagrunnlag er sanket inn.

I mellomtiden kan du lese deg opp på testen av Suunto Vertical Titanium.


Suunto Wing: Sportshodetelefoner som gir deg frihet og sikkerhet

I tillegg til Suunto Race introduserer Suunto en helt ny type sportshodetelefoner – Suunto Wing. Suunto Wing er designet for å gi deg mulighet til å lytte til musikk mens du trener uten å ofre sikkerheten. Suunto Wing bruker innovativ teknologi som leverer lydvibrasjoner gjennom kinnbenet og forbi trommehinnen, direkte inn i øret. Dette gjør det mulig å lytte til musikk samtidig som du er oppmerksom på lydene rundt deg, som for eksempel trafikken.

Her er noen av de viktigste egenskapene for Suunto Wing:

 • Lett og komfortabel design: Hodetelefonene veier bare 33 gram og er laget av titan og silikon, noe som gjør dem lette og behagelige å bruke selv under lange treningsøkter.
 • Holdbare og værbestandige: Suunto Wing-hodetelefonene er IP67-klassifiserte (støv- og vanntette). De tåler også ekstreme temperaturer fra -20 til +60 grader.
 • Enkel betjening: Med tre knapper på hodetelefonene kan du enkelt justere volumet, bytte sanger og svare på anrop. Handsfree-styring gjør det til og med mulig å kontrollere funksjonene ved å nikke eller bevege hodet.
 • Avansert lydkvalitet: Hodetelefonene har doble mikrofoner og støyreduserende teknologi (cVc), som gir deg krystallklar lyd selv i støyende omgivelser.
 • Sikkerhet i trafikken: Hodetelefonene er utstyrt med en LED-lampe som gir økt synlighet når du trener utendørs i mørket. Lysstyrken kan enkelt justeres via Suunto-appen.
 • Lang batteritid: Opptil 10 timers batteritid. Lading tar bare ca. 1 time, mens hurtigladningen sørger for at 10 minutter gir deg 3 timer ekstra brukstid.
 • Bærbar ladeetui: Den medfølgende ladestasjonen fungerer også som en batteribank for hodetelefonene og kan forlenge brukstiden til opptil 20 timer. Ladeetuiet viser også batteristatusen.
 • Fargevalg: Suunto Wing fås i de stilige fargene lavarød og svart.

Test kommer.

Test av en mengde andre trådløse ørepropper finner du her!


Del gjerne:

Featured image for “«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch”

«Outdoor» appene som gir deg mer ut av Apple Watch

Enten du liker å gå på tur, sykle, løpe, klatre, eller bare nyte naturen, her er 10 anbefalte apper som…
Featured image for “Nyhet: COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition”

Nyhet: COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition

COROS lanserer en begrenset utgave av sin populære budsjettvennlig pulsklokke PACE 3. Her er COROS PACE 3 Eliud Kipchoge Edition.…
Featured image for “Giga-oppdatering gir COROS-klokker HRV-måling m.m.”

Giga-oppdatering gir COROS-klokker HRV-måling m.m.

COROS har lansert en stor programvareoppdatering som blant annet gir tilgang til sving-for-sving personlig tilpasset maratonplan, HRV-måling, vær-widget, m.m..…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Pro Gobi”

Nyhet: COROS APEX 2 Pro Gobi

COROS har lansert en «limited edition» av deres toppmodell COROS APEX 2 Pro. Her er det du må vite om…
Featured image for “En kort historie om Ironman – verdens tøffeste konkurranse”

En kort historie om Ironman – verdens tøffeste konkurranse

Klar for å teste deg selv på det som regnes som «verdens hardeste konkurranse»? I så fall bør du forberede…
Featured image for “10 grunner til å velge Polar Pacer Pro”

10 grunner til å velge Polar Pacer Pro

Polar Pacer Pro er en av Polar sine best utstyrte pulsklokker og har i tillegg en relativt lav pris. Her…
Featured image for “Garmin Forerunner får nye funksjoner i beta oppdatering”

Garmin Forerunner får nye funksjoner i beta oppdatering

En ny stor beta oppdatering til flere Forerunner-modeller bringer med seg registrering av høneblund, forbedret Body Battery, Red Shift modus,…
Featured image for “Garmin Venu 3 får hudtemperatur sporing i ny oppdatering”

Garmin Venu 3 får hudtemperatur sporing i ny oppdatering

Garmin har offentliggjort en beta programvare som åpner for å spore hudtemperatur med Garmin Venus 3/3S. Her er det du…
Featured image for “Garmin med nye funksjoner for Fenix 7/7 Pro, epix/epix Pro, m.m.”

Garmin med nye funksjoner for Fenix 7/7 Pro, epix/epix Pro, m.m.

Garmin har lansert den første store betaprogramvaren for fjerde kvartal. Her er det som er nytt for Fenix 7-familien, epix-familien…
Featured image for “Nyhet: COROS APEX 2 Dusty Pink”

Nyhet: COROS APEX 2 Dusty Pink

COROS har lansert APEX 2 Dusty Pink – en spesialutgave av den populære APEX 2 som ble lansert høsten 2022.…
Featured image for “EKG-måling er nå tilgjengelig på flere Garmin-klokker. Men kun i USA…”

EKG-måling er nå tilgjengelig på flere Garmin-klokker. Men kun i USA…

Garmin har lansert EKG-appen til flere av selskapets mest populære modeller. Men foreløpig er det begrenset til klokker i USA.…
Featured image for “Nyhet: Suunto Race og Suunto Wing”

Nyhet: Suunto Race og Suunto Wing

Suunto har helt uventet lansert to nye produkter; sportsklokken Suunto Race og de trådløse hodetelefonene Suunto Wing. Her er det…
Featured image for “Nyhet: Polar Vantage V3”

Nyhet: Polar Vantage V3

Polar har dratt sløret av sin råeste multisportklokke gjennom dets 45 år lange historie – Polar Vantage V3. Og her…
Featured image for “Nyhet: Google Pixel Watch 2”

Nyhet: Google Pixel Watch 2

Google har lansert Google Pixel Watch 2. Klokken forener alt det gode fra Google sitt økosystem med Fitbit sin omfattende…
Featured image for “Trikset som gjør Samsung Galaxy Watch 6 raskere”

Trikset som gjør Samsung Galaxy Watch 6 raskere

Opplever du at Samsung Galaxy Watch-klokken din ikke er så raskt som du forventer? Dette enkle trikset kan gjøre at…
Featured image for “Nyhet: Fitbit Charge 6”

Nyhet: Fitbit Charge 6

Fitbit har lansert en oppdatert utgave av sin populære aktivitetsmåler. Fitbit Charge 6 bygger på den gode gamle Charge 5,…
Featured image for “Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering”

Trikset som forbedrer pulsmålingen for deg med tatovering

Sliter du med at klokken ikke registrer pulsen via den innebygde pulssensoren på grunn av tatoveringer? Dette enkle trikset kan…
Featured image for “Nyhet: Garmin Vivoactive 5”

Nyhet: Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 gir deg selskapets mest etterspurte funksjoner for helse- og aktivitetssporing kombinert med nyttige treningsfunksjoner til en lavere…