Test: Sennheiser TV Clear True Wireless

6. juli, 2022 (oppdatert 29. april 2024)

Featured image for “Test: Sennheiser TV Clear True Wireless”

Ønsker du å pløye gjennom mengder av filmer og TV-serier, klar og tydelig lyd, og samtidig unngå å forstyrre andre i samme rom? Sennheiser TV Clear True Wireless er kanskje det nærmeste du kommer. Her får du lyd på egne premisser.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer <a href=»/pulssonen» style=»border-bottom: 1px solid currentColor;»>her</a>.

Sennheiser TV Clear True Wireless – Spesialiserte ørepropper for TV-frelste

De ser ut som et helt ordinært par trådløse ørepropper, men Sennheiser TV Clear True Wireless er likevel noe helt annet. Proppene i seg selv er relativt store, og vekten på 6,9 gram er ikke spesielt lav. Likevel er passformen komfortabel, og det er tydelig at Sennheiser har tenkt at du skal kunne bruke disse over mange timer uten å bli sliten i ørene.

Det medfølger tre sett utskiftbare silikonpropper og tre sett utskiftbare vinger. Vingene er lange og myke, og legger seg naturlig i øregangen slik at du raskt glemmer at de er der.

Batteritiden er meget god. En enkel lading sørger for 15 timer aktiv bruk, mens ladeetuiet gir ytterligere 22 timer. Det er ingen trådløs lading, så du må benytte den medfølgende USB-C kabelen, eller en annen du har liggende. En LED-indikator i front (tre lys) indikerer batteristatus og tilkoblingsstatus.

Det er ingen IP-sertifisering og værtetting, men Sennheiser TV Clear True Wireless er heller ikke laget for og brukes utendørs, selv om du helt fint kan gjøre det.

Bluetooth transmitter for sømløs tilkobling

En av de mest spesielle tingene med Sennheiser TV Clear True Wireless er den medfølgende Bluetooth transmitteren som gjør at du sømløst kan koble til TV-er, eller andre apparater uavhengig om de har innebygd Bluetooth eller ikke. Dersom enheten du ønsker å koble til har innebygd Bluetooth kan du koble proppene direkte til denne, men hvis alt den har er analog- eller digital utgang, kan du bruke en av de medfølgende kablene å koble apparatet til transmitteren som automatisk kobler seg til øreproppene.

Dette fungerer like godt som det er tiltenkt og bringer med seg en ekstra fordel. Ved å koble TV-en til transmitteren, vil du kunne få lyd både gjennom TV-en og gjennom øreproppene. Ikke nok med det, men du vil også kunne justere lyden i øreproppene uavhengig av lyden på TV-en. Merk dog at det er kun lyden du kan justere når du benytter øreproppene samtidig med TV-lyden, og du kan ikke bruke proppene til å sette en film/serie på pause, etc..

Smarte funksjoner for bedre lyd

Sennheiser har inkludert en funksjon de kaller «Program for klar tale». Denne består av fem forhåndsinnstilte nivåer, der hvert enkelt nivå øker lyden og tonehøyden på talen. Ved å øke nivået vil konsonanter forsterkes og stemmen bli tydeligere, men det kan også gi for skarp og anstrengende lyd.

Ettersom oppfattelsen av lyd er svært individuelt, vil de høyere nivåene kunne hjelpe personer med blant nedsatt hørsel å kunne høre lyder som eller ville vært vanskelig å oppfatte. I tillegg til å skifte mellom de ulike nivåene, vil du kunne justere volumet individuelt for hvert nivå.

Ved å laste ned Sennheiser TV Clear appen får du muligheten til å tilpasse kontrollen på proppene, samt styre enkelte av handlingene direkte fra appen. Som standard er proppene satt opp til at du veksler mellom de ulike programmene ved å holde inne høyre/venstre knapp på utsiden av proppen i et par sekunder, men dette kan tilpasses. Ved å trykke kort vil du henholdsvis øke/redusere volumet med høyre/venstre knapp.

Sennheiser har også inkludert en funksjon de kaller «Bevisshet av omgivelser» som tilsvarer det de fleste kjenner som «Ambient Aware». I denne modusen kan du justere mengden lyd som slipper inn fra omgivelsene, slik at du delvis er i stand til å høre hva som foregår rundt deg samtidig som du hører på lyden gjennom øreproppene. Det finurlige her er at du i appen på forhånd kan definere to ulike «forhåndsinnstillinger» over syv ulike nivåer. Nivå 1 tilsvarer mest støydemping, mens nivå 7 slipper inn mest lyd. Ved å dobbelttrykke på utsiden av proppen vil du veksle mellom de to innstillingene. Kvaliteten er helt ok, men langt i fra det nivået du finner med ørepropper som Apple AirPods Pro eller Huawei FreeBuds Pro 2. Sennheiser slipper inn mindre lyd, og lager mer susing.

Kontrollene reagerer raskt og fungerer supert, men Sennheiser kunne med fordel gjort det mulig å utnytte funksjonaliteten i enda større grad. Du må nemlig på forhånd velge mellom om du ønsker at et kort trykk skal øke/senke volumet, om det skal starte/pause lyden, eller skifte spor. Du kan ikke gjøre alle tre handlinger samtidig bare ved å kombinere ulike handlinger. Ønsker du å aktivere telefonens innebygde taleassistent, krever dette en knappehandling.

Lydkvalitet

Med en pris på 4390 kr er det lett å forvente at Sennheiser TV Clear True Wireless skal levere lyd som erstatter et godt surroundanlegg eller skikkelige trådløse hodetelefoner. Det er nok ikke helt riktig… Det er en grunn til at Sennheiser har valgt å gi de navnet «TV Clear». Disse fokuserer utvilsomt på lyd der det er viktig å få frem detaljer i lydbildet, og mangler den runde og fyldige lyden som du gjerne får med dyre og gode trådløse ørepropper.

Sennheiser TV Clear True Wireless låter spinkelt når du skal lytte til musikk, men gjør jobben når du skal lytte til lyden fra en film, TV-serie, etc. slik som de er tiltenkt. De fungerer også ypperlig for å lytte til podcast, og den komfortable passformen gjør det som nevnt enkelt å bære de i timesvis uten å bli sliten i øret.

Den medfølgende transmitteren gjør at du kan koble øreproppene til absolutt alt som kan spille musikk og som har en 3.5mm lydutgang, og du kan være din egen sjef når det kommer til lydkontrollen. Du kan så klart koble til andre enheter enn TV-er, og det fungerer minst like bra å bruke proppene mens du ser en film/serie på et nettbrett eller en mobiltelefon. Å bytte mellom ulike enheter gjøres enkelt ved å velge proppene i listen over Bluetooth-enheter etter å ha paret de ved å holde inne den ene knappen i front i 3 sekunder. Sennheiser TV Clear True Wireless husker flere enheter, så du trenger kun å pare de den første gangen.

Det er ingen equalizer til å justere lydbildet annet enn de fem programmene du får i «Program for klar tale», og er du tilhenger av tung bass, bør du se andre steder. Den beste måten å oppnå fyldig lyd på, er å sette proppene i program 1 og deretter justere opp volumet.

Andre funksjoner

Sennheiser TV Clear True Wireless har ikke veldig mye spesielt å by på, men inkluderer smarte funksjoner som auto pause/start når du tar en propp ut/inn av øret, og ikke minst «Finn øreproppene mine» som hjelper deg å lokalisere proppene ved å spille av en høy lyd. Merk at dette krever at proppene er ute av etuiet og tilkoblet telefonen. Til slutt kan du aktivere/deaktivere talekommandoer som lar øreproppene lese om meldinger som velkomstmelding, tilkobling og batteristatus.

Alternativer

Det er ingen tvil om at Sennheiser TV Clear True Wireless med sitt tydelige fokus er for de spesielt interesserte, spesielt med tanke på prisen på 4290,-. I utgangspunktet kan vi si at de fleste gode trådløse ørepropper kan sees på som konkurrenter, men på en annen side så er Sennheiser TV Clear True Wireless helt alene.

Det spesielle er nemlig muligheten til å skifte mellom de ulike programmene å justere volumet uavhengig av lyden på TV-en, og ikke minst den medfølgende transmitteren som gjør det til en lek å koble til alt mulig av apparater uavhengig om det har Bluetooth, eller ikke. En annen ting som er verdt å nevne er det høye komforten. Det settes spesielt pris på dersom du bruker proppene over mange timer sammenhengende.

Hvis du derimot ønsker trådløse ørepropper som frembringer gåsehudfølelse under filmsekvenser der lyden faktisk betyr mye for totalopplevelsen, som for eksempel en musikal, skuddvekslinger, eller filmer med generelt mye musikk, så vil for eksempel Apple AirPods Pro med sin «Romlyd» gi en mye bedre opplevelse enn TV Clear.

Prisen er høy, og sannsynligvis for høy. Men, det finnes få alternativer i denne sjangeren, så dersom du er i markedet for denne typen ørepropper, vil du høyst sannsynlig bli fornøyd.

Konklusjon

Sennheiser TV Clear True Wireless
Sennheiser TV Clear True Wireless

Product Name: Sennheiser TV Clear True Wireless

Brand: Sennheiser

Offer price: 4390

Currency: NOK

Konklusjon

Sennheiser TV Clear True Wireless  er virkelig et spesielt produkt, og uten tvil et nisjeprodukt for deg som er spesielt glad i å se mye film og serier, og gjerne uten å forstyrre andre. Øreproppene har en passform så komfortabel at du kan bruke de i timesvis uten å bli sliten i øret, og den gode batteritiden gjør at du blir lei av TV-titting før du må lade.

Lyden er ikke enormt god, men den smarte funksjonaliteten som lar deg lytte gjennom proppene samtidig som du har på TV-lyden i rommet, gjør at Sennheiser TV Clear True Wireless skiller seg ut fra de fleste av sine konkurrenter.

Prisen er høy, men du betaler for noe unikt. Om du ønsker å svi av 4390 kr på noe som ingen andre produsenter foreløpig er i stand til å tilby, så får du i det minste gode ørepropper.

Pros

 • Sikker og komfortabel passform.
 • Svært god batteritid.
 • Bluetooth transmitter gjør tilkobling til ethvert apparat til en lek.
 • Klar tale og høyt maksvolum.
 • Gode kontroller.
 • Auto pause/start ved uttak/isett av proppene i øret.
 • Ambient Aware med to innstillinger.

Cons

 • Tam lyd.
 • Begrenset til film og podcast.
 • Ingen trådløs lading.
 • Dyr.

Del gjerne:

Featured image for “Test: Rab Aeon 27”
26. mai 2024 | Friluftsutstyr

Test: Rab Aeon 27

Rab Aeon 27 leverer strålende kvalitet i en lett, praktisk, gjennomtenkt og solid ryggsekk som fungerer til en rekke aktiviteter året rundt.
Les mer
Featured image for “Test: Insta360 X4”
22. mai 2024 | Annet

Test: Insta360 X4

Insta360 X4 tar alt det gode fra forgjengeren X3, retter opp de to største svakhetene, og fremstår som et utrolig allsidig og moro actionkamera.
Les mer
Featured image for “Test: Icebug Eli RB9X”
22. mai 2024 | Fjellsko/Tursko

Test: Icebug Eli RB9X

Icebug Eli RB9X er så komfortabel og elegant at du gleder deg til å ta den på å bruke mest mulig gjennom sommerhalvåret.
Les mer
Featured image for “Test: HOKA Kawana 2”
16. mai 2024 | Løpesko

Test: HOKA Kawana 2

HOKA Kawana 2 tar allsidigheten som gjorde forgjengeren så populær, og forbedrer viktige punkter som gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Shokz OpenRun Pro”
14. mai 2024 | Tester

Test: Shokz OpenRun Pro

Shokz leverer som alltid kvalitet, og Shokz OpenRun Pro er med stor sannsynlighet de beste beinledende hodetelefonene du får kjøpt.
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi Watch 2”
10. mai 2024 | Andre merker

Test: Xiaomi Watch 2

Xiaomi Watch 2 er kanskje den rimeligste og beste Google Wear OS klokken du får kjøpt, og leverer på både design og funksjon. Likevel har den et stort problem.
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi Watch S3”
10. mai 2024 | Andre merker

Test: Xiaomi Watch S3

Xiaomi Watch S3 skiller seg ut med et elegant og spennende design, og i tillegg byr den på omfattende helse- og aktivitetssporing, smartfunksjoner, m.m..
Les mer
Featured image for “Test: Xiaomi Smart Band 8 Pro”
10. mai 2024 | Andre merker

Test: Xiaomi Smart Band 8 Pro

Xiaomi Smart Band 8 Pro er byr på en imponerende rekke egenskaper, en gigantisk skjerm og komfortabel passform til en særdeles lav pris.
Les mer
Featured image for “Test: VJ MAXx2”
8. mai 2024 | Sko

Test: VJ MAXx2

VJ MAXx2 byr på en ekstremt veldempet og responsiv mellomsåle, kombinerer med kanskje verdens beste yttersåle, og leverer en nydelig totalpakke av en løpesko!
Les mer
Featured image for “Test: Shokz OpenFit”
8. mai 2024 | Tester

Test: Shokz OpenFit

Shokz OpenFit lar deg være oppmerksom på omgivelsene samtidig som du lytter til musikk. Er dette markedets beste alternativ til tradisjonelle ørepropper?
Les mer
Featured image for “Test: Huawei Watch Fit 3”
7. mai 2024 | Huawei

Test: Huawei Watch Fit 3

Huawei Watch Fit 3 kombinerer stil og funksjon i en rimelig og god aktivitetsmåler og treningsklokke. Her får du virkelig mye for penga.
Les mer
Featured image for “Test: ASICS METASPEED Sky Paris”
6. mai 2024 | Løpesko

Test: ASICS METASPEED Sky Paris

ASICS METASPEED Sky Paris og Edge Paris er ikke bare lett, leken og rask, men de hjelper deg også til å perfeksjonere løpesteget- uansett hva slags løper du er.
Les mer