Test: Vivagun PRIME 3.0 og Vivagun PRIME 2.0

23. november, 2021 (oppdatert 23. mai 2023)
Featured image for “Test: Vivagun PRIME 3.0 og Vivagun PRIME 2.0”

Du trenger ikke å blakke deg fullstendig dersom du er ute etter en god massasjepistol. Vivagun PRIME 3.0 og Vivagun PRIME 2.0 beviser hvorfor.

For få år siden var massasjepistoler noe som var forbeholdt «profesjonelle yrker», fysioterapeuter og ulike behandlere, men den siste tiden har massajsepistoler poppet opp nærmest på hvert eneste gatehjørnet og har blitt til allemannseie.

Der du tidligere måtte ut med mangfoldige tusenlapper for sikre deg en massasjepistol i god kvalitet, kan du nå klare deg med godt under halvparten. 

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Hva skiller ulike massasjepistoler?

Grovt sett kan vi skille mellom to typer massasjepistoler; 

  • Massasjepistoler fra kjente merkevarer som står for produksjon/utvikling selv.
  • Massasjepistoler fra «popup butikker» på nett som spesialiserer seg på å selge kun en eller flere varekategorier.

Den første gruppen står som regel for produkter av høy kvalitet, har et gjenkjennelig og unikt design, er nøye testet og kommer som regel med en relativt høy pris. Produktene i den andre gruppen, ligner ofte mistenkelig mye på hverandre til tross for at merkene ikke er de samme, koster langt mindre, og selges som regel til sterkt rabatterte priser. En rabattert pris trenger riktignok ikke å bety at veil. pris faktisk er realistisk, så det vesentlige er å se om produktet tilbyr god nok funksjonalitet og kvalitet til den faktiske prisen det selges for.

Personlig har jeg etterhvert testet mange ulike massasjepistoler fra ulike merker, og kjenner godt til konseptet der mindre nettbutikker kjøper opp store kvantum fra Kina, setter sitt eget merkenavn på, og selger det videre til god fortjeneste i Norge. Det er absolutt ingenting ulovlig eller galt i å gjøre dette, og jo hardere konkurranse, desto mer gunstig for forbrukeren. Produktene er som regel gode, men det blir rett og slett litt dumt i lengden å se ti ulike nettbutikker tilby nøyaktig samme produkt til samme pris, men med ulik logo og merkenavn.

Men her skiller ett av dagenes testprodukt seg faktisk positivt ut. Vivagun gjør som mange andre i bransjen og importerer produkter fra Kina, men med Vivagun PRIME 3.0 så setter de ikke bare merkenavnet og logoen på produktet og legger det ut for salg. Her har Vivagun faktisk gjort noen merkbare forbedringer på produktet før de selger det til deg og meg. Men først vil jeg trekke frem Vivagun PRIME 2.0.


Vivagun PRIME 2.0


Kjøp Vivagun Prime 2.0
massasjepistol

Det medfølger 6 ulike massasjehoder.

Design og funksjon

Vivagun har tidligere gjort stor suksess med massasjepistolen PRIME 2.0 som jeg også har testet. Dette er en massasjepistol av høy kvalitet til en god pris. Flere andre nettbutikker selger identisk produkt, men de færreste selger den til en så god pris som Vivagun. Etter at selskapet kom med sin nyeste massasjepistol Vivagun PRIME 3.0, har prisen på PRIME 2.0 blitt redusert til 2490 kr. Da får du med 6 ulike massasjehoder, en reiseveske og beskyttelsesgummi til massasjehodene på kjøpet. Dette er enkelt og greit mye for pengene. Maskinen byr på 6 timer batteritid, en slagdybde (amplitude) på 10-12 mm, og 30 ulike hastighetsnivåer i intervallet 1200-3500 slag i minuttet. Støynivået er svært lavt og ligger på rundt 45 dB.

Utformingen er relativt basic med et gummiert håndtak som gir god friksjon i hånden, og vekten på en knapp kilo gjør det lett å betjene PRIME 2.0 selv over lengre tid. På baksiden er det et LED-display som viser info om hastighetsnivå og batteritid.


Kjøp Vivagun Prime 2.0

Vivagun PRIME 3.0 – fasiten på en god massasjepistol


Kjøp Vivagun Prime 3.0

Vivagun PRIME 2.0 er god, men Vivagun PRIME 3.0 er noe eget. Det unike er nok først og fremst batteritiden. Der de fleste massasjepistoler ligger på en driftstid på 3-6 timer, så kan Vivagun PRIME 3.0 holde det gående i opptil 24 timer avhengig av styrke. Reel driftstid er nok noe lavere ettersom du som regel kommer til å bruke massasjepistolen på en høyere frekvens enn det målingene er utført på, men likevel er dette imponerende. Vivagun oppgir «fra 15-24 timer», men selv det laveste anslaget er rundt 3 ganger mer enn de fleste av konkurrentene.

massasjepistol

Det medfølger 8 ulike massasjehoder.

En annen ting som imponerer er det lave støynivået på kun 45 dB. Du kan lett sitte foran TV-en å kjøre Vivagun PRIME 3.0 på full guffe uten at det forstyrrer sendingen, og ikke minst er det mulig å benytte massasjepistolen i rom sammen med noen andre uten å være til bry.

Enkel å håndtere

Designet på massasjepistolen har mye å si for hvordan den er å håndtere, og det gummierte håndtaket som smalner av nedover mot bunnen sørger for et trygt og behagelig grep. Samtidig bidrar den lave vekten på 900 gram at du kan betjene pistolen over lengre tid uten å bli sliten å hånden. Baksiden av pistolen er utstyrt med et praktisk LED-display som viser oversikt over batteritid og frekvens.

Mye kraft og gode justeringsmuligheter

Slagdybden (amplituden) er den «avstanden massasjepistolen kan bevege seg inn og ut av huden mens den gir massasje». Dette måles vanligvis i millimeter, og en større slagdybde betyr at massasjepistolen kan gi en dypere massasje og dermed være mer effektiv til å lindre muskelspenninger og ømhet. Med 14 mm slagdybde vil Vivagun PRIME 3.0 nå selv den dypereliggende muskulaturen og vevet. Dette er mer enn gjennomsnittet for massasjepistoler, og gjør Vivagun PRIME 3.0 svært anvendelig.

PRIME 3.0 gir deg mulighet til å velge mellom 7 ulike hastigheter/behandlingsnivåer i intervallet fra 1600-3200 slag i minuttet. Fordelen med justerbar hastighet er at det gir en mer skreddersydd massasjeopplevelse og kan være mer effektiv for å lindre muskelsmerter og ømhet. Lavere hastigheter kan være mer skånsomme og egnet for følsomme områder, mens høyere hastigheter kan være mer effektive for å løse opp dypere muskelspenninger.

Ideelt sett kunne den godt hatt flere behandlingsnivåer og gjerne noe høyere frekvens, men til gjengjeld har Vivagun PRIME 3.0 en intelligent kontrollchip som automatisk endrer frekvensen etter trykk/press mot kroppen. Dette fungerer såpass bra at det er sjelden undertegnede har justert frekvensen manuelt.

For å nå tak i muskulatur og vev på de merkeligste steder er det viktig å bruke riktig massasjehode, og Vivagun PRIME 3.0 kommer med totalt 8 ulike massasjehoder. Det er mye, og trolig mer enn de fleste har bruk for. Likevel er det et pluss i margen. Hodene er enkle å skifte, og det gjøres på sekunder ved å trekke av hodet fra pistolen, å dytte det nye på. I tillegg til de ekstra hodene får du med en praktisk reisebag til massasjepistolen, samt beskyttelsesgummi til massasjehodene.


Kjøp Vivagun Prime 3.0

Vivagun PRIME 2.0 vs. Vivagun PRIME 3.0

Istedenfor å kaste ut Vivagun PRIME 2.0 av produktsortimentet etter at de startet å selge den oppgraderte modellen PRIME 3.0, har Vivagun valgt å beholde begge to, for så å redusere prisen på forgjengeren. Det er et smart trekk, for de klarer med det å prise seg lavere enn flere konkurrenter gjør med tilsvarende massasjepistolen. I tillegg stiller Vivagun PRIME 3.0 i en egen klasse med sin overlegne batteritid, et flott display, et godt håndtak, og et smart Ai chip for automatisk justering av hastigheten.

Ønsker du en god massasjepistolen til lavest mulig pris, og ikke har noe problem med å lade i ny og ne, så er PRIME 2.0 et lett valg til prisen på 2490 kr. Ønsker du derimot noe av det beste du kan få, elsker tanken på å kunne grave laderen så langt ned i skuffen du kan komme, og fremdeles kan slippe unna med en veldig fin pris, så er Vivagun PRIME 3.0 et lett valg – spesielt til tilbudsprisen som er nå.

massasjepistol

Fra venstre: Vivagun PRIME 3.0 og Vivagun PRIME 2.0

Til slutt

Jeg startet med å skrive at det finnes en haug av produkter som egentlig er helt identiske, men selges under ulike merkenavn. Når du da tester egentlig samme produkt om og om igjen, så skal det litt til for å gjøre inntrykk. Vivagun PRIME 3.0 skiller seg derfor positivt ut, og skulle jeg selv valgt å investere i en massasjepistol i dag, så ville nok dette vært valget.

Med andre ord; Vivagun PRIME 3.0 – en god anbefaling.

RABATTKODE – 15%: MASSASJE15


Kjøp Vivagun Prime 2.0
Kjøp Vivagun Prime 3.0

Del gjerne:

Featured image for “Test: Osprey Atmos AG LT 65”

Test: Osprey Atmos AG LT 65

Jakter du den «ultimate» lettvekts sekken for lange turer der komfort er like viktig som god plass? Osprey Atmos AG…
Featured image for “Test: ASICS Fuji Speed 2”

Test: ASICS Fuji Speed 2

ASICS Fuji Speed 2 er japanernes raskeste terrengsko i produktlinjen, og kan i tillegg varte opp med god demping, godt…
Featured image for “Test: Zeiss SFL 10×40”

Test: Zeiss SFL 10×40

Zeiss SFL 10×40 leverer topp kvalitet i en innpakning så liten og lett at det er vanskelig å tro. Ikke…
Featured image for “Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2”

Test: INOV-8 Roclite Pro G 400 GTX V2

Inov-8 Roclite Pro G 400 GTX kombinerer lav vekt, høy robusthet, god stabilitet og komfort i en perfekt balansert sko…
Featured image for “Test: Hoka Challenger 7 GTX”

Test: Hoka Challenger 7 GTX

Jakter du en løpesko som tar deg fra fra fjord til fjell? Enten du skal gå, løpe eller begge deler…
Featured image for “Test: Osprey Exos Pro 55”

Test: Osprey Exos Pro 55

Lett, solid og smart. Osprey Exos Pro 55 og Osprey Eja Pro 55 er for deg som jakter lettest mulig…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: Garmin Venu 3”

Test: Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 tar selskapets populære smartklokke et steg nærmere å være den perfekte «hybridklokken» for helse- og aktivitetssporing, trening…
Featured image for “Test: COROS PACE 3”

Test: COROS PACE 3

COROS PACE 3 beviser at (virkelig) gode pulsklokker ikke trenger å koste en formue. Her får du langt mer enn…
Featured image for “Test: HOKA Zinal 2”

Test: HOKA Zinal 2

HOKA Zinal 2 bringer oppdateringer som gjør den lettere og raskere enn sin forgjenger, og en passform som er noe…
Featured image for “Test: Suunto Vertical Titanium Solar”

Test: Suunto Vertical Titanium Solar

Suunto Vertical er klokken Suunto burde ha lansert for mange år siden, og beviser at selskapet fremdeles ønsker å hevde…
Featured image for “Test: Jabra Elite 8 Active”

Test: Jabra Elite 8 Active

Jabra sine mest populære trådløse ørepropper for trening og hverdag får en kraftig oppgradering. Jabra Elite 8 Active er som…
Featured image for “Test: Jabra Elite 10”

Test: Jabra Elite 10

Jabra Elite 10 er toppmodellen i Elite-serien og leverer den beste samtalekvaliteten, lydkvaliteten og støydempingen fra Jabra noen gang.…
Featured image for “Test: VJ Ultra 2”

Test: VJ Ultra 2

VJ Ultra 2 er selskapets arbeidshest for dagene der du ønsker komfort, god beskyttelse, sikker passform og ikke minst suverent…
Featured image for “Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket”

Test: Rab Xenair Alpine Light Jacket

Rab Xenair Alpine Light Jacket er jakken du tar med deg overalt, uansett hvor du skal, når på året, og…
Featured image for “Test: VJ Irock 3”

Test: VJ Irock 3

VJ Irock 3 byr på så godt grep at det nesten får deg til å ta sjanser du ikke burde.…
Featured image for “Test: VJ Speedhiker”

Test: VJ Speedhiker

VJ SpeedHiker tar lekenheten og vekten fra en terrengsko, kombinerer det med stødigheten og beskyttelsen fra en fjellsko, og serverer…
Featured image for “Test: Salomon Aero Volt”

Test: Salomon Aero Volt

Salomon Aero Volt er løpeskoene for deg som ønsker en lett, rask og komfortabel allrounder som passer til alt fra…