Sole F63 vs. Sole F65 vs Sole F85

20. juli, 2022 (oppdatert 23. oktober 2023)
Featured image for “Sole F63 vs. Sole F65 vs Sole F85”

Sole er en av verdens mest anerkjente produsenter treningsmaskiner. De tre modellene Sole F63, Sole F65 og Sole F85 er alle svært populære tredemøller. Her får du vite hva som er likt, og hva som skiller de tre modellene.

Først og fremst, alle de tre modellene er svært gode tredemøller. De bygger på den samme plattformen, men «jo høyere tall, desto kraftigere motor og kraftigere byggekvalitet». Merk også at det finnes en oppdatert utgave av Sole F85 – Sole F85 ENT (entertainment) som byr på et nytt og moderne design, en oppgradert skjerm med støtte for en rekke apper, samt negativ stigning.


Sole F63 – Sole F65 – Sole F85 – Likheter og ulikheter

Byggekvalitet

Alle de tre modellene er kraftige tredemøller beregnet for mye og langvarig bruk. En tyngre tredemølle vil som regel oppleves stødigere ved løping på høye hastigheter, spesielt for tyngre personer. F85 er den kraftigste av de tre møllene, Sole F65 og Sole F63 veier det samme. Samtlige modeller er konstruert utelukkende for hjemmetrening (ikke for kommersiell bruk i skoler, idrettslag, hoteller eller bedrifter).

For tyngre personer er det en fordel med en kraftig tredemølle med en høy egenvekt og solid ramme for økt stabilitet, men en lettere løper vil kunne klare seg med en enklere modell. Et annet poeng som er verdt å ta hensyn til, er hvor stor plass du har. Alle de tre møllene er solide tredemøller, men heldigvis kan løpebåndet enkelt heves slik at møllen tar relativt lite plass når den ikke er i bruk.

 • Sole F63: Vekt – 121 kg, Størrelse – 210,5 x 88,5 x 167,5 cm
 • Sole F65: Vekt – 121 kg, Størrelse – 208 x 93 x 168 cm
 • Sole F85: Vekt – 136 kg, Størrelse – 207 x 94 x 150 cm

Maksimal brukervekt er 150 kg på både Sole F65 og Sole F85, og 147 kg på Sole F63.


Motor

Alle de tre tredemøllene benytter en kraftig Duty motor motor designet for å tåle mye og langvarig bruk (oppgi 4 timer før den krever avkjøling). Samtlige tredemøller fra Sole benytter motorer med et sinkbelagte balanserte svinghjul i stål, med stor diameter og høyt dreiemoment for en vibrasjonsfri sikker løpe-/gangoverflate. Svinghjulet får motoren til å gå kjøligere med mindre amperetrekk og forlenger levetiden til motoren. Dette gjør det samtidig mulig å tillate en lav starthastighet på 0,5 km/t eller 1 km/t. Den høye vekten på svinghjulet bidrar også til en jevn og flytende bevegelse slik man gjerne opplever på  studio-møller til mangfoldige tusener.

Styrken på motorene er som følger.

 • Sole F63: 3.0 HK
 • Sole F65: 3.0 HK
 • Sole F85: 4.0 HK

Hastighet

Hastigheten er justerbar over et stort område, og du vil kunne løpe i høy hastighet på alle de tre modellene. Den kraftige motoren selv på Sole F63 vil sørge for rask akselerasjon og en tredemølle godt egnet til intervaller.

 • Sole F63: 1 – 20 km/t
 • Sole F65: 1 – 20 km/t
 • Sole F85: 1 – 22 km/t

Stigning

Alle de tre modellene byr på hele 15% stigning som åpner for virkelig god motbakketrening. Derimot vil ingen støtte automatisk justering av stigningen dersom du benytter virtuelle treningsapper som Zwift og løypen du løper inkluderer stigningsforandring. Dette er forbeholdt tredemøllene fra NordicTrack og ProForm som kommer med treningsplattformen iFit. Du kan likevel enkelt justere stigningen manuelt ved hjelp av hurtigtastene på konsollen/konsollarmene..

 • Sole F63: 15%
 • Sole F65: 15%
 • Sole F85: 15%

Løpebånd og demping

Samtlige modeller benytter et 2-lags høykvalitets løpebånd med Sole Cushion Flex Whisper Deck-demping som reduserer slagene på leddene med inntil 40% sammenlignet med å løpe på asfalt. Dempingen er ikke like fremtredende som på NordicTrack-møllene, men dette er smak og behag. For mange vil NordicTrack sin RunningFlex dempeteknologi bli for myk, og det tar bort mye av følelsen av å løpe ute på asfalt.

Størrelsen på løpebåndet er romslig og bra på alle tre maskinene, men er noe større på Sole F85 og Sole F65 enn på den minste modellen. Jo høyere du er, desto større løpebånd anbefales. Dersom du er over 185 cm kan det være fordel å velge det største løpebåndet.

 • Sole F63: 152 x 51 cm
 • Sole F65: 152 x 56 cm
 • Sole F85: 152 x 56 cm

Støynivå

Selv om det finnes unntak, så gjelder som regelen «Jo kraftigere motor, desto lavere støynivå». Det samme gjelder for Sole-møllene. Selv om alle de tre modellene regnes som relativt stillegående til å være tredemølle, vil den kraftigere byggekvaliteten på Sole F65 og Sole F85 bidra til noe mindre støy.

NB: Bor du for eksempel i blokk og ønsker så lite støy som mulig, kan det være lurt å vurdere en lamell tredemølle. Mer om dette kan du lese her: Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle – Dette må du vite


Valser

Løpebåndet beveger seg utallige ganger over såkalte «valser». Generelt kan vi si at jo større valser, desto mindre friksjon og slitasje på løpebåndet, som igjen resulterer i mindre vedlikehold. Større valser gir som regel også mindre støy. En tredemølle med valser på en diameter 6 cm eller større, regnes som stort, men det er også andre ting å ta hensyn til som kvaliteten på rullene, m.m.. Alle de tre modellene benytter store maskinerte presisjonsvalser som bidrar til å forlenge levetiden til møllene, men F65 og F85 skiller seg ut med de største valsene.

 • Sole F63: Front/Bak – 4,6/4,6 cm
 • Sole F65: Front/Bak 6/6 cm
 • Sole F85: Front/Bak 7/6 cm

Skjerm

Samtlige tredemøller kommer med en innebygd skjerm som viser alt av treningsdata, lar deg justere hastighet og stigning, samt følge med på ulike treningsvideoer/apper dersom du benytter deg av virtuelle treningstjenester. Størrelsen på skjermene varierer, og er generelt større på de mer kostbare modellene.

Sole F85 selges også i en oppgradert versjon (Sole F85 ENT) med blant annet støtte for WiFi og flere apper integrert i maskinen, blant annet YouTube, Spotify og Netflix. Denne modellen koster til gjengjeld 35 000 kr. Du kan fremdeles benytte treningsapper på alle de tre modellene ved å koble til en mobil eller et nettbrett.

 • Sole F63: 6,5″ LCD, bakgrunnsbelyst
 • Sole F65: 7,5″ LCD, bakgrunnsbelyst
 • Sole F85: 10,1″ LCD, bakgrunnsbelyst

Treningsprogram

Sole tilbyr flere integrerte treningsprogram på de ulike tredemøllene, i tillegg til at de støtter virtuell trening gjennom flere treningsapper (mer om det senere). De respektive modellene kommer med følgende forhåndsinstallerte treningsprogrammer:

 • Sole F63: 10 (manuelle, 5 forhåndsinnstilte, 2 brukerdefinerte, 2 pulsbaserte program)
 • Sole F65: 10 (manuelle, 5 forhåndsinnstilte, 2 brukerdefinerte, 2 pulsbaserte program)
 • Sole F85: 10 (manuelle, 5 forhåndsinnstilte, 2 brukerdefinerte, 2 pulsbaserte program)

Pulsmåling

Samtlige modeller har innebygd pulssensor i håndtakene, og støtter i tillegg bruk av ekstern pulssensor.

 • Sole F63: Innebygd pulssensor i håndtakene.
 • Sole F65: Innebygd pulssensor i håndtakene.
 • Sole F85: Innebygd pulssensor i håndtakene.

Tilkobling / Virtuell trening

Alle de tre tredemøllene kommer med Bluetooth-støtte, USB-inngang for lading av mobil/nettbrett, og innebygde høyttalere. Det mest spennende er muligheten for å benytte tjenester som Zwift, Kinomap og andre treningsapper som lar deg delta i interaktiv løping. Treningsappen Zwift lar deg konkurrere mot deltakere fra hele verden i nye løyper hver eneste dag, opprette egen løyper i Google Maps, å oppleve steder du bare har drømt om.

Tredemøllene kommer også med Sole sin egen app, Sole+, som samler en rekke treningsdata og kan videresende dette til tjenester som Fitbit, Redcord, MapMyRun og Apple Health.


Ekstra

Det kan virke unødvendig, men enkelte «ekstra» tilbehør gjør det langt mer praktisk å bruke møllen. Nettbrettholder er svært nyttig, det samme er en liten hylle for å oppbevare småting, og ikke minst en flaskeholder. 

 • Sole F63: Holder til nettbrett, oppbevaringsrom/hylle, AUX-inngang for musikk, USB-port for lading av mobil/nettbrett, luftvifte i computeren, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet og på konsollarmen.
 • Sole F65: Holder til nettbrett, AUX-inngang for musikk, innebygde høyttalere, USB-port for lading av mobil/nettbrett, luftvifte i computeren, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet og på konsollarmen.
 • Sole F85: Holder til nettbrett, oppbevaringsrom/hylle, AUX-inngang for musikk, innebygde høyttalere, USB-port for lading av mobil/nettbrett, luftvifte i computeren, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet og på konsollarmen.

Garanti

Avhengig av hvor mye, hvor ofte, hvor mange som benytter en tredemølle, og ikke minst vekten på bruker (ere), så vil en tredemølle gjennomgå mye hard juling. Selv om maskinen holder fint det første året, er det kjedelig om en tredemølle til 20 000+ kr skulle ende opp med knekt bunnplate, eller defekt motor etter kun 12 måneder. Her er det viktig med gode garantiordninger, og dette er noe Sole er gode på.

Generelt får du meget god garanti fra Sole, og denne er lik for samtlige modeller. Merk at det er ulik garantitid på ramme, motor og slitedeler (inkluderer løpebånd).

 • Ramme – Livstid
 • Motor og computer – 5 år
 • Slitedeler (inkluderer bla. løpebånd) – 1 år

Treningspartner.no har de fleste slitedeler på lager, men dette er deler med svært god kvalitet som sjeldent byttes.


Sole F63 – Sole F65 – Sole F85 – Hvilken tredemølle skal du velge?

Det er lite som skiller de tre modellene, men det kan likevel være avgjørende for hvilke du bør velge. Sole F85 og Sole F65 er de to kraftigste modellene og vil kunne oppleves noe mer stabil enn Sole F63 ved løping på høyt tempo – spesielt for tyngre personer. Sole F85 er også den eneste modellen med en topphastighet på 22 km/t, og den kraftige motoren er anbefalt for tyngre personer (90kg +), og deg som ønsker å løpe mye intervaller.

ModellMotorLøpebånd (cm)Maks hastighetStigningApp tilkoblingProgramFoldbarVektMaks brukervekt
Sole F633 HK152 x 5120 km/t15%Zwift, Kinomap10Ja121147
Sole F653 HK152 x 5620 km/t15%Zwift, Kinomap6Ja121150
Sole F854 HK152 x 5622 km/t15%Zwift, Kinomap10Ja136150

Sole F63 er den klart rimeligste modellen og vil for mange være et svært attraktivt kjøp med tanke på at møllen bevarer mange av de samme egenskapene som toppmodellen. Motoren er ikke like kraftig, men for de fleste mosjonister som ønsker å bruke en tredemølle til daglig trening, og som ikke har noen store krav svært hurtig akselerasjon, eller trenger en mølle som skal deles på av flere brukere daglig, så er Sole F63 et meget godt kjøp. Her får du enkelt og greit mye for pengene.

Sole F65 er tilnærmet lik Sole F85, men med en marginalt svakere motor, mindre skjerm og mindre valser. Prisen er midt mellom Sole F63 og toppmodellen, og Sole F65 kan derfor sies å være det klassiske «sweet spot» der du får alt du trenger av en topp kvalitetsmølle, til en god pris. For mange vil dette være det beste kjøpet.



Er du interessert i tredemøller fra et annet merke? I så fall kan du sjekke denne artikkelen som tar for seg møllene fra NordicTrack. NordicTrack Commercial 1750 vs. 2450 vs. 2950.

Samme hvilken av disse tredemøllene du velger, så vil du få en kraftig kvalitets tredemølle som har kapasitet og byggekvalitet til å holde i mange år, og du vil nok nærmest garantert bli fornøyd.


Del gjerne:

Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til…
Featured image for “Spinningsykkel – Guide og anbefalinger til spinningsykler”

Spinningsykkel – Guide og anbefalinger til spinningsykler

Hvilken spinningsykkel er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Denne guiden gir deg svar på alt…
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en…
Featured image for “Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke”

Test av pulsklokker – Best i test pulsklokke og smartklokke

Mer enn 100 modeller testet! Ny pulsklokke, men vet ikke hvilken du skal velge? Denne guiden og gigantiske testen kan…
Featured image for “Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»”

Test: Samsung Galaxy S24 Ultra – «Alt-mulig-telefonen»

Samsung Galaxy S24 Ultra er «alt-mulig-telefonen» som James Bond skulle hatt. Her får du egentlig alt og enda litt mer,…
Featured image for “Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger”

Dunjakke og dunbekledning – Guide og anbefalinger

Forvirret over alle begrepene om dun? Denne guiden gir deg svarene du lurer på, og hjelper deg å velge riktig…
Featured image for “Anbefaling: ProForm Carbon TLX”

Anbefaling: ProForm Carbon TLX

ProForm Carbon TLX følger opp en av selskapets beste budsjettmodeller og leverer god kvalitet og ytelse til en attraktiv pris,…
Featured image for “Anbefaling: ProForm Pro HIIT 14”

Anbefaling: ProForm Pro HIIT 14

Har du minimalt med plass, eller behøver et treningsapparat som nesten ikke lager lyd? ProForm Pro HIIT H14 er kanskje…
Featured image for “Anbefaling: Abilica TM 45 BT”

Anbefaling: Abilica TM 45 BT

Abilica TM 45 BT leverer høy ytelse og funksjonalitet til en god pris. Her får du en tredemølle som vil…
Featured image for “Anbefaling: ProForm Pro 2000”

Anbefaling: ProForm Pro 2000

ProForm Pro 2000 tilhører den nyeste generasjonen tredemøller, og kombinerer kraft, stødighet og funksjonalitet i en offensivt priset tredemølle.…
Featured image for “Anbefaling: Masterfit TP 200 Tredemølle”

Anbefaling: Masterfit TP 200 Tredemølle

Masterfit TP 200 byr på nesten alt du ønsker deg av en solid og god tredemølle til førstegangskjøperen. Her får…
Featured image for “Anbefaling: ProForm Carbon T7”

Anbefaling: ProForm Carbon T7

ProForm Carbon T7 er et godt valg for deg som ønsker en kompakt og lett tredemølle med høy funksjonalitet og…
Featured image for “Anbefaling: ProForm Carbon T10”

Anbefaling: ProForm Carbon T10

ProForm Carbon T10 byr på en kvalitet og funksjonalitet som ofte er forbeholdt langt dyrere tredemøller. Her får du valuta…
Featured image for “Anbefaling: Sole F65”

Anbefaling: Sole F65

Sole F65 gir deg det beste fra storebroren Sole F85 til en lavere pris uten å gå på bekostning av…
Featured image for “Anbefaling: Sole F85 ENT”

Anbefaling: Sole F85 ENT

Sole F85 ENT er en av de beste tredemøllene for privatmarkedet. Her får du en tilnærmet komplett tredemølle som dekker…
Featured image for “NordicTrack Commercial 1750 vs. Commercial 2450”

NordicTrack Commercial 1750 vs. Commercial 2450

NordicTrack Commercial 1750 og NordicTrack Commercial 2450 er to populære tredemøller som byr på mye av det samme. Her får…
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle”

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt…
Featured image for “Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2450”

Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2450

Sole F85 og NordicTrack Commercial 2450 er to av de beste tredemøllene du får kjøpt til det private markedet. Men…