SOLE F63 vs. SOLE F65 vs SOLE F85

20. juli, 2022 (oppdatert 24. juni 2023)
Featured image for “SOLE F63 vs. SOLE F65 vs SOLE F85”

SOLE er en av verdens mest anerkjente produsenter av tredemøller og treningsmaskiner. De tre modellene SOLE F63, SOLE F65 og SOLE F85 er tre svært populære tredemøller, og brukes av både amatører og «proffe». Her får du vite hva som er likt, og hva som skiller de tre modellene.

Først og fremst, alle de tre modellene er svært gode tredemøller. De bygger på den samme plattformen, men «jo høyere tall, desto kraftigere motor og kraftigere byggekvalitet».


SOLE F63 – SOLE F65 – SOLE F85 – Likheter og ulikheter

Byggekvalitet
Alle de tre modellene er kraftige tredemøller beregnet for mye og langvarig bruk. En tyngre tredemølle vil som regel oppleves stødigere ved løping på høye hastigheter, spesielt for tyngre personer. F85 er den kraftigste av de tre møllene, mens SOLE F63 er den minste og letteste. SOLE F65 legger seg midt mellom. Samtlige modeller er konstruert utelukkende for hjemmetrening (ikke for kommersiell bruk i skoler, idrettslag, hoteller eller bedrifter).

For tyngre personer er det en fordel med en kraftig ramme og en tredemølle med høy egenvekt. Er du lett i kroppen, eller har begrenset med plass i boligen, kan SOLE F63 eller SOLE F65 være gode alternativer. Alle de tre møllene er sammenleggbare.

 • SOLE F63: Vekt – 115 kg, Størrelse – 208 x 94 x 145 cm
 • SOLE F65: Vekt – 119 kg, Størrelse – 208 x 94 x 145 cm
 • SOLE F85: Vekt – 136 kg, Størrelse – 211 x 94 x 145 cm

Maksimal brukervekt er 150 kg på både SOLE F65 og SOLE F85, og 147 kg på SOLE F63.


Motor:
Alle de tre tredemøllene benytter en kraftig Duty motor med som leverer kontinuerlig kraft og er beregnet på mye og langvarig bruk. Samtlige tredemøller fra Sole benytter motorer med et sinkbelagte balanserte svinghjul i stål, med stor diameter og høyt dreiemoment for en vibrasjonsfri sikker løpe-/gangoverflate. Svinghjulet får motoren til å gå kjøligere med mindre amperetrekk og forlenger levetiden til motoren. Dette gjør det samtidig mulig å tillate en lav starthastighet på 0,5 km/t eller 1 km/t. Den høye vekten på svinghjulet bidrar også til en jevn og flytende bevegelse slik man gjerne opplever på  studio-møller til mangfoldige tusener.

Styrken på motorene er som følger.

 • SOLE F63: 3.0 HK
 • SOLE F65: 3.25 HK
 • SOLE F85: 4.0 HK

Hastighet
Hastigheten er justerbar over et stort område, og du vil kunne løpe i høy hastighet på alle de tre modellene. Den kraftige motoren selv på F63 vil sørge for rask akselerasjon og en tredemølle godt egnet til intervaller.

 • SOLE F63: 1 – 20 km/t
 • SOLE F65: 1 – 20 km/t
 • SOLE F85: 1 – 22 km/t

Stigning
Ingen av Sole-tredemøllene støtter automatisk justering av stigningen dersom  du benytter virtuelle treningsapper som Zwift og løypen du løper inkluderer stigningsforandring. Dette må justeres manuelt. Dersom du ønsker automatisk justering av stigning anbefales en NordicTrack-tredemølle med iFit støtte. Likevel, alle tre modellene kan by på hele 15% stigning som åpner for virkelig god motbakketrening.

 • SOLE F63: 15%
 • SOLE F65: 15%
 • SOLE F85: 15%

Løpebånd og demping
Samtlige modeller benytter et 2-lags høykvalitets løpebånd med SOLE Cushion Flex Whisper Deck-demping som reduserer slagene på leddene med inntil 40% sammenlignet med å løpe på asfalt. Størrelsen på løpebåndet er romslig og bra på alle tre maskinene, men er noe større på SOLE F85 og SOLE F65 enn på den minste modellen. 

 • SOLE F63: 152 x 51 cm
 • SOLE F65: 152 x 56 cm
 • SOLE F85: 152 x 56 cm

Støynivå
Selv om det finnes unntak, så gjelder som regel «Jo kraftigere motor, desto lavere støynivå». Det samme gjelder for SOLE-møllene. Selv om alle de tre modellene regnes som relativt stillegående til å være tredemølle, vil den kraftigere byggekvaliteten på SOLE F65 og SOLE F85 bidra til noe mindre støy.

NB: Bor du for eksempel i blokk og ønsker så lite støy som mulig, kan det være lurt å vurdere en lamell tredemølle. Mer om dette kan du lese her: Lamell tredemølle vs. tradisjonell tredemølle – Dette må du vite


Valser
Løpebeltet beveger seg utallige ganger over såkalte «valser». Generelt kan vi si at jo større valser, desto mindre friksjon og slitasje på løpebeltet, og dermed mindre vedlikehold. Større valser gir som regel også mindre støy. En tredemølle med valser på en diameter 6,35 cm eller større, regnes som stort. Alle de tre modellene har store valser som bidrar til å forlenge levetiden til møllene, men F85 skiller seg ut med noe større enn de to andre.

 • SOLE F63: Front/Bak – 6,35/6,35 cm
 • SOLE F65: Front/Bak 6,35/6,35 cm
 • SOLE F85: Front/Bak 7/6 cm

Skjerm
Samtlige tredemøller kommer med en innebygd skjerm som viser alt av treningsdata, lar deg justere hastighet og stigning, samt følge med på ulike treningsvideoer/apper dersom du benytter deg av virtuelle treningstjenester. Størrelsen på skjermene varierer, og er generelt større på de mer kostbare modellene.

SOLE F85 selges også med Android-basert touchskjerm med mulighet til laste ned ulike treningsapper direkte på maskinen, samt benytte apper som YouTube og Netflix. Denne modellen er dog ikke tilgjengelig i Europa før sent neste år (2023) og vil koste rundt 35 000 kr. Du kan fremdeles benytte treningsapper på alle de tre modellene ved å koble til en mobil eller et nettbrett.

 • SOLE F63: 6,5″ LCD, bakgrunnsbelyst
 • SOLE F65: 7,5″ LCD, bakgrunnsbelyst
 • SOLE F85: 10,1″ LCD, bakgrunnsbelyst

Treningsprogram
SOLE tilbyr flere integrerte treningsprogram på de ulike tredemøllene, i tillegg til at de støtter virtuell trening gjennom flere treningsapper (mer om det senere). De respektive modellene kommer med følgende forhåndsinstallerte treningsprogrammer:

 • SOLE F63: 6 standard program. 2 tilpassbare program. 2 pulsbaserte program. 
 • SOLE F65: 6 standard program. 2 tilpassbare program. 2 pulsbaserte program. 
 • SOLE F85: 6 standard program. 2 tilpassbare program. 2 pulsbaserte program.

Pulsmåling
Samtlige modeller har innebygd pulssensor i håndtakene, og støtter i tillegg bruk av ekstern pulssensor.

 • SOLE F63: Innebygd pulssensor i håndtakene. Støtter ekstern pulssensor (medfølger).
 • SOLE F65: Innebygd pulssensor i håndtakene. Støtter ekstern pulssensor (medfølger).
 • SOLE F85: Innebygd pulssensor i håndtakene. Støtter ekstern pulssensor (medfølger).

Tilkobling / Virtuell trening
Alle de tre tredemøllene kommer med Bluetooth-støtte, USB-inngang for lading av mobil/nettbrett, og innebygde høyttalere. Det mest spennende er muligheten for å benytte tjenester som Zwift og andre treningsapper som lar deg delta i virtuell løping. Treningsappen Zwift lar deg konkurrere mot deltakere fra hele verden i nye løyper hver eneste dag, opprette egen løyper i Google Maps, å oppleve steder du bare har drømt om.

Tredemøllene kommer også med SOLE sin egen app, SOLE+, som samler all treningsdata og kan videresende dette til tjenester som Fitbit, Redcord, Mapmyrun og Apple Health.


Ekstra goder
Det kan virke unødvendig, men enkelte «ekstra» tilbehør gjør det langt mer praktisk å bruke møllen. Nettbrettholder er svært nyttig, det samme er en liten hylle for å oppbevare småting, og ikke minst en flaskeholder. 

 • SOLE F63: Holder til nettbrett, oppbevaringsrom/hylle, AUX-inngang for musikk, USB-port for lading av mobil/nettbrett, luftvifte i computeren, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet og på konsollarmen.
 • SOLE F65: Holder til nettbrett, AUX-inngang for musikk, innebygde høyttalere, USB-port for lading av mobil/nettbrett, luftvifte i computeren, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet og på konsollarmen.
 • SOLE F85: Holder til nettbrett, oppbevaringsrom/hylle, AUX-inngang for musikk, innebygde høyttalere, USB-port for lading av mobil/nettbrett, luftvifte i computeren, hurtigtaster for hastighet og stigning ved displayet og på konsollarmen.

Garanti
Avhengig av hvor mye, hvor ofte, hvor mange som benytter den, og ikke minst vekten på bruker (ere), så vil en tredemølle gjennomgå mye hard juling. Selv om tredemøllen holder fint det første året, er det kjedelig om en tredemølle til 20 000+ kr skulle ende opp med knekt bunnplate, eller defekt motor etter kun 12 måneder. Her er det viktig med gode garantiordninger, og dette er noe SOLE er gode på.

Generelt får du meget god garanti fra SOLE, og denne er lik for samtlige modeller. Merk at det er ulik garantitid på ramme, motor og slitedeler (inkluderer løpebånd).

Ramme – Livstid
Motor og computer – 5 år
Slitedeler (inkluderer bla. løpebånd) – 1 år

Treningspartner.no har de fleste slitedeler på lager, men dette er deler med svært god kvalitet som sjeldent byttes.


SOLE F63 – SOLE F65 – SOLE F85 – Hvilken tredemølle skal du velge?

SOLE F85 og SOLE F65 er de to kraftigste modellene og vil sannsynligvis tåle enda mer bruk og slitasje enn SOLE F63. SOLE F85 veier noe mer enn de andre, og kan oppleves mer stabil for tyngre personer.

SOLE F63 er den klart rimeligste modellen, og for mange et svært attraktivt kjøp med tanke på at møllen bevarer mange av de samme egenskapene som toppmodellen. Motoren er ikke like kraftig, men for de fleste mosjonister som ønsker å bruke en tredemølle til daglig trening, og som ikke har noen store krav svært hurtig akselerasjon, eller trenger en mølle som skal deles på av flere brukere daglig, så er SOLE F63 et meget godt kjøp. Her får du enkelt og greit mye for pengene.

SOLE F65 er tilnærmet lik SOLE F85, men med en marginalt svakere motor, mindre skjerm og mindre valser. Prisen er midt mellom SOLE F63 og toppmodellen, og SOLE F65 kan derfor sies å være det klassiske «sweet spot» der du får alt du trenger av en topp kvalitetsmølle, til en god pris. For mange vil dette være det beste kjøpet.



Er du interessert i tredemøller fra et annet merke? I så fall kan du sjekke denne artikkelen som tar for seg møllene fra NordicTrack. NordicTrack Commercial 1750 vs. 2450 vs. 2950.

Samme hvilken av disse tredemøllene du velger, så vil du få en kraftig kvalitets tredemølle som har kapasitet og byggekvalitet til å holde i mange år, og du vil nok nærmest garantert bli fornøyd.


Del gjerne:

Featured image for “NordicTrack Commercial 1750 vs. Commercial 2450”

NordicTrack Commercial 1750 vs. Commercial 2450

NordicTrack Commercial 1750 og NordicTrack Commercial 2450 er to populære tredemøller som byr på mye av det samme. Her får…
Featured image for “Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle 2023”

Tredemølle – Guide og anbefalinger tredemølle 2023

Hvilken tredemølle er best? Hvor kraftig skal den være? Hva må jeg se etter? Her får du svar på alt…
Featured image for “Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2450”

Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2450

Sole F85 og NordicTrack Commercial 2450 er to av de beste tredemøllene du får kjøpt til det private markedet. Men…
Featured image for “Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!”

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers – Velg riktig!

Lundhags Makke Pants vs. Fjällräven Keb Trousers er to svært populære turbukser og fritidsbukser. Her får du vite hva som…
Featured image for “Pulsklokker – De beste pulsklokkene for små og tynne håndledd”

Pulsklokker – De beste pulsklokkene for små og tynne håndledd

På utkikk etter en god, liten og lett pulsklokke som gjør lite ut av seg? Her er 10 gode anbefalinger…
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023”

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene i 2023

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og…
Featured image for “Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger”

Elsykkel – Guide og kjøpsanbefalinger

På utkikk etter ny elsykkel, men er forvirret over alle de ulike motortypene, batteristørrelsene og merkene? Denne guiden forklarer deg…
Featured image for “SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board”

SUP brett – Guide og anbefalinger – Stand Up Paddle board

På utkikk etter SUP brett, men aner ikke hva du skal velge? Denne guiden gir deg svar på alt du…
Featured image for “Telt – Guide og anbefalinger – Den store teltguiden 2023!”

Telt – Guide og anbefalinger – Den store teltguiden 2023!

På utkikk etter en nytt telt, men trenger hjelp til å finne det beste teltet til ditt bruk? Denne omfattende…
Featured image for “Trampoline – Guide og anbefalinger 2023”

Trampoline – Guide og anbefalinger 2023

På utkikk etter ny trampoline? Denne enkle guiden gir deg tips til var du bør se etter, og noen anbefalte…
Featured image for “Anbefaling: Masterfit TP 150”

Anbefaling: Masterfit TP 150

Er dette det beste tredemøllen i budsjettklassen? Masterfit TP 150 byr på imponerende kvalitet og egenskaper til en svært attraktiv…
Featured image for “Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2950”

Sole F85 vs. NordicTrack Commercial 2950

Sole F85 og NordicTrack Commercial 2950 hører til blant de beste tredemøllene du får kjøpt til det private markedet. Dette…
Featured image for “Anbefaling: Sole F63”

Anbefaling: Sole F63

Suveren kvalitet, kraftig motor, støtte for virtuell løping og en konkurransedyktig pris. Sole F63 er en klar anbefaling til deg…
Featured image for “Anbefaling: NordicTrack X22i”

Anbefaling: NordicTrack X22i

NordicTrack X22i gjør det mulig å gå/løpe med hele 40 % stigning, og er den perfekte tredemølle for deg som…
Featured image for “Anbefaling: NordicTrack Elite 900”

Anbefaling: NordicTrack Elite 900

NordicTrack Elite 900 er den rimeligste tredemøllen Treningspartner.no selger i Norge, men byr fremdeles på høy kvalitet og mye treningsglede.…
Featured image for “Anbefaling: NordicTrack EXP 10i”

Anbefaling: NordicTrack EXP 10i

NordicTrack EXP 10i byr på mye av funksjonaliteten fra toppserien Commercial, men til en lavere pris og i et mer…
Featured image for “Anbefaling: NordicTrack Commercial 1750”

Anbefaling: NordicTrack Commercial 1750

NordicTrack Commercial 1750 er den rimeligste modellen i selskapets populære Commercial-serie. Her får du «det beste til en god pris».…
Featured image for “Anbefaling: Sole F65”

Anbefaling: Sole F65

Sole F65 gir deg det beste fra storebroren Sole F85 til en lavere pris uten å gå på bekostning av…