Test: Vivagun PRIME 3.0 og Vivagun PRIME 2.0

23. november, 2021 (oppdatert 23. mai 2023)

Featured image for “Test: Vivagun PRIME 3.0 og Vivagun PRIME 2.0”

Du trenger ikke å blakke deg fullstendig dersom du er ute etter en god massasjepistol. Vivagun PRIME 3.0 og Vivagun PRIME 2.0 beviser hvorfor.

For få år siden var massasjepistoler noe som var forbeholdt «profesjonelle yrker», fysioterapeuter og ulike behandlere, men den siste tiden har massajsepistoler poppet opp nærmest på hvert eneste gatehjørnet og har blitt til allemannseie.

Der du tidligere måtte ut med mangfoldige tusenlapper for sikre deg en massasjepistol i god kvalitet, kan du nå klare deg med godt under halvparten. 

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Hva skiller ulike massasjepistoler?

Grovt sett kan vi skille mellom to typer massasjepistoler; 

  • Massasjepistoler fra kjente merkevarer som står for produksjon/utvikling selv.
  • Massasjepistoler fra «popup butikker» på nett som spesialiserer seg på å selge kun en eller flere varekategorier.

Den første gruppen står som regel for produkter av høy kvalitet, har et gjenkjennelig og unikt design, er nøye testet og kommer som regel med en relativt høy pris. Produktene i den andre gruppen, ligner ofte mistenkelig mye på hverandre til tross for at merkene ikke er de samme, koster langt mindre, og selges som regel til sterkt rabatterte priser. En rabattert pris trenger riktignok ikke å bety at veil. pris faktisk er realistisk, så det vesentlige er å se om produktet tilbyr god nok funksjonalitet og kvalitet til den faktiske prisen det selges for.

Personlig har jeg etterhvert testet mange ulike massasjepistoler fra ulike merker, og kjenner godt til konseptet der mindre nettbutikker kjøper opp store kvantum fra Kina, setter sitt eget merkenavn på, og selger det videre til god fortjeneste i Norge. Det er absolutt ingenting ulovlig eller galt i å gjøre dette, og jo hardere konkurranse, desto mer gunstig for forbrukeren. Produktene er som regel gode, men det blir rett og slett litt dumt i lengden å se ti ulike nettbutikker tilby nøyaktig samme produkt til samme pris, men med ulik logo og merkenavn.

Men her skiller ett av dagenes testprodukt seg faktisk positivt ut. Vivagun gjør som mange andre i bransjen og importerer produkter fra Kina, men med Vivagun PRIME 3.0 så setter de ikke bare merkenavnet og logoen på produktet og legger det ut for salg. Her har Vivagun faktisk gjort noen merkbare forbedringer på produktet før de selger det til deg og meg. Men først vil jeg trekke frem Vivagun PRIME 2.0.


Vivagun PRIME 2.0


Kjøp Vivagun Prime 2.0
massasjepistol

Det medfølger 6 ulike massasjehoder.

Design og funksjon

Vivagun har tidligere gjort stor suksess med massasjepistolen PRIME 2.0 som jeg også har testet. Dette er en massasjepistol av høy kvalitet til en god pris. Flere andre nettbutikker selger identisk produkt, men de færreste selger den til en så god pris som Vivagun. Etter at selskapet kom med sin nyeste massasjepistol Vivagun PRIME 3.0, har prisen på PRIME 2.0 blitt redusert til 2490 kr. Da får du med 6 ulike massasjehoder, en reiseveske og beskyttelsesgummi til massasjehodene på kjøpet. Dette er enkelt og greit mye for pengene. Maskinen byr på 6 timer batteritid, en slagdybde (amplitude) på 10-12 mm, og 30 ulike hastighetsnivåer i intervallet 1200-3500 slag i minuttet. Støynivået er svært lavt og ligger på rundt 45 dB.

Utformingen er relativt basic med et gummiert håndtak som gir god friksjon i hånden, og vekten på en knapp kilo gjør det lett å betjene PRIME 2.0 selv over lengre tid. På baksiden er det et LED-display som viser info om hastighetsnivå og batteritid.


Kjøp Vivagun Prime 2.0

Vivagun PRIME 3.0 – fasiten på en god massasjepistol


Kjøp Vivagun Prime 3.0

Vivagun PRIME 2.0 er god, men Vivagun PRIME 3.0 er noe eget. Det unike er nok først og fremst batteritiden. Der de fleste massasjepistoler ligger på en driftstid på 3-6 timer, så kan Vivagun PRIME 3.0 holde det gående i opptil 24 timer avhengig av styrke. Reel driftstid er nok noe lavere ettersom du som regel kommer til å bruke massasjepistolen på en høyere frekvens enn det målingene er utført på, men likevel er dette imponerende. Vivagun oppgir «fra 15-24 timer», men selv det laveste anslaget er rundt 3 ganger mer enn de fleste av konkurrentene.

massasjepistol

Det medfølger 8 ulike massasjehoder.

En annen ting som imponerer er det lave støynivået på kun 45 dB. Du kan lett sitte foran TV-en å kjøre Vivagun PRIME 3.0 på full guffe uten at det forstyrrer sendingen, og ikke minst er det mulig å benytte massasjepistolen i rom sammen med noen andre uten å være til bry.

Enkel å håndtere

Designet på massasjepistolen har mye å si for hvordan den er å håndtere, og det gummierte håndtaket som smalner av nedover mot bunnen sørger for et trygt og behagelig grep. Samtidig bidrar den lave vekten på 900 gram at du kan betjene pistolen over lengre tid uten å bli sliten å hånden. Baksiden av pistolen er utstyrt med et praktisk LED-display som viser oversikt over batteritid og frekvens.

Mye kraft og gode justeringsmuligheter

Slagdybden (amplituden) er den «avstanden massasjepistolen kan bevege seg inn og ut av huden mens den gir massasje». Dette måles vanligvis i millimeter, og en større slagdybde betyr at massasjepistolen kan gi en dypere massasje og dermed være mer effektiv til å lindre muskelspenninger og ømhet. Med 14 mm slagdybde vil Vivagun PRIME 3.0 nå selv den dypereliggende muskulaturen og vevet. Dette er mer enn gjennomsnittet for massasjepistoler, og gjør Vivagun PRIME 3.0 svært anvendelig.

PRIME 3.0 gir deg mulighet til å velge mellom 7 ulike hastigheter/behandlingsnivåer i intervallet fra 1600-3200 slag i minuttet. Fordelen med justerbar hastighet er at det gir en mer skreddersydd massasjeopplevelse og kan være mer effektiv for å lindre muskelsmerter og ømhet. Lavere hastigheter kan være mer skånsomme og egnet for følsomme områder, mens høyere hastigheter kan være mer effektive for å løse opp dypere muskelspenninger.

Ideelt sett kunne den godt hatt flere behandlingsnivåer og gjerne noe høyere frekvens, men til gjengjeld har Vivagun PRIME 3.0 en intelligent kontrollchip som automatisk endrer frekvensen etter trykk/press mot kroppen. Dette fungerer såpass bra at det er sjelden undertegnede har justert frekvensen manuelt.

For å nå tak i muskulatur og vev på de merkeligste steder er det viktig å bruke riktig massasjehode, og Vivagun PRIME 3.0 kommer med totalt 8 ulike massasjehoder. Det er mye, og trolig mer enn de fleste har bruk for. Likevel er det et pluss i margen. Hodene er enkle å skifte, og det gjøres på sekunder ved å trekke av hodet fra pistolen, å dytte det nye på. I tillegg til de ekstra hodene får du med en praktisk reisebag til massasjepistolen, samt beskyttelsesgummi til massasjehodene.


Kjøp Vivagun Prime 3.0

Vivagun PRIME 2.0 vs. Vivagun PRIME 3.0

Istedenfor å kaste ut Vivagun PRIME 2.0 av produktsortimentet etter at de startet å selge den oppgraderte modellen PRIME 3.0, har Vivagun valgt å beholde begge to, for så å redusere prisen på forgjengeren. Det er et smart trekk, for de klarer med det å prise seg lavere enn flere konkurrenter gjør med tilsvarende massasjepistolen. I tillegg stiller Vivagun PRIME 3.0 i en egen klasse med sin overlegne batteritid, et flott display, et godt håndtak, og et smart Ai chip for automatisk justering av hastigheten.

Ønsker du en god massasjepistolen til lavest mulig pris, og ikke har noe problem med å lade i ny og ne, så er PRIME 2.0 et lett valg til prisen på 2490 kr. Ønsker du derimot noe av det beste du kan få, elsker tanken på å kunne grave laderen så langt ned i skuffen du kan komme, og fremdeles kan slippe unna med en veldig fin pris, så er Vivagun PRIME 3.0 et lett valg – spesielt til tilbudsprisen som er nå.

massasjepistol

Fra venstre: Vivagun PRIME 3.0 og Vivagun PRIME 2.0

Til slutt

Jeg startet med å skrive at det finnes en haug av produkter som egentlig er helt identiske, men selges under ulike merkenavn. Når du da tester egentlig samme produkt om og om igjen, så skal det litt til for å gjøre inntrykk. Vivagun PRIME 3.0 skiller seg derfor positivt ut, og skulle jeg selv valgt å investere i en massasjepistol i dag, så ville nok dette vært valget.

Med andre ord; Vivagun PRIME 3.0 – en god anbefaling.

RABATTKODE – 15%: MASSASJE15


Kjøp Vivagun Prime 2.0
Kjøp Vivagun Prime 3.0

Del gjerne:

Featured image for “Test: VJ Lightspeed”
11. april 2024 | Sko

Test: VJ Lightspeed

VJ Lightspeed er sannsynligvis en av de beste terrengskoene for deg som ønsker en sko for høy presisjon, ekstremt grep, lav vekt og god respons.
Les mer
Featured image for “Test: Sennheiser MOMENTUM Sport”
9. april 2024 | Tester

Test: Sennheiser MOMENTUM Sport

Sennheiser MOMENTUM Sport er øreproppene som nærmest appellerer til trening og aktivitet, og i tillegg byr de på god lyd og eliminerer nesten all trinnstøy.
Les mer
Featured image for “Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)”
9. april 2024 | Friluftsutstyr

Test: Blue Ice Yagi 35l (2024-modell)

Blue Ice Yagi 35l tar det beste fra sin suksessrike forgjenger, justerer og forbedrer der det trengs, og leverer en skisekk som virkelig byr på høy kvalitet.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Transport”
8. april 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: HOKA Transport

HOKA Transport forener stabiliteten fra en tursko, komforten fra en gåsko, og street skoens stil, i en modell som kan brukes til det aller meste.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Pytho6 RB9X”
4. april 2024 | Sko

Test: Icebug Pytho6 RB9X

Icebug Pytho6 RB9X byr på en trygg og god passform, god stabilitet og løpsfølelse og godt grep på nesten alle typer underlag.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Zip-Neck

Devold viser at de kan kunsten å foredle ulla på best mulig måte. Devold Running Merino 130 Zip-Neck byr på topp komfort og alt en god ulltrøye skal være.
Les mer
Featured image for “Test: Devold Running Merino 130 Shirt”
1. april 2024 | Bekledning

Test: Devold Running Merino 130 Shirt

Devold Running Merino 130 Shirt er enkelt og greit utrolig myk og komfortabel, og leverer alt det en tynn og god ullskjorte skal gjøre.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket”
26. mars 2024 | Bekledning

Test: Rab Mythic Alpine Light Jacket

Rab Mythic Alpine Light Jacket er en lett og varm dunjakke perfekt for turene og dagene der du ønsker litt ekstra varme uten at det tar ekstra plass og vekt.
Les mer
Featured image for “Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22”
25. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Osprey Talon 22 / Osprey Talon Earth 22

Osprey Talon 22 er kongen av dagstursekker og «løpe- sykle til jobbsekker». Talon 22 er komfortabel, lett, solid, og rommer langt mer enn du tror.
Les mer
Featured image for “Test: Zeiss Victory Pocket 10×25”
24. mars 2024 | Annet

Test: Zeiss Victory Pocket 10×25

Zeiss Victory Pocket 10×25 tar lommekikkerten til et nytt nivå der både kvalitet og design gjør den langt mer attraktiv enn kompaktkikkerter flest.
Les mer
Featured image for “Test: Julbo Ultimate REACTIV”
23. mars 2024 | Friluftsutstyr

Test: Julbo Ultimate REACTIV

Mørkt eller lyst? – Du bestemmer. Julbo Ultimate REACTIV tilpasser seg lysforholdene automatisk slik at alt du trenger å tenke på er å ha det moro.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Cielo X1”
18. mars 2024 | Løpesko

Test: HOKA Cielo X1

HOKA Cielo X1 er selskapets beste løpesko designet for høy hastighet og komfort, og en enda mer flytende løpeopplevelse.
Les mer