Test: Sennheiser TV Clear True Wireless

6. juli, 2022 (oppdatert 29. april 2024)

Featured image for “Test: Sennheiser TV Clear True Wireless”

Ønsker du å pløye gjennom mengder av filmer og TV-serier, klar og tydelig lyd, og samtidig unngå å forstyrre andre i samme rom? Sennheiser TV Clear True Wireless er kanskje det nærmeste du kommer. Her får du lyd på egne premisser.


Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer <a href=»/pulssonen» style=»border-bottom: 1px solid currentColor;»>her</a>.

Sennheiser TV Clear True Wireless – Spesialiserte ørepropper for TV-frelste

De ser ut som et helt ordinært par trådløse ørepropper, men Sennheiser TV Clear True Wireless er likevel noe helt annet. Proppene i seg selv er relativt store, og vekten på 6,9 gram er ikke spesielt lav. Likevel er passformen komfortabel, og det er tydelig at Sennheiser har tenkt at du skal kunne bruke disse over mange timer uten å bli sliten i ørene.

Det medfølger tre sett utskiftbare silikonpropper og tre sett utskiftbare vinger. Vingene er lange og myke, og legger seg naturlig i øregangen slik at du raskt glemmer at de er der.

Batteritiden er meget god. En enkel lading sørger for 15 timer aktiv bruk, mens ladeetuiet gir ytterligere 22 timer. Det er ingen trådløs lading, så du må benytte den medfølgende USB-C kabelen, eller en annen du har liggende. En LED-indikator i front (tre lys) indikerer batteristatus og tilkoblingsstatus.

Det er ingen IP-sertifisering og værtetting, men Sennheiser TV Clear True Wireless er heller ikke laget for og brukes utendørs, selv om du helt fint kan gjøre det.

Bluetooth transmitter for sømløs tilkobling

En av de mest spesielle tingene med Sennheiser TV Clear True Wireless er den medfølgende Bluetooth transmitteren som gjør at du sømløst kan koble til TV-er, eller andre apparater uavhengig om de har innebygd Bluetooth eller ikke. Dersom enheten du ønsker å koble til har innebygd Bluetooth kan du koble proppene direkte til denne, men hvis alt den har er analog- eller digital utgang, kan du bruke en av de medfølgende kablene å koble apparatet til transmitteren som automatisk kobler seg til øreproppene.

Dette fungerer like godt som det er tiltenkt og bringer med seg en ekstra fordel. Ved å koble TV-en til transmitteren, vil du kunne få lyd både gjennom TV-en og gjennom øreproppene. Ikke nok med det, men du vil også kunne justere lyden i øreproppene uavhengig av lyden på TV-en. Merk dog at det er kun lyden du kan justere når du benytter øreproppene samtidig med TV-lyden, og du kan ikke bruke proppene til å sette en film/serie på pause, etc..

Smarte funksjoner for bedre lyd

Sennheiser har inkludert en funksjon de kaller «Program for klar tale». Denne består av fem forhåndsinnstilte nivåer, der hvert enkelt nivå øker lyden og tonehøyden på talen. Ved å øke nivået vil konsonanter forsterkes og stemmen bli tydeligere, men det kan også gi for skarp og anstrengende lyd.

Ettersom oppfattelsen av lyd er svært individuelt, vil de høyere nivåene kunne hjelpe personer med blant nedsatt hørsel å kunne høre lyder som eller ville vært vanskelig å oppfatte. I tillegg til å skifte mellom de ulike nivåene, vil du kunne justere volumet individuelt for hvert nivå.

Ved å laste ned Sennheiser TV Clear appen får du muligheten til å tilpasse kontrollen på proppene, samt styre enkelte av handlingene direkte fra appen. Som standard er proppene satt opp til at du veksler mellom de ulike programmene ved å holde inne høyre/venstre knapp på utsiden av proppen i et par sekunder, men dette kan tilpasses. Ved å trykke kort vil du henholdsvis øke/redusere volumet med høyre/venstre knapp.

Sennheiser har også inkludert en funksjon de kaller «Bevisshet av omgivelser» som tilsvarer det de fleste kjenner som «Ambient Aware». I denne modusen kan du justere mengden lyd som slipper inn fra omgivelsene, slik at du delvis er i stand til å høre hva som foregår rundt deg samtidig som du hører på lyden gjennom øreproppene. Det finurlige her er at du i appen på forhånd kan definere to ulike «forhåndsinnstillinger» over syv ulike nivåer. Nivå 1 tilsvarer mest støydemping, mens nivå 7 slipper inn mest lyd. Ved å dobbelttrykke på utsiden av proppen vil du veksle mellom de to innstillingene. Kvaliteten er helt ok, men langt i fra det nivået du finner med ørepropper som Apple AirPods Pro eller Huawei FreeBuds Pro 2. Sennheiser slipper inn mindre lyd, og lager mer susing.

Kontrollene reagerer raskt og fungerer supert, men Sennheiser kunne med fordel gjort det mulig å utnytte funksjonaliteten i enda større grad. Du må nemlig på forhånd velge mellom om du ønsker at et kort trykk skal øke/senke volumet, om det skal starte/pause lyden, eller skifte spor. Du kan ikke gjøre alle tre handlinger samtidig bare ved å kombinere ulike handlinger. Ønsker du å aktivere telefonens innebygde taleassistent, krever dette en knappehandling.

Lydkvalitet

Med en pris på 4390 kr er det lett å forvente at Sennheiser TV Clear True Wireless skal levere lyd som erstatter et godt surroundanlegg eller skikkelige trådløse hodetelefoner. Det er nok ikke helt riktig… Det er en grunn til at Sennheiser har valgt å gi de navnet «TV Clear». Disse fokuserer utvilsomt på lyd der det er viktig å få frem detaljer i lydbildet, og mangler den runde og fyldige lyden som du gjerne får med dyre og gode trådløse ørepropper.

Sennheiser TV Clear True Wireless låter spinkelt når du skal lytte til musikk, men gjør jobben når du skal lytte til lyden fra en film, TV-serie, etc. slik som de er tiltenkt. De fungerer også ypperlig for å lytte til podcast, og den komfortable passformen gjør det som nevnt enkelt å bære de i timesvis uten å bli sliten i øret.

Den medfølgende transmitteren gjør at du kan koble øreproppene til absolutt alt som kan spille musikk og som har en 3.5mm lydutgang, og du kan være din egen sjef når det kommer til lydkontrollen. Du kan så klart koble til andre enheter enn TV-er, og det fungerer minst like bra å bruke proppene mens du ser en film/serie på et nettbrett eller en mobiltelefon. Å bytte mellom ulike enheter gjøres enkelt ved å velge proppene i listen over Bluetooth-enheter etter å ha paret de ved å holde inne den ene knappen i front i 3 sekunder. Sennheiser TV Clear True Wireless husker flere enheter, så du trenger kun å pare de den første gangen.

Det er ingen equalizer til å justere lydbildet annet enn de fem programmene du får i «Program for klar tale», og er du tilhenger av tung bass, bør du se andre steder. Den beste måten å oppnå fyldig lyd på, er å sette proppene i program 1 og deretter justere opp volumet.

Andre funksjoner

Sennheiser TV Clear True Wireless har ikke veldig mye spesielt å by på, men inkluderer smarte funksjoner som auto pause/start når du tar en propp ut/inn av øret, og ikke minst «Finn øreproppene mine» som hjelper deg å lokalisere proppene ved å spille av en høy lyd. Merk at dette krever at proppene er ute av etuiet og tilkoblet telefonen. Til slutt kan du aktivere/deaktivere talekommandoer som lar øreproppene lese om meldinger som velkomstmelding, tilkobling og batteristatus.

Alternativer

Det er ingen tvil om at Sennheiser TV Clear True Wireless med sitt tydelige fokus er for de spesielt interesserte, spesielt med tanke på prisen på 4290,-. I utgangspunktet kan vi si at de fleste gode trådløse ørepropper kan sees på som konkurrenter, men på en annen side så er Sennheiser TV Clear True Wireless helt alene.

Det spesielle er nemlig muligheten til å skifte mellom de ulike programmene å justere volumet uavhengig av lyden på TV-en, og ikke minst den medfølgende transmitteren som gjør det til en lek å koble til alt mulig av apparater uavhengig om det har Bluetooth, eller ikke. En annen ting som er verdt å nevne er det høye komforten. Det settes spesielt pris på dersom du bruker proppene over mange timer sammenhengende.

Hvis du derimot ønsker trådløse ørepropper som frembringer gåsehudfølelse under filmsekvenser der lyden faktisk betyr mye for totalopplevelsen, som for eksempel en musikal, skuddvekslinger, eller filmer med generelt mye musikk, så vil for eksempel Apple AirPods Pro med sin «Romlyd» gi en mye bedre opplevelse enn TV Clear.

Prisen er høy, og sannsynligvis for høy. Men, det finnes få alternativer i denne sjangeren, så dersom du er i markedet for denne typen ørepropper, vil du høyst sannsynlig bli fornøyd.

Konklusjon

Sennheiser TV Clear True Wireless
Sennheiser TV Clear True Wireless

Product Name: Sennheiser TV Clear True Wireless

Brand: Sennheiser

Offer price: 4390

Currency: NOK

Konklusjon

Sennheiser TV Clear True Wireless  er virkelig et spesielt produkt, og uten tvil et nisjeprodukt for deg som er spesielt glad i å se mye film og serier, og gjerne uten å forstyrre andre. Øreproppene har en passform så komfortabel at du kan bruke de i timesvis uten å bli sliten i øret, og den gode batteritiden gjør at du blir lei av TV-titting før du må lade.

Lyden er ikke enormt god, men den smarte funksjonaliteten som lar deg lytte gjennom proppene samtidig som du har på TV-lyden i rommet, gjør at Sennheiser TV Clear True Wireless skiller seg ut fra de fleste av sine konkurrenter.

Prisen er høy, men du betaler for noe unikt. Om du ønsker å svi av 4390 kr på noe som ingen andre produsenter foreløpig er i stand til å tilby, så får du i det minste gode ørepropper.

Pros

 • Sikker og komfortabel passform.
 • Svært god batteritid.
 • Bluetooth transmitter gjør tilkobling til ethvert apparat til en lek.
 • Klar tale og høyt maksvolum.
 • Gode kontroller.
 • Auto pause/start ved uttak/isett av proppene i øret.
 • Ambient Aware med to innstillinger.

Cons

 • Tam lyd.
 • Begrenset til film og podcast.
 • Ingen trådløs lading.
 • Dyr.

Del gjerne:

Featured image for “Test: ASICS GEL-Kayano 31”
21. juni 2024 | Løpesko

Test: ASICS GEL-Kayano 31

ASICS GEL-Kayano 31 viderefører den gode dempingen og trygge plattformen fra Kayano 30 og oppgraderes med en ny og bedre overdel og enda bedre grep.
Les mer
Featured image for “Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene”
21. juni 2024 | Guider

Joggesko / Terrengsko – De beste og anbefalte løpeskoene

Er du på utkikk etter nye løpesko? Denne store testen og guiden vil forhåpentligvis hjelpe deg. Her er test og anbefalinger av årets løpesko/joggesko.
Les mer
Featured image for “Test: Jabra Elite 10 Gen 2”
19. juni 2024 | Tester

Test: Jabra Elite 10 Gen 2

Jabra Elite 10 Gen 2 forbedrer toppmodellen i Elite-serien med bedre støydemping og samtalekvalitet, fyldigere lyd, og verdens første smartetui med LE Audio for trådløs strømming 
Les mer
Featured image for “Test: Jabra Elite 8 Active Gen 2”
18. juni 2024 | Tester

Test: Jabra Elite 8 Active Gen 2

Jabra Elite 8 Active Gen 2 tar alt det gode fra Elite 8 Active, oppgraderer både lyd- og samtalekvalitet, ANC og HearThrough, og inkluderer et smartetui som åpner for større bruksområde.
Les mer
Featured image for “Test: Norse Performance Dual”
18. juni 2024 | Anbefalte artikler

Test: Norse Performance Dual

Norse Performance Dual tilbyr et tilnærmet komplett hjemmegym for både nybegynnere og erfarne, til en meget god pris, og i et format som nesten ikke tar plass.
Les mer
Featured image for “Test: Huawei FreeBuds 6i”
18. juni 2024 | Tester

Test: Huawei FreeBuds 6i

Huawei FreeBuds 6i er kanskje de beste trådløse øreproppene til under 1500 kr. Her får du god støydemping og lyd, lang batteritid, Bluetooth Multipoint og mye mer!
Les mer
Featured image for “Test: COROS VERTIX 2S”
17. juni 2024 | COROS

Test: COROS VERTIX 2S

COROS VERTIX 2S er selskapets beste pulsklokke til nå, med mer nøyaktige pulsmålinger og GPS-målinger, og en betraktelig bedre skjerm.
Les mer
Featured image for “Test: DJI Osmo Action 4”
17. juni 2024 | Annet

Test: DJI Osmo Action 4

DJI Osmo Action 4 byr på en ny og større bildesensor, god bildekvalitet, et smart magnetisk festesystem, enkelt brukergrensesnitt og solid bildestabilisering.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Phantasm 2”
15. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Phantasm 2

Salomon Phantasm 2 henter inspirasjon fra superskoen i S/Lab-serien og leverer en rask og velbalansert løpesko til trening og konkurranse.
Les mer
Featured image for “Test: Shokz OpenFit Air”
14. juni 2024 | Tester

Test: Shokz OpenFit Air

Med Shokz OpenFit Air beviser Shokz at de ønsker å være kongen av Air Conduction-teknologi, og leverer et sett solide treningsørepropper til en fornuftig pris.
Les mer
Featured image for “Test: Salomon Aero Glide 2”
12. juni 2024 | Løpesko

Test: Salomon Aero Glide 2

Salomon Aero Glide 2 viderefører den gode allrounderskoen fra første generasjon, og gjør den enda mer komfortabel.
Les mer
Featured image for “Test: Rab Momentum Pants”
11. juni 2024 | Bekledning

Test: Rab Momentum Pants

Rab Momentum Pants er så komfortabel og allsidig at den sklir rett inn på liste over noen av de beste buksene jeg har testet. En ny turbukse favoritt.
Les mer