Garmin Fenix 6 Pro vs. Garmin Forerunner 945

7. desember, 2021 (oppdatert 19. februar 2024)

Featured image for “Garmin Fenix 6 Pro vs. Garmin Forerunner 945”

Garmin Fenix 6 Pro vs. Garmin Forerunner 945. Hvilken pulsklokke skal du kjøpe? Denne artikkelen kan forhåpentligvis gjøre valget litt enklere.

Du har allerede bestemt deg; du skal ha ny pulsklokke, og det står mellom Garmin Fenix 6 Pro og Garmin Forerunner 945. «Alle» rundt deg anbefaler de, og alt du leser handler om de. Og det er ikke dumt å velge blant disse to, for det er sannsynligvis de to mest «komplette» pulsklokkene på markedet sett fra en multiutøver sitt ståsted. Garmin er overlegne når det kommer til både innovasjon og antall nye funksjoner de presser inn i klokkene sine, og de oppdateres stadig med flere funksjoner gjennom hyppige programvareoppdateringer.

Pulssonen støttes av sine lesere. Når du kjøper noe gjennom lenker på denne nettsiden, får Pulssonen en provisjon av salget uten at du betaler noe ekstra. Les mer her.

Spørsmålet er hvilken av disse modellene du skal velge:

Garmin Fenix 6 pro vs. Garmin Forerunner 945
Garmin Fenix 6 Sapphire Titanium vs. Garmin Forerunner 945

Garmin Fenix 6 Pro vs. Garmin Forerunner 945 – Så likt du kan få det

Både Garmin Fenix 6 Pro og Garmin Forerunner 945 regnes som toppmodeller og kommer i bunn og grunn med nøyaktig de samme funksjonene. Grovt sett er det design/utseende som skiller, mens programvaren er tilnærmet lik. Begge modellene betjenes via fem knapper og benytter en transflektiv skjerm som er lett å lese i sollys. I korte trekk kan de viktigste hovedpunktene som er «unike» for hver av klokkene oppsummeres som følger:

Garmin Fenix 6-serien


 • Garmin Fenix 6 Pro kommer i tre størrelser: Fenix 6S-modellene (42mm), Fenix 6-modellene 47mm, Fenix 6X-modellene 51mm
 • Urkasse i solid rustfritt stål. Enkelte modeller er belagt med DLC (diamantlignende karbon). Vanntett ned til 100 meter.
 • Skjerm i solid Corning Gorilla Glass DX, alternativt tilnærmet ripesikkert saffirglass.
 • Vekt mellom 72 gram (titan) og 83 gram (stål) avhengig av modell.
 • Skjermoppløsning: Fenix 6s – 240 x 240 (lik Forerunner 945), Fenix 6 – 260 x 260, Fenix 6X – 280 x 280 pixel (høyere oppløsning)
 • QuickFit reimer som enkelt kan byttes.
 • «Pro» og «Sapphire» modellene støtter WiFi, musikklagring og kart. Standard-utgaven uten disse betegnelsene har ikke disse tre funksjonene.
 • Fenix 6- og Fenix 6X modellene leverer ekstra lang batteritid.
 • Animerte styrkeøvelser rett på skjermen.
 • Støtter alle funksjoner relatert til Garmin sine golf-produkter.
 • Forhåndsinnlastede kart for skianlegg.
 • 32 GB internt minne. Plass til 2000 sanger.

Garmin Forerunner 945


 • Kommer i kun en størrelse: 47 mm (samme som Garmin Fenix 6S)
 • Urkasse i fiberforsterket polymer. Skjermglass i Corning Gorilla Glass.
 • Vekt 50 gram.
 • Skjermoppløsning 240 x 240 pixel (samme som Fenix 6s).
 • Benytter silikonreimer som kan byttes, men ikke like lett som på Fenix 6.
 • Slankere, lettere og bedre egnet for løpere og svømmere der fokus på lav vekt er viktig.
 • Enklere å kombinere med en våtdrakt dersom du svømmer mye.
 • Vanntett ned til 100 meter.
 • 14,5 GB internt minne. Plass til 1000 sanger.

Viktigste likheter (med utgangspunkt i Fenix 6 Pro/Sapphire)

 • Begge har WiFi, musikk og kart.
 • Betjenes via fem knapper. Ingen touchskjerm.
 • Samme Garmin ELEVATE 3.0 optisk pulssensor med SpO2-målinger (oksygenmetning i blodet).
 • Samme GNSS-chipset. Samme nøyaktige navigering/sporing.
 • Samme trenings- og restitusjonsanalyse.
 • Støtter samme sensorer (unntatt automatisk køllesporing for golf som er forbeholdt Fenix 6).
 • Begge har multisportfunksjon (kan endre aktivitetsprofil underveis i en økt).
 • Samme sikkerhets- og sporingsfunksjon.
 • Støtter de samme aktivitetsprofilene.

Hva med Garmin Fenix 6 Pro Solar?

Garmin tilbyr enkelte modeller med en skjerm bestående av Power Glass som gjør at klokkene utnytter sollyset til å lade eget batteri. Power Glass er en spennende teknologi som absolutt har sin misjon og som med de nyeste klokkene Garmin Fenix 7, Garmin Forerunner 955 Solar og Garmin Enduro 2, utgjør en langt større forskjell enn det på Fenix 6 Pro Solar.

For Fenix 6 Pro Solar er det kun en 1 mm tykk ring i ytterkant av skjermen som består av 100% solcellepanel, mens resten av skjermen fungerer som solcellepanel med 10% effekt. Det er imponerende lite lys som skal til for at skjermen tar lading, men selv om det kan bidra til noen ekstra timer batteritid, er det ikke denne funksjonen alene som bør avgjøre om du velger en «Solar-modell», eller ikke.

Garmin Fenix-serien har uansett så god batteritid at det burde holde i massevis for de fleste, og dersom ikke batteritiden er god nok, kan du ta med deg en powerbank som kan lade klokken raskt selv når den er i bruk.

Garmin Fenix 6 Pro
Garmin Fenix 6 Pro Solar med solcellelading.

…og hva med Garmin Forerunner 945 LTE?


Garmin Garmin Forerunner 945 LTE er en oppgradert modell av Forerunner 945. Ved lansering var klokkene nesten identiske, og den største forskjellen var en at Garmin Forerunner 945 LTE bød på en LTE funksjon som gjorde det mulig å sende «nødmeldinger» dersom du skulle ha behov for hjelp i områder uten mobildekning, eller om du ikke har med deg telefonen. LTE-tilkoblingen åpner også for å motta såkalte «tilskuermeldinger» som er korte meldinger fra personer som kan følge deg «live» under en treningsøkt eller konkurranse. LTE-funksjonen er med andre ord forbeholdt treningsformål, og kan ikke brukes til å sende meldinger eller motta samtaler.

(LTE-tilkoblingen kan opprettes uavhengig av telefonoperatør og kjøpes som en egen tilleggstjeneste på månedsbasis. Dette er både praktisk og en mer økonomisk måte å løse abonnementet på ettersom du selv kan «skru av/på» etter behov. Prisen er 80 kr per måned, eller 70 kr per måned ved 12 måneders avtaletid).

Siden lanseringen har Garmin Forerunner 945 LTE mottatt en rekke oppdateringer som forgjengeren og Fenix 6 ikke har. Bakgrunnen for dette er at LTE-versjonen blant annet har en nyere pulssensor; siste generasjon ELEVATE 4 pulssensor som også er i stand til å måle hjertevariabilitet (HRV), og en SpO2-sensor for måling av oksygenmetning.

Hver morgen viser klokken siste natts gjennomsnittlige HRV status, og sammenligner snittet for de siste 7 dagene med en grunnlinje for de siste 3-15 ukene. HRV, eller «hjertevariabilitet», er «variasjonen i tidsrommene mellom påfølgende hjerteslag» og regnes som en av de beste indikatorene for å se hvor godt restituert kroppen er, eller om det er tegn til sykdom. Et avvik fra grunnlinjen kan indikere sykdom, overtrening, stress, etc..

Klokken viser også Training Readiness Score, en skala fra 0-100 som forteller deg om kroppen er mottakelig for trening, når den er mest mottakelig, og hvor intensivt du kan trene. I tillegg har den fått en oppgradert utgave av Garmin sin velkjente trenings- og restitusjonsanalyse, Training Load 2.0, som nå stemmer mye bedre enn tidligere beregninger. Dette inkluderer blant annet Akutt belastning (oppgradert treningsbelastning) som viser treningshistorikken din og sammenligner intensiteten til de siste treningsøktene med det optimale området for å forbedre treningseffekten.

Designmessig er klokkene relativt like, men Garmin Forerunner 945 LTE har fått slankere rammer rundt skjermen (bezelen) slik at diameteren på klokken fra 47 mm til 44 mm. Den reduserte størrelsen bidrar til at Forerunner 945 LTE passer bedre på små/tynne håndledd.

garmin pulsklokke
Garmin Fenix 6 Pro Solar med ELEVATE 30 – Garmin Forerunner 945 LTE med ELEVATE 4.0

Hvilken skal du velge?

Ønsker du størst mulig skjerm som gjør det enkelt å lese tallene, lengst mulig batteritid, en klokke som tåler juling både i hverdagen og under aktivitet, så velger du Garmin Fenix 6 Pro eller Fenix 6X Pro. Om du ønsker et glass som er enda mer motstandsdyktig mot riper, så velger du Sapphir-utgaven. Og ja, før du spør; alle Sapphire modeller har WiFi, musikk og kart.

Er du ute etter en liten og lett klokke med alle funksjoner som Garmin har klart å pønske ut, og ønsker et premium design som gjør at klokken like gjerne kan brukes på slottsmiddag som til Norseman, så er Garmin Fenix 6S Pro et godt valg. Igjen, velg Sapphire dersom du ønsker en mer motstandsdyktig skjerm mot riper.

Har du lyst på det nyeste og råeste, dyreste og flotteste, og klokken med de kuleste urskivene, så velger du en Fenix Solar-modell. Urskivene som viser ladekurven fra sollyset er skummelt lett å forelske seg i…

Hvis ikke utseende er viktig for deg, og du like gjerne bærer en ren treningsklokke på slottsmiddagen som under trening, ønsker en lett klokke som du nesten glemmer at du har på armen, så er Garmin Forerunner 945 et godt valg.

Garmin Forerunner 945 LTE fremstår nå som et mye bedre kjøpt enn ved lansering takket være de mange oppdateringene. Her får du blant annet selskapets nyeste pulssensor og alle de nye funksjonene som HRV Status, Training Readiness, Training Load 2.0, Morgenrapport, Race Widget, m.m.. I tillegg er klokken mer kompakt uten at det går på bekostning av skjermstørrelsen, og du har muligheten til å være tilkoblet LTE-nettverket for turene hvor du har behov for ekstra sikkerhet.

Alternativer

Hvis du ikke er overbevist om at en av disse modellene er for deg, så kan du ta en kikk på listen over de beste pulsklokkene i ulike prisklasser. I denne oversikten har jeg delt opp i «Rimelige-, Budsjett-, Premium og Smartklokker».

Testen finner du her: Test av pulsklokker og smartklokker – Best i test


Del gjerne:

Featured image for “Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!”
29. mars 2024 | Blogg

Dette er nye Garmin Connect – Mer personlig og oversiktlig!

Garmin Connect i ny drakt er både mer personlig og mer oversiktlig. I løpet av året er dette hva som venter deg når du åpner Garmin Connect!
Les mer
Featured image for “Nyhet: Huawei FreeClip”
27. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Huawei FreeClip

Huawei lanserer et helt nytt og unikt produkt som skal revolusjonere open-ear trådløse ørepropper. Her er Huawei FreeClip.
Les mer
Featured image for “Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!”
27. mars 2024 | Blogg

Oppdatering: Jabra Elite 10 og Elite 8 Active har blitt enda bedre!

To av selskapets beste trådløse ørepropper, Jabra Elite 10 og Jabra Elite 8 Active, har nå fått enda bedre støydemping, HearThrough og samtalekvalitet.
Les mer
Featured image for “COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen”
20. mars 2024 | Blogg

COROS inngår samarbeid med Jakob Ingebrigtsen

COROS Wearables har kunngjort et nytt samarbeid med olympisk mester Jakob Ingebrigtsen. Ingebrigtsen er nå en av mange verdenskjente atleter i COROS-familien.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Polar Grit X2 Pro”
20. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Polar Grit X2 Pro

Polar har lansert en ny flaggskipmodell – Polar Grit X2 Pro – deres desidert tøffeste pulsklokke gjennom selskapets 45 år lange historie.
Les mer
Featured image for “Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3”
18. mars 2024 | Blogg

Nyhet: Samsung Galaxy Fit 3

Samsung har annonsert sin nyeste og rimelige aktivitetsmåler – Samsung Galaxy Fit 3. Dette er en solid oppgradering fra forrige generasjon og et viktig produkt for selskapet.
Les mer
Featured image for “Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls”
11. mars 2024 | Blogg

Garmin oppdaterer til automatisk registrering av nedtrappingspuls

Garmin har i det stille oppdatert flere av sine klokker med automatisk registrering av nedtrappingspuls for enklere bruk, og bedre synlighet.
Les mer
Featured image for “Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!”
2. mars 2024 | Blogg

Samsung Galaxy Ring – Alt vi vet om smartringen til nå!

Smartringer har i løpet av få år blitt svært populære produkter, og endelig har Samsung avslørt deres første smartring – Samsung Galaxy Ring.
Les mer
Featured image for “Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av”
27. februar 2024 | Blogg

Garmin bruker? Dette tipset vil du ikke gå glipp av

Eier du en nyere Garmin-klokke? Hvis du ikke allerede er kjent med dette trikset, er det stor sannsynlighet for at det er noe du vil bruke mye fremover.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5”
19. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Vivoactive 5

Garmin Vivoactive 5 byr på flere av selskapets mest populære funksjoner til en attraktiv pris. Her er 30 grunner til å velge Vivoactive 5 som din neste klokke.
Les mer
Featured image for “Derfor bør du velge Garmin Venu 3”
9. februar 2024 | Blogg

Derfor bør du velge Garmin Venu 3

Garmin Venu 3 er en av markedets beste klokke for aktivitets- og helsesporing, og i tillegg byr den på en rekke treningsfunksjoner og smartklokkefunksjoner.
Les mer
Featured image for “Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4”
5. februar 2024 | Blogg

Huawei lanserer ny farge av Huawei Watch GT 4

Huawei Watch GT 4 Rainforest Green GMT er Huawei sin nyeste modell og viser at selskapet tar bærekraft og miljøbevissthet på alvor.
Les mer